search
top


Cine cu cine.

Ia să văd io câţi dB ai...

Hai că-l înţeleg pe Mircea că-i plac motoarele, însă el nu pricepe  că vrrrruum este mult prea tare pentru locuitorii cu urechi ai oricărei planete. Aş vrea de multe ori în trafic, să fiu pe motor şi să mă strecor printre maşini până a fi primul la stop decât să stau cu ochii pe plafonieră sau spre în stânga unde, într-un Fieţel o fieţică caută un post mai călduţ de radio. Mi-aş alege însă o motocicletă să toarcă mai încet decât pisica, nu să uruie ca un Boeing care trecând pe lângă un cuplu de pe bancă, ea să-i muşte lui buza din sperietură sau din pasiune. Nici azi nu-şi explică. A trecut de nivelul de zgomot de 60 dB, la topit cu ea! Cu motocicleta…

Pe banda unu, chiar riscând să fie  un autobuz greu de pasageri, sau cineva care şi-a pus maşina pe flashuri şi s-a dus până colea să-şi scoată pozele de la developat, eu aleg de obicei această bandă de lângă bordură pentru Ferrari-ul meu. Dau senzaţia de om aşezat, care nu se grăbeşte, nu ca agitaţii care fac slalom uriaş şi mai şi retează câte o oglindă laterală fără “scuzaţi”. Fetele frumoase merg cu maşina. Excepţie fac doar când se întâlnesc cu iubitul. Îl vede din depărtare, face semne cu mâna, aleargă fluturând eşarfa, părul, rochia, poşeta şi se repede să-l sărute ridicând invariabil un picioruş cu un toc cui îndreptat ameninţător spre mine, deşi eu doar privesc măi fetelor. El stă ca Mihai Viteazul, nu face niciun pas, numai că lărgeşte mâinile să nu care cumva să treacă de el. Bine mă Mihăiţă, să o laşi tu pe ea să alerge pe tocuri, riscând să devină mopul asfaltului şi tu să te gândeşti cine cu cine joacă mâine!?

Eşapamentul autobuzului din faţă făcea o pauză de un trabuc de foi la semafor. Ţinându-se de bara de la nivelul pieptului, erau de la stânga la dreapta, ca să-i puteţi identifica mai uşor: o adolescentă şi un major care erau antrenaţi într-o dispută geografică, ea arătând-i o direcţie, probabil spre casa ei, iar el o altă direcţie, sigur spre casa lui, apoi o doamnă cam la 70 de ani, dar cu factorul vânt trecea de sută, având zugrăvită pe faţă o tristeţe de casă revendicată şi încă locuită de un înalt funcţionar public.  În sfârşit urma ea, cu părul lung, fir sănătos, gros, de odgon marinăresc pe care dacă-l învălătuceşti bine de ponton nu-l mai smulge uraganul, ochii elipsă totală, culoarea fiind denaturată de tenta verzuie a geamului,  o gură cu buza de jos răsfrântă ceea ce-i conferea un volum cu 0,93 cm. cubi peste normalul des întâlnit, nasul borcănat când mi ţi-l lipea de geam, când nu, era pe sus. Era foarte elegantă pentru o ţinută de zi şi sigur avea tocuri cui pentru că prea se ţinea cu înverşunare de bară.

Am scos aparatul şi i-am făcut o poză. A fost singura care a zâmbit din tot autobuzul ca şi cum ar fi fost numai ea cea care avea bilet când a urcat controlul. Am aburit repede parbrizul şi i-am scris numărul de telefon invers, aşa cum ne dădea domnul de mate rezultatul şi noi trebuia să construim ecuaţia. Cu cât aceasta era mai complicată cu atât şi nota era mai mare. Fratele meu mi-a indicat un rezultat săptâmâna trecută: ” 3x”. I-am alcătuit o ecuaţie, în joacă, în timp ce mă uitam la meci. Şi azi mai calculează la ea…

Nu eram sigur că va reţine numărul meu şi totuşi surpriza a venit a doua zi: o voce groasă de Oscar Benton m-a întrebat dacă-mi place cafeaua la terasă. Am descărcat poza pe computer şi abia atunci am observat că în spatele elegantei era un negru care nu se distingea decât prin palmele albe pe care probabil  le fluturase către mine.

M-am lecuit să mai scriu numere de telefon pe parbriz. Desenez o inimioară şi un ghiocel şi aşa fac o fată frumoasă şi elegantă să zâmbească în plină zi. Inimioara pe care mi-a desenat-o Ilinca a ieşit perfect.

 

66 Responsesto “Cine cu cine.”

 1. CristinaC says:

  Omule am ametit in trafic.
  Frumos ai scris si descris!
  Ma gandesc sa scriu si eu pe fereastra un mesaj soarelui si sa ii spun sa straluceasca mai puternic si sa goneasca presiunea scazuta si norii, din care ieri au coborat fulgi de nea, ca genunchiului meu nu-i convine situatia creata in traficul atmosferic…

 2. wind says:

  ah…am scris tot la postarea cu “tiristul”; oricum, se potriveste si aici, povestea e tot din trafic si cu fete frumoase cu toace precum in “Sex and the city2” cu Sarah Jessica Parker
  🙂

 3. CristinaC says:

  wind, te-am citi si pe postarea anterioara. Sistemele medicale sunt cu lipsuri peste tot… chair si in Canada. Aici nu trebuie sa dai spaga la nenea doctorul dar panan ajungi la el… e o aventura de povestit nepotilor si stranepotilor…
  Eu nu stiu cum m-as mai descurca in sistemul romanesc caci crede-ma nu mai stiu cum se da spaga… am uitat si nu imi vine asa… normal si de la sine.
  Ma intreb in ce tara sistemul medical e normal si rapid?
  Doctorii din ziua de azi sunt majoritatea doctori/medici pentru ca se castiga bine nu pentru ca e nobil sa faci bine si sa ajuti, din pacate.
  Rezidentul care lucra cu ortopedul care m-a operat era din Arabia Saudita si ajunsese rezident in Canada pentru ca platise. Pe de alta parte in Canada sunt foarte multi medici care se lupta sa obtina o rezidenta ( eu am lucrat cu foarte multi din lumea intreaga). Banul vorbeste peste tot din pacate.
  Colegiul medicilor e un for tutelar foarte controlat si toti cei de acolo dar absolut toti sunt evrei. Nu ma integee gresit, am multi prieteni evrei pe care ii iubesc si niciodata n-am fost rasista dar inca o data mi s-a adeverit ca ei sunt in meseriile unde se fac banii.

 4. oachi says:

  E distractiv sa ai ocazia si rabdarea de a-i observa pe colegii tai de trafic, mai ales la semafoarele ( prea dese ), barierele ( prea lungi ) si aglomerarile din trafic ( prea enervante ) de care dam inevitabil fie cu fietelu’, fie cu motoru’, fie cu bicicleta, fie cu picioru’ …deh, fiecare dupa posibilitati 🙂 ! Ah, am uitat de ochiosul ferrari 🙂 !
  Evident, Odlm observa doar sexul frumos si glezna subtire 🙂 …
  Dar mai exista si nervosul care bate darabana in volan, si poti sa il ghicesti cu piciorul pe ambreiaj, gata de start… si smecherul ascuns dupa niste ochelari de soare care priveste deasupra volanului ca si cum ar scana soseaua si ar privi prin ceilalti care intamplator se afla si ei pe drumul lui …. si pensionarul uituc de pe banda 2 care nici de-a naibii nu se da pe banda 1 , ce, adica el n-are dreptul sa mearga pe-aici ?! las’ sa-l injure toti si sa-l depaseasca pe banda-ntai daca se grabesc ! … si soferul de la firma de distributie care pandeste grabit semaforul, poate s-o face odata si-odata verde sa termine si el mai repede … si dama cu tigara-ntre buze pana schimba vitezele si trage de volan sa ia virajul mai repede decat se scutura scrumul( da, Odlm, inca am mai vazut astfel de “doamne” 🙂 ), ah , cata gratie !
  Acord o mentiune speciala celor care sunt atat de coplesiti de ganduri si senzatii, incat uita ca se “auto-exploreaza” meditativ si public , ca sa nu zic mai mult si sa stric de tot tabloul pastelat prezentat de Odlm 🙂 … sau deja l-am stricat 🙂 ? Sorry !
  oachi´s last blog post ..OCHIUL INTERIOR

 5. oachi says:

  Draga Cristina, daca se impune, putem semna toti o petitie catre soarele tau, sa faca bine si sa arda mai repede mai tare 🙂 , ce zici ? Am incerca noi si cu o spaguta totusi , dar nu cred ca l-ar tenta … Sau sa faca putin lobby soarele nostru ( cred ca mai degraba ala da Bucuresti, ca soarele meu e tot plecat si n-a mai venit 🙂 )…
  Nu stiu mare lucru despre ce inseamna operatia ta, imi dau seama ca nu ti-e usor, dar mai cred ca esti pe maini bune ( sau macar competente ) si o sa te refaci repede !
  Cu spaga nu-i mare filozofie, stii cum se spune “prima data-i mai greu :)” , dar asta-i o chestie cu care nu prea o sa ai tu de-a face nici cand o sa mai vii in Romania , asa zic …
  Doar noi si urmasii nostri … si urmasii urmasilor nostri … si poate o sa se opreasca aici 🙂 !
  oachi´s last blog post ..OCHIUL INTERIOR

 6. oachi says:

  Wind, eu inca mai cred ca nu e totul distrus in Romania, ca mai sunt si lucruri bune ( locuri, persoane, de ex. ), trebuie doar sa ai noroc si sa le gasesti, sau sa te gaseasca ele pe tine 🙂 !
  Si inca mai cred ca orice institutie care are o acreditare ISO ( cum are Matei Bals ) este ceva mai mult decat una care nu are , sub toate aspectele : dotari, personal, mod de abordare a proceselor, tot… sau cel putin asa ar trebui sa fie.. Lumea inca nu stie sa faca aceste diferente, pentru ca sunt putine cazuri si nici nu se face tam-tam pe ce inseamna a obtine un ISO, dar ar trebui sa invete si aceste lucruri, asa cum au invatat despre E-uri, de exemplu ….
  Totul e bine cand se termina cu bine 🙂 !
  Ma bucur pentru voi.

  Am vorbit cam mult(e) in seara asta :)!
  Noapte buna tuturor !
  oachi´s last blog post ..OCHIUL INTERIOR

 7. CristinaC says:

  oachi, operatia mea probabil e banala pentru medicii ortopezi care fac din acestea pe banda aproape zilnic.
  Artroscopia e o procedura laparoscopica … se fac trei incizii in genunchi… printr-una de introduce camera si prin cele doua ramase neocupate niste instrumente care sunt manuite de nenea doctorul care priveste pe un monitor si vede in interiorul articulatiei. El se apuca si face curatenie ( cum facem noi de pasti) si rade tesut ramas de alta opertie facuta acum 35 de ani (doamne ce batrana sunt) si alte resturi care incurca miscarea libera a oaselor in aceea articulatie… apoi a mai gasit un chist a mai indreptat un ligament… s-a juact vreo 45 de minute , a pus un scotch pe taiturile mici de altfel si mi-a bandajat genunchiul… Aparent nimic complicat si nici nu te-ai gandi ca m-ai afactat in vreun fel mersul sau stare de spirit…Mai complicat va fii cand peste unul sau mai multi ani imi va spune ca el taie ( si spnzura) genunchiul meu crescut mare si frumos si imi pune unul artificial ca eu sa pot sa ma misc libera si sa schiezsi sa bat drumurile lumii noastre frumoase…

 8. Odille says:

  Dragilor, ieri am intilnit un malin micut si inflorit, in fata ASE-ulu, iar porumbeii ginguresc la fereastra.

  Cristina C, este insa inca rece aici, mai ales dimineata si bate acel vinticel subtire, care in Canada parca ar fi umbra noastra. Numai ca aici vintul este mai putin rece.

  @ODLM, era un banc pe care cred ca-l stiu toti rominii. Lipsa primaverii mi-a adus aminte de el.
  Bancul era cu un scamator, papagal si cu un vapor care se scufunda. Papagalul disperat ii spune scamatorului: “Gata, ma dau batut, te rog sa aduci vaporul inapoi!”
  Cam asa si eu cu primavara:
  -Ma dau batuta, vreau sa aduceti primavara!

  Inca nu m-am imprietenit cu fusul orar si noaptea sunt in plina activitate. Asa ca pe la 2 dimineata am vrut sa-mi usuc parul. Am pus in priza hairdryer-ul, uitind ca aici sunt 220 si ca ar fi trebuit sa apas butonelul cu pricina. Au urmat ars aparat, miros, usa deschisa si culcat cu parul ud. 🙂

  @ODLM,
  “@Odille- în sfârşit, ai început să ne vezi şi cu alţi ochi. ”

  🙂 Eu nu “va vad”, eu “ne vad” 🙂 pt ca eu am vazut si vad Romania ca cineva care apartine Romaniei si Bucurestiului, nu ca un outsider. 🙂
  Pt acest motiv si sufar.

  Am incercat sa inteleg de ce centrul Bucurestiului, in particular, Bulevardul Magheru, are acest aer de oras parasit, in decadere, unde au ramas case de amanet, centre de schimb de bani, bombite cu lucruri de calitate indoielnica si o ploaie de localuri, ca si cum toata lumea sta si bea si maninca ca intr-o orgie romana fara sfirsit.

  Am aflat ca intreaga activitate s-a mutat in mall-uri.

  Este trist. O capitala sa aiba bulevardul principal lasat in paragina. Puteau sa sponsorizeze expozitii de arta pe intreg bulevardul pt a-i da un aspect de oras prosper cu oameni iubitori de frumos, pina cind firme serioase decid sa deschida magazine.

  O zi frumoasa! 🙂

 9. Odille says:

  Wind, imi pare rau ca baietelul a fost bolnavior, dar ma bucur ca s-a rezolvat. Imi imaginez cit de mult te-ai speriat.
  Sanatate si numai bine.

  Oachi, Romania ar fi o tara splendida care a primit asa de multe daruri de la natura, insa rominii, nu numai ca nu le exploateaza, dar le si distrug.
  Ungurii au un lac si ai crede ca au un ocean dupa cum il exploateaza si-l advertise, iar noi avem iesire la Marea Neagra si ne-am izgonit turitii in Bulgaria. Am toata admiratia pt unguri si pt bulgari.

  In Romania sunt oameni exceptionali, dar si oameni ingrozitori si nu inteleg de ce oamenii ingrozitori cistiga.

  Eu as dori sa iau cu mine in Canada pe toti prietenii si colegii pt ca tare le duc lipsa. Dar chiar daca i-as lua pe toti, tot as veni in vizita in Romania.
  Iubesc acest loc si sper din toata inima ca va fi o tara prospera cu oameni multumiti si mindri ca traiesc aici.

 10. Odille says:

  @ODLM, sper ca esti la plimbare cu bicicleta. A fost o dimineata insorita. 🙂

  Am gasit o baclava minunata. Incerc sa micsorez doza de crema de ciocolata pe zi. M-am facut cuminte. 🙂

 11. @Odille- a fost, dar am de muncă.
  Îţi recomand cofetăriile “Agapitos”. Au cele mai bune prăjituri din care nu ai voie.

 12. Odille says:

  @ODLM, iti multumesc! Voi incerca aproape tot ce nu am voie. 🙂

 13. Odille says:

  Daca as locui in Bucuresti as scrie o carte cu povesti spuse de taximetristi. In fiecare taxi intru intr-o alta lume. Unii sunt politicieni infocati, altii sunt religiosi, altii sunt sentimentali, sau nervosi.
  Este interesant sa fii invitat in lumea fiecaruia.

 14. wind says:

  odille, merci , ai un simt de observatie grozav, exact, toata misuneala s-a mutat in mall, exact! un banc spunea ca tipele care bat mall-ul sunt “moluste”….

  pacat pt magheru, asa e, pe vremurile studentiei sarace, mai bateai magheru in plimbare pe la vitrine…acolo se intampla totul, firme, cafenele, expo, etc…

  niciodata micul paris nu va mai fi ce a fost in per intebelica

  da CrisC cam stiu ce e prin canada cu medicii/medicina pentru ca am multi prieteni si pentru ca, sor-mea, a gasit un motiv serios sa nu o ia cu studiul medicinii de la capat acolo si asa ca nu a mai emigrat…nici nu stiu cum e mai bine….acum e cardiolog la o clinica partic in bucuresti si este chiar multumita, bine…cu …rezervele”romanesti” si neajunsuri, dar si-a iubit prea mult meseria asta, facea foamea ca rezident, noroc cu parinti-bunici-frati , dar asta e alta poveste

  oachi, chiar asa e cum spui, in trafic

 15. CristinaC says:

  wind sa stii ca cunosc si medicii romani care sunt medici acum in Canada. Le-a fost greu pana au trecut de examenele de evaluare si echivalare si majoritatea celor care au reusit au avut suportul total al familiei, in sensul ca au sta si au invatat nefacand nimic altceva. E foarte adevarat ca cunosc si medicii care n-au reusit sa treaca pragurile acestea, nu isi fac meseria si unii sunt faorte nemultumiti de cum i-a tratat viata. Ma bucur pentru sora ta caci banuiesc ca isis iubeste meseria.

  Odille unde esti? Un buletin e stiri? Ceva nou?

 16. @Wind – sunt tare bucuros că Matei Balş i-a venit de hac enterocolitei. Nici nu ştii ce mă bucur când aud de copii înzdrăveniţi.
  Să fii mândră de sora ta!

 17. @Odille- măcar o poveste de taximetrist să auzim…

 18. @CristinaC- ţi-a şters chinezul carioca de pe genunchi?

 19. @Oachi- da’ de unde ştii tu traficul din Bucureşti? Cumva apeşi pe pedală şi-n capitală? Să-mi spui, ca să-ţi desenez un ghiocel pe parbriz.

 20. CristinaC says:

  Omule… nu mi-a sters-o si nu se duce prea usor nici cu apa… cred ca incerc cu demachiant. Pe chinez il vad peste 4 spatamani timp in care mi-a spus sa ma duc la fizioterpie…nici macar nu a avut curiozitatea sa imi atinga genunchiul si sa vada ca e plin de lichid.
  Fizioterapeutul mi-a spus ca n-am ce cauta la el pana nu se dezumfla genunchiul si m-a intrebat ce mi-au facut la operatie de m-au invinetit chiar asa. I-am spus ca eram in alte lumi si n-am vazut , n-am auzit si mai ales n-am simtit nimic.
  In concluzie… un prieten, medic in Ro si accupuncturist in Canada vine si ma “pune in priza” zilnic. Adica imi pune niste electrozi pe genunchi si da drumul la un aparat. Sincera sa fiu sper sa ies normala din toate astea. Voiam sa spun macar la fel de “normala” cum eram pana acum, ceea ce nu implica de loc faptul ca ma consider normala 100%. Ca sa nu mai spun de familie si preiteni… dar nu va dau adresele lor de e-mail ca cine stie…va razganditi si nu mai vorbiti cu mine.

 21. wind says:

  OLDM, da sa stii ca’s mandra de sor-mea, asa ambitie…mai rar, nu ca’i sor-mea….doamne fereste sa aveti nevoie de cardiolog, v-o recomand pe sor-mea !

  multumesc de urari pt fi-miu si burtica lui, CrisC as muri de frica sa fac acupunctura !!!

 22. Alina Grozea says:

  ODLM, iti intorc vizita si ma bucur s-o fac aici, la textul asta care m-a uns pe suflet. Urasc motociclistii care fac slalom printre masini, cu tartaretele lor zgomotoase. Urasc si masinile care fac slalom printre masini si, daca ma gandesc bine, le urasc si pe duduile cu pantofi cu toc, care ridica piciorul cica senzual cand iau in brate cate-un handralau.
  Ei bine, dupa atatea sentimente frumoase si idei pozitive, te salut inca o data, ma retrag, dar mai vin ! : )
  Alina Grozea´s last blog post ..Românii au talent

 23. Odille says:

  Dragilor, strazile Bucurestiului pt mine, nu sunt simple strazi, ele sunt amintiri, sentimente, emotii.
  Astazi am fost in zona unde locuiau bunicii mei si m-au induiosat amintirile copilariei. Curtea era curata si pregatita pt primavara. Arata a casa locuita de oameni gospodari si mi-a parut bine. Nu mai aveau insa leaganul construit de bunicul meu pt noi, nepotii.

  Ma plimb pe strazile pe unde mergeam cu parintii si bunicii mei. Ma plimb prin locurile unde ma plimbam cind traiam o dragoste gingasa ca un ghiocel si la fel de puternica. Cred ca atunci nici nu vedeam pavajul pt ca pluteam fara sa am nevoie nici de norisor. 🙂
  Incerc sa evit,insa, locul unde s-a produs ruptura.

  Lotusull am citit postarea ta despre “Incredere”. Gindesc acum ca poate, uneori, este bine sa risti si sa acorzi incredere acolo unde apar indoieli. In felul acesta dai sansa vietii de a fi traita.

  Apoi abia astept sa ma intilnesc cu prieteni dragi si sa ne bucuram sa fim impreuna.

  Astazi am gasit intr-un magazin mic si elegant, citeva rochite dintr-o matase fina ca spuma marii. Cred ca dintr-o asa spuma s-a nascut Afrodita. 🙂
  Fiecare era in doua culori, combinatie de alb cu nuante de bleu, sau alb cu nuante de hot pink. Nu am putut sa nu le probez, numai ca indiferent cit de zvelta ai fi, arati plinuta si incarcata ca un brad de Craciun. Avea tot felul de volane. Modelul nu se potrivea cu materialul.

  In rest, in afara de business-ul pt care am venit aici, eu testez prajituri. Cristina C, acea cura fara zahar am decis sa ia o pauza. 🙂

 24. Odille says:

  Cristina C, poate ar fi bine sa mai mergi la un alt medic ortoped. Eu nu am incredere deloc in medicii din Canada.
  Cunosc un caz in care probleme pt care un medic specialist a recomandat operatie, a operat si apoi a recomandat o noua operatie, au fost rezolvate de o pedichiurista rominca.
  Adevarat!

 25. Odille says:

  Alina, ce bine ca te vad aici!

  Cred ca eu va trebui sa-mi pun un semn pe masina pt biciclisti. In Toronto, desi avem kilometri intregi de alei numai pt biciclete, multi dintre ei aleg sa mearga pe un bulevard cu un trafic infernal. Cum eu nu sunt un talent la condus si cum, asa cum am mai spus nu folosesc oglinzile decit pt a ma uita eu in ele sa vad cit de bine arat :), eu nu-i vad cind o zbughesc pe linga mine si-i cam deranjez de pe orbita lor, cu oglinda mea din dreapta. Jur ca nu as face-o niciodata intentionat, dar nu-i vad.

 26. oachi says:

  Odlm, ca sa fiu sincera, cand apas pedala in Bucuresti ( destul de rar, foarte rar …) sunt conectata la toate “antenele” si “simturile” si “ochii” din jur si sunt ca un arc 🙂 ! N-am timp de reflectii si observatii din cauza atentiei la : GPS, semafoare, indicatoare, apreciat distanta data de GPS, la naiba ! iar am luat-o aiurea ( mai taci o data cu ricalchiuleitu’ tau ! )…vezi unde poti intoarce ( fara sa te vada nimeni 🙂 ), vezi daca ala te lasa / nu te lasa ( spre norocul meu , am dat doar de conducatori intelegatori, m-au lasat, ce sa faca, inca o blonda…), uf ! bine c-am ajuns !
  Dar poti sa-mi desenezi un ghiocel pe un semn indicator ! Voi sti ca acolo stai si voi claxona de 3 ori sa stii ca am trecut 🙂 !

  Oricum, tipologiile sunt aceleasi in toate orasele tarisoarei noastre, n-am nici un dubiu …
  oachi´s last blog post ..OCHIUL INTERIOR

 27. Odille says:

  ODLM, nu ne-ai mai scris ce mai face Ricci. Cum deosebeste el pisicutele negre, de cele negre cu black spots, sau nu are preferinte? 🙂

 28. Odille says:

  Aceasta reclama se potriveste perfect Canadei/Americii, insa nu sunt sigura daca se potriveste si Romaniei.

  http://www.youtube.com/watch?v=YhcPX1wVp38

  🙂

 29. wind says:

  mai…nuuuu radeti !!!! m-a oprit politia, colegii mei s-au spart de ras,ei care au numa’ jeep-uri, pentru ca la semafor…am zbughit-o pe galben intr-o intersectie imensaaa…stiam eu ca am timp….cand??? dupa curbaaaaa….politistul vigilent…semn sa trag dreapta….asa ca, eu, cu forduletzul minuscul si antic, eu, care conduc de 1 an si ceva…am laut amenda de tupeu…si pt ca s-a potrivit sa am fusta scurta, cred…nu mi-a luat carnetul ci numai 2 puncte si amenda…uuuauu ce aventura ha-ha-ha

 30. Odille says:

  @Wind, daca purtai fustita verde puteai s-ai spui politistului ca treci numai pe galben pt ca se asorteaza cu fustita. 🙂

  (Doua puncte nu inseamna si marirea asigurarii? Asa este la noi.)

 31. oachi says:

  Odille, e o reclama pe bune la voi ?!? Mi se pare foarte tare 🙂 ! Cred ca e utila totusi generatiei high tech !
  La noi inca nu e cazul, dar am auzit din ce in ce mai multi parinti care prefera sa cumpare eBook-uri, in defavoarea cartilor !
  oachi´s last blog post ..OCHIUL INTERIOR

 32. oachi says:

  Wind, trebuia sa-i spui politistului ca esti fiica vantului si orice boare, adiere, pala de vant te duce mai iute decat intentionezi tu, asa ca n-aveai cum sa mai opresti la timp 🙂 ! Ce zici, te-ar fi crezut 🙂 ?
  oachi´s last blog post ..OCHIUL INTERIOR

 33. Odille says:

  @Oachi, nu,nu este o reclama, pt ca nu ar avea priza la public.
  Din pacate cartile nu mai prezinta interes pt majoritatea tinerilor.
  In Romania inca se mai citeste.

 34. @Odille- asigurarea se măreşte de la 100 mii de euro pentru fustă lungă, la 200 mii euro pentru fustă scurtă pentru rezistenţă la tentaţii. Prima de asigurare este aceeaşi pentru că nu ştii când Wind poartă lung sau scurt. Doar noi ştim că atunci când este fericită că băieţelul este refăcut îşi pune fustiţa scurtă şi o taie pe galben în intersecţie.

 35. CristinaC says:

  Ce veselie pe voi!
  wind, nu cred ca are de ce sa iti fie frica de acupunctura. Nu doare. Acele sunt atat de fine incat abia daca le simti.
  Odille te-am si “vizionat” ca intr-un film frumos plimbandu-te prin Bucuresti… asa fac si eu la Brasov.

  wind… eu as fii preferat amenda punctelor. doua puncte de demerit pentru o “Actiune in miscare” ridica premiul de asigure cu siguranta… amenda nu.

 36. Acum văd filmul rusesc “12”. Vă sfătuiesc să încercaţi link-urile postate de mine.

 37. lotusull says:

  Odille, da cred ca e mai bine sa acorzi, macar initial acea incredere. Stii cum se spune: mai mult decat sa te dezamageasca acel om, ce ti se poate intampla rau ? 🙂

  Alina si aici dau de tine ? 🙂

  Wind, draguta imaginea ta cu fusta scurta. Mi-am amintit de o colega, ce avand o astfel de fusta si stand in statia de tramvai, si-a pierdut lenjeria intima. Pur si simplu s-a rupt ceva pe acolo si lenjeria a lunecat in jos, oprindu-se in jurul gleznelor. Colega mea era fericita nevoie mare ca barbatii se uita la picioarele ei. Barbatii se uitau dar nu numai la picioarele ei :). Oricum fiind o persoana foarte sigura pe ea, in momentul in care a sesizat patania, s-a debarasat de tot de lenjeria cu pricina, aruncand-o cu un varf de piciorus fix intre liniile de tramvai.
  Cred ca muream de rusine sa mi se intample asa ceva 🙂
  ..
  Cristina C, sa te faci bine, iti trimit ganduri bune 🙂

  ODLM, apoi tu esti om bun la suflet, deci nu-mi mai ramane decat sa-ti doresc zile frumoase 🙂
  lotusull´s last blog post ..Și-ți dau ție încrederea mea

 38. Alina Grozea says:

  Lotusule, ce sa-i faci, daca lumea asta ne-a ramas cam mica! 🙂
  Alina Grozea´s last blog post ..Românii au talent

 39. lotusull says:

  He, he Alina 🙂
  Ma strange lumea pe la cusaturi, asa ca o haina ramasa mica. Ma incord, haina sare de pe mine si asa libera, plec in cautare de oameni adevarati. In fond, ei tot in lume traiesc.
  Cred ca sunt intr-o dispozitie cam filosofica 🙂
  lotusull´s last blog post ..Și-ți dau ție încrederea mea

 40. lilia says:

  Ador sa stau la semafor si sa ma cuprinda visarea.Faza mai naspa e ca risc sa fac infarct de la claxoanele ce anunta culoarea verde. Stiti care ar fi primul lucru pe care l-as face daca as fi primarul capitalei? As interzice claxonatul.( Al doilea ar fi, scobitul in nas la semafor :)))In ciuda faptului ca ce-am in gusa si-n capusa, io-s cea mai pasnica fiinta de pe Terra, in consecinta uraaasc violenta de orice natura! Imi place si mie sa fac slalom printre masini, nu la modul agresiv ci mai degraba sportiv, dar daca vad ca cineva e deranjat si face pe nebunu’ ca vrea si el, cedez politicoasa insotind gestul de replica deja consacrata : “No, du-te tu!”

  In alta ordine de idei, Odile, bun venit pe splaiul mioritic.Odlm-ul nu e o gazda buna, daca te afli la doua statii de metrou de casa lui(si una de a mea) si inca nu te-a invitat sa gusti din cea mai buna prajitura, facuta in casa de Ilinca. Daca vrei sa te delectezi cu locuri noi si vechi totodata, incearca ceainaria Serenditipy de pe Dumbrava Rosie, intre Parcul Icoanei si Ioanid, in spate la Teatrul Bulandra. Carturestiul de pe Magheru e iarasi o oaza de rasfat a sufletului.Si daca te tin gleznele, ia Cismigiul la picior ca incep a miji lalelele. Pacat ca nu l-ai prins in urma cu 10 zile cand inca era inundat de ghiocei(am dovezi-holograme). Hoinareala faina si da un semn daca pot sa-ti fiu de ajutor!

 41. lilia says:

  Odlm, aveam dreptate! Nu esti o gazda buna!
  Iar imi tii comentul la moderare.
  Am sa-ti jumulesc gradina cand mai trec prin Paris 😛

 42. Am văzut rusescul film “12”, depăşind cu puţin ora mea de culcare 4:00 am. Regie de excepţie, întâmplări trase la indigo de pe plaiurile scumpei noastre.

 43. @Lilia- dashboardul meu este setat ca doar primul comentariu să fie moderat, restul intră automat. Dacă ar fi fost după mine, nici primul comentariu nu l-aş fi moderat, dar nu se poate! S-a întâmplat de două ori într-un an să intre un comentariu la spam şi platforma WordPress a recunoscut asta şi a zis “sorry!”.
  Eu n-am de ce să te moderez, mai ales că te strecori la modul sportiv şi dacă mă uit bine ai şi fusta scurtă. Deci, treci observată…

 44. @Lotus- păi abia acum spui de colega ta cu tanga măturând? Eu unde eram pentru o poză de grup? A trecut momentul, am scăpat tramvaiul…

 45. @Alina- chiar mă coafează să mă îngraş cu lume bună ca tine…

 46. Odille says:

  Lilia, ce draguta esti! Iti multumesc pt bun venit si pt toate informatiile. 🙂
  Bine te-am gasit si Bine v-am gasit!

  La Carturesti inca nu am ajuns, dar de cel de la Gradina Icoanei nu auzisem.

  Astazi am avut un prinz cu Violete si pt a le balansa cu ceva sanatos, am adaugat si o prajitura cu mere. 🙂

  Cind vin in Romania iubesc si aerul.

 47. Odille says:

  Lotusull, probabil ca ar fi intelept sa acordam incredere nu mai multa decit suferinta pe care am putea sa o suportam in caz de esec. Insa inca nu exista cintare pt asa ceva. 🙂

 48. Odille says:

  Lotusull, cind am ajuns in Canada asta a fost unul din lucrurile care m-au surprins, multe femei nu purtau lenjerie intima. Nu am indraznit niciodata sa intreb motivul.
  Alt lucru era moda de haina de blana asortata cu tenisi.
  🙂

 49. CristinaC says:

  lotusull multumesc pentru gandurile bune!

  Odille si eu am avut o surpriza de genul acesta. Acum cativa ani am nimerit la faxul departamentului, cand tocmai sosea o instiintare pentru colega mea. Un medic o anunta pe ea si pe compania de asigurari cu care era in proces ca nu a putut sa o examineze pe partenera ei si sa evalueze starea coloanei vretebrale deoarece respectiva ” does not were underware and refused to undress for the assessment”.
  Nu stiu daca va puteti inchipui uimirea mea… Ii duc faxul si ii spun ca l-am citit avand in vedere ca era scris cu font de 24 si ochii mi-au cazut pe cuvantul chloti, noi lucrand la o organizatie care nu vindea asemenea produse.
  Vazandu-mi gura inca cascata de uimire, ea se ofera sa imi explice ca partenera ei nu poarta chiloti ca sa nu o apese elasticul pe coloana vertebrala, moment in care gura mi s-a inchis dar mi s-au cascat si ochii si imi venea sa ma ciupesc sa ma asigur ca nu visez cumva.
  Eu femeie din tara romanesca( ea nu stia unde e Romania pe harta) si asa mai drintr-o bucata o intreb cu o uimire de loc prefacuta ce marca de chiloti poarta partenera ei, lesbiana ca si ea, ca sa stiu sa nu cumva sa imi cumpar si eu asemenea instrumente de tortura. Discutia s-a terminat, caci a intervenit o colega si mi-a soptit sa imi tin gura daca nu vreau sa ma dea in judecata pentru harasment si sa imi pierd serviciul.

  Sa stiti ca nu am inventat. Chiar atata imaginatie nu am!

 50. Ramona Elena says:

  …de cum am vazut noul “element” pe pagina, lista vizitatorilor in timp real, am avut sentimentul ca as fi cumva…deconspirata! M-am topit intr-un zambet vinovat si mi-am spus ca acesta e momentul adevarului, trebuie sa scap de sentimentul de “privit pe gaura cheii”. Va (pe dumneavoastra-va)citesc de ceva timp, de cand am avut norocul sa va descopar. Intru aici de cate ori am nevoie sa-mi regasesc apele limpezi si cerul senin. Scrieti intr-un fel atat de…curat! Regasesc aici o “normalitate” si o frumusete simpla pe care realitatea recenta mi le arunca la cosul de gunoi de nu stiu cate ori pe secunda, nu stiu de cate ori intr-o zi. Nu am intervenit niciodata pentru ca iubesc oamenii-prieteni. Si le respect intimitatea si relationarea.
  Va multumesc pentru atat cat se vede ca faceti. E destul.
  Ramona Elena

 51. @Ramona Elena- lista vizitatorilor în timp real o am de mult într-un plug-in accesibil numai mie (hidden plug-in), dar am introdus şi “Feedjit” open ca să vă vedeţi voi între voi când deschideţi uşa. Pentru un abonament de 9,95 USD/month pot afla mai multe date despre musafiri: cum o cheamă pe ea, musafira, măsurile ei comparativ cu măsurile ideale ( şi culmea, toate ieşiţi ideale!), când se culcă, câte dulciuri mănâncă, ce filme preferă şi, mai nou, îi aflu şi trendul.
  De mult te vedeam printre vizitatori şi iată-te deconspirată!
  Bine că eşti pe aici! Cum spuneam mai devreme, doar primul comment este mai greu, restul mi le aduce automat pe tavă, WordPress

 52. Odille says:

  Draga Cristina C, imi pare asa de rau ca ai inca dureri, dar sunt convinsa ca vor trece. Toti cei pe care-i cunosc si au avut acest gen de operatie, asa cum ti-am mai spus, acum joaca tenis. Iti doresc sa fii bine si sa nu mai ai dureri.

  In privinta intilnirii cu prietenii de pe Internet, nu stiu, intotdeauna am iubit basmele si pe Internet este ca o lume dintr-un basm, cu personaje pe care ni le imaginam asa cum dorim noi. Poate este mai bine sa raminem asa cum ni le-am construit in suflet. 🙂

 53. wind says:

  OLDM, n-am inteles nimic cu plug-in si ce mai explici Elenei…adica….mi-ai cautat profilul??? 🙂 sa nu fiu…vreo…spioana, ceva, genu’ Nikita….glumeama…:)

  asa cum spune Odille, internetul e ca un basm, vreau sa cred si eu, vreau sa vorbesc-scriu-citesc-postez mesaje cu voi numai asa, ca…personaje de basm, mi-e si teama sa mai cunosc “omul” care se ascunde dupa un pseudonim, poate nici nu mai conteaza Odille, atat timp cat ne e bine….am eu motive sa-mi fie teama, OLDM a “prins ” el ceva pe la Lotusull pe blog si pe la Ulicica, chiar, pe unde-o-fi ??? acolo m-am smiorcait o vreme …:)

  noapte buna !

 54. Mihnea, unul din băieţii mei, mi-a trimis din camera de alături link-ul cu Yoav cu mesajul “tatăl ăstuia este român, căsătorit cu o israeliancă. Melodia este senzaţională”:
  https://www.youtube.com/watch?v=2EIEH17FFwg
  Şi mie mi se pare că are ceva inflexiuni melodice din Nat King Cole şi Julio Iglesias.
  Mihnea îi ascultă p’ăştia cum ascultam eu Zaraza de la mama. Cu ochii în tavan…

 55. @Wind- noapte bună la ora 21.32? Acum începe dansul şi tu te retragi pe camera ta?

 56. @CristinaC- stai cu noi, poate-ţi mai alinăm durerile!

 57. CristinaC says:

  Pai acum cand stii tu, Omule ce vrei si ce nu prea vrei despre mine sigur ca stau…stateam si inainte dupa cum bine stii…. am vrut sa vin si azi noapte cand ma durea genunchiul, ca sa imi treaca mai repede.

  Odille, poate ai dreptate, nu m-am gandit niciodata la acest aspect… Oricum voi toti sunteti personajele cele mai bune din basmele cele mai frumoase!

 58. CristinaC says:

  Omule… cine e in Thailanda?
  Eu mi-s curioasa din fire….

 59. psipsina says:

  odlm, eu te cred că inimioara desenată de ilinca a ieşit perfect, dar n-ai şi tu o poză? 😉
  ca de obicei, faină scriitura-ţi, doar că acum nu citesc numai,las şi urme de lăbuţe prin primăvară. o fi maya de vină, oi fi eu? 😆
  psipsina´s last blog post ..duzina de cuvinte- maya

 60. Odille says:

  ODLM, este interesant acest online report cu cei care te viziteaza. As vrea sa inteleg mai bine. Spre exemplu, eu am intrat pe blogul tau pe la Lotusull si nu vad intrarea mea pe ecran. Nu este un live report?

 61. @Odille- click pe Real-time view şi vezi întregul report. Pe blog se afişează numai ultimile 10 intrări. Au fost zile când am avut şi 4800 de vizionări. Îţi imaginezi lista pe blog?

 62. CristinaC- din Thailanda este un ameţit care a intrat pe postul “Carul cu bere”. Probabil că şi-a făcut rezervare acolo pentru mâine.

 63. @Psipsina- o poză cu inimioara? N-am făcut ecografie şi nici AKG, dar o simt cum bate inclusiv pentru pisici şi câini şi pui de tigru şi ursuleţi şi de om, mai ales.

 64. Odille- CristinaC, Oachi, Lotus întreabă unde eşti şi eu am dat din umeri…

 65. Oachi says:

  Interesant acest “traffic live”, mai avem ceva nou de urmarit, de parca nu aveam destule povesti :).
  Ma amuz ca pe mine ma vede in Bucuresti … o fi stiind ceva ce eu nu stiu ? O fi profet 🙂 ?

  Odille, ai terminat cu degustarile de prajituri ? Ai descoperit noutati?
  Oachi´s last blog post ..OCHIUL INTERIOR

 66. @Oachi- ţi-ai schimbat IP-ul, transmiţi acum de pe Orange, faţă de cel vechi, care era din nordul ţării. De aici şi darea peste cap a serverului care zice că eşti aici, lângă noi.

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: