search
top


Piatra Neamţ de vis

Monica

Nu te grăbi să te duci la un târg de produse cosmetice, duminica! Totuşi, venisem sâmbătă seara din Antalya şi târgul se ţinuse în lipsa Ilincăi (câtă ingratitudine!), iar duminică era ultima zi.

Pentru mine, târgul nu mai avea nicio semnificaţie, pentru că mai frumos de atâta nu mai încape, în accepţiunea mea! Sau, hai să privesc din punctul Ilincăi de vedere! Mi-a şoptit, ca să-mi intre bine în cap, că atunci când mă privea dansând cu ucrainianca, a văzut cel mai urât bărbat din viaţa ei. Eram chel, înafară de două fire care erau de la aparatul auditiv, burtos de-mi plezniseră pantalonii la spate, cu două cocoaşe mari pe care stătea cămaşa ca pe şanuri, şchiop de-un ochi, iar celălalt de sticlă, ca să pot vedea mai transparent, mişcări dezordonate de parcă Ilinca ar fi avut telecomanda şi nu nimerea butoanele corecte şi, într-un final, deşi muzica încetase, eu încă mai dansam Ciuleandra. Atâta milă am avut pentru mine încât, în avion, mă uitam în ochii stewardesei şi cerşeam o privire, un zâmbet care să-mi netezească conştiinţa că nu sunt de aruncat la gunoi. Încă! În ciuda uzualelor expirate şi nepensionate stewardese Tarom, cea care ne-a fost repartizată nouă, era nouă. Abia împlinise 21 de ani şi era din Piatra Neamţ. Monica.Este o fabrică acolo care produce astfel de exemplare, cu gropiţe exact sub pomeţi, ochi migdalaţi culori la comandă, talia-talie, glezna-gleznuţă. Şi părul. Lung. În sfârşit, celălalt sex mi-a zâmbit, dar nu profesional! M-a întrebat dacă mai vreau cafea. I-am spus că da, mâine la 12.00 la Caffee du Pantelimon. Când m-am trezit, Ilinca tocmai mă mângăia cu un şerveţel umed. Mi-a spus că am avut un coşmar şi că am tot vorbit în somn de gropiţe, de Piatra Neamţ, de una, de alta…

– De unde ai visat tu gropiţe la Piatra Neamţ, uâtule, că am fost acum o lună acolo şi drumul era plin de gropi?! Ce să cauţi tu la Caffee du Pantelimon? Ce-i asta? Ai mai fost acolo? Fără mine?!

Dacă ar şti ea că ăsta n-a fost un coşmar cu cai verzi pe pereţi… În sfârşit, să trecem peste asta! Deşi, eu nu pot să trec, pentru că atunci când Monica mi-a zâmbit, eu mi-am recăpătat confidenţa în mine( cum ar spune un expat) şi mi-am pus seat belt-ul normal, nu cel de 5 persoane cât îşi închipuise Ilinca că am eu burta, dansând. Când m-am trezit bine la realitate a venit stewardesa aia uzuală pe care trebuia s-o gâdile cel din primul rând ca să zâmbească la noi, în ultimul rând.

La Târgul de Cosmetice era o înghesuială de vedete şi pitzi în plină floare. Colanţi, super- colanţi, bluze, mini-bluze, scurte fuste, fără fuste, doar shorturi. Am intrat în câteva standuri cu Ilinca de mână, dar mă pierdea repejor pentru că eu cu ruj nu-mi dau (doar îl gust pe fondantă), cu pudră doar când imi pătez cămaşa cu ulei de măsline, iar cu vopsea la ochi, doar atunci când îmi sare dacă deschid cutia cu alchidică. Ce să văd acolo? O foarfecă de tuns, care costa 1236 de Euro plus un TVA, acolo…, sau o perie de cap de 360 de Euro, care cică te exorcizează de energii neplăcute şi-ţi bagă numai gărgăuni buni. Plus că fetele erau foarte agresive. Se întindeau peste mine ca să testeze o cremă, peste capul meu şi pe sub voinţa mea. Ilinca a fost foarte înţelegătoare şi m-a rugat să stau pe interval şi să-mi mai clătesc şi eu ochii.

La început, am fost prost şi m-am uitat la o demonstraţie de coafură a unui francez venit tocmai din Amerique şi care şi-a deschis un salon aici în Bucureşti. Erau mulţi ochi zgâiţi şi se făcuse un cerc mare şi gros în jurul scaunului lui. Avea un microfon de scenă şi explica tare în difuzoare fiecare pas în obţinerea unei coafuri trăznite:

– Io, ici, tăiam un peu de la base pour obtenir une boucle mişteaux et puis faşeam un peu de curat sur la seafă et voila, puteam merj, comment on dit, au kiolhan, ce soir. Marişique est un model que je cunosc bien, are un cheveux long jusque au cul et elle sta in toutes les positions quand io pun la ea.

Atenţia mi s-a întors către un grup de 5 fete şi jumătate (una pitică pentru pitici) goale şi îmbrăcate numai cu body painting. Mi-a foast o teamă că dacă, în aglomeraţie se ating de mine, să nu se ia vopseaua care putea fi cu plumb şi dăunătoare organismului meu atât de sensibil la goliciunea sexului frumos. Anticipându-mi intenţia, o zvârlugă m-a lăsat să o ating. Era de bună calitate. Nu se lua, dar Ilinca s-a luat ea de mine. Am recunoscut pe dată calitatea atingerii ei. La noi se spune că am fost otânjit prieteneşte peste obraz. Nu există experienţă să nu se încheie cu o sărutare, acolo la locul faptei, care să valideze o iubire începută de secole şi terminată niciodată.

Mi-a cerut cardul meu şi s-a întors cu foarfeca aia cu care acuma taie copanele la pui. Eu m-am resemnat în sinea mea cu o pedeapsă aşa de mică pentru o boroboaţă pe care o făcusem pur şi simplu din neîncredere. Mare. Atât neîncrederea cât şi boroboaţa…

7 Responsesto “Piatra Neamţ de vis”

  1. Oachi says:

    Musiu, je pense gue vous êtes un grande pișicher 🙂 !
    Mais absolutamente șarmant 🙂 ! Ilinca stie de ce ;)….
    Oachi´s last blog post ..DILEME EXTREME SI TRISTE

  2. @Oachi- Merci Bocu. Vuz etă de Piatra Allemagne?
    Ilinca nu ştie de ce, dar mă iubeşte mai mult decât mă iubeşte ea pe mine.

  3. Oachi says:

    🙂
    Apropos, făbricuța de Monici s-a mutat offshore !
    Ilinca știe mai multe decât știu alții ca știe …
    Oachi´s last blog post ..DILEME EXTREME SI TRISTE

  4. Oachi says:

    Atenție pe viitor să nu vă ia la dans vreo stewardesă , fie ea Monică sau nu , in ritm de Ciuleandră 🙂 http://www.youtube.com/watch?v=Lqh8e2KYIrU&feature=related
    Să vă lege bine Ilinca cu seat-belt-ul ei!
    Oachi´s last blog post ..DILEME EXTREME SI TRISTE

  5. @Oachi- Tu ştii că eşti o bomboană pentru minte, inimă şi literatură?
    La prima leafă, îmi iau un avion d’ăsta şi-l ţin în grădină. Mi-a făcut mare plăcere clipul şi mi-a dat idei cum să servească Ilinca la masă.

  6. Oachi says:

    Ei, chiar asaaa nu stiam. Multumesc, desi e cam mult spus… Hai sa zicem o tableta, in functie de necesitati(le altora), ziua – minte, daca am de unde, in unele seri-inima, daca am timp si poate la pensie- literatura, daca mai studiez 🙂 ( pe altii mai priceputi… ).
    Dar multumesc inca o data :)!
    Oachi´s last blog post ..DILEME EXTREME SI TRISTE

  7. CristinaC says:

    Omule… ce descriere ti-ai facut… special pentru noi care incepusem sa te iubim? Ti-a spus Ilinca: mai termina cu fetele acelea de pe blog si ai hotarat sa ne faci o “poza” ?
    Nu ne trece!

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: