search
top


Conduri diferite mărimi

În ultima vreme, Primăria încadrează pe stradă locuri de parcare cu vopsea albastră. A doua zi, le vinde cu contract și abonament pe parcursul unui an calendaristic. Cei ce stau la bloc și nu și-au adus garaj de acasă, cumpără aceste locuri. Tu, ca ibovnic la o scurtă sesiune la etajul 6, parchezi unde doarme o pisică pe un loc liber. Te-am prins! Ai luat o amendă pentru că inspectorul care patrulează strada, constată că un alt număr de înmatriculare sălășuiește pe locul plătit. Îmi lasă în parbriz o amendă care are efectul iodului pe o zgaibă deschisă. Întâmplător, locul cu pricina era chiar al inițiatoarei sesiunii de la 6. Am fost la Primărie să contestăm amenda, Amanda demostrând că este locul ei de parcare plătită și că nu are nicio pretenție. În zadar! Ce-i dus la Stat nu se întoarce, am fost sfătuit să las ciocul mic, mai ales că amenda fusese plătită din FSN ( Fără Stirea Nevestei ). Amanda a încercat să mai recuperăm 10%, fiind ilogic ca Primăria să încaseze și abonament și amendă pe același loc de parcare. Există  escroci care vând aceeași casă de două-trei ori, ce ne mai mirăm de-o Primărie?! 

 

 

Oare de ce Prințul a chemat toate tinerele împărăției ca să verifice cui i se potrivește condurul rămas la palat după ce balul a fost închis în grabă? Câte fete poartă numărul 36, număr de mostră? Multe, toate, deoarece femeia se naște cu acest număr pentru că așa este datul: să fie delicate și să fie păstrate și după ce ajung la 38,5. Pezevenchi Prințul cu a sa motivație disimulată cum că să inventarieze toate făpturile regatului, adorabile sau nu, măritate sau nu, cu etatea mică sau mărită. Pur și simplu ar fi aruncat pe la răscruci sfoară prin țară cu mesajul cine are stângul identic ( am uitat să vă spun că Cenușăreasa pierduse dreptul. Dreptul de a avea păreri personale) să se prezinte de urgență pentru a se consemna asemănarea izbitoare cu dreptul și cu genul de fată pe care Prințul o implora pe romantica Lună, prin fereastra de unde arunca el cu banii, spre a-i fi adusă la iatac, cu celeritate. Frații Grimm nu au această versiune și mă mir. 

Văd pe trotuar stâlpișori încastrați care să împiedice parcarea mașinilor în dauna pietonilor. Mergeam la Farmacie pentru o vitamină care-o fi. Lângă mine, pe stradă, oprește o mașinuță lângă bordură. Coboară o farfuză care începe să lovească cu stângul singurul stâlpișor care rămăsese erect. Purta un condur cu platformă numărul 39, ca vrăjitoarea. Stâlpișorul a plecat capul și deși avea miez de țeavă, a cedat insistențelor. Ceilalți fuseseră demolați de numerele 45-47 (și între) de către băieți destoinici care reușiseră să parcheze mai de dimineață. Mașina farfuzei orange cu picouri cap de mort s-a așezat cuminte în spatele destoinicilor. Ce impresie dezolantă de oraș părăsit! 

Încerc acum să-mi rânduiesc gândurile pe culori. Cele roz, pe rastelul de sus cu un prăfai generos de vanilie și o sărutare primită pentru insistența din cale afară. Gândurile căprui le port ca trofeu, cu toate că îmi plâng și acum ochii cum cele verzi și albastre au rămas în vitrina din sufrageria pentru vizitatorii putred de norocoși. Cele negre să rămână proscrise și buzna de vor da, să le trimit un pocal cu sirop de împăcare. 

Până să iau vitamina, nenea mă invită la un bilet. Perușul, de foame pentru mei, scoate cu cioculețul un bilet de papagal din sectorul roz. Îl deschid cu strângere de inimă: “Nu-l săruta când este în culmea fericirii. S-ar putea împăuna că este stăpân”. Pentru cinci lei am aflat secretul sărutului. A meritat. Am solicitat perușului un bilet din sectorul bleu. A învățat să-mi smulgă mai întâi bancnota. “Dragostea te poate căuta unde nici nu te aștepți. Mergi la coadă la benzină. Explodează când o cauți cu lumânarea. Nu-i căuta pricină la tot pasul. Chiar ea este personificarea pricinei pentru care o iubești”. 

Perușul mă îndeamnă să iau vitamina. 

2 Responsesto “Conduri diferite mărimi”

  1. MaddyR says:

    Frumoasă surpriză acest nou post! Când timp în urmă am descoperit că esti unul dintre puținii care au dibuit “al cincilea anotimp, sublimul peste toate, pe care vremea nu l-a întâlnit în existenţa ei, dar pe care eu îl simt ca însorindu-mi viaţa”, am știut că exsistă șansa să ne mai delectezi cu astfel de scrieri!
    Cu dibăcia scrisului tău ne pui zâmbetul pe buze, adaugi aromă cafelei de sâmbătă dimineață, si ne ajuți să nu ne lăsăm copleșiti de realitatea care uneori este atât de urâtă de ai impresia “dezolantă de oraș părăsit”, să nu uităm că lumea de basm există în noi, perusul are încă răvașe, iar gândurile pot fi minunat rânduite pentru o existență in armonie. Mulțumesc!

  2. MaddyR- aroma cafelei se naște lunea, se descoperă marțea, se miroase miercurea la Răsărit, se începe a umezi buzele joia când te bucuri de spatele lui bărbătos, vinerea se întoarce sărutul, sâmbăta cămeșuța de noapte, duminica se scâncâncește feminin și invoci nașterea de luni. Așa se poate învârti săptămâna pentru prinos de fericire rotativă. Cafea precedată de alinturi ce sfârșesc la omletă.

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: