search
top


România interbelică.

Foarte interesant!

http://romaniainterbelica.memoria.ro/index.html

7 Responsesto “România interbelică.”

 1. semndefoc says:

  Chiar așaaaaaaaaa! Păcat că nu există fotografii pe moment. Mai încercăm.

 2. @Semndefoc- A fost muncă multă pentru culegerea textului. Cred că aşteaptă fotografii de la cei care le au din acele vremuri. Moştenitorii, pentru că bătrânii nu prea se uită pe net.

 3. CristinaC says:

  Omule sa stii ca ii cunosc personal pe Mircea si Lidia…. ce mica e lumea

 4. semndefoc says:

  Oricum, ca să nu rămân cu imagine de cârcotașă, admir munca celor care au realizat acest site. La mai mulți tineri vizitatori.

 5. Odille says:

  @Omuldelamunte, nu stiu cine a mai pastrat documente din acele timpuri. Bunicul meu a dat foc la toate cartile pe care le avea ascunse in pod, dupa ce eu m-am dus la scoala si cind am vazut harta Romaniei, am ridicat mina si am spus ca Romania este mai mare si harta nu este buna.
  Panica, parintii au fost chemati la scoala, iar explicatia a fost ca eu ma jucam in pod in casa buniclor si cum indrageam cartile am deschis si un La Rousse vechi, unde am vazut harta mare a Romaniei.

 6. @Odille- Şi eu am fost foarte scobit de mic. Bunicul meu fusese ofiţer şi avea sabia de paradă din oţel japonez şi mâner din argint masiv cu încrustaţii de aur. Eu am scos-o la joaca de pe stradă de i-am dat pe spate pe toţi mârlanii care aveau săbii de lemn cu încrustaţii de cuie.
  Consecinţa a fost că Tatae a aruncat-o într-o latrină cu tot cu teacă şi panglica de paradă. Am plâns până azi.
  Dacă aş mai fi avut-o aş fi fost şeful mafioţilor şi Ilinca m-ar fi iubit şi pentru spiritul de organizator de găşti. Aşa, mă mulţumesc cu tendinţa mea cotidiană de aplanarea conflictelor prin vorbe meşteşugite. Un producător japonez de săbii mi-a spus că miao tai wana jarcu nono, adică “lasă aşa!”( în dialect) pentru că literar înseamnă ” în ţara voastră smekerii fură şi proştii îndură”

 7. Odille says:

  @Omuldelamunte, imi pot imagina ce te-ai mindrit, dar si ce teama a fost pe bunicul tau.
  Iar pt Ilinca ai fi fost mai grozav decit D’Artagnan, nici el nu avea asa o frumusete de sabie. Dar sunt sigura ca si fara sabie tot asa esti in ochii ei, poate un D’Artagnan un pic mai mic-mititel. 🙂

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: