search
top


Ştafeta 1

Mătasea ei

Încep leapşa mea cu o întrebare adresată unor tontuţe care extrag bilete de papagal la concursurile de frumuseţe din acest Univers:

1) Dacă ar sta în puterea ta să faci o lume mai bună, ce-ai întreprinde?

În primul rând, Miss Ukraina n-ar înţelege întrebarea şi ar cere să mai extragă un bilet pentru nota 5. În schimb, eu fiind în juriu, aş răspunde în locul ei, spunându-i că voi analiza situaţia hors-concurs cu ea, într-o mică sală de conferinţe, pe laptopul meu şi pe muzica mea. Ca să fac o lume mai bună, ar trebui să strâng toate bunele de pe întinsul continentelor locuite, să le aliniez şi să le dau bunilor şi bravilor mei bărbaţi, care să le apere de nebunii detonatori de cămine. La mângâierea tâmplelor cu ambele mâini, numai cuplurilor predestinate o să le răsune “Marşul Nupţial”, la ceilalţi, o să le răsune Florin Salam şi-un ţambal c-o coardă lipsă. De unde să ştie Miss Ukraina subtilităţile astea fără nişte lecţii de conduită la linia gri de demarcaţie între lege şi tocmeală?

2) Dacă ar fi să te împăunezi cu cineva la o serată, cu cine te-ai împopoţona?

Charlize Theron? Neah! E prea frumoasă pentru gustul meu. Am eu pe cineva, dar nu i-aş spune pentru că s-ar împopoţona ea cu mine şi eu aş rămâne de păun. La cât sunt de timid aş vărsa intenţionat şampania  pe rochia ei ca s-o uscăm la mine acasă. Şi cu icrele negre mi-ar merge, dar ălea ies mai greu şi ar trebui să stea câteva zile la uscat, numai în corset. Copcile sunt un dezmăţ înfrânt la intrarea în sclavia lor, dar odată dezlănţuite, nu mai rămân decăt două veşminte râvnite deopotrivă de “Impărat şi Proletar” cu tot cu Eminescu.

3) Neonul este gaz sau tub?

Dacă era tub n-ar fi încăput în Tabelul periodic al lui Mendeleev, paradoxal însă, la mine-i tub şi se arde mereu, deşi mi-au garantat că-i gaz inert, cel mai inert după gazul care-mi vine mie de la ruşi. Este primul în Tabelul meu de cumpărături, spre disperarea Ilincăi care bănuieşte că eu îl ard, folosindu-l intensiv spre a vă scrie noaptea, vouă, iubitelor mele cititori.

4) Ai colecţionat vreodată timbre?

Când mi s-a întâmplat să fiu mic, i-am scris odată Elenei din Troia. Eram convins că trăieşte kala efharisto (bine mersi), doar ce-o văzusem în film, numai că grecii mi-au redirijat scrisoarea la Moş Crăciun şi am primit un clasor cu timbre. Am avut şi-un timbru cap de bou. Era decupat dintr-o poză cu prietenul lui Tataie care-l târa mereu la bodegă. Clasorul l-am completat cu timbre pe serii, colonii, ţări şi când a fost gata, l-am dat la schimb pe un vaporaş cu elice. Acesta a rămas înţepenit în mijlocul eleşteului, în mătasea broaştei şi din mai multe pietre, una l-a nimerit, ocazie cu care am aflat că nu era submarin deloc. M-am întors acasă fără clasor, fără vaporaş şi fără prăjituri o săptămână. De atunci, m-am ales cu o frustrare: aş mânca baclavale în dracii ăi mari, numai că dracii mici sunt mulţi şi puternici.

5) Cine deţine telecomanda?

Eu. Când Ilinca nu-i acasă. Telenovelele sud-americane au mereu ca tartor al stupidităţii un individ care se maimuţăreşte şi ţine mâinile ca în “Lacul lebedelor”, mai concret, ca lebăda din dreapta. Personajul principal vorbeşte singur, tare şi apăsat, dar nu e vocea lui, e gândul care-l răscoleşte ” cum după o sticlă de tequila, a ieşit o fată aşa frumoasă, tocmai cu proprietara moşiei?”. Telenovelele sunt bune la gătit, în bucătărie, pentru că dacă dă oala în foc, până curăţă Ilinca, aia de pe ecran rămâne embarazada şi tot se înţelege cum.  Din acest motiv, mi-am cumpărat un televizor numai cu muzică şi nu stă în bucătărie, dar stă pe masa din grădină şi face karaoke cu mine.

6) Ştii numele celor 7 pitici?

Piticii nu  m-au pasionat nici în grădina castelelor cu turnuleţe. Mai mult mi-au atras atenţia Albele ca Zăpezile. Am încercat întotdeauna să le extrag merele cu un sărut şi în majoritatea cazurilor erau mere tinere, pârguite, la o întindere de braţ faţă de dorinţa mea. Hai ho, hai ho şi uite aşa străbăteam poteci pe calul meu şi pe muzica mea.

Este târziu în dimineaţă, dar mâine sper să continui. Până atunci, cine vrea, poate lua leapşa aşa.

 

22 Responsesto “Ştafeta 1”

  1. lotusull says:

    ODLM,

    eu ma bucur tare ca o data cu pepitele acelea doctorii nu ti-au extras si umorul ce vad ca e bine mersi 🙂

    1. Nu cred ca sta in puterea mea sa fac toata lumea asta mai buna decat este. Dar pot sa fac bine macar pe o raza de un metru in jurul meu.
    2. Nu m-as impauna cu nimeni, m-as duce singura. ODLM, stii ce-am observat eu ? Stai sa vezi. Toata lumea sau ma rog cea mai mare parte din ea, vorbeste/ canta/ scrie despre iubire. Si in majoritatea cazurilor o face frumos. Insa…nu pricep eu ceva. De ce isi bat joc oamenii unii de altii si asta in numele iubirii ? M-am uitat in jurul meu. Si intamplator n-am vazut nici un cuplu fericit.
    3. Aici habar n-am. Am avut odata in baie un neon si nu mi-a placut deloc lumina de la el, era prea rece si prea necrutatoare. L-am schimbat cu un bec economic.
    4. Clasorul cu timbre il mai am si acuma. Dar nu mai colectionez nimic. Ma multumesc doar sa observ, iar observatiile le salvez intr-un fisier din inima. E mai sigur asa.
    5. Nu ma uit la TV, asa ca nu-mi pasa de telecomanda.
    6. Il stiu pe Mutulica 🙂 De ce l-am retinut fix pe el, nu stiu. Probabil vreo asemnare, ceva … 🙂

    ODLM, mie mi-au iesit sase intrebari 🙂
    Zi buna sa ai. Si sa fi sanantos. Restul se rezolva.
    lotusull´s last blog post ..Arc peste ani ( leapșă )

  2. @Lotusull- pepita era de 100 de carate, dar prin implozie s-a cărat ca siliciul de plajă. Mulţumesc. Erau 7 întrebări, dar pe a şasea am şters-o eu pentru că suna aşa: 6) Cu cine mă asemăn eu? Şi nu mi-am găsit asemănare pe acest pământ. Vorbesc de pământul meu de la ţară, de la bunica.
    Drăguţe răspunsurile tale

  3. Alm says:

    dupa ce am ras cu spor , scriitura fiind tipic ODLM-neasca , fug la alte trebi . Nush de ce , am impresia ca pe sub pretinsa timiditate si pe sub fermecatorul talent la scris , se strecoara si o placere de crampotire cu dintii ascutiti ai inteligentei destinatarului . Asa ca in desenele animate cand trece odata Tom in fuga dupa Jerry , taie un perete intreg .
    Cum io sunt mai timida decat ,…. Omul ,nu raspund la intrebari , desi ma manca dejtu’tele pe taste .
    Ma tem de ceva capcane finute ca matasea broastei . :)))
    Esti fenomenal , pana una alta . 😀
    Alm´s last blog post ..Din lumea celor care nu cuvanta (merita vazut)

  4. @Alm- când te întorci de la alte trebi, să ştii că ţi-am mulţumit cu voce tare pentru aprecieri. Am şi eu desene animate atunci când fug după vecinii răi care împrumută hârleţul şi grebla şi uită că-s de la mine. Tai câte un gard întreg 🙂
    De ce să-ţi fie teamă de capcane finuţe? Lotusull a îndrăznit şi nu s-a căpcănit. Din contră! Am văzut că a mai luat o leapşă pe blogul ei şi-şi scrie sieşi când o fi mai în etate, dar suflet mai bun ca acum nu există.

  5. Alm says:

    hmmm! oricum nu e prea lunga leapsa asta . Sa vedem ce canta ?!
    la intrebarea 1 nu pot sa raspund , nu ma incadrez in categoria careia ii este adresata 😀
    Intrebarea a doua este cam neclara ; ori ma impaunez , ori ma impopotonez ?
    nu stiu daca m-as distra neaparat bine cu o personalitate foarte holiudiana sau mondena , m-ar cucerii mai degraba un tip cu charm si umor si care danseaza finut .
    pana una alta nu ma cucereste nimeni in asta perioada , in care multe chestii imi par extrem de relative .
    3. Neonul este un gaz si are un loc si in Tabelul Periodic al Elementelor , parca asa imi amintesc de la chimie .
    4. De colectionat colectionam , furand colectiile lu’fratemiu care avea un clasor impresionant .
    5.hmm! sunt in curs de invatare ! cum sa detii telecomanda iar celalat sa creada ca el o detine . 😀
    6.Pitici? ar trebui sa-i stiu din moment ce fiica-mea e in perioada povestilor fara numar si murire. Doc, Hapciu, Rusinosul, Suparaciosul, na ca nu-i mai stiu si Mutulica .(acum ca am muscat momeala si m-am apucat sa-i enumar )….n-am ce sa zic decat ca daca Alba ca Zapada nu ma simt , ….sigur ma simt pitic(a) de cele mai multe ori .
    Seara faina ODLM ! 🙂
    Alm´s last blog post ..Life in picture- stafeta preluata

  6. lotusull says:

    ODLM,

    sa stii ca m-am interesat si scrisorile cu acelasi expeditor si destinatar, sunt in regula 🙂
    In rest, ce sa zic… Am si eu un suflet si cam atat. Dar imi e de ajuns 🙂

    Alm, pentru tine am un zambet si un gand bun.
    🙂
    lotusull´s last blog post ..Arc peste ani ( leapșă )

  7. @Alm- vezi că n-a fost greu? Seară liniştită şi ţie!

  8. @Lotusull- eu i-am scris me-ului tânăr şi l-am cam dojenit, dar uite că m-a adus până la vârsta asta, aşa că îi pun un nimb…

  9. oachi says:

    Cat de dragi imi sunteti, n-aveti habar :)!

    Odlm, cred ca la clasa de umor erai cu coronita si acuma esti tot cu stea in frunte ! Asa ca lasa-ti “me-ul” in pace, ca tot tanar esti , ca Praslea cel voinic cu merele din aur 😉 ! Merele de la Albele ca zapezile, fireste …

    Cam ce muzica exersezi la tv-ul din gradina ? Ai si microfon 🙂 ?
    oachi´s last blog post ..LA TIMPURI NOI, TOT NOI …

  10. @Oachi- cât de dragi îmi sunteţi am habar cât să umplu o paporniţă d’aia de vin românii cu ele din Spania.
    Sunt bidiviu rotat cu stea în frunte şi coama în ochi, din care cauză văd numai fete frumoase peste tot. Jar mănânc…
    La TV-ul din grădină Antonia mă imită pe mine. O iert, că-i ravisantă… 😉

  11. Nami says:

    Cel mai mult mi-a placut raspunsul cu neonul. As indrazni sa cred ca ai facut Politehnica, daca nu ai spus-o deja pe undeva… Gresesc? 🙂
    Nami´s last blog post ..Tatal meu

  12. @Nami- tu eşti ca tatăl tău, iscoditoare şi pusă pe şotii. N-am făcut Politehnica. Am cochetat cu Teologia, dar când m-a văzut popa cum mă uit la secretară a zis că o Tălpiţa Iadului sălăşuieşte prin călcâiele mele şi că să mă tot duc de acolo. Am terminat REI.

  13. Nami says:

    Poate ca sunt. 🙂
    REI. La o aruncatura de bat de ceea ce am terminat eu. Deci se poate mandri si ASE-ul cu ceva. ;))
    Nami´s last blog post ..Tatal meu

  14. @Nami- sigur că se poate mândri cu noi… 🙂

  15. Florina says:

    ODLM ai un umor teribil, am ras de dimineata de neonul tau…multam 🙂

  16. @Florina- mai sunt dimineţi pe care ţi le pot delecta. Important este să mai treci pe aici. Zile frumoase!

  17. Florina says:

    am sa mai trec..chiar si la alte ore! 🙂

  18. @Florina- Nu suna! Uşa-i deschisă 🙂

  19. Florina says:

    🙂
    inafara de faptul ca ai ” wireless pe Muntele Venus şi un hotspot micuţ ” ce se mai poate afla despre tine? :)… ca sa stiu si eu in casa cui intru( glumesc desigur, sa nu te superi).

    hev a nais dei 🙂

  20. @Florina- mai am doi băieţi gemeni, două comoriţe care-mi împlu timpul şi viaţa cum doar doi nepoţi ar mai putea s-o facă. Dacă ar fi păpuşi, aş merge pe gard de aici pân’ la Parlament. 🙂

  21. Florina says:

    gemeni? ce frumooooosss:)…esti un norocos!
    sa ti traiasca!

  22. @Florina- nu sunt identici, din contră! 🙂 Mulţumesc de urare

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: