search
top


Pinguiniţa

Culcat, am spus!

Eu când joc tenis o fac serios şi cu toată ardoarea. Caloriile zburdă pe tuşă , se dau cu capul de balustradă şi se sparg cu un ciripit inaudibil decât numai pentru producătoarea lor: glucoza. Proteinele din soia sunt inexistente pentru că eu nu mănânc soia şi cineva ştie asta! Am ameninţat-o pe acea cineva că la nunta ei, dacă meniul este de soia, voi fura minimum o sarma de la nunta vecină. Nici nu ştiu de unde fac rost de atâtea calorii. Probabil de la îmbărbătările Ilincăi.

Un lung de linie şi i-am spart reverul prietenului meu de partidă, Jorj.  Ooo, să vezi maimuţăreală din partea lui! Împreunează mâinile spre cer, tricoul îl jenează pentru că  prea stă  lipit de corp şi i-ar fi trebuit nişte distanţiere Nike ( dacă or fi făcut ăştia aşa nişte drăciuri), shortul este prea lung şi se aşează pe zgură şi se scoală şi trânteşte racheta şi zice că nu mai joacă azi pentru că Luna va fi în al 4-lea pătrar la noapte. Jorj pleacă uşor ameţit, cu prosopul pe cap şi nu vede că peste 10 secunde va da cu capul de uşorul uşii vestiarului. Ce v-am zis eu!? Se răzbună cu un şut în aerul potrivnic.

Eu nu mă prostesc! Salut publicul, fac reverenţa de apreciere, chiar dacă în tribune este numai Ilinca. Nu se aude când mă aplaudă, dar palmele ei-mi fac toca-toca pe inimă. Adjuvant miraculos pentru zbaterea inimii până în ziua aia. Mă aplaudă aşa cum o face când vede pinguinii pe National Geographic. Merge prin casă imitându-i până nu mai pot să văd nimic la TV. Întinde mâinile, dar anvergura este cam de vulturiţă, în fine, zic şi eu că-i pinguiniţă şi nu vreau să-i întrerup exerciţiul. Lampadarul, aplicele, Tonitzele, Rafaelurile, ceasul de bronz de pe şemineu, Galle-ul, peştele de sticlă de pe televizor inclusiv tişlaifărul de dedesubt, răpirea de pe perete, pescarul chinez, Turnul Eiffel de plastic aurit, tonusul meu, toate sunt în pericol, dar ce contează când am aşa mândreţe de pinguiniţă care s-a adaptat perfect la cele 36 cu 6 grade ale mele. Abia într-un târziu, când fac pui, se potoleşte şi-mi râde-n braţe. Vizionaţi National Geographic! Băieţi, vă treziţi c-o pinguiniţă de nu vă mai trebuie toată viaţa căprioare,veveriţe, gâsculiţe. Şi vă spun eu că arată ca drăcuşorul de pe cutia de parfum…

Nici n-am ştiut că există ghilotine pentru pastile, aşa cum a sugerat o telespectatoare. Dacă este să ia o pastilă mai mare de un pixel, Ilinca vine la mine cu cuţitul şi pilula în cauză. Năsturelul se aşează pe masa din bucătărie, se aprind toate luminile, încep incantaţiile, Ilinca face palmele căuş în jurul pilulei, închide ochii, se uită în altă parte şi …o jumătate zboară la Soare Răsare şi soră-sa, la Soare Apune..Luăm alta! Aspiratorul este sănătos tun la câte jumătaţi de pastile a înghiţit. Uitându-mă unde se uită ea, na, c-am zgăibuit-o o idee la un deget!

-Ouch, utălă lău! Tatiii, fuflă aici-şa! Adu Livanolu lepede! Mişcă-te mai lapid că am să piel de dulele! Nu acolo! Nici acum n-ai învăţat că Livanolul stă aici la îndemână, că io fac zgaibe meleu!?

Fuflu, ce să fac? La asemenea dezastru nu laşi omu’ în suferinţă! Am pansat-o şi parcă totuşi n-am fost în floarea tandreţii mele. Mi-a spus atunci că a mâncat trei alune, ce spun io, patru alune! I-au căzut greu şi a început să-mi arate pe unde. “Pe aici şi aici şi aici”. N-a rămas centimetru, ce spun io, milimetru, nesărutat! Ei, aşa mai veneam de acasă! Stratagema ei a dat roade şi eu ,neştiutor, m-am lăsat purtat de val. Aşa-i în dragoste! Mâine-i rândul ei să-mi cadă greu o frunză de pătrunjel.

Ah, nu îmi mai spune de frunze că de abia aştept un prăfai de zăpadă, să le văd pe toate căzute şi să le culeg cu zăpadă cu tot, iar când s-o topi , frunzele conţinute se fac miici-miici, până dipar, dust to dust! Am aşezat două tomberoane sub un copac şi am venit după o oră- după ce m-am delectat cu voi- să văd câte s-au strâns. Aiurea! Erau câteva frunze înăuntru, una mai mămoasă care căzuse cu tot cu rămurică, dar restul erau morman afară frate, vărul meu, unchiule, vărule de-al doilea! Am încercat, nici una nici două, să le prind direct cu tomberonul. Cum vedeam una că se desprinde, hârşt cu tomberonul după ea, cum tremura alta, eram gata, cu toată masa musculară încordată şi-i anticipam căderea. Dacă m-ai fi văzut cu numărul de prestidigitaţie la tomberoane, alergând prin curte ca ăla care învârte 10 farfurii pe-un băţ, ai fi zis că fac un casting fără costum de scenă. Doar salopetă pentru frunze. Dragoş şi Rafael se jucau cu un elicopter. L-au lăsat în plata Lui şi mă priveau cu guriţele căscate cum a înebunit nenea.

Ilinca mi-a sesizat energia eoliană în stare să ţină 10 becuri stradale aprinse pe perioada când Primăria nu le schimbă pe cele arse. Adică mereu! A apărut la geam, mi-a făcut semn că mă aşteaptă o ţicurică tot de Glasgow şi m-a aşezat frumuşel de-a dreapta ei ca s-o ajut să cureţe spanacul pentru congelator. Na, că frunze am vrut, frunze am!

Ilinca este plăsmuită din aceeaşi piatră preţioasă ca şi mine, dar ea străluceşte…

37 Responsesto “Pinguiniţa”

 1. carmen says:

  O poveste frumoasa care te ajuta sa dai bir cu fugitii din relitatea monosilabica, atavica ,si sa te teleportezi in lumea viselor efemere, dar fara de care deseori realitatea ar fi apasatoare si deprimanta. Sa faci din vis realitate si din realitate un vis…o tehnica ce nu e la indemana oricui. Toti avem un bagaj mare de cuvinte dar nu toti reusim sa potrivim armonios si vindecator cuvintele. Cu siguranta ca, cuvintele au putere si modeleaza caractere, mangaie sau distrug suflete. Depinde de noi ce alegem sa transferam in mintea si inima noastra. Suntem responsabili pentru ce lansam in jurul nostru prin ceea ce comunicam si ce receptionam…. Sa cauti echilibrul in armonie cu optimism si speranta e secretul ce te ajuta sa propulsezi inainte pas cu pas si sa culegi clipe fericite , bucurii si sa poti sa stergi lacrimile tale si ale celorlalti…cuvinte metamorfozate din imaginini, imagini create din cuvinte… acum e tarziu si ma retrag un pic pe taramul viselor . Somn usor tuturor si sa aveti vise placute si la propriu si la figurat…

 2. Odille says:

  Buna Dimineata Dragilor! 🙂

  Nu am crezut ca ma voi bucura de diferenta de cele 7 ore dintre Canada si Romania. Pina acum imi dadea numai probleme. Acum, insa, ma trezesc si tzup la computer, unde primesc cadou o poveste asa de frumos scrisa si ma bucur si de comentarii dragalase si bine gindite.

  Am fost surprinsa cind am venit in Canada, ca atunci cind organizezi un party pt ziua copilului, trebuie sa pregatesti mici pungute cu cadouri pt toti invitatii. Surpriza este nu numai a sarbatoritului, dar a tuturor musafirilor.

  Cam asa simt eu, ca primim cadouri de la gazda, dar incercam sa-i oferim, la rindul nostru un cadou, si facem si schim de cadouri intre noi. Seara, plecam cu bratele pline! 🙂

 3. Odille says:

  Draga @Odlm, daca stiam ca esti asa un mare jucator de tenis nu cred ca as fi indraznit sa comentez pe blogul tau. 🙂
  Am incercat si eu, mai corect spus, sotul meu a vrut sa faca o sportiva din mine, fiindca vroia sa petrecem mai mult timp impreuna. Admir, sau chiar imi sunt dragi, cuplurile care fac un sport impreuna.
  Primul pas a fost echipamentul meu, care trebuia sa fie, nu pe masura talentului meu de sportiva, ci a bucuriei mele de a ma asorta chiar si cu racheta de tenis.
  Am cumparat si tenisi bleu cu pantera pe ei.
  Dezastrul a fost cind a inceput antrenamentul. Cum am vazut ca vine prima minge spre mine, am zbughit-o in directia opusa, cu tot echipamentul. De mica, nu am putut sa sufar ca cineva sa arunce cu ceva spre mine. Mi-a fost imposibil sa-mi depaseasc aceasa reactie naturala, cu toate incurajarile sotului meu! Au mai fost citeva incercari si eu tot am luat-o la fuga spre cel mai indepartat colt al terenului. Asa s-a terminat cariera mea sportiva. 🙂

  Poza cu catelusii culcati pe burtica este delicioasa. 🙂

 4. anaid says:

  asta mici chiar stie ce vrea. hi hi hih

 5. @Anaid- cine vrea mici? Da’ bere?

 6. icecream says:

  nu te citesc suficient de demult ca sa stiu, insa vreau ca Ilinca sa existe in realitate 🙂

 7. anaid says:

  :)))erata* mic.se intampla cand scrii pe brate in tren.

 8. @Anaid- În braţele cui eşti în tren? Şi totuşi, cine-i ăsta mic?

 9. Odille says:

  @Odlm, imi dai voie, te rog, sa aduc acest site pe blog?

  Ma uit la catalogul “Christmas Specials Victoria’s Secret” si nu pot sa nu va trimit acest site. Daca as fi barbat m-as indragosti de fiecare pijamaluta din catalog. 🙂

  Ma refer numai la pijamaluta, la nimic altceva.

  http://www.victoriassecret.com/1265355034294#/FC-1288779653553/

 10. anaid says:

  n-as rezista prea mult in tren.:)
  ala de striga “culcat”!

 11. anaid says:

  p.s. dai o bere?

 12. @Anaid- Ăla micu’ e şefu’! Toţi şefii sunt mici şi răi. Dau o bere . Dă-mi repere!

 13. anaid says:

  neeeeeee, aia mici sunt doar complexati.aia rai doar isi ascund prostia……….zic.
  p.s. dau eu mici.

 14. anaid says:

  p.p.s. stii care-i cea mai importanta lovitura intr-o partida de tenis? 🙂

 15. @Odille- Probabil c-oi fi băgat degetul greşit pentru că am dat de Chrismas Dreams & Fantasies de te face să alergi prin casă şi să te urci pe bicicleta medicinală.
  Cică pijamale tanti Victoria! Cum naiba să dormi lângă asemenea outfit?

 16. Odille says:

  Draga @Odlm, eu nu am spus ca vei dormi, am spus ca le vei admira si iubi. Pe Pijamale! 🙂

 17. @Anaid- Care? Pălitura de osândă? Lovitura de graţie? Numai că eu nu sunt graţios deloc. Eu lovesc mingea soldăţeşte, cu viteză. Aia de care fuge Odille.

 18. anaid says:

  :))) serviciul.Ai grija la retur.

 19. Oachi says:

  Odlm, astia sunt cumva “vamesii” din Toronto, dupa ticurica de Bihor :):)? Mi-a mers la inima poza, faina tare !

  Odille, iata ca ghilotina ta de pastile e prinsa in decorul acestui episod 🙂 !

  Nu numai Ilinca straluceste, Odlm ….
  Nu pot sa nu ma induiosez ce frumos vor iubi baietii tai cu asa profesor …
  Oachi´s last blog post ..LOVE AND MARRIAGEINCOTRO

 20. Oachi says:

  Hai sa va arat si opusul “micilor” de-aici 🙂 :
  http://purinaanimalallstars.yahoo.com/?v=8571610&l=100000085
  Oachi´s last blog post ..LOVE AND MARRIAGEINCOTRO

 21. Odille says:

  @Oachi si @Odlm, va putei imagina ce deliciosi ar fi acesti catelusi in uniforma aceea hoatza a “vamesilor” din Toronto? 🙂 O nebunie! 🙂

 22. @Carmen- am urmărit deja două episoade. Omul este fantaaaaastic! Să poţi vorbi atâtea lucruri care au un sens logic, este ceva din altă lume!
  Mulţumesc de multe ori pentru aceste link-uri.

 23. @Oachi- Nu! Ăştia din poză sunt viitori vameşi. Deocamdată-s la instrucţie. Le dă ţicurică de Bihor ca să-i obişnuiască cu stressul.
  Da, nu ştiam de ghilotină pentru pastile, ca de altfel, nici de maşina de tăiat ţurţuri.
  Mulţumesc Oachi, dar eu strălucesc numai după o ţicurică de Bihor.
  Copiii, ce văd în casă, fac şi la şcoală. Îmi povestesc că pupă toată ziua fetele.

 24. Oachi says:

  Carmen, multumesc si eu ! Le-am urmarit pe toate si m-am amuzat pe rupte … le-am dat mai departe si la niste prietene, sa mai “invete” si ele :).
  E o personalitate si poate fi un personaj !
  Oachi´s last blog post ..LOVE AND MARRIAGEINCOTRO

 25. Oachi says:

  Odille, te-ai recunoscut la secventa cu harta 🙂 🙂 ???
  Oachi´s last blog post ..LOVE AND MARRIAGEINCOTRO

 26. Oachi says:

  Si Odille? Nu sunt barbat, dar m-am indragostit si eu de fiecare pijamaluta vazuta la Victoria’s Secret 🙁 … M-am si oprit dupa ce am vazut vreo 5-6 … Ma durea sufletul … mi-am dat seama ca pentru mine pijamalutele fac parte din categoria “are never enough” :), habar n-am de ce !
  Oachi´s last blog post ..LOVE AND MARRIAGEINCOTRO

 27. Odille says:

  Oachi, nu am gasit inca secventa cu harta. O voi mai cauta, cu speranta ca ma va ajuta. 🙂

 28. Odille says:

  Oachi, eu am catalogul pe birou si nu ma pot hotari ce sa aleg mai intii. Deocamdata am ales pe cea care arata ca un candy cane. 🙂

 29. Odille says:

  Oachi, vezi de ce am eu probleme cu harta?
  Pt ca eu incercam sa vad clipul cu harta, printre pisicii si cateii din link-ul tau! 🙂 🙂

 30. Oachi says:

  Odille, secventa cu harta e in al 2-lea link primit de la Carmen, incepe cam pe la min. 8,36 si se continua in al 3-lea link … Enjoy ! Dar sa te uiti la toate cand ai timp !
  Oachi´s last blog post ..LOVE AND MARRIAGEINCOTRO

 31. Odille says:

  Oachi, te pup, multumesc.
  Dragilor, m-am regasit in acest clip. 🙂
  Am incercat o singura data, la indemnul sotului meu, sa conduc pe o autostrada din America si era sa intru direct intr-un zid de beton. Drumul se impartise in doua, asa deodata, in fata aparuse un zid de beton, si eu nu ma puteam hotari in ce parte sa o iau. Sotul meu a sarit si a luat controlul volanului. Asa l-am speriat incit nu m-a mai incurajat! 🙂

 32. Odille says:

  @ODLM, masina de turturi? Gind la gind, la ea, eu visez de mult! 🙂 🙂

 33. Odille says:

  Dragilor, ati vazut in clipul al treilea ca este normal pt femei sa roage un strain sa le parcheze masina? Se numeste: outsourcing! 🙂

 34. @Odille- culmea ar fi să rogi o femeie să-ţi parcheze maşina. S-ar numi troublesourcing.

 35. Odille says:

  @ODLM, “troublesourcing”, cu siguranta! 🙂
  Pt acest motiv eu aleg si dentisul sotului meu. Trebuie sa fie barbat. 🙂

 36. @Odille- Chiar este şi normal să-l alegi pe dentistul soţului tău care îşi exerseză priceperea pe soţ. Vezi ce iese şi apoi te duci şi tu la acest stomatolog. Bărbaţii nu bibilesc atâta o obturaţie de canal, pe când femeile, unele dintre ele sunt atât de frumoase încât nici n-ar trebui să fie doctoriţe. Mai ales după ce-şi dau jos masca…

Leave a Reply

CommentLuv badge
top
%d bloggers like this: