search
top


Croaziera 9

Soborul de zâne începuse să se trezească şi foşneau pe culoar, iar ca o dovadă a prezenţei lor, trânteau uşile în nas gentlemenilor grabnici aducători de vodkă şi zeamă de poamă, la sticle scumpe în forme ciudate de inimioară cu clopoţel, clovn cu subretă, aviator cu timonă. Zânele luaseră încă de la grădiniţă lecţii de prefecătorie dibace. Ce-i drept, trânteau uşa, dar aceasta avea yala blocată şi nu se închidea-închidea, ci doar se închidea-deschidea. Acea porţiune a vasului era tare zguduită şi degeaba l-am alertat pe Alioşa de la recepţie. Avea ăsta o lene că dacă s-ar fi aşezat pe o pioneză nu s-a fi sculat s-o scoată, neam! Când au început să cadă tablourile, am scos capul pe uşă, dar pe culoar nu era nici ţipenie, numai câteva mii de hormoni care zburdau şăgalnic de la o uşă la alta, ceea ce mi-a dat a bănui că toată activitatea se desfăşura la interior. Concluzie logică de isteţ în ultimul stagiu!

Mă încerca o tristeţe notabilă când auzeam tablourile picând. La noi în casă, instalarea unui tablou se desfăşoară după un ritual stabilit de Ilinca: în timpul unor meciuri importante, zice-se, în pauză. Eu ţin tabloul pe perete într-un echilibru precar pentru că trebuie să aplec capul ca să nu iau din peisaj, Ilinca se depărtează, se dă tabloul de câteva ori mai la stânga sau mai la dreapta şi după ce se stabileşte locul, durerea mea de mâini mă face să uit să marchez locul cuiului. Ciclul se reia, se schimbă chiar şi peretele, iar tabloul, în drumul lui, mai răstoarnă câte o vază de rămâne Ilinca tablou. Aici încep să fiarbă izbicii mei, se grămădesc pe jgheab şi dau gaură cu bormaşina cu rotopercutor folosindu-mă de rezonanţa drăcuşorilor pentru o percuţie cu sfredel. Ilinca ţine aspiratorul dedesubt şi râde pentru că ştie că atunci când se instalează izbicii la mine, urmează să bag eu vasele la maşină şi rufele la spălat. Când nu lipesc, după două zile de rugăminţi, o baretă la o săndăluţă, se cuibăresc izbicii la ea şi pe deasupra, mai dau şi din târtiţă. Este acea perioadă a anului când Ilinca alimentează maşinile de vase şi de rufe. Asta-i regula domeniului! Dracii se plătesc în sarcini peşin şi dispar aşa de repede încât îţi este indiferent pe ce parte-ţi ies şi atunci te apuci să cânţi. Eu mai dibăcesc două note muzicale, dar Ilinca, în deplina ei nepricepere, a luat un 4. Când era elevă, lua note mari pentru că eu eram în altă parte şi n-o tulburam ca acum. A avut un profesor de muzică cam sisi la fes şi i-a trântit un 4 într-o zi pentru că a cântat numai na-na-na tocmai când partidul trebuia ridicat în slăvi şi lăsat dracului acolo! Mama Ilincăi este farmacistă, iar profesorul avea cale numai la ea, mergând în mare secret să cumpere vopsea ca să-şi cănească părul. Toată lumea vedea că are azi rădăcina albă şi mâine avea până şi pielea capului neagră. Se vopsea singur pentru că era tocmai în căutarea unei soliste care să-i ciripească prin bucătărie. Şi unde nu mi ţi l-a luat doamna farmacistă şi din toate răsputerile l-a băgat pe Zmeul cel Puriu în pământ până la brâu şi i-a grăit:

– Ascultă, dacă fata mea va avea media stricată din cauza inepţiilor tale muzicale, să ştii că data viitoare, în loc de tinctură de smoală, ai să capeţi nişte acid de-o să-ţi cadă părul lent şi cu icneli în două zile numărate pe muche!

Acum Ilinca îmi cântă prin casă “Do’ usuleţi” şi-mi dă o ţuică fiartă, iar când desface cutia ticsită cu trufe şi langue de chat, ne cântă “Patu usuleţi”. Cântecelul n-are cuvinte, melodia este de fiecare data alta, dar dansul este sacru, acelaşi: iarna în jurul caloriferului, iar vara în jurul cozii. Ursul se învârte încet, ridicând lent când un picior când o labă de urs şi scoate un sunet de ţuică fiartă, ursulina dansează graţios Lacul Lebedelor, iar ursuleţii fac tumbe şi mai cer trufe, altfel sparg gaşca, să ştii! Melodia se aude lin, pe fundal, ca într-o sală de concert unde 3 spectatori din 2, sunt răciţi, iar dirijorul este vădit deranjat şi daca-ar avea o putere, le-ar pune la fiecare sirop de tuse în oranjada din pauză…

În seara asta zânele au spectacol şi sunt la fel de curios ca şi voi, ce-or pune la cale. O fi spectacol de dansuri? Nu cred! Unele erau mai durdulii şi ceva mai vorbăreţe. Probabil era un spectacol de acrobaţie pentru că cele fragile, graţioase, frumoasele desantului, trebuiau să se urce sus, iar echilibrul cu vodka sunt duşmani înascuţi. Poate o să ne lămurim odată şi odată…

99 Responsesto “Croaziera 9”

 1. Odille says:

  Bine v-am gasit Dragilor!

  Dupa linistea de aici cred ca ati avut si aveti zile frumoase si bogate in evenimente.

  Am primit vesti din Romania, si poze din curtile prietenilor din Bucuresti, cu zapada “ca din povesti”. Asa mi s-a spus. 🙂
  @ODLM, iti doresc sa ai o lopata fermecata, care sa stea in cui linga fereastra si sa pindeasca vremea. 🙂
  Si cum vede ca s-a asternut un pic de zapada, sa sara din cui, afara pe usa si sa curate totul luna. 🙂

 2. Odille says:

  Astazi am aflat ca in Imparatia Elefantilor este matriarhat. Ca urmare m-am plimbat toata dimineata prin casa, cu o mina ridicata in dreptul fetei, ca o trompita 🙂 si am fornait ca elefantitzele. In pauze am fredonat melodia din “Hatari”.
  Cred ca as putea concura la filme romatice vechi, cu sfirsit frumos.

  The Fabulous Echoes – Baby Elephant Walk

  http://www.youtube.com/watch?v=VgDlZoA8eR0&feature=related

 3. Odille says:

  @ODLM, am inceput sa cred ca am fost “o zina buna” in alta viata, pt ca-mi place sa dorm cu obrazul in palma. 🙂

 4. Odille says:

  Dragilor, in comentariul anterior nu m-am referit la zine ucrainiene, ci la zine adevarate.

 5. Odille says:

  Ma cam joc singurica pe aici. Pe unde sunteti toti, dragilor?

  Am o fereastra si cum v-am simtit lipsa, incerc sa va spun cit mai mult, dar as dori sa va aud si pe voi.
  Am avut zile frumoase, cu oameni foarte dragi. Insa intr-una din zile mi s-a intimplat sa fiu impinsa de pe un acoperis, la figurat vorbind, asa cum au patit capritele din postarea delicioasa a lui ODLM, “Giggle with goats “. Numai ca acoperisul a fost foarte inalt si acel “brinci” l-am primit de la un prieten drag, pe care-l stiu de o viata. Inca nu m-am dezmeticit complte.
  Nu stiu care a fost motivul. S-ar putea ca eu sa cer prea mult de la oameni: delicatete, sensibilitate si mai ales sa respecte acele calitati care inseamna gentleman (Aceasta notiune de “gentleman” eu o folosesc si pt prietene si pt prieteni). Ca urmare vina s-ar putea sa fie tot a mea.
  Cred ca-mi vor trebui multe ferestre intre 5 – 9 AM pt a gasi un raspuns, daca il voi gasi vreodata.

 6. Odille says:

  @ODLM, cind deschid blogul si vad poza cu figura acelui baietel gata sa plinga, crede-ma, ca mi se stringe inima. Sufar cind vad copil trist.
  Nu stiu de unde ai luat poza, dar imi este teama ca nu cumva sa fie a unui baietel al carui tata si-a pierdut viata in Irak, sau Afghanistan.
  Daca este un eveniment fericit, te rog sa ne spui, ca sa nu mai ma intristez.

 7. @Odille- bine ai venit înapoi.
  Este poza unui băieţel al cărui tată a plecat la ceruri. Înmormântarea cu toate onorurile militare şi înmânarea drapelului este un moment atât de trist chiar şi pentru un băieţel de 7 ani, iar poza a fost surprinsă în cea mai cumplită secundă a ceremoniei. Nici n-am avut puterea să comentez poza.

 8. @Odille- probabil că în altă viaţă ai fost o zână ucrainiană, ceea ce nu-i rău pentru că, îţi spun eu, erau frumoase de picam. Acum eşti o zână bună şi bănuiesc că o zgripţuroaică te-a supărat tare şi te-a împins de pe acoperiş.

 9. Ca să vă aduc nostalgii, iată-l pe Charles Aznavour la 86 de ani împreună cu fiicele sale:
  http://www.youtube.com/watch?v=8Yh_zYk1NZE&feature=related

 10. Odille says:

  @ODLM, coincidenta face ca eu sa fi primit acest mesaj cu Charles Aznavour, astazi, de la o prietena, cu urmatoarele explicatii:

  CHARLES AZNAVOUR, daughter and grand-daughter.

  His daughter is on the right hand side of the screen, and …….

  his grand-daughter, who is Swedish is on the left hand side of the screen.

  A mesmerizing spectacle, remember, Aznavour is 86 years young!!!!!

 11. Odille says:

  @ODLM, mi-a fost, si-mi este prea drag prieten, ca sa-l numesc Zgripzturoi (nu este Zgriptzuroaica), tot incerc sa gasesc explicatii, doar, doar, ii voi mai indulci vina.

 12. Odille says:

  @ODLM, crede-ma ca simt fiori reci cind ma gindesc la durerea acelui baietel.
  Mi-am adus aminte ca atunci cind eram micuta, am invatat de la bunicul meu un cintec de Craciun, in care o fetita il ruga pe Mos Craciun sa-i aduca pe taticul ei de pe front. Si acum mi se umplu ochii de lacrimi cind mi-l amintesc si ma gindesc la tragedia acestor familii.

 13. Odille- am căutat pe Wikipedia, am căutat web-site-ul lui personal. Nimic despre căsătoriile lui sau fiice, sau nepoate! Pe YouTube aceeaşi postare este de la mai mulţi provideri şi comentariile lor se bat cap în cap. Unii spun ca tine, alţii că ar fi fiicele lui din cei 8 copii pe care i-a avut de-a lungul timpului. Orice ar fi, îmi place el foarte mult, dar şi aia mică. Vocea ei este tipic pisică franţuzească. O drăgălăşenie!

 14. Odille says:

  @ODLM, sa inteleg ca tu esti ca acest pisic din clip, atunci cind este vorba despre pisicute frantzuzesti? 🙂 🙂 🙂

  Mewsette song

  http://www.youtube.com/watch?v=TdOnhWKiRPI

 15. Odille says:

  @ODLM, uite ce am gasit:

  “Personal life and cultural impact

  Aznavour married his third wife, Swede Ulla Thorsell, in 1968. He has 6 children – Seda, Katia, Misha, Nicolas, Charles, and Patrick. He currently resides in Geneva, Switzerland.[20”

 16. Odille says:

  Pe o nota serioasa, as dori sa va spun ce sfaturi primim noi in Canada, in privinta curatatului zapezii:

  – Sfatul numarul unu este sa nu dati zapada imediat ce v-ati treziti din somn, pt ca organismul venind din stare de repaus, nu este pregatit sa faca asa un efort.
  Intii faceti gimnastica si apoi mergeti la zapada.
  Sunt foarte multe cazuri de infarct din cauza curatatului zapezii imediat dupa datul jos din pat.
  Scuze pt acest mesaj.

 17. Odille says:

  Noapte Buna ODLM, Noapte Buna tuturor!

  Vise frumos colorate si cu fundite! 🙂

 18. @Odille- Asta am găsit şi eu despre Aznavour, dar eu mă refeream la cine cântă cu el, că nu sunt sigur cine sunt. Şi nu vreau să mă duc la culcare, aşa că nu noapte bună!

 19. Odille says:

  ODLM, cu cit te duci la culcare mai tirziu, cu atit visezi mai putin.
  Pr acest motiv eu adorm la ora 10 PM. 🙂

  In citeva minute voi pleca in vizita la prieteni. Subiecte la ordinea de zi: Viata economica si politica a Continentului Nord American, unde sa plecam daca totul se duce de ripa si tot felul de subiecte optimiste. Culmea este ca-mi plac si ma intereseaza aceste subiecte! 🙂

 20. @Odille- eu visez atât de intens şi compresat noaptea ca să le pot decompresa ziua, la cafea. Pentru acest motiv, eu mă culc la 3-4 dim. şi n-am nevoie de somn de frumuseţe. În caz contrar, devin prea frumos şi fuge lumea de mine că nu-s adevărat. Aşa urât, mă mai dau şi eu bine pe lângă casa omului.

 21. Odille says:

  @ODLM, dar ce visezi?
  Am cunoscut un cuplu in care sotia vorbea in somn si sotul statea cu urechea ciulita toata noaptea, doar , doar, va afla ceva ce nu stia. 🙂
  Dimineata el era frint de oboaseala si ea era ca o floare. 🙂

 22. Odille says:

  Va doresc o dimineata frumoasa!
  Eu am plecat la Beauty Sleep. 🙂

 23. CristinaC says:

  Noapte buna Odille
  Buna dimineata Omule.
  Recunosc… am mai trecut pe aici dar am vazut ca sunt singura in curte si am placat… in bucatarie.
  A trecut craciunul dar lumea tot se mai aduna… si maine o iau de la capat caci de anul nou am musafiri. VRemea se anunta buna ( adica nu va ninge )asa ca…
  Odille eu ma duc la culcare foarte tarziu si in aceasta saptamana incerc sa ma rasfat dimineata in pat ( nu prea reusesc). Sase ore de somn sunt Ok. E drept ca nu sunt prea frumoasa…

 24. @Odille- dacă soţia vorbea în somn, ce putea să afle decât preţul la nişte rochii şi pantofi?! Dar dacă el era obosit pentru că pleca şi se întorcea binişor dimineaţă?
  De obicei visez lupu’ şi mă duc cu tot avântul la Scufiţă şi o întreb: “ai nevoie de mine?” şi ea îi răspunde altcuiva, de după cortină “nu” şi eu realizez cu bucurie că sunt lupu’.

 25. Oachi says:

  Bine v-am regasit, voiosi si zglobii ca intotdeauna ! Sper ca v-ati gasit cadourile dorite … sub brad, pe masa, in casa …
  Eu inca lucrez zilele astea, asa ca vin in fuga la voi . Mai trec !
  Zi frumoasa, cu zapada pe casa, nu pe sosele si alei ce trebuie curatate 🙂 !
  Oachi´s last blog post ..IN LOC DE CONCLUZII

 26. @Oachi- şi eu lucrez şi tot bine te-am regăsit! Un transport în comun liniştit îţi urez!

 27. Odille says:

  Buna Dimineata Dragilor!

  Cristina C, Oachi, m-am bucurat sa va aud. Si eu am o zi cu multe lucruri de facut si parca nu prea ma trage inima.
  Dar imi voi gasi elanul si voi porni.
  O zi cu spor va doresc la toti.
  🙂

 28. Odille says:

  @ODLM, din povestile Scufitei Rosii, cea care vorbeste in somn si este casatorita cu lupul, am inteles ca nu este prea mult fun sa te trezesti in miez de noapte, cu lupul punind intrebari “Si cu cine erai?”
  Lupul, bineinteles, ca isi folosea vocea aceea mai placuta datorita unui fierar care-i ascutise limbutza. (cam asa cred ca era povestea).
  Ce povesti de groaza am avut si noi, ma mir ca nu suntem toti traumatizati! 🙂

 29. Odille says:

  Intotdeauna cind ma apropii de un Nou An, devin mai sfioasa. Nu stiu ce este dupa cortina si il astept cu un pic de nerabdare, dar si cu un pic de teama, cu sperante, dar si cu grija.
  Inainte de sfirsit de an ma napadesc gindurile si incerc sa le sortez pe culori. Cele roz le asez pe un raft mai la vedere, pt ca am mare nevoie de ele. Cele mai putin roz imi dau insa de furca. In orele acelea de la 5 pina la 9 dimineata, incerc sa inteleg cu ce am gresit ca sa atrag vreun rau care mi s-a intimplat si as vrea ca in Noul An sa nu repet greselile trecute.
  Nu iau hotariri pt Noul An, doresc numai ca toata lumea sa fie sanatoasa si mai doresc sa aduc bucurie de cite ori pot, si sa nu supar pe cineva vreodata.
  Va doresc numai ginduri roz. 🙂

 30. Odille says:

  @ODLM, ma voi intoarce la povestea ta.

  Daca ai fi in Canada, nu ai avea nicio problema cu tablourile pt ca aici toti peretii interiori sunt facuti din niste panouri prin care cuiele trec ca printr-o brinza moale.
  Cind am sosit in Canada, am inchiriat un apartament intr-un bloc. Dupa ce eu am stabilit locul unde ar fi trebuit sa fie un caracter din Disney,:) pe un perete in camera fetitei, sotul meu a batut un cui. Cuiul a disparut si tabloul nu avea pe ce sta. Am cautat cuiul si nimic. A mai batut un cui si acelasi lucru.
  Pina la urma am gasit cuiul. Era in sufragerie. 🙂

 31. @Odille- de ce nu puneţi oglinzi că prin alea nu trec cuiele dincolo?!
  Ştiu că în toată America pereţii interiori sunt din rigips şi îndrăgostiţii se pupă prin pereţi. Tablourile mai mari trebuie să le sudezi de calorifer.

 32. Odille says:

  @ODLM, daca am avea si mai multe oglinzi, mi-ar trebui si mai multe rochite ca sa am ce sa probez in fata lor! 🙂
  Si asa la masina mi s-a cumparat o oglinda mai mare, ca sa ma vad mai bine. 🙂 (Nu glumesc!) 🙂

 33. Odille says:

  @ODLM, sfirsitul anului vine la mine cu melancolie. Eu sunt un semn de zodiac care se ataseaza pina si de un an vechi.

  As vrea sa-ti multumesc mult pentru toate povestile pe care ni le-ai oferit, povesti care mi-au adus clipe foarte placute. Iti multumesc pentru eleganta, bunatate si umor.
  As vrea sa stii ca le apreciez foarte mult.

  Dragele mele Cristina C, Marina, Oachi, Iana, Tania, Carmen, Ana si toti cei care poposesc pe blog, va multumesc mult pentru ca sunteti aici, pentru prietenie si caldura. Ma bucur mult de compania voastra si imi este draga.
  Sper sa fim impreuna, aici, si in noul an.

 34. iana says:

  si eu, si eu…
  mi-ar fi placut sa va gasesc pe voi toti sub brad (Ilinca included). sa va imbratisez si sa ne asezam la masa cu totii. visez si eu omule si ziua si noaptea si profit din plin ca visatul e gratis. 🙂

 35. “Bunicuţo, da’ de ce ai ochii aşa de mari?”. “Ca să te văd mai bine” a zis lupu’.

 36. Încet, încet vă adunaţi şi eu mă umflu în pene, de bucurie. Mai poftiţi! E deschis program prelunjit. Când oţi fi toate, am să vă urez sănătate şi fericire, iar de n-oţi fi toate, am să vă urez fiinţă cu fiinţă, luată în parte, tot sănătate şi fericire, cât încape.

 37. Marina says:

  Bine v-am regasit ! Am lipsit motivat vreme asa lunga .A fost mai intai comemorarea de 1 an a dragului meu tata, apoi pregatirile pentru Craciun cu ore in sir in bucatarie , musafiri si ultimele trei zile am fost la Moeciu si Poiana Brasov si a fost minunat mai ales ca a nins . Multumesc pentru urari si va doresc un An Nou cu sanatate , bucurii si multe impliniri !

 38. CristinaC says:

  Dragilor…ce bine imi pare ca sunteti pe aici.
  Odille si eu sunt nostalgica la sfarsit de an. ii multumesc lui Dumnezeu ca am avut un an in care am fost in mare sanatosi cu totii si imi propun sa fiu mai buna in anul care vine si mai iertatoare, sa nu judec nici un pic pe nimeni si sa ma bucur de fiecare clipa. Lucru nu chiar usor, dar incetul cu incetul poate voi reusi.

  Omule iti multumim ca ne-ai primit la tine in ograda mereu cu veselie, umor fin si ganduri frumoase.
  Sa aveti cel mai bun an de pana acum!

 39. Odille says:

  Draga Marina, ma bucur ca ai avut citeva zile de vacanta in care te-ai simtit atit de bine.
  Asa o aniversare este ingrozitor de trista, insa cred ca cei dragi plecati, nu ar dori pt nimic in lume sa ne stie pe noi tristi.
  Eu ma gindesc ca atunci cind nu voi mai fi pe aici, fetita mea sa se gindeasca la mine cu drag, si sa-si aduca aminte cita dragoste si bucurie, glume si good times au fost intre noi. Nu as vrea sa o stiu trista nicio clipa.

  Iti multumesc mult pentru urari.

 40. Odille says:

  Cristina C, cred ca ne-am inspirat din aceleasi scrieri. Si eu incerc si voi incerca sa fac la fel ca tine in Noul An.
  Cum incep sa judec pe altcineva decit pe mine, ma gindesc ca nu-i frumos sa-i iau jobul lui Sf. Petru, si ma linistesc. 🙂

 41. Odille says:

  Noapte Buna @ODLM! Va trebui sa fugi in pat ca sa te gaseasca zinele bune aducatoare de vise frumoase.
  🙂

 42. @Odille- acum fug în pat, nu din… Voi,pormbiţelor, sunteţi zânele bune şi cred că aduceţi şi vise.

 43. ulicica says:

  Salutari drag omulet! Sper ca ti-au priit peste poate zilele de sarbatoare. Am facut o mare incursiune in lumea digitala si mi-am incropit un blog. Mare evolutie, eu sunt cam afona in domeniu.
  Sa stii ca ma bate gandul tare de tot sa experminetez o croaziera, la un moment dat, la o cototura mai romantica a vietii mele. Problema e ca, inca, eu n-am o Ilinca, dar cine stie…..
  ulicica´s last blog post ..timpul meu- timpul tau- timpul nostru

 44. Odille says:

  Draga ODLM si Dragele mele Cristina C, Marina, Oachi, Iana, Tania, Carmen, Ana si Tuturor de pe blog,

  Va doresc un An Bun si Fericit, in care sa va treziti in fiecare dimineata si sa va spuneti: Ce zi minunata am avut ieri! Voi si cei dragi voua, sa fiti sanatosi si fericiti.
  Va trimit mii de zimbete. 🙂 🙂 🙂
  Cu drag,
  Odille

 45. @Ulicica- Felicitări pentru iniţiativă. Din păcate, nu se pot posta comentarii pe blogul tău şi nu ştiu ce să te sfătuiesc pentru că nu cunosc deloc platforma Blogspot. Cred că ar trebui să activezi opţiunea Nume/Adresă URL la comentarii, pentru că altfel nu lasă pe nimeni să comenteze

 46. @Odille- mulţumesc pentru urări. La fel îţi doresc şi eu.

 47. Odille says:

  @ODLM, iti multumesc.

 48. Oachi says:

  Buna dimineata An Nou!
  Seaman grau si cu secara,
  Pana-n seara
  Sa rasara,
  Pana mane sa se coaca,
  Pana maine sa se faca,
  Sa fim cu totii voiosi,
  Sa ramaneti sanatosi,
  Ca merii,
  Ca perii,
  In mijlocul primaverii,
  Si ca toamna cea bogata,
  De toate indestulata.

  Cand om mai veni la anul
  Sa va gasim imbobociti
  Ca merii, ca perii,
  In mijlocul verii,
  Ca toamna cea bogata,
  De toate imbelsugata!
  Busuioc verde pe masa
  Ramai, gazda, sanatoasa!
  La anul si la multi ani!

  Si acum, ca v-am urat, va imbratisez pe toti si va multumesc pentru clipele frumoase petrecute alaturi de voi de-a lungul anului !
  Sa ne-auzim sanatosi si voiosi ca si pana acum!
  Oachi´s last blog post ..IN LOC DE CONCLUZII

 49. @Oachi- voioşie mică, ce eşti tu! Mulţumesc pentru urări şi să ai nişte ani buni de tot!

 50. Odille says:

  @Oachi, multumesc mult pentru urarile frumoase si voioase. Aceleasi urari iti doresc si tie.

 51. Odille says:

  Dragilor, nu stiu daca voi va faceti un bilant la fiecare sfirsit de an. 🙂

  Eu imi fac un scurt bilant al intregii vieti. Ma gindesc cit este de grea emigrarea, dar in acelasi timp m-a fortat sa mai cresc, m-a ajutat sa-mi mobilizez intreaga energie pentru a ma integra in lumea noua. Pentru prima oara nu am mai putut sa o rog pe mama mea sa-mi faca programari la dentist, sau sa vorbeasca pt mine. 🙂
  Aterizezi intr-o cultura straina, trebuie sa functionezi intr-o alta limba decit limba ta, incerci sa gasesti un job cit mai aproape de ceea ce stii si pt care ai studiat. Pina si body language iti da mari probleme, subiectul conversatiilor este diferit, felul de a dialoga este diferit.

  Una dintre companiile pt care am lucrat, organiza in fiecare an, vara, “Company’s day”, intr-un resort pe Lacul Simcoe, “The Briars”. Fiecare departament, sau citeva departamente eram programati intr-o anumita zi. The Briars este ca un hotel pe malul unui lac, inzestrat cam cu tot ce-ti poate aduce relaxare: Terenuri de tenis, biciclete, plaja, bazin, terenuri de baseball si mese somptuase.
  Noi aveam totul la dispozitie pt o zi.

  Trebuie sa va mai spun ca tot aceasta companie oferea cadou angajatilor la aniversarea a 5 ani cu compania, apoi 10, samd, cite un obiect (pe care-l alegeam dintr-un catalog) si acel obiect venea cu un diamant, doua, trei, in functie de vechime. Era vorba despre diamante mici.
  Un exemplu ar fi un pix Cross, cu un diamantel pe codita.
  Inainte de una dintre aceste zile la The Briars, am primit un memo in care eram rugati ca fiecare sa-si aleaga un “diamond’. Eu am fost convinsa ca primim cite un obiect cu un diamant si asteptam catalogul. Diamantele nu sunt pe lista mea de dorinte, asa ca nu eram in mare asteptare.
  La un moment dat se apropia termenul pina cind trebuia sa decidem si cum eu sunt constiincioasa si nu primisem catalogul, am intrebat ce se intimpla.
  Spre surprinderea mea nu era vorba despre niciun diamant. Cei care doreau sa joace baseball erau rugati sa-si aleaga in ce carou vor sa joace, carou care in baseball se numeste “diamond”. Atunci am aflat pt prima oara acest lucru.
  Sigur ca si colegii mei au fost surprinsi si s-au amuzat ca eu nu aveam habar de baseball diamond.

  Scriu acest lucru in special cu gindul la cei care isi fac planuri sa emigreze. Sfatul meu este sa fie curajosi pt ca vor fi multe situatii cind vor dori sa se ascunda sub masa, dar vor trece peste ele si vor invata. 🙂

  http://www.briars.ca/

 52. Odille says:

  @ODLM, sorry, nu am stiut ca va fi asa de mare acest comentariu. Parea mai micut in Yahoo. 🙂

 53. @Odille-este chiar interesant la “The Briars”, dar numai o zi mi se pare tare puţin. Păi eu, o zi numai aş dormi, apoi m-aş uita pe program şi aş trece prin toate, inclusiv pe la bucătărie, dar şi o săritură-două într-un pat străin ( ceea ce nu îndrăznesc în al meu). Aşa rupeam eu arcurile la somieră când eram mic. Acum aş cam rupe tavanul, cred. M-aş strecura în papucii lor pufoşi şi-n halatul ţinut pe calorifer şi aş vedea un film cu Charlize Theron. Da vesel! Numai că ea-i prea serioasă şi joacă mereu în drame. Aş vrea s-o văd măcar într-un episod cu Al Bundy. Da’ şi Christina Applegate a crescut frumos. Io-te că şi ea-mi place! Toate-mi place, aşa cum zicea Mihnea pe la 4 ani: “uite tati, ciorile cum zbor!”

 54. Odille says:

  @ODLM, asa este, in general, oamenii stau citeva zile la acest resort, “The Briars”. Sunt alintati si se relaxeaza.

  Cind ai vorbit despre Mihnea, mi-am adus aminte de fetita mea. Cind era micuta si am intrebat-o ce face, eu fiind la bucatarie, ea mincind o prajitura, mi-a raspuns intr-o Engleza-Romina, “I am mincinging”. Ceea ce ar fi insemnat, I am eating. 🙂

  @ODLM, mi se pare mie, sau tu nu faci nicio discriminare intre blonde si brunete. Sari de la Katy Perry la Christina Applegate cu o repeziciune uluitoare. 🙂

 55. Odille says:

  Astazi la ora 16.00, vom avea la TV filmul “It’s a Mad Mad Mad Mad World”. Sa vezi atunci dans! 🙂

 56. @Odille- nicio discriminare! Măcar de-aş putea sări de la Katy la Christina…
  I’m visând!

 57. Odille says:

  @ODLM, cute!

 58. Odille says:

  La una dintre firmele pt care am lucrat in Toronto, am participat la un Christmas party al companiei. De data aceea s-a facut la un club ai carui membri erau numai barbati. Cind am intrat, parca eram in clubul unde era membru Soames Forsyte , din “Forsyte Saga”. Venita de putin timp din Romania, nu-mi imaginasem ca inca mai erau cluburi numai pt barbati. Dupa citiva ani am vazut si Club pt femei.
  Desigur, membri sunt numai oameni cu foarte multi bani, pe o anumita scara sociala, si cred ca trebuie sa fie recomandati de un membru al clubului, pt a fi acceptati.
  Noi am putut sa avem petrecerea de Craciun acolo pt ca cineva din top Management de la firma unde lucram, era membru al acelui club.
  Elegant, dar nu ostentativ. O eleganta de bun gust

 59. Cred că dorm niţel. Noapte bună porumbiţelor.

 60. Odille says:

  Noapte Buna ODLM, Noapte Buna tuturor!
  Eu acum sunt plina de energie. 🙂

 61. Odille says:

  Dragilor,

  Se spune ca nu se poate Ajun de An Nou fara aceste doua melodii.

  Auld Lang Syne

  BBC Symphony, Chorus & Singers – Auld Lang Syne

  http://www.youtube.com/watch?v=rId95N2teUc&feature=related

  Cer scuze pt explicatiile care insotesc aceasta melodie. Sunt pt cei care gasesc limba folosita mai dificil de inteles (asa cum am gasit-o si eu).

  The song begins by posing a rhetorical question as to whether it is right that old times be forgotten, and is generally interpreted as a call to remember long-standing friendships.[

  “Auld Lang Syne” (Scots pronunciation: [ˈɔːld lɑŋˈsəin]: note “s” rather than “z”)[1] is a Scots poem written by Robert Burns in 1788[2] and set to the tune of a traditional folk song (Roud # 6294). It is well known in many English-speaking (and other) countries and is often sung to celebrate the start of the New Year at the stroke of midnight.

  Auld Lang Syne
  Should auld acquaintance be forgot,
  And never brought to mind?
  Should auld acquaintance be forgot,
  And auld lang syne!
  Chorus: For auld lang syne, my jo,
  For auld lang syne, We’ll tak a cup o’ kindness yet
  For auld lang syne.
  And surely you’ll be your pint stoup,
  And surely I’ll be mine,
  And we’ll tak a cup o’ kindness yet
  For auld lang syne!
  Chorus
  We twa hae ran about the braes,
  And pou’d the gowans fine,
  But we’ve wander’d monie a weary fit
  Sin’ auld lang syne.
  Chorus
  We twa hae paidl’d in the burn
  Frae morning sun til dine,
  But seas between us braid hae roar’d
  Sin’ auld lang syne.
  Chorus
  And there’s a hand, my trusty fiere,
  And gie’s a hand o’ thine,
  And we’ll tak a right gude willie waught
  For auld lang syne!
  Chorus
  Meaning of unusual words:
  Auld lang syne = Old long since (old time’s sake)
  jo = dear
  stoup = tankard
  gowans = daisies
  braid = broad
  Gude willie waught = a friendly drink and blether

 62. Odille says:

  A doua melodie:

  Ella Fitzgerald – What Are You Doing New Year’s Eve

  http://www.youtube.com/watch?v=YFQwv509lW4

 63. ulicica says:

  “la multi ani” omulet drag! Sa ai un 2011 asa cum il visezi!
  Cred ca am reusit ce-ai spus, pt. comment. Mersi 🙂
  ulicica´s last blog post ..Just in case

 64. carmen says:

  La multi ani! gazdei si tuturor musafirilor . Va doresc un an binecuvantat .

 65. @Odille- mulţumesc pentru impunătoarea melodie cântată de BBC orchestra şi cor. Superb!
  Am avut curiozitatea să o ascult în mai multe interpretări şi cea mai reuşită mi s-a părut:
  http://www.youtube.com/watch?v=rZ6qX1manUM&feature=related
  Are o voce puternică, o interpretare aparte şi o dantură perfectă. Păcat de tatuajul de pe braţ care atrage atenţia asupra impozantei dimensiuni.

 66. La mulţi ani, Odille, Marina, Anamaria, Ana-Bell, Oachi, Carmen, Ulicica, Iana, Simona, CristinaC, Semndefoc şi tuturor musafirilor.

 67. Odille says:

  @ODLM, ma bucur ca ti-a facut placere. :)Interpretarea lui Suzie McNeil este cu adevarat reusita. Multumesc.
  Am facut un search pe Internet si cam toate rezultatele spuneau ca sunt 3 melodii TOP pt Ajun de An Nou. A treia era ABBA. Insa, desi avea ca tema “Happy New Year”, mi s-a parut frumoasa , dar trista.

  Multumesc pentru urari.

 68. Odille says:

  Anamaria si Semndefoc, desi imi sunteti dragi, nu stiu cum, dar nu v-am inclus pe lista.
  An Nou fericit, sa vina cu tot ce va doriti voi!

 69. Odille says:

  Am tot vrut sa va scriu despre acest subiect. Cred ca cine vrea sa inceapa un business nou, cea mai buna afacere ar fi cu Produse Organice (In Romania, cred ca se numesc ecologice).

  Cu citeva zile in urma am vazut la Sears, cearsafuri organice. Bineinteles ca preturile erau mult mai mari decit la cele obisnuite.

  Probabil ca ei pretind ca sunt facute cu bumbac organic si prin procese industriale organice?

  SUCCES!

 70. Marina says:

  La multi ani, prieteni dragi !Va doresc un 2011 cu tot ce va doriti si o noapte magica intre ani !

 71. Odille says:

  Dragi prieteni,

  Cred ca sunteti cu totii, frumosi, tunsi, coafati, si imbracati superb de sarbatoare.

  Noi avem cel mai cald Ajun de An Nou, plus 8 grade. Cred ca ma voi imbraca diseara cu rochie lunga, dintr-o matase fina, pt croaziera, si voi dansa la lumina lunii, dupa melodii cintate la pianul din gradina. 🙂

  Un An minunat, asa cum vi-l doriti!
  LA MULTI ANI!

 72. Odille says:

  Dragele mele Marina si Carmen, multumesc mult pentru urari.

 73. Odille says:

  Dragele mele, va doresc ca din 2011 sa aveti cit mai multe dintre calitatile lui Wonder Woman, sau chiar toate calitatile (dupa cum veti dori voi). 🙂

  Wonder Woman

  http://img.photobucket.com/albums/v642/shakespeares_sister/shakes2/lynda_carter_as_wonder_woman.jpg

  “Her powers include superhuman strength, flight, super-speed, super-stamina, and super-agility. She is highly proficient in hand-to-hand combat and in the art of tactical warfare. She uses her Lasso of Truth, which forces those bound by it to tell the truth, a pair of indestructible bracelets, a tiara which serves as a projectile, and an invisible airplane”.

  Mie imi place foarte mult ideea de avion invizibil. 🙂

  Pe domni ii voi lasa sa-si spuna ei dorintele. 🙂

 74. simfo says:

  Noul an sa va aduca linistea inimii,sa va sporeasca sanatatea si belsugul,sa va implineasca gandurile si sperantele..

  Sa ninga frumos, poveste de iarna
  Tot ce e bun peste noi sa astearna, 

  Va fie sufletul bogat, luminos
  Si anul cel nou, mai curat, mai voios!
 

  Sarbatori fericite !
 
LA MULTI ANI!

  Nu v-am uitat nicio clipa,gazda noastra stie ca veneam uneori tiptil,dar la anul care acum se contureaza imi propun sa stau mult mai mult printre voi si asta va insemna ca mi-este bine!
  Imi sunteti ataat de dragi si mi-a fost intotdeauna atat de bine printre voi..
  VA MULTUMESC!
  UN AN NOU FERICIT TUTUROR!!!
  In mod special iti multumesc tie Omule,tu esti pentru mine reperul – se poate – si esti busola care indica iubire vesnica pentru Ilinca si asta ma umple de tot frumosul de pe cuprins,de tot binele,de toata speranta..
  Iti multumesc ODLM!
  Cu drag,Simfo

 75. Odille says:

  Draga Simfo,

  Un an bun, cu liniste, sau cu vise nazdravane implinite. Cum iti doresti tu.
  Cu sanatate deplina si cu un sac plin de bucurii. Cu dragoste si afectiune si cu prieteni buni.

  Ti-am simtit lipsa si ma bucur ca ai aparut la inceput de An Nou. Poate este un semn ca vei fi poposi mai des aici.
  Noi te asteptam cu drag.
  La Multi Ani!

  Noi mai avem aproape 7 ore pina vom intra in noul an. Ne bucuram vazindu-va pe voi sarbatorindu-l si ne pregatim sfiosi si totusi increzatori ca va fi bine, sa pasim in Noul An.

 76. Simfo şi Ovidius, aţi stat mai în spate şi nu v-am observat, dar iau microfonul acum şi vă urez încă 365 de zile de fericire. Mai pe urmă, să-mi aduceţi aminte să vă urez aşa, în fiecare an, tuturor celor de pe aici, deşi eu nu vă uit nicicând.

 77. simfo says:

  LA MULTI ANI!
  Odille,iti multumesc frumos pentru urari,ti le intorc insutit…De-ai sti tu cata veselie fur de la tine,esti incredibila.. 🙂

  Iti multumesc pentru urari ODLM,receptorul sufletului era dat la maxim 🙂

 78. Odille says:

  @ODLM nu stiu daca-ti plac Adamo si Joe Dassin. Mie imi sunt dragi.

  Sper sa-ti placa si sa va placa.

  Dorothee- Adamo-tombe la neige

  http://www.youtube.com/watch?v=3AhZq89v6Ic

  Le café des 3 colombes

  http://www.youtube.com/watch?v=uL8Oz_BDa4A&feature=related

 79. Odille says:

  Simfo, iti multumesc mult pt postarea ta. Mare placere mi-a facut!
  In fiecare an, pe 1 ianuarie, urmaream la TV, Concertul de la Viena.
  Sper ca nu l-am pierdut anul acesta!
  Noaptea trecuta nu am prins nicio legatura telefonica cu Romania, ca urmare toata dimineata de astazi, am stat cu mare placere la telefon si am uitat de concert. 🙂

  Iti multumesc mult pt urari.

 80. Odille says:

  @ODLM, uite ce exercitii ai putea sa faci cu bicicleta, imediat ce se va topi zapada! S-ar putea sa-ti trebuiasca si un partener. 🙂

  Va rog sa asteptati citeva secunde pina apare imaginea.

  http://wimp.com/bicycleskill/

 81. Odille says:

  @ODLM, ma inclin in fata ta! Dar unde te-ai antrenat asa de bine?

  In Canada sunt, sau erau, cluburi unde plateai ca sa te catzeri pe pereti. :)Era un fel de sport. Se numea “Wall climbing”. 🙂
  Am gasit un site.

  http://www.climbingacademy.com/

  Acum mi-am dat seama ca basmele noastre sunt cele mai bune surse de urari de An Nou.

  Sa ajungem la 100 de ani si inca sa putem sa vedem pe fata Imparatului Rosu ascunsa dupa Luna 🙂 si sa auzim iarba cum creste. 🙂
  Precum Ochila, Pasari-Lati-Lungila, si mai erau citeva personaje interesante. 🙂

 82. @Odille- Afară este Gerilă, iar eu sunt dintr-o altă poveste şi sunt Adormilă pe tastaturilă. Noapte Bunilă.

 83. Când să adorm, am devenit Trezilă. Am butonat pe TV şi am dat pe Acasă. Văd acum Miss Univers 2010. Mi-a fugit somnul în Groenlanda. Am înţeles că fotografiile lor sunt pe NBC.com

 84. @Simfo- ţi-am răspuns la minunatele linkuri ale Concertului de la Viena, pe blogul Simonei. Îţi mulţumesc şi aici.

 85. @Simfo- nu sunt lămurit cine-i Gabriela Simuţ. Cumva…?

 86. CristinaC says:

  La Multi Ani fericiti dragilor!
  Am intarziat cu uraraile dar stiu ca voi ma iertati. Am avut casa plina (nimic nou) si am fost intre bucatarie si sufragerie toata ziulua.
  A mai trecut un an si a inceput altul… sa fie bune pentru voi toti!

 87. simfo says:

  Omule,Gabriela Simut este cu certitudine o persoana cu viziuni pentru o alta lume.Este apoi o redutabila profesoara pe care fiicele mele au avut norocul sa o aiba si la clasa.Nu i-am spus niciodata dar va spun voua:rar intalnesti oameni de calibrul si distinctia ei!
  Am raspuns cum am stiut,te gandeai la altcineva?

 88. carmen says:

  La multi ani!

  Burj Dubai Khalifa Fountain ‘Time to Say Goodbye’
  http://www.youtube.com/watch?v=w6-jgoqC4FQ&feature=related

 89. Odille says:

  ODLM, imi amintesc din cometariile tale ca pretuiesti computerele “Apple”.
  Am primit un mesaj cu un speech al lui Steven Jobs, care mi se pare foarte interesant, ideea fiind sa-ti urmezi in viata inima, intuitia si sa vrei intotdeauna sa nu mergi pe carari batute, ci sa gasesti drumuri noi pentru a-ti realiza visurile. (Daca ati vazut deja acest clip, imi cer scuze).

  Insa am mari rezerve in privinta ideii ca nu ar fi nevoie sa-ti termini studiile. Cred ca o majoritate covirsotoare au nevoie de o diploma/certificat, pentru a-si indeplini visele.

  Steve Jobs’ 2005 Stanford Commencement Address

  http://www.youtube.com/watch?v=UF8uR6Z6KLc

 90. Odille says:

  Un mesaj placut si relaxant, pe care l-am primit.

  Pt limpezirea gindurilor.

  Atinge apa cu mouse-ul!!!
  Apoi mangaie apa tot cu mouse-ul.

  http://www.artistsindevon.com/water/water_1.htm

  Dupa ce ai vizionat prima poza, da click pe sageata din dreapta
  si procedeaza ca mai sus, vei vedea multe poze frumoase cu apa
  curgatoare.

 91. Marina says:

  Bun gasit in 2011 ! Repede au mai trecut sarbatorile ! Maine la job ! Off , parca mai mergeau cateva zile libere !

  Odille , mi-au placut fotografiile !Sunt relaxante . Voi incerca sa mi le amintsc inainte sa adorm ! 🙂

 92. Odille says:

  Marina, imi pare bine ca ai sosit un pic pe aici, ca un fluturas, pt ca eram singura. 🙂

  Aici se spune ca o metoda care ajuta la a adormi ar fi “to count sheep”.
  Eu am incercat metoda, dar cu fluturi si nu am avut succes, de fapt ma trezeam complet.
  Spuneam cam asa: Un fluture bleu, doi fluturi galbeni cu cerculete albe, trei fluturi albi cu galbui, patru fluturi violet cu suvite aurii…. Si ma trezeam pt ca vroiam sa gasesc combinatii cit mai frumoase. 🙂

  Va dau, insa un exemplu clasic din programul pt copii “Sesame Street”, cu Ernie si Bert.

  Sesame Street – Counting Sheep, Fire Engines and Balloons

  http://www.youtube.com/watch?v=pigcahytIH8

  Marina, o saptamina usoara!

  Noapte Buna tuturor!

 93. CristinaC says:

  Dragilor sper ca ati petrecut pe cinste si ati terminat cu toate revelioanele prelungite.
  Maine e luni si la noi incepe munca. Asta inseamana ca voi fi mai mult cu voi! ( nu mai spuneti nimanui).
  Va urez un an bun pe unde munciti voi!

 94. Am fost prin vizite zilele astea şi m-am şi dormit pe mine bine. Bine v-am găsit vesele!
  Am o excursie frumoasă pentru voi:
  http://www.tubewatcher.tv/182
  Vă sfătuiesc să duceţi mouse-ul pe imagine şi în dreapta jos,pe bara de progres, aveţi 4 săgeţi îndreptate spre punctele cardinale intermediare( SW,NW,NE şi SE). Imaginea este high definition şi o vedeţi în toată splendoarea ei full screen.

 95. carmen says:

  Multam fain! mie chiar imi place sa zbor cu avionul…Mi-a placut si plimbarea si ce am vazut

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: