search
top


Jaguara

Ce vrei să-ţi cânt?

Haide să-ţi spun ce femeie ar trebui să inviţi la grătarul de sâmbătă. Deşi este complicată, şi vei vedea asta în cele de mai jos, am să-i spun simplu, femeia Jaguar.

Jaguara nu suportă să treci pe lângă ea fără s-o observi, fără să-ţi duci mâna la gură stăpânindu-ţi un sughiţ ca după pomenirea mamei soacre. Este absolut necesar să-i adresezi un compliment, indiferent că-i funduleţul sau lobul urechii. Are fixul ăsta să urce treptele complimentelor, dar să nu-i scârţâie sub picioare. Nu te remarci spunându-i că “rar am văzut o femeie să poarte 40” , chiar dacă aşa este. Îi spui un 36 acolo şi vă înţelegeţi pe la 38. Dacă nu te dai la o parte din calea ei, sunt două alternative: ori te acceptă aşa tâmpiţel, cum categoric te clasifică cu o treaptă mai sus decât libidinos, ori chiar aluneci în beciul cu epitete de unde nu mai scapi decât dacă-ţi găseşti o alta şi când pleci îţi mai şi cresc negi în podul palmei, uite aşa, că nu ai ştiut să-i apreciezi calităţile de manager. Manager am spus, nu menajeră, pentru că pe cea din urmă calitate chiar o urăşte, menajeria căminului nefiind înscrisă în codul ei genetic. Şi, ca să fiu drept, nici căminul limitat la patru pereţi. Copilul poate îl dezmiardă muah,muah, dar în cele din urmă ţi-l pune în braţe cu pampersul greu.

O prinzi arareori în momente de scumpete, le alternează cu momente de drăceşti efuziuni, acestea fiind precumpănitoare. Dacă din întâmplare i-ai căzut între graţii, atunci, de conivenţă cu un bijutier de renume, va trebui să-i iei un inel dintre cele ţinute pe perniţa de catifea din coffre-fort-ul de la etaj, unde stă nevasta bijutierului cu jordia. Ferească-te să-i iei un inel suflat cu galben şi cu o piatră de culoarea zgurii de furnal! Piatra de râu, oricât ar fi de naturală, este materia primă pentru criblură, nu pentru mărgărite.

Suceşte minţi incontestabil şi, ce-i mai rău, le lasă aşa torsionate şi dac-o fi să te îndrepţi fie acum fie mai târziu, când deja ţi-ai acceptat poziţia de trepăduş, în viziunea ei, eşti tot şui. Eşti stigmatizat, ieşi boţit din înfruntare şi tot ea te netezeşte cu fierul cu aburi, aceasta fiind singura îndeletnicire când finalmente îşi găseşte liniştea, pacea de a gândi “oare ce mă fac eu cu tontul ăsta care mi-a zis că se duce la mall şi de fapt cred că-i cu aia?” Nu-i aşa că-i tontisteţ?

Orice gadget pe care ţi-l cumperi: un telefon, o bormaşină, o nicovală, o maşină, o freză de zăpadă, pentru tine ca bărbat, se numeşte jucărie. Da’ de ce? Femeia nu are jucărie, sau singura admisă de lexic ar fi bărbatul. Jucăriile ei se numesc accesorii pentru frumuseţe: rochiile, pantofii, poşetele, cremele de faţă, de trup şi suflet, costumul de baie, pălăria, hainele de blană, fardurile, bijuteriile, pisica, acidul hialuronic (popular glicozaminoglican). Îţi pierzi o jumătate de zi cu o bormaşină. Este fascinant cum merge înainte şi înapoi, cu burghie pentru  percuţie SDS sau fără, cum poţi ajusta viteza din trimmer, cu mânerul ergonomic şi mandrina rapidă. Un întreg univers masculin.

Cum îţi pică o întrebare ca aceasta: ” ce naiba ai atâta de puricat la drăciul ăla? Dai găuri, ei şi? Produce moloz sau talaş în casă şi ca orice meşter nătâng, laşi mizeria şi şterge Frosa după tine! Păi sigur…” O rochie nu are mai multe viteze, nu are mandrină, dar este mult mai complicată de atât şi prezintă o multitudine de butoane on/off. Jaguara ţi-o probează cu toate poşetele, cu toţi pantofii, mai strâns un pic la breteluţe şi parcă o idee luată pe talie, nasturii mutaţi cu 2-3 mm, fermoarul la spate “nu m-ajuţi, te rog?” şi de lungă, parc-un peek mai scurtă… Câteva exerciţii pentru abdomen, fesieri, pectorali, duş şi iar probă…

Magnetism şi o expresie a feţei care vădeşte senzualitate, capitularea numai sub imperiul perfecţiunii bărbatului, altfel coexistă şi arborează o mină lehămetuită de vasală purtată cu anasâna pe la petreceri de binefacere. Când optimistă când pesimistă crâncen, alternează stările de la o oră la alta. Este bine să-i stai în preajmă numai între anumite ore, altminteri eşti trimis în altă cameră. Jaguara acceptă numai bărbaţii tandri, care-i cântă în strună hit-ul săptămânii şi o fac să se simtă ca o pisicuţă care toarce. Adoră bărbatul puternic şi se va extazia când îl va avea la picioare. Şi, pentru că are un spin al egoismului adânc înfipt în caracter, îşi educă copilul să-şi croiască drum cu coatele în jungla din multinaţionale. Ţi-ar spune, dar nu e sigură, ba e sigură, că circulă un zvon de energii negative pe care le-ai răspândi chiar dacă n-ai fost înzestrat cu o retortă cu aşa ceva. Auzi tu! Energii negative. Băbisme, soro!

Eu sâmbătă fac un grătar. M-am prăjit deja o dată…

 

27 Responsesto “Jaguara”

 1. Odille says:

  Dragilor, O Buna Duminica!

  ODLM, mi se pare mie sau parca nu-ti prea place Jaguara? 🙂

  Si totusi asa de multi barbati sunt topiti dupa Jaguare, s-ar putea ca de vina sa fie vaporii ametitori ai parfumurilor “Energie Sombre”, “Energie Noire”, “Wicked Energy”, de care Jaguarele nu se vor desparti niciodata. Never, Ever! 🙂

  Ar trebui sa fie un vaccin contra acestor vapori. 🙂

  Incerc sa decodific ultima fraza a postarii, dar deocamdata fara succes.

 2. @Odille- orice asemănare cu persoane reale este, fără voia mea, întâmplătoare. Această postare face parte dintr-un şir mai lung de tipologii feminine pe care le-am întâlnit de-a lungul vremurilor. Potrivnice, au ba, caline, au ba, mieroase, au ba. Seria va continua.
  Ultima frază îi este intenţionat adresată unei persoane dragi, care nu este printre comentatori, îi simt lipsa, exclud însă orice intruziune în citadela deja clădită. Doar citeşte…

 3. Alice says:

  🙂 Eu sambata seara am facut gulas…Cam tot din aceleasi considerente de prajeala : P.
  Vai ce rau esti 🙂 , desi caracterizarea este facuta de un bun psiholog. Pe alocuri insa a vrut sa fie rau si acid :), si se pare ca a si reusit.
  Buna dimineata!

 4. @Alice- este supă gulaş sau gulaş cu găluşte? Când eram mic, vară-mea nu suporta supa cu găluşte şi aşa mi-a îndesat şi mie ideea asta încât, până ieri, n-am pus gura pe ele. Aseară m-am trezit c-o găluşcă în pat şi parcă avea gust bun.
  Reiau ideea: acest tip de femeie l-am întâlnit, dar voi continua şi cu alte exemple smulse din realitate.

 5. Alice says:

  Nu stiu ce te-a facut din comentariul meu sa crezi ca m-ar interesa cu cine te-ai trezit…
  Iar restul nu se referea la acest blog…in caz ca ai dubii 🙂
  Reiau ideea: de ce nu esti totusi fericit cu unul din tipurile de femei intalnite?!

 6. @Alice- eu seara mânânc supa cu găluşte în pat, pe-o tavă. O găluşcă mi-a scăpat pe pernă şi fiind perna mea, am mâncat-o…
  Reiau ideea: de unde scoţi că nu-s fericit cu una din tipe? Tu dacă povesteşti un film cuiva, înseamnă că nu ţi-a plăcut niciun film vizionat?

 7. Alice says:

  ok, am inteles ca ai inteles la ce blog ma refeream 😛
  Reiau ideea: faptul ca scrii sambata seara(noaptea)despre una din tipe :)ma face sa cred ca nu esti tocmai fericit 😛 …prima ta propozitie m-a facut sa inteleg clar faptul ca-ti place 😛 .
  Nu, eu cand povestesc un film am grija sa spun clar daca mi-a placut sau m-a dez amagit. “Dezamagirea e inceputul sfarsitului ” 🙂 .
  Subintelesul e inceputul unei povesti…intre o gasca proasta si un cumparator “pretios”.
  Dar am o veste poasta pt tine : cand eram micuta , mama ma alinta spunandu-mi galusca. Sper ca nu ma mananci 😛
  Iar in ceea ce priveste “Californication”
  gasca merita mai mult decat un zambet pentru prostie.

 8. Odille says:

  ODLM, nicio grija, si eu am intilnit in viata Jaguare si am invatat sa ma feresc ca de foc. Energia lor este coroziva nu numai pt barbati, dar si pt femei.

  Ai descris asa de bine acest caracter incit mi-a adus aminte de Cruella de Vil si teama mi s-a facut pt blanitele unor catelusi. 🙂

 9. @Alice- ceea ce nu pătrunzi este faptul că această postare -şi viitoarele din serie- vor fi o relatare, o analiză şi este alegerea mea dacă o fac cu pros şi cons, sau las liberul arbitru. Şi da, sunt unele trăsături care-mi plac la ea şi altele le-am înfierat proletar, dar nu înseamnă că sâmbătă seara aş fi tuflit pentru că i-am dat un calificativ de 6,5 unei tipologii puţin sărită peste nota de trecere.
  Toate fetele când au fost mici erau găluşte. Este un diminutiv românesc universal, precum “pumpkin” din enleză.
  Californication, gâsca proastă, cumpărătorul preţios sunt, în context, noţiuni abstracte al căror sens nu-l înţeleg nici să mă mănânci 🙂

 10. Alice says:

  🙂 se pare ca am reusit sa te scot din sarite si eu am terminat de vizionat filmul :)…
  Ok, astept cu neabdare notele mai mari de cat cea de trecere:) …si de ce sa nu incheiem in acelasi context de notiuni abstracte al carui sens sper de data asta sa-l intelegi 😛 : “toate victoriile mele nu pretuiesc cat o infrangere”.
  Sper sa observi cat de silitoare am fost :)… chiar daca…poate nu am redat intocmai citatul 🙂

 11. @Alice- se pare că ţi-ai făcut un titlu de glorie în a vorbi în parabole. Un bun exerciţiu ar fi să te închipui în papucii celui care te citeşte. Poate-l faci să priceapă ceva…

 12. Alice says:

  …munte drag nu as vrea sa par rea, egoista etc. , dar cum eu am priceput ce s-a scris fara a avea papuci speciali , se pare ca se poate 😛

 13. Odille says:

  ODLM, Alice, probabil ca voi intelegeti schimbul vostru de comentarii, dar pt mine suna un pic precum o conversatie din “Alice in Tara Minunilor”. Daca va face placere atunci nu este nicio suparare daca eu nu inteleg.
  Va redau un pasaj, pt amuzament: 🙂

  “The Hatter opened his eyes very wide on hearing this; but all he said was, `Why is a raven like a writing-desk?’

  `Come, we shall have some fun now!’ thought Alice. `I’m glad they’ve begun asking riddles.–I believe I can guess that,’ she added aloud.

  `The Dormouse is asleep again,’ said the Hatter, and he poured a little hot tea upon its nose.

  The Dormouse shook its head impatiently, and said, without opening its eyes, `Of course, of course; just what I was going to remark myself.’

  `Have you guessed the riddle yet?’ the Hatter said, turning to Alice again.

  `No, I give it up,’ Alice replied: `what’s the answer?’

  `I haven’t the slightest idea,’ said the Hatter.”

  `Nor I,’ said the March Hare.

  O zi frumoasa!

 14. CristinaC says:

  Ati avut o duminca buna?

  Omule, te rugam posteaza si tipologia din care face parte Alice… Ca sa o intelegem si noi.

 15. @Alice- cu acest ton împăciuitor mai ies şi eu în oraş, altfel stăteam sub pled.

 16. CristinaC says:

  Ce liniste….
  V-ati inzapezit?
  Ati ales noul Prim Ministru?

  Chiar nimeni?

 17. @CristinaC- este aşa o linişte de se aude cum fulgii fac bum-bum pe alee. Probabil că am spus ceva nepotrivit, sau am răspuns cu întârziere. D’aia o fi căzut şi Primul Ministru…
  Am gura de tablă zăngănitoare. 🙂

 18. Oachi says:

  Și cum rămâne cu grătarul ? O chemi și pe doamna Jaguar, sau ai chemat-o o dată și te-a fript grătarul 🙂 ? Sau vine numai doamna Ferari ?
  Și-adică, alea care nu ne încadrăm la Jaguare, n-o să fim chemate niciodată la grătar 🙂 ?

  După atâtea întrebări, vine și o concluzie : nu sunt de acord cu propoziția ”Am gura de tablă zăngănitoare” … Cine-i de acord cu mine 🙂 ?
  Oachi´s last blog post ..UPDATE LA TEORIA ÎNVĂȚĂRII

 19. CristinaC says:

  @Oachi: eu sunt!

  Omule, noi ce marca suntem? Asta asa ca stiu ce cumpar in viitor.q

 20. Dana says:

  Alegeti-l pe Ungureanu ca innebunesc…nu de alta dar dau de furca cu papa…no, glumesc o zira

  buuun…poate un volkswagen e mai putin pretentios :)….si daca ne gindim la logan…e si mai tolerant….importanta e prisma din care le privesti pe “ele insele”..dixit modest dana

 21. @Oachi, CristinaC, Dana- în acest context nu m-am referit la celebra marcă de maşini Jaguar, ci la frumosul animal de pe lângă jungla omului.SmileyCentral.com

 22. CristinaC says:

  Si in cazul acesta poti sa ne asemeni …

 23. Dana says:

  hello, Cristina…hihihi…fain…
  odlm…da tu crezi ca ma refer la masini?..facui si io o asociatiune…
  o seara faina tuturor
  multam odlm pentru doza de ris….faine postari.

 24. Oachi says:

  Ha,ha, acuma o să zici că numai la mașini ne e gândul 🙂 ! Ceea ce nu ar fi prea departe de adevăr, dacă stau să mă gândesc, cel puțin în cazul meu …numai că nu la scumpeturi de-astea, ci așaaa…niște mașini mai normale :). Deși și expresia asta-i discutabilă, standardele diferă și-aici, ca peste tot. Oricum, mi-am dat seama într-o zi cu soare că standardul meu minimum minimorum în materie de mașini nu cere decât … servodirecție și-atât, la o adică ;)…

  Dar să revenim . Că ne gândim noi la mașina Jaguar, e pe undeva tot vina ta : Ferari-nu sus, Ferari-n jos, Ferari fuge foarte frumos 😀 !

  Să ridice mâna cine s-a gândit la felina Jaguar 🙂 !

  P.S.Susțin pe Cristina, poți să ne asemeni și pe noi 😀 .
  Oachi´s last blog post ..UPDATE LA TEORIA ÎNVĂȚĂRII

 25. Crăieselor, sper să apuc să termnin curând o nouă postare cu o nouă marcă de femeie.
  Până atunci, vă dau o marcă intermediară, cu o tapiţerie de piele românescă: http://www.youtube.com/watch?v=c7q1Ry0udQY&feature=endscreen&NR=1


 26. Oachi says:

  Ei, da ! Catrinel Menghia …frumoasă foc!
  Kisses, too 🙂 !
  Oachi´s last blog post ..UPDATE LA TEORIA ÎNVĂȚĂRII

 27. @Oachi- şi Catrinel şi Adriana au câştigat la Lotto o frumuseţe orbitoare. Eu n-am câştigat nici măcar de-o operaţie estetică pentru un nod în gât, pentru o inimă mai încăpătoare cu acordul pertenerei.
  http://www.youtube.com/watch?v=uWrJgFjxlS0&feature=related


Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: