search
top


Ameno, vai de no !

39 Responsesto “Ameno, vai de no !”

 1. CristinaC says:

  Cred ca numai Divertis putea sa se gândească la asta….

 2. Odille says:

  ODLM,

  In viata reala am reusit sa-mi fac un cerc mic de prieteni cu care ma simt bine. In viata virtuala, am incercat sa fac acelasi lucru, desi este mult mai greu. Am avut shansa sa intru pe blogul tau, un blog interesant, vesel, cu postari frumoase, scrise cu talent si gentilete, si cu comentarii inspirate si dragalase.

  Pt a functiona eu am nevoie, insa, sa fiu intr-un mediu civilizat si prietenos, in care sa ma simt in siguranta. In ultimul timp aceste conditii s-au deteriorat pe acest blog.

  Desi cu parere de rau, in lipsa unui cod de conduita implementat pe blog, cred ca nu voi mai comenta.

  Iti multumesc mult pt gazduire si pt faptul ca blogul tau era ca o oaza, un loc unde fugeam pt citeva clipe de realitatea de zi cu zi.

  Gindurile cele mai bune tie si familiei.

  Daca vreun mesaj de-al meu te-a deranjat, imi pare rau. Nu asta a fost intentia mea.

  Daca vrei poti sa stergi acest mesaj. Nu este nicio suparare. M-am gindit ca nu ar fi fost frumos sa nu mai fi comentat fara a spune nimic.

  Uite asa sa-ti fie zilele, voioase si delicioase:

  Zip-A-Dee-Doo-Dah

  http://www.youtube.com/watch?v=LcxYwwIL5zQ

 3. Odille- Îmi pare rău că te-au deranjat unele comentarii. Îţi pot promite însă că orice apropouri răutăcioase din partea vreunui comentator vor fi şterse imediat ce apar pe blog, iar respectivul va fi banat de la noi comentarii.
  Stă în puterea mea s-o fac.
  Mulţumesc pentru aprecieri. O seară plăcută

 4. Odille says:

  ODLM,

  Iti multumesc pentru asigurarile tale.

 5. Odille says:

  ODLM,

  Nu pot sa cred ca acest clip este despre situatia actuala! Probabil ca se refera la “uritzeii” din fostul guvern. 🙂

  Dupa statistici, extrem de multi romini sunt fericiti, si acest guvern ar fi votat cu aceeasi majoritate, ceea ce inseamna ca rominii sunt cu adevarat norocosi. 🙂

  Am mai citit ca noul govern vrea sa schimbe/imbunatateasca organizarea administrativa a tarii. As sugera sa inceapa cu organizarea cartii de telefon. 🙂 Toti rominii sa primeasca ca nume de familie, numele de “NOROC”. Deci “NOROC-Ionescu Vasile”. 🙂 In acest fel cartea de telefon ar fi mult mai simpla, ar exista o singura litera “N”, ceea ce ar simplifica extraordinar cautarile. 🙂 🙂

 6. Odille says:

  Noi suntem inca pe minus. Ne va lua mult timp sa ne decongelam. 🙂 🙂

 7. Odille- clipul este de pe vremea fostului guvern.
  Nu rezolvăm nimic cu “NOROC” pentru că vor fi ordonaţi după a doua literă. În exemplul tău, “I”. Tot o varză vor fi şi cartea de telefon şi ţara. 🙂

 8. Odille- noi suntem pe plus, dar bursa gradelor a scăzut astăzi la jumătate. Sunt 11 grade şi plouă.
  Decongelarea se face treptat, altfel Canada se ridează.

 9. Odille says:

  ODLM,

  “Sunt curios ce se întâmplă în Toronto dacă: cineva are un teren cu deschidere de 100 m la stradă şi hotărăşte să vândă 50 m şi el să rămână cu ceilalţi 50 m (adâncimea nu contează în acest caz). Ce număr primeşte noul proprietar? Se schimbă numerele la toată strada?. Eu m-aş scandaliza să invit o crăiasă la un număr şi a doua zi, ea să nimerească la vecinul meu care să se bucure de plocon. 🙂 ”

  🙂

  Craiesele nu cauta adrese. 🙂 Ele sunt luate de acasa intr-o caleasca incarcata cu ginduri romantice, sunt invitate la plimbari pe alei cu ghiocei, sau sub cer cu stele si se shoptesc cuvinte de dragoste menite numai lor.

 10. Odille says:

  ODLM,

  Intrebarea ta mi-a pus si mie intrebari. Scenariul pe care l-am intilnit este ca un developer sa cumpare mai multe case si sa construiasca townhouses sau blocuri.

  In acest caz sunt create stradute noi, asa ca numerele nu sunt o problema. Insa in scenariul cu un teren impartit in doua nu stiu cum se rezolva problema numerelor.

  Toronto fiind un oras nou fata de orasele europene, are un sistem standard, simplu, de numerotare.

  Toate blocurile, spre exemplu, pot sa aiba si 70 de etaje, dar nu au decit o scara. Numai spitalele au citeva scari, care se numesc “wings”.

  O adresa de bloc arata in felul urmator:

  # 308 14 Everest Street.

  Aceasta adresa inseamna pt toata lumea:

  Strada Everest numarul 14, etaj 3, apartament 8.

  Avem si cod postal.

 11. Odille- da, aşa-i. Crăiesele nu vin la comandă la adrese. Doar la rugăminţi. Eu numai lor le şoptesc cuvinte de dragoste.

 12. Odille- Ia, dac-ai fi tu la Primăria Toronto, cum ai rezolva problema terenului împărţit în două? Îi poţi lăsa la aceeaşi adresă şi să-şi împartă între ei scrisorile, facturile, sentimentele. Dar dacă se ceartă într-o bună zi? În zilele cu soţ primeşte comunicările cel din stânga, iar în cele fără soţ le primeşte celibatara din dreapta. Îţi spun eu că vor fi necesare şi literele şi Toronto va lua exemplul bătrânului Bucureşti.
  Cum să fie locuitorii celor 70 de apartamente adunaţi într-o singură scară? Îmi dau seama câţi se înghesuie la lifturi când vin de la serviciu. Eu ştiu de la hotelurile din staţiuni, de 3-4 etaje, ce înghesuială este la lifturi când se face ora de masă. Vin mămici cu cărucioare, taţii cu prosoape, colacul de plajă, geanta cu farduri, pălăria de soare. Gata! Au ocupat liftul. Până să vină liftul înapoi, apare altă serie de mămică, cărucior, tată, copilul uitat pe plajă. Te miri, dar le dai prioritate, eşti politicos. Copilul este anunţat prin megafon şi apare plângând.
  Dacă în cele 70 de apartamente sunt de toate naţiile, cu siguranţă aceştia vorbesc tare în lift pe limba lor pentru că sunt convinşi că nimeni nu-i înţelege.
  Dacă mă duc pe Everest 08, cum am fost când eram tânăr copil, pe cine mai găsesc acolo?

 13. Odille says:

  ODLM,

  Comentariul tau mi-a dat de lucru. 🙂 Voi incerca sa rezolv toate intrebarile cit mai curind 🙂

  Dar, ca intotdeauna, am o lista cu asa de multe de rezolvat, incit unele abia se tzin de lista cu minutzele si unghiutzele si striga dupa ajutor. 🙂

 14. Odille says:

  ODLM,

  Din ce in ce mai mult apar articole despre cit de important este somnul. Cred ca somnul este si un teren de joaca pentru vise. 🙂

  Am observat, dupa ora la care scrii unele comentarii, ca lucrezi foarte tirziu in noapte. Ma gindesc ca ar fi bine sa-ti setezi un ceas care sa sune cind este timpul de mers la nani. Am vazut intr-un catalog un ceas cu o limbuta pe care se legana un bebelus dormind pe burtica. Parca te indemna la somn. 🙂

  Am avut o colega de birou care avea un ceas care ne innebunea pe toti. Suna toata ziua.

  Si-l seta sa o sune cind avea lunch time si cind avea coffee breaks, apot pt o gustare cu legume verzi, pe care le rontzia vreo 20 de minute, sau o gustare de fructe. O suna de cite ori vroia sa-si aminteasca sa telefoneze cuiva.

  Noi eram stresati in asteptarea clopotelului, dar ea era ca o vrabiutza.
  🙂 🙂 🙂

  Sunt sigura ca o suna si cind era timpul de somn.

 15. Odille says:

  ODLM,

  “Cum să fie locuitorii celor 70 de apartamente adunaţi într-o singură scară? Îmi dau seama câţi se înghesuie la lifturi când vin de la serviciu.”

  In blocurile de business de 70 de etaje, sunt si 24 de lifturi, organizate pe rinduri. 8 lifturi merg numai intre etajele 1 – 20, spre exemplu, 21 – 40, intre alte etaje, samd.

  Am lucrat ani de zile int-un bloc cu 64 de etaje si asteptam numai citeva secunde.

  In blocurile de business este liniste. In primul rind pt ca in Toronto exista aceasta cultura a vorbitului numai cind este absolut necesar. In al doilea rind, nu ai nici timp sa vorbesti pt ca sunt foarte rapide si iti mai faci si rugaciuni si cruciulitze, in gind, ca sa ajungi cu bine. 🙂

 16. Odille says:

  ODLM

  Voi va jucati cu Primavara-Vara.

  La noi, astazi dimineata, … minus 17. Dar a fost bine. Nu am primit zapada promisa, cea de 12 cm. Probabil ca s-a aminat pe miine.

  Cred ca voi incepe sa scriu un basm despre Primavara…. a fost odata ca niciodata, o Primavara. Si era cald si bine, copacii capatasera o culoare ciudata, erau verzi si aveau niste moatze colorate pe crengutze….. Poate erau bigudiuri? 🙂

 17. Odille says:

  ODLM,

  “Dacă mă duc pe Everest 08, cum am fost când eram tânăr copil, pe cine mai găsesc acolo?”

  Parerea mea este ca Vei gasi ceea ce este in inima ta! Te duci cu drag, vei gasi iubire, te duci cu suparare, vei gasi suparare.

  Eu pot sa vizitez orice oras sau tara, dar cind vin la Bucuresti sunt fericita, pt ca-l iubesc. Cind mergem cu masina spre Carolina de Sud si ne apropiem de localitatea care imi este draga, gindurile, sufletul, intra in vacanta.

  Pot sa ma intilnesc cu oameni interesanti, informati, dar o intilnire cu cineva care imi este drag, chiar si pt 15 minute, ma face fericita.

 18. Odille- pe mâine răspunsurile. Acum mă duc să mă legăn a somn pe burtică

 19. Odille- somnul este foarte important pentru bebeluşi. Când se începe curăţenia mare de primăvară, atunci se culcă şi bărbaţii mai devreme.
  Pentru mine, ora aceasta de 16 minute peste miezul nopţii este culcatul cu găinile.

 20. Odille- da, nu m-am gândit că te refereai la blocurile de business de 70 de etaje. Eu mă gândeam la cele de locuinţe, unde locatarii plătesc fiece lift, aşa că nu merge ca la firmă care bagă lifturile pe cheltuială. La locatari, se uită fiecare la orice bănuţ canadian şi-şi spun : “chiar ne trebuie 4 lifturi?”
  O seară plăcută

 21. Odille- în inima mea este vraişte. Când drag, când supărare că nu sunt îmbrăţişat.
  Eu vizitez Bucureştiul zilnic şi mi-e drag Herăstrăul de nu mai pot. Pe Carolina n-o cunosc

 22. Odille says:

  ODLM,

  “Odille- în inima mea este vraişte. Când drag, când supărare că nu sunt îmbrăţişat.”

  Ohhhh… 🙂 🙂 Uite un friendly hug pt weekend.

  Am postat acest site care ar trebui sa fie imaginea a doi ursuleti prieteni. Sper sa apara ceea ce am crezut ca am copiat de pe Internet si nu cine stie ce alta minune. 🙂 🙂

  https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSc8amur3ctwZqRE7nyK39xfQ0lmVxDV8NJ7FfSWGhxrOtz9qn4AQ

 23. Odille says:

  ODLM,

  Blocurile proprietate personala cu 30 – 40 etaje, au si ele 4 lifturi. In Canada, cu cit un apartament este mai sus, cu atit apartamentul este mai scump.
  Veniti din Romania, unde trebuia sa am in posetutza cite o clama cu care sa re-pornesc liftul, nu puteam sa inteleg acest fenomen. Mi s-a explicat ca se plateste mai mult pt “view”. Cu cit esti mai sus, cu atit privelistea este mai frumoasa.

  Insa cind a fost acea pana de current in Ajun de Craciun 2013 si care a durat citeva zile, unii locatari au devenit prizonieri in propriul apartament. Poate ar mai fi coborit, dar sa urci 35 de etaje, pt unii era imposibil.

  Sper sa nu mai fie niciodata asa o furtuna. Deocamdata acest concept al platii pt priveliste, inca sta in picioare.

 24. Odille says:

  ODLM, nu ma pot desprinde de cartea lui Liiceanu.

  Unul dintre multele pasaje din cartea “Dragul meu turnator” al lui Gabriel Liiceanu care m-a impresionat profund este felul cum vorbit despre prietenia cu Imre Toth.

  Este un sentiment extraordinar, care iti da o siguranta a permanentei, vesniciei, a bucuriei si implinirii, indiferent in care dintre vieti te afli.

  “Ma vedeam mereu cu o fiinta stiuta asa dintotdeauna, pe care o vazusem asa de veacuri si pe care urma s-o vad asa pina la sfirsitul timpurilor, schimbind pe harta lumii, doar locul intilnirilor noastre: Bucuresti, Frankfurt…….”

 25. Primul gazon tuns, părima izbucnire adevărată a primăverii, primul meu sărut al florilor răzleţe.

 26. CristinaC says:

  La noi a nins azi noapte….acum sunt 7 grade…..

 27. Odille- te rog să mă scuzi că n-am răspuns mai repede. Eram în grădină când, hop, au apărut doi ursuleţi îmbrăţişaţi. Îi apreciez foarte mult pentru devotamentul lor.
  O zi frumoasă cu soare încălzitor.

 28. Odille- după cum spui, degeaba au blocurile 4 lifturi dacă n-ai curent nici măcar pentru unul.
  În Bucureşti, cu cât stai mai sus cu atât vezi mai bine găinile şi câinii. Uneori, când iubeşti intens, chiar este bine venită o pană de curent şi să stai câteva zile la etajul 35 cu vecina iubită printr-o uşă cu acces direct între apartamente.
  N-ai să vezi aşa ceva în Bucureşti. Vecine avem, dar nu avem atâtea etaje.

 29. CristinaC- vă dorim o vreme caldă ca la noi.

 30. Odille says:

  Cristina, sa nu ne amarim. Noi facem ierbare din flori de gheata. 🙂

  ODLM, cred ca esti foarte ocupat cu primavara si ne-ai daruit si nouă un cerc pt joaca. 🙂 Eu aş dori sa ma joc cu citeva raze de soare si chiar cu un pic de praf de soare. 🙂

  Sa aveti, si sa avem, o saptamina delicioasa!

 31. Odille says:

  Buna Dimineata! Buna Dimineata!

  ODLM,

  I-ai rugat pe cei doi ursuleti sa te ajute in gradina? Daca le plantezi si citiva stupi mici (chiar si fara albine) plini cu miere, vor fi in culmea fericirii. 🙂

  Pasiunea lor sunt floricelele “Mierea Ursului”.

  Offf…. daca nu as avea asa de multe lucruri de facut, as “copilari” toata ziulica. 🙂

  Avem PLUS 4 grade! Vine vara!!!

  O zi superba sa aveti si sa avem! 🙂

 32. Odille- sunt foarte ocupat cu primăvara, da, este foarte adevărat. Grădina mă cere, curăţenia de primăvară mă prăvale. Sunt cu o mână în gazon şi cu o mână în covoare. Aş trimite praful tot pe Marte şi de acolo, urmaşii mei îl vor azvârli pe Saturn. Aş face bucăţele aspiratoarele şi aş sădi flori în sufragerie. Aş dormi pe saltea cu puf de păpădie şi mi-aş cerne amintirile.

 33. Odille- ursuleţii mei nu trag la miere. Poate doar dacă le spun că deschid un foişor în grădină cu muzică de dans şi ceva şampanie, doar aşa să mă ajute la amenajat amplasamentul.
  Zile frumoase să aveţi.

 34. CristinaC says:

  Omule, dupa ce termini cu primavara ta te rog sa vii si la mine in gradina, poate pana atunci chiar vine…Sincera sa fiu te-as chema si la covoare dar mi-e teama ca te bate Ilinca!

  Zile frumoase va doresc si eu!

 35. CristinaC- vin la grădină, mai ales că ştiu că berea canadiană Molson este fantastică şi se bea rece în grădină.
  Vin şi la covoare, dar vin cu palma mea de nuiele

 36. Odille says:

  Dragilor, Buna Dimineata!

  Cea mai buna palma de nuiele este o firma care ia covoarele de acasa, le shamponeaza, parfumeaza, usuca si le aduce acasa. 🙂

  Firma pe care o foloseam s-a inchis. Acum vom experimenta cu o alta firma si vom incepe cu un covor mic.

  S-ar putea sa ni-l transforme intr-un covor si mai mic, tocmai bun de plasat pe TV, unde sa doarma pestisorul de sticla. 🙂 🙂

 37. CristinaC says:

  Omule… o sa cumpar bere Molson pt tine special… noi bem europeana ca ne place mai mult.
  Mie mi-ar trebui o vacanta de curatat covoare, una despalat geamuri si una adevarata. Pentru cea adevarata am inceput sa fac planuri… pt celelante pot sa tot fac planuri… intai trebuie sa fac curat!

  O zi buna va doresc!

 38. Odille- am exagerat cu palma de nuiele. Am un aspirator care le bate pe amplasamentul lor original şi le aspiră simultan. Apoi, se umple un recipient cu şampon şi spuma o adună o perie rotativă într-o tăviţă. Ies bătute, aspirate, şamponate şi uscate. Singura problemă este că cineva trebuie să conducă. Eu sunt driver-ul şi Ilinca este hard-ul cu softul de dirijare.
  Am spart peştişorul de sticlă atunci când am re-pus “Răpirea din Serai” pe perete. Cred că a dat din coadă prea tare…

 39. CristinaC- pisica are şapte vieţi şi Cristina trei vacanţe.
  Frumoasă şi bună zi vă doresc.

Leave a Reply

CommentLuv badge
top
%d bloggers like this: