search
top


Croaziera 8

Vă urez să aveţi tot ce-i bun din ce n-aveţi!

In fine, zânele s-au potolit din circulaţia lor haotică, iar forţa centrifugă a vitezei cu care se învârteau în jurul gentlemenilor le-a aruncat în pătucurile lor. Dormeau dezvelite şi cu obrazul în palmă. Asta se vedea prin gaura cheii şi prin care se auzea doar un susur uşor de zână. Am comandat la bar un cocktail strong, cu fitil şi scăpărici pentru mine, iar Ilincăi i-am comandat unul leşinat, dar cu umbreluţă şi steag. Barmanul era un indian cu turban hazliu. Când amesteca băuturile în shaker, turbanul ieşea din rezonanţă şi se mişca invers rotaţiei mâinii, îi venea pe ochi şi el începea să bâjbâie după sticle şi pahare. Avea un pietroi verde prins în turban care a căzut în paharul meu. Cred că era un pietroi efervescent, pentru că a început să sfârâie şi să se dividă  în bucăţi surori, ca bacteriile anerobe.

– Sorry my friend, mi-a zis Ramayana, this is a very strong poison. It’s good for your liver and soul.

– Ramayana, do I look like a lost soul?

– No, my friend, but you’ll be after that!

Mi-am turnat un bourbon dintr-o sticlă pe care eu am început-o. Câţiva clienţi ieşeau deja pe uşă ţinându-se de pântece. Poliţia vasului a intrat în alertă şi l-au descoperit în cabină pe adevăratul barman, Mahabharata, legat de pat. Toţi l-au înşfăcat pe Ramayana să-l dea de papa bun la rechini, dar ăsta consumase atâta preparat de-al lui încât bieţii rechini, care ne-au însoţit tot drumul, n-ar mai fi avut aceeaşi viteză înotând cu burta în sus. L-au băgat într-o cabină ferecată, rezervată mecanicilor, iar până la următoarea escală l-au hrănit numai cu clătite, pizza şi biscuiţi, fiind singurele alimente care încăpeau pe sub uşă. Apa o bea cu paiul prin gaura cheii.

Am luat cocktailul Ilincăi preparat de adevăratul barman, din care, pentru siguranţa vieţii mele Ilinca, am gustat aşezat pe o bancă. Am simţit instantaneu un fior firbinte (ălea reci le consumasem cu Ramayana) şi o poftă de viaţă ca atunci când o văd pe Ilinca dichisită, cu un strop de Chanel Allure Sensual, cu taiorul beige pe talie şi cu o pălăriuţa în ton, care se odihneşte invariabil pe statuia unui dac din lemn, surprins de cât de bine-i vine pălăria, ei. Lui, îi vine ca dracu’ !

Uşor bulversat de afrodisiacul pe care Mahabharata îl strecurase în pahar, am deschis uşa cabinei şi am luat şoc: în pat dormea cea mai frumosă zână din tot alaiul. Părul era răvăşit pe pernă şi palma sub obraz. După reţetă. Un picior era aruncat- studiat sau la întâmplare, nu pot ghici- peste cuvertură şi glezna subţire se întrevedea ca un răsărit de speranţă: alături de aşa o fiinţă aş vrea să-mi petrec restul. M-am retras uşor şi m-am uitat la cabină. Era numărul 14, era bine! Mi-am recunoscut jobenul şi papionul, iar când s-a trezit şi a început transmisiunea ” unde ai fost atâta că mi-ai lipsit, de ce mă laşi să dorm ca o pisică pe calorifer, de ce te uiţi aşa pătrunzător la picioarele mele?” am avut revelaţia că ea este Ilinca despre care îi povesteam eu mamei cum aş vrea să fie cea care mă va însoţi.

Când a luat o sorbitură din cocktail, Ilinca s-a luminat pe dată şi eu îi păream frumos tare, nu ca acum!  Imi place de nu mai pot cum spunea Horia Căciulescu: “eu, de fapt, am fost frumos tare, dar asistenta m-a schimbat la naştere şi mama m-a luat aşa cum eram!”  Mi-a dăruit o fondantă cu pralină şi cuvertură de trandafir. Era conştientă că eram idolul ei şi că-i îndeplineam orice dorinţă, cu excepţia Lunii de pe cer, care este adusă de atâţia mincinoşi pe Pământ încât, ceea ce vedem, ar fi un bec rămas aprins în vârf de stâlp.

Dacă astăzi o întrebi pe Ilinca cu ce parfum s-a dat, mai bine n-ai face-o! O să-ţi răspundă în doi peri: ” cu usturoi, cu ceapă prăjită, cu fum de la cârnaţi, cu oţet de castraveţi, cu varză de sarmale”. Am făcut focul la grătarul din curte, am lăsat să se facă jarul de la nişte parchet de stejar vechi şi am atârnat cârnaţii sus la coş, pe nişte vergele de fier de la rotisor. Ilinca mi-a chelit câţiva brazi şi a aruncat cetina peste jar, pentru un exquisite flavor al acestora. Şi-a luat papara că nu mi-a solicitat părerea, dar a fost atât de preocupată de simţul gustului, încât a neglijat nepermis simţul esteticului. Aşa de uşor îmi trece când se pisiceşte şi-mi spune că aduce ea alte crengi şi le lipeşte la loc, încât m-am lăsat prostit şi am tăiat şi eu crengi în draci. Se zice că asta este o incantaţie de piele roşie ca să nu umbli creanga pe coclauri.

Ilinca este într-o agitaţie azi ca atunci când strânge pernele de pe mobila de grădină când începe ploaia. Aleargă de la o cratiţă la un castron şi înapoi. La fiecare minut îmi aruncă la spălat o furculiţă, un cuţit, o farfurie, polonicul şi deşi avem mai multe la fel, ei tocmai aceleaşi şi numai acelea îi trebuiesc. Stratagemă ca să mă ţină în priză, de-a dreapta ei, deşi eu sunt mâna stângă. Na, că nu mai avem cimbru! ” Fuga Speedy la piaţă!” ( aşa-mi spune ea când trebuie să plec urgent, chiar şi dezbrăcat).  Din uşă o aud cum strigă la ciorbiţa care a dat în foc şi pe care o potoleşte cu niscai vorbe de dulce. Dacă ar fi să se ia după vorbe, cu siguranţă că ar ieşi o ciorbă dulce-iute chinezească…

Zânele încă dorm şi nu vreau să le trezesc, aşa că am să vă povestesc mai încolo ce hram purtau şi ce trebuia admirat la ele.

P.S. Dacă aţi citit şi postările anterioare, aici, azi, s-a strecurat o inadvertenţă intenţionat aşezată de mine. Cine o ghiceşte primul/prima, va avea următorul post cu o dedicaţie scrisă chiar deasupra textului.

44 Responsesto “Croaziera 8”

 1. CristinaC says:

  Nimeni pe aici …
  Scuze Omule sunt intr-o viteza… ii las pe altii sa castige!

 2. Odille says:

  ODLM, delicioasa povestea! Insa cred ca Ramayana ar fi trebuit sa fie barmanul fals si sa intre primul in scena si Mahabharata sa fie cel bun si sa intre al doilea. Acum sunt cam bulversata. 🙂

  Se prea poate ca acel cocktail pe care-l beau aproape in fiecare zi, din mandarine si ananans, sa fie cu “fitil şi scăpărici”, asa s-ar explica energia debordanta cu care incep fiecare zi, pe la 5 dimineata. La ora 9 cind toata lumea este treaza, deja nu mai am ce intreba, pt ca in cele 4 ore cit am asteptat cu nerabdare, mi-am dat singura toate raspunsurile. 🙂

 3. Odille says:

  Cristina C, tocmai scriam si cu tine in gind.:)

 4. Odille says:

  Cred ca ai fost un pic crud sa lansezi un concurs in ziua de 23 Decembrie, cind toti suntem ca niste prisnei, incercind sa terminam toate pregatirile pt Craciun. 🙂

  Cum sunt competitiva, am lasat totul si fuga pe postarile trecute.
  Nu cred ca am raspunsul corect. Totusi, parca Ilinca folosea si alt parfum in afara de Chanel Allure si inca nu stiu daca numarul cabinei este corect?

  Astept si pe Cristina C, sa faca un rezumat, in stilul ei asa de dragalas si poate voi mai economisi timp. Timp pe care nu-l prea am zilele astea.
  🙂

 5. Odille says:

  O seara frumoasa! 🙂

 6. CristinaC says:

  ODille… nu ma astepta… plec de la birou si trebuie sa travesez orasul de la est la vest, tocmai acum cand toata lumea e pe strazi!
  See you later!

  Cred ca parfumul era l’air du temps nu-i asa omule?

 7. Odille says:

  Cristina C, sa fii atenta. Parcarile sunt pline, dar marile magazine au angajat politisti pt a ajuta traficul.
  O dupa-amiaza safe si si cu succes. 🙂

 8. @Odille- superb cum îţi dai tu singură toate răspunsurile în 4 ore. Hamlet, de 400 de ani se tot întreabă. Cred că se scoală târziu, d’asta nu ştie dacă să fie sau nu.
  Imaginea cu tine la 5 dimineaţa punându-ţi întrebări, este absolut de tablou!

 9. @Odille- Ramayana este barmanul bun, la voinţa ta. Lui Mahabharata i-am dat o nuieluşă şi l-am transformat în netrebnic. Cât sunt de magic!

 10. Odille says:

  @ODLM, eu orice mincare as face iese dulce, asa o descint cu vorbe frumoase. Din cauza asta mi se da voie sa prepar numai prajituri. 🙂

 11. CristinaC says:

  S-a facut noapte.
  Am reusit sa fac ultimele cumparaturi si in casa miroase a carnati, sarmale, friptura…
  Cadourile toate sunt impachetate si soacrele impacate.
  Maine ma duc la birou… nici eu si nici managementul nu stie de ce… pana la pranz.
  Mamele acasa fac cozonacii si gata… vine Craciunul pe seara.

 12. Odille says:

  @ODLM, 400 de ani sunt nimic! 🙂
  Nu as vrea sa se inteleaga ca sunt multumita de raspunsurile pe care le dau tuturor intrebarilor mele. 🙂
  Cel mai dificil este sa gasesc raspunsuri mirarilor mele.
  Insa oricit de nerabdatoare as fi, fiind tenace, am incercat sa ma autoconving ca ar exista si alte vieti. Si chiar daca mi-ar trebui 1000 de ani, tot sper ca voi gasi raspuns. 🙂

 13. Odille says:

  Cristina C, ma bucur ca este pace si ca totul este pregatit in asteptarea Ajunului.
  Vei avea un Craciun minunat cu atitia oameni dragi in casa.

 14. CristinaC says:

  Odille, fii convinsa ca exista si alte vieti. Eu sunt!
  Tu oricum vei fii un inger in toate cele care vor urma!

 15. Odille says:

  Cristina C, ce scumpa esti. Multumesc pt gindul bun si pt incurajare! :

  Multumesc mult pt Corul Madrigal. Mi-a mers la inima.

  Eu voi cinta colinde, de Ajun, si pe skype cu prieteni din Romania.

 16. Odille says:

  Dragilor, cit timp fetita mea era micuta, o duceam in mall sa-l intilneasca pe Mos Craciun. Era asa o bucurie sa o vedem emotionata si fericita.
  Cind ea a refuzat sa mai mearga, mi-am dat seama ca as dori si eu, macar o data, sa ma pozez cu Mos Craciun. O intoarcere la copilarie. 🙂
  Numai ca imi era jena sa stau la coada la Casuta lui Mos Craciun, fara sa am un copil cu mine. L-am rugat frumos pe sotul meu sa mearga el cu mine. S-a cam codit el, dar pina la urma, cu toata jena, am stat la rind cumintei, impreuna cu toti copiii si parintii lor si mi-a venit si mie rindul, am stat in brate la Mos Craciun si am facut si poza.
  Sa incercati si va veti simti copii din nou. 🙂

 17. Odille says:

  Cristina C, te imbratisez si Noapte Buna.
  Un Ajun frumos, asa cum va doriti.

  Cu drag.

 18. Oachi says:

  Intreb si eu, ca n-am ce face 😉 : poza de inceput e baiul ? Si de ce nu e o poza cu un Ferrari ?
  Am fugit ! Va pup !
  Cozonaci frumosi si buni !
  Oachi´s last blog post ..IN LOC DE CONCLUZII

 19. Odille says:

  Dragilor,
  Mos Craciun sa vina cu un sac plin cu sanatate, ginduri bune, dragoste si afectiune si oameni buni in jurul vostru!

  Acum alerg pt ultimile pregatiri, imi pregatesc si vocea cu ou crud pt a cinta colinde cit mai frumos, si ma gindesc cu drag la voi.

  🙂 🙂 🙂

 20. @Oachi- ce să caute Ferarri-ul meu pe vas?
  Bunătăţi pe masă şi spirituale.

 21. Dragi copii,
  Moş Crăciun nu există! Este de fapt tatăl vostru deghizat.

  Cu drag,

  Wikileaks

 22. Odille says:

  ODLM, te rog frumos sa delete mesajul pt ca imi este teama ca Mos Craciun se va supara si nu va mai veni.
  Mos Craciun, eu te astept cu drag si incredere.
  🙂

 23. CristinaC says:

  Omule… Mos Craciun e in fiecare din noi!

  Mai am o ora de birou si plec acasa sa privesc cozonacii cum cresc.
  Va doresc o seara foarte frumoasa si zile minunate.
  Cu aglomeratia de la mine nu stiu cand mai apuc loc la PC…
  Va imbratisez cu toata dragostea mea pe toti!

 24. carmen says:

  Va doresc zilele urmatoare sa aveti pace, liniste si bucurii
  http://www.youtube.com/watch?v=OExXItDyWEY

 25. Porumbiţelor, mesajul este de la Wikileaks. Am pus să fie arestat…

 26. @Carmen- mulţumesc pentru acest link. Linie melodică superbă, voce puternică şi 100% feminină, picioare admirabile.
  Să se îndeplinească tot ce-ţi doreşti!

 27. CristinaC says:

  Omule… tu trebuie sa te intalnesti cu sotul meu… aveti aceleasi gusturi!

  Sunt gata cozonacii!

  O seara de basm va urez tuturor

 28. @CristinaC- tare mi-ar place să mă întâlnesc cu soţul tău şi să iau o felie de cozonac cald, cu multă nucă.
  Nu ştiu la ce te referi când spui că avem aceleaşi gusturi!?
  Petrecere frumoasă cu iubire în glastră.

 29. CristinaC says:

  Ei… cozonac cu nuca… inghetata de ciocolata… fetele care canta…glas, ochi, intelegi?

  Craciun Foarte Fericit!

 30. @CristinaC- uite ce-mi place mie! Coco Rocha. Este atât de firavă, de feminină, de pisicoasă, dar nu-i pentru gustul meu prea tare!
  http://www.youtube.com/watch?v=ee8kNG64n0A&NR=1
  Parcă Megan Fox ar fi un pic mai potrivită, dar tare-i zâmbată!
  http://www.youtube.com/watch?v=Ax-IVRVuM3Q&feature=fvst

 31. Odille says:

  @ODLM, pot sa comentez si eu un pic? 🙂
  Gusturile sunt atit de subiective, desigur. Coco Rocha este fina, dulcica, feminina, dar Megan Fox, mie, si sunt femeie, mi se pare frumoasa.

 32. @Odille- Coco Rocha este aşa cum zici tu, dar este şi naturală şi caldă în comportament. Ai văzut-o cum dansează? Câtă energie poate să cuprindă un trup atât de firav? Pe mine asta mă atrage: feminitatea, naturaleţea, gingăşia unui trup pe care trebuie să-l aperi doar privindu-l. Dacă nu-i găseşti clipul pe YouTube cum dansează, roagă-mă frumos, aşa cum ştii tu!
  Megan Fox este superbă, ideală în trăsături, dar este prea divă, prea pozează. Cu aşa ceva ieşi pe corso, la restaurant, o conduci acasă, refuzi cafeaua şi te îndrepţi întins la Coco, zâmbind în oglinda retrovizoare cât eşti de necioplit pentru o asemenea Coco dulceaţă.

 33. Odille says:

  ODLM, in privinta asta, gindim la fel. Femeia este o minunata combinatie de feminitate, gingasie, inteligenta, umor, dulceata si caldura. Si toate aceste calitati sunt pe primul loc.
  Am gasit citeva clip-uri in care danseaza Irish dance si este ca o papusa.
  Mie, insa mi se pare Coco Roche un pic cam stearsa.

  Am avut un coleg de birou indragostit pina peste cap de o vara care semana la chip cu Megan Fox, dar care era in Polonia si casatorita. El spunea mereu, ca ar fi dorit ca vara lui sa fie “Strong like a Bull”, sperind ca asa ar fi putut sa-si uite dragostea pt ea. 🙂

 34. Odille says:

  Vezi tu, ODLM, aici este marea diferenta. 🙂 Eu nu as putea sa ma gindesc cum m-as plimba eu pe corso cu Coco, sau Megan! 🙂
  Eu le privesc ca pe niste tablouri vii.
  Dar pot sa am un sentiment de simpatie si atit. 🙂

 35. @Odille- vezi Odille, n-ai să mă vezi pe corso cu Coco, sau Megan!
  Aici chiar este un decor de vis pentru nunta unei canadience născută pe 10 sept. 1988 în Vancouver. Şi anume, Canada!
  Vorbeşte franceza şi engleza fluent şi eu aş putea să-i predau şi puţină română.
  Are păr mult, dar fir foarte subţire care nu va sta la locul lui mult timp; are maxilarul superior un pic prea avansat şi zgârie la pupat; îi cam lipseşte echipamentul voluptos, dar s-ar putea să şi-l pună…
  Nu mă provoca pentru că îi găsesc o pălărie de defecte!
  http://www.youtube.com/watch?v=M7iN-wmKgv8&feature=fvw

 36. Odille says:

  @ODLM, ai dreptatea, este ca un ghiocel. Asemanarea cu un ghiocel este un compliment foarte mare, pt ca eu iubesc ghioceii. Sunt atit de gingasi, diafani si totusi, dragii de ei se lupta sa supravietuiasca printre zapezi si in frig. Cel putin in Canada, i-am cautat ani de zile, nestiind ca ei sunt sub zapada.
  Acum, cind ii vad le dau un pupic.
  🙂

 37. Odille says:

  Le dau un pupic adevarat. 🙂

  Desenele mele, fie ca sunt creatii realizate in timpul cursurilor, sedintelor, fie in timp de relaxare, au ca subiect un cimp de ghiocei, un bradut si un soare cu gurita pina la urechi. 🙂

 38. Odille says:

  ODLM, I am having second thoughts about it. Adevarat ca in acest ultim clip este frumusica, fina, gingasa. O placere sa o vezi.
  Insa in celelalte clip-uri, desi avea toate acele calitati de mai sus, nu era frumusica, era o figura comuna, ceea ce inseamna ca o ajuta foarte mult machiajul.
  Si ghiocelul, poate nu este cea mai frumoasa floare, dar celelalte calitati suplinesc coloritul altor flori, sau bogatia petalelor.

 39. @Odille- cum ai auzit că este canadiancă ţi-ai schimbat părerea. Cred că şi tu intri la canadience…
  Ai văzut ce nuntă splendidă?

 40. Odille says:

  @ODLM, nu mi-am schimbat parerea. Voi incerca sa-ti spun cum gindesc.
  Daca as fi intrebata ce flori as dori sa primesc si ar trebui sa aleg intre un buchet superb de trandafiri, si un cosulet de ghiocei pe care-l vind tigancile pe Bulevardul Magheru, as alege fara a ezita, un cosulet mic cu ghiocei.
  Dar asta nu inseamna ca ghioceii sunt cea mai frumoasa floare. Ei sunt cei mai aproape de sufletul meu. Si nu mi-as mai dori nicio alta floare, desi iubesc toate florile si le admir.

  Nu am vazut tot filmul postat de tine pt ca mai avem musafiri si cum sunt liberi cum vreau sa stau cu ei cit mai mult, mai ales ca mine pleac.
  Dar am vazut-o in rochie de mireasa si era ca un fluture gingas, gata sa-si ia zborul. Parca imi era teama ca va dispare.
  Dar trebuie sa fiu cinstita, nu este o femeie frumoasa.
  Tu ai postat clipuri cu chipuri de cintarete, actrite, care aveau niste ochi atit de superbi, incit, eu femeie fiind, imi facea placere sa le admir si sa mai vad acei ochi. Sunt ochi care parca te urmaresc.
  Nu acelasi lucru as putea spune despre Coco.
  Promit sa ma uit la intregul clip curind. 🙂

 41. Odille says:

  @ODLM, m-a emotionat acest film. Tineri care isi iau un legamint de dragoste pe viata, ma impresioneaza si in gind le urez ca tot ce simt si gindesc in acele clipe sa nu se schimbe decit in si mai bine. Coco a creat o atmosfera de vulnerabilitate, delicatete si gingasie, de o frumusete rara in zilele noastre.
  Impresia mea este ca James Conran este foarte indragostit de Coco, iar Coco tine la el, si-l considera un foarte bun prieten, insa nu cred ca-l iubeste cu pasiune.
  Sigur ca ma vei combate, ma vei intreba de unde stiu. Nu stiu, asa simt dupa body language. 🙂

 42. @Odille- Coco are câteva defecte fizice notabile, dar feminitatea, gingăşia ei, şi-o va păstra toată viaţa. Este de cursă lungă, în timp ce Megan Fox este ca un Ferarri: ţi-l doreşti, îi mângâi canapelele de piele, demarezi în trombă şi la semafor, ea se uită la un Rolls Royce. Apare un model nou, motorizare mai bună, design tânăr şi neliniştit, iar pe cel vechi îl ţii în garaj o lună, ocupă locul degeaba, te încurcă şi scapi de el la tribunal după ce ţi-a păpat jumate din benzină…
  Coco este adorabilă, îi admir pofta de viaţă şi naturaleţea tipic feminină genului superb. Cum să iubească un papagal cu atari defecte imagistice? Ei îi face trebuinţă un bărbat înalt, puternic, care să-i dea o stare de siguranţă, nu un ţâşti-bâşti căruia îi cade lanterna din mână când vede un şoricel!
  Şi chiar are ochi frumoşi: http://www.youtube.com/watch?v=fygDIZPhERI&feature=related

Leave a Reply

CommentLuv badge
top
%d bloggers like this: