search
top


Jaguarul neparcat

Casă la Corbeanca, conform Fiscului.

Am intrat amândoi în frizerie. Eu primul, pentru că sunt mai intelectual în comportament şi el, imediat după mine. Avea o tunică trei sferturi şi-un pic, mauve închis, fără guler şi cu broderie pe piept şi epoleţi. Era descheiat şi se puteau citi nişte pantaloni strâmţi, tip burlan şi o centură lată cu cataramă cap de tigru. Pantofii erau ascuţiţi şi disproporţionat de lungi, cam cât un skate board rulat câteva sute de km. Semăna întrucâtva cu Alonso de la Cazinou. Eu aveam programare, aşa că m-am aşezat pe scaun ca un copil cuminte dus la Ciufulici. Şi-a agăţat nerăbdător tunica în cuier. Privirea lui a cuprins toate fetele care tundeau la ora aia. Singurul frizer era ocupat cu mine. I se adresează:

– Vezi că am Jaguarul pus pe flashuri în faţă , că nu puteaţi să vă faceţi şi voi locuri de parcare. Ia cheile astea şi găseşte un loc de parcare sau plimbă-te juma’ de oră cu ea până termin eu. Îţi plătesc eu pentru lipsă.

Mare noroc că frizerul meu avea părul mare şi creţ, care-i ascundea fruntea, că alfel i-ar fi lipit bancnota de 100 exact pe osul occipital. Eu, îmbrăcat în mantia aia albă de nu mi se vedea decât capul, probabil că i-am părut un puştiulică a cărui mamă era dincolo, la coafor şi care abia aştepta să se uşchească nenea frizerul ca să scoată de sub mantie telefonul mobil şi să joace Tetris. Când m-am întors odată spre el şi i-am dat cu paloşul privirii o smetie, a încetat orice zgomot şi a ieşit afară. S-a întors cu o privire senină de bebeluş fără pampers, dar cu maşina parcată. I-a venit rândul şi s-a trântit ostenit pe scaun. Cu aceeaşi mantie albă, capul lui era excesiv de ţuguiat, cu un feleşteoc de păr chiar pe vârful ţuguiului, în rest, numai piele fină ca pe dosul lui Jennifer Lopez şi conţinut identic. S-a auzit un muget de vacă de stepă rusă. De sub mantia lui, a scos ca un magician, un Iphone care continua să mugete crescendo.

– Alo, da măi, uite sunt într-o şedinţă. Zi-i repede că mă grăbesc! De unde să ştiu io băi că proasta aia a plecat de la tine! Cum zici că o cheamă? Dora? E mişto?  Băi, io am 60 de angajate în magazinele mele. Şi mie-mi pleacă fete, ce, numai ţie? Primesc o sută de CV-uri pe lună, le angajez şi p’ormă pa, ba că nu le convine programul, ba că nu le mai lasă părinţii, ba pe aia a lor! Tu ce mai faci? Cum îţi merge? Mâine plec la Londra după nişte marfă. M-am plictisit de drumuri , da’-mi trebe mălai băi, că ştii cât mănâncă chiria, salariile, distracţii şi alte alea. Da’-mi iau şi eu o fată pe care-am angajat-o luna trecută şi stau vreo săptămână. Ei nevastă-mea, ea stă acasă, nu trebuie să ştie ea toate treburile mele! Hai pa, că tre’ să intru iar în sala de conferinţe. Mai vorbim…

Alonso vorbea tare de parcă era singur în baie şi ropotul duşului trebuia astupat. Numai dacă or putea câinii să vorbească vreodată, dar până atunci nimeni nu poate şti dacă ei sunt fericiţi că au cca 3000 de senzori de miros. Cum ar fi să simţi mercaptanul care trece pe la 10 m sub tine? Cum ar fi să simţi hingherii care trec pe la două stăţii ( e câine, nu-i cere să fi citit nici măcar Mersul Trenurilor!)  şi să latri ca un epigon neînţeles? Dar şi cum ar fi să-i simţi parfumul Laikăi când este tocmai în stratosferă? Bărbaţii au maximum 10 senzori, iar când au 12 sunt etichetaţi ca somelieri vestiţi. Păi, uită-te la o fată care are 2999 de senzori şi te simte când ai pe cămaşă un alt parfum, “de la nenorocita aia”, sau un ruj pe guler, care intră la văz, ce-i drept, dar tot intuiţie se numeşte. Eu sunt absolut convins că Alonso va fi descoperit într-o zi de nevastă-sa, care nu renunţă ea la un proprietar al atâtor magazine, să o lase mai apoi mlaştină şi să-şi ia o slăbănoagă cum a fost ea odată. Ce dacă a mai îmbătrânit? Simţurile i-au rămas aceleaşi, ba chiar i s-au ascuţit. Numai bărbatului i se tocesc şi-şi rumegă aventurile prin staţiunile de odihnă ale sindicatelor.

Un nou muget de vacă.

– Da Dora, cum n-ai găsit bilete pentru noi mâine? Ai vorbit cu cine ţi-am spus? Bine, lasă că mă ocup eu, acum mă fac frumos pentru tine, lebăduţo. Tu fă rezervare la London Marriott cum ţi-am spus. Bine, te pup dulce, pa,pa, pa!

Buzele lui groase erau certate. A superioară îl încurca la respirat pe nări, iar cu cea inferioară atingea ecranul touch-screen care-i modifica display-ul când în calendar, când în contacts, când în poza nevesti-sii care s-a văzut în oglinda mare din faţa scaunului său şi i-a produs o grimasă intrată deja în reflex. Se pare că frizeriţa nu era deranjată de vorba lui lungă de la telefon. Nu avea câmp operator pe la ureche, cum v-am spus, doar la ţugui, şi-i aranja şuviţa când pe stânga, când pe dreapta, dar Alonso era departe, cu gândurile lui la Londra, la Dora, la Marriott, la gângurelile ce le va scoate de la ea.

Vaca, neobosită!

-Da Venera, ţi-am spus să nu mă mai cauţi! Ce mai vrei de la sufletul meu, sau mai bine zis de la portofelul meu? Ţi-am luat casa aia la Corbeanca, ţi-am utilat-o cu ce-ai vrut tu. Ai vrut plasmă de 103, de 104 ţi-am luat, ai vrut frigider de inox, de inox ţi-am luat, mai voiai şi cristale Swarovsky pe mâner. Prost am fost eu că mă luam după tine! Cum dracu’ nu făceaţi nimic fă, când el era în chiloţi şi umbla bazbuzuc prin casa mea şi pe muzica mea, vorba cântecului? Ce spui mă? Ce-ai să-i zici tu nevesti-mii? Păi aluniţa aia de pe spate poa’ s-o vadă oricine la plajă şi să se dea rotundă că s-a culcat cu mine. Vrăjelile astea nu ţine cu mine! Mă laşi?!

A închis telefonul prin împingere, ca şi cum Venera trebuia înlăturată fizic , deşi telefonul cu ecran sensitiv se închide şi numai dacă-l mângâi pe “end call”. Vorbea în barbă şi înjura cu un semiton mai jos şi audibil numai pe o rază de 3 scaune.

Eu terminasem tunsoarea, m-am ridicat şi mă uitam în oglindă ca nu cumva sudălmile lui Alonso să-mi fi zbârlit buclele. Câteva fire se făcuseră ţepi, cele mai sensibile se înhăitaseră cu fiorii de pe şiră, iar pielea de găină invadase o bună bucată. Alonso a rămas la un masaj exotic, împachetări cu muştar şi o viaţă de “Turkish delight”.

Când am ieşit, o vacă mugea romantic.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

144 Responsesto “Jaguarul neparcat”

 1. CristinaC says:

  Omule… tu chiar ai fost martorul acestor convesatii ? La frizer?

 2. nina dumitru says:

  ODLM,am mult de recuperat , trebuie sa iau blogul la pas marunt…
  Pina atunci insa , sa aveti cu totii O sarbatoare cu Lumina si implinire alturi de cei pe care ii iubiti .Voua si celor dragi voua , toate cele bune .
  Va pup.
  nina dumitru´s last blog post ..Elegia ultimei iubiri

 3. @CristinaC- singurul lucru exagerat este că vreodată câinii ar putea să vorbească, deşi… ma vorbim peste vreo 2000 de ani! Cu ei…

 4. Tuturor fetelor luminate de pe acest blog să le aducă Domnul sănătate, linişte sufletească şi Sărbători Pascale cu bucurie.

 5. @Odille- ai scăpat laptopul pe jos? E închis la wireless?

 6. @Nami- tu cu colega de muncă te dai în maşinuţe, în loc să lucraţi pentru ţară, pentru popor? N-aţi avut băieţi pentru că erau la muncă.

 7. simfo says:

  Va doresc tuturor Paste fericit,sa aveti o sarbatoare frumoasa care sa va aduca linistea aceea datatoare de viata!..

 8. Odille says:

  @ODLM, Dragelor, abia acum am reusit sa fiu la computer. Am avut multe intilniri, de business, dar si cu prieteni foarte dragi.
  Insa v-am dus dorul. Am sosit sa ne jucam impreuna. Sper sa fiti pe aici. 🙂

 9. Odille says:

  Dragii mei, ODLM, Nina, Simfo, multumesc mult pt urarile voastre. Ma bucur cu adevarat de gindurile voastre bune.

  Dragi musafiri ai lui Odlm, ma gindesc la voi cu drag si va trimit gindurile si urarile cele mai bune pt un Paste Fericit.

  Sunt sigura ca Iepurasul de Paste este foarte mindru de voi. 🙂

 10. Odille says:

  A fost o placere sa citesc noua postarea. ODLM, descrii personaje si situatii cu asa de mult talent si forta, incit mi se pare ca vad un film.

  Cine nu si-ar dori sa vada un barbat imbracat intr-o tunica de culoare mauve delicat, si mai ales cu broderie pe piept, sau catarama cap de tigru, ca sa nu mai vorbim despre pantofii ca niste pesti fierastrau? 🙂
  Si acel susur de telefon, care imita asa de bine natura, m-a innebunit! 🙂
  Numai ca asa de bine ai descris aceasta noua categorie de romani, incit mi s-a ridicat parul in cap, cum ni se intimpla la experimentele de la lectia de fizica, despre electrictate statica. 🙂

  Citeam si ma cuprindeau fiori reci.

  Am vazut si eu un exponat al acestei categorii, la un restaurant bucurestean, in zona Tribunalului mare din Bucuresti. Era imbracat intr-un costum de camuflaj, cumparat “de la pachet”, cu siguranta, de la un soldat american, la git avea citeva lanturi groase de aur. Statea la o masa si vorbea la telefon, foarte tare, cu un amic, cred, asa incit sa auzim toti clientii restaurantului. Ii spunea cum l-a amenintat pe judecator la telefon si cum i-a ordonat ce decizie sa ia in procesul lui.

 11. lotusull says:

  ODLM, esti un fin observator al realitatii. Ai descris cu acuratete un personaj caraghios, intalnit destul de des in mediul inconjurator. Pe langa personajul principal- omul normal ce merge sa se tunda, restul nu sunt decat secundare, chiar daca sunt bine creionate.
  Dincolo de asta, genul asta de oameni cu jaguar neparcat si compania aferenta, ma obosesc atat de tare, incat dupa ce stau si ma hlizesc si rad in sinea mea, ma ia somnul 🙂

  Omule, iti doresc si aici, tie si tuturor celor dragi tie cat si vizitatorilor tai speciali, numai bine si liniste si frumos.
  🙂
  lotusull´s last blog post ..Am să mă gândesc la fiecare din voi

 12. Odille says:

  Cristina C, am citit comentariul tau de la postarea anterioara, si-mi pare asa de rau ca inca ai probleme cu genunchiul.
  Citeodata nici nu mai stii cum sa-i vorbesti. 🙂

  Iti doresc sa fii bine de tot ca sa poti sa te bucuri de restul concediului.

 13. lotusull says:

  Omule, am reusit !!!
  🙂
  Wow, sunt tare incantata. Si tare multumesc. Multumesc frumos.
  🙂
  lotusull´s last blog post ..Am să mă gândesc la fiecare din voi

 14. Oachi says:

  Draga gazda, doamne dragi si alti musafiri, va urez cumpatare, smerenie, pace. Sa aveti sarbatori curate si Luminate !
  Oachi´s last blog post ..UN OM ! UN INGER ! UN INGER-OM !

 15. CristinaC says:

  Dragilor, multumesc pentru ganduri urari…
  Azi am facut drob… nu ma astampar.

 16. CristinaC says:

  Omule… cainii vorbesc, dar trebuie sastii sa ii asculti.
  Personajul tau din aceasta povestire adevarata ma ingrozeste… si asta pentru ca e reprezentantul unui categorii sociale aparute in ultimii ani. Cred ca e greu sa te adaptezi la asa ceva…
  Norocul nostru ca mai gasim pe langa ei oameni normali.

 17. CristinaC says:

  E Vinera Mare si va doresc tuturor prietenilor mei din acest loc minunat virual unde Ana are mere, sa sa va coboare in suflete lumina sfanta si sa va aduca sanatate, bucurii si impliniri, dupa sufletul vostru frumos!

 18. Alina Grozea says:

  ODLM, ma simt fata de pe blogul tau, si-ti multumesc pentru urari! La fel!
  Cat despre povestea ta, nu zic nimic, ca daca-aveam Jaguar, la fel faceam! 🙂
  Alina Grozea´s last blog post ..Rugăciune de Paşte

 19. Alina, păi eu cu Ferrari, ce să mai zic? Trebuia s-o chem să mă tundă în maşină? Drive-in haircut

 20. CristinaC says:

  Alina… nu te cred!

 21. De ce să nu vă amuzaţi şi voi?

  Pisi

 22. CristinaC says:

  Adorabil pisoiul japonez Maru !

 23. Alina Grozea says:

  Cristina, mie imi plac masinile misto, si cei care au masini misto sunt cu o za mai sus in lantul trofic! Amarastenii sa se supuna! 🙂 🙂
  Alina Grozea´s last blog post ..Rugăciune de Paşte

 24. Odille says:

  Alina, cred ca unul dintre motivele pt care viata este interesanta este ca oamenii au pareri diferite.

  Mie imi place si o masina “Lada”, daca cel care o conduce este un adevarat domn. 🙂

 25. Odille says:

  Astazi am avut o experienta foarte placuta. Un taximetrist a refuzat o parte din bacsis, spunind ca-i platim prea mult.
  I-am luat numarul de telefon.

 26. Odille says:

  Un pisoi foarte dragalas! 🙂

 27. Aşa-i Odille! Eu când conduc Lada sunt un adevărat domn. Şi înjur doar în gând.

 28. @Odille- taximetristul nu-i din Bucureşti unde i-au dedulcit turiştii capitalişti.
  Io cried câ-i din Moldova, pi ci pui parii?

 29. CristinaC says:

  Omule… Ferrari Lada? Made in Republica Sovieto-Italiana? Sau fake din China?
  Tu nu injuri nici in gand… pi ci pui parii?

 30. CristinaC says:

  Omule… aveam o intrebare technica si doar din curiozitate… De ce apar eu pe Live Traffic Feed ba din Mississauga ba din Toronto? Sa stii ca eu stau cuminte (incerc macar) in Hamilton/ Stoney Creek , Ontario… nu migrez la est niciodata.

 31. Odille says:

  @ODLM, pi ci sa jur eu ca taximetristul era din Bucuresti? 🙂 Am insistat si a luat numai o parte din bani.
  A fost o frumoasa surpriza.

 32. CristinaC says:

  Odille… taximetristul era Iepurasul deghizat… facea cadouri oamenilor cu sufletul frumos!

 33. Odille says:

  @Cristina C, adevarul este ca am fost foarte cumintica zilele astea, s-ar putea sa fi fost Iepurasul. 🙂

 34. Odille says:

  Un Iepuras politicos, placut si cu cercei stralucitori in ambele urechi!
  Asa o fi moda la Iepurasi. 🙂

 35. Odille says:

  Dragii mei, in Romania se simte cu adevarat Sarbatoarea Pastelui. Sunt fericita. Toata lumea face pregatiri, familiile se aduna. Astazi centrul Bucurestiului era aproape gol. Sau sunt toti schiori, sau au familii in afara orasului? 🙂

 36. @Odille- bine, te cred că zilele astea ai fost tare cuminţică. Dar în rest?

 37. CristinaC says:

  Hei copii!
  Ati venit de la inviere? La voi si la Ierusalim invierea este la aceeasi ora…la noi putin mai tarziu… vreau sa aud si mai ales sa vad cozonaci, oua vopsite…bucurie ….
  Hristos a inviat!

 38. […] celor cunoscuţi mai târziu: alex, altcersenin, cati, cita, diana, flavius, gabi, mel, oana clara, omuldelamunte, redsky, scorpio, shayna, şoseta cu poveşti, tudor, tu26dor, vero, virusache. gând bun şi […]

 39. @CristinaC- adevărat a înviat.

 40. psipsina says:

  hristos a înviat, odlm! sărbători fericite, sărbători luminate, cu oameni dragi alături şi cât mai departe de internet! 😉
  psipsina´s last blog post ..e vreme de sărbătoare…

 41. Odille says:

  Dragilor,

  HRISTOS A INVIAT!

 42. Odille says:

  Cristina C,
  ADEVARAT A INVIAT!

 43. Odille says:

  @ODLM,
  Mi se pare mie, sau tie nu-ti place “Lada”? 🙂

 44. Odille says:

  @ODLM, zilele astea am fost super cumintica. 🙂

 45. Odille says:

  Dragilor,

  Sa va bucurati de aceasta mare Sarbatoare impreuna cu toti cei dragi, dar si cu iepurasi si oua de ciocolata, cozonac, pasca cu ciocolata, pasca cu smintina, oua rosii, fripturica, ciorbica de miel si tot felul de alte bunatati. 🙂

 46. @Psipsina- Adevărat a înviat! Mulţumesc pentru urări. Sărbători Pascale cu bucurie în suflet.

 47. @Odille- Adevărat a înviat! Să fiţi fericiţi alături de dragii şi dragele voastre.
  Vrei să spui că tu mănânci toate bunătăţile astea? Talia, cu talia, cum rămâne?

 48. Odille says:

  @ODLM, multumesc mult.

  Zilele astea sunt pe o dieta de ceai de tei. Am prins zilele trecute o viroza respiratorie si sunt cam bolnavioara. Mi-am dorit asa de mult sa merg la Inviere in Romania, cum nu poti sa-ti imaginezi. Am contramandat si vizite la rude si prieteni. Sunt cam paraponistia din cauza asta. 🙂
  In privinta taliei, planeta de pe care se pare ca vin, cred ca se conduce dupa alte legi. Cu cit mai multe dulciuri, cu atit mai slabuti ii sunt locuitorii. 🙂

 49. nina dumitru says:

  Cristos a inviat!Sa va fie sarbatoarea frumoasa ca sufletele voastre. Sa ne bucuram de ce e frumos alaturi de oamenii dragi si sa ne auzim sanatosi ! Va pup.
  nina dumitru´s last blog post ..Elegia ultimei iubiri

 50. Oachi says:

  Va doresc sa va bucurati si sa savurati linistea din Duminica Pastelui, cu potop de soare si oameni dragi!
  Adevarat c-a Inviat !
  Oachi´s last blog post ..Ce am mai invatat

 51. @Nina- Adevărat a înviat! Sănătate, bucurie, pace şi vouă.

 52. @Oachi- Adevărat a înviat! Oamenii pe care-i iubeşti, să-ţi fie alături tot timpul.

 53. CristinaC says:

  Adevarat a inviat!

  Sper ca ati a avut cu totii o sarbatoare minunata si v-ati bucurat cu familia si/sau preitenii !

  Odille ce planeta e aceea ca acum imi iau zborul si cer rezidenta permanenta?

 54. Odille says:

  Cristina C,

  Cu siguranta este o planeta calda, pt ca eu la 38 de grade Celsius ma joc cu razele de soare.
  Toate mesele sunt compuse din dulciuri. 🙂
  Sunt sigura ca pe acea planeta sunt interzise toate vegetalele si fructele, cu exceptia fructelor de padure: fragute, zmeura, afine si mure. 🙂
  Nu exista notiunea ca cineva cistiga in greutate din cauza dulciurilor.

  Partea negativa este ca cei de pe aceasta planeta sunt mult prea sensibili si sufera prea mult. Si atunci, pt a-si alina supararea, papa dulciuri si fructe de padure. 🙂

 55. Odille says:

  Nina si Oachi, multumesc si eu pt gindurile bune.

 56. Odille says:

  Noapte Buna Dragii mei!

 57. Bună dimineaţa, dragelor. Azi nu se munceşte în ţară.

 58. @Odille-lasă viroza. Hai afară la joacă!

 59. @CristinaC- să ştii că Odille este de pe planeta Dohului. El a luat-o odată de mult şi s-a tot duuus…

 60. wind says:

  Hristos a inviat !

  insfarsit a venit primavara !

  🙂
  sper ca ati avut sarbatori frumoase
  🙂

 61. Valin says:

  Bun gasit Omuldelamunte.
  Mi-am gasit citeva clipe sa-ti scriu.
  Am primit o indrumare catre gindurile pe care le scrii de mai bine de un an; am trecut insa pe aici mai rar decit meriti, mai rar decit vreau.
  Hristos a inviat.
  Paste binecuvintat.
  Numai bine faci.

 62. Odille says:

  In Revista “Historia” am citit citeva articole foarte interesante, sub titlul “De ce suntem ortodocsi”.
  O intrebare care a fost ridicata este daca Ortodoxia ar fi un motiv al inapoierii economice.
  Va dau un pasaj”
  “În primul rând, dacă luăm în considerare cercetările şcolii de Sociologie a Religiilor, constatăm o problemă a raportului său economie-religie; pretutindeni calvinii sunt mai bogaţi decât luteranii, luteranii mai bogaţi decât catolicii, aici se oprea analiza lui Max Weber. Extinzând teoria, catolicii sunt mai bogaţi decât ortodocşii şi ortodocşii, mai bogaţi decât islamicii, cu excepţiile artificiale: Luxemburg şi Qatar. Asta, din cauza unui tip de educaţie pe care ţi-l dă Ortodoxia, care nu este cel al protestantului. Consider că Ortodoxia e legată de o anumită rămânere în urmă economică. Protestantul ştie că el este o fărâmă, un nimic în mâna dumnezeirii, el este născut din păcatul lui Adam şi al Evei şi trebuie să muncească continuu ca să-i placă lui Dumnezeu. Trebuie să fie adeptul lui „Times is money“ şi chiar să se bucure puţin de plăcerile trupului. Răsăriteanul, de la Sfinţii Părinţi din secolul al IV-lea, ştie că omul este o parte din Dumnezeu, este făcut aidoma Lui, de aceea când se căsătoreşte în Biserică i se pune o coroană pe cap pentru că, pentru o clipă, este Împăratul lumii. Şi pentru că este asemenea lui Dumnezeu, Dumnezeu îl ajută. Dumnezeu îi face de toate, iar el stă, se uită, se roagă, se mai joaca cu noste matanii, …..”

  http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/e-o-enormitate-afirma-ne-am-nascut-ortodocsi

 63. Odille says:

  Este aproape 9 dimineata, pe unde va jucati? 🙂

  In curind va trebui sa plec de linga computer.

 64. CristinaC says:

  Prezint scuzele domniilor voastre… Am lipsit luni de la apel…

  Mi-a lipsit EL, si mi-a fost greu. Marturisesc, am inceput sa-l iubesc…

  La inceput nu ne-am placut reciproc… El nu era conform visurilor mele… fin, elegant, imbracat in rosu ca sa se potriveasca culorii preferate…n-avea nici un atuu. Dimpotriva, era greu(m-am gandit ca a fost o gluma la adresa greutatii mele,)mare… asa ca un student fata de colegii dintr-a noua, cu muchii bine conturate, parea plin de o personalitate total diferita de a mea… Imi era chiar incomod sa il car dupa mine asa ca nu prea il bagam in seama si ii preferam pe verii lui, chiar daca erau ceva mai batrani, fixati de mult la locurile lor, si lumea spunea ca nu mai faceau fata tuturor cerintelor.
  La un moment dat, am fost nevoita sa ii parasesc pe veri si de nevoie am apleat la EL…Rcunosc ca s-a purtat extrem de frumos cu mine in ultimele doua saptamani, ca un prieten adevarat care la nevoie se cunoaste ( culmea cand ai tu nevoie de el si nu invers) si mi-a facut chiar multe mofturi… la ore foarte dificile… cand nimeni nu mai era prin preajma sa imi sara in ajutor ( ca si acum de fapt)
  Azi i-am dat o zi libera… sa vada cum e si cu alti stapani…ceea ce m-a facut sa lipsesc de la voi….
  Aualeu cat am “vorbit”!
  Scuze Omule… fug la culcare.

  PS. Il cheama ASUS.

 65. Odille says:

  Draga Cristina,

  Ma bucur sa te vad, chiar ma intrebam ce s-a intimplat ca nu te-am auzit.

  In privinta Lui, eu nu sunt pretentioasa deloc. Chiar daca ar fi cit o lada si ar trebui sa-l conectez cu o ancora cit cele de vapor, tot l-as iubi. 🙂
  Acum, sunt un pic mirla-popirla pt ca folosesc laptop-ul sotului meu.
  Pina acum faceam moftusi, spunind ca prefer laptop-ul meu cu Windows XP si Microsoft mai vechi, iar acum nu mai are loc nimeni la acest computer, din cauza mea. 🙂

  Singura calitate pe care i-o recunosteam era ca era rosu.

  Sper sa am puterea sa nu-mi cumpar un laptop mic pt ca atunci cred ca as pierde legatura cu realitatea. 🙂

 66. lotusull says:

  Buna dimineata tuturor, fie sa aveti o zi frumoasa azi 🙂

  Omule, ti-am lasat o leapsa la mine pe blog. Asta numai daca simti ca ti-e bine s-o preiei 🙂
  lotusull´s last blog post ..Leapșa distrată

 67. @Wind- Adevărat a înviat!. Bine ai revenit!

 68. @Valin- Adevărat a înviat! Doar primul comentariu a fost moderat. Bine ai venit! De acum eşti liberă să comentezi ce vrei, mai ales de bine…

 69. @Odille- eu am observat că ruşii s-au întors cu spatele la noi pentru că vorbim o limbă ale cărei rădăcini nu sunt slavone şi ne lasă pe seama europenilor, iar europenii ne lasă pe seama ruşilor pentru că suntem ortodocşi şi nu catolici. Suntem în două luntrii, în şpagat etern.

 70. @CristinaC- Ia-l pe Asus în braţe şi pupă-l de noapte bună!

 71. @Lotusull- am citit leapşa şi sper să am timp s-o preiau. Mulţumesc şi zile bune să ai.

 72. Valin says:

  Multumesc Omuldelamunte.
  M-ai facut sa zambesc. Nu apartin frumusetii acestei lumi, pt mine libertatea se termina intr-o consoana.
  Daca voi gresi prin ce scriu aici, te rog sa nu ma ierti, poti sa-mi stergi comentariile pe care le consideri nepotrivite. Voi scrie sincer, nu stiu daca de bine, imi doresc cel putin….corect gramatical macar.

 73. Odille says:

  @ODLM, ieri m-am simtit mai binisor. Prietenii si-au asumat riscul sa ne vada, desi noi am vrut sa anulam intilnirea. Sper din toata inima sa ne fi pastrat viroza numai pt noi. 🙂

  Astazi este o zi superba pt bicicleta. Ca o dimineata de vara.
  Cred ca s-ar bucura si bicicleta daca ai invita-o la o plimbare! 🙂

  Mi-am luat zborul. Am hoinarit un pic prin Bucuresti: “Hanul cu Tei”, Cale Victoriei.

  Magazinul Cocorul a fost renovat cu mult bun gust. Este modern, elegant, cu un etaj de designers romini. Mi-a facut placere.

  Pasajul Balcescu este curat si ingrijit.

  Insa bucuriile sunt presarate cu tristeti. Intr-un pasaj catre Lipscani era un om in virsta care m-a impresionat mult. Cinta la o mandolina dupa partituri. Cred ca orice tara civilizata trebuie sa aiba grija de batrinii ei. (Oamenii in virsta, care incearca sa vinda cite un buchet de flori, sau cine stie ce nimicuri, ma impresioneaza pina la lacrimi,)

  Este adevarat ca in Romania ma uimeste faptul ca oamenii se pensioneaza asa de devreme, cind sunt inca foarte tineri si in putere. Sunt convinsa ca in Canada, 90% din oameni, nu si-ar permite sa se pensioneze la 50-55 de ani. Dimpotriva, daca se pensioneaza la 65 (femei si barbati), multi continua sa lucreze, fie full-time, fie part-time.

  Am calatorit si cu metroul, doua statii (Piata Romana – Unirea). Metroul din Bucuresti este mai bun decit cel din Toronto, fara nicio exagerare.
  Inca mai am de facut descoperiri frumoase.

  P.S. Un taximetrist mi-a spus astazi ceva nostim. Era speriat pt ca avusese un pasager acum citeva zile, “un domn de stiinta”, care i-a spus ca din cauza accidentului nuclear din Japonia, stratul de ozon s-a micsorat si multe tari vor fi sub apa: Italia,Olanda, Franta, etc (ce amestec aiurea i-a putut servi bietului om!).
  Toti cetatenii acelor tari vor veni in Romania pt ca aici suntem protejati de Carpati. 🙂
  M-a intrebat: Spuneti Doamna, unde sa aiba loc atita lume, doar vedeti ca nu mai avem loc pe strazi si fara ei!

  L-am linistit. I-am spus ca in Canada si America este atita pamint nelocuit incit uneori mergem ore intregi pe autostrada si nu este tzipenie de om si de asezare. Ca urmare toti se vor duce acolo. 🙂

 74. Odille says:

  OH! ce mult am scris! Scuze!

 75. @Valin- şi la spanioli “libertatea” se termină într-o consoană şi slavă Domnului că sunt liberi să zburde prin ţară, dar şi pe afară.
  Dacă scrii la Lotus aşa sufletist, n-o să te lase el, sufletul, să mă tăvăleşti pe mine prin făină de epitete nemiloase…

 76. lotusull says:

  Omule, nu-i graba cu leapsa, faci cand se poate.
  Valin e sufletist, garantez pentru asta.
  O zi frumoasa tuturor .
  🙂
  lotusull´s last blog post ..Leapșa distrată

 77. Odille says:

  @ODLM,

  @Odille- eu am observat că ruşii s-au întors cu spatele la noi pentru că vorbim o limbă ale cărei rădăcini nu sunt slavone şi ne lasă pe seama europenilor, iar europenii ne lasă pe seama ruşilor pentru că suntem ortodocşi şi nu catolici. Suntem în două luntrii, în şpagat etern.”

  Am citit comentariul tau, scris cu un umor negru si trist.
  Sunt sigura ca am putea iesi din spagat, dar ne lipseste acea vointa. Ne este mai greu sa ne invirtim, rasucim, sarim, plutim. Ne-ar trebui multa imaginatie, energie, munca.

 78. windy says:

  ce e asta cu leapsa? pentru voi, bloggarii? lotus, oldm sau alina?
  🙂

 79. @Odille- aşa am crescut noi. În şpagat. Ca să ne ridicăm pe propriile picioare şi să înaintăm, ne-ar trebui o fizioterapie de câteva generaţii. S-a născut deja prima, dar se clădeşte cu icnituri şi renunţă cu uşurinţă la efort. Parcă ar fi mai lesne pe jos, ventuză lipită de pământul străbun.
  Comentariul tău mai lung necesită o sporovăială pe care sper s-o dezvolt mai pe la noapte, după ce te culci tu cu cotcodacele.

 80. @Windi- în esenţă, leapşa este pentru bloggeri, dar se mai găseşte câte unul cu suflet ca pâinea caldă care poate găzdui răspunsurile în comentariile de pe blogul său. Eu sunt unul…
  Mamă, ocărăşte-mă niţel că sunt şi geniu muzical şi cu sufletul franzelă!

 81. lotusull says:

  Omule, eu sunt sufletul numarul doi ce gazduieste orice are chef lumea sa zica 🙂
  Pana la urma, e nevoia de a apartine unui spatiu, iar tema propusa nu e decat un pretext pentru diverse sporovaieli.
  De ce sufletul franzela ?
  ..
  Windy, simte-te libera sa vorbesti oriunde doreste sufletelul tau 🙂

  lotusull´s last blog post ..Leapșa distrată

 82. CristinaC says:

  Omule… l-am pus pe masuta frumos pe Asus… ca sa fie bun cu mine azi…

  PE FB a scris Simona:
  Simona Catrina:
  Deseara, tarziu, pentru cine e noctambul ca mine, voi fi la B1TV, la emisiunea “Razii de noapte” – moderata de Radu Naum si Radu Banciu -, care incepe la ora 23.00 (eu voi intra abia pe la 23.50, din cate am inteles). Se anunta o discutie lejera, despre tot felul de lucruri.

  M-as uita si eu dar nu stiu cum ma uit la B1TV… ma ajuti te rog?

 83. CristinaC says:

  Odille mi s-a promis si mie o jucarie mica… nu stiu daca se gaseste in culaorea rosie… dar ceva asa doar pentru scris si buna de carat in geanta… trebuie sa merg sa aleg si cum inca nu prea merg…

 84. Odille says:

  Cristina C, ce draguti sunt ca vor sa-ti cumpere jucaria dorita. Inseamna ca te indragesc mult si ca ai fost si foarte cumintica. 🙂

  Sincer, mie imi este teama de un computer de poseta. Cred ca as conduce masina si la stop as intra pe computer. Sigur ca ar trebui sa renunt la a ma privi in oglinda si la creion dermatograf. 🙂 🙂

 85. Odille says:

  @ODLM, mi-a placut mult comparatia cu pozitia de spagat, inca ma mai joc cu ea. :)Ma gindesc ca politica Romaniei, sau mai bine spus, strategia politica a Romaniei, este mai mult precum curcubeul. Cind mai rosie, cind mai albastra, un scurt timp a fost si verde, cind dispare cu desavirsire. 🙂

 86. CristinaC says:

  Odille… nu vreau smart phone ca asa as face si eu… un mini note book pe care sa pot scrie mailuri/ comentarii si citi tot ce vreau, care sa intre pe net oriunde si de care sa nu mai aiba lumea nevoie in acelasi timp cu mine. Baietii au smartphones… unul blackbarry si doi I-phone… eu cred ca este o pacoste…parca e atasat de corp…o extensie a mainii lor. Vorbesc de baietii tineri ca Dan are I-phone din intampalre si nu-l foloseste nici cand trebuie..

 87. Odille says:

  Cristina C, la mini book m-am referit si eu. Sunt niste jucarii delicioase. Nici eu nu vreau blackberry.
  Vei avea o jucarie care va fi numai a ta. 🙂

 88. @CristinaC- cer scuze, am văzut târziu comentariul tău. Eram cu treaba covârşitoare peste mine.
  Uite aici înregistrarea emisiunii:
  http://inregistrari.b1.ro/view-Razii_de_noapte-59.html

 89. Odille says:

  Daily cotcodac are o postare reusita si adevarata, despre accente in Limba Engleza.

  Mi-a adus aminte de o biografie a lui Tanase, pe care am citit-o cu ani in urma.
  La teatrul de revista se chinuiau sa-i invete pe cei din cor sa cinte “It’s a long way to Tipperary, it’s a long way to go” si nu reuseau. Nu puteau sa pronunte cuvintele corect.
  Atunci cuiva, nu mai stiu cui, i-a vento ideea sa-i invete sa cinte, “Ghita Lungu e de parere, Ghita Lungu e un bou”, in timp ce-si trageau cu degetele colturile gurii in sus.
  Imediat melodia a sunat cum trebuie. 🙂

  http://www.dailycotcodac.ro/2011/04/broken-english-2/

 90. oachi says:

  Va las si eu tema de citit, daca aveti timp … si rabdare …. 🙂
  http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/romania-pozitiva-223545.html
  oachi´s last blog post ..Ce am mai invatat

 91. Odille says:

  @Oachi, am avut nu numai rabdare sa citesc articolul postat de tine, dar mi-a facut mare placere sa aud despre acest proiect.

  Sa stii ca si in Canada/America stirile sunt tot cele negative. Ca un pomelnic de nenorociri.
  Nu stiu unde am citit ca ar trebui sa fie o lege ca orice ziar, sau program TV, sa fie obligat sa includa in programul lui, un anumit procentaj de stiri pozitive.

 92. Odille says:

  @ODLM, am impresia ca esti foarte ocupat pt ca nu ne-ai vorbit deloc despre bicicleta ta.
  Cred ca sta undeva in garaj, si incearca sa-ti atraga atentia, doar, doar, te vei indura si o vei invita la o plimbare, dis-de-dimineata. Intr-o zi cred ca te va si claxona. 🙂
  Sau poate ca te-ai plimbat si nu ne-ai spus.

  Sunt niste zile superbe, desi bate un vintulet cu care deja m-am obisnuit din Canada.

 93. Odille says:

  @ODLM, as dori sa-ti spun ca am toata admiratia pt tine si pt toti cei care au un blog frumos, inteligent si elegant si care isi respecta musafirii.
  Noi, musafirii, suntem cei care ne bucuram pe deplin, fara a avea vreo responsabilitate, doar “sarcina” de a ne delecta cu munca voastra.

  Stiu ca nu este usor sa ai intotdeauna postari interesante, care sa placa majoritatii, care sa intereseze si sa nu deranjeze.

  Eu ma trezesc dimineata si parca in fiecare zi ar veni Mos Nicolae, sau Iepurasul de Paste. Fuguta ma uit sub brad, sau in cosulet, pt a vedea ce am primit. Si asa ma bucur de daruri! 🙂 Apoi vin si ceilalti prieteni ai blogului si ma bucur sa vorbim, schimbam ginduri, chicotim si sa ne jucam. 🙂

  Sunt recunoscatore pt toate povestile frumoase, pt vocile alese cu grija si sensibilitate, pt glume si informatii.
  In cazul in care scriu vreun comentariu critic, te rog sa nu-l iei ca si cum ti s-ar adresa tie, este un comentariu la adresa acelei informatii. O discutie placuta la o cafea, cu un schimb de opinii.

  Iti doresc succes si doresc succes tuturor celor care au bloguri frumoase, si care-si iubesc blogurile.

 94. CristinaC says:

  Multumesc Omule, am intrat reusit sa vad emisiunea life… sincera sa fiu eu nu mai sunt obisnuita cu genul aceste de emisiuni. Nu am lasat-o sa vorbeasca aproape de loc… Ozana si nu mai stiu cum mi s-a parut agresiva…Simona e prea fina pentrua asa ceva. Baietii sunt simpatici dar cred ca trebuie sa isi joace anumite roluri ( adica sa se contrazica).

 95. CristinaC says:

  Scuze… voiam sa spun ca nu au lasat-o sa vorbeasca…

  Odille exista o regula in jurnalism care spune ” good news is no news.” deci stirile bune… nu vor fi prea dese pentru ca lumea e frapata de stiri rele din pacate.

 96. @Odille- sunt cam ocupat, n-am avut hodină. Americanii au lucrat luni. Dimineaţa chiar nu pot ieşi cu bicicleta, dar nu sar aproape nicio seară de pe la 19 până la 20:30 ( azi mai devreme) cu bici în parc. Noţiunea de dis-de-dimineaţă este valabilă doar pentru gazon, care se pleacă în faţa majestăţii mele.
  Aş vrea să am timp şi de-o nouă postare şi să stau mai mult cu voi la taclale, la o cafea vorbită.
  La un comentariu de-al tău mai vechiuţ ţin să spun că fiecare ţară are bătrânii ei, dar şi tinerii altora care cântă în stradă sau se dichisesc în statui. Mi se rupe sufletul de toţi, dar cel puţin muncesc pentru bani, faţă de naţionalităţi care doar întind o mână albă sau colorată şi, la adunare acasă sub pod, sunt ţinuţi de picioare, cu capul în jos pentru a cădea şi ultimul bănuţ agonisit peste zi.

 97. Odille says:

  Dragilor, Noapte Buna!

  Ma voi uita, macar un pic, la meciul Madrid – Barcelona.

  🙂

 98. @Odille- hai Spania! Noroc mare că au căpşuni…

 99. Odille says:

  @ODLM, uritzel meci! Parca ar fi meci de luat la trinta nedreapta. 🙂

  Mi-a fugit si somnul!

 100. @Odille- am urmărit în paralel “Narcisa sălbatică”, “Moştenirea”, “În gura presei”, “Iubire şi onoare”. Nuş’ ce dreac m-a apucat, dar butonam ca un disperat. Până la urmă n-am înţeles nimic din nimic.
  Te rog nu mai goni somnul înspre aici!

 101. Oachi says:

  Odlm, asta nu e pentru tine, ci pentru musafirele tale :
  http://www.youtube.com/watch?v=YpVVRc1JkT0&feature=player_embedded

  Dar daca n-a disparut nimicul de pe TV, poti sa te uiti 🙂 … Ilinca ( te ) va aprecia (mai mult) 😉 daca ii vei realiza ceva …
  Oachi´s last blog post ..Ce am mai invatat

 102. Valin says:

  Bun gasit Omdelamunte.
  Si eu fac asa-aaa ! Dar folosesc mai multe monitoare pt imagine si doar un post (prin rotatie) are sonor. (Imi place modelul de site w3.centruldepresa.ro; ca abunda in informatii si e concentrat).

 103. Valin says:

  Jaguarul “tau” si alte comment-uri, ma imping spre o amintire. In alt secol si mileniu desigur, am ajuns pe linga Tiraspol si …. am cumparat patru fete. Intre bine si rau e mai putin de un pas, intre lumi, la fel…granitele sint volatile si dispar, chiar si intre meserii sau responsabilitati. Cred insa ca, doar covoarele se nasc pt a fi calcate in picioare.
  Numai bine.

 104. @oachi- n-ai avut de lucru! Acum trebuie să exersez pe Ilinca toate nodurile şi legăturile, dar cred că cel mai bine îmi stă mie legat la gură…

 105. @Valin- Ehe, aş fi vrut eu să am Jaguar, că se parchează mai uşor. Aşa, cu Ferarri, merg cu autobuzul.
  Ai cumpărat patru fete şi nu ştii cum să te descotoroseşti de ele? Păstrează un sfert şi restul dă-l la nevoiaşi!
  Câtă dreptate ai! Între est şi vest este o ţară. A noastră…
  Sunt mai multe cele pe care un om este tentat să le calce în picioare: rogojini, blana de urs, pătura de pic-nic, mândria, apa.

 106. @Valin- bun găsit! M-ai pierdut prin pădurea seculară! Nu ştiu cum faci asa-aaa şi nici cum foloseşti mai multe monitoare şi nici doar un post (prin rotaţie) şi nici legătura cu http://www.centruldepresa.ro/.

 107. Valin says:

  Bun gasit Omdelamunte.
  Folosesc functia PIP de partitionare a ecranului, e simplu, apoi un post e pe sonor. Si sunt criticat aspru….dar de acum o sa printez postul tau ca si tu urmaresti mai multe emisiuni (posturi) in acelasi timp si o sa-l arat criticilor. Esti bun de exemplu si de… urmat. Pe centruldepresa, imi place ca sunt afisate multe stiri si sunt in miscare. Economisesc eu timp de cautare si citire.

 108. Valin says:

  Apoi cu tipele, e chiar o aventura. Un prieten de-al meu Mircea, a aflat de la o cunostiinta apropiata a lui, ca sunt citeva fete din Suceava, Iasi sau Botosani, ca sunt prin Tiraspol si fortate sa nu plece din zona. Singura posibilitate – in nebunia Transnistreana de atunci – ca sa le scoatem de acolo, a fost sa le cumparam. Rascumparam. Au fost patru, dar inchipuie-ti Omdelamunte, dupa ce le-am scos si am intins-o, una din ele de teama celor de acasa a ramas acolo. Romanii au multi dusmani, multe invidii de tinut, nu uit brutalitatea si fatarnicia unor vremelnici, fata de alti semeni. Am vazut multe si atunci. Cind am lasat fetele acasa, nu a fost prea bine….E o istorie plina de invataturi si reflectii, stiu inca ce “plutea” in aer atunci.

 109. @Valin- acum am înţeles la ce picture in picture te refereai: din commentul meu şi nu din postul cu Jaguarul. Eu am tuner TV pe monitor şi pe lângă posturi TV urmăresc şi e-mailurile şi blogul şi ştirile de pe Hot News şi pe Ilinca cum mă dezmiardă trimiţându-mă la pâine.

 110. @Valin- să înţeleg că erai recuperator de românce? De ce nu intri în detalii? Blogul meu îţi stă la dispoziţie. N-am mai auzit de românce la ruşi, doar în Europa, ca animatoare.

 111. Odille says:

  Dragilor, sunt ca un pom inflorit de bucuria primaverii. A trebuit sa fac un tur: Polona, Gradina Icoanei, C A Rosetti, am gasit si locatia pe care o cautam, si m-am bucurat si de o zona in care multe case superbe au fost refacute cu gust.

  Imi dau seama ca este criza, multe proiecte au fost abandonate, insa cred ca sectorul care merge foarte bine acum in Romania, este cheltuirea de bani. Sar milioanele vechi din poseta parca ar fi semninte. 🙂 Nu-mi vine sa cred ce preturi sunt.

 112. Odille says:

  Cristina C, pt a nu fi nostalgica, iti voi spune ca se simte primavara in Bucuresti, insa inca mai bate un vintisor rece, asa incit am purtat paltonasul meu zmeuriu in dimineata aceasta.

 113. Odille says:

  @ODLM, desi mama mea m-a invatat ca intotdeauna sa merg cu capul in sus, pt ca asa este frumos, in Romania, parca sunt cautatoare de comori. Tot timpul ma uit pe unde merg pt a evita gropi, bucati de tevi iesite din pamint, asfalt ciobit, samd.

  Ca urmare, plimbatul tau cu bicicleta noaptea suna ingrijorator. Incearca sa-ti faci timp sa “biciclesti” in timpul zilei. Te bucuri mult mai mult si de peisaj.
  Am vazut ca au desenat pista de bicicleta si pe Magheru, pe trotuar. Asa ceva nu mi-as fi imaginat! 🙂

 114. @Odille- ca un făcut, primăvara asta întârzie nepermis de mult tocmai acum când eşti în ţară şi-ţi sar sutele noi din poşetă ca pop-cornul. Tentaţiile româneşti sunt concepute tocmai pentru a scoate sume semnificative din buzunarele vesticilor care ne mai cârpesc PIB-ul pe unde respiră.
  Să rămâi un pom înflorit toată viaţa!

 115. @Odille- dacă vrei să mergi cu capul pe sus, cumpără-ţi un detector de metale, iar pentru hăuri cumpără-ţi un GPS cu harta actualizată a gropilor.
  La ora aia nu este chiar noapte, iar ca motan ce sunt, eu văd mai bine noaptea pentru că merg pe cărări bătătorite de predecesori şi am şi far la bască şi catadioptri nu spun unde… N-ai să vezi păsări de noapte ziua! Pista de bici de pe Magheru este mereu ocupată de neaveniţi sau cei în depăşire permanentă. Cam umbli pe jos mult şi nu prea mai asculţi radio-taxi.

 116. CristinaC says:

  Odille ce bine ca te bucuri de primavara. La noi sufla vantul cu 75 km /ora. s-a intrerup curentul, ceva nemaiintamplat de la Black out, si asta pentru 3.5 ore. Podul peste lac de la Burlington e inchis. Eu incep sa imi pierd speranta de a ma mai intalni cu domnisoara primavara.

  Odille, Omule… am inceput sa ma uit la MAD Man…marti… azi termin seria a doua.

 117. Odille says:

  Cristina C, ce bine ca te uiti la “Mad Men”! Abia astept sa comentezi un pic. Sunt foarte curioasa ce parere iti vei face.

 118. Odille says:

  Am ajuns in sfirsit la hotel. Dupa ce am tirit viroza timp de o saptamina, cu antibiotice gen bomboane, care erau chiar gustoase, dar care nu m-au ajutat cu nimic, cu Coldrex si picaturi, am ajuns la un medic, unde am primit tratament homeopatic. Am luat mai multe bumburele de vreo 4 feluri si deja parca imi este mai bine. 🙂
  Sa nu ma intelegti gresit, stiu ca acest gen de tratament vindeca o gramada de oameni, insa eu am mai incercat si cu alte ocazii si niciodata nu a avut niciun efect.
  De data asta mi se pare ca este cu succes.

  Asa ca draga ODLM, sper ca de miine voi fi copacel in plina floare. Iti multumesc pt urare.

 119. Odille says:

  Cristina C, dupa ce mi-ai spus ce vreme oribila aveti si dupa ce am citit stiri scurte despre furtunile din SUA, nu ma voi mai plinge de vintisorul din Bucuresti. Ma simt chiar vinovata.

 120. Odille says:

  @ODLM, cred ca si tu si eu, si poate multi dintre noi, citeodata visam sa fim pisici, sau motani, in cazul tau, pt a face numai ce vrem noi. Insa, impresia mea este ca suntem mai mult catei, vrem sa facem tot ce place celor dragi din jurul nostru, pt a-i vedea fericiti si multumiti. 🙂

 121. CristinaC says:

  Odille… eu in toate visele sunt un pisoi rasfatat!

 122. CristinaC says:

  Nu stiu care e situatia in Toronto dar iti pot spuna ca la mine pe strada vantul a smuls din radacini doi copacii f mari si pe strada alaturata sunt vreo 4 care au cazut exact peste sosea…
  Podul e in continuare inchis si vantul bate chiar cu mai mult de 80m/ora…
  Bine ca nu trebuie sa conduc azi….

 123. Valin says:

  Bun gasit Omdelamunte.
  M-a impresionat bunavointa ta. Nu am fost insa recuperator, nici Mircea nu cred sa fi fost. De cite ori il intreb vreo traznaie, cum ar fi de ce m-a luat cu el atunci, il bufneste risul; asa imi raspunde. Imi pare rau daca te dezamagesc.

 124. Oachi says:

  Odille, n-as vrea sa te dezamagesc cu tratamentul tau homeopat, dar noi avem o vorba : o raceala tratata trece in 7 zile, iar una netratata trece tot in 7 zile 🙂 …Cred ca racelii tale ii venise timpul de trecut oricum 🙂 ….
  Oachi´s last blog post ..Ce am mai invatat

 125. Valin says:

  Dupa intoarcere un prieten a aflat de isprava noastra si s-a suparat rau pe mine, ca nu l-am luat si pe el acolo.
  Noi am fost atunci ca doua floricele, eu chiar mai diafan ca Mircea. Prietenul de care iti spuneam sta in NY si e insurat cu o politista, acum niste ani cind ne-am cunoscut, (inclusiv cu sora ei) am facut un gratar asortat, pe drumul vechi spre Poiana; prilej cu care a avut onoarea, uimirea, satisfactia si usurarea (toate in acelasi timp) sa fie tangenta cu un ursulica.

 126. Valin says:

  Omdelamunte, dupa isprava de care stii mi-a trebuit o saptamina sa-mi revin. Mircea a luat un Golf si l-a aranjat putin, niste bani, citeva baxuri cu votca Scandic la cutie. Pina la granita a fost cu noi si tipa care o avea pe vara-sa captiva acolo, da’ mai departe n-a trecut ca ii era frica. Atunci nu erau mobile, internet, etc.

 127. @Valin- nu m-ai dezamăgit, doar mi-ai clarificat nişte supoziţii în ceea ce priveşte recuperarea fiinţelor rătăcite, dar acum m-ai băgat rău într-o nebuloasă cu tangenta trasă Ursulicii pe care n-am avut bunătatea de a o cunoaşte nici măcar descrisă sumar.
  Şi chiar mă mir de ce n-aţi luat-o şi pe poliţista americană cu voi, care ar fi putut cunoaşte mai multe trucuri poliţieneşti şi aţi fi scăpat mai ieftin, fără Golf, juma’ de doză de Scandic, juma’ din bani şi mai teferi.
  Nu renunţ la ideea de a ne povesti d’a-fir-a-păr tărăşenia. A fost ceva inedit. Vin rakeţi încoace ca să îşi prezinte omagiile, dar ca să procedaţi invers, invadându-le teritoriul, mai rar. Eu am răbdare, te aştept să-ţi faci timp şi să ne spui şi cum au ajuns fetele la Tiraspol.

 128. @Odille- viroza românească îşi dă duhul într-o săptămână pentru că atât se respectă o lege nouă în ţara de baştină a românilor verzi. Degeaba ai luat ciuboţica cucului şi infuzie de cozi de prună. Doar ai ameţit viruşii, conform reglementărilor EU, pentru a nu muri în chinuri prin asomare cu Coldrex de sinteză.
  Avem ierburi româneşti pentru decolorarea simţămintelor albastre şi pupături praf de la admiratori praf ca mine, care se pot lua cu tine.

 129. CristinaC says:

  Banuiesc ca voi veti vedea nunta secolului, cum ii spun unii live…
  Eu nu ma scol la 4 dimineata pentru asta dar am multe cunostinte care o vor face si sunt convinsa ca majoritatea in canada vor intarzia maine la birou…. cei care nu si-au luat ziua libera….

 130. Odille says:

  Buna Dimineata Dragilor!

  As vrea sa pot sa ma trezesc cu primul fir de lumina pt a nu pierde primavara.
  Deja mi se pare ca am intirziat astazi. 🙂

  Cind deschis casuta de e-mail, ma gindesc la filmul “You-ve got mail”. Asa ma bucur atunci cind va citesc comentarille. 🙂

 131. Odille says:

  Oachi, am mai postat la Simona, definitia Homeopatiei data de un unchi de-al meu.
  “Homeopatia inseamna sa arunci 1 mg de substanta la Portile de Fier si sa bei un pahar cu apa la Sulina”. 🙂

  Insa stiu persoane care au avut rezultate exceptionale, pt boli pe care Medicina Alopata nu le trateaza, sau le trateaza inefiecient,

  Mie mi s-a spus ca tratez orice viroza cu toate armele posibile, inclusiv cu tunul (antibiotic puternic), 🙂 insa de data asta am aplicat aceeasi metoda pt sotul meu, iar eu am decis sa merg cu un antibiotic usor si gustos. Sotul meu este bine, iar eu inca sufar.
  Deocamdata ma bucur de bilutzele astea dulci, dis-de-dimineata. 🙂

 132. Odille says:

  @ODLM, sunt convinsa ca “pupaturi praf de la admiratori” ar fi exact remediul care m-ar vindeca. 🙂
  Le voi pastra drept amintire, impreuna cu conuri de brad din Parcul Herastrau.
  Multumesc mult pt gindul bun.

 133. Odille says:

  Cristina C, este ingrozitor ce imi spui. Nu inteleg aceste furtuni atit de violente si in Aprilie. In general incepeau prin Iunie, cind explicatia era ca un front cald din sud se izbeste de un front rece din nord (Era blamata Canada!) si atunci incep furtunile. Dar acum?

 134. Odille says:

  Cristina C, nu stiu de ce, dar eu ma vad mereu catel. Cind ma sui in masina, linga sofer, ma simt ca un poodle, dar din acela coafat si parfumat. 🙂
  Nu stiu cum, dar eu nu ma pot detasa de oameni, tot ce fac trebuie sa fie in armonie cu cei dragi.
  Am impresia ca asa esti si tu.

  Va doresc o zi buna de tot. O buna prietena isi va lua riscul sa se intilneasca cu noi. Si ma bucur mult sa o vad. 🙂

 135. Odille says:

  Gata! Am inceput sa iau niste antibiotice dum-dum. Bobitzele homeopatice le voi lua ca desert. 🙂

 136. @CristinaC- pentru mine, nunta secolului a fost în secolul trecut. A mea…
  Doar nu mi-oi pierde multe ore ca să văd o defilare. Defilările astea le cunosc de la 23 August, tot secolul trecut. Mă bucur că ai început “Mad Men”. Prima serie începe şi pe TVR1.

 137. @Odille- dum-dum distrug şi flora intestinală, acum primăvara, când toţi ducem dorul florilor…

 138. CristinaC says:

  DA Omule… si pentru mine nunta secolului a fost a mea.

  Oricum fastul acestei nunti regale, a avut ceva special…
  Poate pentru ca a fost o nunta cum putini am vizionat vreodata, poate pentru tot fastul impus de foarte vechi traditii ce ne amintesc de basmele copilariei, poate pentru simplul fapt ca foarte multi din generatia noasta nu au cunoscut decat din carti aceste traditii cred totusi a fost speciala. Sa speram ca vor fi fericiti de-a pururea si o zi!

 139. Un vizitator din Warsaw mă accesează aproape în fiecare seară. Îi mulţumesc şi aş fi tare curios să spună “Hi”

 140. Valin says:

  Bun gasit Omdelamunte.
  (scriu nick name-ul tau separat… mi-e tare greu sa-l scriu legat…inca)
  Anul trecut prin vara am inceput sa te citesc prima data si….o vreme am compactat in mintea mea Ana are apples cu Ana Repl.
  Sunt convins ca stii de gluma.
  Iti multumesc pt invitatii, apreciez f mult asta. Am prostul obicei de a le onora (adica le iau in serios); am totusi o memorie infecta, o sa fie o gramada de blank-uri. Sa nu spui ca nu te-am prevenit, ca strici orz (timp de emisie) pe giscani (pe mine adica); inca mai poti sa te razgindesti. Nu stiu zau ce valoare ar fi sa-ti spun ca Mircea a baut trei cutii de votca cu niste cazaci pe un TAB, pe sub el, pe deasupra, pe roti, pe turela, ianuntru, afara; Ca dadea din maini intr-un fel de rideam toti. Cind a vrut cazacul sef sa taie cu cutitul o cutie, el i-a spus HALT si … si-a scos unghiera; Au ris cazacii cind le-am aratat procedura cu doua orificii, unu mare (de supt) si unul mai mic (de compensare) la cutia cu vodca, de nu se mai opreau. Unul si-a spart nasul in catarea de la AK, cum si l-a spart si Pavel Bartosi cu mingea la R au T. Da, maxim a fost cind a vrut Mircea sa le dea curent din baterie sa-si porneasca motoarele TAB-ului, desigur…. bateria de ceas Omdelamunte. E….si uite asa am trecut si de ei.

 141. @Valin- scrie-mi nick-ul prescurtat aşa cum fac toţi:ODLM.
  Invitaţia rămâne în picioare atâta timp cât şi vodca se duce tot acolo.

 142. Valin says:

  Da vad ca ai probele cu unul’ din Warsovia (war-so). Si eu am avut cu unul, tot de acolo…Eram demult, mai departe de casa, mi-e rusine sa spun unde si la cine si pt ce….concuram pt un post cu sa zicem mai multa mancarime la degete, decit marea medie euro-pee ee ana, si eu eram relaxat, Omdelamunte, imi schimbam tinuta de dimineata cu alta dupa prinz, la trezire faceam o baitza, eram in forma, ce mai; si printre altii era si un polonez, cam …. Ma trezesc seara ca vine la mine in camera cu un pahar de macheala, eu nu prea le…sa iesim la plimbare, si mi-l lasa mie in camera; a doua zi teste, frectii, bla-bla, etc. iar vine si la fel, cu makeala, intra in baie… Pac, toc toc la usa domnii de la test, dau roata cu privirea camerei, sa vada cum e in ea – vad paharul cu make in camera mea, nu ? – iese polonezu’ Warsow din baie, intra “intimplator” si un domn controlor …. apoi iesim toti patru si ne intilnim mai multi in restaurant; “consilierii” din baietii amabili cu mine, devin constipati ! Ce sa fie, ce sa fie ?
  Worsow mi-a adus bautura in camera si ieri (cind camera s-a controlat in lipsa) si azi. Azi, mi-a lasat baia ….. si WC-ul murdar.
  Si asa m-a facut out-sider. Altceva nu a mai contat. Desigur ca….
  Ce zici Omdela munte, o fi acela, nu o fi el ? Ma faci sa-mi aduc aminte de Crulic si …. de cremwursti grosi, pe numele lor popular…..ai ghicit ?

 143. Valin says:

  Prin Pocutia la vale
  Vin polonii tot calare

  Suna un cintec popular al lor (ma rog, inceputul).

  Parca a mai spus cineva ca ” unde iti stau picioarele, acolo o sa ajunga si votca ! “.
  Multumesc ODLM, ce usurare.
  Da’ pina la glezne, tre’ sa treaca prin genunchi intii, asa e la mine.
  Ca tot vorbim de genunchi si aveai o dilema cu Ursulica….Politista era in vacanta, inca nu absolvise atuncii. Dar una e sa-ti apara un pui de urs dintre masini si alta e sa o vezi pe mama puiului, ca vine dupa el si dupa mancare. Eu tocmai ce imi terminasem o sonda cu ness, zahar, lapte (natural de vaca, neprocesat) 1/2 din volumul uti si apa minerala acidulata, ce mai ramane din volumul util al recipientului, care mi-a cazut din mana. Mi-a ramas insa lingurita luuuunga in pumn, genunchii m-au lasat, vocea mi-a fugit, parul mi s-a zburlit de eram proaspat electrocutat, am simtit in spate mecanismul de cuplare a puntii fata de la masina, era ce ma mai tinea. Se zice ca le miroase rau gura si blana la ursi, eu nu pot depune marturie. Poate americana ?

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: