search
top


Muzeul Cailor

N-am să înţeleg niciodată scrierea cuneiformă...

Oh Cerule, de-aş avea un periscop, să stau într-un sertar, s-o pot urmări pe Ilinca când este singură şi face nişte mutriţe care musai ar trebui publicate în sufletul meu, cu litere în relief, 3D, pe care să le simt ca mă incomodează înduioşetor, într-un fel ce-mi aduce aminte de cum mă trezeşte ea dimineaţa, cu fondanta buzelor şi veşnicul “Bobby ‘coală-te !”.

Ştiu că dimineaţa nu-i place să vadă vreo ţipenie de fiinţă şi eu cobor primul în bucătărie ca să eliberez terenul de vasele din maşina de spălat, să scot pâinea caldă din altă maşină, să pornesc altă maşina din garaj, vara pe aer condiţionat, iarna pe radiant, să pornesc filtrul de cafea, să instalez storcătorul de fructe, să apăs pedala prăjitorului de pâine. Unii mănâncă pâine caldă, alţii- eu- o mănâncă prăjită. Sparg câteva nuci şi-i aduc borcanul cu miere de rapiţă. De când i-am spus că rapiţa se cultivă spre a fi transformată în bio-combustibil, numai din asta mănâncă. Pentru demaraj. Când totul este pregătit şi cu mine încă buimac, sun clopoţelul şi apare regina mea dichisită până la detaliu. De câte ori deschid cutia sufletului, Ilinca ţâşneşte ca o păpuşă, cu rochia călcată şi decoltată, cu machiajul impecabil, cu cerceii în ton cu ochii. Urmează complimentul şi abia atunci eu am voie să plec în bucătăria mea, ca ea să poată să-şi limpezească gândurile, dacă astăzi cumva, poate a mă iubi mai puţin decât mâine. Numai la prânz şi seara mâncăm în bucătăria noastră.

Ilinca nu vrea ea cafea la filtru, acasă. I-am pus într-o cratiţă nisip şi-şi moşmondeşte în ibric, cantitaţile de apă şi cafea. Degeaba i-am spus  că Mamae avea o cratiţă identică, cu nisip, pentru pisicile ei. N-am putut s-o cotesc pe Ilinca  din pornirile ei!  Îmi zice că ea nu mă crede că-i acelaşi nisip. Ăsta-i un siliciu de înaltă puritate din care se fac diamantele artificiale, pe când cel de la Mamae este de la demolări. N-are cum!

Ieri, contrar obiceiului, am sunat clopoţelul şi m-am ascuns după un morman de vase nespălate. Ha, na că nu m-aţi prins pentru că aşa ceva este de neconceput dimineaţa în bucătărie ! În fine, m-am ascuns şi eram setat pe “mute”. Ilinca a intrat şi a deschis uşa dulapului din perete unde-şi ţine cana de cafea cu ” eu, bossa”. Am mai surprins-o de câteva ori aplecându-se după ceva dimineaţa, dar abia acum am lămurit care-i misterul. Ţine acolo în dulap o “ciumpercuţă” de plastic desprinsă dintr-o jucărie dragă ei. Din unghiul meu ascuns, am văzut o mutriţă care a scos limba şi a tras o înjurătură, nu birjărească, dar ceva cu “mama lu’ naiba” tot s-a auzit. Drăciul ăla nu poate să stea decât în acel dulap şi numai într-un echilibru precar, fiind în perfectă consonanţă cu legea gravitaţiei. “Ciumpercuţa” este culeasă în fiecare dimineaţă şi se zice că face parte din aerobic, dat fiind faptul că Ilinca o aleargă pe sub masă, pe sub calorifer, pe sub orice o poate piti “mama lu’ naiba” mai bine. Am ieşit din ascunzătoare, am speriat-o şi am realizat ce noroc am avut că la cursurile de autoapărare, pe Ilinca nu au învăţat-o să lovească cu ibricul. În caz contrar, într-o clipită, din dragostea vieţii ei aş fi devenit boschetarul care smulge lănţişoare.

In bucătăria mea, la televizor, se dă câte un accident pe zi: se majoreazîă TVA, se micşorează CP ( ce primeşti) şi se majorează CD (ce dai) şi tot aşa. Îl închid şi brusc îmi vine o iluminare de ce mă căznesc eu să scriu cu diacritice. Am fost într-o zi la gară să ridic un colet: un director de fabrică din provincie cu business în parohia mea. Fiind cam frumuşel, are şi o ibovnică aici în Bucureşti, aşa că îmbină utilul cu făcutul. Este un cucernic. Uneori chiar prea cucernic. În gară, mi-a sărit sub privire ” Muzeul Cailor Ferate” şi mi s-ar fi părut mai corect să scrie” Muzeul Cailor Feraţi” pentru că un adjectiv mereu trebuie să-şi urmeze stăpânul-substantiv, aceeaşi confuzie care dăinuie şi între mine şi Ilinca, până o pun la punct şi-i arăt că eu sunt stăpânul- adjectiv. Sintactic, sunt Subiectul unui Predicat care mă iubeşte.

Odată ajunşi în maşină, Ilinca aplică parfum pe încheietura mâinii drepte, după urechea stângă, încheietura mâinii stângi-neîndoielnic în acestă ordine-dar când să ajungă la urechea dreaptă, parfumul îşi face efectul asupra mea şi întârziem jumătate de oră. Timpul este darnic cu dragostea, iar pentru ea, ar sta în loc ca să nu-ţi strice ziua un şef nevolnic şi  indiferent la un astfel de motiv. Ce contează o fărâmitură din eterna lui scurgere!? A Timpului, vreau să zic.

107 Responsesto “Muzeul Cailor”

 1. CristinaC says:

  ODML… sincer mi-a placut filmul diminetilor voastre si stilul de invidiat in care ni-l povestesti astfel incat sa ne bucuri diminetile de luni mai ales!

 2. Celia says:

  o fi ilinca pe care o stiu eu? cred ca da… imi vine sa rad de atata lipsa de imaginatie din partea ei…imi amintesc cum am ranit-o fara sa vreau(acum inteleg de ce) cand i-am spus ca eu nu m-am sarutat cu iubirea vietii mele in masina, pentru ca noi eram ZEI… nimeni nu o umple …e goala…

 3. @Celia-apleacă-te mai mult asupra comment-ului tău şi ai să înţelegi că nu înţelegi nimic! Poate poţi explica mai pe îndelete sensul cuvintelor tale.

 4. semndefoc says:

  Aparent fara nici o legatura, “caii ferati” mi-au amintit de un mesaj vazut pe un autobuz, dimineata.
  Program de abilitare a…sportului in comun. Trans s-a cam sters de ploaie.
  In rest,miraculoasa lume stii sa tesi pentru mintile noastre, omuledelamunte. Parfumate ca visele dintr-o alta viata.

 5. Odille says:

  ODLM, povestea ta este frumoasa ca intotdeauna, dar cind am vazut ca esti asa de vrednic precum o albinuta, m-am gindit ca pentru un plus de energie ar fi minunat, Vitameatavegamin. 🙂 🙂

  Si un clip cu Vitameatavegamin, dintr-un episod apartinind serialului, foarte iubit de americani si canadieni, “I Love Lucy”.
  Noi am prins numai reluari.
  Nu stiu daca a fost si in Romania.

  Cind ai citeva minute libere, merita sa-l vezi pina la capat.

  http://www.youtube.com/watch?v=WrjWtPhO54s&feature=related

 6. @Semndefoc- Dacă reuşesc ceva, asta este numai datorită vouă, cei care-mi daţi imbolduri. Mulţumesc de trecere.

 7. semndefoc says:

  Multumesc. Si, scuze, era program de reabilitare a sportului in comun.

 8. tania says:

  “Subiectul unui predicat care ma iubeste”
  🙂

  atat de autentic, omule.
  un intreg sintactic pus in metafizic.
  pe fond, tot profunzimea-i la putere.
  frumos.

  odille, am luat si eu linkul la studiat. 🙂

 9. Odille says:

  Tania, sper sa-ti placa. Are naivitatea si dulceata show-urilor mai vechi.

 10. @Odille- Aşa-i! Am dulceaţa, naivitatea şi modestia celor vechi 🙂

 11. tania says:

  odille, am ras cu lacrimi.
  vitamina linkul. clar. 🙂 🙂

 12. tania says:

  odille, ma gandeam ca daca dau re-play de mai multe ori, o sa fac precum lucy.

  adica in loc de Vitameatavegamin, risc sa spun “stuff”. 🙂 🙂 🙂

 13. @Tania- Tu râdeai aşa la ora asta?

 14. Oachi says:

  Frumoasa colectie de tzipari ai strans Omule :)… Ai scos-o din sertare putin la soare, precum baieteii isi insira soldateii … dar Ilinca stie ? De colectie :)?
  Oachi´s last blog post ..DO NOT FORGET

 15. Odille says:

  Tania, ma bucur mult. Sunt multe episoade delicioase. Mie imi sunt dragi.

  Cred ca te-am auzit si eu chicotind. 🙂

 16. tania says:

  omule, odille, da, chiar m-am prapadit de ras. fooooarte simpatica lucy. m-a destins dupa o zi luunga de drum intors. 🙂

 17. CristinaC says:

  Odille a fost fain!
  Trebuie sa incep sa ma uit la TV…in general nu numai la filme noaptea… poate la iarna ca acum e o vara cum de mult mi-am dorit in Canada… si vine long weekend.

  @Celia ce ai vrut sa ne spui de fapt?

 18. @Oachi- Ilinca nu ştie de colecţia de ţipari pentru că mi-ar da la schimb o colecţie de ţipături, deşi nu le-aş merita pentru că poza este de când se purtau costume de baie. Acum nu se mai poartă.

 19. semndefoc says:

  Da, dar țipuriturile vor fi mereu in vogă.

 20. simfo says:

  Frumoasa poveste omule,iti multumesc! 🙂

 21. Odille says:

  Buna Dimineata!

  M-am trezit dis-de-dimineata si mi s-a blocat computerul cu mesajul “Low battery”. Panica mare!
  Mi-am dat seama ca sunt total dependenta de acest mic aparat. Acum merge fara baterie. l-am pacalit! 🙂

  O zi frumoasa cu dulceata de fragi, cum mi-as dori si mie! 🙂

 22. @Odille- Cum să meargă fără baterie??? Vezi să n-o zbughească din casă!
  Dulceaţă de tine, îţi doresc.

 23. Odille says:

  ODLM, sigur ca merge fara baterie, si inca foarte bine, numai ca nu mai pot sa-l iau in parc. 🙂

  ODLM, am vazut ca ai primit asa frumoase complimente, parca ar fi venit Mos Nicolae.

  Insa Mos Nicolae nu poate sa vina fara o casuta de turta dulce.
  Iti trimit un Gingerbread house kits.
  🙂

  http://www.google.ca/imgres?imgurl=http://www.kiwigiftsolutions.co.nz/site/giftsolutions/images/gingerbread_house_1_1.jpg&imgrefurl=http://www.kiwigiftsolutions.co.nz/shop/Baby%2B%2BChildrens%2BGifts/Gingerbread%2Bhouse%2Bkit.html&h=343&w=350&sz=36&tbnid=QqWHp2OENcaSQM:&tbnh=118&tbnw=120&prev=/images%3Fq%3Dgingerbread%2Bhouse&hl=en&usg=__QkJxVhprESTgB7_YofETFHcgogk=&sa=X&ei=sc9OTKb2B8KC8gbx6fCPBg&ved=0CB8Q9QEwAg

 24. CristinaC says:

  Ce rasfat pe aici… dulceata de fragi… pe la simona era vorba de gem de caise…Gingerbread… ma ingras doar la gandul gustului.
  o zi buna sper ca ati avut deja si veti mai avea… ca la mine abia a inceput

 25. @Odille- Înseamnă că acumulatorul laptop-ului este terminat şi că merge numai la priză. Trebuie să cumperi acumulator nou sau lap-top nou. De obicei, un laptop trebuie upgradat( în sensul că trebuie aruncat) când bateria nu mai ţine, pentru că este învechit moral şi se mişcă ca buburuza care de abia s-a trezit.

 26. @Tuturor- Chiar dacă sunt bărbat, complimentele voastre mă solidifică(eu, de obicei fiind în stare lichidă de parfum) Vă mulţumesc!

 27. CristinaC says:

  Parfum de vara cu iz de citrice, isomie, tei, care te face sa te bucuri de viata?

 28. Odille says:

  ODLM, laptop-ul este Dell, din 2006 si am primit mesaj cu vreo 3 ani in urma ca trebuie sa-i scoatem imediat bateria pt ca explodeaza.
  Ca urmare, laptop-ul a functionat numai in priza, dar cu bateria inca in el. Astazi nu a mai vrut sa upload Windows, primeam mesaj : “Battery dangerously low”. M-am bosumflat, am panicat si pina la urma am scos bateria afara din computer.
  Va trebui sa-i cumpar, insa o baterie noua.
  Am incercat de multe ori sa telefonam la Dell, dar vorbim numai cu angajati din Filipine, India si nu ne intelegem cu ei.
  Au un oficiu in Toronto si acolo am dat la intrare, peste un bodyguard si o angajata, care a fost foarte amabila si ne-a sfatuit sa cumparam alt computer, dar nu Dell.
  Am primit mesaj de la Dell ca putem vorbi cu un angajat de la Customer service, din Canada, dar trebuie sa facem un abonament anual cu ei. 🙂 🙂
  Acum cautam un alt computer, orice, dar nu Dell.

 29. CristinaC says:

  Odille… si la mine la munca sunt doar Dell… asa e contractul. Un laptop pentru parc/gradina vreau si eu… o sa-i scriu lui Mos Niculae si mai stii…

 30. Odille says:

  Cristina C, o zi frumoasa. In Toronto vom avea din nou peste 30 de grade, asa ca dulceata cu apa rece se potriveste de minune. Iar cea de fragi este Yummy de tot. 🙂
  Stiu cit de frig va fi in biroul tau! 🙂
  Cind suntem in Florida si ne intoarcem de la plaja, trebuie sa am un pulover la mine, altfel inghet pe holuri pina ajung la camera din hotel. Cred ca americanii si canadineii au un razboi permanent cu Caldura! 🙂

  Si eu ma gindesc sa-i scriu lui Mos Nicolae pt ca mi-as dori un notebook Sony, de culoare roz. Mai as avea un pic de loc in poseta! 🙂

 31. @Odille- Uită-te la codul bateriei şi dă-i search pe Google. Ai să fii uimită câţi dealeri au astfel de baterii la vânzare. De ce trebuie neapărat de la Dell? Chiar dacă iei leapşă şi nu este originală, cumperi una cu 20-30 USD şi te mai ţine un an,în loc de 4 ca cea originală, dar laptopul oricum îl arunci aşa că până găseşti unul Sony roz, te mai joci pe solniţa aia veche.
  Daca aş fi eu, atunci aş cumpăra un laptop Mac, dar are două dezavantaje: este scump şi mi-a luat ceva timp până i-am învăţat funcţiile( nu toate, încă!). Design super, alb, subţire, rapid de tot şi nu se blochează!

 32. @Odille- păi dacă-i torni în cap nişte ojă şi Givenchy, Sony fiind, el nu prea rezistă la astfel de tentaţii în poşetă.
  Eu sunt de fragi.

 33. CristinaC- mai bine-i scrii soţului că dacă nu-ţi ia el, îţi iei tu unul cu taior şi poşetă asortate şi ai să vezi ce repede capeţi. Eu aşa procedez, cu deosebirea că taiorul îl capătă Ilinca. Şi poşeta!

 34. CristinaC says:

  ODML taiorul si poseta le cumpar eu… sotului i-am cerut in IPad si inca se mai face ca n-a auzit bine. In plus nu trebuie poseta prea mare pentru acest device.
  Odille… eu tot nu ii inteleg toata iarna se plang de frig si cum da caldura incep sa se planga de cald.

 35. Odille says:

  ODLM, eu as spune si citeva picaturi de parfum de feriga. Un pic sauvage! 🙂

 36. Odille says:

  ODLM, cred ca astazi, am cheltuit la coafeur, o baterie Dell, asa ca voi mai sta un pic in priza si fara baterie. 🙂
  Iti multumesc pt sfaturi si ai dreptate ca un Mac este in alta liga, insa mie imi este teama din urmatoarele motive:
  Aici service-ul este foarte scump. Avem un tinar care ne repara computerul, care are firma lui si chargeaza min $ 75 /ora, plus deplasarea. Nu se poate fara deplasare pt ca asa vrea el. 🙂
  Desi computerul este destul de sanatos, neprinzind virusi, au fost si facturi de $ 300.
  Un Mac s-ar putea sa ceara un specialist in Mac si asta ar insemna mai mult pe ora.
  Imi este teama ca unele softwares nu vor fi compatibile.

  Si cel mai important, desi imi este jena sa spun, acel Sony roz era ca un computer pt papusi. Probabil ca nu-l vom cumpara pt ca sunt alte notebooks mult mai bune, dar cu siguranta sunt mai putin dragute. 🙂

 37. Odille says:

  Cristina C, nici eu nu inteleg de ce trebuie sa fie atit de frig peste tot. In mall, supermarket, birouri, etc, trebuie sa am o jacheta cu mine si afara sunt 40 de grade.

 38. Xelomon says:

  Ilinca e adevarata? Tu sigur esti, iti trebuie ochi si degete pentru a vedea si scrie 🙂

 39. Odille says:

  Un site pentru iubitorii de muzica, de povesti de dragoste. Adevarat ca sunt melodii vechi, dar unele au asa o frumusete si nostalgie.

  Musica Italiana

  1510 indimenticabili canzoni del passato

  ( Solo canzoni composte fino all’anno 1976 )

  http://italiasempre.com/verita/mp31.htm

 40. tania says:

  odille, crezi ca azi am ascultat doar muzica italiana? 🙂
  fara niciun motiv, ci pur si simplu.

  foarte binevenit linkul.

 41. @Xelomon- Ilinca nu este “cai verzi pe pereţi”. Tu al cui eşti şi cum ai ajuns aici? Mă bucur de vizită.

 42. Odille says:

  Tania, gind la gind astazi!

 43. @Odille- Aici te face harcea-parcea, la coafor, cu mult mai puţini bani. Să nu stai prea mult în priză ca să nu strici coafura!
  Ce oare a suferit computerul ăla săracul dacă a trebuit să-l reparaţi de 300 USD? Nu-l mai scăpaţi pe jos!
  Un Mac cu OS Tiger este foarte stabil, recunoaşte toate hardwares instalate şi nu se virusează neam! Trebuie însă să o luaţi de la capăt cu sistemul de operare, ceea ce-i destul de complicat.

 44. Odille says:

  ODLM, eu fiind rac, sunt foarte, foarte atenta sa nu stric nimic pt ca nu-mi place sa fiu certata, sau sa supar pe cineva.
  Factura de 300 $ era pt ca a schimbat placa de sunet.
  Intr-o buna/rea dimineata mi-am dat seama ca nu pot sa run “Simfonia Primaverii” pe care o am pe desktop. Imagini cu fluturisi gargarite si muzica. Cum sunt mai tristuta, cum click pe Simfonie.
  Am clicked si urmarea a fost ca am chemat specialistul si am platit $ 300 $. 🙂

  Cred ca mi-ar fi greu sa o iau de la capat cu un nou sistem.

 45. CristinaC says:

  Odille… iti trimit eu service man next time! si de restul banilor mergem la lunch on the beaches

 46. Odille says:

  Cristina C, multumesc anticipat!
  Poate pina atunci voi putea veni la beaches cu un notebook roz si invitam si prietenii de pe virtual sa stea de vorba cu noi? 🙂

 47. Xelomon says:

  ODLM, te-am mai citit si stiu ca Ilinca exista. Intrebarea mea era in sensul mirarii: e reala Ilinca asa cum o vezi tu? Nu tin sa aflu raspunsul, mi-e de ajuns ca tu povestesti asa frumos de ea si de voi.

  Iar aici am ajuns mai de mult… si am dat un link catre Pole tango, pentru care iti multumesc si-acum 🙂

 48. @Xelomon- De ce nu spui că eşti o frumoasă, viitoare, în curând, mămică? Abia astăzi ai dat link-ul blogului tău, deşi eu mai fusesem pe acolo, dar poate sunt şi alţii care vor a te citi. Cred că ai să ne lipseşti ceva vreme. Doar dacă nu au ăia wireless în spital !?

 49. simfo says:

  Vai Odille,imi salvez link-ul pt Craciun.Nu ma pricep deloc,dar dragostea face minuni;am facut intr-un an cu fiicele mele o casuta de turta dulce si cand am ajuns la ornat o zi intreaga am tot ras,pe langa ca mai apoi ne si mandream de munca noastra(mai multe bombonele mancam decat construiam) 🙂
  Rozul este iar o dovada draga,ce mai conteaza detaliile?
  🙂
  Pe Ilinca noastra eu inca o caut pe strada,am sa stiu ca e ea dupa licarul privirii…Ea exista si ne face sa ne dorim si noi!

 50. Odille says:

  Buna Dimineata,

  Simfo, eu iubesc basmele, copiii si sarbatorile. In fiecare an de Mos Nicoale, m-am straduit sa gasesc o casuta de turta dulce, pe care, noaptea spre Mos Nicoale, sa o asez pe un scaun linga patutul fetitei mele.
  Si eu primisem, cind eram micuta, de la
  Mos Nicolae, o casuta micuta, dar nu din turta dulce. Avea acoperis rosu, un gard mic alb si un bradut. De atunci desenez braduti si un soare in timpul majoritatii sedintelor. 🙂
  Inca o iubesc in sufletul meu.

 51. @Odille- Tu asta faci în şedinţele de partid?

 52. Odille says:

  ODLM, am plecat din Romania prea devreme ca sa fiu in partid, insa, in orice sedinta si chiar la training cind nu iau notite, desenez zeci de braduti si fiecare cu cite un soare care ride si o bucla pe frunte. As desena si acum, dar nu stiu cum. 🙂

 53. Odille says:

  ODLM, am citit pe blogul lui Ochi ca ati avut niste descarcari electrice serioase. Asa este in Toronto si in America, pe coasta de est (asta cunosc eu).
  Tot si-au dorit bunicii nostri sa vina americanii in Romania, deocamdata si-au trimis clima.
  Intr-o vara eram in Carolina de Nord, inchiriasem o casa de vacanta pe o insula si am fost evacuati toti locuitorii insulei. Desi toate casele pe acea insula sunt construite pe piloni pt ca oceanul sa nu vina si in casa la o furtuna, totusi pt siguranta ne-au evacuat. Erau niste tunete si fulgere infricosatoare, iar fulgerele erau ca niste fermoare enorme, orizontale pe cer.
  Acum ne-am mai obisnuit cu acest gen de furtuna.

  Sper ca astazi va uscati un pic. 🙂

 54. CristinaC says:

  O zi buna va doresc… Odille pe aici se se pregateste de furtuna ai auzit? Nu numai ca povesteau la radio si i-am auzit in drum spre birou dar ma doare genunchiul… asta e cel mai sigur semn.

 55. Odille says:

  Cristina C, Buna Dimineata! Si la noi este o semi-lumina care ne pregateste de furtuna.
  Oh, imi pare rau de genunchi!

  Reteta pt genunchi, asa cum am vorbit, Acid Hyaluronic si Mary Poppins: 🙂

  http://www.youtube.com/watch?v=U8VHc49ZdP4

 56. CristinaC says:

  Odille… am rugat-o sa vina in vizita la mine… mcar la birou sa ma ajute sa impachetez… multumesc. M-am bine dispus si ma duc sa caut zahar!

 57. Odille says:

  ODLM, am citit o postare nostima din Dailycotcodac si m-am gindit la rosiile cherry pe care le cresti cu atita grija. Cu voia ta voi copy/paste acest site. Comentariile sunt dragute. 🙂

  http://www.dailycotcodac.ro/2010/07/pe-cand-rosiile-erau-rosii/#more-6365

  Crsitina C, nicio grija, Mary Poppins vine cind bate Vintul de Est si cum prin zona noastra bate cam tot timpul si din toate directiile, cu siguranta o va aduce, cu umbreluta cu tot. 🙂

 58. CristinaC says:

  ODille te-a ocolit futuna? In Burlington n-a plouat iar la mine s-a varsat si se mai varsa tot cerul cu fiulgerele si tunetele de rigoare….

 59. Odille says:

  Cristina C, ne-a furtunit bine de tot si acum avem o lumina atit de stranie si de frumoasa incit cred ca ar merita sa fie pictata de un pictor optimist.

  Imi pare rau ca la tine ploua inca.

 60. @Odille- V-a furtunit cu furtunul? La noi e calm şi bine. Doar TVA-ul ne-a crescut…

 61. tania says:

  omule, odille, cris, eu am descoperit un coafor unic, unde un permanent de soare nu te costa nimic. 🙂

 62. Odille says:

  Buna Dimineata!

  Tania, ce dragut ai spus! 🙂

  Ieri am primit si factura unui permanent de soare si solutia de aer conditionat avea asa un zimbet de lataret incit m-am cam speriat! Dar nu-i nimic, mai bine decit facutura pt caldura. 🙂

  ODLM, a fost o ploaie care parea ca venea cu furtunul, dar acum avem o dimineata splendida.
  Noi avem o taxa in plus de la 1 Iulie, asa “ca sa fie fair”, asa ni s-a spus! 🙂

 63. tania says:

  m-am indragostit de aceasta melodie:

  http://www.trilulilu.ro/subiectiv/6869dfabaed72f

 64. Odille says:

  Tania, frumoasa melodie si dulceata limbii franceze mingiie sufletele, chiar atunci cind nu intelegi totul.
  De fapt, de multe ori in viata, intelegem intelesul cuvintelor, dar de fapt putem sa nu intelegem nimic.

  I’m not scared of the road
  We should see, must taste
  From meander in the hollow of your breast
  And there everything will be OK
  The wind will carry us
  Your message to Ursa Major ******
  And the trajectory of your race
  An instant of velvet
  Even if it’s not useful though
  The wind will take it away
  Everything will disappear but
  The wind will carry us
  The caress and the grapeshot
  And that wound that tears us appart
  The palace of everyday
  From yesterday and tomorow
  The wind will carry them
  The genetic in shoulder-belt
  Chromosom in the atmosphere
  Taxis for galaxies
  And my flying carpet says ?
  The wind will take it away
  Everything will disappear but
  The wind will carry us
  This perfume of our dead years
  What can knock at your door
  Infinity of destinies
  We lay some but what do we retain?
  The wind will take it away
  During the tide rises
  And everyone is doing its accounts
  I take in the hollow of your shadow
  Dusts of you
  The wind will carry them
  Everything will disappear but
  The wind will carry us

 65. @Tania- Pe 15 mai am postat ” Le vent nous portera”. Ai aici linkul pentru că şi clipul este foarte bine realizat, deşi cam trist:
  http://blog.digitalreviews.ro/?m=20100515

 66. Odille says:

  ODLM, am revazut clip-ul si l-am recunoscut. Dar este trist si astazi lupt pt ginduri pozitive. Am inceput pe la 6.30 AM si inca nu am reusit sa ma sui pe o crenguta si sa trilulesc. 🙂

 67. Odille says:

  Tania, ODLM, daca stiti un imn, sau o melodie care sa mobilizeze spiritele, va rog frumos, sa mi-o trimiteti si mie. 🙂

 68. tania says:

  omule, da, mi-am amintit.
  dar detest clipul. 🙁
  dupa cum spuneam, cantul este belissim.

  odille, poate merge asta?

  http://www.youtube.com/watch?v=pzQ82Ny1ToI&feature=avmsc2
  (dar nu-i imn.)
  cu refrenul asta m-am mobilizat pana si eu. 🙂

 69. tania says:

  odille, nu trebuie doar ascultat, ci si privit. e un clip ffff optimist, in opinia mea.

  adica vazul si auzul merg mana-n mana aici. 🙂

 70. tania says:

  @Odille

  http://www.youtube.com/watch?v=jYIIa20o6Ng

  🙂

  asta dupa ce vom fi facut noi in anul 2000. 🙂

 71. CristinaC says:

  Alo fetele… ce muzicale sunteti de dimineta… la noi!
  E soare, e frumos, nu e foarte cald… numai 25Grade C… perfect pentru ozi de munca dupa 3 ore de somn.

 72. CristinaC says:

  ODML… ce mi-ai facut cu pionierii… pariez ca asta voi murmura toata ziua…

 73. Odille says:

  Dragelor si dragilor, imi pierdusem speranta, credeam ca sunteti toti plecati. m-am uitat pina si la un cintecele de sarit coarda, da trebuia sa fii imbracat in galben! 🙂
  Acum sunt gata sa plec in parc pt ca m-am gindit ca poate asa sa pot sa capat puteri sa ma sui pe o crenguta! 🙂
  Apoi voi asculta tot ce mi-ati trimis.
  Multumesc mult de tot.

  Cristina C, te-ai mutat cu biroul? Succes si spor!
  Ginduri bune la toti. 🙂

 74. tania says:

  cristina, doar 3 ore de somn?????
  credeam ca doar eu is insomniaca. 🙂

 75. CristinaC says:

  Odille azi imi muta pc-ul si cutiile impachetate… maine vin la un training pentru sitstemul informatic de “case management” pentru care mi-au cerut toate datele posibile si am semnt o multuime de hartii cai sistemul e “on line” si sunt prea multe date personale la care voi avea access. De marti sunt la alt birou si am sentimente foarte “amescecate”.

 76. CristinaC says:

  tania… a trebuit sa iau un calmant puternic pentru durerea de genunchi, care contine si cafeina… cand i-a trecut efectul m-am trezit de durere…In general dorm 5-6 ore pe noapte. Funcionez mult mai bine seara/noaptea decat dimineata.

 77. tania says:

  Cris, eu doar seara si noaptea sunt mai Eu. 🙂 🙂 🙂

  dar iubesc shi diminetile, mai ales cand se crapa din noapte si se dezvelesc pentru cerul ala linistit si inchis in albastru sau, unoeri, vecin cu lila-ul. Era un film- nu mai retin numele- cu o replica dementiala al unui sotz aflat intr-o dimineata, pe pridvor, pe sezlong la mal de apa curgatoare:

  – sa auzi atata liniste in dimineata, e ca si cum lumea s-a nascut doar pentru tine –

  🙂 (in definitiv, cred ca pt asta imi plac diminetile. pt aceasta stare adica.) 🙂 🙂

 78. Odille says:

  Am sosit si eu si voi citi pe indelete si cu placere ce ati scris. 🙂

  Insa va voi trimite un clip scurt despre The Butterfly Museum din zona Niagara.

  Cristina, sunt sigura ca l-ai vizitat.

  Cind eram micuta iubeam fluturii si credeama ca zine mici calatoresc pe fluturi. Vazusem o poza intr-o carte.
  Dupa ce am alergat eu dupa fluturasi bleu si galbeni si albi si nu am vazut nicio zina mica, am decis ca sunt invizibile. 🙂 Cit de frumoasa poate fi copilaria!

  Acest muzeu este numai din sticla si fluturi de toate culorile zboara peste tot si se aseaza pe vizitatori. Nu-l recomand celor carora le este teama de fluturi.
  Eu am sentimente indoite despre acest muzeu fiindca mi se pare un pacat sa iei libertatea unor fluturi. Un fel de comunism pt ca nu pot sa treaca frontiera, insa partea buna ar fi ca nu asculta nimeni ce vorbesc intre ei. 🙂

  http://www.youtube.com/watch?v=2HBWQ0_cOEo

 79. Odille says:

  Cristina, of, imi pare rau ca ti-a revenit durerea. Sunt sigura ca atunci cind vei pleca in vacanta nu vei mai avea nicio durere. Noi avem asa o umiditatea incit si broscutele ar vrea un bilet sa plece in deshert, sa se mai usuce un pic. 🙂

  Succes cu mutatul si iti urez numai bine in noua pozitie. Cu dispozitia ta asa de placuta nu vei avea nicio problema.

 80. Odille says:

  ODLM, daca as fi fost cocotata pe o crenguta, as fi cazut cu siguranta. 🙂
  Dorul asta de Romania este ca o boala! Cind am deschis clip-ul cu “Multumim din inima partidului”, mi-au dat lacrimile. Nu pot sa cred, doar pt asta am plecat din Romania sa nu mai multumesc partidului! Si totusi mi-a fost asa de dor, incit si acest cintec mi-a ramas in suflet, sau poate copilaria?

 81. Odille says:

  Tania, “Un’Estate Italiana” are asa niste cuvinte optimiste, numai ca nu mi s-a dat voie sa le copiez.
  Placute melodii!
  Iti multumesc mult pt doza de energie!

 82. Odille says:

  Va marturisesc cu toata sinceritatea ca intotdeauna cind vad ceva frumos nu ma pot bucura in intregime pt ca imi doresc sa fie la fel si in Romania.

  Am facut o plimbare prin parc si pe strazi. Aici, casele nu au gard la curtea din fata caselor. Plimbarea este ca si cum vizitezi o expozitie de flori. Uneel case au in fata si o masuta si scaune. Dar eu nu am vazut niciodata pe cineva sa paseasca pe iarba unei case care nu-i apartine, sau as rupa o floare.

  De ce nu s-ar putea sa fie asa si in Romania?
  Totul este educarea oamenilor si aplicarea legilor.

 83. Odille says:

  Tania, desi rac si eu, la ora 22 sunt deja in lumea viselor. Insa dimineata ma trezesc la 5.30-6.00 si intru in activitate cu tot entuziasmul.

  Tii minte iepurasul din “Alice in Wonderland”? Eu sunt ca el. Tot timpul cu ochii la ceas si imi spun: “I’m late, I’m late!”. 🙂

 84. Odille says:

  Am vorbit cam multisor astazi pe blog! 🙂
  ODLM, scuze.

  Tania, Andreas Johnson este un tinar fericit. Are totul. 🙂
  Insa pare sa fie prototipul multor tineri din noua generatie de barbati tineri, canadieni.Tinerii barbati asteapta ca tinerele sa le faca curte, sa le telefoneze, sa-i faca sa se simta fericiti. Ei asteapta asa ca niste papusele.

 85. Şi când se termină “Alors on dance” încep trumpetele

  http://www.youtube.com/watch?v=DRV90gYCXLo

 86. Odille says:

  Eu nu am inteles!

 87. @Odille- Ce n-ai înţeles?

 88. Odille says:

  ODLM, nu am inteles ce au in comun tinerele, melodia, trompetele si lenjeria intima? de ce se dezbracau? Trebuia sa fie un motiv? 🙂

 89. Oachi says:

  Odille, don’soarele alea sunt hotarate, puternice si dure…fie ele army sau barbie …Ce ? Trebuie un motiv sa se dezbrace ??? Poate mai degraba sa NU se dezbrace 🙂 !
  Oachi´s last blog post ..TUNETEPLUS FULGERE

 90. CristinaC says:

  Am revenit si eu … m-au luat PC-ul sa il mute si m-am milogit de un laptop ca nu putea sa stau fara voi…

  tania asemenea dimineti imi plac si mie… sa ies in gradina sa beau cafeaua si sa fie o liniste perfecta… pentru asta trebuie sa fie weekend sau vacanta caci altfel nu am timp…n-am intarziat niciodata …

  Odille eu la 10Pm… cum se spune pe aici ma apuc de ceva treaba. Cam intre 12-1 ma culc… pe urma mai citesc putin. E drept ca daca nu ma doare nimic ma trezesc cu radioul dupa 7.

  ODLM… melodia e foarte ritmata… pe care strada zicei ca se danseaza?

  Va urez o seara/ dupamasa buna

 91. tania says:

  imi place ce spuneti. 🙂

  dansul pe strada este magnific.
  cand esti indragostit desi pe viata. 🙂

  http://www.youtube.com/watch?v=TBPTDO-GMV0

 92. tania says:

  sorry. de si pe viata. 🙂

 93. Odille says:

  ODLM si Oachi, eu am glumit, desigur, dar ma si intristeaza cind vad fete/femei, care recurg la asa mijloace ieftine pt o cariera. Sunt convinsa ca daca sunt talentate pot sa-si tina hainele pe ele, mai ales lenjeria intima. 🙂
  Daca ati sti cit de greu au luptat femeile pe continentul asta pt a fi considerate egale cu barbatii? Si acum, in unele joburi sunt diferente destul de mari intre salariul unei femei si al unui barbat. Motivul? Un barbat trebuie sa-si tina o familie.
  Ca si cum o femeie se duce la serviciu numai pt a iei din casa.

  Din cauza asta, de cite ori vad ca o femeie se dezbraca fara rost, mi se pare un pas inapoi pt toate femeile.
  Culmea este ca aici nu au voie sa discrimineze. Intr-un CV nu scrii virsta, nu scrii daca esti casatorit, tocmai pt a nu influenta decizia, dar la salariu inca se fac discriminari.
  O voce frumoasa o asculti si o simti prin toti porii, nici macar nu ai nevoie sa vezi cine cinta.

  Eu nu am vazut pe Pavarotti, Domingo sa se fi dezbracat! Nici nu pot sa-mi imaginez! 🙂

  Oachi, mi-a placut mult remarca ta, nostima foc, ca le-ar trebui un motiv “sa nu se dezbrace”! 🙂

 94. tania says:

  cristina imi place cum suna “liniste perfecta” cu savoare de cafea. asta da o dimineata perfecta.

  odille, daca ash dormi mereu la 3 si m-as trezi la sase, ash imbratisa luna cu zorii in fiecare zi si m-as declara celesta. dar…:(

 95. Odille says:

  Tania, frumoasa melodia. Mi-a mers la suflet.

  ODLM, cred ca voi iesi si eu la un dans asa de frumos pe strada, complet imbracata, in dans fiind o totala egalitate intre sexe. 🙂

 96. Odille says:

  Cristina, cind ne ducem in vacanta in Florida , eu ma inscriu la biblioteca, pe lista pt folosirea unui computer. Cum am voie numai 30 de minute, il rog si pe sotul meu sa se inscrie dupa mine, si-i folosesc si jumatatea lui de ora.
  La Internet cafe mi-au cerut $ 2.50 / minut. Poate am nimerit eu la unul foarte scump.

  Abia dupa acea ora pot sa ma plimb pe plaja si sa visez.
  Asa ca inteleg ce inseamna dependenta de computer. 🙂

 97. Odille says:

  Tania, iubesc diminetile, le incep cu entuziasmul unui copil. Dar serile mai tirzii sunt atit de somnoroasa incit trebuie sa ma sui repede in pat, altfel adorm ca o pisica, pe canapea, pe pervaz.:)

 98. Oachi says:

  Tania, o melodie pentru tine si noptile tale impletite in dimineti : http://www.youtube.com/watch?v=j7pEg3KXNcs
  Oachi´s last blog post ..TUNETEPLUS FULGERE

 99. CristinaC says:

  Odille, a fost ieftin. in Ottawa la WestInn unde am fost in ianuarie la o conferinta voiau 5 dolari pe 15 minute in business centre… pe zi a fot 15 dolari ( cred). Noroc cu Starbucks care are wireless peste tot pe gratis..
  Gata “fug” acasa ca trebuie sa fac mancare.

 100. tania says:

  iti multumesc, oachi.
  cerurile clipului exprima o intreaga viata. 🙂

 101. Fetelor, am fost într-o excursie pe coffeechat-ul sugerat de Simona. Am vrut să văd cât pot rezista să citesc nişte poveşti puerile şi c-o exprimare de indian care rupe olecuţă româneşte. Nu vă puteţi imagina câţi cretini se pot aduna să formeze o gloată.
  Pentru cine n-a văzut serialul “O Clone” un link cu un dans a la Shakira şi o melodie “Eyes on me” cu Celine Dion.

  http://www.youtube.com/watch?v=2-kXEGgifiQ&feature=related

 102. CristinaC says:

  ODML… eu n-am rezistat… cand am descoperit coffechatul lui Alice mi-a placut dar cand au inceput acele concursrui unde oricine scrie ceva doar ca sa posteze… am renuntat. Ce scrie Alice imi place dar decele mai multe ori nu mai citesc si comentariile. Pacat.

  Dupa cum vezi noi am fost cuminti!

 103. Odille says:

  ODLM, ai avut rabdare sa te inregistrezi cu adresa, telefon, etc? Eu am fugit.

  Clip-ul este frumos realizat si melodia o placere sa o asculti. Iar dansatoarea interesanta si sexy! Tinarul cirnutz este ca o fondanta roz. 🙂

 104. @Odille- “Clona” a rulat la noi mult timp şi a avut un succes fulminant. Actriţa este încântătoare, dar şi actorii, spun fetele, sunt drăguţei.
  Aici, încă un clip: http://www.youtube.com/watch?v=0kDIUEGnkcE&feature=related
  În dreapta găseşti apoi multe secvenţe din serial, dar pe muzica unor diverşi care au folosit şi editat secvenţele pe muzica lor, nu cea originală.

  Totuşi, dacă vrei să nu mai dormi vreo două săptămâni, vă recomand să vedeţi pe YouTube cele cca 95 de episoade “Sherezada- 1001 de nopţi”. Este demenţial. Eu, care nu am timp de seriale, am stat două săptămâni până dimineaţa să le văd( sunt subtitrate). Actorii sunt de pus pe rană de suflet. Nu eu am scris scenariul aşa că nu-i fac reclamă părtinitoare.
  Aştept mulţumirile la sfârşit.

Leave a Reply

CommentLuv badge
top
%d bloggers like this: