search
top


10 minute de Natură

Sunt patru episoade, mie însă, acesta mi s-a părut mai atractiv.

19 Responsesto “10 minute de Natură”

  1. CristinaC says:

    Foarte frumos realizat. Multumim

  2. Odille says:

    ODLM,

    Ne uitam uimiti la perfectiunea Naturii.Un miracol, un proiect realizat perfect, o intimplare perfecta?

    Oamenii fac cite o mare descoperire care pare benefica, dar de cele mai multe ori are urmari distrugatoare. Nu reusim sa realizam acea armonie miraculoasa care exista in natura. De cele mai multe ori nu reusim aceasta armonie nici macar intre doi oameni. 🙂

  3. Odille says:

    O expresie inteleapta spune: “Dumnezeu nu lasa copacii sa creasca pina la cer!”

    Acest lucru se aplica nu numai copacilor. 🙂

  4. CristinaC & Odille- din neglijenţa omului, câteodată mai ard şi păduri. Mie nu-mi vine a crede că se aprind de la prea mult soare. Cred că este câte un Dorel în toate naţiile care-şi face mici la lizieră şi adoarme cu focul aprins. De la bere.
    Puii de vulpe sunt un deliciu, însă când mă gândesc că l-au lăsat pe Moş Martin fără coadă şi că au dat iama prin găinile bunicii, parcă i-aş face guler la maturitate. Bunicii…

  5. Odille- copacii se duc la cer după ce mor. Ei nu au păcate. Cresc veveriţe şi inhalează dioxid. Eu le mulţumesc în numele pământenilor.

  6. Odille says:

    Dragilor, Buna Dimineata!

    ODLM,

    Natura are o maretie de la care nu putem decit sa invatam si pe care nu putem decit sa o iubim, admiram si de la care sa ne inspiram.

    Nu-i inteleg pe cei, sau pe cele, care-si construiesc o colivie frumoasa, se inchid in ea si gindesc:

    – Sunt cea mai grozava din aceasta colivie si nimeni nu este mai mare si mai tare ca mine!

    Din colivie ei nu vad miracolul maretiei in care traim. Ce auto-limitare, si cit de mult pierd din viata!

    Foarte periculos este cind cei care au putere peste alti oameni, se inchid in colivie si vor sa-i inchida si pe cei pe care-I considera prada lor. Ma refer si la politicieni.

    ODLM, uneori partidele cred ca vor creste pina la cer. Speranta mea este sa fie ajustati din cind in cit, dar cit mai repede. 🙂

    —-

    Puii de vulpe sunt adorabili si mie imi plac, la fel si vulpitzele. Prin parcurile din Toronto si prin curti, uneori vedem vuplitze care tacticoase isi vad de drumul lor.

    In parc, ma rog sa nu vad un ospatz cu cite o ratzusca salbatica.

  7. Odille says:

    Intr-o zi eram intr-un lift impreuna cu citeva alte personae. Un tip, care a dorit sa fie interesant, se uita spre mine si aratind spre haina mea de vulpe argintie, care mie imi este draga, 🙂 spune:

    – You know, you killed it!

    Raspunsul meu a fost:

    – Well, I eat meat, I wear leather shoes and leather purses, I might as well wear their furs! 🙂

  8. CristinaC says:

    Buna dimineata!
    Ai dreptate Odille! Natura e minunata…chiar si cand se trezește la viata la 4dimineata cu ciripitul pasarelelor….
    Eu nu prea sunt ok….asa ca dr mi-a spus sa stau acasa….

    Va urez o zi buna.

  9. Odille says:

    Cristina, iti voi scrie un e-mail.

    Cred ca esti si foarte obosita.
    Sanatate si sa ai o dispozitie ca pasarile dimineata.

  10. Odille- eu i-aş fi spus măgarului, care face observaţie în lift de faţă cu alte persoane, că vulpiţele au fost găsite cu activitatea cerebrală oprită în urma unui accident vascular de la prea multă carne de găină şi că suma plătită a fost o sponsorizare pentru funeralii decente.

  11. Odille- probabil că Toronto este foarte aproape de pădure, doar nu cred eu că vulpiţele şi-ar face vizuina în parc. În Bucureşti nu sunt vulpiţe decât prin jurul bancomatelor 🙂

  12. CristinaC- sper că eşti la birou deja şi că te-ai trezit deodată sănătoasă.

  13. CristinaC says:

    Multumesc Omule pentru gândul bun.
    Nu sunt la birou si nu o sa fiu probabil pana in 16 cel putin. Doctorița a ordonat de data aceasta sa stau cuminte acasa caci se pare ca declanșarea bolii a fost cauzată de supra stress….si cred ca de aceasta data are dreptate… M-am documentat putin despre zona zoster…si ii dau dreptate…..ea ma roagă de mult sa imi iau o pauza….acum ma roagă corpul.

  14. Odille says:

    ODLM,

    Nu a fost placut incidentul, dar la haine de blana nu renunt. Inca de cind eram copil purtam cojocele albe, cirliontate. Sunt si foarte friguroasa.

    Indienii spun ca ei au fost primii in Canada, francezii spun ca ei au fost primii, iar englezii spun ca ei au cistigat razboiul si deci Canada este a lor.

    Insa adevarul este ca Toronto a apartinut intii si intii, vulpitelor, veveritelor, domnilor skunks, caprioarelor, iepurasilor, etc.

    Toronto este orasul ravinelor. Timp de multi ani casele au fost construite pastrind ravinele, ele devenind alei pt plimbare si biciclete, cu salcii umbroase, copaci care par a fi statiuni de odihna pt pasari si veverite.

    O plimbare pe alei, sau prin parcuri, inseamna intilniri cu popindai, racoons, iepurasi.

    Sunt convinsa ca vulpitele traiesc in parcuri pt ca uneori vedem cite una cum traverseaza tacticos aleile si noi stam cu sufletul la gura sa nu inshface cite o ratzusca salbatica, sau o gisca, care stau la soare pe malul unui riulet.

    Racoons nu par sa fie sfiosi, ei se suie pe cosurile de gunoi din parcuri si isi aleg ce doresc, fara a se sinchisi de oamenii care se plimba pe alei.

  15. Odille says:

    Cu putin timp in urma m-am dus la supermarket pt a cumpara alune americane pt chipmunks si veverite. Cum nu le gaseam am cerut ajutor unui angajat al magazinului. M-a dus la raftul unde se gaseau si mi-a aratat pungi cu alune care erau deja tratate cu hot spices.

    I-am explicat ca erau pt veverite si mi-a dat o alta punga de 1 KG.

    Cind ne-am dus in parc am luat cu noi o pungulita cu alune. Asteptind sa apara chipmunks, veverite, sotul meu a inceput sa pape el alune. Erau prajite deja, cu coaja cu tot si erau si sarate. Sotul meu a papat una cite una, si cind in sfirsit au aparut veveritele, punga era goala. 🙂 🙂

  16. Odille says:

    Cristina, de multe ori noi credem ca suntem superwomen si nu intelegem ca trebuie sa luam o pauza.

    Sa fii sanatoasa repede de tot si bucura-te de vremea frumoasa.
    Ce grozav ar fi daca am putea pastra zile de vara intr-un album si cind este iarna mai grea sa deschidem albumul si vara sa apara in toata minunatia ei.

    Well, daca nu se poate, ne ducem in Florida. 🙂

  17. Odille- eu am stocuri suficiente de arahide (alune americane) numai că la mine în casă nimeni nu se sinchiseşte de ele, aşa că eu sunt singurul care dispune de stocuri şi plâng când îmi arăt pungile goale.
    Avem şi noi veveriţe prin parc, dar nu ştiu ele de alune americane. S-au învăţat cu alune sovietice, adică ghindă.

  18. CristinaC- sănătate şi putere de a nu face nimic 🙂

  19. CristinaC says:

    Omule iti multumesc pentru urare. De unde știi ca am probleme mari cu”a nu face nimic”?

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: