search
top


“Academia Caţavencu”

-Vrei să fii a mea? I do! I do-te d'aci!

Traiane, şi noi am iubit-o pe România, dar platonic! de Mihai Radu

Ieri, la Doljeşti (îmi place să cred că e undeva lîngă Caracal), Traian Băsescu i-a spus unui jurnalist de la Agerpres că, dacă şi-ar iubi ţara, el, jurnalistul, şi mai mulţi români, atunci am avea “şanse de progres”. Aşadar, după Vîntu, Voiculescu, profesori, magistraţi, pensionari, profesori, iată o nouă cauză pentru care România nu o duce mai bine. Nu o iubim.

Haideţi să vă spun ceva, domnule preşedinte. Să ştiţi că şi noi am iubit-o pe România. Dar, după ce noi o ţineam de mînă şi o plimbam prin parc sub clar de lună recitîndu-i din Eminescu, veneau băieţi ca dumneavoastră şi o mameleau în scara blocului.

După ce noi făceam planuri de viitor cu ea, veneau de-alde Videanu şi Berceanu (şi alţii înaintea lor) şi se comportau cu ea de parcă ar fi fost Jena Jameson. Venea Blaga, îi punea drapelul pe faţă, şi o plesnea peste fund pînă dimineaţa.

Şi noi am iubit-o pe România, să ştiţi! Dar ca orice fată săracă şi prostuţă, s-a dus după ăia cu bani. Acuma, că i s-au lăsat ţîţele şi a făcut curul cît China, veniţi să ne-o puneţi în braţe. Ne pare rău, dar sîntem la muncă în străinătate!

13 Responsesto ““Academia Caţavencu””

 1. semndefoc says:

  Brrrr! M-a trecut un fior. Nu stiu daca de groaza, tristete sau ras nervos. Ma duc sa beau un ceai de tei sa ma linistesc. Poate aflu. De contradictia dintre inocenta aspiratiilor si violenta reactiilor.

 2. Odille says:

  ODLM, din 1989 Romania a pornit pe picior gresit.
  Este prea trista realitatea romaneasca.
  Sa plutim intr-o alta lume:

  Reading Terminal Market, Philadelphia , Pa.

  On Saturday, April 24th, over 30 members of the Opera Company of Philadelphia Chorus and principal cast members from the upcoming production of La Traviata converged on the Reading Terminal Market Italian Festival. Wearing street clothes and blending in with the crowd, the artists swung into action after the first orchestral strains of the famed ” Brindisi ” were piped through the market, giving a rousing, surprise performance for hundreds of delighted onlookers who were there to enjoy the Italian delicacies and the everyday treats that the Reading Terminal Market has to offer. The four-minute piece won a thunderous ovation that included both laughter and tears from the audience.

  http://www.youtube.com/watch?v=_zmwRitYO3w

 3. @Odille- modelul este luat din piaţa de legume din Valencia de pe 13 nov. 2009.

  http://www.youtube.com/watch?v=N3sLHPjkpNE&feature=related

 4. Odille says:

  ODLM, ai dreptate, amindoua sunt foarte placute.

  Incerc sa ma detasez de sentimentele pe care mi le trezeste articolul postat. De ani de zile ma intreb cum este posibil ca acesti conducatori ai Romaniei sa aiba asa o lipsa totala de dragoste si mindrie pt tara lor si pt poporul romin. Nu am gasit raspuns.
  Si atunci ascult un pic de muzica ca sa mai uit. 🙂

 5. Odille says:

  ODLM, s-a intimplat sa gasesc acest pasaj in biografia lui Truman. O declaratie a lui Truman dupa ce avusese pozitia de presiding judge of the county court.

  “I came out of the county courts after ten years of service a damn sight worse off than when I went into it. No man can get rich in politics unless he is a crook”.

  Inseamna ca politicienii romini sunt niste genii daca au reusit sa devina asa de bogati si sa fie si cinstiti. 🙂

 6. Odille says:

  ODLM, Buna Dimineata!

  Crezi ca poti sa ma ajuti cu o problema tehnica, te rog?

  Nu pot sa accesez contul meu principal de Yahoo. Primesc un mesaj pe care nu l-am mai intilnit: Sorry, the page you requested was not found.
  Multumesc mult.

 7. Odille says:

  ODLM, te rog sa ma scuzi ca am indraznit.
  Eram disperata pt ca in acel account am toate adresele si minuni de informatii. Ca un treasure chest.
  Am reusit sa re-intru. Cred ca cineva a incercat sa intre pe ID-ul meu si mi l-a blocat.

  O zi frumoasa de tot si scuze. 🙂

 8. @Odille- Sunt mai multe cauze posibile:
  -cineva încearcă să-ţi fure identitatea şi atunci ţi se blochează contul pentru ceva timp
  – serverele Yahoo sunt suprasolicitate sau au o perioadă de mentenanţă, dar care ar trebui anunţată, nu cum se taie curentul la noi şi aflăm după două zile de la TV că ni s-a întrerupt curentul pentru o remediere
  -că Yahoo este de cacao şi eu am trecut de mult pe Gmail care nu-mi face probleme: nici nu-i trimite Ilincăi mailurile mele către Miţa, nici nu-mi bagă la spam pe oricine care nu este în aria mea de acoperire, dar nici nu-mi compune mailuri de dragoste de-a surda…

 9. Odille says:

  ODLM, esti un dragut, si-ti multumesc pt raspuns. Cred ca cineva a fost curios ce minunatii am eu in contul meu de Yahoo si a vrut sa traga un pic cu ochiul. Asa ca mi s-a blocat contul. Mesajul lui Yahoo a fost asa de ciudat, incit nu reuseam sa-l dezleg. Am fost speriata rau de tot pt ca am acolo tot felul de informatii, articole, adrese si mesaje la care tin.
  Am reusit sa-l deblochez, insa inca sunt uimita ca mi s-a dat voie.
  M-am hotarit, voi incerca si gmail.
  O seara frumoasa si multumesc mult. 🙂

 10. Eu cam plec vreo 3 zile, dar intru de pe wireless, de pe unde mă aflu. Weekend de filme să aveţi!

 11. simfo says:

  O sa te cam asteptam..:) Sa petreci frumos si sa te intorci cu bine!Si salutari dragi Ilincai!
  Intre timp poate vine Odille cu propunerile ei mereu interesante si astfel petrecem si noi..si de ciuda!
  🙂

 12. all blacks says:

  Fir intins sau weekend de palmares sa ai! ce ti-e si cu lumea asta, poti intra de pe wireless, dar nu poti gasi o informatie de actualitate :). Asta e!

 13. Odille says:

  ALL BLacks, ce poate fi mai de actualitate decit Iubirea? O iubim, o cintam, o urim (citeodata), o chemam, o dorim, o alungam. 🙂

  Pe unde ai fost citeva saptamini, in ce vacante frumoase?

  Cristina C, poate ne mai dai o veste. Ne este dor sa te auzim.
  Vacanta frumoasa in continuare. 🙂

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: