search
top


Silueta

Verigheta, unde-i verigheta?

Îmi iau câteodată liber şi plec singur la mall. Ca un taximetrist plictisit de un client care îi indică pe ce străzi s-o ia, chiar dacă-i interzis, pentru că aşa vine el pe jos de la piaţă. Am cumpărat nişte rechizite de birou şi stăteam la rând pentru factură imediat după o siluetă care, fiind cu spatele, parcă îmi surâdea. Apare un băiat cu briantină în păr şi pe faţă şi ne-o ia înainte. Mie şi siluetei. Politicos, mă uit urât la el.  “Am crezut că sunteţi împreună”, zice el. Abia atunci silueta se întoarce şi, din priviri, am înţeles că ar fi vrut să spun: “da, suntem împreună”.  Sofisticată, măi!  Era o zână pe tocuri. Am trecut fulgerător de fâstâceala produsă de ochii ei şi i-am răspuns Briantinei : “eu am altă împreună”. Am fost tare pe poziţie, deşi softul meu o luase razna. Am noroc de back-up-ul de pe hard, care i-a mai adăugat un pic de veridicitate afirmaţiei, altfel, ar fi fost la fel de neverosimil ca un aurolac care iese în frac şi papion, cu punga din boscheţi.

Am luat un mic avans şi am trecut în rând cu ea, lăsându-l pe Briantină uluit că n-am profitat de ocazie. Cu siguranţă el ar fi profitat, dar era cu cel puţin două tocuri suprapuse, sub standardul ei de înălţime. Iată care au fost concluziile mele după ce am studiat-o şi i-am surprins şi privirea:

1) suferea de factorii declanşatori ai stressului: eşapamente, manele, şef.

2) este genul de femeie care consideră că toţi bărbaţii care au monturi sunt travestiţi pentru că, prin casă, poartă pantofi cu toc înalt.

3) din mişcările robotice şi iuţi se deduce că este aptă de o păruială verbală încă din luna de miere, în bucătărie, înainte de plecarea în Cancun.

4) este adepta tuturor sintagmelor enervante  care circulă pe toate canalele media:

– “ghilimelele de rigoare” însoţite de două perechi de degete care se cocoşează sacadat. Rigoarea presupune ordine, disciplină, asprime, severitate. Aş da oricât să am şi eu o bărdacă cu ghilimele care să instituie disciplina de rigoare (sic!).

– “bănuţii necesari”. Sunt convins că foarte, foarte mulţi au nevoie de bănoi, nu de bănuţi.

– “distracţie pe cinste”. Deci toţi cei care se distrează, nu au bani şi atunci se milogesc la alţii ca să le facă cinste c-o distracţie.

– “amendă usturătoare”. Amenda nu ustură, în schimb, pe consoartă o dezlănţuie.

– “mă doare-n cot”. Vă asigur că nu cotul este cea mai insensibilă componentă a trupului.

– “nevasta din dotare”. Mulţi, întâi solicită să afle care este dota şi apoi ce nevastă trebuie să ia.

– “ei bine, până să vină Salvarea, bătrânul a murit”. Ei bine, nu-i bine deloc!

– “găştile de cartier”.  Sunt mult mai inofensive decât găştile interjudeţene din Parlament.

5) are convingerea că o căsnicie ar fi o celulă de închisoare, cu ea gardian şef care trece în inspecţie zăngănind peste gratii bastonul de cauciuc. Totuşi, după o ceartă sadea, cu spart de farfurii, se poartă cu tine ca şi cum te-a cunoscut ieri şi-ţi re-povesteşte cât era de dulce când era mică şi cum scotea limba de câte ori o alerga cineva s-o fotografieze.

Gata, m-am răcorit, am eliberat jiclorul de presiunea dobândită şi supapa a cedat câteva atmosfere mediului înconjurător! Eram înciudat pentru că pe o asemenea făptură trebuia s-o nesocotesc grav. Nici pe departe silueta nu emana absurdităţile în gândire şi comportamentul de mai sus. Buzele cu un contur superb desenat de un artist desăvârşit- dacă nu chiar de ea, în oglinda retrovizoare- părul lung şi zulufat rebel cu bigudiuri extra large, câteva aluniţe pentru un touche de culoare pe o piele excesiv de albă, gâtul subţire în consonanţă cu braţele delicate şi degetele parcă menite a dura o relaţie trainică. Acum coborâm un peek! Talia avea cu aproximaţie de un milimetru 0,599 m, trecem de vestitul 90 cm şi ajungem la glezna care, la toată construcţia, nu putea fi decât fină. Nu dezvălui culoarea ochilor pentru că ar putea citi, n-ar mai exista niciun dubiu şi poate mi-ar lua urma ca să-i explic cum îndrăznesc s-o descriu în toată splendoarea. Simplitatea cu care-i dicta secretarei datele firmei sale de modă, nonşalanţa cu care i-a atras atenţia că nu se pupă verdele rochiei cu cordonul roşu ( aceste culori, împreună cu fratele lor albastru, nu se înţeleg decât atunci când compun paleta de culori RGB- red, green, blue- a oricărui monitor din lume, în rest, se detestă estetic precum maroul cafelei arse cu negrul din Nigeria sau beige-ul mamei soacre cu soldăţescul kaki), toate m-au determinat să-i dau nota maximă de pe catwalk-ul pe care o urcasem. Cu riscul de a emite un mămăism, trebuie să spun că nu purta nici verighetă, poate pentru că la asemenea degete splendide, orice artificiu ar fi fost o împietate.

Diafana ei siluetă nu prevestea nimic sexy, până s-a desprins de tejghea, mi-a mulţumit pentru inacţiunea mea ( deh, bidiviu strunit în manejul de acasă) şi a pornit graţioasă ţinând factura cu două degete ca în “Lacul Lebedelor”. Nouăzeciul se legăna ca la Miss Monokini, atât de suav încât m-a apucat o poftă de concediu la suedeze. Minunata creaţie a naturii, gâtul care se suceşte, era folosit intensiv de toţi bărbaţii, deci categoric nu aveam halucinaţii.

Imprimanta nu lua comanda pentru emiterea facturii, Briantină m-a lovit cu căruciorul peste gleznă, am lăsat căruciorul câteva secunde pe culoar pentru a vedea un pantof şi când m-am întors, deja un top de hârtie dispăruse, am fost salutat de cineva pe care n-o cunosc, m-a oprit o farfuză să-mi prezinte o cremă de la Marea Moartă care ar schimba culoarea ochilor. Îi face mai închişi. De tot!

Seria micilor incidente a culminat cu o taximetristă care mi-a blocat maşina.

PS. Dacă mai aveţi sintagme folosite anapoda, nu ezitaţi să le defăimăm împreună!

 

 

 

60 Responsesto “Silueta”

 1. CristinaC says:

  Omule, ce descriere….ma plec!
  Sincera sa fiu ma bucur ca nu ne intlnim, si ca fac obiectul vreunei descrieri pline de talent facute de tine….m-as baga cu capul in nisip.
  Esti un artist!
  Declar eu, o neartista….

 2. CristinaC- cu sufletul tău de aur nu prea se compară multă lume.
  SmileyCentral.com

 3. lotusull says:

  Ei, ODLM, chestia cu ” silueta ” e complicata. Ca am descoperit eu fara uimire ca o silueta frumoasa nu e neaparat direct proportionala cu frumusetea siluetei interioare si viceversa 🙂 Asa ca acuma iau siluetele individual si le supun unei analize laborioase demne de un microscop 🙂
  Fug sa arunc un ochi asupra lebedelor de pe lac. Sunt sublime cu silueta lor delicata 🙂

 4. @Lotusull- bine ai revenit!
  Până a ajunge la interiorul siluetei, prima impresie mi-o dă conturul celei exterioare. Dacă tot ansamblul îmi produce fibrilaţii ambientale îmbietoare, abia atunci se produce fenomenul de rămânere tablou şi trec la studierea autoarei.

 5. lotusull says:

  ODLM, si daca nu vorbesc tot timpul, sunt 🙂
  Probabil ca fiecare din noi avem propriile repere in aprecierea unei siluete. E frumos ce-i frumos sau e frumos ce-mi place mie ?
  Dar stai asa, n-am definit frumosul 🙂
  Discutie lunga si cu nenumarate ramificatii.
  Sigur ca ma uit la conturul exterior. Si il consider frumos daca imi pare mie frumos.
  In rest, am primit o lectie de viata de la un copil ce mi-a schimbat radical perspectiva. Ii povesteam Marilenei despre asta. Intr-o zi o sa-ti povestesc si tie 🙂 Ideea este ca frumosul e tare subiectiv si nu intotdeauna accesibil primei priviri.
  He, sunt in pasa din aia filosofica 🙂

 6. @Lotusull- să fim înţeleşi! În viaţa reală, noi bărbaţii de la siluetă pornim, dar fixaţia se dezvoltă numai după ce deschide guriţa sufletului, hârşit sau nu, dedulcit sau nu la orgii financiare, deschis la nou sau închistat în dogme mămăieşti.
  La noi, din păcate, esteticul este un dat, la voi este un bonus. Hidos cum sunt, nu am şanse la bonus.
  SmileyCentral.com

 7. Odille says:

  ODLM,nu mi-as fi imaginat ca o “Silueta” ar putea provoca asa o furtuna a gindurilor. 🙂
  Oare Silueta trebuie sa fie o “Super-Silueta” pt a antrena imaginatia in schite a la Picasso, sau Salvador Dali, sau si o Silueta medie ar avea acelasi efect dulce-devastator? 🙂

  Sunt sigura ca Baietelul-chipmunk a furat pe viata, inima Fetitei-chipmunk, cu acea floare albastra. 🙂

 8. Odille says:

  ODLM, am citeva clipe libere si am vrut sa te intreb daca ai vazut meciul dintre Barcelona si Chelsea? A fost dureros de urmarit. Mi-a parut asa de rau ca Barcelona a pierdut.

  Jucatorii englezi joaca asa de violent incit ceea ce fac nu mai este sport. Nu-mi face nicio placere sa vad un joc in care joaca o echipa engleza.

  Pauza mi s-a terminat! Va vad mai tirziu! 🙂

 9. @Odille- dacă mi s-ar ivi o siluetă precum guaşele lui Picasso sau Dali cred că m-aş dili. Eu vorbesc despre o siluetă reală, ca o autostradă, ca o miere de caprifoi dulce şi parfumată “Je reviens”, ca al cincilea anotimp, sublimul peste toate, pe care vremea nu l-a întâlnit în existenţa ei, dar pe care eu îl simt ca însorindu-mi viaţa.
  SmileyCentral.com

 10. @Odille- jucătorii englezi trebuie bătuţi na-na, numai că în analele fotbalului va râmâne că ei au învins. Încă eşti în pauză?

 11. Odille says:

  ODLM, astazi m-am gindit la o fraza din compozitia ta “Hamstera” si tare m-am amuzat.
  “Îţi vrea binele chiar şi cu forţa.”

  Ieseam fugutza dintr-un magazin de bunatati, McEwan, si-l vad pe cel angajat drept “Valet” pt parcarea masinilor, stind afara linga cladire. Era rece si ploua marunt.
  De data asta m-am dus la el si l-am rugat sa-mi dea telefonul managerului magazinului pt ca vroiam sa ma pling. Mi se parea de neacceptat sa tii un om afara in frig.
  Tinarul imi multumeste si-mi spune ca el lucreaza pt o firma de service, iar firma de service……..este a lui. 🙂

  L-am intrebat daca nu-i este frig. Raspunsul lui a fost: “Sa vedeti cum este iarna!
  Asa ca nu am putut sa-l oblig sa-si construiasca o casuta linga magazin. 🙂
  As fi vrut sa-l ajut in ciuda faptului ca el nu vroia sa fie ajutat! 🙂

  (Eu parchez singura. Asa cum am mai spus problema mea, unoeri, este sa ies din parcare, nu sa parchez.)

 12. Odille says:

  ODLM, comentariul tau mi-a indulcit seara.
  Daca ai gustat dulceata si parfumui unei asa mieri, daca ai trait “al cincilea anotimp” esti printre putinii oameni care au cunoscut cu adevarat fericirea.
  Ma bucur pt tine.

 13. Odille says:

  ODLM, da, da, un “na-na” bun, ar fi minunat! 🙂

  Am suferit si pt meciul de ieri. Nu stiu ce se intimpla cu spaniolii.

  Cred ca viitorul meci va fi intre englezi si nemtzi. Nu stiu cu cine sa tin? Voi fi in aceeasi stituatie ca atunci cind vor fi alegerile din Romania.

 14. Oachi says:

  Bună seara și bine v-am regăsit 🙂 !

  Silueta subțire cu admirație se ține . A altora evident ;).
  Cum era vorba aia ”bărbații admiră femeile inteligente, dar le iubesc pe ale frumoase” ? Sau cum era ?
  Oachi´s last blog post ..COPIII NE ÎNVAȚĂ

 15. Oachi says:

  ”PS. Dacă mai aveţi sintagme folosite anapoda, nu ezitaţi să le defăimăm împreună!”

  Odlm, până la ora asta n-am găsit alte sintagme d-astea, dar drept îi că nici nu-mi prea funcționeaza inteligența acuma, de la sinapse mi se trage, fac scurtcircuit :).(știi cumva cu ce trece ?)
  Vroiam să zic însă că mi-aș face un opis cu toate expresiile care-mi plac la tine, să mi le pun pe hard-ul meu ( să mă asigur și că am back-up 😉 ) și să mă laud și eu că te citesc :).
  Oachi´s last blog post ..COPIII NE ÎNVAȚĂ

 16. @Odille- McEwan are produse Victoria’s Secret? Eu numai pe alea le ştiu de bunătăţi. Clădirea n-are şi ea o copertină? Un magazin care se respectă îşi pune copertină cu franjuri şi cu wind-chime de nasul valetului.

 17. Odille says:

  ODLM, Oh, din pacate nu, dar are o expozitie de dulciuri! Tot ce poti sa visezi. 🙂

  Cladirea nu are nicio copertina. Crede-ma ca mie imi face rau sa vad pe cineva stind in vint, ploaie, ca sa parcheze masini. Nu voi mai face niciun demers pt ca acest magazin ar putea sa renunte la serviciile firmei acestui tinar, si nu as vrea acest lucru.

  Astazi, in drumurile mele am parcat in fata unui salon de ceai, “The Tea Emporium”. Pe o placa mare afara scria ca au peste 140 de ceaiuri, toate aromele visate.
  Nu stiu cum, dar as fi vrut sa intru si sa spun:
  – O Cafea va rog! 🙂

  (Nu prea imi place niciun ceai. Il asociez cu raceala, guturai, etc. 🙂 )

 18. Odille says:

  ODLM, magazinul este foarte bun, dar cred ca in Toronto magazinele nu au copertine pt ca le-ar zbura vintul imediat.
  Cred ca am mai scris ca unor cunostinte care locuiau pe la etajul 20, le-a zburat pilaful din farfurie, ei incercind sa ia masa pe balcon. 🙂

 19. oachi says:

  Odille, cum să le zboare pilaful din farfurie =)) ??? Hai că am râs cu lacrimi =)) !!!
  oachi´s last blog post ..THE PIANO GUYS

 20. @Odille- cred că dacă aş sta în Toronto mi-ar zbura mintea de la alizeele alea ce le stârneşte Cercul Polar de Nord.
  Pentru cunoştinţele tale, vântul nu-l poate lua pe sus pe bărbatul de pe balcon, dar o siluetă potrivită mi ţi-l ia iureş cu tot cu talonul de pensie, iar dacă se sforţează îl ia şi cu medicul de familie pentru că-i umblă la orgoliu şi atunci când unui bărbat îi zgâlţâi orgoliul târăşte cu el tot ce-a acumulat. Zănatici!.

 21. @Oachi- iar eşti o scumpă cu opisul după tine. Mărturisesc că şi eu umblu cu hard-ul după mine 🙂

 22. Odille says:

  ODLM,
  “Zănatici”
  Oh, nu! Eu nu as spune asa. Dimpotriva, fericiti cei care au curajul si puterea sa-si urmeze inima! Eu ii admir.
  Asa gindesc eu. 🙂

 23. @Oachi- nu era chiar pilaf românesc, d’ăla terci care se face guguloi pe farfurie. Era pilaf risotto primavera, bob de bob, nefiert suficient, care-i uşurel nefiind îmbibat cu apă. Spre deosebire de o paleaşcă românească, care dacă-ţi cade în cap de la etaj strică bunătate de rochiţă, la Toronto, boabele care zboară nestingherite prin aer ar fi un joc de confetti pentru turişti ca mine.

 24. @Oachi- pentru sinapsele care fac scurt-circuit trebuie isolierband bun, d’ăla nemţesc, nu chinezesc. Astfel, sinapsele care se ocupă cu buna dispoziţie tre’ să stea în cămăruţa lor şi să chicotească în voie, să nu se amestece cu sinapsele pentru dragoste, unde trebuie seriozitate cel puţin în primii trei ani, după care, se pot mixa şi cu ceva râsete unul de altul, dar în limita bunului simţ despre care, noi românii, mai avem de studiat în bibliotecile marilor civilizaţii.

 25. lotusull says:

  Oachi, am pufnit in ras citind vorba ce-ai scris-o :
  ” bărbații admiră femeile inteligente, dar le iubesc pe ale frumoase ”
  :):)
  Ma intrebam si eu daca e valabil si pentru femei. Si Duamne fereste, nici gand sa generalizam, vorbim asa… 🙂

 26. Odille says:

  Oachi si Lotusull, ce dreptate aveti! 🙂

  Am incercat de citeva ori sa aranjez intilniri intre cite o tinara si un tinar, care mi se pareau potriviti.

  Cind descriam tinara, spuneam ca are un caracter frumos, apoi ca este foarte inteligenta. La punctul acesta vedeam cum interesul tinarului scadea brusc.
  Intreba imediat: Asta inseamna ca nu este frumoasa!

  Pina acum nu am avut succes cu nicio intilnire. Dimpotriva, unii nu mai vorbesc cu mine. 🙂
  Dar nu renunt! Vreau sa fac bine, “chiar si cu forta”, cum ar spune ODLM. 🙂

 27. Odille says:

  Oachi, in Toronto bate un vinticel subtie mai tot anul, dar si pilaful este facut dupa reteta lui ODLM. 🙂

  Citeodata, cind vad fotografii cu palariile care se poarta in Anglia la unele ocazii, imi imaginez cum ar fi in Toronto, atunci cind vinticelul prinde forta. Ar fi un concurs care palarie ar zbura mai sus. 🙂

  Weekend frumos!

 28. Oachi says:

  Dragă Lotusulle, sigur că noi nu generalizăm, vai ! se poate 🙂 ? Niciodată:)!

  In cazul nostru …hmm,chiar că mi-e greu să zic la general, pot doar să vorbesc din punctul meu de vedere, care oricum cică nu e al uneia normale, dacă normalul e dat de cei majoritari …
  Deci eu m-am convins pe pielea mea că dacă nu imi face neuronii să zbârnâie armonios precum coardele de chitară din Concertul de Aranjuez, degeaba e George Clooney, de exemplu 😀 ! În schimb, poate să fie oleacă mai frumos ca știi tu cine, dacă are sinapsele legate cu ”isolierband bun, d`ăla nemțesc ”, vorba lui Odlm :), aia sunt 🙂 !
  Oachi´s last blog post ..THE PIANO GUYS

 29. lotusull says:

  Odille draga, na, na, bine cu forta nu se poate, nu e voie 🙂
  Si normal ca nu generalizam, nici gand 🙂

 30. Oachi says:

  Odille, dacă îți deschizi agenție matrimonială, să mă anunți 🙂 ! Știu un mănunchi de fete faine, inteligente și de caracter, așaaa pe gustul tău în ale pețitului, bune fete, dar care n-au avut noroc în dragoste ( uite Odlm, altă sintagmă anapoda, nu crezi 😉 ) până amu` ! Da` să-mi zici când nu mai dai rateuri, să știu că ți-ai format mâna ( și ochiu 😉 ) în ale potrivelilor, că eu vreau să mai vorbesc cu tine încă mult timp 🙂 🙂 :).
  Te pup 🙂 !
  Oachi´s last blog post ..THE PIANO GUYS

 31. Oachi says:

  Odlm, pi la noi pin Moldova, n-am găsît izolirband dicît di la moldovieni, di pisti Prut, bre ! Iaca nu-i bun, ci sî fac amu` !
  Aștiept un niamț sî cumpăr di la iel 😉 !

  P.S. Cine nu-nțelege, trimit traducerea la cerere, pe private message, na !
  Oachi´s last blog post ..THE PIANO GUYS

 32. Odille says:

  Oachi, doresc prea mult sa vad oameni fericiti ca sa ma intimideze esecurile! 🙂 Te voi tine la curent! 🙂

  Sincer, tare mult doresc sa aiba succes incercarile mele. Gindesc ca sunt asa de multi oameni care s-ar potrivi dar care nu au sansa sa se intilneasca.

  Oachi, culmea este ca cel care nu mai vorbeste cu mine este un fost profesor al meu de fizica, caruia noi ii spuneam “Gulutza”.
  Domnisoara pe care i-am prezentat-o a fost cam agresiva 🙂 si cum l-a cunoscut a inceput sa-l tiriie la opere si concerte de muzica clasica, de nu mai stia unde sa se ascunde bietul de el. 🙂
  Pina si telefonul lui s-a speriat si s-a facut secret. 🙂

 33. Odille says:

  Lotusica, recunosc, am inca mult de invatat! Incerc sa nu mai ajut cu fortza, dar nu promit. 🙂

 34. @Lotusull- eu, până acum n-am văzut femeie care s-a îndrăgostit de un bărbat numai pentru că respectivul are picioare lungi.

 35. @Odille- ia-o de la capul celălalt! Încercă să-i spui prinţesei că tânărul este inteligent şi descurcăreţ. Nu cred c-o va interesa prea mult, sau mai bine zis, cu siguranţă nu te va întreba cum arată. Doar dacă-i spui tu, aşaaaa, tangenţial.

 36. @Oachi- nu cred că George Clooney te-ar face să vibrezi atâta timnp cât el nu vibrează la genul feminin. Acum eşti “aia” sau nu eşti? 🙂

 37. @Lotusull- o clasă întreagă de elevi au aujutat o bătrână să treacă strada. Explicaţia a fost “pentru că babadracu’ nu voia să treacă strada”.
  În argou ODLM se numeşte “bine cu anasâna”

 38. Oachi says:

  Odlm, ce vrei sa zici cu vibrarea lui George Clooney :)?!? Că eu n-am auzit că n-ar vibra ! Bine, nu le al meu gen feminin, că nu mă cunoaște, că altfel…. 😀

  Zău că am citit ”tu ești oaia ? ” și era să zic ”nu!”… dar e bine și cu ”aia” :)… Tot nu :)!
  Oachi´s last blog post ..THE PIANO GUYS

 39. @Oachi- da ghini mai i pi la voi di si găsesc fete faine la snop.
  Izolirbandul di pisti Prut îi cu lichici rusăsc şi ti discotorisăşti di iel numa’ cu vodcî. În schimb, cu ăl niemţăsc nu-i di şagî. Ti păzăşti di Reli. Pi buni.

 40. @Odille- oricât nu agrea Guluţă baletul, nu cred că s-a dus la “Lacul lebedelor” în costum de baie. Clar nu i-a plăcut domnişoara, pentru că la o adică asculţi şi-o manea cu Salam, dar numai o dată!

 41. Oachi says:

  Odlm, 😀 !!!
  Da, la noi găsești pâlcuri-pâlcuri de fete faine, nu-i bine să te uiți prea mult la ele și să-ți bruieze softul 🙂 ! Deși știu că al tău e original, nu contrafăcut, deci nu-i pericol :)…
  Nu știu cine-i ”Reli”, că-s fată cuminte și devreme-acasă, dar l-as cunoaște ”Pi buni” :). Dar nu pe ”buni”, adică pe bunicu`, oricare ar fi el ;).

  Hai că am trăncănit destul ca o moară stricată, mă duc la somn, vă urez un week-end deosebit de frumos tuturor 🙂 !
  Oachi´s last blog post ..THE PIANO GUYS

 42. @Oachi- George Clooney este suspectat că ar vibra la coarde masculine, d’aia nu te sfătuiesc să te gândeşti la el decât ca un actor bun, deşi în filmul său “The Descendants” aleargă ca o midinette care a scăpat căţeluşa din lesă.
  M-am legat de expresia ta “Aia sunt!” fără nicio altă conotaţie supărăcioasă.

 43. Albă ca Zăpada- nu ştiu cine eşti. Lasă o adresă de mail corectă, altfel nu pot accepta comentariul.

 44. oachi says:

  Odlm, văd că nu mai sunt la zi cu bârfele, habar n-aveam de zvonurile cu Georgică, zău :)! La câte manechine a sucit si răsucit …

  Da` de ce crezi că m-am gândit la vreo conotație supărăcioasă ??? Never ever, în cazul tău 🙂 !
  În fine, o glumă explicată e o glumă ratată, nu 🙂 ? Next time …

  Zi frumoasă !
  oachi´s last blog post ..THE PIANO GUYS

 45. @Oachi- păi tocmai asta e, că le-a sucit şi răsucucit degeaba 🙂

  Oachi, nu te-aş supărăci eu pe tine. Nici pe Odille, nici pe Lotusull, nici pe Cristina, nici pe nicio fată, că şi ele mi-s dragi mie 🙂

 46. psi says:

  omule, dezlănţuirea nouăzeciului e abia la început. stai numai să vină vara. atunci să vezi dureri de gât!
  mi-am zis să las un miau…şi-un zâmbet. 🙂
  psi´s last blog post ..duzina de cuvinte – senin

 47. lotusull says:

  ODLM,

  pai oamenii se indragostesc din cele mai ciudate si variate motive, asa incat niste picioare lungi sunt un motiv cat se poate de rezonabil :):)
  Nu ma intreba cat timp tine dragostea infiripata pe motiv de picioare de cocostarc, ca habar n-am 🙂
  Bini cu forta ? Na, na, na, nici nu ma gandesc. Pornim de la premisa ca fiecare e suficient de mare incat sa raspunda ptr actiunile lui, inclusiv consecintele ce decurg din aceste actiuni – fie ele si banale precum trecutul strazii 🙂
  ( Exista o derogare in cazul copilasilor,dar cum noi vorbim de oameni mari … 🙂 )

 48. CristinaC says:

  Ce veselie… ce discutii… ei eu am lipsit..
  Bine v-am gasit dragilor!
  Vestile zilei si noptii: 4 grade afara… care s-au reidicat acum de dimineata de la -4 azi noapte… Romania… va rog trimiteti niste caldura si peste ocean…
  In concluzie nu pot sa mananc pe balcon/patio… si de aceea nu voi face pilaf…
  Odille unde e magazinul aela de ceai? mie tara imi place…

  Sa aveti un weekend minunat!

 49. @Psi- ai mieunat cu umor. Am aşa o imaginaţie de văd nouăzeciul şi printr-o miţă de oaie, dacă e cazul.

 50. CristinaC- tocmai mă întrebam unde eşti şi iată-te ascunsă după 4 grade.

 51. Odille says:

  ODLM,
  “@Odille- ia-o de la capul celălalt! Încercă să-i spui prinţesei că tânărul este inteligent şi descurcăreţ. Nu cred c-o va interesa prea mult, sau mai bine zis, cu siguranţă nu te va întreba cum arată. Doar dacă-i spui tu, aşaaaa, tangenţial.”

  ODLM,

  🙂
  S-ar putea sa te surprinda parerea mea, insa eu cred ca o femeie isi doreste un barbat inteligent si care sa fie cu adevarat “barbat”. Ce inteleg prin “barbat”? Un barbat care sa stie ce este iubirea si care sa-si adore partenera de viata, un barbat care sa fie tandru si dulcel, care sa-si ocroteasca iubita, care sa aiba gingasie si sensibilitate, un om cu un caracter frumos, si cu umor. Daca este si dragut atunci este un bonus, oricum nu am vrea un barbat care sa doresca sa-si pozitioneze oglinzile la masina in asa fel incit sa se vada pe sine insusi, toata lumea stiind ca acele oglinzi sunt asezate in asa fel incit doamnele si domnisoarele sa se vada in orice clipa. 🙂
  Un barbat ar trebui sa fie si un pic mai inalt decit partenea lui, pt ca altfel trebuie sa porti opincute si cu rochia de seara si cu haina de blana. 🙂

  Si…. sa nu uit! Sa fie si un bun communicator pt a-i putea spune sotiei lui, in fiecare zi, cit de multa o iubeste. si ce noroc a dat peste el ca a intilnit-o. 🙂

  Sa vorbim un pic despre “Cei Trei Muschetari”. Daca memoria nu ma inseala, Aramis era un barbat frumos, Athos era si el un barbat aratos si era si conte, iar D’Artagnan era un tinr nobil sarac din Gascony,
  De cine se indragosteau toate cititoarele? De D’Artagnan! Ce dovada mai buna as fi putut aduce? 🙂

 52. @Lotusull- chiar de cocostârc sunt picioarele de bărbat, spre desosebire de crăiese, care le au de gazelă trăită numai cu iarbă eco.

 53. Odille says:

  Cristina, The Tea Emporium despre care vorbeam eu, este pe strada Danforth, in cartierul grecesc. Este vis-a-vis de “The Big Carrot”, unul dintre cele mai cunoscute magazine cu Health products din Toronto.
  Nu am intrat inauntru, dar afara este o placa mare pe care scrie ca au peste 140 de arome de ceai.

 54. Odille says:

  Lotusull, stiu ca ei dreptate, dar eu inca invat, si-mi este inca greu. Primul meu impuls este sa ajut.

 55. CristinaC says:

  Odille…ce descriere…tu sau visezi frumos tot timpul sau esti foarte norocoasa. Apropos…daca te iubeste asa de mult nu conteaza ce pantofi porti si cat de “mai inalta ” esti…..

 56. Odille says:

  Cristinuta,

  “nu conteaza ce pantofi porti si cat de “mai inalta ” esti…..”

  Zilele trecute am citit un articol pe Yahoo, despre opincute. Sunt extrem, extrem, de daunatoare. Un pic de toc este absolut necesar. 🙂 🙂

 57. Odille says:

  Cristina, sa credem in vise frumoase si atunci vor fi si sanse sa se realizeze.

 58. Odille says:

  Dragilor, aveti PLUS 31 de grade! Ce minunat!

  La noi, dimineata, au fost MINUS 1 grad, iar acum ne perpelim de caldura, PLUS 4. 🙂
  Daca nu folositi toate gradele, va rog frumos sa ne trimiteti si noua citeva. 🙂
  O zi frumoasa!

 59. @Odille- eu cred că pe Cristina n-o interesează magazinul de ceaiuri. Ea te-a întrebat de magazinul de bunătăţi McEwan şi tu îi dai adresa lui “The Tea Emporium”? Păi ceaiuri de Coada Râdunicii şi Rochiţa Şoricelului, Ciuboţica Calului şi Creasta Cucului se găsesc şi pe tarabe la noi în Ferentari. Cristina şi cu mine vrem bunboani de ciocolată cu cremă de trufe

 60. @Odille şi CristinaC- aveţi o vreme în Canada… Cum măi să aveţi MINUS 1 grad? D’aia au roşiile gust de polistiren expandat.
  SmileyCentral.com

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: