search
top


Continuarea alegerii bărbatului

 Ramele subţiri de ochelari dau o notă de distincţie. Să nu te aştepţi însă ca treburile care atunci când nu sunt duse la capăt şi dau impresia de casă de vădană să fie înfăptuite de un distins domn.  Inteligenţa îl va ajuta să delege un profesionist care să vopsească gardul, să repare landoul puiului, sau să aranjeze un scaun şolchiu, dar asta, după câte atenţionări şi rugăminţi, numai tu ştii! Mintea lui este chitită pe cercetarea pură, pe literatură clasică, lucrurile-i sunt de-a valma şi este dependent de haos spre a funcţiona omeneşte. Şi totuşi, ce om minunat se poate naşte din sublimele lui imperfecţiuni!

Coboară privirea şi acceptă-i invitaţia la o cafea. Asta înseamnă că urma de parfum pe care ai lăsat-o i-a trezit măcar unul din simţuri, înseamnă că dacă mai târziu îi vei pune un sandviş cu scrumbie afumată în gentuţa de serviciu, îl va arunca şi-ţi va da telefon ca niciodată să nu mai faci aşa ceva. Tu l-ai testat doar. Este sensibil, dragul de el! Nu comanda cafea! Asta presupune că vrei să te întinzi la taclale şi bărbatului nu-i place vorba multă, ci privitul îndelung. Nu-i în gena lui să asculte şi ce-a făcut o prietenă de-a ta şi, în acelaşi interval, să-ţi admire ochii. Comandă un ceai de iasomie şi o brioşă, fără să uiţi să menţionezi că asta va fi tot până deseară.

Dacă degetele lui stau răsfirate pe masa de sticlă ca 10 cârnăciori de casă, va fi un exemplar iute neîncăpător pe uşă, la maturitate. Pielea lui va fi genuine platband de 5 mm, iar în pat va fi obligatoriu să-i fie instalaţi senzori de parcare care să piuie când se apropie de tine, tu stană de piatră la acţiuni care se vor şăgalnice. Nu-i trece asta cu vederea! Bea ceaiul, bâiguie un mulţumesc şi dă-i un număr de telefon fals.

Avem degete frumoase, unghii îngrijite şi care sugerează mângâiere? Atunci poţi să-i spui şi că te cheamă Larisa. Deocamdată! Nu-l lăsa pe el să vorbească pentru că nimeni pe lume nu spune nimicuri mai captivante decât Larisa noastră! Continuă să-i priveşti mâinile şi dacă mormolocul scoate şi el două vorbe, vezi dacă dă din obişnuinţă, cu mâna jos de pe masă o fărâmitură de brioşă scăpată dinadins. Ai avea chef să simţi toată ziua cum pâinea transformată ireversibil pe gresia din bucătărie în pesmet cu granulaţie fi 5 face trosc sub papucul tău? Nimic mai simplu să inventezi un număr de telefon fals şi să te ridici demnă, invocând uitarea robinetului deschis acasă, ceea ce nu-ţi va crea mustrări de conştiinţă pentru un număr de telefon fals, pentru că nici nu te va suna vreodată.

N-am uitat ochii! Indiferent de culoare, dacă-i odihneşte pe pereţi, aşa va face şi când îl vei întreba “ce făcea paţachina aia ( că aşa merită s-o strigi) de-şi îndesa o valiză în portbagajul maşinii noastre? Cum de unde ştiu? Ai mai găsit-o când te-ai întors de la Agenţia de Turism? Să ştii că io i-am dat papucii şi a plecat val-vârtej, iar valiza ei este la mine zălog”. Dacă n-are nasul în vânt înseamnă că nu este obrăznicătură mică şi cu nasul lui coroiat te va subjuga cu seriozitatea care vine peste a ta când eşti la draci, ceea ce face ca permanent în paharul căsniciei să se dizolve o aspirină efervescentă. Se trece peste nas drept şi se ajunge la studierea stomatologică, nu de specialitate, ci ca simpu telespectator. Cântă-i ceva în strună, umflă-l în pene, ca să poată râde căscat şi numără-i dintr-o ochire lipsurile.  Neglijenţa şi laşitatea în faţa durerii trebuie taxate, nu aspru, nu terminal, dar este un indiciu pentru ce s-ar putea isca într-o împrejurare care cere multă responsabilitate. De exemplu, să nu te asiste la naştere şi să stea la hăhăială cu golanii lui ( că aşa merită şi ăştia să-i strigi).

Studiul preliminar se apropie de sfârşit. Dacă-ţi cere numărul de telefon, nu i-l da! Nu eşti o pradă uşoară, rătăcită prin pădure şi căreia i-a căzut scufiţa pe ochi. Cere-i-l tu pe al lui şi aici, sunt doar două opţiuni de bun simţ:

– dacă nu-i mai vrei mutra prin preajmă, ascultă numărul pe care ţi-l dictează el şi notează-l pe cel al lui Tata Mare.

-dacă vrei să te plimbe în parc mâine, roagă-l să-ţi dea beep ca să fii sigură că nu-i numărul lui Tata Mare.

Maiestuos, ridică-te de la masă şi nu ceda rugăminţii de a te conduce acasă. Ia-ţi un la revedere anemic şi nu te uita înapoi sub nicio formă, pentru că vei întâlni cu siguranţă măsurătoarea lui privire. Dacă ceainăria are muzică, pleacă numai într-o pauză, ca să se poată auzi ţac-ţacii terminali pentru organismul masculin. Astăzi nu folosim fâţâiala exagerată. Aia se foloseşte numai pe traseul baie-dormitor şi retur. Folosim o fâţâială aţâţivă şi perceptibilă numai pentru retina bărbătească a asistenţei. Femeile doar să gândească într-o clipită ” aşa ceva pot şi eu” după care să-şi continue părerea de rău că n-au găsit rochia numărul lor.

Deci, el te-a fotografiat şi tu eşti sigură că te înscrii în măsurile global valabile. Când încă eşti vizibilă din interior prin vitrină, fă o piruetă şi întoarce-te după umbrela uitată pe scaun. Nu pe masă, iubito! De pe masă ţi-o aduce picolo şi, ce-ai făcut? Abia acum accepţi să te conducă cu maşina şi punctajul creşte sau îi strică media marca maşinii.

De aici, vom continua tot la cerere.

 

 

 

91 Responsesto “Continuarea alegerii bărbatului”

 1. oachi says:

  Io cred ca am sa raman corigenta la lectiile astea …Prea multe chestii la care sa fiu atenta 🙁 ….
  Odlm, n-ar fi mai simplu sa ne spui: sa fie asa si asa si asa si asa si…gata !
  Sau si mai bine: inventeaza dumneata un scanner portabil atasat la un program cu un algoritm tot de tine gandit ;), noi transmitem live de la fata locului si a impricinatului , algoritmul isi face treaba si numa’ de-odata ne suna in urechi “Bingo!” … Ce zici???
  Perfect match !!!

 2. lotusull says:

  ODLM, sunt absolut de acord cu cel cuvinte ce frumos tu le-ai scris cam asa : ” ce om minunat se poate naşte din sublimele lui imperfecţiuni “.
  Dar sa stii ca astept continuarea ca eu la maini si la ochi ma uit de la bun inceput 🙂
  Bineinteles ma intereseaza nuantele gen: cum gesticuleaza, stii tu dansul acela al mainilor sau dimpotriva statica lor. Asta ca sa nu mai vorbesc despre faptul ca asa in mare, exista maini calde si bune indiferent de forma lor, dupa cum exista maini reci si egoiste. Intre cele doua extreme, desigur ca sunt multe posibilitati.
  In ce priveste privirea…oho, pai as putea scrie romane despre cam ce ma captiveaza ori ma indeparteaza la ea. Da nu mai scriu ca nu vreau sa ma deconspir chiar asa cu totul 🙂
  Oricum in ochi e adevarul. Inclusiv la cei mai mari mincinosi.

  Cand ai scris despre masina te refereai la legatura ce exista intre alegerea acesteia si imaginea virilatatii domniei sale Adam ? 😛

 3. @Oachi- algoritmul este ultima versiune de soft,am făcut up-grade ieri, dar scannerul este cât un tomberon pentru că trebuie să aibă o memorie de NASA ca să scoată din calcul toate imperfecţiunile bărbaţilor. Vrei să-ţi dau un sfat conform cărţilor care te îndrumă cum să te îmbogăţeşti pas cu pas? Uite-l: trebuie să vă feriţi ca bărbatul ales să aibă defecte evidente sau ascunse.

 4. Odille says:

  ODLM, marea problema este ca atunci cind te indragostesti rau de tot, ratiunea pare sa dispara. Cel de care te-ai indragostit este perfect, intruneste absolut toate calitatile posibile si imposibile. 🙂
  De fapt pt asta Iubirea este sublima, pt ca ti se pare ca ai intilnit Perfectiunea! Si s-ar putea ca pt sufletul tau asa sa fie.

  Nu poti decit sa te rogi sa nu te trezesti niciodata din starea asta de vis, sau daca te trezesti, sa nu fie realitatea prea cruda.
  Este important de la ce inaltime cazi! 🙂

 5. Odille says:

  @ODLM,

  “Şi totuşi, ce om minunat se poate naşte din sublimele lui imperfecţiuni!”

  Nu stiu cum, dar am o banuiala in privinta aceasta. Cred ca sotia, in cazul unui sot – pasionat cercetator, trebuie sa fie pregatita sa schimbe sugurante, desfunde chiuvete, vopseasca gardul, sa repare scaune, pt a nu intrerupe firul gindirii si procesul de creatie.
  Ar trebui sa-si dea seama ca acest mare om apartine Universului. 🙂

 6. Odille says:

  Sorry, am vrut sa scriu “sugurante”.

 7. @Odille- eu, ca cercetător, m-aş simţi jenat să-mi văd soţia căţărată pe o scară cu fuştei paradiţi, ca să vopsească gardul sau să schimbe o suguranţă. Ce-i aia?

 8. @Lotusull- despre mâini aş putea încropi ceva, dar despre privire nu pot intra în raza de acţiune şi să descopăr subînţelesuri pe care numai voi le descifraţi şi-i găsiţi dorinţa arzândă tandru sau mitocănia expusă ca pe tejghea. Privirile între noi au subînţelesuri numai când ne luptăm pentru aceeaşi fiinţă etern frumoasă: femeia. În rest, ne împăunăm…

 9. Odille says:

  @ODLM,
  Oh! Am fost sigura ca a doua oara am scris corect “siguranta”. Chiar am scris gresit?

  Ce inseamna “fuştei paradiţi”?

 10. Odille says:

  In ultimul timp suntem bombardati cu vesti, care de care mai ingrozitoare:
  Europa va da faliment, America va da faliment, sfirsitul lumii, etc.

  Astazi mi-am adus aminte de un anunt pe care l-am vazut cu ani in urma, intr-un ziar din Toronto. Era plasat de un inginer romin care traia in Toronto si care dorea sa cumpere o insula mica in Caraibe. Prin acest anunt incerca sa gaseasca oameni dornici sa traiasca pe acea insula si care vroiau sa participe la investitie.
  Numai anumite meserii erau acceptate. Stiu ca excludea economistii. 🙂

  Ma gindesc ca acum aceasta idee de a cumpara o insulita in Caraibe, ar fi o idee excelenta.
  Voi intocmi lista meseriilor acceptate. Nu sunt sigura daca sa includ, sau nu, cercetatorii. 🙂 🙂

 11. CUM GANDESTE UN GREIER:
  M-am trezit luni si m-am gândit marti sa ma duc miercuri la munca…. Da` când am vazut joi ca vine vineri am zis: ce dracu sa caut sâmbata la munca… când duminica e zi libera!

 12. Nami says:

  Culmea, chiar au logica unele chestii. Oare te descrii pe tine prin toate “interdictiile” astea? 🙂

 13. psipsina says:

  iooooi! deci numărul de telefon să nu fie al lui tata mare! reţinut! 😀
  ţăcăiam astăzi printr-un mall unde am ajuns din necesitatea adăpostirii de soarele topit pe asfalt(asfalt tango, desigur) şi mă gândeam ceface oare manualu’ nost’.
  aştept continuarea,acuşi scriu cererea.
  nu mai spun că mâinile şi ochii sunt şi pentru mine primele filtre. apoi cobor uşor către voce şi organul de-o ascunde plus, plus, plus… dar asta te las să ne povesteşti tu. 😉

 14. @Nami- cum să mă descriu pe mine cu toate defectele astea? Mă dădea Ilinca de toţi pereţii să fi avut şi numai unul din neajunsurile etalate pe aici.. Sunt alcătuit numai din calităţi ce cu modestie le afişez.
  Frumos blog ai!

 15. @Odille- cercetătorii sunt o categorie aparte care studiază femeia în integralitatea ei. Trebuie luaţi pe insulă…

 16. @Psipsina- oare ce organ ascunde vocea? Mărul lui Adam?
  O să apară şi “plus, plus, plus…”

 17. Nami says:

  Stai asa ca nu m-am exprimat ca la carte. Te descrii pe tine, cel care indeplineste contrariul atator “defecte”. Pff… cum sa o subestimez eu pe Ilinca? 🙂
  Multumesc frumosel. Ma straduiesc sa fac treaba buna, dar se mai supara unii-altii, care se simt luati in vizor. Poate mai iau ceva farmec si diplomatie de la tine.

 18. @Odille- eşti, cu suguranţă, o scumpă! Fuştei sunt treptele de lemn ale scării portabile, iar paradiţi sunt când sunt ţinuţi în ploaie, aşa cum fac cercetătorii care habar n-au la ce riscuri este expusă o scară-n ploaie.

 19. psipsina says:

  omule, vocea este ascunsă de gură. că e redată de glandele vocale e altă poveste… ;)ştiai asta dar, nah, voiai să vezi dacă recunosc că m uit la gura omului cu toate gândurile ascunse, nuuu? 😆
  bună dimineaţa tuturor!

 20. @Psipsina- bună dimineaţa, nah! 🙂

 21. Odille says:

  Buna Dimineata Dragilor!

  O scurta lectie de limba engleza, pt pauza de prinz. Lectia pt Experti nu o pot posta. 🙂 :

  “ENGLEZA PENRU AVANSATI
  1. Engleza pentru incepatori: (English for beginners) Traduceti in engleza:
  … Trei vrajitoare privesc trei ceasuri Swatch. Care vrajitoare priveste care ceas Swatch?

  Si acum, in engleza:
  … Three witches watch three Swatch watches. Which witch watches which Swatch watch?

  2. Engleza pentru avansati: (advanced English) Traduceti in engleza:
  … Trei vrajitoare transsexuale privesc trei butoane pe ceasuri Swatch Care vrajitoare transsexuala priveste care buton de ceas Swatch?

  Si acum in engleza:
  … Three switched witches watch three Swatch watch switches. Which switched witch watches which Swatch watch switch?” 🙂

 22. Odille says:

  Lotusull, vorbind despre priviri, acum, sunt convinsa ca este o mare diferenta intre felul cum simte si interpreteaza o femeie o privire si semnificatia ei pt un barbat. Sunt la poli opusi.
  Daca vei intreba un barbat despre “Acea privire”, probabil ca va incerca sa inventeze ceva, dar in sinea lui va gindi: Ce plictiseala, despre care privire o fi vorba? Oare chiar trebuie sa raspund la intrebare? 🙂

  Din pacate, cred ca acest criteriu trebuie scos de pe lista. Daca-l pastram este ca si cum urmam o harta inventata de noi, a unor tinuturi care nu exista. 🙂

  Si aceasta este opinia unei Romantice. 🙂

 23. Odille says:

  In privinta defectelor si calitatilor, nici nu indraznesc sa ma avint in conversatie. Uneori, un singur cuvint, te indeparteaza pt totdeauna.
  Un criteriu important pt mine era inteligenta, insa ea trebuia sa fie acompaniata de o sumedenie de alte trasaturi dragi mie.

  Imi aduc aminte de o intimplare din liceu. Un coleg tot incerca sa-mi faca curte, prin gesturi mici si copilaroase, asa cum era la virsta aceea. In cele din urma am acceptat sa ma intilnesc cu el. M-a luat din fata casei si mergeam noi de citeva minute pe trotuar (poate de 5 minute), cind el spune, asa din senin, ca sotia lui va sta acasa.
  Nu stiu de unde si pina unde i-a venit ideea sa abordeze acel subiect, la o prima intilnire si in primele 5 minute?

  Poate ca vroia sa ma impresioneze. Eram inca copii. 🙂

  Imediat urechiutele mi s-au ciulit, un clopotel a sunat, si o voce mi-a spus: Ah! Deci el crede ca el va fi cel care va determina ce va face in viata sotia lui!

  Nu mai stiu ce motiv am gasit, dar i-am spus ca trebuie sa ma intorc acasa. A fost cea mai scurta intilnire, de numai citeva minute.

  L-am reintilnit dupa ani si glumind l-am intrebat daca isi mai aduce aminte si pt ce a spus asa ceva. Mi-a raspuns ca atunci gindea ca un mic burghez. Bineinteles ca sotia lui lucra, dar el era tot “a macho man”. 🙂

 24. @Odille- o bună dimineaţa! Dar dacă omul a vrut să spună că nevasta lui va sta acasă când el se duce la o berică cu băieţii? Părerea mea este că trebuia să mai mergi 5 minute cu el pe trotuar. La cât de incisivă eşti tu, l-ai fi convins că a spus o prostie şi că de fapt, el va sta acasă… 🙂

 25. @Odille- mă uit la Lotus cum poate lega atâtea cuvinte în postările ei, iar eu, pe ale mele le scot cu grebla de frunze. Cu suguranţă, dacă m-ai vedea, “acea privire”, să ştii că e de prost. 🙂

 26. Odille says:

  @ODLM, Oh, nu! El a spus clar ca sotia lui va sta acasa! 🙂

  Poate ca daca as fi simtit o atractie pt acel coleg, as fi incercat sa discut subiectul, dar as fi gresit. Trasaturile de baza nu le poti schimba.

  Si acum ma mir cit de intuitiva am fost atunci. A trecut timpul si de foarte multe ori am ales sa nu-mi ascult intuitia. Am gresit “Big Time”, cum spun adolescentii aici. 🙂

  Draga ODLM, eu cind ma indragosteam de cineva nu vroiam sa-l schimb, mai ales in ceea ce privea esenta lui. Nu ar mai fost cel pe care-l iubeam si nu cred ca as fi avut acel drept.

  De ce crezi tu ca sunt “Incisiva”? Eu am o natura foarte dulce pina cind mi se pare ca mi se face o nedreptate. Atunci imi adun toate resursele si raspund, dar nu fara sa insemne un mare consum de energie pt mine.

  Am spus ceva care a suparat!

 27. Odille says:

  @ODLM,

  “@Odille- mă uit la Lotus cum poate lega atâtea cuvinte în postările ei, iar eu, pe ale mele le scot cu grebla de frunze. Cu suguranţă, dacă m-ai vedea, “acea privire”, să ştii că e de prost. ”

  @ODLM, pina acum nu m-am gindit sa compar scrierile tale cu ale Lotusullui pt simplul motiv ca imi suntei dragi amindoi si atunci nu faci comparatii. Oricum, amindoi ati iesi cistigatori.

  Insa postarile lui Lotusull ma trimit in cautarea celor mai ascunse locasuri ale sufletului si crede-ma ca nu imi este usor sa dezgrop toate acele trairi si sentimente. Uneori nici nu pot sa comentez pt ca este sau prea personal, sau prea dureros.
  Unele dintre postari par a fi adevarate sedinte de psihoterapie, dar facute cu dragoste.

  Daca Lotusull face niste incursiuni in camarutele sufletului, de o mare profunzime, delicatete, si intelegere, tu ai ales ca postarile tale sa fie o joaca, asa ca o frisca pe un Profiterol, cu diferite esente, ciocolata, caramel, fructe.

  Stilul tau este foarte frumos, esti talentat, esti un surprinzator de fin observator al frumosului, al gingasiei feminie (lucru mai rar la un barbat), dar ca majoritatea barbatilor nu te intereseaza aceste analize profunde ale sufletului, si in niciun caz in trecut.

  Cred ca este bine ca sunteti atit de diferiti pt ca ar fi prea greu pt sufletul meu sa se auto-analizeze asa de mult. 🙂

 28. @Odille-Mulţumesc pentru mierea din cuvinte, dar dacă este să vorbim de talent, Marilena Guduleasa se urcă în capul nostru şi umblă prin unghere tainice.

 29. lotusull says:

  Odille, iti multumesc mult pentru cuvintele tale. Incursiunile mele sunt printre cotloane de suflet, pentru ca acela este cel care ma intereseaza. E singurul neperisabil…
  Dar, bineinteles ca imi place scris de ODLM, se joaca printre cuvinte, asa cu nonsalanta, intelgenta si umor din acela, hai sa-i zicem ironic rafinat :):)
  Marilena mi-e tare draga. Si asta de cand scria ca Uncomitted. Poate sa scrie despre ce vrea ea, nici nu mai conteaza daca sunt sau nu in acord, daca inteleg sau nu, dragul ramane acelasi 🙂

 30. @Odille- o ceva atracţie s-a înfiripat, altfel n-ai fi achiesat la solicitarea lui de a ieşi 5 minute pe asfalt. Pe cel ce-l iubeai nu i-ai fi umblat la esenţă, dar prin poveţe şi pilde l-ai fi adus pe poteca cu esenţe tipic odilleşti. Asta-i incisivitatea cu duhul blândeţii, iar consumul de energie este dozat în pastiluţe cu efect efervescent, liniştitor de “întinde-te puţin aici şi meditează la măgăria ce tocmai ai rostit-o. Nu-i aşa că regreţi utilizarea unor vorbe din cutiuţa cu mârlănii?” “Da, ai dreptate draga mea, data viitoare am să fiu mai ponderat, până-o s-ajung Prince Charming”

 31. Odille says:

  @ODLM, acel coleg era foarte bun la matematica si cum matematica era subiectul meu preferat, de multe ori, la rezolvarea unor probleme dificile, co-operam. Deci era o simpatie-matematica. 🙂

  Istoria am memorat-o, insa, dupa pozele din cartea de istorie. Din cauza asta nu stiu istorie, am uitat pozele. 🙂
  (Pt a compensa, de cind am sosit in Canada, am citit pe acest subiect cit mai mult.)

 32. Odille says:

  Lotusull, pina si mirarea mea se mira de analizele facute de tine sufletului.

  Si mai este ceva foarte important pt mine. Esti foarte avansata spiritual, esti open-minded si nu te superi daca cineva are o opinie diferita.
  Am vazut oameni talentati, care nu au reusit inca sa iasa din matrita in care au crescut si ca urmare nu pot sa aiba un dialog neutru cu cei care apartin altor matrite, sau care au reusit sa se elibereze.
  Sunt convinsa ca daca suntem deschisi sa ascultam si ce au altii de spus, invatam foarte mult.

 33. Odille says:

  @ODLM, cred ca pt un barbat nu este ceva mai plictisitor si care-l arunca in mai mare panica, decit propunerea iubitei/sotiei de a face o analiza a sufletului si de a mai face si o incursiune in trecut. 🙂
  Cred ca daca ar avea alegere, ar sari sa taie iarba de pe un stadion de fotbal, sau sa adune frunzele care sunt inca sus pe crengi, de la 200 de copaci. 🙂

 34. Odille says:

  @ODLM, fiecare dintre voi are talentul lui si frumusetea lui. Eu nu voi putea sa fac comparatie niciodata.
  Pt acest motiv sunt pe blogurile voastre.

 35. CristinaC says:

  Buna dimineata dragilor si talentatilor care ne bucurati zilele cu scrierile voastre!

 36. lotusull says:

  Odille,

  pai cum sa ma supar ca cineva are o opinie diferita decat mine ? Este loc sub soare pentru toata lumea 🙂
  E drept, chiar imi doresc sa evoluez spiritual, ma mai poticnesc, ma mai impleticesc, dar tot inainte merg.
  🙂

 37. Odille says:

  Cristina C, bine are revenit!

  Mi-ai dat o veste buna cu “Mad Men”. Speram ca s-au razgindit si serialul va reincepe in toamna lui 2011.

 38. Odille says:

  @ODLM, as vrea sa sublinize ca Profiterolul era una dintre prajiturile cele mai indragite de mine.
  Sosind in Canada, am invatat sa-l prepar, si era la fel de bun ca la cele mai bune cofetarii rominesti. (Sa stii ca de obicei sunt modesta). 🙂
  Pina si galuste cu prune am facut cu aluatul folosit la Choux a la creme.

 39. Odille says:

  @ODLM,

  “Odille…..Pe cel ce-l iubeai nu i-ai fi umblat la esenţă, dar prin poveţe şi pilde l-ai fi adus pe poteca cu esenţe tipic odilleşti. Asta-i incisivitatea cu duhul blândeţii, iar consumul de energie este dozat în pastiluţe cu efect efervescent, liniştitor de “întinde-te puţin aici şi meditează la măgăria ce tocmai ai rostit-o. Nu-i aşa că regreţi utilizarea unor vorbe din cutiuţa cu mârlănii?” “Da, ai dreptate draga mea, data viitoare am să fiu mai ponderat, până-o s-ajung Prince Charming””

  Offf, ODLM, ai abordat un subiect foarte greu pt mine. As vrea sa-i dau sufletului o pana albastra si sa-l las sa scrie el raspunsul, gingas si delicat, ca sa nu rascoleasca amintirile.

  Eu nu voi putea niciodata sa vreau sa schimb pe cineva. Am cunoscut cupluri in care sotii isi schimbasera complet sotia, am cunoscut si un cuplu in care sotia isi schimbase sotul.
  Acei oameni nu mai erau Ei, erau ca niste roboti. Mi se pare ingrozitor sa trec peste Eu-l cuiva.

  Ce drept as avea eu sa schimb pe cineva, chiar si pe omul iubit? Acea schimbare trebuie sa vina numai de la el, daca asa isi doreste, si asa gindeste.

  Am avut o experienta foarte nefericita cind aveam 18 ani, si nici acum nu inteleg de ce s-a intimplat ce s-a intimplat. Nu am putut sa spun nimic, am gindit ca fiecare om are dreptul sa fie liber si sa-si duca viata asa cum doreste.

 40. Odille says:

  Dragilor, stiti cum stiu ca a venit vara in Toronto? Cind sotul meu porneste aerul conditionat la maximum si eu ma infofolesc intr-un capozel turcoaz, cu capsoare de “Hello Kitty” pe el si incerc sa ma ascund de jeturile de aer rece. 🙂

 41. Alina Grozea says:

  Of, sunt grele lectiile tale, si mie nu mi-a placut scoala niciodata… 🙂
  Eu tot astept dragostea aia oarba, care nu vede ca habar n-am s-o caut.

 42. @Odille- ştii cum ştiu eu că a venit vara? Când sprinklerele pornesc după amiază la 17:00 şi se opresc dimineaţă.

 43. M-am tot ascuns pe sub birou, pe după perdea, dar somnul m-a găsit într-un cotlon unde nici eu nu m-aş fi gândit: cu gândul la voi, visam că suntem la masa rotundă şi chiar conversam care cu cafea, care cu ceai dinainte. Mâine, refăcut, vă voi răspunde tuturor.

 44. CristinaC says:

  Ce vis frumos ai omule…. ni-l povestesti si noua mai amanuntit?

 45. CristinaC says:

  Odille mi-e nu im vine sa cred ce zile minunate de vara avem de doua saptamani… Eu ies in gradina la soare si ma bucur de caldura… ca la birou e mai frig decat iarna… cred ca imi duc un halat ca al tau acolo in curand.

 46. Odille says:

  Buna Dimineata Dragilor!

  M-am uitat la vremea din Bucuresti si temperaturile sunt deja prea zglobii.

  As vrea sa va daruiesc briza si un pic din racoarea brazilor.
  Poate ar trebui sa dau o fuga pina la voi? Ati vazut si voi ca imediat ce sosesc, va plimabati cu umbrelutele in fiecare zi. 🙂

 47. Odille says:

  Cristina C, avem o vara minunata. As vrea sa tina tot anul.

  Eu am declarat, ieri, greva, si am obtinut marirea temeperaturii in casa.
  Aerul conditionat a suflat, dar a mai avut si pauze. 🙂

  @ODLM, blogul tau ne ajuta sa traim visul unei mese rotunde, unde sa fim impreuna cu oameni care ne sunt dragi.
  Iti multumesc pt gazduire.

 48. Dunia says:

  ODLM, savuroase “Indreptarele” tale !!!

 49. @Odille- deci, simpatia matematică te-a scos în stradă unde se pot rezolva integrale cu creta pe trotuar. Mie-mi place “Capitalul” de Marx şi nici ţie nu-ţi place. Deci, suntem simpatici…

 50. @Odille- o analiză a sufletului trecut? Ah, mă supui la cazne şi-ţi spun asta din vârful copacului cu frunze.

 51. @Odille- Haide, haide! Îţi plăceau şi savarinele şi joffre şi amandinele şi negresele şi cartofii şi doboşul şi krantzul şi langue de chat şi tartele cu fructe şi îngheţata şi tortul şi pricomigdalele.
  Cu drag,
  Profiterol

 52. @Odille- “Am cunoscut cupluri in care sotii isi schimbasera complet sotia, am cunoscut si un cuplu in care sotia isi schimbase sotul.” Multe cupluri schimbă soţul/soţia până realizează că trăind cu amantul/amanta experimentul hurducăie pe aceeaşi potecă, iar căsnicia îi ţine hangul pe arătura mărginaşă.

 53. @CristinaC- ce te mai bucuri de căldură şi soare canadian! Cred că eşti marcată de vremea aspră de Braşov.

 54. @Odille- când erai tu aici era sezonul creşterii păioaselor şi trebuia apă multă. Acum suntem la treierat şi ne trebuie soare pentru a raporta partidului o producţie record la câteva hectare.

 55. @Odille- tu nu ştii să umbli la reostat? Fă-te că te uiţi în altă parte şi fixează-l la 30 de grade. Aşa, bagă numai vânt…

 56. @Dunia- de acum, ai liber la commenturi şi cu nod în papură nu numai cu laude. Bun venit!

 57. Dunia says:

  Multumescu-ti, cu drag revin!

 58. Odille says:

  @ODLM, astazi m-ai rasfatat si alintat cu asa de multe raspunsuri incit ma gindesc ca poate este Ziua mea si nici nu stiu. 🙂

  Voi raspunde imediat ce ma voi intoarce acasa, astazi avind o zi cu mare vijiiala.
  Sper ca voi gasi timp sa ma alint un pic si la soare.

  Un inceput de weekend nimunat! 🙂

 59. Alina Grozea says:

  ODLM, trebuie sa-mi raspunzi aici, nu la textul anterior, ca o sa creada lumea ca ne-am certat! 🙂

 60. @Alina- eu ţi-am răspuns exact la textul unde ai făcut comentariul., dar ca să nu derutăm lumea declar aici că o vizitez pe Alina periodic, ca să nu folosesc un sinonim tendenţios…

 61. Odille says:

  Draga @ODLM, tocmai cind vroiam sa va cint un cintecel, s-a intrerupt curentul in intrega zona. Acum voi face repetitie si vi-l voi cinta. 🙂

 62. @Odille- şi acum scrii fără curent? La lumina lumânării?

 63. Odille says:

  @ODLM, De atita aer conditionat, au sarit “sugurantele” intr-o intreaga zona si am ramas fara curent. Supararea mare era ca nu aveam computer.
  Au urmat telefoane, pus botic, plimbat prin casa, dar nimic nu a ajutat. 🙂

  Acum ne-a sosit lumina si hop si eu la computer. Bine te-am gasit si Bine v-am gasit! 🙂

 64. Odille says:

  Mai repet cintecelul un pic si-l voi cinta! 🙂

 65. Odille says:

  @ODLM,

  “Odille- Haide, haide! Îţi plăceau şi savarinele şi joffre şi amandinele şi negresele şi cartofii şi doboşul şi krantzul şi langue de chat şi tartele cu fructe şi îngheţata şi tortul şi pricomigdalele.
  Cu drag,
  Profiterol”

  @ODLM, cum de ai ghicit? 🙂 Ador dulciurile. Toate, dar mai ales torturile si prajiturile grele, cu crema de ciocolata semi-amaruie, cu unt si cu zahar caramelizat, si blat din nuca si cacao.

  Comentariul tau, nu stiu cum, dar mi-a adus aminte de un cintecel pt copii, al lui Raffi. 🙂 🙂

  Five little speckled frogs – Nursery rhymes

  http://www.youtube.com/watch?v=SVPmtaHmL4g

  Cint toate cintecelele lui Raffi. Sunt delicioase. 🙂

  On a hot hot day in July

  5 green and speckled frogs
  Sat on a speckled log
  Eating some most delicious bugs. Yum! Yum!
  One jumped into the pool
  Where it was nice and cool
  Then there were 4 green speckled frogs

  4 green and speckled frogs
  Sat on a speckled log
  Eating some most delicious bugs. Yum! Yum!
  One jumped into the pool
  Where it was nice and cool
  Then there were 3 green speckled frogs

  3 green and speckled frogs
  Sat on a speckled log
  Eating some most delicious bugs. Yum! Yum!
  One jumped into the pool
  Where it was nice and cool
  Then there were 2 green speckled frogs

  2 green and speckled frogs
  Sat on a speckled log
  Eating some most delicious bugs. Yum! Yum!
  One jumped into the pool
  Where it was nice and cool
  Then there was one green speckled frog

  One green and speckled frog
  Sat on a speckled log
  Eating some most delicious bugs. Yum! Yum!
  He jumped into the pool
  Where it was nice and cool
  Then there were no green speckled frogs.

 66. Odille says:

  @ODLM,

  “Odille- deci, simpatia matematică te-a scos în stradă unde se pot rezolva integrale cu creta pe trotuar. Mie-mi place “Capitalul” de Marx şi nici ţie nu-ţi place. Deci, suntem simpatici…”

  Concluzia ar fi, ca daca mai recrutam citiva simpatici si citeva simpatice, am putea forma “Clubul Simpaticilor care papa prajituri bune” si ne-am putea intilni periodic pt testare de noi bunatati. 🙂

 67. Odille says:

  Dragilor, stiu cit suferiti de caldura. Va trimit Cascada Niagara si un curcubeu.

  Cind apare curcubeul sa va puneti o dorinta si vi se va indeplini. 🙂

  http://www.youtube.com/watch?v=-1hATvWrXq0

 68. Odille says:

  ODLM,

  “Odille- “Am cunoscut cupluri in care sotii isi schimbasera complet sotia, am cunoscut si un cuplu in care sotia isi schimbase sotul.” Multe cupluri schimbă soţul/soţia până realizează că trăind cu amantul/amanta experimentul hurducăie pe aceeaşi potecă, iar căsnicia îi ţine hangul pe arătura mărginaşă.”

  Daca am compara casatoria cu opera unui pictor, cu un tablou, si ne-am gindi prin cite incercari trece un pictor, mai ales un pictor la inceput de cariera, pina cind reuseste o minunata armonie intre ceea ce a vizualizat cu sufletul si ceea ce a creat, ne-am da seama de extroardinara sansa pe care o luam cind ne casatorim.

  Imi imaginez ca un pictor, arunca multe pinze pina cind isi da seama ca este pe drumul bun.
  Oamenii in casatorie pornesc de la premiza ca vor realiza tabloul mult visat de la inceput.
  Apoi incep sa negocieze culorile. Unuia ii place albastrul, altuia rosul, sau albul, sau cenusiul. Daca au avut extraordinara sansa sa iubeasca aceleasi culori, atunci iubirea lor va inflori. Acesta este cazul ideal si tabloul lor va fi tabloul fericirii.

  Daca insa iubesc culori diferite, incepe negocierea. Acum depinde de cit de multe si cit de grele compromisuri trebuie sa fie facute.
  Daca se ajunge ca unul sa doreasca sa picteze cu pensule fine, cu nuante delicate si celalalt foloseste bidineaua, atunci, cred, ca trebuie sa se treaca la alt tablou.

  Sunt multe casatorii unde cel care ar dori sa foloseasca nuante delicate, renunta, si se va incovoia sub greutatea bidinelei.

  Dar se ne gindim la tablourile armonioase, pline de culoare, lumina si caldura, pt ca exista. 🙂

 69. Odille says:

  Noapte Buna ODLM, Noapte Buna tuturor!

 70. @Odille- noapte bună. Sunt la film.

 71. Odille says:

  Sa fie un film frumos, dulcel, si sa aiba un happy end. 🙂 🙂

  Eu plec un pic-piculet la mall. 🙂

 72. Odille says:

  Buna Dimineata ODLM, Buna Dimineata tuturor!

  @ODLM,

  “@Odille- o analiză a sufletului trecut? Ah, mă supui la cazne şi-ţi spun asta din vârful copacului cu frunze”.

  In al citelea pom esti? 🙂 🙂

  O zi frumoasa tuturor! 🙂

 73. @Odille- filmul se numeşte “The Tournament” în care, unii din bogaţii lumii, pentru adrenalină, pariază că din 30 de persoane, numai unul va rămâne în picioare, ceilalţi omorându-se între ei pe străzile Londrei, toate scenele fiind urmărite pe un ecran imens în subsolul unei clădiri prin camere video instalate în oraş. Competitorii au nişte telefoane care le indică prezenţa în apropiere a vrenuia dintre cei 30. Cel care rămâne în picioare primeşte 10 mil. de dolari. De asemenea, competitorilor li se implantează nişte chipuri ca să poată fi detectaţi oriunde. Tot turneul durează 24 de ore şi dacă în 24 de ore nu rămâne numai un concurent în viaţă, atunci, toţi cei rămaşi, sunt aruncaţi în aer, prin bombe declanşate automat din micro-chipurile din ei.Vrei să ţi-l povestesc?
  Varianta soft este că învingătorul într-un turneu de bloguri masculine primeşte o sărutare din Canada de la o consumatoare de amandine.

 74. O poezie de Marin Sorescu:

  Don Juan
  Cand o dragoste
  La care lucram mai demult
  Mi-a reusit,
  Atunci o trec pe curat,
  Pe inima altei femei.

  Natura a fost inteleapta
  Creand mai multe femei
  Decat barbati,
  Pentru ca ne putem desavarsi
  Sentimentul,
  Folosind un mare numar
  De ciorne.

 75. Odille says:

  ODLM, Varianta Soft mi se pare cu mult superioara celeilalte, ca sa nu mai spun de cit pare de delicioasa. YUM! YUM! 🙂

 76. Odille says:

  Avem niste zile de vara splendide.
  Dimineata am fost la plimbare.

  De atita caldura nu am vazut nici macar o codita de veverita si nicio urechiusa de iepuras. Probabil ca stau imbracati in blanita, la aer conditionat. 🙂

 77. Odille says:

  ODLM, deci pt barbati Iubirea este WORK-IN-PROGRESS? 🙂

  Aici este mare diferenta! Femeia este convinsa ca Alesul inimii ei este Fat-Frumos. 🙂

 78. Odille says:

  @ODLM, ma intreb ce face Ricci pe caldura asta asa de mare? Stii, cateii nu transpira si din cauza asta sufera foarte mult de caldura.

  Poate apa cu gheata ar ajuta?

 79. @Odille- Ricci îmi deranjează sprinklerele luptându-se cu ele pentru că nu înţelege de unde au atâta apă.

 80. @Odille- căldurile la noi au atins 38 de grade azi, numai că eu n-am ascuns nicio codiţă de veveriţă, din contră, m-am plimbat cu bicicleta printre ele.

 81. Odille says:

  @ODLM, Calatorie placuta cu bicicleta, mina in mina cu visele. 🙂

  Mireille Mathieu – Les Bicyclettes De Belsize

  http://www.youtube.com/watch?v=x7jeGxfd5dw&feature=related

  Engelbert Humperdinck – Les Bicyclettes De Belsize

  http://www.youtube.com/watch?v=Qe_1B1P9Bw4

  Turning and turning
  The world goes on.
  We can’t change it, my friend.
  Let us go riding all through the days,
  Together to the end, to the end.

  Les bicyclettes de Belsize
  Carry us side by side
  And hand in hand we will ride,
  Over Belsize.
  Turn your magical eyes.
  Round and around,
  Looking at all we found.
  Carry us through the skies,
  Les bicyclettes de Belsize.

  Spinning and spinning,
  The dreams I know,
  Rolling on through my head.
  Let us enjoy them, before they go.
  Come the dawn, they all are dead.
  Yes, they’re dead.

  Les bicyclettes de Belsize
  Carry us side by side
  And hand in hand we will ride
  Over Belsize.
  Turn your magical eyes.
  Round and around,
  Lookin’ at all we found.
  Carry us through the skies,
  Les bicyclettes de Belsize.

 82. Odille says:

  Buna Dimineata Dragilor! Va doresc o Duminica frumoasa. 🙂

  Pe unde sunteti de este asa o tacere? Toata lumea la plimbare cu bicicletele?

  In curind voi pleca si eu in cautare de iepurasi si veverite. 🙂

 83. @Odille- este o zi cu nori albi la noi, tocmai bună pentru plivit buruieni, tuns viţa de vie, udat florile şi hrănit gazonul. Bicicleta dă nărăvaş din pedale şi abia mă aşteaptă s-o scot la trap.

 84. Odille says:

  @ODLM, la ora 20.00 (ora Romaniei) am vorbit pe skype cu un fost coleg de scoala. Norisorii albi se transformasera in nori negri, era intuneric si pornise furtuna.
  Sper ca totul este bine la voi, copacii drepti si neciufuliti, iar Ricci multumit, visind in casuta lui racoroasa.

  O Noapte Buna! 🙂

 85. @Odille- eşti tare la curent cu vremea. Când am văzut norii negri, am zbughit-o spre casă, deşi era în program să văd un spectacol în aer liber în Herăstrău. Am auzit la TV că spectacolul s-a suspendat din cauza furtunii. Copacii se îndoiauuuu, norii se înnegreauuu, vântul şuieraaaa, badea-n braţe mă strângeauuuuu. Am ajuns acasă tocmai când au început primele picături. Un timing perfect. Parcă aş fi fost popândăul ăla canadian care dă prognoza meteo.

 86. Odille says:

  @ODLM,
  “Copacii se îndoiauuuu, norii se înnegreauuu, vântul şuieraaaa, badea-n braţe mă strângeauuuuu.”

  Bravo pt reactia rapida, dar ..

  🙂 Sper totusi ca a fost numai o figura de stil si nu te-ai lasat strins in brate de badea. De Mindra ar avea grija Ilinca. 🙂 🙂

 87. Odille says:

  ODLM, daca ai fost in parc, nu aveai cum sa te uiti la Campionatul Feminin de Fotbal. A fost meciul final, dintre SUA si Japonia. O frumusete de joc!

  Am avut mari emotii. S-a terminat prin lovituri libere, japonezele au cistigat, spre suferinta mea.

  Fetele joaca mult mai frumos decit barbatii, jocul este mai curat, nu se faulteaza dur si urit ca in meciurile masculine, si cite o jucatoare mai si plinge daca este suparata rau. 🙂

  Sunt si exceptii. Oricum meciurile feminine sunt mult mai aproape de spiritul sportiv decit cele masculine.

  Poate ar trebui ca jucatorii de fotbal (barbati), sa fie obligati sa ia un set de lectii de balet ca sa li se mai taie din agresivitate. 🙂
  Chiar imi place ideea. 🙂

 88. @Odille- chiar ar fi o idee ca bărbaţii să aibă fiecare poşetuţe şi să-şi pudreze nasul după ce marcă un gol. Eu am stat la meci Oţelul Galaţi- Steaua Bucureşti pentru super-cupa României, meci disputat între câştigătoarea campionatului de anul acesta şi respectiv câştigătoarea cupei de anul acesta. Oţelul Galaţi a luat şi super cupa.

 89. Odille says:

  @ODLM,
  “Odille- chiar ar fi o idee ca bărbaţii să aibă fiecare poşetuţe şi să-şi pudreze nasul după ce marcă un gol.”

  … Si sa joace in pantofiori de balet colorati, dar care sa se asorteze cu restul echipamentului. 🙂
  In felul acesta nu s-ar mai lovi asa de rau.

 90. CristinaC says:

  Buna dimineata… si aici se spune ca e 12.36 in the morning. Am calatorit azi… pe caldura dar nu ma plang!

  De maine incep sa lucrez…in program normal…

Leave a Reply

CommentLuv badge
top
%d bloggers like this: