search
top


Nespresso

Mini capsulă pentru apetit.

Eu sunt un client. Îmi telefonează unul într-o zi şi-mi zice că ar vrea să-mi prezinte ceva ieşit din comună, un aparat care face nu ştiu ce şi care a întors lumea pe dos. Politicos, fără să trântesc telefonul, îl întreb de unde are numărul meu de fraier şi că am casa plină de aparate care fac şi altceva nu numai nu ştiu ce. Trântesc telefonul politicos şi acum e rândul meu să mă întreb de unde are nea Lifrici ăsta, numărul meu personal şi indiciul că nu am aparat din ăla.

Aflu de la prieteni că sunt alţi prieteni care pentru faptul că divulgă numere reale şi devoalează adevărate baze de date, primesc în schimb, un aparat din ăla gratis. Nea Lifrici nu divulgă numele turnătorului, iar turnătorul se spală pe degete că n-a făcut un rău atât de mare încât să-l doară conştiinţa atunci când este sub duş la ibovnică, că mai degrabă ibovnicia este un păcat care estompează turnătoria.

Ieri, sună soneria tocmai de la poartă. Nu gunoiul, nu poşta, nu gazul. Era un concitadin mort de sete la minus 10 grade, care căra cu el un cutioi, cam cât să zic eu, cam cât ăla de vi-l aduce Moş Crăciun şi care-i plin cu talaş şi dai ,după ce sapi, de o cutiuţă de catifea cu un inel de logodnă. Fetele ştiu ce spun! Eu aşa am procedat. Am lăsat cutioiul sub pom şi când m-am întors seara, Ilinca aruncase tot cutioiul cu cutiuţa la tomberonuţ, iar eu cu lanterna şi cu cotoiul vecinei în gură răscoleam tomberonul cu Ilinca în uşa care striga:

-Indiana Jones ( aşa-mi spune ea mie când caut acul în tomberonul lăudat) cumva mi-ai adus talaş de aur şi eu n-am ştiut să-i apreciez caratele?

Am crezut că nu se mai uită la mine 200 de zile lucrătoare. Când îngheţat, am încercat să-i arăt cutiuţa, n-am putut s-o sărut cu lanterna în gură şi talaş la sprâncene, dar  cutiuţa odată deschisă şi văzând  Ilinca ceea ce poartă şi azi pe deget, a făcut un gest de până şi cotoiul, cât îi el de umblat pe casă, tot şi pus lăbuţele la ochi şi ar mai sta şi azi dacă nu i-aş fi creat o obişnuinţă din a veni la ore fixe  ca să-l mânjesc cu nişte ton în ulei picant bucăţi şi sardine pentru muncitori în sos tomat. Bani n-a primit pentru că erau fonduri PHARE de care nu se ating cotoii. Doar măgarii…

Intră concitadinul în curte, îi înmânez solemn un pahar şi-l aştept să bea, eu fiind cu carafa în mână care prinsese o pojghiţă de gheaţă din casă până la poartă. Se uita la mine de parcă îmi lipsea pâinea şi sarea şi mândruţa în bundiţă ca să-i frigă o guriţă. Lasă cutioiul jos şi începe să-l deasfacă. Eu, care înlemnisem cu ditamai pojghiţa cacarafa, îl invit tot politicos în casă. Aici, mi se arată în toată splendoarea lui un aparat de cafea care funcţionează pe capsule. Încep să-mi vină toţi boii acasă! I-am recunoscut vocea. Era Lifrici, care nu putuse intra prin galena telefonului şi acum încerca uşa.

– Domnul meu, zice Lifrici, aveţi două opţiuni: fie cumpăraţi aparatul care costă cam umflăţel plus TVA şi capsulele vă ies mai ieftin per bucăţile de 50 per cutie, fie vă dau aparatul în concubinaj, dar capsula vă ies mai scump per bucăţile de 50 per cutie, cum ar veni, îmi plătiţi aparatul cu picul.

M-am făcut cu un aparat cu capsule ale unei mărci renumite, dar nu vreau să se spună că-i fac publicitate. Cafeaua din interior este foarte aromată şi vă invit s-o vedeţi şi voi prin geam.

Revenim după un scurt moment de publicitate. Ta- ta-la- laaaa.

11 Responsesto “Nespresso”

  1. CristinaC says:

    Ei… si cum iti place aparatul tau cu capsule? Dar Ilincai?
    Eu l-am cunoscut in Italia acum cativa ani, nu multi si m-am indrgostit de cafeaua pe care o scotea pe nas. Am ajuns in Canada si m-am cascat pe peste tot dupa el dar cum Nord-America nu e Europa… am inghitit in sec. Anul trecut, de ziua mea baietii si-au facut un cadou.( Oare asa se intmpla pe la toate casele?) Adica mi-au cumapat o masina asmanatoare pe care o chema Tassimo. Functioneaza pe baza de “discuri” cu cafea, lapte, ceai sau hot chocolate. Masina citeste codul de bare si stie ce fel de cafea sa faca.
    Aici sunt vreo trei tipuri de single caffe masinarii dar Nespresso inca n-a ajuns la noi

  2. @CristinaC- am un aparat de la Nespresso din 2006. Tot comand capsule sub formă de cassolette de iaurt mai mici( precum dozele de lapte pentru cafea) din Austria. Cel care mi s-a oferit este tot de la Nespresso, dar cu “discuri” ( un fel de monede umflate). Gustul este deosebit şi nu se întâlneşte la nicio cafea filtru. Aroma este deosebit de plăcută.

  3. CristinaC says:

    Mi-a prins bine cafea dimineata…caci sunt acasa. La noi e Snow Day. Adica sunt inchise scolile si anumite institutii publice care lucreaza cu publicul. A nins si a fost viscol toata noaptea. Vantul a fost atat de puternic incat zapada e spulberata de pe case si adunata in dune mari pe strazi si prin curti. Culmea este ca the groundhog’s predicitons sunt de primavara timpurie! Animalultul nu si-a vazut umbra, nu s-a speriat si nu a intrat inapoi in vizuina….nici nu ma mir pe vreamea asta!

  4. carmen says:

    Copilele astea au niste voci superbe.
    Copii minunati care au avut sansa sa fie incurajati.
    Multumesc a fost o placere sa le ascult
    O seara minunata tuturor, sau o zi minunata celor de departe.

  5. Oachi says:

    Domnul meu, mie mi-a placut vanzatorul ala zis si “Lifrici”, bun domnule, ce sa mai…l-as cauta si eu pe la poarta , dar imi lipseste soneria :)!
    Ati vazut cum a zis el ca sunt doar 2 optiuni? Adica, ori cumperi, ori cumperi…nu cum vrei tu!
    Pana la urma, chiar daca n-aveati o nevoie, v-ati facut-o! Pofta buna la cafea si sa nu vi s-abureasca geamurile :)!
    Salutari la doamnele dragute de p-aici! Adica la toate !
    Oachi´s last blog post ..MEDICAMENT – !

  6. Oachi says:

    Era sa uit!
    Odlm, te rog, nu o lasa pe Ilinca “altora” si adu-o tot in “gandurile tale”, chiar daca noi, cetitoarele tale fidele, stim realitatea si nu ne lasam pacalite 🙂 … Dar altii mai putin avizat ?!?
    Semneaza : Oachi-responsabila cu exactitatea 🙂
    Oachi´s last blog post ..MEDICAMENT – !

  7. @Oachi- îţi cumpăr eu sonerie, numai să întrebi cine-i, ca să nu te sune cumva prefixul lui Lifrici.
    Din ăstea doa opţinuni n-aveam cum să plec şi ca să nu mă trezesc cu el pe fereastră în dormitor am ales să-l plătesc cu picul. Lifrici m-a aburit şi aşa am lăsat-o pe Ilinca “altora”, dar ochiul tău vigilent m-a readus pe Terra. Mulţumesc ţie şi doamnelor care comentează, sau care numai citesc şi stau pitite în bundiţă fără guriţă.

  8. CristinaC says:

    Odille esti sub zapada?
    Am vazut acum la stiri ca la noi a fost mai mare zapada. Sotul meu a “lopatit” vreo patru ore.

  9. Ştiu că eşti online!

  10. CristinaC says:

    Iar sunt on line!
    Noapte buna

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: