search
top


Plec pe Neptun puţin.

Sir, mai pun sau e prea caldă?

– Uite Disor ( aşa-mi spune ea mie când sunt slightly disoriented) Jaqueline Bisset trebuie să-ţi placă astăzi!

Mi-a dat temă şi trebuie să-mi fac lecţiile. Da, trebuie să-mi placă Jaqueline şi n-am voie să visez dungi albastre sau norişori verzi. N-am voie nici să pomenesc măcar că ar putea să-mi placă Diana Dumitrescu. “Este o alintată, este prea sexy şi prea face paradă de haine multe şi grele, ce naiba, tu nu te uiţi la ea?” Normal că-i sare ţandăra, pentru că simte că-i uzurpă locul cu nişte calităţi în care şi Ilinca excelează. Bine, ca să fiu fair până la liman, Ilinca nu are aripioare pe şolduri şi nici mersul un pic împleticit al Dianei. Este chiar contrariul. Avantaj Ilinca! Una este virtuală, iar alta este reală. O teamă ascunsă, fixată în condiţia femeii de a fi posesivă, teama atavică de a rămâne singură cu puii ei şi de a nu avea un sprijin, chiar dacă incumbă nişte sacrificii inerente. Credeţi că Diana ar sări din ecran şi s-ar apuca să ţopăie pe la noi prin dormitor? Doar dacă-i sărită un pic. Şi este!

O bifez pe Jaqeline şi gata! Mâine trebuie să-mi placă Keira Knightley şi oricât m-aş opune că este anorexică, n-am sorţi, pentru că-mi va arăta că din orice unghi ai privi-o, “pe osiciorele ălea are şi un pic de cărniţă” şi m-ar tasa mărunt cu această teoremă până n-aş înţelege nimic din filmul ăla şi până nu m-ar vedea bifând-o şi pe Keira. Este insistentă- cum se spune la voi? Tenace. Aşa!- şi o apreciez pentru asta şi na, tocmai ce-a început să-mi placă şi Keira!

Ieri am luat mustrare scrisă cu avertisment, că nu mai capăt o ţuică de Glasgow ca să-mi sticlească ochii niţeluş, cât să-i sărut mâna pentru grija ce-o poartă unei cămaşi albe, pentru salata de fructe tăiate mărunt- mărunt , “nu ca ţăranii de bucătari”, pentru baby-doll-ul pe care-l poartă când facem patul dimineaţa, pentru pielea aia care miroase a nor pe pământ, a văzduh de munte.

-Dreamer, ( aşa-mi spune ea mie când numa’ la treabă n-am eu capul) ai vrut copaci mulţi în curte, avem toamnă dacă n-ai observat şi avem curtea plină de ceea ce se scutură din ei. Hello Neptune, this is Earth!

Bănuiesc că eram surâzător, stăteam în faţa computerului şi priveam pe fereastră adunându-mi gândurile de prin galaxia noastră şi cu un mic popas pe Neptun. Mic, pentru că acolo nu-i aer şi nici Ilinca. Aveam un chef de adunat frunze, nu-ţi spun! Aş fi apelat cu plăcere la cele două echipamente din garaj: maşina de tăiat frunze la câini şi maşina de şters putina, departe de grădină, azi. Am strâmbat din nas cu un “neah” plictisit şi m-am întors pe Neptun. Îmbufnată-i puţin spus! Uşa s-a închis cu un pac de război pierdut. I-am văzut doar spatele şi nişte mâini care fredonau mărunt “Azi nu muncim pe şantior /că suntem cu capul în nor” de Gherase Dendrino. O iubesc şi când iese din  frigider c-o cratiţă mare şi mâinele-i fiind ocupate, închide uşa cu piciorul, pe la spate, fentă prinsă de la Rummenigge, nume cu o sonoritate aparte pentru ea. Când aşează un colţ de covor cu piciorul, când aruncă papucii şi sare în braţele mele, când goneşte pisica şi niciodată n-o nimereşte, îmi spune senină “Rummenigge m-a învăţat” de parcă sărmanul fotbalist, i-ar fi fost instructor de fitness cu juma’ de normă şi-ar fi iniţiat-o în zăpăcele.

Ilinca şi-a făcut de treabă prin casă şi nu m-a văzut că totuşi, mândria de a fi administratorul stăpân pe casă şi grădină, m-a împins să iau “Vrăjitoarea” şi să culeg frunzele de pe alee. Vrăjitoarea este un măturoi de nuiele, cu coadă şi motor în doi timpi şi trei mişcări. N-am vrut să conectez aspiratorul de frunze pentru că face zgomot şi s-ar fi prins. Şi ce surpriză am avut când am dat iar de asfalt! Datul cu măturoiul este un dat străbun şi-ţi aşează unele idei năstruşnice în cap, pentru că, să fim serioşi, în momentele acelea, ai mintea unui măturător.

A venit seara şi la noi în dormitor. Ilinca stătea într-un cot şi citea ceva. Eu, cu căştile pe urechi mă uitam la un film şi din când în când, ostentativ mă uitam la ceas. M-am sculat, m-am ras ( obicei absolut neobişnuit seara) şi m-am dus în dressing. Ca şi cum nu era acolo, m-am întors în dormitor îmbrăcat la costum, parfumat şi-mi căutam acul de cravată. Se putea? M-a văzut, m-a mirosit…

– Draga mea, ieri am pus un pariu cu cineva că tu n-ai să te superi dacă eu nu adun frunzele de prin curte. Dacă pierdeam eu, trebuia să dau o masă la restaurant, dacă pierdea EA ( cu accent şi pe E şi pe A) trebuia să-mi cumpere o motocicletă, atât a fost de sigură pe reacţia ta. După cum bine ştii, am pierdut pariul aşa că trebuie să plec.Hai, pupă-mă că mă grăbesc!

Uimire, angoasă, mânie, you name it, acest melanj nimicitor care sparge cutumele unei bune înţelegeri dintr-o relaţie, au transformat-o pe Ilinca într-un buştean fără grai, esenţă nobilă, dar lemn totuşi… Cartea i-a căzut din mână, semnul s-a îndoit iremediabil şi anestezicul îşi făcuse efectul. A pus docilă buziţa în jos şi nelipsita lacrimă s-a aciuat de nicăierea. Răzbunarea mea a fost cam dură, iar măsurile de retaliere umpic atroce pentru un suflet ca al ei. Am scos haina, am scos cămaşa, am lăsat cravata, toate într-un ritm lasciv de “You can leave your hat on” şi m-am purtat ca un cadou viu. Bineînţeles că avea fondantele la ea şi am ales-o pe cea mai tentantă, pe cea mai cu miez.

Dacă primeşti un căţeluş, mic, pufos, care chiar din prima zi face pipi pe covor, nu îţi spui “gata, m-am săturat, il duc înapoi, să-l ia cine-o vrea!” Te căzneşti câteva ture şi cu tenacitate, îl înveţi să ceară afară. Cu bărbaţii este la fel. Trebuie să ai răbdare cu ei, să-i înveţi lucruri, să-i îndrumi cu binişorul spre măturatul frunzelor, spre raşchetat cartofi, spre “uită-te numa-n ochii mei!”, chiar spre adus ziarul.

Cerutul afară îl învaţă de la mama lor. La toţi!

74 Responsesto “Plec pe Neptun puţin.”

 1. Odille says:

  ODLM, Povestea este atit de delicios scrisa si este asa o incercare curajoasa de a cunoaste felul de a gindi a prezentei feminie din viata unui barbat, incit nu stiu ce pasaj sa comentez mai intii.
  Am spus “incercare” pt ca desi ai sesizat si tratat acest dar de a fi posesiva, cu mare acuratete, nu ai reusit sa descoperi care este motivul acestei posesivitati. Voi incerca sa te ajut.
  Motivul este : pt ca asa este! 🙂
  Nici macar Freud n-ar fi avut vreun succes in aceasta descifrare pt ca nicio femeie nu ar fi pierdut timp pt a discuta acest subiect. Face parte din sharmul ei. 🙂

  Nu inteleg, dar niciun pic, de ce barbatii trebuie sa se uite la altcineva decit la Ilinca. Eu nu as sugera nici macar pe Jaqueline Bisset. De ce nu la Minnie Mouse, sau la Daisy Duck? Sunt feminine, au succes, sunt foarte nostime. 🙂

  ODLM, voi incerca sa-ti urmez sfatul si sa compar un barbat cu un catelus. Imi va fi usor pt ca ador catelusii.
  Numai ca pina acum eu ma uitam la un barbat ca la un D’Artagnan, in bratele caruia m-as fi putut refugia si as fi stiut ca am toata iubirea si protectia din lume. Imi va fi cam greu sa ma gindesc la un D’Artagnan care ar putea sa faca pipi pe covor, asa cum sugerezi tu, dar voi incerca. 🙂 🙂

 2. Odille says:

  ODLM, ai spus ca nu este aer pe Neptun? Tocmai acolo ma gindeam sa calatoresc in vacanta de toamna! Cred ca-mi voi schimba destinatia. 🙂

  Weekend bun la toata lumea!

 3. Oachi says:

  Buna dimineata!
  Inainte de a comenta altceva ( daca mai am ce …), rog sa se schimbe categoria, pentru a nu fi indusi in eroare cei ce pot poposi accidental pe-aceste meleaguri … Ale (cui) altora , Odlm ?!? O zi frumoasa la toti !
  Oachi´s last blog post ..UN CHIUL MIC- DE TOAMNA

 4. CristinaC says:

  Stiam eu de ce am poposit inainte de culcare pe aici pe la tine…pentru povestea frumoasa.
  Multumesc. Voi dormi bine si voi visa frumos.

 5. CristinaC says:

  Am uitat sa iti spun ca si eu am frunze… multe… si sotul meu visand la Neptun le-a lasat in voia vantului. Cica a facut contract cu el pentru urmatoarele doua zile…

  Maine lipsesc… pana mai pe seara doar!

 6. @Odille- Bărbaţii n-au decât să se uite la Ilinca, dar până aici!
  Numai ce-am ieşit din vârsta la care puneam caseta cu “101 Dalmaţieni” zi şi noapte, sunt la vârsta cu “1001 de nopţi”, dar cred că mă îndrept iremediabil spre dalmaţieni. Din nou…
  Nu ai pătruns sensul pildei: bărbatul se compară comportamental cu un căţeluş. Fizic? Cu un măgar…

 7. @Oachi- Mulţumesc. Corectat! Platforma WordPress alege by default “Ale altora”. Am uitat să bifez cealaltă căsuţă. Eram la frunze…

 8. @CristinaC- nu cumva soţul tău să le arunce la mine-n curte! Că le strâng şi le predau…

 9. Odille says:

  Buna Dimineata dragilor,

  @ODLM, expresiile “maşina de tăiat frunze la câini şi maşina de şters putina” le voi tine minte, si imi vor aduce intotdeauna un zimbet. Foarte ingenios!

  In Canada de folosesc niste tractorase cu aspirator, sau o grebla cu dintii moi.
  Pe “Vrajotoare” nu prea o mai foloseste nimeni, poate de frica. 🙂

 10. Odille says:

  Oachi, atit de frumos ai descris proiectata mea vacanta ( “Odille, iti doresc sa te proiectezi atunci pe o orbita roz, cu diamante”) incit mi-as fi dorit sa o fi inceput ieri. 🙂

 11. Odille says:

  @ODLM, eu te indemn si incurajez to look forward la etapa celor “101 Dalmatieni” pentru ca sunt adorabili si multa bucurie iti vor aduce. 🙂

 12. Odille says:

  @ODLM, scuze pt atitea meaje, dar eu abia m-am trezit si sunt in mare verva. 🙂

  M-am trezit cu un gind, cit de norocos ai fost sa intilnesti o Ilinca asa cum ti-ai dorit. Ti-a umplut de fericire sufletul si gindul.

 13. Odille says:

  ODLLM, nu sunt de acord cu tine. Barbatii din viata mea, pina la bunic, au fost cei mai domni si cei mai adorabili.

  In privinta posesivitatii, voi face o confesiune, sunt foarte posesiva, dar numai cu cine imi este foarte drag.
  🙂

 14. @Odille- când un bărbat îşi pune din nou “101 Dlmaţieni” este semn că s-a senilizat şi curând o să întrebe unde i s-a ascuns spiel-hosen-ul. Etapa asta o vreau departe de mine.

 15. @Odille- ai avut tu noroc… Eu sunt măgar cu pedigree parafat de Asociaţia Măgarilor Fără Frontiere. Se vizează anual. Anul ăsta nu l-am vizat încă, deşi m-am comportat ca atare.

 16. Odille says:

  Am fost rasfatati de viata cei care am trait in perioada cind Pavarotti ne-a incintat sufletele cu o voce minunata.
  Avem din nou marea sansa de a ne bucura de o voce superba, Vittorio Grigolo.

  Pentru weekend:
  Vittorio Grigolo – O Sole Mio

  http://www.youtube.com/watch?v=V9J3N31i_CA&feature=related

 17. Odille says:

  ODLM, te rog frumos sa nu ma dezamagesti. 🙂

  Eu, cind sunt intr-o perioada de stres major, recitesc un volum din “Ciresarii”, sau “Fratii Jderi”. Si sunt din nou adolescenta, am emotii impreuna cu Tic, Victor, Maria, Lucia, Ionel si Ursu. Incearca si tu! 🙂

 18. Odille says:

  ODLM, chiar daca ai apartinut acelei asociatii, “Asociaţia Măgarilor Fără Frontiere”, este laudabil ca ti-ai dat seama ca ai gresit si anul acesta nu-ti mai reinnoiesti abonamentul. 🙂

 19. Odille says:

  Cristina C, eu sunt atenta sa nu ating cota de “236”, tot ce este sub, cred ca este OK.

  Zi frumoasa la toti!

 20. all blacks says:

  🙂 Spielhosen se scrie intr-un cuvant. De cate ori ma hotarasc sa devin darza …ai tu un har anume sa ma faci sa zambesc. Lasa-ma sa le dau eu pe utmatoarelele, uite ce povesti frumoase ies 🙂 …

 21. @All Blacks- Spielhosen se scrie playpants, iar utmatoarelele la mine se scrie altfel…
  Eu te las să le dai, numa’ c-ai cam lipsit şi le-am dat singur.

 22. all blacks says:

  🙂 m-am grabit si m-am emotionat

 23. @All Blacks- Spre deosebire de tine, eu când mă grăbesc nu mă emoţionez. Fac direct prostioara.

 24. @Odille- şi dacă atingi cota 236 cine te dojeneşte înafară de tine?!

 25. Odille says:

  ODLM, cred ca ai vazut acel clip “Vorbareata”.
  La “236” s-ar putea sa o si intrec, ca debit verbal, pe bebelusa aceea adorabila. 🙂
  Ma intreb cum va fi cind va creste mare? Cred ca nostima foc.

 26. Odille says:

  Cristina C, Oachi, noi v-am asteptat pe aici. Pe unde sunteti, trimiteti-ne un semn.

  🙂 🙂 🙂

 27. carmen says:

  O relatie intre doua persoane implica participarea amandorura.Fiecare relatie e un unicat si reusita este cand, desi cu idei, caractere diferite dorinte diferite, acel cuplu reuseste sa traiasca frumos ca un intreg. Si de dragul celuilalt deseori se trece peste expresia:asta nu as face-o niciodata si ajungi sa strangi frunzele sau sa auzi comentarii despre un meci care chiar nu te-a interesat, sau sa auzi mai strangand din buze si privind piezis un comentariu despre nu stiu ce tipa traznet… O relatie plina de “da” si “nu” dar care functioneaza armonios si se deruleaza fara sa observi ca timpul se scurge si legatura devine din ce in ce mai stransa si unita in ciuda acestor “neajunsuri” si “evadari” pe Neptun, Marte sau mai stiu eu ce planeta…Totusi frunzele cazute sunt frumoase prin coloritul lor, trebuie sa recunosti, chiar daca a trebuit sa le aduni…
  Observ ca penita ta “adusa” de pe Neptun aluneca pe hartie ca o prelungire a gandurilor tale atat de frumos redate…

 28. @Carmen- cu siguranţă că participăm amândoi şi trăim ca un întreg tărăboi sentimental. Fiecare dă ce are mai bun şi apoi se licitează. Dacă eu îi ofer mai mult, se declară învinsă şi-şi pune inima pe tavă, dacă este invers, adun repede sentimentele de la începuturi şi-mi este imposibil să nu iubesc tânăra şi frumoasa din ea.
  Sincer? Mie-mi plac frunzele crude, verzi, cu poftă de-o primăvară şi de-o vară lungă. Frunzele roşii şi galbene le admir cu plăcere la tomberon.

 29. @Odille- îţi trebuie întăriri? Şi mie! E cam pustiu fără voi…

 30. Odille says:

  ODLM, gind la gind in privinta frunzelor rosii, galbene, galbioare.
  Iubesc primavara si deja am inceput sa o astept.

  Cind vine toamna incep sa ma gindesc ca am gresit tara de imigrare. Caut cu gindul si nu gasesc alta, desi cred ca in Franta, poate mi-as fi gasit locul. Atunci, nu acum.

  Cristina C cred ca este ocupata cu noul sistem de la birou. Oachi, absenta fara motivatie! 🙂

 31. Odille says:

  ODLM, s-ar putea sa fac greseli, uneori iau cuvinte din engleza, le adaug o terminatie, care-mi suna bine si le prezint drept cuvinte romanesti. Imi cer scuze.

 32. @Odille- Franţa este o ţară aparte. Locuitorii însă, au ceva strepezeală, poate doar a la campagne să găseşti nişte ţăranoi francezi cumsecade şi care vorbesc o franceză ţărănească ca a unui emigrant.

 33. Oachi says:

  Hello ! Va trimit si eu un semn : http://www.youtube.com/watch?v=Wb8yUz8N9Gs&feature=related
  De toamna 🙂 …
  Oachi´s last blog post ..UN CHIUL MIC- DE TOAMNA

 34. Odille says:

  @ODLM, s-ar putea sa ai dreptate, dar noi ne-am descurcat in Franta mult mai usor decit in Germania. Daca intrebam ceva in franceza si cu putina engleza, orice om de pe strada in Paris, incerca sa ne ajute.
  Insa in Germania, in oras universitar, cind am cerut directii in engleza, de la studentipina la persoane in virsta, toti, fara nici o exceptie au dat din cap si au spus ca nu vorbesc engleza. Sunr convinsa ca nu eea adevarat. Probabil au crezut ca suntem americani.

 35. Odille says:

  In Bruxelles numai vorbitorii de franceza ne-au ajutat cu un amestec de engleza-franceza. Toti flamanzii au spus ca nu vorbesc engleza, lucru neadevarat.

 36. Odille says:

  Oachi, bine ai venit! Stai un minut sa deschid ce-ai trimis.

 37. Odille says:

  Oachi, frumoasa melodia si este pt prima oara cind o ascult.Numai ca am incercat sa caut cuvintele si am ramas stuck pe un site. Am inchis si redeschis computerul si here I am. 🙂

  Multumim.

 38. Oachi says:

  Poza e grozava ! E noul Bond ?
  Oachi´s last blog post ..UN CHIUL MIC- DE TOAMNA

 39. Oachi says:

  Odille, ai mai conturat ceva azi din noua orbita 🙂 ? Vezi, asigura-te ca bastinasii vorbesc cat de cat engleza …
  Oachi´s last blog post ..UN CHIUL MIC- DE TOAMNA

 40. carmen says:

  E adevarat ca toamna desi e colorata ne aminteste ca totul e trecător si verdele crud ne atrage, dar am inceput sa iubesc fiecare clipa tot mai mult si sa pretuiesc tot mai mult frumusetea fiecarui anotimp. Poate sunt subiectiva dar luna octombrie e speciala pentru mine pentru ca totdeauna am primit multe flori de ziua mea si m-am plimbat mai mult .Cat despre “taraboiul sentimental” ,cum atat de plastic il numesti tu,e “farmecul” oricarei relatii, fara el am fi doar doi parteneri de afaceri sau mai rau, niste straini ce s-au hotarat sa stea pentru o vreme impreuna…Clipe fericite in continuare va doresc

 41. @Odille- Bine, mă duc în Franţa oleacă! Nu ştiam că nemţii au ceva cu americanii care i-au scos cu Marshall. Suedezele ştiu bine engleza, dar e-aşa de frig afară la ele. Înăuntru, în casă, este mai cosy- comme ca.
  Flămânzii ştiu numai o limbă “mi-e foame”. Cineva a spus ” înăuntrul meu trăieşte o femeie slabă care plânge că nu poate să iasă. Se pare că toanta tace din gură dacă-i dau multe prăjituri”

 42. @carmen- dacă ziua ta a fost, “La Mulţi Ani!”, dacă nu, tot aşa! Clipe fericite în familie.

 43. Odille says:

  Oachi, bun sfat, ma voi documenta. 🙂

 44. Odille says:

  Dar chiar sint singura cu acest dar al posesivitatii pe acest blog, in afara de Ilinca? 🙂

 45. Oachi says:

  Odille, poate singura care recunoaste 🙂 ?
  Oachi´s last blog post ..UN CHIUL MIC- DE TOAMNA

 46. Odille says:

  Oachi, multumesc. Esti draguta ca intotdeauna.
  Complexe nu-mi faceam, dar eram foarte mirata. 🙂

 47. Noapte bună. Mâine mă scol cu noaptea în cap pentru că au mai căzut frunze şi-mi răpesc din timpul de bicicletă.

 48. Odille says:

  Noapte Buna!

 49. CristinaC says:

  Bon soir, good night, buna dimineta la frunzele cazute…

  Am lispist, mi-ati lipsit, dar am sosit.
  Am fost la Kingstone. Calatoria a fost printre frunze canadiene de toamana… asa de frumos colorate ca mi-au vrajit sufletul!
  Dragilor… toata Europa vorbeste engleza… in afara de francezi, evident.
  nici spaniolii nu se omoara… vezi conflicte in istorie… protughezii in schimb sunt fluenti in engleza… chiar si la service sau parcare.

  Odille eu nu cred ca esti posesiva…
  Omule… pe frunzele mele le-a gonit vantu in strada si apoi in padure…e aproape.
  Si maine vin tarziu la voi. Asa ssunt weekend-urile mele… plec si alerg pe unde nu pt in timpul saptamanii.

  VOi cei din RO ati trimis ploiala noi?

 50. Odille says:

  Buna Dimineata Dragilor,

  Cristina C bine ai venit, ti-am simtit lipsa.
  Cred ca ploaia s-a plictisist sa mai ploua in Romania si a venit si pe la noi. Nu-i nimic, imi imbrac un pardesiu de vinilin galben ca lumina unui STOP de circulatie, dar cu guleras bleumarin si circul neobosita.
  O zi frumoasa!

 51. Odille says:

  ODLM, sper ca ai reusit sa imibini in aceasta dimineata, doua lucruri placute, plimbarea cu bicicleta si conversatia cu frunzele.
  Dar la voi nu este intuneric dimineata?

  O zi frumoasa!

 52. @Odille la noi nu se trece pe galben, poate doar dacă are guleraş bleumarin jandarme. Este un soare afară şi plus 16 grade, dar nu spui că ştii de la mine! Sunt superstiţios şi n-aş vrea să se schimbe. Urăsc iarna cu anvelope specifice, zăpadă în locurile de parcare, zăpadă pe aleea pietonală, zăpadă şi-n cap.

 53. @Odille- nu am îmbinat lucrurile. M-am specializat numai pe frunze, cules nucile dintre ele (activitate foarte migăloasă pentru că trebuie să piepteni fiecare centimetru), dus muşcatele în casă, tuns trandafirii, schimbat pământul la lămâi, tuns smochinul, bătut copiii, dat drumul la câine, iubit ce mai era de iubit prin casă.
  După- amiază tuuuuiii cu bicicleta!

 54. Odille says:

  ODLM, am citit sirul tuturor activitatilor si concluzia este ca esti foarte cumintel, activ, iubesti natura si nu te plictisesti. 🙂

  Iarna si zapada… cind vad asa imagini, schimb canalul la TV. In Alberta, saptamina trecuta, deja ninsese. Noroc ca sunt la vreo 4 ore (cu avionul) de noi.

  Spledid 16 grade, dar si mai bine ar fi daca ati putea sa Save aceasta vreme pt mai tirziu. 🙂

 55. @Odille- Alberta este şi la mai mare distanţă de noi şi abia aştept cele 18 grade prognozate pentru săptămâna viitoare. Eu aş da Save Timpului nu Vremii…

 56. Odille says:

  @ODLM, eu deja am dat SAVE Timpului si Sentimentelor….

 57. Odille says:

  ODLM, citind din nou lista activitatilor tale: cules nuci, tuns trandafiri, schimbat pamint lamii, tuns smochin…. si incheierea zilei cu plimbare cu bicicleta, mi se pare mie, sau toata ziua iti este ocupata cu hobbies? Dar munca cine o face?
  🙂 🙂

 58. @Odille-păi dacă nici ăstea nu-s munci, atunci care? Duminica nu am muncă intelectuală şi de aia scriu “mie-mi plac carnea”

 59. CristinaC says:

  Omule… dau casa, masa, masina( daca ma duci dimineata,la birou) in schimbul prestarii acestor activitati… DE gatit gatesc eu…
  TRebuie sa iti spun ca n-am tuns trandafirii, n-am tuns portocalul dar l-am dus in casa caci are multi boboci de flaore si chair si doua mici portocale,
  n-am batut copiii (nu au fost in zona), n-am caine, n-am pisica, n-am timp…
  E 5 dupamasa la mine si abia am pus vasele sa se spele si mi-e asa de lene….

 60. Odille says:

  Cristina C si ODLM, sunteti amindoi niste vrednici. Va felicit.

  Eu am primit atitea comenzi de la rude, in acest weekend, si atitea curse am facut, incit cred ca intr-o alta viata am fost curier. 🙂

  Mai am o cursa la 8 seara si dupa aceea inchid toate telefoanele, Skype, Messenger, tot. 🙂

 61. CristinaC says:

  Odille esti tanara si in putere de aceea ti se comanda…

  Ce bine ca te am pe tine sa ma feliciti si sa ma faci sa ma simt bine… tuturor le se pare normala alergatura mea… am fost si la Toronto la un seminar dimineata.. pe vremea asta…
  Eu cred ca am fost alergator de cursa lunga, delivery driver, bucatar. Ceea ce sigur n-am fsot in alta viata este femeie de servicu, adica cleaner, caci nu ma atrage in acasta viata dar totusi mi-au dat jobul!

 62. Odille says:

  Cristina C si ODLM, unele carti spun ca fiecare viata este prilej de a invata ceva si a deveni mai buni. Cu ani in urma am fost la un clarvazator, asa spunea el, 🙂 din Toronto.
  Am aflat ca intr-o alta viata 🙂 am trait in Franta, unde aveam o ferma si o familie mare cu multi, multi copii. Gateam, trebaluiam toata ziulica si nu mai pridideam cu munca. I was not a happy camper! 🙂
  Aceasta “citire a trecutului”, mi-a fost foarte utila pt ca am putut sa-i explic sotului meu de ce nu sunt asa atrasa de bucatarie. 🙂 🙂
  Concluzia ar fi draga Cristina si Draga ODLM, ca ceea ce ati facut in viata aceasta, daca nu v-a placut, nu le veti mai repeta. 🙂

 63. CristinaC says:

  Eu probabil ca am fost vreo printesa lenesa cu multe slugi…ca de aceea nu mi ararta nici o zi de lene in viata asta…
  Si in viata urmatoare sigur nu voi mai fi inginera… nici un minut macar!

  Se pune viata asta romaneasca separat de cea canadiana?

 64. @Odille – tu te duci la chiroman să-ţi ghicească trecutul? Deci ai fost o ţărancă franţuzească şi acum eşti o doamnă canadiană. Frumoasă evoluţie. La mai Regină vă urăm!

 65. Ana-Bell says:

  @ODLM: am stat overtime sa te citesc. N-am mai vazut catel care sa se pisiceasca asa cum o faci tu 😀

 66. CristinaC says:

  Ann-Bell cred ca in curand o sa fiu si eu nevoita sa stau overtime… daca il mai citesc!

 67. Odille says:

  Domnul ODLM, te contrazic, eu am fost o doamna intotdeauna, chiar si la o ferma in Franta, nu a trebuit sa ajung in Canada sa ma domnesc!!!

  Viitorul nu doresc sa mi-l ghiceasca nimeni. Iubesc surprizele frumoase. 🙂

 68. @Ana-Bell- la o companie ca a ta, overtime-ul se plăteşte în overhead. Eu am vorbit despre experienţa căţelului din unghiul de vedere al pisicii.

 69. @Odille- dacă mă duci la chiromanul tău, te pomeneşti că am fost vecini de fermă în Franţa, de mă uitam eu cu jind la păstoriţa de peste gard. Sunt şi eu un domn român, de azi. Încolo…

 70. Ana-Bell says:

  @Odille & ODLM: pot sa va citesc eu in palma, desi nu stiu sa dansez in picioarele goale iar in cort dorm numai cand merg la munte: o sa aveti o viata frumoasa si plina, rotunda ca marul si cu codite de fericire pe langa frunzele verzi ale derapajelor din cotidian. Eu as vrea sa ma duc la un cititor in stele, sa imi zica nu de ce nu sunt atrasa de anumite lucruri, ci de ce sunt atrasa de altele 🙂

 71. Ana-Bell says:

  @ODLM: unghiul de vedere al pisicii cocotate pe casa in timp ce catelul e certat pentru amprentele de gheruta din friptura, care nici macar nu sunt ale lui ? 😀

 72. @Ana-Bell- pisica se cocoaţă pe vila motanului visurilor ei, iar gheruţele sunt date cu ojă spre a li se urmări traseul mai facil.

 73. Ana-Bell says:

  @ODLM: ceea ce imi aminteste ca nu am mai vazut de mult “Pisica pe acoperisul fierbinte”, un film delicios de pisicos, cu gheare perfect facute 😀

 74. @Ana-Bell – M-am urcat special pe acoperiş şi am văzut “Fiddler on the roof”. Nicio pisică pe acolo!

Leave a Reply

CommentLuv badge
top
%d bloggers like this: