search
top


Test


Sufăr cu ochii.

Motto: ” Deciziile corecte sunt balamalele destinului” Edwin Markham

Un soldat american, inainte de a pleca pe front, s-a dus la biblioteca si a cerut o carte. Era o carte de poezii. A citit cartea care a avut un impact foarte mare asupra sa. Dar ce l-a impresionat mai mult decat cartea erau comentariile pe care cineva le scrisese pe marginile paginilor. Cartea fusese donata bibliotecii de catre persoana care scrisese comentariile. Asa ca numele si adresa ei erau scrise pe carte.
Plecat pe front, a decis sa-i scrie acestei doamne. I-a spus cat de mult l-a impresionat cartea si ce impact au avut comentariile pe care ea le scrisese pe marginile cartii. Si ea i-a scris inapoi. Asa au inceput sa corespondeze si, cu cat isi scriau, relatia lor devenea din ce in ce mai puternica.
Intr-una din scrisori, el i-a scris si a rugat-o sa-i trimita o fotografie. Ea i-a spus ca daca se simte apropiat de ea si daca dragostea lui este adevarata, nu va conta cum arata. Asa ca nu i-a trimis nicio fotografie.
Cand s-a terminat razboiul si el s-a intors in SUA, si-au dat intalnire in New York , in Grand Central Station. Ca sa se recunoasca, ea l-a rugat sa tina cartea in mana, iar ea va avea un trandafir.
Asa ca in acea zi, intr-un loc imens, un soldat venit de pe front, cu o carte in mana cauta o femeie cu un trandafir in mana. Va dati seama ce asteptari avea?  Era pe punctul de a-si gasi sufletul pereche, femeia pe care o iubea dar pe care nu o vazuse niciodata.
Asteptand, a vazut o fata superba, imbracata intr-o rochie verde, care-l privea atent. Ea s-a indreptat catre el si… era minunata. Era dincolo de orice imaginatie. Iar el s-a uitat si a vazut ca ea nu avea niciun trandafir. Langa el s-a oprit o doamna in varsta. Avea un trandafir in mana.
Va puteti imagina? Tanara superba si doamna care nu arata foarte bine, dar cu un trandafir in mana. Si nu era frumoasa, chiar destul de urată si imbatranită. Voi ce ati fi ales?  Persoanei cu trandafirul ii stia sufletul de care se indragostise. Asa ca s-a indreptat spre doamna urata cu trandafirul, in timp ce tanara frumoasa s-a oprit la cativa pasi de el,  l-a privit si l-a intrebat:
-Vii cu mine soldat?
Iar inima lui era sfasiata. Decizii. Alegeri. S-a gandit un minut. In timp ce tanara se indeparta de el, lucrurile corecte l-au determinat sa aleaga: si-a continut drumul catre persoana in varsta care tinea trandafirul in mana, s-a apropiat de ea si i-a zis:
– Buna ziua,  si a invitat-o la cina.
Iar aceasta i-a spus:
– Fiule, nu stiu ce se intampla aici, dar tanara imbracata in verde care tocmai a trecut pe langa tine, m-a rugat sa tin in mana acest trandafir si mi-a spus ca, daca vei veni la mine,  sa-ti spun ca te asteapta la restaurantul “Tosca”.

13 Responsesto “Test”

 1. Odille says:

  Buna Dimineata tuturor! Ce poveste spledida in tot neadevarul ei. Dar m-au cuprins fiorii cind am citit-o.
  Sa credem in basme, ele ne fac visele mai frumoase.
  🙂

 2. @Odille- Să credem în visele basme! Ele ne fac realitatea suportabilă.

 3. Odille says:

  @Omuldelamunte, visele basme ne dau si niste idealuri spre care sa facem efortul sa ne ridicam.
  Adevarat ca daca ele devin credinta noastra, riscam sa pierdem legatura cu realitatea, crezind ca exista numai alb si negru, ca Zmeii si Balaurii pier si Binele invinge, no matter what!.
  Abia de citiva ani am inceput sa vad ca Balaurii si Zmeii sunt bine merci.
  Inca mai sper ca Binele va invinge!

 4. Odille says:

  Au cistigat Sirbii! O victorie grozava.

 5. CristinaC says:

  Omule, povestea mi-a luminat dimineata…
  Odille eu cred ca basmele sunt adevarate… Gresesc?

 6. Odille says:

  Cristina C, cred inca in basme, insa am asteptat ca oamenii sa se ridice la nivelul eroilor pozitivi, lucru care mi-a adus si mari dezamagiri. Insa aceasta credinta imi bucura sufletul.

 7. semndefoc says:

  Frumos cum doar în vis. El a trecut trecut. Și ea?

 8. @Semndefoc- El, şi acum o mai supune la teste.

 9. Odille says:

  @Semndefoc, la teste foarte mari, sunt sigura!

 10. semndefoc says:

  Da, neîncrederea ne costă. Sunt suficiente teste la care ne supune viața. Acum, stau si ma intreb, oare basmele au condus la ideea că femeia e un premiu pe care îl câștigi după ce te lupți cu zmeul zmeilor și balaurul cu 7 capete. Ca să vezi cum te schimbă unghiul de vedere. Din obstacole și probe pentru iubire absolută și adevărată, se făcură probe pentru obținerea…amforei.
  ouuups, omuledelamunte, sunt admiși în grădina ta, cei loviți de cinism temporar?

 11. @Semndefoc- Da, femeia este premiul I. I de la Iubire.
  Toţi bărbaţii luptă pentru femeile lor. Unii, chiar cu ele…

 12. semndefoc says:

  Unii chiar cu ei înșiși.

 13. all blacks says:

  Frumos, am vrut sa-ti scriu de cand ai postat-o. M-ai lasat fara cuvinte si intre timp s-a amplificat :)…
  Va completati frumos unul pe celalalt, se vede ca sunteti semne de foc 🙂

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: