search
top


Autor anonim

Iubito, ce te-ai bronzat!

E august, un mic oras pe malul marii …, in plin sezon, ploua torential de citeva zile, orasul arata de parca ar fi parasit.
Toti au datorii si traiesc din credite.
Din fericire vine un rus bogat la un mic hotel cochet. Vrea o camera.
Pune o bancnota de 100$ pe masa receptionerului si se duce sa vada camerele.
Seful hotelului ia repede bancnota si se duce repede sa plateasca datoriile la macelar.
Acesta ia bancnota si se duce repede sa-si plateasca datoria la crescatorul de porci.
Acesta la rândul lui se grabeste sa-si plateasca datoriile la cel ce-i livreaza furaje pt. porci.
Cel cu furajele insfaca bancnota si alearga la prostituata pe care nu o mai platise demult. In timpurile astea de criza pina si ea oferea servicii pe datorie!
Prostituata ia bancnota in mână si se grabeste spre hotel, unde fusese cu clientii ultimele dăţi si unde ramasese datoare, si pune bancnota pe masa receptionerului
In acest moment coboara rusul, dupa ce a inspectat camerele, spune ca nici o camera nu-i place, isi ia bancnota si paraseste orasul.
Nimeni nu a castigat ceva, insa intregul oras traieste acum fara datorii si priveste optimist in viitor !

15 Responsesto “Autor anonim”

 1. Laura says:

  Istorioara asta imi aminteste de o carte care mi-era draga dar , din pacate, am ratacit-o pe undeva. Se numea Cercul mincinosilor si era plina de istorioare din astea dulci, dulci de-ti lasau amar in gura.
  E nevoie asadar, cateodata,de o prezenta strain-neutra,care sa intermedieze reglarea conturilor,atunci cand cei implicati nu o mai scot singuri la capat. Ce ramane cand s-au sters datoriile? Ploaia si optimismul!

 2. Odille says:

  Laura, crezi ca ar putea fi cartea “Galoshul” de Zoscenko?

 3. Laura says:

  Nu, Odille, imi pare rau, nu am citit Galoshul. Cartea despre care vorbeam eu e o colectie de istorioare adunate din toate colturile lumii. Unele vesele, alte triste, dar toate cu miez.

 4. iana says:

  cam asa e criza actuala. ma gindeam ca asta ar fi solutia.
  unde o fi rusul ala acum? sa ne scoata din criza.

 5. Odille says:

  Iana, nu… nu… sa nu ne scoata rusii din criza, oricine altcineva, gotzii, vizigotzii…

 6. @Odille- Goţii, vizigoţii, latinogoţii, turcogoţii, austrogoţii, nemţogoţii, slavogoţii. Cam ăştia ne-au băgat în criză. Am pârjolit holdele, am otrăvit fântânile, am secat bugetul, ne pleacă doctorii şi copiii. Nu mai avem nevoie de alţii, ne venim singuri de hac!

 7. @Iana- Aştept ziua când energia va fi gratis şi n-o să mai avem nevoie de ruşi. Până atunci, tot mai bine-i în SUA sau Canada.

 8. Oachi says:

  “Elementary, my dear Watson!”
  Oricum, eu cred ca orasul acela nu e-n Romania, land of choice. Unde mai vedeti voi crescatori de porci si oameni cu furaje??? Sau optimizm…special cu “z” !

 9. Oachi says:

  A! Si-nca ceva! Credeti ca la noi suta aia ar fi circulat asa, nestingherita si relaxata de la o datorie la alta? Eu cred ca unul din lant tot ar fi bagat-o in buzunar sa o dea pe altceva decat pe-o datorie.. Parerea mea…

 10. @oachi- Nu unul din lanţ, chiar hotelierul ar fi palmat-o motivându-i rusului că a băgat-o în seif şi acesta s-a blocat. Rusul ar fi dat din mâini a lehamite şi şi-ar fi adus aminte că are tezaurul nostru zălog.
  Pentru cei ce nu-l ştiu: un experiment cu un american, un neamţ şi un român. Trebuia să stea fiecare într-o celulă închisă complet, timp de o lună, cu două bile de oţel. Americanul a făcut fitness cu ele, neamţul le lovea şi studia traiectoria lor pentru a definitiva un studiu de impact, iar românul a mărturisit că una i s-a stricat şi una i s-a furat.

 11. Oachi says:

  Ha, ha ! Am vrut sa zic chiar de hotelier, dar n-am vrut sa scurtez povestea asa tare :)…Din pacate asa e, atata timp cat ne furam de secole singuri caciula… cred ca a inceput din plictiseala si apoi a devenit sport national :)… si pentru ca nu prea mai purtam caciula a trebuit sa cautam cate un substitut… si lista-i luuunga …..

 12. iana says:

  cind am vazut poza de la postul acesta mi-a venit in minte: iubita mea sa ne-aruncam in mare. 🙂

 13. Odille says:

  @Omul de la munte, referitor la raspunsul tau pentru Iana, Canada este un loc excelent, numai ca uneori ne cam saturam de bine si de liniste si suntem ca in scena cu vulturii din “Jungle Book”.
  http://www.youtube.com/watch?v=MGTWmrnPdgk
  Nu am avut nici o banca care sa fi dat faliment (Doamne fereste!), daca ne uitam pe canalele canadiene de stiri avem impresia ca Lumea s-a oprit in loc si nimic nu se intimpla.
  Numai daca ne uitam pe cele americane ne mai invioram un pic si cind citim ziarele din Romania ne trezim complet si suntem ca niste cintezoi.

 14. @Odille- Acum sunteţi cintezoi?

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: