search
top


El, alesul.

Azi îi dai telefon şi-l întrebi ingenuă dacă nu cumva umbreluţa ta a rămas la El, deşi dacă te uiţi la poşetă, mânerul i se vede de aici, din sufragerie. Dacă-ţi răspunde ” păi, nu te-ai întors după ea, ieri?” asta vrea să spună că va fi atent la toate acţiunile tale şi deci, ia aminte! Dacă spune “da, este la mine!” asta înseamnă că este un mincinos original, că ştie să improvizeze, că va face faţă unei situaţii ivite de niciunde, dar mai ales că i-ai atras atenţia şi va marşa pe elementul surpriză apărând la întâlnire cu o superbă umbrelă de damă. Un răspuns ca: “nu ştiu ce-ai făcut cu ea” poate demonstra că, fie este pafarist, fie a turbat de la ochii tăi şi altceva pentru El nu există. În oricare din cazuri, tu n-ai dat telefon pentru pârdalnica aia de umbrelă, ci pentru a-i smulge o cerere de a vă vedea.

Fă câteva mofturi în primele ceainării în care poposiţi şi ridică-te de la masă pentru nişte motive puerile: muzica prea tare, nu au muzică, picolo se mişcă călare pe un melc. Nici în ultima ceainărie să nu fii întru totul de acord cu masa aleasă de picolo. Roagă-l pe El, să-i indice lui picolo “masa de colo”. Mascat sau nu, El o să strâmbe niţel din nas, dar acasă, pe pernă, când va derula filmul serii (pe care sper că nu-l veţi viziona împreună chiar de la a doua întâlnire) va aprecia faptul că nu şi-a găsit o farfuză care stă docilă ca un lollypop în borcan. Fii un peek năzuroasă! Pe lângă ceai, comandă şi o dulceaţă de caise cu sâmburi şi un pahar cu apă. Picolo o să caşte ochii cât brioşele, dar lăsă-l p’ăsta, că doar asta-i meseria lui! Uită-te mai degrabă la El ce reacţie are! Dacă şi El va căsca ochii, nu se va ridica vreodată peste nivelul meseriei de picolo cu beretă şi şorţuleţ. Reacţia normală ar fi să îndese la picolo în şorţuleţ o bancnotă şi să-i indice la ureche de unde să cumpere urgent un borcan de dulceaţă de caise. Cu sâmburi. Picolo o să se întoarcă ridicând dezamăgit din umeri, încă de la intrare, cu o cutie de conserve cu compot de ananas vietnamez bucăţi. Fii vrăbiuţă şi cere nişte d’ăsta vietnamez bucăţi. Bea apa şi nu te atinge de vietnamez.

Supune-l acum la o caznă din meniul tău: fredonează ceva fals, varsă peekul ăla de apă rămas, uită-te la ceasul lui şi spune-i că n-ai mai văzut ceas “Pobeda” de 20 de ani. O situaţie de stres este foarte elocventă în comportamentul viitorului El. Dacă nu se strâmbă când falsezi, să te aştepţi ca toată urechea lui muzicală să perceapă, la nunţi, numai populara şi manelele. Celelalte să le bea pe băncuţa de afară. Dacă dă cu mâna pe jos apa de pe masă cum crezi că va face cu şpriţul vărsat pe masa din bucătărie? Dacă scoate ceasul cu mişcări lente şi-l aruncă peste spate, înseamnă că eşti nepreţuită. Un Breitling nu se aruncă pe spate, decât dacă nimic nu-i mai important în lumea lui mai mult decât tine.

El poate ieşi elegant din cazna artificial creată, numindu-te “Dulceaţa mea”, apelativ alcătuit din substantivul “dulceaţă” care i-a amintit de cele mai frumoase clipe ale copilăriei, când dulceaţa bunicii venea la pachet cu parfumul fericirii şi pronumele posesiv “mea”, care după părerea ta este prea posesiv. Nu şi după a lui!

Fii indulgentă! Dacă soarbe cafeaua, fă şi tu cu ceaiul la fel şi întreabă-l dacă i-a plăcut. El spune “da”, e clar c-o să vă întreceţi în mârlănii toată viaţa. Dacă răspunsul este “nu”, înseamnă că are reflexul lui Pavlov în dânsul şi va deprinde repede că dacă şi tu arunci şosetele una pe bec şi una pe microunde, că dacă şi tu laşi capacul ridicat, că dacă şi tu stai cu frigiderul deschis un sfert de oră uitând de ce ai fost trimisă, că dacă şi tu cânţi tare şi fals de scoli copiii când te pudrezi, nepreţuitul El va sesiza când greşeşte şi în câţiva ani se va corecta.

Întreabă-l de mama lui. Dacă “mama face şi mama drege” prea mult, înseamnă că încă locuieşte cu părinţii şi unde să mai aibă loc, într-un singur apartament, şi părinţii tăi?! Dacă totuşi spune că o vizitează când şi când, înseamnă că vizita zilnică a soacrei nu îl va deranja decât la meci şi la ştiri pe care le urmăreşte de când vine acasă şi până pleacă scorpia.

Nu fi prea vorbăreaţă. Lasă-l să te admire până când vei citi continuarea.

60 Responsesto “El, alesul.”

 1. Odille says:

  Buna Dimineata ODLM, Buna Dimineata tuturor! 🙂

  @ODLM,
  Poza care acompaniaza textul este excelenta, daca as fi barbat si domnisoara s-ar prezenta cu asa niste valize la usa, m-as muta rapid si numarul de telefon ar deveni secret. 🙂

  Aceasta postare ar trebui sa aiba titlul “Indreptar delicios de cum sa nu fie..”.

  Cunosc un barbat de 38 de ani, care imediat ce o iubita isi lasa periuta de dinti la el in baie, incheie relatia. Se pare ca periuta este un semnal de alarma ca IUBI gindeste la o relatie pe termen foarte lung. Prea lung! 🙂

  Mie imi sunt dragi barbatii romantici si relatiile inocente, unde o umbreluta nu ar avea cum sa ramina in casa nimanui, si in care Ea este dulce, fina si inocenta.
  Imi plac barbatii care ar papa fara sa clipeasca si simburele din dulceata de caise 🙂 daca ar crede ca Ei i-ar face placere.

  O saptamina frumoasa! 🙂

 2. Odille says:

  @ODLM, imediat ce intru pe blog, ultima postare are un label vernil cu data de July 7. Dupa ce click pe comentarii, apare data de July 18.

 3. Odille says:

  Cristina C, succes! O saptamina buna si usoara!

  Ai fost cumva la Montreal?

 4. Odille says:

  “Dacă soarbe cafeaua, fă şi tu cu ceaiul la fel şi întreabă-l dacă i-a plăcut. El spune “da”, e clar c-o să vă întreceţi în mârlănii toată viaţa”.

  Daca amindoi sorb multumiti, au un mariaj minunat. Am vazut multe fericiri de acest gen prin Bucuresti. 🙂
  (Nici Toronto nu este mai prejos!)

  Eu sunt uimita de dinamica unor cupluri din Bucuresti. Parca li s-a scris un scenariu pe care eu nu l-am mai vazut nicaieri si niciodata.
  Un exemplu, dar nu este singurul.
  Restaurant in centrul capitalei. La o masa doua cupluri, un cuplu in jur de 55 de ani, un alt cuplu, Ea tinara, placuta ca infatisare, iar El, in jur de 45 de ani, mare, si uritzel foc.
  Ea, de fata cu toata lumea, il saruta pe git, pe obraz, il mingiie si el nu schiteaza niciun gest.

  Cred ca acum este mai bine in China, unde din cauza faptului ca sunt mult mai multi barbati decit femei, barbatii sunt in mare competitie sa atraga femeile.
  Probabil ca inghit simburii de caise si fara dulceata. 🙂

 5. @Odille- labelul cu July 7 apare la “Cum să-ţi alegi un bărbat…”. Labelul vernil cu July 18 apare corect la “El, alesul”.

 6. Dunia says:

  Ce-i drept exemplarele astea fara cusur nu prea se gasesc asa la promotie, dar nici sa luam primul ambalaj gol in brate nu e sanatos. Stie ODLM ce stie! Zi frumoasa va doresc si multa atentie la detalii!!

 7. CristinaC says:

  Buna dragilor.

  Omule ce sfaturi interesante…

  Odille , am fost la Kingstone, jumatatea drumului intre Toronto si Montreal unde in general se “preda” soacra… si cred ca m-a pedepsit doamne-doamne ca m-am cam bucurat caci am inceput prost saptamana…

 8. lotusull says:

  ODLM, e tare haioasa doamna din imagine ce se bataie :):)
  Cand o sa ma hotaresc sa ies pe piata, o sa tin cont de sfaturile tale 🙂

 9. Alina Grozea says:

  ODLM, alesul din povestea ta nu exista! Iar daca exista, e deja foarte insurat si are vreo 65 de ani. “Baietii” de varsta mea platesc numai nemteste si apoi iti povestesc cum merg ei pe A2 cu 90 la ora, constant, ca sa consume masina doar 3%. Asta mi-au auzit urechile si libidoul la ultima mea tentativa de intalnire…

 10. Odille says:

  @ODLM, acum am observat pe “July 18”, cocotat pe titlu! 🙂

  Crisina, nu te lasa descurajata. Ziua de luni este cam dificila pt toata lumea, si daca “predarea” a decurs bine, atunci lucrurile vor merge din ce in ce mai bine. 🙂

 11. @CristinaC- mare noroc avem că pe săptămână există numai o zi de luni.

 12. @Alina- am auzit că Dumnezeu a lăsat în fiecare colţ al Pământului o mulţime de bărbaţi perfecţi, apoi a făcut Pământul rotund.

 13. @Lotus- stai, nu ieşi! Mai am îndrumări de dat…

 14. @Dunia- au fost on sale săptămâna trecută. Erau însă second hand…

 15. CristinaC says:

  Omule… nu second hand… refurbished!

 16. Odille says:

  Referitor la ceea ce a spus Alina, impresia mea este ca barbatii romini sunt inca, mult mai romantici decit cei canadieni, sau americani. Un indicator ar fi numarul foarte mare de florarii din Romania, fata de cel din Canada/America. 🙂

  Ar fi interesant sa se faca un survey asupra motivelor care-i determina pe tinerii barbati romini sa se casatoreasca:

  – Dragoste (acei “fluturasi in stomac” despre care vorbea ODLM pe blogul Alinei)
  – Comoditate
  – Un nivel de trai mai ridicat
  – Decizia de a avea un copil
  etc.

  Impresia mea este ca pt tinerii canadieni/americani, dragostea nu mai este prioritatea nr I si sunt curioasa daca acest fenomen are loc si in Romania.

  (Ma refer la cei de mai multe generatii aici).

 17. Alina Grozea says:

  Odille, nici la tinereii romani dragostea nu mai e prioritara. Ci banii. Nu ai lor, bineinteles, ci ai femeilor cu care umbla. 🙂
  Imi pare rau ca scriu asta pe blogul unui domn distins precum ODLM. Sper sa nu se supere si sa-mi ia generalizarea drept ceea ce e: o figura de stil. :))

 18. Odille says:

  Alina, s-ar putea sa ma insel , insa impresia mea este ca barbatii tineri de astazi nu-si doresc iubite/sotii inteligente, pt ca le considera incomode.

  Poate si pt ca “fluturasii din stomac” nu functioneaza si atunci ramine numai o logica deformata.

 19. Odille says:

  Voi face o precizare. Sotiile la fel de inteligente ca sotii lor, sau mai inteligente decit sotii, par sa fie vazute ca o amenintare a linistii sotilor. Ma refer la tinerii barbati din Canada/America.
  🙂

 20. Odille says:

  ODLM, Noapte Buna si Noapte Buna Tuturor!

  Cu drag. 🙂

 21. Noapte bună fetelor.

 22. arcadia says:

  Sunt un un peek leşinată de râs, cred că-l trimit pe Ales să-mi cumpere nişte dulceaţă de sâmburi de caise să mă dreg pentru a face faţă încă unei zile de cacao care mă aşteaptă 😀

 23. @Odille- dragostea este prioritatea numărul unu la bărbaţii de care fug toate femeile cu excepţia uneia, la fel de urâtă şi insipidă. Ceilalţi se desfată, se desfată până le pică troncul. După ce le trece troncul, aburcă în maşină autostopiste care fac semn cu piciorul.

 24. @Odille- florăriile sunt mai multe la noi pentru că vânzările de aranjamente florale pe net sunt abia la început, pentru că avem multe fuste colorate care moştenesc această meserie din tată-n fiică ( îmi place asta: de ce-şi lasă ţiganii mustaţă? Ca să semene cu mama lor), pentru că avem multe spaţii comerciale în care, în loc de cadouri de bun gust, din lipsă de bani “merge şi-o floare”, pentru că avem multe femei doctoriţe, pentru că avem multe femei frumoase.

 25. @Alina- la tinereii români dragostea este prioritară până la însurătoare, după care se transformă în “ce-i ta-su?”.

 26. @Odille- apăi bărbatul care recunoaşte că soţia este mai inteligentă decât el, cu excepţia glumelor de la masa cu prietenii, merită să fie prost!

 27. @Arcadia- cumva Ales nu-i deja la tine? L-am trimis după mieji de caise pentru a fi mai miezoasă decât eşti.

 28. Odille says:

  Buna Dimineata ODLM, Buna Dimineata Dragilor!

  @ODLM, am inceput dimineata asa de placut citind comentariile tale. 🙂

  Esti asa un dragut si plin de umor.
  Mi-a placut bancul cu mustata. 🙂

  Comentariul tau ca si pt barbati dragostea este prioritara, este incurajator. 🙂 Un punct bun de pornire. Dupa aceea vom vedea. 🙂

  Va doresc o zi frumoasa!

 29. arcadia says:

  Boierule de la munte, Alesu’ tocmai a sosit cu miejii, siropul fierbe, o să fac o dulceaţă de-o să crape miezu-n mine =))

 30. CristinaC says:

  Eu totusi cred ca mai exista si povesti frumoase dragoste care chiar se intampla cu adevarat in viata de zi cu zi.

  Poate ca ar trebui sa se introduca ” Iubirea” ca materie obligatorie in scoala caci multi nu stiu cum arata si de aceea nu o stiu cauta.

 31. CristinaC says:

  Ia uite si la mine… ce-mi trece prin cap marti dimineata…Scuze

 32. Odille says:

  Cristina C, eu votez pt noua programa scolara propusa de tine. 🙂

 33. Odille says:

  Cristina, cred in povesti frumoase de dragoste, dar nu mai cred in povesti perfecte de dragoste. Din pacate…

 34. Azi, toată ziua, am fost la mall Băneasa să cumpărăm un cadou pentru ziua unei prietene, dar nu le dădea decât la pachet cu alte 5 pentru Ilinca mea care a zis de 5 ori “şi aia-mi place!”. Mi-am, cumpărat şi eu o cafea…
  Acum m-am întors dintr-o raită cu bici. Herăstrăul plin. Căldură mare, haine puţine…

 35. @Arcadia- se vede deja că a venit cu miejii.

 36. @CristinaC- există poveşti de dragoste, că şi d’aia le spune poveşti…

 37. lotusull says:

  Cristina C, suna interesant materia numita “iubire “.
  🙂
  Cred ca multi se impiedica in instinct/ in atractia sexuala si uita sa mai afle ce si cum e si cu iubirea. Si dupa ce se estompeaza atractia, incep sa se intrebe ce oare cauta langa respectivul/ respectiva 🙂

  ODLM, daca ai pofta de o leapsa, o gasesti la mine pe blog.
  🙂

 38. @Cristina- iubirea nu se predă decât atunci când nu mai rezistă niciunul dintre ei 🙂

 39. @Lotusull- mă simt onorat pentru invitaţia la leapşă, îţi mulţumesc. Simt eu că înafară de câteva costume, cămăşi, o cravată pe care o schimb la o lună şi o hârtie anti-molii nu-i nimic desuet, sau măcar interesant în dulapul meu. Am mai multe şanuri decât pantofi pentru că îi declasific anual pentru la tuns iarba.

 40. Odille says:

  @ODLM,
  “@CristinaC- există poveşti de dragoste, că şi d’aia le spune poveşti…”

  Oare vom primi o dezmintire la acest comentariu, pt ca m-a cam pleostit un pic? 🙂

 41. @Odille- nu este cazul tău! Dezpleoşteşte-te! 🙂

 42. lotusull says:

  ODLM, cum doresti, cum doresti 🙂
  Doar moartea e obligatorie, restul sunt optionale.

 43. @Lotusull- dulapul meu este foarte sărăcăcios spre deosebire de al unei doamne:
  Gica la psiholog.
  -Doctore am avut un cosmar fantastic. Ma gandesc doar la asta de atunci..
  -Povesteste-mi !
  -Pai am visat toata noaptea 12 femei imbracate in rochii lungi roz, care cantau in cor si dansau.
  -Nu e chiar asa de grav…
  -Eu eram a treia din dreapta….

 44. lotusull says:

  ODLM 🙂
  Ca tot veni vorba de haine..
  Culmea croitoriei. Sa intorci pe dos, costumul lui Adam.
  🙂

 45. CristinaC says:

  Puterea cuvintelor….
  Stiti si voi de fapt ca nu era vorba de “a preda” sinonim cu a da in primire si a invata pe cineva… In engleza e “to teach” si uite asa nu mai stii in ce limba sa te exprimi mai aproape de ceea ce simti…

  P.S. Am citi de foarte curand o carte “Puterea cuvintelor” Carmen Firan care vorbeste frumos de metafore si de dilema imigrantilor care isi pierd puterea de exprimare adoptand alta limba…

 46. @Lotusull-…şi pe faţă, costumul Evei.

 47. @CristinaC- în îndrăgosteală, ea se predă în sensul că depune armele, devine maleabilă în gândire şi catifelată în piele. El, nu se predă, din contră, devine soldăţel cu arma la brâu şi foloseşte strigătul de luptă al oştenilor marelui Ştefan Domn: “fugiţi băăăăi!”.
  Sunt varză la Istoria Iubirii…

 48. CristinaC says:

  Omule, varza e buna si ea… in multe ocazii.

 49. lotusull says:

  ODLM, mai stii ceva despre Ludico ( Flowerpower ) ? E de negasit. Sper ca e bine.

 50. @Lotusull- Ulicica şi Ana-Bell au dispărut împreună. Ele, între ele, ştiu de ele, dar noi de ele nu avem habar.

 51. Odille says:

  Dragilor, astazi am dat o fuga pina la Niagara Falls, orasel unde se afla vestita cascada. Am fost atit de ocupati incit pt prima oara cind ajungem acolo si nu vedem cascada.

  Un site cu imagini ale cascadei de la ferestrele Hotelului Hilton.

  http://www.niagarafallshilton.com/

  La noi sunt 35 de grade si se simt ca 41. Miine va fi si mai cald.

  Dar gindindu-ma la toamna-iarna, ma bucur de fiecare zi calda.

  O seara frumoasa! 🙂

 52. CristinaC says:

  Odille pe maine se anunta 37 + factor de umiditate se vor simti 47.
  Eu nu ma plang… mai bine asa decat cu iarna. In plus in birou e un frig…

 53. Odille says:

  Cristina C, nici eu nu ma pling. Cit iubeam brazii incarcati cu zapada, acum pot sa fie si impodobiti cu spray alb.
  M-am saturat de frig si de zapada. 🙂

 54. Eu cred că la 35 de grade o să se topească zăpada din Toronto. Aşa ne-a învăţat pe noi la Geografie că dacă cetăţenii oraşului se gândesc la căldura de acasă se va topi şi gheaţa din Toronto şi voi veţi fi şi mai dezgheţate.

 55. Din păcate nu pot embeda acest clip, fiind “disabled by request”, dar vă dau link-ul:
  http://www.youtube.com/watch?v=WwW0g1Vy3Fw

 56. Odille says:

  Cu citiva ani in urma, un fost coleg de serviciu ne spunea ca oamenii frumosi nu-si dau seama ce mare avantaj au fata de cei mai putin frumosi. La primul contact cu oameni straini, acesti oameni, fiind frumosi, sunt inzestrati, in mod automat, in mintile celor straini, cu tot felul de alte calitati: inteligenta, talent, caracter frumos, etc, in timp ce oamenii mai putin alintati de soarta trebuie sa dovedeasca ca au cu adevarat aceste calitati.

  Aceste cuvinte se aplica perfect acestui concurent. Toti am gindit ca va urma un show penibil, si din cauza felului cum arata, vocea lui frumoasa ne-a surprins mult mai mult decit ne-ar fi surprins daca venea de la un om frumos.

 57. @Odille- dinţii lui sunt falşi, peruca la fel. Pe site-ul lui face reclamă la astfel de accesorii pentru urâţire. Totuşi, sufletul nu se poate schimonosi…

 58. psipsina says:

  ce-mi place aventura cu ceainăriile. păcat că acum nu mai pot să strâmb din nas: deja știe prea bine ce îmi place și ce nu… așa că umbreluța e la noi… 😀

 59. @Psipsina- întâlnim neplăcute la tot pasul şi dacă încă strâmbi din nas, măpcar nu se vor mai repeta, făcând loc altora şi altora.
  Îţi doresc o umbreluţă în pahar.

 60. Nami says:

  Ca bine le zici tu asa, si dulce, si cochet. Dar de unde stii tu atatea? Ti-a spus domnita de acasa tot sau intuitia ta e mai dezvoltata decat la alti barbati? 🙂

Leave a Reply

CommentLuv badge
top
%d bloggers like this: