search
top


Grecia nu mai e stat independent- Mihai Giurgea

Germania a cucerit Grecia fără un glonț!

Nu e amuzant? Banii sunt cea mai puternica arma. Cat s-a străduit Wehrmacht-ul sa controleze Grecia in timpul războiului, când le-ar fi fost mai simplu sa-i cumpere pe greci cu fulgi cu tot. Trebuiau sa se bazeze nu pe tancuri, ci pe un lucru mult mai puternic: puturoșenia grecilor.

Grecii nu vor mai rămâne cu nimic. Tot ce avea statul grec: clădiri, firme, mașini – totul va fi preluat de creditori (adică de nemți) si vândut. Ba mai mult, grecii nu mai au dreptul nici sa-si strângă propriile impozite. Pai asta e atribuția de baza a unui stat independent! Ultima oara când impozitele in Grecia erau strânse de străini a fost pe vremea…Imperiului Otoman! Când grecii erau puțintel cam sclavi…si cam abuzați sexual…

A da, stați liniștiți: vine și România la rând imediat. Sau aveți impresia ca ANAF-ul românesc e mai puțin corupt și mai competent?

Imperialismul și colonialismul, mai puternice ca niciodată.

O tara slabă merita exact același lucru ca si un om slab: sa fie călcată in picioare. Exploatarea celor slabi e o lege naturala. Grija fata de cei săraci si incompetenți, protecția sociala (devenită religie, după cel de-al Doilea Război Mondial), au slăbit economic tarile cu idei socialiste, care acum, iată: dau faliment. Era inevitabil. Sau tot nu vă vine să credeți?

In mod similar, ajutorarea țărilor sărace a slăbit întreaga Uniune Europeana, care a devenit necompetitivă față de SUA si China. Lucrul acesta trebuia sa înceteze odată. Sau aveați impresia ca va dura la infinit?

Chiar vă așteptați ca Grecia sa primească bani gratis de la nemți? Sau…România?

Dar ce e UE, prostul de serviciu pentru șmecherașii din Balcani? Ei, uite ca până la urmă “șmecherașii” s-au dovedit prosti grămadă. Iar acum or sa aibă zeci de ani de munca silnică si sărăcie lucie, in care vor avea timp sa se gândească la greșelile lor. Si să-si muște mâinile. Daca or mai avea mâini!

Îmi amintesc cum se zicea cu admirație, acum câteva luni: avem datorii? nici o problema, rostogolim împrumuturile la infinit. Iată-i pe curajoșii greci cum negociază cu băncile in picioare, nu in genunchi! Iată-i cum șantajează ei Uniunea Europeana și o obliga sa le dea bani in condițiile lor!

Îmi amintesc cum se bucurau câțiva cretini: iată cum au început sa crească graficele! Gata, s-a terminat criza! Nu mai vine nici un apocalips economic! Uitând ca “graficele” au crescut doar din bani împrumut. Nu pentru ca ar fi crescut competitivitatea economiei.

Pai, cat de bovină poți sa fii ca sa crezi ca poți trai la infinit din împrumuturi? Uitați-vă acum la greci: nu le-au mai rămas nici măcar genunchii! Se târăsc în fata creditorilor pe burtă!

Socialiștilor, sunteți morți!

De ce mă bucur? Păi, e simplu: clasa muncitoare și-o ia peste bot. Nu doar in Grecia, nu doar in România, ci peste tot. De fapt, mai corect e: clasa ne-muncitoare. Ce-i aia pensie la 65 de ani? Ce-i aia 8 ore de lucru pe zi, 2 zile libere pe săptămână? Ce-i aia 1 Mai si sărbători legale? Aveți impresia ca o sa mai aveți multe lucruri de sărbătorit in viitor? Ce-i aia “stimularea consumului”, împrumuturi pentru case, pentru concedii, pentru mașini de lux?

Va așteaptă un singur lucru: munca până la moarte, câte 14 ore pe zi, pe salarii mizerabile. Nu vă convine? Ei și? Cui îi mai pasă?

Cum mai merg “viziunile” USL? Dar promisiunile PDL?

Tot mai așteptați alegerile din 2012? Hehehe…

Toate partidele românești, fără excepție, promit o viață mai bună, măriri de salarii si scăderi de impozite din 2012. Aberații. Bineînțeles ca nimic din astea nu se va întâmpla! In realitate, ei n-au trecut de 2011. Si după cum merg lucrurile, s-ar putea sa nici nu reușească. După cum am mai zis (vezi: Secolul 21 va fi apocalipsa lumii voastre), alegerile din 2012 nu mai au nici cea mai mica importanta. Pentru ca soarta României si a clasei politice românești e pecetluita. Kaputt!

Va bateți ca chiorii, dar deja sunteți deasupra prăpastiei, pe o frânghie putreda. Iar ce a fost până acum, nu se poate numi prăbușire economica. Ci doar un mic neajuns: o ușoara creștere a șomajului, o mica scădere a veniturilor. Glume!

Adevărata prăbușire de-abia acum urmează.

34 Responsesto “Grecia nu mai e stat independent- Mihai Giurgea”

  1. Odille says:

    Nemtii nu au nicio vina. Ei au asteptat sa le cada Grecia in paner si rabdatorii sunt rasplatiti, se pare.

    Cred ca orice om cu scaun la cap se intreba cind va avea loc sfirsitul.
    Daca tot iei si nu pui nimic in loc, nu ai cum sa ai ceva la sfirsit. Asta pina si Giga ar sti.

    Grecii nu sunt atit de lenesi cum scrie autorul, cit sunt de corupti. Ieri am vazut o stire pe Euronews despre felul cum se vind casele in Grecia. Se vind la un pret inalt, dar se declara un pret mult mai mic, pt a plati taxe scazute.
    Medicii declara mai putin de jumatate venit, piata neagra este mai mare decit piata legala.
    Isi fura singuri caciula.
    Cu citiva ani in urma, un amic mi-a spus:
    – Rominul nu fura numai ouale de sub gaina, el fura si gaina.

    Atunci m-am suparat, l-am contrazis, citeva luni nu am vorbit cu el, dar cred ca are dreptate.

  2. @Odille- acum câţiva ani şi la noi se vindeau casele la preţuri mari, dar se trecea în acte o sumă modică pentru a avea taxe scăzute. S-a introdus atunci un preţ minim pe metru pătrat, pe zonă, pe cărămidă sau paiantă, pe cu sau fără garaj, terase,etc. Şi degeaba declari tu că ai vândut casa cu 3 lei când mercurialul zice că preţul minim e de 10 lei. Ce-i peste, este adevărat că nu se declară, dar preţurile din mercurial au rămas ridicate încă de pe vremea când preţurile erau mari de dinainte de criză.
    Au fost şi ţepe mari de tot. Vânzătorul avea o casă şi o vindea cu 10 lei, dar în acte, chipurile ca să-l protejeze pe cumpărător de taxe prea ridicate, se trecea suma plătită de numai 3 lei. Cumpărătorul nu ştia că acea casă este în litigiu, iar notarul închidea complice ochii şi făcea actele pe acte de proprietate false. Când adevăratul moştenitor câştiga casa, vânzătorul şi cumpărătorul erau obligaţi să rezilieze contractul, iar vânzătorul, conform actelor i-a dat numai 3 lei înapoi. Cumpărătorul nu putea zice nimic pentru că consimţise la fraudă şi nu se autodenunţa pentru că avea de suferit. Tăcea şi înghiţea găluşca propriei stupidităţi.

  3. Odille says:

    @ODLM, imi este teama ca Romania este si ea pe tobogan si merge rapid la vale.

  4. Odille says:

    Iti multumesc pt articol. Foarte interesant!

  5. @Odille- cu plăcere şi noapte bună

  6. Odille says:

    @ODLM, Noapte Buna si vise cu inimioare!

    Eu am plecat la plimbare. Avem o lumina dulce si galbuie ca mierea.

  7. Odille says:

    @ODLM, ocupat rau?

  8. Odille says:

    Ma surprinde foarte mult faptul ca oamenii nu se gindesc ca tot ajutorul pe care-l primeste tara lor, vine din banii pe care-i platesc in taxe, cetatenii altor tari. Banii acestia nu vin de la Mos Craciun.
    Inteleg ca EU are aceasta politica de ajutorare pe baza unui business plan, sperind ca in cele din urma vor profita de o piata mai mare. Insa acest business plan nu cred ca prevede pierderea mare de fonduri prin coruptie.

  9. Odille says:

    Canada trimite ajutor multor tari. De ani de zile si fara nicio imbunatarire in viata cetatenilor acelor tari. Aceste ajutoare sunt papate de cei care ar trebui sa le distribuie.
    Eu si sunt sigura ca multi ani canadieni, daca s-ar organiza un referendum cu intrebarea daca sa mai fie ajutate, sau nu, aceste tari, ar vota NU.

  10. Da, Odille. Am fost cu bicicleta 50 km ca să cumpăr un aparat cu ultrasunete dog chaser. Am oprit la un chioşc să beau o apă minerală rece şi o tescovină. S-au adunat vreo 8 câini. Cred că la tescovină. Am încercat aparatul pe ei. Au fugit ca din tun. Pe jos, se adunase şi un beţiv mangă. Tot la tescovină. Ce vină am? El n-a fugit. Din contră… Ne-am împrietenit şi din vorbă în vorbă, am ajuns la concluzia că nu era el. Era ta-su, mă!
    Aveţi aici un articol haios despre Dog Catcher şi două filmuleţe scurte. Are umor băiatul…
    http://www.douamaini.ro/?p=351

  11. Odille says:

    ODLM, mi-a placut mult acest articol si experimentul. 🙂

    Comentariile care insotesc cele doua clipuri sunt foarte dragute, cu exceptia expresiei “soricar jigarit”, cu care nu sunt de acord. 🙂

    Insa, @ODLM, eu ma perpelesc de grija intregii lumi, pe care parca as purta-o eu pe umeri si tu esti o veselie?
    🙂

  12. @Odille- dacă nu mă înşel, voi aţi avut un şoricar plinuţ.
    Lasă grija lumii şi mai bine comentează aici, că nu ştii ce veselie te apucă când am eu timp…

  13. Odille says:

    @ODLM, asa este, am avut o soricara foarte plinuta. Ne latra sa-i dam clatite cu dulceata de visine. Arata ca un balon din acela meteo, grasuta si cilindrica. Era o dulceata de catel. 🙂

    ODLM, vorbeam la telefon cu un prieten care este acum in Nairobi si imi povestea cit de bine se simte acolo. Vegetatia este frumoasa, liniste, o clima placuta. Un lucru il deranjeaza mult, imi spunea el, faptul ca foarte des se intrerupe curentul si-i cade Internetul. Tocmai ma gindeam ce oribil este sa-ti cada des Internet-ul, cind mi s-a inchis computerul. Aveam pana de curent. Acest lucru este o raritate aici.

    Mi-am dat seama ca atunci cind este pana de curent niciun telefon din acesta modern nu mai functioneaza.

    Abia acum a inviat si electricitatea. Ce inventie si ce bucurie! 🙂
    Imediat am intrat pe computer, mi-a lipsit! 🙂

  14. Odille says:

    As vrea asa de mult sa va transmit cum este atmosfera in Canada.

    In Romania stiti cum este, oamenii iritati, criza. Voi stiti mai bine decit mine.

    In America este agitatie, razboaie, industriile pleaca tot mai mult in alte tari, somaj, oamenii isi pierd casele, etc.

    Europa este intr-o agitatie, tari pe pragul falimentului, probleme majore cu refugiati, etc.

    Ce facem noi in Canada? Prime Minister Canadian, Harper, roaga locuitorii Canadei sa-l ajute sa-si boteze pisicuta. Frumos! 🙂
    Liniste si pace!

    http://www.thestar.com/news/canada/politics/article/1002848–harper-takes-to-facebook-for-help-naming-new-kitty?bn=1

  15. CristinaC says:

    Prime Minister Harper… la-u aratt cu pisoiul la stirile principale…asta dupa ce ieri l-au criticat cei din Quebeq ca nu s-a agitat la timp sa ii viziteze pe cei din locurile inundate… tara arde, scuze se inunda si el se pisiceste…

    Odille, e oribil fara telefon si internet. Eu parca am fost haqndicapata. Daca imi spuneai asta acum 15 ani nu as fi crezut.

  16. @Odille- şi eu obişnuiam să latru la clătite cu o dulceaţă de fată. Acum doar îmi permit să schelălăi. Şi doar în scris… Stăpâna nu-mi mai dă voie.

  17. Odille says:

    @ODLM, ce vremuri cind se putea latra in voie si papa dulceata! 🙂 Dar si schelalaitul plin de amintiri, este dulcel. Citeodata este foarte greu, cred, sa nu se latre macar un pic, dar daca asa este legea, se va latra numai intr-un vis de vara. 🙂

  18. Odille says:

    Cristina C, si mie mi s-a parut de neacceptat faptul ca Harper nu a vizitat locurile indundate, decit asa de tirziu.
    Stirea cu botezul pisicii mi-a pus capac. 🙂

    Daca ar fi sa caracterizez Canada ar fi ca tara unde este liniste mormint.
    Fiecare trebuie sa ne facem canafiorii nostri si sa ne amuzam singuri.

    Probabil ca este foarte bine. Daca vrem sa ne enervam, citim ziare din alte tari, sau ne uitam la stiri din alte tari. 🙂

  19. Odille says:

    Cristina C, m-am amuzat citind cele scrise de tine despre Internet. In lipsa curentului ma foiam pe linga computere si nu puteam sa cred ca nu le pot folosi. 🙂

    Cred ca dependenta de fumat este mai usoara decit cea de Internet. 🙂

  20. CristinaC says:

    Odille sa stii ca a fost mai greu fara internet decat fara tigari… mai ales cand ai mobilitate redusa… daca mergeam la birou rezolvam acolo problema asa…
    Oricum, bat in lemn ca merge de doua zile si nu s-a intrerupt inca dupa furtuna de azi noapte.

  21. Odille says:

    Cristina C, eu sunt cam nelinistita si in avion pt ca imi lipseste Internet-ul. Insa am impresia ca in ultimul zbor pe care l-am facut, era permis sa te conectezi. Imi pare rau ca nu am intrebat.
    Tu te-ai conectat vreodata la Internet, in avion?
    @ODLM, stii ceva pe acest subiect?

  22. @Odille- singurul lucru pe care-l ştiu este că pe avion stewardesele se conectează la piloţi. Wireless…mai ales.

  23. Odille says:

    @ODLM, desi nu ma ajuta aceasta informatie, mi-a placut. 🙂

  24. CristinaC says:

    Odille… nu ma conectez in avion!
    In general eu in avion dorm caci pana plec fac tot ce se poate si mai mult ce nu se poate. Cand ajung in sfarsit in acel scaun adorm instantaneu. PE urma ma joc cu canalul de filme si uite asa ajung in europa. Probabil ca daca as zbura in japonia as incerca… de dorul vostru!

    Eu nu cred ca se poate sa te conctezi in timpul zborului… far un anume fee care cred ca e mare.

  25. Odille says:

    Cristina C, la noi a pornit o furtuna ingrozitoare, cu vint puternic si ploaie cu gheata. Bineinteles ca mi-a oprit computerul si mie mi s-a oprit inima in loc. Dar… merge! Ce bine!

  26. Odille says:

    Cristina C, esti o fericita ca poti sa dormi in avion. Eu nu dorm o clipa, am emotii, abia astept sa ajung, sunt cu ochii pe ceas. In ultimul timp, de cind s-a micsorat numarul de Kg permis la geanta de mina, nici carte nu-mi mai incape in bagaj. Asa ca imi fac o trecere in revista a intregii vieti si mereu revin la deciziile gresite pe care le-am luat cind am ajuns la rascruci de drumuri, decizii pe care inca nu pot sa mi le iert. Asa ca as vrea foarte mult sa cad intr-un somn lin si in vis sa nu fac nicio greseala. 🙂

  27. CristinaC says:

    Odille eu dorm oriunde daca imi e somn.
    Am o placere apropiata de extaz la decolarea avionului si apoi cand vine tanti cu driks carese suprapun cu oboseala incep sa vizes frumos.
    LA deciziile pe care le-am luat in trecut nu ma mai gandesc… ma iert in gand pentru prostiile facute. Iti mai spun un secret… am o posetuta imensa pe langa bagajul de mana. Incape toata viata mea in ea daca ma straduiesc!

    LA noi inca n-a venit furtuna… a fost una azi noapte care a rupt copaci. Poate azi scapam!

  28. Odille says:

    Cristina C, tu ai o fire fericita!

    Trebuie sa-ti spun ca au inceput sa cintaresca si unele posete, in mod deosebit cele “am o posetuta imensa pe langa bagajul de mana. Incape toata viata mea in ea daca ma straduiesc!” 🙂 🙂

    O prietena a mea a trebuit sa-si descarce “posetuta” aceea buflea, pt ca avea o greutate cit o geanta de mina pe rotile. 🙂
    Cind am auzit mi-am refacut planurile de calatorie.

  29. Azi nu prea am putut să fiu lângă voi. A fost ziua Ilincăi.

  30. Poşetele de mână se încearcă prin îngrămădirea în ele a fardurilor, parfumurilor în sticluţe mici, telefoane mobile, chei, medicamente de cap, de greaţă, de somn, paşapoartele inclusiv copii şi soţ, pixuri şi mai găsiţi voi,că sunteţi inventive la încărcat! Dacă mânerele nu rezistă se vor cumpăra genţi de la Military Shop, speciale pentru transportul de bazooka.

  31. CristinaC says:

    LA Multi Ani Ilincai!
    Sa-ti traiasca si sa va bucurati impreuna cu baietii de zile multe si frumoase!

    Azi ar fi fost si ziua tatalui meu…

  32. Mulţumesc Cristina.

  33. Oachi says:

    Pentru cea atat de frumos iubita si descrisa incat noi suntem fara de cuvinte la adresa ei, cu drag la multi ani ! Sa ne incantati si peste ani cu iubirea voastra !
    Oachi´s last blog post ..SUNT UN ORB

  34. @Oachi- mulţumim. Să ai de toate!

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: