search
top


Examen din 1912 pentru copiii de 14 ani

o-1912-EIGHTH-GRADE-EXAM-570Dacă nu treceai examenul, nu aveai voie să împlineşti 15 ani

 

14 Responsesto “Examen din 1912 pentru copiii de 14 ani”

 1. CristinaC says:

  Oare câți elevi de aceasta vârsta ar ști răspunsurile azi?

  Oare sa îl arat unui copil de 14 ani ?

 2. Odille says:

  Buna Dimineata! Buna Dimineata!

  ODLM, postarea mi-a adus aminte de o intimplare de pe vremea cind fetita mea avea 5 ani si era la gradinita.

  O intreb ce au facut la scoala si raspunsul a fost: We played with sticks.

  Trec citeva zile si in fiecare zi acelasi raspuns. Mirata, mi-am aranjat o intilnire cu profesoara si am intrebat-o ce inseamna acel joc cu betzisoare.

  Raspunsul m-a uimit, cu adevarat. Mi-a explicat ca prichindeii erau introdusi in conceptul de “multimi”. 🙂

 3. Odille says:

  ODLM,

  “Dacă nu treceai examenul, nu aveai voie să împlineşti 15 ani”

  Te rog mult sa-mi spui daca mai stii teste din acestea unde nu ai voie sa implinesti unele virste, pt ca as dori sa le pic si eu. 🙂 🙂

  O zi superba!

 4. CristinaC says:

  Oare sa consider ca l-am picat…. cum o fi un test pt ” copiii ” la 50+ de ani?

  Probabil foarte greau asa ca nici nu vreau sa il trec…. inca

  Se spune ca ar trebui sa ne simtim privilegiati cand imbatrim… nu toate lumea are parte de acest privilegiu….

 5. CristinaC- dintr-un singur punct de vedere suntem privilegiaţi când îmbătrânim: că ajungem la vârsta aia 😉

 6. Odille- recunoaşte că ţi-ai aranjat întâlnire cu învăţătoarea pentru că nu te gândeai la beţişoare ci la ghioagele pe care le folosesc japonezii când practică sportul ciu-ma-fai. Protectivă cum eşti, ţi-a fost teamă ca fetiţa ta să nu lovească alt băieţel care o admira.

 7. Odille- ştiu teste care nu-ţi dau voie să împlineşti 60 de ani, dar până acolo bănuiesc că mai ai muuuulte primăveri de bucurat.

 8. Odille says:

  ODLM, oricit as fi de competitiva, va fi o mare placere sa pic orice test de acest gen. 🙂
  Din fericire eu nu masor viata in ani, ci in afectiune, prietenie, evolutie spirituala, amandine, violete si bunatati de acest fel. 🙂

  Zilele astea sunt extrem de ocupata, insa voi incerca sa mai intru pe blog sa va intilnesc un pic.

  O zi frumoasa!

 9. Odille- din fericire, eu măsor viaţa în anii ce vor veni.

 10. Odille says:

  ODLM, cred ca eu oscilez intre trecut, prezent si viitor, sarind pe clapele vietii, asa ca la shotron. 🙂

  Fizicianul Jean Pierre Garnier Malet ne ofera o noua perspectiva extrem de interesanta:

  “I needed to totally change my way of looking at things to understand that the past, present, and future are in fact three simultaneous realities going by at different speeds,” said Garnier-Malet.

  Science Supports Quantum Jumping – How To Create Your Future

  “Change Your Future Through Time Openings”

  http://www.finerminds.com/metaphysical/science-supports-quantum-jumping

 11. Odille- nu-mi imaginez cum trecutul, prezentul şi viitorul sunt trei realităţi simultane care se deplasează cu viteze diferite.. Atunci, avionul cu care zbor la New York este viitorul, Ferrari cu care merg acum la piaţă, este prezentul şi căruţa din spatele meu este trecutul? Nici cu teleguţa, dar nici cu Ferrari nu ajung avionul, deci nu am cum să-mi influenţez viitorul decât atunci când se opreşte avionul. Va fi fost prea târziu… I se va fi terminat kerosenul

 12. Odille says:

  ODLM,
  Cit de natural le este copiilor sa creada ca exista Ilene Cosinzene, Feti Frumosi, Zmei, Vrajitoare, Cai intelepti! Intr-un fel aceste povesti ne pregatesc pt viata. Toti am intilnit aceste personaje.

  Cu ce curaj copiii si adolescentii pleaca in expeditii, pe mare, prin jungla si in balon! Cu timpul prezicerile lui Jules Vernes au devenit realitate.

  Nu stiu motivul, dar cind trecem de adolescenta uitam sa visam, sau ne taiem aripile viselor si incepem sa vedem lucurile inghetate in timp. Alunecam spre idee ca “ce nu stim nu exista”.

  Daca ar trebui sa dau un test acum, la Fizica sau Astronomie, cred ca la majoritatea intrebarilor raspunsul corect ar fi “Nu stiu”, pt ca totul se schimba aproape in fiecare zi.

  Un concept despre care am citit si pe care il inteleg mai usor este acela ca exista un EU dublu, unul care contopeste toate vietile intr-un singur film, si un alt Eu care parcurge vietile cu incetinitorul.

  Sa ne imaginam cum ar fi daca eram intr-un Ferrari, fericiti, inimioarele inlantuite, cu o briza jucausa in par si deodata primim mesaj de la acel Eu al nostru care este deja in viitor, cum ca daca privirile au un chef sa se arunce catre o pseudo zina 🙂 dintr-un alt Ferrari, masina in care suntem se va dezintegra. Am avea alegere sa dam liber privirilor, sau nu.

  Zburd prin librarii pt a gasi carti interesante despre Magicul Eu si Calatoriile lui. 🙂

  P.S. O cunostinta ne-a spus cu ani in urma: Am citit tot!

  Mi s-a facut frica!

  O saptamina minunata!

 13. Odille- imediat ce scăpăm de adolescenţă intrăm în tinereţe, unde începem să percepem lumea aşa cum este: la bine şi la rău. Pentru băieţi, Cosânzeana este la început ca în basme, apoi începe serviciul. Surmenajul şi menajul o înăspresc şi mariajul devine o convieţuire din care uneori ies ciufuliţi amândoi.
  Pentru fete, Făt Frumos este, la început, tandru şi atent la confortul casei. După ce-l îngroapă pe Zmeu până la nas, imaginaţia începe să-i joace feste şi vede peste tot Ilene cu tot felul de ochi. Se împleticeşte în alegere şi sorţii cad pe cea pe care o înţelege cel mai puţin. Conform teoriei “femeia trebuie iubită, nu înţeleasă” viaţa se animă şi aşa apărem noi, urmaşii care vom lăsa urmaşi.
  Universul este într-un du-te-vino perpetuu şi aproape totul se întâmplă deocamdată la nivelul vitezei luminii. Asta a demonstrat-o Einstein, însă teoreticianul din mine susţine că viteza gândului este şi va fi cea mai mare. Eu, dacă mă gândesc la Toronto, să zicem, gândul meu ajunge mai repede decât lumina care gâfâie în urma lui. Fizica este relativ constantă, dar Chimia între două persoane este mereu în schimbare şi iese şi fum.
  Numai un nesocotit poate spune că a citit tot. Nici pentru titluri nu-ţi ajunge o viaţă.

 14. Odille says:

  ODLM,
  Cu totul de acord, gindul are niste proprietati uluitoare.

  Lumea Gindurilor ne ajuta sa raminem sane si sa putem accepta realitatea vietii de zi cu zi.

  “Chimia între două persoane este mereu în schimbare şi iese şi fum.”

  Aceasta fraza m-a amuzat si mi-a adus aminte de povestile despre rotocoalele de fum din taberele indienilor nativi, semn ca se pregateau de lupta.

  Bietii indieni nativi, nu aveau nicio shansa de izbinda, dar ei luptau cu vitejie si cu metodele lor. Una dintre metode era scalparea europenilor executata cu o iscusinta si o rapiditatea greu de conceput. Probabil ca se antrenau serios! 🙂

  Cam asa se intimpla si in unele mariaje, dar este vorba despre scalparea de personalitate a unuia dintre parteneri, in general a barbatilor. Nici mamicile lor nu-I mai recunosc. 🙂

  Pentru cei care-i cunoasteau si indrageau inca de pe vremea cind personaliatea era cea cu care aparusera in viata ca bebelusi, era ca pierderea unui prieten drag, dar cu timpul acceptau schimbarea pt ca nu vroiau sa-l piarda cu totul.

  Ma voi intoarce la iubirea despre care vorbesti. Este o forma de energie formidabila. Nu numai ca trece peste orice obstacol, dar unii barbati (mult mai rar se intimpla la femei) prin aceasta iubire isi creaza o viata paralela cu realitatea.

  Poate ca acest concept de vieti paralele se refera si la aceasta viata, intr-un fel, virtuala.

  Daca acesti oameni sunt fericiti, ce importanta are daca ei traiesc in realitatea vazuta de toti ceilalti, sau intr-o realitate construita pe iubire?

  P.S. Citesc acum doua carti in care autoarele vorbesc despre evenimente din vietile lor. Sotii lor apar numai ca niste sateliti ai vointelor sotiilor lor. 🙂

  Deseori ma gindesc la mamele de baieti si cit de greu le este sa-si vada fiii transformati in sateliti. (Nu se intimpla intotdeauna).

Leave a Reply

CommentLuv badge
top
%d bloggers like this: