search
top


Alan Olav Walker- Spectre

Prea este născut de puțin timp. În Northampton, Anglia 1957. A fugit din Anglia, cu părinții, și i s-a acordat cetățenie norvegiană unde a deschis un studio de înregistrări. S-a lansat cu melodia “Faded” cu care a cucerit multe inimi (2 miliarde de vizionări) mai ales datorită încântătoarei soliste Iselin Solheim găsită între fiordurile norvegiene, atât de blondă și ochi ca apa de ghețar topit albastru:

https://www.youtube.com/watch?v=FG2fmHLjAH0

În 2017, continuă cu videoclipul “Spectre” smuls din filmul “Catch Me”.
O daneză copilă îl supără pe băiat și încearcă o metodă ca să dreagă busuiocul, dacă îi permiteți să zică așa: îi lasă pe casa scării un lănțișor, de unde deducem că sunt vecini și că s-au cunoscut pe scări. Lănțișorul este înapoiat rău de tot și i-l lasă spânzurat de clanță. Urmează pasul doi, cu două scrisori în care, în prima îl deconectează de la bunele maniere, spunându-i că a fost un măgar, iar în a doua, își cere scuze că n-a fost un măgar. Le primește înapoi, nedeschise, pe o altă cale: el avea cutie poștală la parter, iar ea avea o fantă practicată în ușă. Poștașul e supărat pe ea pentru că trebuie să urce scările și va solicita mărire de pensie care va fi suportată din bani publici.

Urmează pasul trei: înfrățirea bicicletelor cu un lănțișor mai vârtos. Poate ține… De unde să bănuiască ea că fostul măgar are ditamai foarfeca profesională în garsoniera unui bloc de amatori? Cât duce el de acolo bicicleta ei, ea are câțiva draci tipici și îi fură bicicleta lui de curse. El, cu bicicleta cu coșulețul în față, pornește la pedalat ca un hamster la fitness. O ajunge, iar prima reacție este să ridice pumnul. Niciodată nu se reacționează așa, decât dacă ești căpitan de vas și ai fost pe mare niște luni bune, iar la întoarcere, la ușa blocului, vecinii îți deshid jurnalul de bloc cu evenimentele petrecute de cum ai plecat.
Drăcușorii femeii sunt fulgerători și sunt de regulă stinși cu pozne nevinovate, șicane cu iz de dulceață în friptură. Abia așteaptă împăcarea ca să poată continua a doua zi.
Dracii unui bărbat se nasc gata maturi, dar au viață scurtă și abia așteaptă niște dulceață peste friptură.

Ce învățăminte desprindem noi:

– femeia obosește la deal și se lasă prinsă pentru a râde prima a împăcare
– lanțurile nu ajută la nimic
– acțiunile subliminale trebuie repetate pân’o pricepe și el
– fără un clește profesional în casă, rezultatul ar fi venit mult mai curând și nu pe colină, ci în casă.
– vecini fiind, procesul de împăcare este mai lesne de atins.

Acum văd că ea și-a adresat sieși cele două scrisori și le-a introdus în cutia lui poștală, în speranța că el va înghiți capcana și i le va aduce personal, ciocănind civilizat la ușă. Nu mai pot corecta textul, așa că fiscul va descoperi oricum greșeala și va solicita poștașului diferența necuvenită de pensie, plus dobânzi penalizatoare.

Concluzia este clară: cea mai frumoasă priveliște de pe Glob, este femeia.

P.S. “Diamond Heart” 2018
https://www.youtube.com/watch?v=sJXZ9Dok7u8

Leave a Reply

CommentLuv badge
top
%d bloggers like this: