search
top


Yaki-Da

În 1994, un component al faimosului grup Ace of Base pune împreună două suedeze, Marie și Linda, pentru a forma duetul Yaki-Da. În 1995 lansează albumul Pride în care este inclus și acest single “I saw you dancing”. A trecut neobservat, cel puțin eu l-am ascultat de câteva ori în tramvai, dar vatmanul nu cunoștea titlul și nici solistele.
L-am compătimit. Pe atunci, pe YouTube, încă mulțumeam din inimă partidului lui. Au activat în perioada 1994-2000, după care, în buna tradiție feminină, au plecat fiecare la casele lor.

Țin minte că melodicitatea și dulceața vocii lor m-au făcut să dansez ținându-mă de bară ( se inventaseră oare brățările de plastic de care se susțineau cei care mâncau șaorma cu maioneză?). Tramvaiul dansa și el pe șinele scălâmbe și intrase într-un balans sentimental de se învinețeau călătorii fără bilet. Controlorilor încă le era frică după 5 ani de libertate prost interpretată.

Iată că a venit vre…( prea banal!) Refrazez: Vremea a venit, iată, să ascultați în premieră, sau din nou, acest hit care mi-a bucurat mie copilăria. Eram micuț pe atunci și nu apreciam suedezele la adevărata lor contravaloare. Mă uit acum altfel la frunțile înalte și late și ochii lor de toate culorile rare. Despre cehoaice și suedeze am să mai dezvolt subiectul dacă am timp.
Clipul original este făcut la malul mării, cu niște saltimbanci care stau în corturi fără utilități și noi facem baie. Halal! Acest șlagăr este preluat și în concerte live, așa că, naiba știe câte vizualizări au în total, dar în ’95 îmi aduc aminte că a strânge câteva milioane de vizualizări, trebuia să apară cu o figură încântătoare măcar una, dacă nu două.

Da, constat că nu mai am timp pentru a dezvolta subiectul. Oricum, eram mult mai obraznic pe atunci. M-a strunit noua dirigintă. Imi pare rău pentru cele rămase pe plajă.

Leave a Reply

CommentLuv badge
top
%d bloggers like this: