search
top


De-aş fi div…

Eşti obraznic ca taică-to, care-o fi ăla!

Cred că nu m-ar înţepeni mult în proiect statutul de vedetă. Să nu poţi ieşi pe stradă cu păpuşea de joi, sau cu Tzumpi de vineri, pentru că în urma ta se formeză un cârd în “V” de paparaţe, sau pur şi simplu admiratoare care ţipă “uaaaa” ca bebeluşele la foame.

Ieşi frumos îmbrăcat, nu pot să zic, cu un pantalon Calvin Klein de China, cu o cămaşă Emporio Armani de Turcia, cu ochelari Gucci de en-gros Voluntari şi un eveniment minor cum ar fi suflatul nasului fără batistă te-ar propulsa pe prima pagină a ziarelor de scandal online. Toate înfrângerile, toate izbânzile, toate rictusurile de satisfacţie pentru o zână decorticată de pe plajă ( şi cunoaştem, lasă, lasă, că orice muritor are d’astea disimulate sub şapcă faţă de soţie), toate resentimentele pe care le ai, sau le vei avea peste 20 de ani, toate ţi le poţi citi în tabloidele de a doua zi.

Cât tu citeşti “Capitalul” de Marx la un pub chinezesc, paparaţele ar putea să-ţi insereze un microchip în cafea şi apoi să te depisteze ca pe hipopotamii din Animal Planet. Te-ar urmări de la primul hit, cât încă eşti hitopotămuţ, până ajungi ditamai hopopotamul de câteva sute de pfunzi care se subînţelege că-ţi afectează şi glandele vocale, prilej de batjocură pentru generaţia care doar hip-hopează.

Să ajungi pe monitoarele fetelor de la orice vârstă până la 80 de ani, pe care să le întrebe mama lor “Maricico, ce-s cu urmele astea de ruj de pe ecran? Ia de colea cârpa asta şi nişte CIF cu lămâie şi freacă toţi pixelii, că dacă vine tac-to şi vede, îmi taie pensia alimentară pe ultimul an şi iar zice că te las noaptea să-ţi faci de cap. Vezi că în noaptea asta nu vin, iar dacă apare tac-to, să-i spui să se ducă pe pustii la rogojinoasa aia a lui, că arată ca o garoafă care a stat o lună fără apă, ca o meduză în tigaie, ca un coteţ a lu’ cocoşul de tac-to. Uite cum stă carnea pe mine şi el s-a dus după rostopasca aia care peste doi ani o să arate cum arătam eu la 60. Ah, nu-mi mai aminti de asta! Mă duc acum să mă aprecieze cineva la justa mea plus valoare, vorba lui Marx, părintele socialismului din capu’ tatii”.

Dac-aş fi div, normal c-aş observa că toate funduleţele bombat vorbeşte invariabil la telefon. Pe stradă, în autobuz, la mall, ( la teatru nu mă duc), la petreceri, la mine în maşină. Contrar a ceea ce ştiam eu, văd că acest aspect atrage cele mai multe convorbiri telefonice. Nu inima, nu cultura, nu comuniunea de interese în finanţele amândorura, nu împărţirea şi repartizarea sarcinilor după putere şi capabilităţi, nu cine face copiii şi tu i-aduci de la grădi, nu cine spală vasele şi cine laudă, nu “azi iau eu maşina, că tu ai avut-o toată săptămâna”, nu tu un “cheamă un meşter că te-ai curentat de zece ori până acum şi nu pot creşte copiii ăştia singură”. Dar noi nu suntem divi şi avem parte de toate aceste trăiri fireşti-lumeşti-ce prost eşti. Noi ar trebui să le stăm în minte, nu în cale, dar uneori fatalitatea ne scoate de acolo şi ne bagă dincolo. Îţi cauţi refugiul într-o bere cu băieţii, dar telefonul te găseşte şi te “treci mai repede acasă!”. Te simţi ca o muscă în bere care se loveşte bezmetică de pereţii celei de-a zecea halbe şi pe care o mână destoinică de ospătar te scoate cu degetul căuş şi se şterge de şorţ şi de tine, lăsându-te în spume de guler.

Dac-aş fi div mi-ar atrage atenţia faptul că telecomenzile se fac din an în an mai uşoare şi mai intuitive, ba chiar au ajuns să fie înlocuite de smart phone-ul subţiriu, gingaş, roz, pe care ea îl mânuieşte cu dexteritate doar c-o unghiuţă roşu Ferarri 485 Spider, construit în 32 de exemplare anul acesta şi din care 12 au fost deja cumpărate de români lefegii. Telecomanda ar trebui să fie grea, mare cât un bloc de BCA şi cu miliarde de butoane, pe care numai tu s-o cari lângă fotoliu şi dacă-i pui o doză de bere să comute automat pe fotbal. Dar noi nu suntem divi şi nu ne permitem o telecomandă nelegiuit de migăloasă, cu butoanele de telenovele ascunse sub capac şi accesibile numai cu şurubelniţe de ceasornicar care stau la tine şi la mine.

“Atenţie, telecomanda la mine!” este un leit-motiv prezent pe toate meridianele, un produs derivat din comanda răstită a unui sergent căruia i s-a dat un pluton la şmotruială, dar vocea dulce, suavă, de pe vremea când aveai ureche muzicală, îţi dă nişte sarcini atât de grele încât ţi-e şi jenă să le refuzi.

 

88 Responsesto “De-aş fi div…”

  1. Odille says:

    Buna Dimineata!

    ODLM, primesti, te rog, musafiri mai vechi, dar care au absentat motivat, timp indelungat? 🙂

    Recitesc o carte, in picaturile de timp liber pe care le am, si am aflat ca in Turcia musafirii erau organizati intr-un sindicat si era o mare onoare sa fii un musafir perfect. Probabil ca pt a fi “perfect” una dintre conditii ar fi sa nu fii absent. 🙂
    Ca urmare nu prea cred ca voi fi acceptata deocamdata, in acel sindicat.

    Am inceput si eu sa ies la liman si primul lucru pe care l-am facut a fost sa ma uit un pic la Parada de Mos Craciun, care a avut loc la Toronto weekend-ul trecut. Am vazut un car alegoric cu ursi albi care aveau niste frumosi ochi albastri si care purtau niste esarfe lungi rosii, carul fiind sponsorizat de Coca-Cola. Erau si citiva copilasi deliciosi, imbracti in ursuleti albi. Intrebare este, oare ursii albi au ochi albastri? Sau numai ursii albi anglo-saxoni. Voi studia cind voi avea mai mult timp.

    Nu am avut timp sa ma uit nici la sosirea lui Mos Craciun, insa mi-am spus, ca-l voi vedea pe cel adevarat in Ajunul Craciunului. 🙂

    La noi au inceput pregatirile pt Craciun, pregatiri pe care, pur si simplu, le iubesc.

    Bine v-am gasit dragilor! 🙂

  2. Odille says:

    ODLM, cam asa a gindit si Greta Garbo! 🙂

    Imi place si maimutzica. Ea vrea sa mearga right to the top. Nu-i pasa daca este pozata. 🙂

  3. @Odille- ce emisiune cu surprize! Bine că ai fituit absenţele motivate.
    Nici Google, care le ştie pe toate aproape la fel de bine ca mine, n-a ştiut unde să te caute. A încercat în conuri de brad, printre oameni de zăpadă, lumânărele de tort aniversar, colinde de copii, dar ochi de un anumit unic albastru n-a găsit. Când credea că i s-au epuizat toate resursele, iată că motorul de căutare te-a găsit la Santa’s Parade şi te-a recunoscut după un lolly pop de frăguţe. Copilaşii sunt delicioşi îmbrăcaţi în orice şi aş fi vrut să am braţe mai lungi să cuprind câte 3-4 odată, să le dau drumul şi să-i strâng în braţe pe următorii 4, din care 4 să fie neaparat fetiţe. 😉
    Bine ne-ai găsit! 🙂

  4. Tecoma says:

    ODLM, imi pare rau ca nu ti-ai dat seama pana acum: esti div! Esti divul cititorilor tai, printre care ma numar si eu. 😛

  5. @Odille- cum a gândit Greta Garbo? De ce m-a studiat ea oare pe mine?
    Din păcate pentru maimuţică, corcoduşul se cam termină unde a ajuns ea. Maică-sa o atenţionează că sunt şi crengi mai înalte la care să aspire.

  6. Odille says:

    ODLM, iti multumesc mult pt primire. Imi era putin cam teama ca imi vei cere un certificat pt absente. Il am, dar nu-l arat nimanui. Un pic 🙂 secret!

    In orice caz, nu se putea sa nu sarbatoresc Craciunul impreuna cu voi toti.

    Se simte deja Craciunul, brazi impodobiti, case si blocuri decorate pt Mos Craciun, colinde la radioul din masina, si sa nu mai vorbesc de TV. Serile avem filme cu si despre Craciun, mai ales cu Doris Day.

    Cum Doris Day a avut o cariera cinematografica lunga, de aproape 50 de ani, a realizat sute de filme, cred. Era dulcica, imbracata splendid, numai cu rochii de organdi bleu si galben pai, feminina si foarte placuta.

    Filmele sunt cit se poate de siropoase, dar eu ma uit la ele cu o mare placere indiferent cit de ridicole sunt, si este o lipaiala pe mine incit nu ramine picatura de sirop. 🙂

    Mi-a fost dor de voi toti. Cristina sper ca vei veni si tu curind pe aici, pt ca tu esti cu siguranta in “sindicatul musafirilor perfecti”.

  7. Odille says:

    Oh, sa nu uit! Greta Garbo era o persoana inteligenta si nu se putea sa nu-ti copieze decizia ta. In engleza s-ar numi ” copycat”! 🙂

  8. @Odille- eu am luat numai decizii înţelepte, iar din multitudinea lor, nu înţeleg care a atras-o cel mai mult pe fosta mea prietenă de celebritate, Greta Garbo. 🙂

  9. @Tecoma- Uite, te trec aici ca admirată de div. 🙂

  10. calina says:

    Doamne, mai div decat esti ??
    Incep sa cred ca doar tenisii aia sunt de vina :P. Ai promis ca cel putin o luna nu-i mai iei. Si eu chiar te-am crezut, probabil de aceea sunt inca in stare de soc.

  11. Alm says:

    Ete ce frumos e acilea , in fapt de seara . Aproape ca imi pare rau ca peste 10 min tre sa-mi omenesc musafirii .
    Unde mai pui ca si Odille traieste , si inca bine . Asa de frumos a pomenit de Craciun ca ma duc sa pun arome de scortisoara si cuisoare prin casa .
    Odlm , drag si scump div , mai dau o citire , apoi o lecturare si apoi inca o citire printre randuri , delicioasei scriituri . Seamana cu prajitura mea cu pandispan , crema de braza , Preiselbeeren si migdale . 😉
    Ma intorc sa citesc , dar pana atunci iti spun ca nu esti singurul care se gandeste ca era mai bine sa fie div(a) 🙁
    Alm´s last blog post ..Glume in program

  12. @Călina- să rămân eu într-o seară cu picioarele goale pe patinoar, dacă îmi aduc aminte despre ce tenişi sunt de vină! Pe unde am scris eu despre aşa ceva? Zău Călina, îţi place să mă bagi în ceaţă’ ca să-mi muncesc eu minţişoara asta care şi aşa este surmenată de geniul creator al muzei mele. 🙂

  13. @Alm- să ştii că Odille tipăreşte legitimaţii pentru sindicatul musafirilor. Cotizaţia fiecăruia va fi de o j’offre şi-o amandină pentru fiecare element de calorifer din casa gazdei. Dacă nu găsiţi asemenea bunătăţi pe acolo pe unde sunteţi, nu mă interesează! Veniţi aici la noi în patrie şi vă indic eu de unde să le luaţi. Am atâtea elemente de calorifer că n-are Ana Pan atâtea prăjituri fabricate 🙂
    Dacă eu mă bucur, (care-s ditamai divul 🙂 ), de pandişpanul cu migdale, îmi închipui ce festin este pe capul musafirilor tăi, dar şi a puiuţilor. O seară minunată vă doresc la toţi

  14. Odille says:

    Alm, ce bine ca esti cu noi! Din Decembrie incepem sa cintam in cor colinde. 🙂

    ODLM, cintam cu totii, da?

    Eu vin cu citeva in engleza. Germana nu stiu deloc, nu stiu in germana decit inceputul de la “O Brad Frumos”, adica “O tanenbaum”. Dar, daca tu ne aduci colinde in germana, ma voi stradui si eu, asa pe silabe.

    Uite un site cu “O Tanenbaum”, asa cam cum il cint si eu. 🙂

    http://www.youtube.com/watch?v=v8VawDdDK4g&feature=related

  15. Odille says:

    Am fost la cumparaturi si cum am sosit, fuga sa vad cum va mai jucati voi.

    Pina la 1 Decembrie inca se mai poate parca la mall-uri in weekend. As cumpara de toate, globuri de toate culorile si cu niste desene minunate (Ce frumos stralucesc!), Mosi Craciuni mari si mici, Casuta lui Mos Craciun in toate formele si marimile, ghirlande stralucitoare, stelute, casute de turta dulce. O minunatie!

  16. Odille says:

    ODLM, am crezut ca in lipsa mea ti-ai cumparat niste tenisei nazdravani, din aceia pe care daca-i incalti poti sa citesti gindurile, nu-ti dau voie sa spui niciun cuvint rau, te faci nevazut, zbori unde te duce gindul. Despre ce tenisei este vorba? 🙂

  17. @Odille- de ce nu se mai poate parca la mall-uri după 1 decembrie?

  18. @Odille- chiar nu ştiu despre ce tenişi vorbeşte Călina. Oricum, dacă-mi luam, erau de campeon, nu de bidiviu care zboară cu gândul la cine ştie ce zeiţă desculţă. 🙂

  19. Odille says:

    @ODLM, de la 1 Decembrie, in weekend, parcarile sunt pline, daca nu te duci dis-de-dimineata. Aici febra Craciunului incepe devreme. Nu as vrea sa exagerez, dar din cite stiu, 60% din vinzarile magazinelor pe an, se fac de Craciun.

    Contribui si eu cit pot ca ele sa-si faca planul. 🙂

  20. Odille says:

    ODLM,

    “@Odille- eu am luat numai decizii înţelepte, iar din multitudinea…. ”

    In mod special inainte de a veni Mos Craciun, trebuie sa spunem numai adevarul, altfel primim un batz, sau o mina de carbuni. 🙂
    Daca as fi in locul tau i-as spune lui Mos Craciun ca ai vrut sa spui “unele decizii intelepte”. Altfel, s-ar putea sa-ti murdaresti teniseii aia noi de praf de carbune. 🙂

  21. @Odille- să ştii că nu m-ar deranja să primesc o mină de cărbuni prin Africa, pe acolo; poate dau şi peste nişte pepite. Concluzia: o minciunică ar fi chiar indicată. 🙂

  22. @Odille- pe 1 dec. îmi rezerv un loc virtual la parcarea din mall-ul Băneasa Shopping City. Mă reped în Karen Miller 🙂

  23. Odille says:

    Oh, ODLM, esti prea crud cu mine. Karen Miller este magazinul meu favorit la Baneasa Shopping City. 🙂

  24. Odille says:

    ODLM, povestea cu mina cade! Am facut un search pe Internet si Mos Craciun nu mai are voie sa lase carbuni. Este considerat o cruzime. Vremuri noi, legi noi! Sorry, minciunica nu ar mai avea nicio scuza. 🙂

  25. Odille says:

    Nu glumesc. Chiar asa scrie pe Internet! 🙂

  26. Odille says:

    Si acum sa vorbim despre Dive si Divi. Ar trebui, ca in orice meserie, sa fie niste examene si abia dupa trecerea lor cu succes sa se dea certificate de Dive si Divi. 🙂

    M-am saturat rau de tot de fakes.

  27. Odille says:

    Buna Dimineata Dragilor si o Duminica frumoasa!

  28. CristinaC says:

    Dragi Divi si Dive bine v-am gasit!
    V-ati jucat putin azi… sau ieri sau cum vreti voi sa o luati.
    Omule sa stii ca tu esti asa un fel de div al nostru… te uramarim ca paparatelele in fiecare zi si ne bucuram de orice veste, ochelari sau tenesi… nici eu nu stiu exact despre ce tenesi e vorba… ma gandesc ca au fost confundati cu cizmele de cauciuc de pe acoperis…

    Odille draga chiar ma gandeam ca ne vei da buletinul de stiri referitor la starea cumparaturilor, colindelor, cozonacilor…
    Eu nici azi n-am gasit loc de parcare la un magazin…

    Sa dormiti bine sa si sa aveti o duminica placuta.

  29. calina says:

    🙂 merci Cristina pentru lamurire.Da, cizme le numea, dar, trust me, sunt tenisi :). Frumosi, ce-i drept, dar nazdravani, asa cum bine ii numea Odille.
    Zeita ? muza ? MM, ce dragut esti azi :)…si nu numai.
    Dar, te rog, frumos 🙂 nu-i incalta peste doua saptamani…M-a informat si promit ca daca te vad cu ei, ies…

  30. @Odille- eu nu vorbeam de o mână ci de o mină de cărbuni, cu mineri, vagonete, dinamită, lămpaşe, ortaci. Deci minciunica nu cade. 🙂
    Nea Crăciune, ca atare, am luat numai decizii înţelepte, hai, poate una mai la draci, dar mina aia de cărbuni cu un filon aurifer mi se cuvine 😉

  31. @Odille- tu vrei certificate pentru musafiri, pentru bună purtare, pentru divi şi dive, pentru zâni şi zâne, pentru drăgălaşi, pentru uitători după, pentru sclipitori, pentru alintaţi şi mai am calităţi.
    Păi n-aş avea atâţia pereţi pentru astfel de certificate înrămate. Şi ar mai trebui să umblu şi c-o tolbă de poştaş cu toate copiile legalizate după mine 😉

  32. @CristinaC- am o singură vestă pentru voi cititorii: îmi sunteţi drage.
    La Bucureşti, arde soarele cu 5 grade la soare. Duminică frumoasă ca a noastră vă dorim.

  33. Odille says:

    Buna Dimineata ODLM, BUna Dimineata Dragilor!

    Ieri, pe un canal TV am citit un anunt precum ca astazi la 6 dimineata va fi un episod “Mad Men”. Ne-am trezit la 5.30 si m-am culcusit in fata televizorului cu o farfurioara cu nuci si panetone. Asa pt inceput de dimineata.

    Insa, deziluzie mare, a fost un episod vechi. In proportie de 90% stiam ca va fi vechi, dar am sperat ca poate este un episod pilot. Dar la 6 dimineata Duminica? Speranta este, insa, delicioasa. 🙂
    Plec acum la un nani bun.
    Pe mai tirziu. 🙂

  34. Odille says:

    Cristina C, ce bine ca te vad! Succes si astazi la cumparaturi.

    Eu mi-am facut o lista roz ca sa plec plina de optimism.

    Alm, cred ca serata a fost minunata.

    Pupici la toata lumea. 🙂

  35. Odille says:

    ODLM,
    “Păi n-aş avea atâţia pereţi pentru astfel de certificate înrămate. Şi ar mai trebui să umblu şi c-o tolbă de poştaş cu toate copiile legalizate după mine ”

    Ma gindesc ca poate merita si altii citeva certificate. Poate au si ei niste pereti? Mai sunt si dragalase pe lumea asta, nu numai dragalasi. 🙂

    Gata, am plecat! Mi-am cumparat o plapumioara noua, cu flori de trandafir. 🙂

  36. calina says:

    Karen Miller o fi langa carrot 😛 ? ca la noi nu este Karen Millen

  37. Odille says:

    Cristina C, Calina, eu cred ca daca ODLM se va mai sui pe acoperis o va face incaltat cu balerini. In felul acesta Ilinca nu-l va auzi. 🙂

  38. Odille says:

    Offf… ODLM, ce bine ar fi daca si eu si tu si toti, am lua numai decizii bune si intelepte. Numai ca eu cred ca toti avem cufare pline cu decizii gresite, sau mai putin intelepte. Mai ales cele luate “in draci”, asa cum spui tu, cred ca sunt cele care ranesc cel mai mult. Ne ranesc si pe noi si pe cei implicati.

    Daca ne asumam, insa, greselile si ne pare rau cu adevarat, poate invatam si nu le vom mai repeta.
    Eu mi-as fi dorit atit de mult sa ma fi nascut cu toate invataturile in minte. Dar, din pacate, se pare ca nu se poate si invatam cu picatura. Daca invatam!

  39. @Călina- tare mă doare că vorbeşti aşa de başcheţii mei chinezeşti pe care i-am suit pe acoperiş şi-i inspectez în fiecare zi să văd dacă le-a pierit mirosul de formaldehidă şi feromoni.. Cizmuliţele acelea nr. 48, de gumă şi cu cătărămioară de platină sunt pentru spălat cu furtunul vara. Aşa fac eu duş ca să nu răcesc la rinichiu-cu-vai. 🙂

  40. Odille says:

    Vedeti, pt acest motiv stau departe de blog, pt ca-mi arde de joaca si totusi am o sumedenie de lucruri de facut.
    Acum am doua mese blocate, una cu carduri de Craciun, care asteapta sa fie scrise, si una cu cadouri care asteapta sa fie impachetate, legate frumos cu snururi aurii, verzi, sau rosii si cu fundite cu multe bucle. Iar eu ma joc cu voi pt ca-mi face placere. 🙂

    Gata, am plecat!
    dar voi reveni… 🙂

  41. @Odille- pentru acel 10% de siguranţă că ar fi fost un nou episod “Mad Men”, merită un panetone cu nuci în faţa şemineului de marmură cu nelipsitul ceas de bronz care de vechi ce este bate gongul la fără zece.

  42. @Odille- certificatele eu le eliberez, după o mătură gândire, numai drăgălaşelor sadea care participă neîntrerupt la comments. Dacă ai şti cât ţonţoroiul am jucat eu pe aici chemându-te 🙂

  43. CristinaC says:

    He, he ce harnici sunteti….

    MA pregatesc sa ies… prin ploaie. Mi s-au dat sarcini la Home Depot si la Ikea…

    Voi ati trimis ploaia peste ocean?

  44. @Călina- pentru noi băieţii, contează mai mult top-modelele de la Karen Miller 🙂

  45. @Odille- dac-ai şti ce bine-i noaptea pe acoperiş. Când cobor de acolo, văd stelele verzi mult mai bine 🙂

  46. @Odille- există decizii luate la draci mici şi la draci mari. Maxim ce am eu, sunt drăcuşori. Vin, se joacă puţin şi-i trimit departe, peste ocean 😉

  47. @Odille- nu face fundiţe cu multe bucle pentru că până la urmă, tot foarfeca le vine de hac.
    Cumva de-ai luat plăpumioară numai pentru tine, sau acoperă tot cuplul? 🙂

  48. @CristinaC- cred că plouă numai la Home Depot şi Ikea pentru că pe aici a fost soare şi doar aşa ceva aveam de trimis

  49. Odille says:

    Am sosit si eu! Astazi am dat o fuga pina la un Magazin unde se vinde numai si numai ciocolata si aceea Lindt.
    Cristina C, pt asa un magazin am ignorat ploaia. 🙂
    Am cumparat ce am cumparat, pt cadouri, si apoi mi-am cumparat si mie o punguta micuta cu bilute de ciocolata alba. De ce alba? Pt ca mi-am spus eu, poate este mai sanatoasa decit cea care imi place asa de mult, adica amaruie, sau cu portocale. Am papat vreo 10 bilute in masina, in parcare. In citeva secunde, tot ce am citit despre raul pe care-l aduc dulciurile parca s-a sters din memorie. 🙂

  50. oachi says:

    De-ai fi tu div în țara ta, la braț tot numai pe Ilinca ai purta ! Atât de mândru … și urmărit de-un cor de fane, mereu citit !
    Deci ești un div in 🙂 ! Ce vrei mai mult ?!

    Bună seara 🙂 !
    oachi´s last blog post ..DAVID SAU GOLIATH ? PRIN PREAJMA PUTERII

  51. Odille says:

    ODLM,

    “@Odille- există decizii luate la draci mici şi la draci mari. Maxim ce am eu, sunt drăcuşori. Vin, se joacă puţin şi-i trimit departe, peste ocean ”

    Daca deja i-ai trimis te rog frumos sa-i redirectionezi undeva unde se vor pierde.

    Eu, spre exemplu, ma pierd in Germania pt ca nu inteleg semnele de pe sosea.
    Am avut o toamna asa de rea incit nu vreau acum decit Ingerasi, Mos Nicolae si Mos Craciun si Iepurasul lui Mos Craciun.

  52. Odille says:

    ODLM,

    “Nea Crăciune, ca atare, am luat numai decizii înţelepte, hai, poate una mai la draci, dar mina aia de cărbuni cu un filon aurifer mi se cuvine ”

    Te rog frumos sa-mi spui si mie ce inseamna acel “poate”?
    Sunt curioasa pt ca eu stiu daca in trecut, am luat o decizie buna sau rea.

    Sunt numai curioasa!

  53. Odille says:

    Am cumparat o plapuma mare, cit un cort, dar cu trandafiri. Asa ca eu ma infofolesc in partea mea, ca intr-o casuta.

  54. oachi says:

    Odille, cred că iarna asta îți va fi pe plac, se pare că a început bine, nu 🙂 ?
    Ai grijă la dulciuri, sezonul lor abia a început 😉 !
    oachi´s last blog post ..DAVID SAU GOLIATH ? PRIN PREAJMA PUTERII

  55. Odille says:

    Oachi, ma bucur mult sa te vad. 🙂

    Imi este intotdeauna teama sa construiesc planuri, insa ma bucur ca toamna mea rea a mai trecut. Inca am niste caderi de frunze pleostite si mai simt niste ploi reci, dar sper ca vor fi alungate.

    Voi imbratisa Sarbatorile cu toata inima.
    (Dulciurile sunt o mare slabiciune si pasiune a mea. :))

  56. @Odille- “poate” în acest context înseamnă “hai, recunosc, una am luat-o la draci, bălţaţi, acaparatori, insiduoşi”. Aşa sunt dracii, dar, cum spuneam, i-am trimis peste ocean, în China. Acolo nici dracul nu înţelege pe unde s-o ia 🙂

  57. @Oachi- mulţumesc pentru aprecieri. Faci parte dintre solistele corului de fane şi vocea ta sună frumos şi aici şi la tine. 🙂

  58. @Odille- ciocolata albă este înşelătoare. Zahărul din ea este în aceeaşi cantitate cu cel din ciocolata brownie aşa că, dacă tot e s-o faci lată, du înapoi biluţele albe şi cere maro. Spune că cele albe nu se asortează cu poşeta. Legea în Canada este aşa de partea clientului încât şi dacă duci punga goală ei tot îţi dau una plină cu de care vrea sufleţelul tău. Unde credeţi că mă duc la ora asta? Am aprin reflectoarele şi mai dau o tură prin frunze. Nu vreau să mă apuce zăpada cu ele pe gazon, plus că arată a grădină de puturos 🙂

  59. CristinaC says:

    Multumesc pentru precizare… staim eu ca nu putea sa vina ploaia de pe la voi… s-a oprit si am putut admira “fresh Christmas trees”… si la Home Depot si la Ikea. Cat ar fi ei de fresh pana la Craciun se vor scutura daca ii cumpara lumea acum…
    Odille… nu ma ispiti cu ciocolata abla, preferata mea, ca in final va trebui sa ma iau dupa sfaturile unor prietenii care spun ca : ” To reduce weight: First turn your head to the right then to the left. Repet the exercise everytime you are offered something to eat”.

  60. Odille says:

    Dragilor, Buna Dimineata!

    Voi avea o zi foarte dolofanica astazi cu multe lucruri de rezolvat, asa ca sper sa fiu cu voi mai tirziu.

    Va las cu ginduri bune, cu muztunachi din turta dulce si mandarine in plase din hirtie creponata agatate in braduti.
    O saptamina frumoasa!
    🙂

  61. @CristinaC- ai pus mâna? Erau proaspeţi brazii? La Brşov se vând şi cu miros de urbe natală.
    Ciocolata albă se vinde sub toate formele geometrice. Nu ceda!:)

  62. @Odille- Vezi să nu te faci tu dolofănică, după atâtea bobiţe albe!
    Mandarinele nu se pun în plase de hârtie creponată. Are E-uri 🙂

  63. oachi says:

    Intr-un hipermarket, un barbat se apropie de o femeie foarte frumoasa si ii spune: -Stiti, mi-am pierdut sotia aici in supermarket. Puteti sa discutati cu mine pentru cateva minute?
    -De ce?
    -Pentru ca de fiecare data cand discut cu o femeie frumoasa, nevasta-mea apare ca din senin!
    oachi´s last blog post ..DAVID SAU GOLIATH ? PRIN PREAJMA PUTERII

  64. Odille says:

    Oachi, asta este o gluma care ar aduce niste frisoane bune barbatilor!
    Ce adevarata este ! 🙂

  65. @Oachi- Iată şi replica:
    Intr-un bar intra un tip foarte multumit:
    – De baut la toata lumea. Fac cinste! Mi s-a nascut un fiu!
    – Ce greutate?
    – 4 kg!
    – Lungime?
    – 53 cm!
    – Cum se simte sotia?
    – Ea inca nu stie!
    🙂

  66. Odille says:

    Intr-una din seri am prins la TV ultimile minute dintr-un concert pentru stringere de fonduri pt Public Television (PBS). Asa am vazut Formatia “The Diamonds”.

    Mi-au fost dragi pt ca au ales sa-si traiasca frumos fiecare clipa din viata, in loc sa moara in fiecare zi cite un pic, incepind de pe la 45 – 50 de ani.

    Cred ca toti aveau peste 78 – 80 de ani, insa energia dintre ei si public era magnifica.

    Little Darling by the Original Diamonds (2004)

    http://www.youtube.com/watch?v=hmT1-jEmK74

    little darlin’ – the original diamonds (1957)

    http://www.youtube.com/watch?v=VCrpUsLd5kE&feature=related

  67. Odille says:

    ODLM, si probabil ca-i va spune sotiei ca a devenit tata numai din acel uitat! 🙂

  68. Odille says:

    ODLM, poate ai dreptate. Am terminat de ieri bobitele albe, voi trece pe cele din ciocolata cu portocale. Portocalele sunt pline de vitamine. 🙂

  69. @Odille- superbi “The Diamonds”. Ăştia au energie cât am eu la cei 26 de anişori ai mei 🙂

  70. @Odille- da, îi va spune soţiei că a uitat să-i spună că i s-a născut un fiu vecin de bloc cu ei.

  71. @Odille- nu mai spun că bobiţele de ciocolată au vitaminele s şi u şi g şi a şi r.

  72. Odille says:

    ODLM,mi-au placut comentariile tale, mai putin cel foarte dulcel de prea mult s…u…g…a…r. 🙂 🙂

    Odlm,

    “@Odille- superbi “The Diamonds”. Ăştia au energie cât am eu la cei 26 de anişori ai mei”

    Cind am fost in Romania, o fosta colega m-a incurajat sa-mi fac o programare la o doctorita care testa starea de sanatate, cu un computer. Software-ul se numea ceva cu “California… nu mai stiu cum”.
    M-am dus eu acolo, m-a atasat la un computer si am stat cuminte. Dupa vreo 20 de minute (cred), s-a terminat scanarea si computerul a inceput sa cinte si sa spuna: CONGRATULATION, you are in perfect health, your vitality is of a 20 years old”. si a mai cintat un pic.
    Mi-a fost foarte drag de computerul acela, as fi vrut sa-l iau acasa. 🙂

  73. Tecoma says:

    Cum spuneam de la inceput, ODLM, esti div! Numai un div ar fi putut starni atatea comentarii :)).

  74. Odille says:

    ODLM, scuze, computerul a spus corect “CONGRATULATIONS”, eu am scris gresit.

  75. Odille says:

    Tecoma, dar sa nu fim modeste, si ce comentatoare divine are ODLM! 🙂

  76. Tecoma says:

    Odille, pe asta sa ne-o spuna dumnealui himself :)).

  77. oachi says:

    Pai se cunoaste ca a revenit Odille 🙂 !!!
    Zbrrrr mesajele ca randunelele, ce daca-i iarna ?!? Aici e cald si bine 🙂 !
    oachi´s last blog post ..DAVID SAU GOLIATH ? PRIN PREAJMA PUTERII

  78. oachi says:

    Odille, cred ca scannerul ala n-a mai cantat asa de cand a fost in probe 🙂 !
    Felicitari, atunci 😉 !
    oachi´s last blog post ..DAVID SAU GOLIATH ? PRIN PREAJMA PUTERII

  79. oachi says:

    Ca tot s-a vorbit de cumparaturi, va mai zic una :
    Franta. Un magazin. O doamna timp de mai bine de o ora isi alege o palarie. Vanzatorul ii aduce palarii tot mai multe si mai multe. In sfarsit doamna se hotaraste si spune:
    – Cred ca o iau pe aceasta. Va rog sa o impachetati.
    Vanzatorul, tacut, pune palaria intr-o cutie.
    – Cat trebuie sa achit?
    – Nimic, doamna. Ati venit cu ea.
    🙂
    oachi´s last blog post ..DAVID SAU GOLIATH ? PRIN PREAJMA PUTERII

  80. @Odille- Am dat şi eu peste un computer asemănător care folosea un software “Genius Finder”. Se face numai la persoane profunde în simţiri. Mesajul a fost “Congrats, you are not born yet, but definitely would be a mastermind”.
    M-am uitat la el adorately.

  81. Haidi măi, cî n-am zis io cî sunteţi di vinî. Câteva dintri voi, toati, sunteţi adorabili şi isteţi foc 🙂 V-aş pupa pi toati, da’ mi-s buzili crapati. Di la stat pi casî.

  82. Odille says:

    Oachi, este cald si bine pt ca venim cu totii cu inimi calde si prietenoase. Si suntem si niste super dragalase, super divine si super dulcele! Nu am loc pe blog cite super as mai adauga. 🙂

    Sau nu cunosc eu accentul, sau buzele lui dragul de ODLM sunt prea crapate, sau stelutele au fost prea verzi, dar toate adjectivele pareau sa fie la masculin. Refuz sa cred ca este vorba aici despre o auto-complimentare. 🙂

    Deci ramine cum am vorbit! 🙂

  83. Odille says:

    ODLM, si acum imi pare rau ca nu am luat computerul cu mine in Canada, i-as fi dat 1 milion de lei vechi, macar o data pe saptamina. 🙂 Asta papa el.

  84. CristinaC says:

    Ce harnicuti ati fost… eu am lucrat totusi azi. Recunosc ca nu cu prea multa placere dar…
    Odille ce computer/scanner dragut! Si nu l-ai luat cu tine… faceam un business aici… Asta ca eu ma tot gandesc ce altceva as putea face daca la lotto nu castig…

  85. Odille says:

    Cristina C, l-am putea vinde si drept ceas desteptator.
    Acum imi pare rau! 🙂

    Insa ma duc destul de des la Bayview Village (mall), stii tu, unde pe usile de la intrare inca mai scrie: HELLO Gorgeous! 🙂

  86. Oachi says:

    Da oari ce-ai facut pi casa ? Di-ti sunt crapati buzili ?!? 🙂 🙂
    Oachi´s last blog post ..DAVID SAU GOLIATH ? PRIN PREAJMA PUTERII

  87. Odille says:

    Oachi, adevarat! Chiar sunt curioasa. 🙂

  88. @Oachi- sunt multi pisicuţi pi casî şi cari, di la vânt din pupa, mi-or crăpat buzili 🙂

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: