search
top


Adevăratul stăpân

3 Responsesto “Adevăratul stăpân”

 1. Odille says:

  Draga ODLM, ai atins un punct foarte sensibil cu aceste imagini care inca mai sunt arhivate in Subconstient.

  Stii care a fost trasatura comuna a majoritatii imigrantilor veniti in Canada din Romania, inainte de 1989? Faptul ca ne trezeam noptile din cosmaruri, infricosati si cu inima galopind.
  Cosmarul era ca noi veneam in Romania si nu mai puteam pleca.
  Ciudat era ca am vorbit cu multi romini si majoritatea sufereau de acelasi cosmar. Era ca o maladie, sau o trauma a Subconstientului.

  Dupa 1989 a disparut cosmarul. Probabil ca Subconstientul a reclasificat amintirile. Poate le-a pus o fundita pe care scrie “A trecut, sa nu-ti mai fie fricuta!”. Si a adaugat o inimioara.

 2. @Odille- ai fost tu prea oripilată de regimul despotic, mai mult al nenorociţilor din jurul lui mânaţi de cotoroanţa aia de nevastă-sa, decât de simplitatea lui mintală. Doamne, că dacă scriam aşa ceva pe vremea lui eram în pufoaică în Siberia acum, la tăiat buşteni din care s-ar fi făcut nave pe care să le vândă Matrozul azi. Nu-mi trece nici de ăsta 🙂

 3. Odille says:

  Buna Dimineata!

  ODLM, comentariul tau m-a facut sa ma gindesc la un tip de memorie numit “memorie colectiva”. Ma refer la evenimente traite de generatii anterioare, dar care au fost transmise urmatoareleor generatii.

  De cind am sosit in Canada mi-am dat seama ca cei de aici au parca sufletele mai usoare, ei nu traiesc cu acea frica pe care noi am trait-o si acumulat-o in comunism, si de care nu ve vom debarasa complet, poate niciodata.

  M-am intrebat mereu cum este sa nu fi trait niciodata cu frica? Probabil ca iti da un sentiment asa de puternic de liberatate incit ai impresia ca stai la masa zeilor.

  Fetia mea, care a crescut aici, nu se simte libera cu adevarat in Romania, asa cum se simte in Canada, America si in Europe de Vest, pt ca noi, fara sa vrem, i-am transmis frica pe care am avut-o noi de acel regim inuman.

  Insa ce m-a surprins aici au fost povestile localnicilor tineri despre Criza din 1933. Eu stiind ce inseamna teama, am simtit-o in cuvintele lor, Interesant era ca poate parintii, sau bunicii lor traisera acea criza, insa ei luau decizii ca si cum acea criza ar fi putut veni oricind.

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: