search
top


Abecedarul Anei Pauker

Eu, când l-am învăţat pe “k”, pe atunci se obişnuia să se spună “kangi carne”, “kangi peşte” şi aşa mi-a intrat în memorie!

13 Responsesto “Abecedarul Anei Pauker”

 1. Odille says:

  @ODLM, You did me in! 🙂
  Trebuie sa ma reculeg, si voi reveni cu intrebari despre Abecedarul Liubei Chisinevschi! 🙂

 2. meninne says:

  acuma nu ca nu o sa pot dormi daca nu aflu raspunsu la aceasta intrebare…nu ma pot hotar ce varsta ai domnia ta, a mea sau a tatalui meu…ca intre ele mi se pare exclus (si probabil ca tocmai de aia pe acolo esti). eu te-am luat tare cu “munteanule” ca eu zic omului in fata ce si cum dar tot timpul incerc sa fie cu respect.
  ma gandeam la “varste” pentru singurul motiv ca eu stiu clar ca atunci cand eram de vreo 7 anisori inca se mai gesea cola la resturant si mancare la alimentara…deci kaine kangi yet. apoi incetisor incetisor…untul a disparut, puii, salamul…tot a disparut, astfel ca la 14 cand a venit revolutionul era o saracie lucie!

 3. Odille says:

  @meaninne, ODLM iti va da raspunsul lui, dar cred ca frumusetea Virtualului este ca ne imprietenim, comunicam, fara sa avem in minte clasificarile Realului.
  Eu, de la 17 ani consider ca virsta ca cifra nu inseamna nimic. Important este cum te simti in compania acelui om, ce-ti transmite acea persoana, cit de sharmant este dialogul.

  Numai o opinie. 🙂

 4. meninne says:

  odille, am incercat dupa puterile mele sa spun ca nici vasta nici statutul nu inseamna mare lucru pentru mine ci altele…in cazul munteanului care ne gazduieste si ne rasfata la nesfarsit-stilul lui specific de a spune unele povesti,povestiri sau amintiri…reflectii sau ce or mai fi ele.
  frumusetea virtualului, opinia mea, e ca e mult mai usor sa fii constant tu insuti! 🙂

 5. indiscreta says:

  La Magazinul de Stat pe care il vizitam eu nu se gaseau de toate asa ca la Tovarasul Tudor! La cei 11-12 ani ai mei, vedeam mai ales cozile la care trebuia sa iti duci aer cu tine de-acasa ca erai mic si ai mari uitau ca esti si tu pe=acolo.
  indiscreta´s last blog post ..Peisaj trist…

 6. Odille says:

  Buna Dimineata tuturor!

  Si pt ca am notatat slabiciunea lui ODLM pt Katy Parry, pe pagina Yahoo a aparut acest site. Mi se pare o dragalasa. 🙂

  Katy Perry Top 20 Outrageous Looks

  http://ca.shine.yahoo.com/fashion/katy-perry-20-outrageous-looks-article-zypa.html

 7. CristinaC says:

  Ana Fun unde esti?

 8. Odille says:

  Astazi se sarbatoreste Remembrance Day, ne amintim de cei care au luptat si cazut in razboaie, incepind de la Primul Razboi Mondial.
  “Remembrance Day (also known as Poppy Day, Armistice Day or Veterans Day) is a memorial day observed in Commonwealth countries to remember the sacrifices of members of the armed forces and civilians in times of war, specifically since the First World War”.

  Oamenii incep sa poarte poppies pe piept cu o saptamina inainte de 11 Noiembrie. Fiecare poppy imi cheama o mare tistete. Ma gindesc la toti bunicii nostri, tatii, frati, care au luptat in al II-lea Razboi si la oroarea si durerea celor care au trait sa se intoarce acasa si sa-si gaseasca tara comunista.
  Cei din lumea libera multumesc in gind celor care au luptat pt ca cei ramasi sa fie liberi, la noi nu a fost asa. La noi s-au intors la mare tristete.

 9. CristinaC says:

  Odille, tocmai am venit de la ceremonia pe care colegiul o organizeaza in fiecare an. E impresionanat sa vezi cu cata veneratie participa studentii la asa la ceva. Ceremonia s-a incheiat cu un film scurt facut pe Highway of Heroes.

  Anul trecut am fost martora la o ceremonie de acest gen venind in sens invers pe autostrada cand se intorcea un canadian oamorat in Afganistan. Nu mi-a venit sa cred cata lume iesise sa-l salute la mariginea drumului…

  http://www.youtube.com/watch?v=h3IutxvltBM

 10. Odille says:

  Cristina C, si pe mine ma impresioneaza acesti oameni, care isi respecta fiii cazuti la datorie.Intr-o zi am fost uimiti cita lume era adunata pe poduri, deasupra autostrazii, in semn de respect pt un soldat cazut in Afganistan. Nu-i adunase nimeni, se anuntase ruta si oamenii se strinsesera din proprie initiativa.
  Astzi, a trebuit sa ne ducem la o Casa de Pensionari unde urma sa vorbim cu admnistratorea, la rugamintea unei doamne in virsta.
  Am fos indrumati catre sala de festivitati. Locatarii casei erau frumos imbracati, de Sarbatoare, si avusesera un moment de reculegere pt Remembrance Day.
  Iti spun sincer, ca am vrut sa plec repede pt ca erau asa de multi si asa de in virsta incit ma impresionau mult.
  In lift o doamna de vreo 80 de ani ne-a spus:
  Have you seen Martha, did you see how great she looks in her Second World War Uniform? She is 98 years old.
  Nu o vazusem, insa este minunat sa vedem cit de recunoscatori sunt oamenii fata de cei care au luptat pt tara lor si pt libertate.

 11. Odille says:

  Dragilor,
  Pentru optimism si ginduri bune, ce poate fi mai frumos decit un cintec de Craciun, cintat de un copil!
  🙂

  Connie Talbot – O Little Town Of Bethlehem (with lyrics)

  http://www.youtube.com/watch?v=PQoEwiOttYo&feature=related

 12. CristinaC says:

  Odille e tare dulce Connie dar afara e soare si caldut…nu-mi vine sa ma gandesc la Craciun chiar daca magazinele sunt toate “gatite” de sarbatoare.

 13. Odille says:

  Cristina C, si la mine este soare, caldut, mai putin.
  Am trecut printr-un mall si deja au pregatit un loc pt fotografii cu Mos Craciun, cu braduti plini cu zapada si oameni de zapada, mai putin brad impodobit si Mos Craciun.
  Ai dreptate, voi amina colindele pe mai tirziu, desi abia astept inceputul lui Decembrie. 🙂

  🙂

Leave a Reply

CommentLuv badge
top
%d bloggers like this: