search
top


8 Martie

La mulţi ani vouă, celor mereu splendide.

14 Responsesto “8 Martie”

 1. Odille says:

  La Multi Ani si tuturor barbatilor, partenerii nostri de viata, si fara de care viata nu ar avea niciun farmec.

  Iti multumim draga ODLM, pt gindurile frumoase si pentru acest clip superb.

  ODLM,
  “Celor mereu splendide”

  Crezi ca s-ar putea ca aceasta postare sa apara intotdeauna pe blog, on top? 🙂 🙂

  O zi delicioasa!

 2. CristinaC says:

  Ma alatur lui Odille cu urarile si iti multumim pentru urarea ta frumoasa si pentru felul cum ne faci ne simțim aici pe blogul tau!

 3. CristinaC says:

  Ce dar iti fac in prag de primavara ?
  Din nori iti cos o rochie usoara
  Din ghiocei iti fac o cingatoare
  La gat iti pun sirag de lacramioare
  Te incalt cu pantofiori de toporasi
  Sa fii cea mai frumoasa din oras
  Vrei si bratari ?
  Ba inca si cercei
  Iti fac un set complet de brebenei
  si gata nu mai am stii bine ,
  c-am cheltuit vreo trei poieni cu tine.
  Mai vrei si pace , mantuire, sanatate?
  din aste-a n-am nimic, la Domnu-s toate
  si-atunci cu dragoste-as ingenunchia
  rugandu-ma smerita ,in dar sa ti le dea !

  Cred ca e Magda Isanos….

 4. Odille şi CristinaC- vă mulţumesc din suflet. Atât cât mi-a mai rămas 🙂 Deşi nu a fost o zi cu soare, mă bucur că am înseninat câteva trecătoare de pe aici.
  Weekend bucuros.

 5. Odille says:

  Cristina, o frumusete de poezie! Cred ca in viitor, noi, cei din Canada, va trebui sa ne imaginam Primavara. Astazi avem minus 6 si pina Joi vom cobori la minus 16. Nu-mi amintesc sa fi avut un Martie asa de friguros.

  Cred ca si Mos Craciun se gindeste sa se mute prin zona.

 6. Odille says:

  ODLM,

  As vrea sa comentez un pic pe marginea celor “3 anisori”, dar un pic mai tirziu. Trebuie sa rezolv o sumedenie de probleme.

 7. Odille says:

  ODLM,

  “Frderic Beigbeder are o carte intitulată “Dragostea durează trei ani”. ”

  Nu am citit aceasta carte (poate o voi citi), dar ideea nu-mi este straina, faptul ca “vesnica iubire” ar tzine numai 4 ani.

  Nu cred deloc in acest concept, insa cred ca oamenii nu sunt pregatiti pt aceasta expeditie a carei durata este o viata.

  Mariajul este ca o excursie cu trenul. Cind suntem indragostiti, si pt ca iubirea contine si o mare doza de incontienta sublima, fermecatoare, delicioasa, abia asteptam sa ne suim in trenul vietii si sa fim numai noi doi.

  Numai ca intr-o calatorie obisnuita cu trenul, fara a fi indragostiti, numai de la Bucuresti la Ploiesti, spre exemplu, cite un vecin de compartiment poate sa ne calce pe nervi si ni se pare ca Ploiestiul s-a mutat la Polul Nord, asa de imposibila este calatoria.

  Pentru o calatorie de viata placuta, cu picaturi de fericire, voie buna, intelegere si mai ales afectiune, trebuie sa ne inarmam cu o intreaga filozofie de viata, cu care fie ne-am nascut, sau in care am fost educati, sau pe care am dobindit-o mai tirziu.

  Cred si in faptul ca uneori nu se mai poate face nimic si trebuie sa coborim din vagon. 🙂

  Ideea este sa ne facem viata, unul altuia, mai frumoasa, si in fiecare zi.

  1. Mary Poppins ne ofera retete ideale: 🙂

  – Sa ne amintim sa fredonam:

  “”Supercalifragilisticexpialidocious!
  Um-diddle-diddle-um-diddleye
  Um-diddle-diddle-um-diddleye
  Um-diddle-diddle-um-diddleye
  Um-diddle-diddle-um-diddleye”

  Sa gindim:

  “In ev’ry job that must be done
  There is an element of fun
  You find the fun and snap!
  The job’s a game

  [Sung]
  And ev’ry task you undertake
  Becomes a piece of cake
  A lark! A spree!
  It’s very clear to see that” 🙂

  2. In acelasi timp este imposibil ca pe parcursul intregii calatorii sa jucam numai “Piticot”, spre exemplu. Fiecare dintre cei doi trebuie sa evolueze separat in domeniile care-l atrag, dar sa-si mentina liniile de comunicare deschise si sa-si aplece fiecare urechea la ceea ce are de spus celalalt.

  Cu atit mai mult ne trebuie o filozofie de viata, cu cit un mariaj in zilele noastre poate sa se intinda si pe o perioada de 80 ani, fata de 15 – 20 de ani cit tinea atunci cind media de virsta era de 40 de ani.

  O calatorie lunga si care poate sa fie cu adevarat placuta incit sa nu vrei sa se sfirseasca niciodata.

 8. Odille- niciun om nu este pregătit pentru o călătorie de-o viaţă. Te urci într-un vagon şi găseşti o companie frumoasă. Mai are şi haz, percepte de viaţă, atitudine, compasiune pentru cei ce suferă în jur. Zici că este idealul, dar coboară în gară la Ploieşti să-şi ia un suc şi face pierdut trenul. Nu ştii cu cine te însoţeşti, joci şi Piticot, joci şi ţonţoroiul uneori, doar ca să-i faci pe plac, însă a rămas în gară la Ploieşti. Te uiţi la lucrurile ei rămase în plasa de bagaje , te lovesc amintiri. Ai putea trage semnalul de alarmă, dar la ce? V-aţi îndepărtat prea mult şi doară n-ai coborî în câmp ca să reflectezi în pârloaga României ce viitor v-ar fi hărăzit soarta. Mergi mai departe şi sudui că ăştia au interzis fumatul în tren. Mamăăă, ce-ar fi mers o ţigară! Trenul hurducăie. Ce naiba! Până acum era accelerat şi toate mergeau ca pe roate! De când are mersul ăsta de personal? Ţi se urcă în compartiment numai insipide. Niciuna nu-i ca ea. Nu-ţi va trece niciodată.

 9. Odille says:

  ODLM,

  Este adevarat ca nimeni nu este pregatit pt asa o calatorie, si nu suntem pregatiti nici sa realizam ce lucru extraordinar este atunci cind intilnim in trenul vietii implinirea visurilor noastre.

  Am cunoscut un cuplu care imi va ramine intotdeaua in suflet. Tineri, legati intr-o iubire asa de puternica incit cei din jur aveau sentimentul ca sunt martorii unui basm devenit realitate. “A match made in heaven”.

  Fericirea lor devenea contagioasa pt cei din jur pt ca fiecare
  doreste sa creada ca basmele pot deveni realitate. Pareau sa detina reteta fericirii, a unei vieti fermecatoare.

  Nici ei si nimeni dintre cei care-I cunoasteam nu si-ar fi putut inchipui ca se va sfirsi.

  Insa tinarul a aruncat priviri pe geam spre alte vise, mai mici, dar vise, si tinara a gindit ca pt el, ea nu era vis implinit. Asa au coborit din tren. Foarte multe tinerete si lipsa de intelepciune.

  Pina si zinele si spiridusii s-au suparat pe ei si nu au intervenit.

  Sunt convinsa ca pt fericire trebuie sa si lupti, chiar daca trebuie sa cauti regasirea in Jungla Amazonului.

  Cred ca regretele vor ramine cu ei pt restul vietii.

  Dupa asa o experienta iti este teama sa mai ai vise mari si ca urmare trenul va merge mai incet. Vor trebui inventate noi jocuri pt ca distantele vor parea tot mai mari.

 10. CristinaC says:

  Dragilor…. dupa o zi de “aproape” primavara ieri… azi e furtuna de zapada… si se inchide colegiul
  Credeti ca mai trece iarna asta?

 11. Odille- o metaforă personificată a unei iubiri fermecătoare. Deocamdată sunt prins într-un proiect primăvăratic, dar merită comentat.

 12. Odille says:

  Cristina, nu cred ca-i vom prinde la joaca pe prietenii nostri din Romania. Ne despart prea multe grade Celsius. 🙂

  In Toronto, acum, sunt minus 16 si cu factor de vint, minus 25, cei din Bucuresti zburda ca mieii. Sunt aparoape in vara cu plus 15 – 18 grade.

  ODLM, cred ca este in pline activitati de primavera si noi sapam tuneluri in zapada. 🙂

  Acum imi dau seama de ce, atunci cind am ajuns noi in Canada, eu, in Martie purtam haina de blana, iar canadieinii, la ora de prinz, faceau plaja pe pietrele decorative din fata turnurilor de business din downtown Toronto. Incercau sa prinda plapindele si rarele raze de soare.

  Cred ca noi, cei de aici, ne vom mai juca singuri pina in Mai, cind ne vom scoate nasucurile din zapada. Incalzirea asta Globala este friguroasa rau. 🙂

  O zi frumoasa tuturor!

 13. CristinaC says:

  Odille… ziua e frumoasa … si insorita dar aici cu factorul de vand sunt -30.

  Eu nu mai cred ca vine vara… a nins 50 de cm la Hamilton si peste tot sunt troiene de zapada…
  Se spune… daca nu e doar un zvon ca sambata vor fi 0 grade… si o sa ni se para vara dar saptamana viitoare iar vine zapada…

 14. Crăieselor, este adevărat, muncesc ca un rob cu o roabă. Sunt la grădină. Cerul este albastru, la fel ca vânătaia mea de la o greblă uitată printre crengi tunse. Avem soare, dar parcă ne-ar trebui mai mult de cele 20 grade pe care le răspândeşte pe teritoriul binecuvântat al patriei. Norodul se trezeşte la viaţă. Am o mierlă care cântă imitându-mă pe mine.
  Noaptea cad frânt şi urmăresc serialul “House of Cards”. Nu mă pot desprinde de el. Sper să pot reveni la obiceiul postării. Primăvara m-a luat prea din pripă şi hormonii dănţuiesc pe globul ocular.

Leave a Reply

CommentLuv badge
top
%d bloggers like this: