search
top


Doamna Ambasador

Mama m-a scăpat din mână.

Am un salariat al cărui băiat de 7 ani este dezgheţat peste poate. Deunăzi, l-a sunat pe taică-su pe mobil să-i ceară voie să se ducă la mall.

-Cu cine vrei să te duci la mall, Dragoş?

– Cu ăia de acolo…

Taică-su, ca să-l pună în încurcătură, i-a spus:

-Aaaa Dragoş, dacă te duceai cu ăia de dincolo, te lăsam..

-Bine tata, atunci îi iau pe ăia de acolo şi îi duc dincolo. Aşa, văd că mă laşi.

Vine de mic cu Dragoş la birou, pentru că eu îl solicit. Mi ţi-l sui în maşină şi la mall mă opresc. Nu mă plictisesc câtuşi de puţin. Turuie ca o fetiţă şi-mi înşiră viaţa de la grădi cu duşmanii şi prietenii din toate grupele. N-are duşmani fetiţe, ceea ce m-a bucurat, pentru că am văzut în el un viitor mine.  Singura extravaganţă pe care mi-o permiteam cu fetiţele era frecatul cu zăpadă, scurt, fără întins pelteaua, bun prilej pentru a fi topită cu o sărutare. Inconştient, aplicam dictonul “scopul scuză mijloacele”, iar după atingerea scopului îl instructam pe fratele meu mai mic cum să ia numai zăpadă curată din cuşmele de pe garduri, nu ca mitocanii, din zloata de pe drum, pentru care primeau şi câte un ghiozdan în cap, în loc ca fata să stea cu boticul întins pentru a i se şterge nedreptatea. Trebuia acţionat rapid, altfel zăpada se topea de la sine şi ne era ruşine amândorura să ne sărutăm fără motiv. Mai târziu, am descoperit că se putea produce un astfel de fapt, dar din cu totul alte motive…

Dragoş stă pe bancheta din spate, la fel ca Ilinca, căreia i-am spus-o într-o zi:

– Doamna Ambasador, în calitatea mea de şofer, îmi permit să vă reamintesc întâlnirea pe care o aveţi în sera asta cu soţul, pentru a cina la “Capşa”.

-Drăguţă, am uitat să-ţi spun că sunt ” en frois” cu soţul meu şi mi-ar face o înzecită plăcere dacă aţi putea dv. să mă însoţiţi. Arătaţi ca un antrenor de fitness, aveţi eleganţă în purtări, nimeni n-o să bănuiască ceva atipic, iar dacă ne vor surprinde paparazzi, voi spune adevărul că m-am legat pe viaţă cu dv. şi vom dezvălui şi existenţa gemenilor. De acord?

O clipită şi s-a întins peste scaun să mă sărute pe obraz şi eu gata-gata să pup cu Ferarri-ul meu, un pricăjit de Mercedes. Nu e bine s-o ţii în spate pe Doamna Ambasador pentru că oricând te poate surprinde cu o tandreţe. Experienţe ca acestea avem aproape zilnic şi uneori se termină la restaurant. Odată mi-a povestit că a sunat-o Zina, o prietenă, să-i spună că m-a văzut cu o superbitate de femeie pe bancheta din spate care ” s-a repezit tu, să-l sugrume şi alta nu, apoi l-a sărutat apăsat de-şi pierduse capul bietul omul tău, tu”.

-Ilinca, eu superbităţile de femei le aşez pe scaunul din faţă ca să le pot supraveghea mişcările, să nu care cumva să profite de faptul că eu sunt cu mâna pe piciorul ei şi să se avânte a mă săruta în sens giratoriu.

N-am mai primit desert! Ei şi?  O să-i mulţumesc mai târziu în viaţă pentru că toată dulceaţa ea o înmagazinează ca o albinuţă şi ştie- ca un tăune ce sunt- că am şi eu o unghiuţă de venin în vorbă, dar asta numai pentru a-i stârni patosul care picoteşte uneori pe bancheta din spate.

Am văzut atâtea desene animate cu Dragoş cât “Pif, le chien” am buchisit eu în copilărie. Mai nou, am trecut la filme mai serioase “Căpitan la 15 ani”, “Matrix”, “Spider man”, dar nu se observă vreo modificare în comportamentul nostru şi atunci mai tragem câte un “Cartea junglei”. Asta aşa, de-un moft, pentru înnobilarea sentimentelor amorţite şi letargice de la ritmul trepidant al succesiunii secvenţelor neomenoase. O iau şi pe Ilinca la mall, dar astăzi o să asculte de mine şi am s-o îmbrac cum îmi place mie. Stă, nu zice nici pâs, pentru că tot ce e nou e binevenit. Părul lung, în şuviţe, iar cea din faţă prinsă în creştetul capului cu nişte biluţe ritzy-pitzy.  Le-am învăţat bine minte pentru că pe la puştănia mea era să înghit odată o pereche de-un roşu mândru şi cu elastic albastru. Taică-su m-a salvat dându-mi un ghiont în spate, nu fără o uşoară satisfacţie văzând că fiică-sa era ca o îngheţată uitată pe calorifer, după mine. Apoi vine un body gri perlat şi cu un şirag micuţ de corali şi cercei la fel. Fusta este până la genunchi deasupra, cu pliuri mari şi un ecosez abia perceptibil. Pentru ţinuta de zi se impun nişte sandale romane, cu barete subţiri, culoare tan. Pffuai, ce imagini îmi scornesc cireşelele de la picioare când le văd dezgolite şi citesc ligamentele care duc până la glezna aia de poveste! Poşeta din piele, tot tan, cu emboss motive egiptene. O las să meargă în faţă şi notez admiratorii. Eu şi Dragoş suntem în capul listei. Totuşi, sunt prea mulţi şi se cam ciocnesc brownian între ei. Trecem strategic de-a dreapta şi de-a stânga Ilincăi. Privirile se potolesc aşa cum se potoleşte mistralul după ce-a mângâiat petalele florilor  şi s-a lăsat păgubaş în a le urâţi înainte de soroc.

Mi-e dat mie să mângâi catifeaua petalelor acestei flori, până de curând boboc.

212 Responsesto “Doamna Ambasador”

  1. CristinaC says:

    Intotdeauna imi vin idei in urma postarilor gandurilor tale. Acum ma gandesc ( vezi ce sincera sunt?) sa ma asez si eu ca doamna ambasadoare pe bancheta din spate data viitoare,( cand o fi ea data viitoare nu se stie caci eu conduc singura pana la mall si nici nu ma admira nimeni), sa o conving pe nepotica de 3 ani ca alte filme sunt muuult mai faine decat acele desene animate pe care eu le stiu pe dinafara si ea pe de rost si de fapt ideea care e cea mai nastrusnica ar fi ca sa copy/paste primenirea gandurilor tale pe un e-mail ( marcat urgent) cartre sotul meu ca sa inteleaga de ce petrec mai mult timp pe blogul tau decat langa PC-ul lui…
    Omule tare imi place cum scrii!

  2. @CristinaC- mă răsfeţi şi bine-mi pare, în grădină am o floare!

  3. carmen says:

    …si ce floare… gandurile controlate si dirijate in directia cea buna alaturi de o inima simtitoare si locul unde sa le dai forma aduc asa minunate postari… dupa rasfatul Ilincai nu cred ca mai e necesar sa fii rasfatat…gingasia gandurilor tale de observator , talentul de a le materializa in cuvinte, ne place noua sa citim si aici e tot secretul…
    Am primit ceva deosebit de fain de la o colega , si cred ca o sa va placa acest fimulet
    http://www.youtube.com/watch?v=Yfbchq0xQmQ&feature=player_embedded
    o zi buna tuturor

  4. Anca says:

    Sunt malluri şi la munte?
    Anca´s last blog post ..Fata cu cercel de perlă – Cartea

  5. @Carmen- sunt cuvinte mobilizatoare care conduc spre o nouă postare, în curând.
    Filmuleţul tău l-a transmis şi Odille, draga de ea, cu câteva luni în urmă, pe când tu nu apăruseşi pe blog. Mulţumesc oricum!

  6. @Anca- malluri pe creste n-am văzut, doar pe voi sorbind ozon direct din creuzetul naturii.

  7. Ana-Bell says:

    @ODLM: ce culoare e culoarea tan ? Descriere poetica, te rog frumos 🙂

  8. Ana-Bell says:

    @ODLM: cred ca motivele erau ale egiptenilor, nu ale egiptenelor. Doar ca se deghizasera spre ametirea simturilor posibililor pasionati de Cartea Junglei Urbane 😀

  9. @Ana-Bell- culoarea tan este culoarea natur cu un prăfai de maro şi care, combinate, dau culoarea tălpii de piele când este ea nouă, din magazin de fiţe. Cum ar spune croitoreasa mea: “un maro- roşcat, domnule.” Eu acolo îmi fac toate taioarele şi fustele pentru Ilinca.

  10. @Ana-Bell- nu cred că egiptenii au motive diferite de ale noastre de a îndrăgi egiptencele. Nefertiti era la fel de frumoasă ca Nicoleta Luciu, dacă nu chiar cu un număr mai mic…

  11. Ana-Bell says:

    @ODLM: eram intr-o ceata colorata. Acum sunt intr-un ditamai fogu’ cu explicatia care ar fi trebuit sa ma scoata in luminis 🙂 🙂 🙂

  12. Ana-Bell says:

    @ODLM: dupa ce i-au calcat arabii si le-au luat si ultima farama de istorie, nu mai avem cum sa aflam ce ii facea pe egipteni sa le iubeasca pe egiptence. Si nici cat, si nici cum si, mai ales, nici de ce. Motivele pentru care iubesc oamenii sunt diferite de la un popor la altul ?

  13. @Ana-Bell- presupun că ai văzut un toc de piele de revolver care, prin utilizare zilnică, se închide la culoare, dar cu o patină diferită pe anumite porţiuni. Aia este culoarea tan, beige-roşcat. A nu se confunda cu “rust” care este un maro închis cu roşiatic 10%.
    Ioane, cumparatu-ti-ai masina?
    – Cumparat, ma Gheo!
    – Ce culoare?
    – Pai ma Gheo, ai vazut ceriul la apusu’ soarelui?
    – Vazut-am!
    – E, tot ase ii, numa’ ca verde.

  14. @Ana-Bell – tu ai cam frunzărit istoria egiptenilor şi ai lăsat Sfinxul la intrarea regilor ca să păzească pomezile care i-au făcut nemuritori.

  15. Ana-Bell says:

    @ODLM: parca sunt la realizarea unei brosuri, cand se amesteca culorile si, din miile de nuante, se alege proportia si apoi casti gura la rezultat ca Gheo la apusu’ soarelui 🙂

  16. Ana-Bell says:

    @ODLM: frunzarit, sa traiti! 😀

  17. Ana-Bell says:

    @ Cristina C, Odille, Oachi si toate fetele legate de ODLM cu firul invizibil al jumatatii frumoase a vocabularului : zi faina, ne vedem maine 🙂

  18. Oachi says:

    Ana-Bell, cand ai sa renunti la file de poveste in rol de Cenusareasa 🙂 si ai sa ramai printre muritorii de rand si dupa ora H ?
    Multumim de urare, unii din noi o sa ne “vedem” in reluari 🙂 …
    Zi grozava sa ai si tu si noi toti !
    Oachi´s last blog post ..OGLINDA RETROVIZOARE

  19. Oachi says:

    Odlm, as fi zis ca Ilinca e Prima Doamna a regatului din imparatia merelor de aur suflate cu dragoste de matase …
    Ia sa ma gandesc : ambasadoare ? Da ! Cu misiunea speciala de a intretine spiritul minunat de autentic al Omuluidela munte spre incantarea firilor romantice 🙂 !
    Oachi´s last blog post ..OGLINDA RETROVIZOARE

  20. Oachi says:

    CristinaC, sunt de acord cu tine, Odlm e o sursa vesnica de inspiratie ( si expiratie = respiratie, adica il citesc pe nerasuflate 🙂 ), mi-as dori insa sa inspire nu numai pe noi, doamnele, ci si pe ei … domnii 🙂 …..Macar cateodata 🙂 …
    Oachi´s last blog post ..OGLINDA RETROVIZOARE

  21. Oachi says:

    Noapte buna, pe data viitoare. End.
    Oachi´s last blog post ..OGLINDA RETROVIZOARE

  22. @Oachi- eşti nostimioara cu năbădăi. Noapte bună.

  23. Odille says:

    Dragilor, voi suntei deja in lumea viselor, iar eu inca mai am citeva ore bune cind pot filozofa. Astazi am poposit pt scurt timp intr-un mall mic si elegant, care cu ceva timp in urma era pe traseul meu turistic saptaminal. 🙂 Nu-l mai vizitasem, insa, de cel putin o luna, sau poate si mai mult si am fost neplacut surprinsa de faptul ca multe buticuri pe care le stiam, disparusera si altele noi le luasera locul, ca si cum cele vechi nu existasera. Am avut o stringere de inima. De fapt, mai multe stringeri de inima pt ca disparusera citeva! 🙂
    Desi unele magazine erau imbracate pt Craciun ca niste papusi frumoase, parca se simtea criza in aer. Cum ajungeam la usa buticurilor ma izbea culoarea neagra. 99% din rochii, taioare, erau negre. In unele buticuri plecam de la usa. Asta inseamna criza, cind se vind mai mult haine negre. Stiu si explicatia. O femeie poate sa poarte acelasi outfit negru de multe ori, pt ca nimeni nu va remarca faptul ca este la fel ca cel de anul trecut, sau luna trecuta, sau petrecerea de acum o saptamina. O rochie colorata iese in evidenta si va putea fi imbracata numai in alt cerc.

    Numai in buticurile foarte scumpe te incinta culorile, si ce culori! Deocamdata visez la ele, nu am avut timp sa ma duc downtown.
    Va doresc Noapte Buna si va urez o Buna Dimineata!

  24. Odille says:

    @ODLM, noi tintim cu privirea o inima, o singura data. Nu folosim arme de foc si nici nu trebuie sa ne antrenam. Important este ca acea inima, care merita tintita, sa ne iasa in cale. 🙂

  25. @Odille- astăzi ai cam lipsit, ceea ce-i scuzabil pentru că ai avut o ţintă nobilă în a fugări criza pe coridoarele unde ea este atât de evidentă şi în haine cernite. Negrul subţiază, deşi nu-mi imaginez c-ai avea nevoie la câte vegetale îţi umplu farfuria. Totuşi, este o toaletă elegantă şi cu un şirag de perle de ape abisale ca ochii, ai ieşi negreşit în evidenţă de fiecare dată în alt cerc.
    Cu mâna pe jar îţi spun că o femeie observă fără putinţă de tăgadă că ai avut aceeaşi rochie şi evenimentul trecut. Femeile, dintr-o genă specifică lor, observă întâi rochia şi apoi posesoarea, în timp ce bărbaţii, dintr-o deocheată manieră, pun ochii pe conţinut şi după mulţi ani observă şi rochia (cu excepţia celor decoltate şi scurte).
    Concluzia: fetelor, nu vă mai îmbrăcaţi atâta!

  26. Odille says:

    @ODLM, sotului meu ii era teama sa nu scot eu din criza vreun butic, astazi. Salvarea lui a fost moda rochiilor negre! 🙂

  27. CristinaC says:

    Dragilor am lipsit azi de la apel. S-a numit “professional developemnt” nu s-a tinut la birou ci la Mariott Courtyard si asta ca sa nu stam cu ochii la PC si urechea la telefon. N-am iesit mai destepti sau mai “developati” cum ar spune unii dar macar unii am avut ocazia sa spunem ce aveam de spus si sa punem punctul pe i in anumite parti ale frazei. A fost istovitor dar “moderatoarea” a avut mult tact.
    Printre altele ne-am descoperit fiecare “the 5 main strength” si am constatat de ce ne place sa lucram mai mult cu unii decat cu altii. Unii ne-am descoperit parti bune pe care nu le stiam. S-a folosit un soft pentru asta si s-a raspuns la multe intrebari… As fii fost curioasa sa ne descoperim slabiciunile pe care de cele mai multe ori le ignoram si nu ne ocupam de ele…

    Va urez o nopate buna si o dimineata frumoasa…

  28. CristinaC says:

    Omule fii sincer si spune-ne de cate ori ai auzit tu inainte de vre-un eveniment monden” n-am cu ce a ma imbrac”. Si mai spune-ne si cum reactionezi…

  29. @Odille- la câte buticuri ai contribuit tu la plusvaloarea lor, ce mai conta unul de scos din apatia crizei? Noapte bună.

  30. @CristinaC- mă bucur pentru noile tale experienţe profesionale.
    Gânduri de adormit, vă urez.

  31. Odille says:

    @ODLM, Daca prin continut, intelegi o privire, un zimbet, un sarut, atunci sunt de acord. 🙂

    Cristina C, interesant cit de mult ajuta aceste cursuri sa ne cunoastem. Daca poti sa ne dai citeva idei, aici, pe blog, eu as fi foarte curioasa. Desi, imi inchipui ca nu este atit de simplu.

  32. Odille says:

    @ODLM, singurul butic pe care as fi dorit sa-l scot din criza, daca ar fi fost in criza, era un magazin micut, plin de lumina si cu trusouri pt croaziera.
    Era numai culoare si plin de clientela feminina.
    🙂

  33. Odille says:

    @Oachi, cu siguranta ca noi suntem in ture diferite. Insa m-am bucurat de cuvintele tale frumoase ca niste globulete.

    🙂

  34. Ana-Bell says:

    Buna dimineata 🙂

  35. Ana-Bell says:

    @Oachi: daca reusesc sa fac din dovleac trasura si din soareci cai, promit sa-mi pun net acasa si sa nu mai dorm citindu-va si scriindu-va 🙂 Cumva nebunia blogului m-a prins, oricum, si peste program, pentru ca mi s-a intamplat de vreo doua ori sa ma trezesc si sa nu pot adormi la loc vreo ora, timp in care m-am gandit ce-oti mai fi scriind voi cat desenez eu curcubee pe tavan 🙂 Multumesc pentru sentimentul de “binevenit” pe care mi-l dai 🙂

  36. Ana-Bell says:

    @CristinaC: v-au “developat” color ? 🙂 Care e cea de a V-a puterea a ta ? Zi-mi ca poti transforma un om nefericit in unul fericit si te aducem urgent acasa. 🙂

  37. Ana-Bell says:

    @Odille: subscriu la ce spune ODLM despre puterea negrului, mai tare decat cea mai eficienta ciorba de varza vazuta de vreo femeie in cura de slabire. Si sunt perfect de acord ca femeile vad mai intai rochiile si apoi, eventual, celelalte defecte care le-ar putea cocota deasupra semenelor aflate la acelasi eveniment, oricare ar fi el 🙂 Mi-a placut teribil faptul ca ai vrut sa “scoti magazinul din criza”, rad si acum 🙂 Multumesc pentru un bun start al zilei (ziua a luat startul dar eu o las sa se duca si stau la linia de plecare, cu o cafea in mana si cu sortul pe cap 🙂 )

  38. Ana-Bell says:

    @Carmen: animalele stiu mereu mai mult decat noi, nu-i asa ? Cu cat mai “rafinati” suntem noi, cu atat mai departe ne gasim de tot ce conteaza. Filmuletul tau mi-a facut o pofta nebuna sa mangai un delfin. Toata copilaria am avut catei – care faceau catei numa’ buni de pupat pe botic – si mi-am amintit cat de dragi imi sunt animalele si cum stiu ele sa ofere in timp ce noi stim doar sa cerem. Sa ai o zi frumoasa 🙂

  39. carmen says:

    Buna tuturor, indiferent pe ce fus orar sunteti.Cand simnt nevoia de un puls de tinerete vin aici sa citesc din” verva” si optimismul vostru. Dumnezeu ne invata sa ne ingrijim dar sa nu ne ingrijoram . Asa ca schimb privirea gandurilor de ingrijorare pe lumina pe care mi-o arata partea plina a paharului…Zambiti fetelor, si bucurati-va si impartasiti si altora. Nu se stie niciodata cand zambetul si bucuria voastra aduc o oaza de lumina celui ce e intristat…
    O viata binecuvantata va urez

  40. @CristinaC- Mulţumesc pentru acest link. Deosebită plăcerea ai provocat în familie:

    http://www.creativeminorityreport.com/2010/11/awesome-pop-up-hallelujah-chorus-at.html

  41. Anamaria says:

    ODLM, ce frumos scrii!:)Am decis: pentru mine viata ta este un regat, iar familia ta este plina de voievozi sau printi mititei si, desigur, Doamna! 🙂

    Doresc insanatosire grabnica puilui tau. Va fi bine, veti vedea!

    Ah, ODLM, multumesc pentru raspunsul anterior. Ar trebui sa fiu modesta, dar stiu ca tatal meu este minunat asa ca n-am ce-i face!:) Si mai stiu ca si tu esti si vei fi la fel pentru baietii tai. Cu o imaginatie ca a ta nu se poate sa fii altfel!

  42. Odille says:

    Buna Dimineata Dragilor!

    V-am gasit asa de in verva si ocupati, sper sa ma pot si eu strecura pe aici. 🙂

    Am promis Cristinei C ca nu voi mai posta colinde pina in Decemebrie si m-am tinut de cuvint. 🙂 Insa in weekend vom avea Parada de Mos Craciun si nu cred ca voi avea puterea sa nu vad aduc citeva imagini, daca le voi gasi pe internet.
    O zi frumoasa! 🙂

  43. Odille says:

    Ana, eu joc jocuri nevinovate cu mine, despre ghicitul semnului de zodiac al celor pe care ii intilnesc.
    Daca imi aduc aminte ai scris ca semnul tau sunt Gemenii? Crezi ca ai putea sa ne spui (numai daca doresti. nu este nicio suparare daca nu particpi la acest joc. :)), daca esti nascuta in a doua decada a Gemenilor, mai precis intre 7 – 9 Iunie?
    🙂

  44. Ana-Bell says:

    Odille, sunt nascuta pe 1 iunie 🙂

  45. Odille says:

    Ana, iti multumesc mult. I was off citeva zile bune. 🙂
    Va trebui sa ma mai antrenez si sa mai studiez. 🙂

  46. Ana-Bell says:

    @Odille: pentru putin. Si pe mine ma fascineaza genul acesta de lucruri, dar nu ma pricep deloc. 🙂

  47. oachi says:

    Ana, daca dai o strigare or sa apara muuulti cu bagheta magica sa te ajute cantand Bippity Boppity Boo !Facem si un cor eventual 🙂
    Like that :
    http://www.youtube.com/watch?v=IvcTI3ctK8o&NR=1
    oachi´s last blog post ..OGLINDA RETROVIZOARE

  48. oachi says:

    Odille, ce cursuri ai luat tu de ghicit si cum te mai antrenezi 🙂 ?

  49. Odille says:

    @Ana, Cu ani in urma eram la o petrecere si deodata mi-am dat seama ca ma retraseseam intr-un colt ferit al camerei, impreuna cu alte citeva invitate, si toate eram acelasi semn.
    De fapt era un gest involuntar din partea noastra, ca o aparare fata de figurile facute de o alta invitata, al carei compartament lasa mult de dorit.
    Desi ma interesase si inainte acest domeniu, acel fapt mi-a aprins si mai mult curiozitatea. Insa nu am studiat serios, din pacate.

  50. Odille says:

    Oachi, cursuri nu am luat, dar am citit mult si antrenamentul este delicios. 🙂

    Mie imi sunt dragi oamenii si sunt comunicativa, dar numai daca simt acea conexiune sufleteasca.

    Este ciudat cum putem sa simtim ca suntem atrasi de unii oameni si sa simtim respingere fara de altii. Sa speram ca cei fata de care avem sentimente pozitive sa fie in majoritate.

  51. Odille says:

    Ma antrenez in felul urmator: 🙂

    Sunt la o petrecere cu oameni noi, sau intru intr-o conversatie in avion, etc. Si simt: ce om dragut, parca il cunosc de o viata! Apoi, in timpul conversatiei gindesc ce semn ar fi si intreb. Rata mea de succes este decenta. Cind nu nimeresc niciun pic, ma pling unei amice, care ma linisteste: Cine stie ce ascendent are, din acest motiv nu ai ghicit! 🙂

  52. Odille says:

    @Oachi, nu sunt asa de bine documentata, dar am impresia ca toti acesti printi din basmele vestice se numesc la fel, “Prince Charming”. Asa ca acelasi print putea sa fie si iubitul Cenusaresei si al Frumoasei din Padurea Adormita si al Albei ca Zapada.
    In basmele noastre eram mai sigure pe printul nostru. Erau diferiti: Fat Frumos, Fat Frumos din Lacrima,etc. 🙂

  53. Anamaria says:

    @Odille, vreau si eu sa ma inscriu pe lista ta. Ia poftim si ghiceste ce semn sunt eu. 🙂 Eu pariez pe tine, ghicesti macar partea cu foc, apa, aer si pamant, parca.

  54. Odille says:

    @Anamaria, te rog sa-mi dai un pic de timp sa am o conversatie du Intuitia. 🙂

    Sper sa pot gindi obiectiv pt ca acel comentariu despre tatal tau m-a impresionat mult si mi-a fost drag ca l-ai facut.

  55. CristinaC says:

    Hello, hello… ca la voi se intuneca imediat si eu abia am inceput ziua de munca..
    Ana-Bell testul a desoperit ca puterile mele sunt: Positivity, Input, Woo Communication, Restorative…. si slabiciunile… unele mi le stiu ca de exemplu: impulsive… sau cum le place colegelor mele sa spuna “abrupt” asta se traduce cu “iti spun exact ceea ce gandesc” nu impachetez intotdeauna mesajul.

  56. Odille says:

    @Anamaria, voi merge prin eliminare. Nu cred ca esti pamint si nici foc.
    Daca esti apa, nu poti sa fii Pesti, sau Scorpio.

    Nu cred ca esti Gemeni, sau Balanta, dar s-ar putea sa fii Varsator.
    Daca am gresit pina acum, te rog frumos sa-mi spui ca sa renunt.

  57. CristinaC says:

    Odille ma gandeam ca am pierdut ocazia sa luam lectii de astrologie impreuna… Eu m-am lalait fiindca erau in Toronto si am fost lenesa si nehotarata dar am aflat ca se faceau pe skype…Cu prima ocazie te anunt… caci eu as fii mare amatore.

  58. Anamaria says:

    Odille, sa stii ca te pricepi! 🙂 Sunt Varsator, asa-i. Din acela tipic, cred eu. Desi nu ma pricep prea mult.

  59. Odille says:

    Anamaria, ce mult ma bucur! Eu am ascendent in Varsator, si poate din acest motiv am simtit ca putem comunica. 🙂

  60. Odille says:

    Cristina C, te rog sa ma anunti! 🙂

  61. kaos says:

    intotdeauna imi pier ideile in urma lecturii posturilor tale hi hi

    ce mai faci?

  62. Am terminat munca pe azi şi acum am să iau o pauză pentru meci şi vă voi răspunde pe pătrăţele.

  63. Odille says:

    Odlm, am crezut ca joci numai in deplasare in seara asta. 🙂 🙂

  64. CristinaC says:

    cine joaca omule?

  65. @CristinaC joacă naţionalele Italiei şi României. pe PRO TV. Scorul este1-0 pt. români.

  66. kaos says:

    bai danseaza Doroftei asta genial (clipu’ lu Taxi)…
    kaos´s last blog post ..Trei sute douazeci si patru

  67. Anamaria says:

    Odille, 😀 Sunt fericita! Asa o fi, din cauza zodiei. Dar si mie mi s-a “parut” ca pot vorbi foarte usor cu tine. Sa stii insa ca eu nu ma pricep la ghicit si n-am nici cea mai vaga idee legata de zodia ta. So, mai bine imi zici tu decat sa incep sa le enumar eu pe toate. 🙂 Daca e sa-mi dau cu parerea, eu zic ca si tu tot Varsator esti. Sau Balanta!:) Prietena mea cea mai buna este balanta, deci eu cred ca toti oamenii buni pe care-i intalnesc sunt balante!:)

  68. @Kaos- îmi ia cam mult timp să caut clipul. Dacă tot l-ai găsit de ce nu dai link-ul?

  69. CristinaC says:

    Balanta e semn de aer… oscileaza tot timpul.
    Anamaria bunatatea nu vine de la zodie… vine din suflet!
    De berbeci ce zici?

  70. @Carmen- tu eşti mereu aşa optimistă?

  71. @Anamaria-de unde eşti tu aşa bună la suflet? Eşti fiica clasică ce-şi venerează tatăl. Nu mă îndoiesc că stai de gâtul lui la poveşti încă de când nu-l puteai pronunţa pe “r”.
    Eşti tare liniştitoare când te citesc.
    Mulţumesc pentru gândul bun.

  72. Odille says:

    @Anamaria, eu sunt rac cu ascendent in varsator, dar si eu gindeam ca cei mai buni la suflet sunt racii.
    Cristina C, are insa, dreptate, buntatea este culcusita gentil, in suflet. 🙂

  73. @Odille- ia să vedem dacă ghiceşti că eu sunt Săgetător! Presupunem că sunt în avion şi mă întâlnesc cu un Rac. Sunt om drăguţ?

  74. @Ana-Bell -Pe 1 iunie eu adun copiii vecinilor şi îi acadelizez. Pe tine nu te-am văzut în grup. Cred că te jucai în altă parte…

  75. Anamaria says:

    CristinaC, asta stiu si eu!:)Tocmai de aceea ziceam ca oamenii buni sunt balante, ca cea mai buna prietena a mea. Putea sa fie ea orice altceva, tot asa ziceam: ca oamenii buni sunt din zodia aceea! 🙂 Cred ca am demonstrat pe deplin ca nu ma pricep la zodii, habar nu am nici ce fac Varsatorii pana la capat. Stiu doar ca suntem “dusi cu capul” (excentrici, parca era!), sufletisti si independenti. In aceste 3 “calitati” ma regasesc. 🙂
    A, si m-am gandit bine pana mi-am adus aminte pe cine stiu eu in berbec. Asa am ajuns la concluzia ca tipul respectiv este cel mai incapatanat om cunoscut de mine! Da’ nu cred ca asta e vreo caracteristica a zodiei, sau e?!!

  76. @Oachi- unde eşti?

  77. @Odille- ce zodie era invitata al cărei comportament lăsa de dorit? Cred că dacă era după tine o încadrai la o zodie chinezească, a Măgăriţei, spre exemplu

  78. CristinaC says:

    Oare toti sagetatorii au sagetile bune?

  79. Anamaria says:

    ODLM, sa stii ca iau raspunsul tau si il pun pe desktop pe post de “energy boost” pentru zilele negre! 🙂
    Cat despre fiica ce-si venereaza tatal, m-ai cam prins aici. Doar ca eu ziceam un r perfect, dar (trebuia sa fiu interesanta cumva!) spuneam T in loc de C! Asa am ajuns celebra in familia mea! 🙂 In fiecare zi vroiam “tioba tu tarne” si, cel mai mare succes l-am inregistrat cu “tata vreau tata”, unde primul cuvant era tata, iar cel de-al doilea era altceva! Tii ce aiureli scriu! 😀 Dar, tata isi lua o fata serioasa si ma certa: “Tu sa te hotarasti! Ce sunt eu? tata sau … tata?”
    Sa ma ierti, nu m-am putut abtine! 🙂

    Cat despre povesti, eu am aflat pe la 6 ani cine sunt Cenusareasa si Alba ca Zapada… Eram foarte ocupata cu povestile tatalui meu, care incepeau cu “A fost o data ca niciodata un domnitor numit Stefan cel Mare/Mircea cel Batran/Iancu de Hunedoara, etc”, care se tot intalneau cu diverse popoare pe la Cetatea Alba, Rovine, Calugareni si se asezau in cerc,in jurul focului si spuneau povesti despre tarile lor!:) Eram toba de istorie la 4 ani! 🙂

  80. Anamaria says:

    Si “odata” era legat! ;(

  81. Odille says:

    @ODLM, in privinta Sagetatorilor nu pot sa fiu obiectiva. Am avut si am norocul sa am in viata mea, oameni foarte dragi, Sagetatori. Si daca ar avea un defect, el l-as transforma rapid, in calitate. 🙂

  82. Odille says:

    Sorry, corectez: “eu l-as transforma in calitate.

  83. Odille says:

    @Odlm, uite un clip care mie imi aduce aminte de jucatorii de la Rapid.
    Daca li s-ar da voie sa arunce mingea si cu mina, sunt sigura ca ar fi campioni internationali. 🙂
    (Glumesc un pic, dar tot ei sunt cei mai buni! :))

    Soccer as Art!

    http://sorisomail.com/email/54015/iya-traore–artistas-de-rua.html

  84. Odille says:

    @ODLM, voi tine minte acest nou semn de zodiac descoperit de tine! 🙂

  85. Odille says:

    @ODLM, vezi, daca nu li se da voie sa arunce mingea si cu mina? Ar fi marcat doua goluri in citeva secunde!
    🙂

  86. @Odille-este o neconcordanţă în ce-ai spus prima oară şi ce-ai corectat. Ai uitat cuvântul “rapid”, ceea ce însemnă că transformarea trenează şi defectul persistă.
    Noapte bună tuturor.

  87. @Odille- nu mă pot abţine, simt că nu dorm bine! Ăla-i rugby!

  88. Odille says:

    @Odlm, s-ar putea sa fie corect, citeodata rapid, alteori mai incetisor! 🙂

  89. Odille says:

    Noapte Buna si vise roz cu bulinute vesele bleu! 🙂

  90. Odille says:

    @ODLM, Oh! Am uitat ca exista Rugby. 🙂

    Buna Dimineata tututor Semnelor! 🙂
    Sa ginditi frumos si pozitiv. 🙂

  91. kaos says:

    il gasesti tu, dupa ce termini cu telexul p-aici…
    kaos´s last blog post ..Trei sute douazeci si patru

  92. CristinaC says:

    Anamaria mai incapatanati decat berbecii sunt taurii. Berbecii se reped cu coarnele inainte dar ii indupleci foarte usor. Pe tauri nici gand. Zodiile sunt una langa alta.

  93. CristinaC says:

    Buna dimineata. Si la mine aproape joi!

  94. @CristinaC şi Anamaria- mai încăpăţânaţi decăt taurii sunt bărbaţii şi femeile când au ceva de împărţit. Când nu, sunt Săgetători…

  95. @Kaos- Dacă-i vorba de clipul “Cele două cuvinte” al trupei Taxi, îl ştiam, dar nu am remarcat mişcarea scenică a lui Doroftei. De fapt, este boxior şi cam aşa dansează din deformare profesională. Este uimitor câte personalităţi a adunat acest clip(26) !. Admir textul cântecelor, sunt inspiraţi, dar am o mare problemă cu vocea lui Dan Teodorescu. Mă calcă pe nicovală şi ciocănel.

  96. @Anamaria- cum, un suflet aşa deschis, să aibă zile negre şi, pe deasupra, cu un tată iubitor care trăieşte pentru fiica lui?
    Aşa ai ajuns celebră? Păi numai simpla ta existenţă presupunea să fii celebră! Erai dulcică, că nu ştiai sensul. Este scuzabil!
    Eu m-am bătut cu turcii la ei în Antalya. Nimeni n-a câştigat. Toţi am fost mulţumiţi…

  97. Odille says:

    Buna Dimineata si o Zi frumoasa!

    Mi-am pierdut citeva ore bune seara trecuta pt a gasi imagini frumoase de la Casuta lui Mos Caciun din Canada, sau Finlanda, da fara succes. Am gasit, dar nu pe placul meu.

    Astazi am o zi plina de tot, dar tot va voi citi peste citeva ore.
    Ginduri bune! 🙂

  98. Ana-Bell says:

    Buna (a fost) dimineata 🙂

  99. Ana-Bell says:

    @Oachi: ma ingrozeste gandul ca ati putea trece prin ceva pentru a ma conecta pe mine la net (paduri de cremene, lupte cu balauri, confectionare de baghete magice din materiale reciclabile, coada la operatorul de cablu cu 5 capete si nici un creier etc.) si, in final, ati descoperi ca v-ati luptat cu Hansel si Gretel ca s-o eliberati de lipsa conexiunii pe vrajitoarea din casuta de turta dulce 😀 Pentru ca tu ma imbraci in haine pufoase de cate ori imi e frig, iti dau si eu o melodie 🙂
    http://www.youtube.com/watch?v=sudcGd368Ec

  100. Ana-Bell says:

    @ODLM: eram acolo, dar mereu se terminau acadelele cand intre mine si sacul cu bunatati mai era un copil… si nu mai ajungeam sa indulcesc ziua… 🙂

  101. @Ana-Bell- aha! Ai apărut de după copilul care-ţi obtura trecerea spre panerul cu bumboane!

  102. @Odille- Moş Crăciun are Căsuţa în Finlanda. În Canada este reşedinţa lui de vară, dar nu prea stă pe acasă că i-e cald şi aerul condiţionat scoate numai 16 grade, aşa că pluteşte pe-o banchiză şi acum este în derivă dacă să vină la tine sau la mine, care ai fost tare cuminte.
    Mi s-au cam pitit jucăriile, dar mai am două comoriţe care-mi toacă banii şi scot perle înmilionit mai valoroase.

  103. oachi says:

    Dragii mei, azi am constatat ca as putea sa devin in curand femeia-miriapod … poate o sa ma vedeti la stiri 🙂 ! Am inceput sa dezvolt inca 2 perechi de ochi ( una pentru voi ), 2 perechi de maini ( una sa va scriu obligatoriu voua ) si doua perechi de urechi ( una sa ascult link-urile voastre minunate). Stau mai prost la partea cu materia cenusie, drept ii ca nici n-as vrea sa fiu bicefala(parca nici chiar asa …)dar sper sa nu se vada prea tare 🙂 …
    Uite ca acum cand ma incalzisem si eu sa va incant cu ceva, ma cheama balaurul cu sapte capete sa il mangai pe spate 🙂 …
    Va pup !
    Ana-Bell , merci pentru clip, potrivite versuri …
    O seara frumoasa ( sau zi, depinde ….)
    oachi´s last blog post ..LOVE AND MARRIAGEINCOTRO

  104. Ana-Bell says:

    @Oachi: sa-l mangai frumos, sa nu-ti ceara sa il mangai pe gat 🙂 Are un gat pentru fiecare cap, da ?

  105. Ana-Bell says:

    @ODLM: copilul ala era Adrian-stomatologul-minune care imi obtura maseaua de minte, sa nu ma folosesc de ea 🙂

  106. Odille says:

    @ODLM, comoritele tale sunt mai pretioase si mai indragite decit toate cadourile din lume.

    Ma bucur din toata inima pt voi. 🙂

  107. Odille says:

    Oachi, voi comenta la ceea ce ai spus tu. Am un calendar in care imi scriu tot programul pe ziua respectiva, mai adaug si cite un sticker roz, sau galben, cu alte sarcini. Dar nu stiu cum, toate isi pierd prioritatea in fata importantei comunicarii cu voi pe Internet.
    Ma bucur sa va gasesc pe toti, aici. 🙂

  108. Odille says:

    @Odlm, sa stii ca am fot foarte cuminte. Imi iau si vitaminele, desi eu nu pot sa le inghit intregi. Am cumparat o ghilotina micuta pt a taia tabletele, apoi am cumparat un mojar in care sotul meu face praf vitaminele taiate, si apoi amestec praful cu dulceata. 🙂

  109. kaos says:

    muzica Taxi nici nu are nevoie de voce… pare ciudat, dar asta e tot farmecul… daca ar canta asa ceva Pavel, Monica Anghel, Bogdan Bradu sau cine vrei tu, ar iesi un dezastru,,,
    la fel si Sarmalele Reci…

  110. Odille says:

    Un Tango pt o seara de Noiembrie. Va vor incinta!

    A Tango Song: Mala Junta, danced by Natacha y Jesus

    http://www.youtube.com/watch?v=f6MT84basqo&feature=related

  111. CristinaC says:

    Odille esti foarte organizata… eu deschid calendarul de la Outlook… ma uit si apoi intru pe… ana are apples… si asta se intampla foarte des in decursul unei zile.
    Ma amuzi cu modul in care iti iei vitaminele.. eu daca le-as face praf nu le-as mai lua niciodata. Capsulele le desfaci?

  112. Odille says:

    Cristina C, sigur ca desfac capsulele!
    Sunt unele atit de amare, incit nici un gem nu le acopera gustul. 🙂

  113. @Oachi- Când dezvolţi astfel de însuşiri, corespondenţa lor în realitate este: policiclop(mai mulţi ochi), Delta Dunării( mai multe braţe) şi Ochiul şi Timpanul( mai multe urechi).
    Balaurul cu Şapte capete îşi cam face de capete chemându-te când tocmai te încălziseşi cu noi.

  114. Odille says:

    Cristina C, nu as vrea sa fiu nemultumita, dar daca nu as avea in minte, mai corect spus, in suflet, cerbi, sanii, pregatiri, ornamente, zilele astea gri de Noiembrie, fara soare, umede si reci, m-ar cam coplesi.

    Tu ai o zi mai buna astazi?

  115. CristinaC says:

    Odille multumesc de intrebare dar nu… nu e o zi prea buna si a inceput prost dis de dimineata. Nu ajuta nici frigul de afara…nici atmosfera de la birou…

  116. Odille says:

    Cristina C, imi pare rau.

  117. Odille says:

    @Odlm, cred ca femeia moderna ar trebui sa se orienteze spre Balaur, in zilele noastre.
    L-ar imblinzi, cu siguranta,si nici nu ar avea prea multa competitie. Fetii Frumosi sunt tot mai rari. 🙂

    La basme ar trebui modificat numai sfirsitul! 🙂

  118. CristinaC says:

    Odille stii povestea aceea… a fost o data … si Fat Frumos a intrebat-o pe printesa ” vrei sa fii sotia mea?”. Ea a raspuns “NU” … si au trait fericiti pana la adnci batraneti…

    De la basme ni se trag multe in viata…

  119. CristinaC says:

    nu ma intelegeti gresit va rog eu am spus da, si au trecut 26 de ani fericiti dar ma uit in jurul meu si vad ca nu toata lumea a citit basmele necesare in copilarie…

  120. CristinaC says:

    ei hai ca am luat-o razna… ma cred printesa…

    (uite Anamaria caracteristica principala a berbecului… impulsivitate… adica vorbeste fara sa fie intrebat si spune tot ce ii trece prin minte la ( 3:30 la la birou dupa o zi mizerabila) )

  121. Odille says:

    Cristina C, daca asa sunt berbecii, mie imi plac. 🙂

  122. Odille says:

    Cristina C, eu nu as da vina pe basme. S-ar putea sa fi fost the wrong Fat Frumos. 🙂

  123. Oachi says:

    CristinaC, impulsivitatea berbecului sta la baza farmecului lui, so …. don’t worry…
    Oricum,cam toti vorbim pe-aici fara sa fim intrebati si mai multe decat ne trec prin minte uneori 🙂 …
    Mi-a placut partea cu NU la nebunie 🙂 !
    Las-o-ncolo de atmosfera de birou, doar suntem si noi pe-acolo, nu ? O sa vezi ca dupa-amiaza o sa fie faina !
    Oachi´s last blog post ..LOVE AND MARRIAGEINCOTRO

  124. Oachi says:

    Odille, s-ar putea ca perfect match sa fie o chestie relativa, ce tine de perceptie si de moment si de noroc si de timing si de … of, atat de multe ….
    Cu sau fara basme stiute si nestiute, iubirea exista chiar cand unii o neaga, sau nu o mai vor .
    Iaca ma gasii si eu sa filozofez :(…
    Bine ca n-am zis “iubirea un lucru foarte mare :)”…Scuzati va rog ….
    Oachi´s last blog post ..LOVE AND MARRIAGEINCOTRO

  125. Oachi says:

    Aoleu, Odlm, Ochiul si Timpanul ?!?! E drept ca in “tinerete” mi se spunea … spioana, dar parca acum as prefera Delta Dunarii :)…partea salbatica, nepopulata de oameni :).
    Oachi´s last blog post ..LOVE AND MARRIAGEINCOTRO

  126. Odille says:

    Dragilor, mi se pare mie, sau eu ma agit aici cu pregatirile de Craciun, iar voi stati linistiti la plaja si no worries? 🙂

    Anul trecut am trimis felicitarile la inceput de Noiembrie si prietenii nostri din Romania au fost felicitati si sorcoviti inca de la mijlocul lui Noiembrie. 🙂
    Mi-a fost cam jena.
    Anul acesta mi-am mai curbat elanul 🙂 si abia astazi am inceput sa le scriu.

  127. Anamaria says:

    CristinaC, imi place caracteristica aceasta a ta!:) Si eu sunt asa si nu sunt Berbec. Dar, oamenii ca tine sunt cei care imi plac mult: stii cum stai cu ei. Sa stii ca eu sunt convinsa ca esti printesa in viata reala!! Si, daca nu vrei sa recunosti, cred ca ODLM va fi de acord sa te proclamam printesa acestui post. 🙂 Sper ca ziua ta s-a terminat mai bine decat a inceput.

  128. Anamaria says:

    Odille, draga mea (sper ca pot sa-ti spun asa! :)), eu am fost in aceasta seara la primul meu concert Tudor Gheorghe. Mi-e cam rusine sa recunosc ca a fost primul. Si, nu stiu daca ma crezi, dar m-am gandit la tine! 🙂 Serios! M-am gandit ca ti-ar fi placut, mai ales prima parte! Era un concert cu muzica din perioada interbelica, dar si din anii ’50-’60. Zavaidoc si Moscopol. Canta si intercala cu momente de amintiri despre anii grei de comunism si ne-a cantat despre cartele, ALRUS (daca am tinut minte bine), “prietenii de la rasarit” si multe altele.M-a intristat, dar m-a si intrigat…Sentimentele se amestecau: regretele, neputinta acestui popor in fata comunistilor, durerile, zambetele. A fost interesant.La final, o Sala a Palatului arhiplina canta “Tot ce-i romanesc nu piere”… Mi s-a rupt sufletul in doua. Intr-o tara ca aceasta, printre oameni amarati si din ce in ce mai inraiti se canta asa ceva…
    Probabil stiai melodia:
    http://www.youtube.com/watch?v=MAPFa8KdvjA este a doua.

    Sper ca nu ti-am intristat pregatirile de Craciun.

  129. @CristinaC- Nu numai Făt Frumos a păţit-o, ci şi dinozaurii, tot din cauza asta, au pierit chiar!

  130. @Oachi- miliarde de oameni au trecut pe stradă pe lângă perfect match, dar se grăbeau să prindă autobuzul şi la ieşirea de la servici au dat nas în nas cu the wrong patch.

  131. @Anamaria- treaba voastră! Proclamaţi pe cine vreţi! Pentru mine, toate sunteţi prinţese alese.

  132. @Anamaria- de ce aveam eu impresia că ai alt fus orar? Unde stai? În ţara noastră, sau a lor?
    Corect este “ARLUS”, care este acronimul pentru Asociația Română pentru strângerea Legăturilor cu Uniunea Sovietică. Noi le-am strâns, dar mai mult le-au strâns ei…

  133. @Odille- dacă trimiţi felicitările acum, românii noştri le vor primi de 1 Decembrie, Ziua noastră Naţională şi la câtă pompă o să fie la TV, când citesc ce-a adus poştaşul o să spună: “Puteau să ne felicite şi ei de Crăciun, nu de Ziua Naţională!”.

  134. @Ana-Bell- eu mai am şi acum măselele de minte, ştiu că sunt o relicvă (ele, nu eu!) a trecutului nostru maimuţăresc, dar chiar m-au ajutat la examene. Toată memoria mea din lecturi socialiste acolo stă, dar pot să le scot că nu le-am mai folosit de…ani!
    Apropo, fiind aşa cald, gazonul meu a crescut atât încât Adrian De Vito nu s-ar vedea. Doar ar cânta, ca să nu-l tund şi pe el.

  135. Anamaria says:

    @ODLM, multumesc pt lamurire. Ma tot chinuiam sa-mi amintesc acronimul si nu-mi iesea, iar google-ul meu personal pe teme de istorie (tata) doarme dus la el acasa. Maine, la telefon, voi primi sigur un discurs despre ARLUS (eh, acum e bine!) si reprosuri referitoare la larga-mi incultura! 😀
    Impresia ti-o fi ramas de la ce scriam acum ceva timp pe blogul Simonei. Ma laudam ca nu dorm decat tarziu si doar cateva ore, iar tu te laudai cam cu acelasi lucru, daca-mi amintesc bine.:)A se vedea ora normala la tu scrii si eu raspund!
    Cat am stat in US (nu mult) adormeam la 22 si ma trezeam la 7. Tot timpul am fost convinsa ca ceva nu e in regula cu mine!:):) Probabil, acolo o fi trebuit sa stau…! Nu am zis niciodata ce-am facut si pe unde-am umblat, dar am stat si prin “strainataturi” ceva vreme, cu examene. Acum, vorba fiicei de 2 ani a unei bune prietene: “eu stau in orasul Romania, tara Bucuresti!” 🙂

  136. @Anamaria- după cum vezi, nici eu nu am purces la nani şi tot n-am reuşit să răspund la toate e-mailurile. Ai stat în USA. Asta e! Ţineam eu minte ceva…

  137. Noapte de poveşti, prinţeselor!

  138. Odille says:

    Draga mea Anamaria, cu sensibilitatea ta ai observat ca eu traiesc mult in trecut, in Romania din povestile parintilor, dar mai ales ale bunicilor.
    Cind vad imagini din Romania, sau ascult o melodie ca cea postata de tine, imediat am lacrimi in ochi. Imi este dor de Romania mea dar si de Romania generatiilor trecute.

    Iti multumesc mult ca te-ai gindit la mine si ca ai fost asa de draguta sa postezi aceasta melodie.

    Am si eu o poveste despre ARLUS, o poveste care apartine familiei mele.
    Un tinar isi intimpina fericit, la gara, tatal care venea din prizonierat.

    Tinarul ii spune tatalui:
    -Tata, vor veni americanii!

    La care tatal lui i-a raspuns:

    -Miine sa te inscrii la ARLUS!

    Noapte Buna si o Buna Dimineata! 🙂

  139. Odille says:

    Dragilor, trebuie sa va las pt ca am fost acuzata in mod voalat, de catre familie, ca as fi addicted la Internet. Eu deja stiam! 🙂

  140. CristinaC says:

    Noapte buna Maiestate!

    Fiind printese la curtea inaltimii voastre asa se cade nu?

    Recunosc ca mers mai bine dupa-amiaza, ai dreptate oachi… macar nu mai ai de-a face decat cu familia si pe cei de pe aici ii iubesc no matter what…

    Odille eu nu pot sa cred ca tu scrii felicitari deja… eu nici nu le-am cumparat. Stii, eu mi te inchipui o domana din inalta societate interbelica cu maniere elegante, educatie aleasa, …care a nimerit din greseala prin tunelul timpului ( curioasa fiind sa descoprere lucruri noi si interesante) in societatea aceasta amestecata, unde babyboomers, care stiu totusi cum era inainte trebuie sa se inteleaga si sa supporte generata X sau chiar mai rau pe Millenians, cum li se spune acum generatiei tinere dependenta de telefonul mobil, si internet ( si daca s-ar putea intr-o singura jucarie), multi fara maniere si si mai multi traind clipa si nefacand planuri de viitor.

    Da, esti addicted si asa sunt si eu!

  141. IPond says:

    Am citit pe diagonala, inainte sa plec la scoala. Imi place cum scrii. 🙂
    IPond´s last blog post ..…şi eu ce

  142. Ana-Bell says:

    Buna dimineata printesa CristinaC si tuturor curtenilor care sunt in curtea scolii de maniere elegante in aceasta dimineata 🙂

  143. Ana-Bell says:

    @CristinaC: de acord cu tine si cu testul, esti pozitiva 🙂 Insa nu inteleg la ce se refera “Input, Woo Communication, Restorative” ? Help 🙂 Mie imi plac cel mai mult oamenii care spun ce gandesc, deci esti pe coloana de “doar calitati” in my book 🙂

  144. Ana-Bell says:

    @Odille: am aceeasi impresie precum CristinaC, aceea a unei doamne care nu coboara sub un anumit nivel de eleganta pe care si l-a autoimpus. Sper sa ne cunoastem daca vei veni in Romania. Daca noi, cei de pe blog, ne vom cunoaste vreodata, vom avea o singura problema cu o singura solutie. Problema e ca va trebui sa plecam de langa calculator. Solutia e sa ne dam intalnire la un Internet Cafe 🙂

  145. Ana-Bell says:

    @ODLM: de-ar canta Adi in Vito Veritas pe gazonul tau, mi-e teama ca ai incepe niste excavari extensive doar ca sa il scoti din curte fara sa ii ranesti sentimentele si coardele vocale 🙂 🙂

  146. Ana-Bell says:

    @Anamaria: Tudor Gheorghe, cativa alti mari romani, ce am invatat acasa, in copilarie si inca vreo 2-3 lucruri ma tin in Romania de cate ori simt nevoia sa fug pana cand talpile-mi vor fi atat de ranite incat nu m-ar mai putea aduce inapoi … Eu nu l-am vazut live pe Tudor Gheorghe dar il iubesc si sper sa fie de ajuns 🙂 Multumesc si eu pentru link 🙂

  147. @Ana-Bell- dacă ajungi cu tălpile rănite, bine, n-ai mai veni înapoi! Dar înainte? Cum mergi cu rănile care dor?
    Profesorul de înot mi-a lăsat povaţă, la mare, să nu dau din mâini până obosesc, ci să am în rezervor combustibil de întors.

  148. Ana-Bell says:

    @ODLM: mergi in maini si speri ca aerul iti va vindeca picioarele…

  149. anaid says:

    sunt cumva nedumerita(nu c-as fi asa de fel) poza are vreo legatura cu textul? 😉

  150. @Anaid- dacă tu crezi că aş ţine aşa ceva pe lângă casă ca s-o latre câinele meu până nu mai are apă…
    Am adus-o-n târg numa’ s-o fac de ruşine!

  151. anaid says:

    hmmmm. ce arusinata. 🙂

  152. @Ana-Bell- vecinul meu spune să merg pe burtă când îi calcă câte-o mândră pragul. De parcă m-ar durea asta…

  153. Odille says:

    Dragele mele, Cristina C si Ana, intotdeauna am plutit intr-o lume de poveste, insa nu am crezut ca cei din jur vor putea vedea acest lucru. Acum ma simt cam stinjenita.
    Va multumesc din suflet pt parerea asa de buna despre lumea mea, care credeam ca era secreta. Recunosc ca este minunat sa-mi incep dimineata cu asa niste comentarii placute.
    Va marturisesc ca daca nu v-as avea pe voi si pe Odlm pe aceeasi lungime de unda cu mine, nu as putea sa participa cu toata inima la aceste mici reuniuni de ginduri. Sunt foarte usor ranita si m-as fi retras in lumea mea.
    Eleganta va apartine.
    In privinta tarimurilor intre care oscilez, lumea interbelica pare minunata, poate si pt ca nu aveam cum sa o cunosc, iar povestile bunicilor sunt intotdeauna frumoase, si intre lumea de pe alte planete, unde as vrea citeodata sa ma refugiez.

  154. Odille says:

    Dragilor, mi-am inceput the addiction, dis-de-dimineata, asa precum vedeti.
    O zi frumoasa sa aveti cu totii!

    Am citit mesajele cu si despre printese. Cind eram micuta nu imi amintesc sa-mi fi dorit sa fiu printesa. Imi alesesem in jocurile mele sa fiu zina, buna!
    Cred ca facusem acea alegere pt ca imi dadea putere sa fac bine. Iubeam florile, opream furtunile, aduceam, sau opream ploaia. Insa eram convinsa ca Fat Frumos va veni, 🙂 dar probabil ca ar fi trebuit sa vina la Zina, nu la Ileana Cosinzeana. 🙂
    Sunt convinsa ca si voi ati fost zine. Pe ODLM nu-l voi include in acest joc. Sper sa nu se simta ignorat. 🙂

  155. Odille says:

    Cristina C, in privinta locului pe care ti-ai dori sa-l ocupi in masina, eu am deja o experienta.
    Intr-o Simbata dimineata am fugit la cumparaturi. Ies din magazin, ma duc la masina si obisnuita ca in weekend sotul meu sa conduca, descui masina si ma asez pe scaunul de linga sofer.
    Astept eu ce astept, si-mi dau seama ca eu eram de fapt, soferul. Jenata si amuzata, m-am mutat pe celalat scaun si am plecat spre casa. 🙂

  156. Odille says:

    Ana, nu vei avea niciodata talpile destul de ranite ca sa nu te mai intorci.
    Daca ai sti cum pleaca sufletul spre locurile dragi si cit de greu este sa incerci sa-l ancorezi in locul unde ti-ai ales sa traiesti, ai vedea ca marea lupta este sa-l opresti din drumurile lui de intoarcere.

  157. Odille says:

    Ana, cred ca o intilnire la Internet Cafe ar fi o placere. Cunosc in detaliu, harta acestor obiective din centrul Bucurestiului. 🙂
    va voi spune o poveste draguta. Citiva ani de zile am mers la serviciu cu un tren de downtown. In tren mergeam cu citeva romince si sporovaiam pina la destinatie. Era o placere.
    La un moment dat organizam un party la noi si invitaam si pe una dintre prietenele mele din tren. Nu stiu daca ma veti crede, dar nu am putut conversa cu ea decit atunci cind m-am asezat vis-a-vis, asa cum stateam in tren. 🙂
    Daca stateam pe canapea linga ea imi piereau toate ideile. 🙂

  158. @Odille- să-mi spui când vii la Internet Cafe ca să mă aşez vis-a-vis să nu-ţi piară ideile!

  159. Ana-Bell says:

    @Odille: da, ai dreptate, nu trupul ne dicteaza directia si nici puterea de a merge 🙂
    Cred ca tu o sa alegi Internet Cafe-ul si o sa ne asezam fiecare la cate un calculator scriind pe blogul lui ODLM, unul altuia si fiecare tuturor, usor enervati de vecinii de Internet Cafe care vor parea ca rad singuri si isi exteriorizeaza cam zgomotos trairile, de parca s-ar fi adunat brusc acolo niste prieteni care nu s-au vazut nicioadata 🙂

  160. Ana-Bell says:

    @ODLM: mersul pe burta e bun numa’ in armata 🙂

  161. Odille says:

    Draga Ana, tabloul pictat de tine, avind ca subiect, “Calda conversatie intr-un Internet cafe” este delicios.

  162. Odille says:

    Mi s-a reprosat cu ceva timp in urma, de catre un medic, ca am prea multa imaginatie. Atunci, era in sensul rau, pt faptul ca sunt prea prapastioasa.
    Dar vad ca aceasta “prea multa imaginatie” , imi ajuta. Sunt inca vis-a-vis de tablou si ma amuz! 🙂

  163. Odille says:

    @Odlm, nu cred ca te voi anunta. Sa incercam un test al intuitiei tale. 🙂

  164. CristinaC says:

    E vineri! SA aveti un weekend bun ca voi sunteti in drum spre casa…

    Ana-Bell… nu pot sa ocup spatiul omului cu toata descreirea.. iti voi da doar o idee si crede-ma si eu a trebuit sa ma dumiresc cum sunt dupa ce am vazut initial daor lista celor 5:
    INPUT
    You are inquisitive. You collect things. You might collect information—words, facts, books, . Whatever you collect, you collect it because it interests you. And yours is the kind of mind that finds so many things interesting. The world is exciting precisely because of its infinite variety and complexity. If you like to travel, it is because each new location offers novel artifacts and facts….
    WOO
    Woo stands for winning others over. You enjoy the challenge of meeting new people and getting them to like you. Strangers are rarely intimidating to you. On the contrary, strangers can be energizing. You are drawn to them.
    COMMUNICATION
    You like to explain, to describe, to host, to speak in public, and to write. This is your Communication theme at work.
    RESTORATIVE
    You love to solve problems. Whereas some are dismayed when they encounter yet another breakdown, you can be energized by it. You enjoy the challenge of analyzing the symptoms, identifying what is wrong, and finding the solution.

    cand imi face cine testul cu slabiciunile promit cu mana pe inimia ca va dau toata descrierea.

    Ana-Bell mai esti?

  165. CristinaC says:

    sa nu cumva sa creseti ca am ajuns la birou cu 40 minute mai repede doar ca sa va prind pe aici pe toti… vorbind despre internet addiction.

  166. Ana-Bell says:

    @CristinaC: sunt, termin ceva urgent si te citesc 🙂

  167. Odille says:

    Cristina C, Buna Dimineata!

    Va doresc si eu un weekend frumos celor care parasiti Internet-ul asa de devreme.
    Noi, cei ramasi, promitem, ca daca ni se da voie si nu ni se vor pune piedici, vom lucra overtime! 🙂

  168. CristinaC says:

    Odille oare de ce n-au adoptat nord-americanii obiceiul cu vineri scurta?
    Ma gandesc sa le propuna sa lucrez cate o ora in plus in fiecare si sa imi iau vinerea liber din doua in doua saptamanai… si stiu deja ca vor spune nu.. ca eu lucrez cu oameni nu cu hartii si oamenii vin cand au nevoie nu cand am eu chef…
    Cand am venit in Canada la primul meu job i-am intrebat sincera si inocenta pana la cat se lucreza vinerea si s-au uitata la mine ca la o famtoma…

  169. Odille says:

    Scuze pt greseli!
    Daca as fi facut asa niste greseli la admiterea la liceu, cred ca as fi fost primita numai la “Scoala de Dans si de Bune Maniere”!. 🙂

  170. CristinaC says:

    Odille stii bancul cu scoala de dans si bune maniere?

  171. Ana-Bell says:

    @CristinaC: you definitelly won us over 🙂 Da, cred ca esti tot ce zice testul despre tine. Si mai mult decat atat. Iti stim slabiciunile: ai o slabiciune pentru noi 🙂
    http://www.youtube.com/watch?v=rUENUsKMpYc

  172. Ana-Bell says:

    @Odille: te rog overtime si pentru mine 🙂
    Sa aveti week-end frumos 🙂

  173. CristinaC says:

    Ana-Bell, multumesc frumos. Melodia e minunata!
    Weekend minunat sa ai!

  174. Odille says:

    @Ana, weekend frumos. Promit sa lucrez overtime, daca gazda ne da voie. 🙂

    Sotul meu mi-a povestit, ca seara trecuta, in timp ce eu eram pe Internet,:) a vazut un documentar despre aceasta new addiction pt Internet.
    Au prezentat o clinica de des-Internetizare, unde cei dependenti sunt internati pe timp de 3 luni, la un cost de $ 25,900.
    La felul cum economisesc eu, nu am nicio grija ca voi fi admisa in acel program. 🙂

  175. Odille says:

    Cristina C, nu, nu stiu bancul, sper ca nu am spus cine stie ce prostioara? 🙂

  176. CristinaC says:

    Odille, la scoala de dans si bune maniere suna telefonul:
    -Alo, scoala de dans si bune maniere?
    -Pe dracu dans… doar bune maniere!

    PS. In loc de “dracu” se pot folosi cuvinte mult mai urate… dar in imparatia aste toata lumea vorbeste frumos!

  177. Odille says:

    Cristina C, excelent! Nu l-am stiut.
    Pupici. 🙂

  178. Odille says:

    Cristina C, de ce sa vorbim despre Vinere scurta, cind noi la Craciun avem numai 2 zile libere, iar in Romania, se lucreaza full-time, abia dupa Sf. Ioan? 🙂
    In primul meu job am avut dreptul la vacanta numai 5 zile si pe acelea le-am luat in rate:)

  179. CristinaC says:

    Odille eu anul acesta am liber de vineri 24 dec pana luni in 3 ian, dar au fost ani in care am avut liber doar 24, 25 dec si 1 ian asa ca ma consider norocoasa.

  180. Odille says:

    Cristina, bucura-te, pt ca este o raritate acest fel de concediu. 🙂

    Sigur ca scriu felicitari, deja am intrat in panica gindind ca sunt in intirziere. 🙂
    Cristina, cred ca totul a pornit de cind aveam 4 anisori. M-am uitat pe fereastra si l-am vazut pe Mos Craciun venind pe carare, spre casa noasta. Si acum vad acea imagine cu Mos Craciun venind prin zapada care stralucea la lumina felinarului. Cred ca asa de mult m-a impresionat, incit retraiesc in fiecare an acel sentiment de miracol si de exuberanta. Si vreau sa-l impart cu toata lumea. 🙂

  181. icecream says:

    frumos povestit dar pentru ritzi pitzi merita totul oricum, imi trezeste niste amintiri… multumesc.

  182. Anamaria says:

    @Odille, Cristina, Ana-Bell, dupa ce am umblat brambura o zi interaga, ma bag si eu ca musca-n lapte: vreau si eu la internet cafe. Cu voi, nu singura! 🙂

  183. CristinaC says:

    E complicat sa ajung in Bucuresti la intenet cafe.Va invit la mine, veniti?

  184. CristinaC says:

    Am wireless in toata casa si pentru cei care nu pot aduce laptop sunt cateva PC-uri…dar sincera sa fiu la mine e fun vara.

  185. Anamaria says:

    Eu vin! Nu stiu unde vin, dar vin!:) Si nici nu-mi trebuie internet daca am la cine sa casc gura.

  186. CristinaC says:

    Anamaria iei un avion pana la Toronto sau la Buffalo si ma suni sa te astetp. Eu vin!

  187. @Odille- dar câte felicitări scrii tu încât nu mai comentezi de câteva ore? Există un Îndrumar pentru felicitări de nunţi, botezuri, Moşi Crăciuni, Ani Vechi şi Noi, de Deochi, De Dragoste de te seacă, de scos din letargie, de umbră şi soare, de întors acasă…
    Foloseşte-l!

  188. @Îngheţată ciocolată- ce amintiri îţi trezesc cele ritzy-pitzy ? Sunt ele duioase?

  189. @Anamaria- unde se poate umbla brambura într-un Bucureşti de vineri? Bine-ai venit acasă!

  190. @CristinaC- avionul opreşte şi în sătucul Toronto? Câte minute stă? Poate n-am timp să cobor bagajele! Am multe: o paporniţă cu cozonaci cu nucă din pom, alivenci cu gem de smochine, zacuscă, pită pe vatră, slană afumată cu cetină de brad, ţicurică, Puterea Ursului, numa’ că mi-e că le vămuiesc torontonezii la barieră .

  191. Odille says:

    @Odlm, mi-as dori, macar atunci cind scriu felicitari, sa am pana ta fermecata pt a putea spune prietenilor, cit de dragi imi sunt.
    Sunt sirguincioasa, insa rezultatul nu este pe masura efortului. 🙂

    Pentru Europa voi trimite aproximativ 30 , insa pt Canada am o lista cam de 60-70 si in jur de 50 pe e-mail.

    Am, insa, o punga noua de bomboane cu lapte si cind sunt multumita de cum am scris o felicitare, imi ofer o bomboana, 🙂

  192. Odille says:

    @ODLM, cateii-vamesi din Toronto abia astepta asa niste bunatati. Le vei face o surpriza delicioasa. 🙂

  193. @Odille- am făcut doar un calcul mental: ar trebui să mănânci 150 de bumboane. Mulţumesc pentru sintagma “pană fermecată”, dar tot ce sunt eu în stare este să fac o pană fermecată de cauciuc când intru pe şina de tramvai.

  194. @Odille- la căţeii-vameşi din Toronto le dau mai întâi o ţicurică de Bihor şi c-o stropşeală de zaibăr Puterea Ursului şi cu restul trec fără probleme.

  195. Anamaria says:

    Odille, vai de mine! Tu cum de nu te incurci printre atatea nume si adrese??? 😀
    Mi-am dat seama ca ai dreptate! Eu nu trimit felicitari decat celor din strainatate. Aici nimeni nu mai trimite felicitari.

  196. CristinaC says:

    Omule… daca vii asa incarcat s-ar putea sa te scot pe bail din jail. Vino cu Ilinca ta si de restul ne ocupam noi. In loc de tuica de Bihor luam slibovita slovena de la LCBO si in loc de zaiber luam Malbec de Argentina. Cozonacii ii face o prientena din Bihor ca stie mai bine ca mine…

  197. Anamaria says:

    ODLM, multumesc! 🙂 Sa-ti spun eu pe unde se umbra brambura vineri, in Bucuresti. Pai, te invarti pe sub cupola de la Romexpo pana ametesti, te mai asezi, mai bei o cafea, te ridici iar, mai iesi pana la masina sa duci din carti si o iei de la capat!:) Numai lista cartilor pentru tata a necesitat o conditie fizica de invidiat! Cam asa e. 🙂

  198. Anamaria says:

    Cristina, sa nu uiti ca vin si eu! 🙂 Gasesc eu ce sa aduc (malai, eugenii, Busuioaca de Bohotin :), etc). Viza n-am, dar poate-mi dau. 😀

  199. Anamaria says:

    Si, ODLM, eu nu-s cumparatorul tipic de carti de targ. Eu chiar pierd vremea de placere, iar tatal meu chiar are liste kilometrice si stie cine si ce lanseaza, iar eu tre’ sa iau cartea cand apare, nu “cand ai tu timp liber” pentru ca “eu TREBUIE sa citesc ACUM!” (tata, adica!). Mda, nu pot sa ma cert deloc cu el. 🙁 Dar eu tot sunt multumita pentru ca tatal unei prietene bune vrea mereu camasi si ciocolata! 🙂

  200. Odille says:

    @Anamaria, nu am nicio problema cu numele si adresele, totul fiind in agenda. Numai ca agenda este organizata pe casute de suflet. Ca urmare numai eu pot sa gasesc ce caut. 🙂
    Si anume: Atunci cind cunosc un cuplu, daca imi este mai simpatica reprezentanta sexului frumos, numarul de telefon il voi trece la litera numelui ei de botez. Daca imi este mai simpatic el, ii voi trece numele de botez la litera lui. Daca nu-mi sunt simpatici, le voi trece telefonul la litera numelui lor de familie. Pt mine este un sistem foarte simplu pt ca eu stiu oricind cine imi este mai simpatic. 🙂
    Toti colegii mei de facultate si de liceu sunt trecuti sub litera numelui meu de botez, fiindca imi sunt dragi, si-mi apartin! 🙂
    Pare ciudat, dar nu glumesc. 🙂

  201. @CristinaC- mulţumim foarte tare de invitaţie. Tu eşti primitoare cu toţi cei ce vorbesc româneşte că d’aia ai sufletul mare!

  202. @Anamaria- am uitat de Gaudeamus şi de pofta familiei de cărţi noi. Toată stima de care sunt în stare!

  203. @Odille- tu ai în agenda ta numai numerele de telefon sau şi adresele? Dacă ai numai telefonul înseamnă că le dai telefon şi le ceri adresele. Dacă ai telefonul şi adresele înseamnă că porţi cu tine un Yellow Pages fără licenţă şi eşti pasibilă de drepturi de autor. Crecă de aici sunt aia 8 dolari restanţă la Revenue of Canada. 8 dolari erau, sau 8 milioane?

  204. Odille says:

    @Anamaria, am eu impresia, sau tu te bucuri de cumparaturile de carti la fel de mult ca si tatal tau?

    In prima mea delegatie peste hotarele tarii, in timpul lui Ceausescu, mi-am purtat “umbra” cu mine prin toate magazinele si pietele Atenei, cautind smirna si tamiie. Sunt sigura ca le-am avut pe amindoua la dosar. Fusesem rugata de un prieten drag sa incerc sa i le aduc. 🙂

  205. Odille says:

    @ODLM :), cred ca ai dreptate, in realitate am un Yellow Pages si nici nu mi-am dat seama. Il voi declara! 🙂

  206. Odille says:

    Cristina C, am citit mesajul tau referitor la caracterizarea ta de catre acel software si cred ca ti se potriveste extraordinar de bine. Cei care au creat acel software ar trebui felicitati. 🙂

  207. icecream says:

    era un joc frumos care se numea astfel. il voi povesti cand voi avea ocazia…

  208. @Îngheţată- cum se joacă? Cine-i Ritzy şi cine-i Pitzy?

  209. icecream says:

    ritzi pitzi este o varianta de x si o in spatiu. nu este simplu daca ai un partener bun. toata placerea jocului este data de abilitatile celor doi. e frumos, il jucam in nestire intr-o vreme…
    ritzi sunt eu si pitzi tu, ca daca as fi eu pitzi ar fi cam nasol 😛
    icecream´s last blog post ..nu vreau sa te aud

  210. Odille says:

    @ODLM, referitor la “pana fermecata”, esti dragut ca esti modest. 🙂

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: