search
top


Gaşca

Gaşca

150 de milioane de dolari, atat costa ridicarea unei cladiri de lux din Birmingham, cel de al doilea mare oras al Angliei. Aceeasi cladire ar fi trebuit sa reprezinte mandria orasului, anuntau constructorii, si totusi, lucrarile s-au oprit brusc. Motivul? O gasca canadiana, o specie protejata de lege, a depus trei oua chiar in mijlocul gramezilor de resturi din cladirea aflata in constructie…

Si asta nu este singura realizare a gastii respective. Un paznic a primit insarcinarea de a proteja pasarea 24 de ore din 24, de a veghea ca aceasta sa nu fie deranjata sau speriata de zgomotele lucrarilor, pana cand puii vor iesi din ou si pana cand vor pleca cu totii inapoi spre Canada.

“Gasca se afla in cladire de circa 3 saptamani si pare ca se simte foarte bine in mediul acesta, ceea ce reprezinta un mare ghinion pentru noi”, a declarat pentru The DailyMail unul dintre investitori. “Incercam sa respectam toate normele ecologice si nu vom face nimic pentru a nu deranja gasca, pana cand aceasta nu isi duce misiunea de mama la bun sfarsit. In tot acest timp, muncitorii vor lucra in liniste la alte parti ale cladirii, astfel incat sa nu pierdem bani. In plus, ni s-a spus ca este o ideea foarte proasta sa incercam sa mutam gasca in alta parte”, a adaugat acesta.

La noi, Meşterul Manole a rămas de legendă, dar el tot ce-a vrut a făcut.

2 Responsesto “Gaşca”

  1. semndefoc says:

    gașca a depus ouă? M-am pierdut și nu mai înțelegeam unde e gâsca și ce face gașca.

    Emoționant. Real? La noi se fac praf ruinele cetăților străvechi (care, printre altele ar aduce mai mulți bani decât defilatul udrei urdei în costume populare stilizate) și nu cred că vreo gașcă de ”autorități” are vreun fior de sensibilitate, emoție ori înfrânare de la distrugere. Poate doar, ouale proprii să și le protejeze. În rest, cred că pot trece cu buldozerul peste orice.

  2. @Semndefoc- Ai dreptate! Lăsăm ruinele trecutului să se oxideze: Iliescu, Dincă, Trofin, etc., dar i-am înlocuit cu succes cu fiii lor…

Leave a Reply

CommentLuv badge
top
%d bloggers like this: