search
top


Muzică pentru echilibrarea emisferelor

Filmul durează o oră şi jumătate. Primele 14 minute sunt atractive şi vizual, apoi, cine are timp, poate să asculte restul. Eu stau cu căştile pe urechi în birou şi în funcţie de lucrare, mă relaxez, sau mă enervez. Este greu cu emisferele mele. Sunt debalansate. Stânga, cea cu admiraţia pentru frumuseţea femeii, mi-a atârnat întotdeauna mai greu şi nici dracu’ nu mi-o echilibrează, chiar dacă se aşează cu toată greutatea în talerul celeilalte.

63 Responsesto “Muzică pentru echilibrarea emisferelor”

  1. Odille says:

    ODLM, cred ca la mine totul este ca un caleidoscop, cu tot felul de piese, care de care mai colorate. Mai greu de echilibrat insa! 🙂
    Te rog sa-mi dai voie sa postez si aceasta frumoasa piesa muzicala.

    Itzhak Perlman – Massenet (Meditation from Thais)

    http://www.youtube.com/watch?v=PGd4Rs-O3ws

  2. lotusull says:

    ODLM, iti scriu in timp ce ascult. De fapt n-am prea multe de spus. Muzica se asculta, iar cuvintele sunt inutile.
    Minunant.
    ( In alt comentariu iti voi povesti despre predominanta emisferei mele drepte 🙂 )

    Odille, Meditation from Thais e una din bucatile mele preferate.

  3. CristinaC says:

    Aceasta muzica a voastra a venit la momentul potrivit… sau poate am deschis eu blogul la acel moment ca sa ma echilibrez dupa ce a trebuit sa “deal” cu tot felul de “subiecti” si “subiecte” care m-au dezechilibrat si mai mult decat eram.

    Cred a cel mai santos lucru ar fi ca nimeni sa nu lucreze in zile perfecte de vara cum e azi la noi. 30 C fara umiditate prea mare, cer perfect albastru si un dor de duca… imens.

  4. @Odille- caleidoscopul se învârte sau nu, după cum ţi-e vrerea. Poate rămâne încrustat în timp, sau valorile se pot răsturna prin rotire invers acelor de ceasornic, mi-aş dori eu…

  5. @Lotusull- muzica de relaxare este benefică şi pentru trup. Muşchii nu te mai ascultă decât dacă te îndrepţi înspre hamacul dintre palmieri.
    Abia aştept ca emisfera ta stângă să povestească despre surata ei predominantă.

    Meditation from Thais este sublimă şi cu Sarah Chang şi Placido Domingo dirijor.

  6. @Odille- tu poţi face harcea-parcea din blogul meu şi nu m-aş supăra, darămite să postezi piese divine ca “Meditation from Thais”
    SmileyCentral.com

  7. @CristinaC- poţi asculta astfel de muzică la birou sau te-a găsit acasă acest moment muzical?
    O zile frumoase în continuare. 🙂

  8. Odille says:

    Lotusull, ma bucur. 🙂

    Cristina, da, si eu am un “dor imens de duca”, dar unde? 🙂
    Avem niste zile superbe, dar parca niciodata tabloul vietii nu este perfect, intotdeauna lipseste ceva important.

  9. Odille says:

    ODLM,

    “@Odille- tu poţi face harcea-parcea din blogul meu şi nu m-aş supăra, darămite să postezi piese divine ca “Meditation from Thais”

    De la mine vei avea numai soare zimbaretz cu gurita pina aproape de urechiuse si cu o blucla pe frunte, ghiocei si citiva braduti (Spre Craciun vor fi impodobiti cu tot felul de globuri si turte dulci).

    Oh! Acele de ceasornic pot fi miscate in orice directie de catre vise.

  10. lotusull says:

    ODLM, sigur ca o sa-ti povestesc. Dar intr-o zi 🙂
    In alta ordine de idei, candva, demult, la scoala am facut o materie numita tehnici de relaxare.Desi muzica de relaxare nu era conditie obligatorie – existand chiar voci care spuneau ca ar putea distrage atentia subiectului, din cate am observat oamenii se indreapta spre hamac mai senini atunci cand asculta o anumita bucata muzicala. Ar mai fi de spus exact despre tipul de muzica, dar altadata, acuma fug sa-mi fac exercitiile de inviorare 🙂

  11. @Odille- avem un soare care se prăpădeşte de râs de noi cum căutăm o oază de apă. Bucla, ghioceii, brăduţii, mai încolo, când n-o mai fi aşa arşiţă…

  12. Odille says:

    Dragilor, Buna Dimineata!

    Va voi spune un Poveste adevarata.

    Intr-o buna zi un catel Siberian Husky intra foarte hotarit intr-un supermarket, la o rascruce decide intr-o secunda sa o ia spre departamentul de mincare pt catei, se opreste la raftul cu oase pt catei, isi ia osul dorit si iese din magazin. Toata lumea amuzata si stupefiata.

    Peste ceva timp apare familia careia ii apartinea catelusa Akira. Au banuit de unde si-a procurat Akira osul si au venit sa investigheze.
    Akira calatorise 5.9 mile one-way, traversaze autostrazi, pt a-si procura osul mult dorit.

    Imi pare rau ca nu am gasit inregistrari mai bune, dar totusi, intreaga poveste este foarte amuzanta. Eu am vazut aceste clipuri la un program la TV.

    http://www.youtube.com/watch?v=O2zFGSUxsaY&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=RVICR0W5fsw&feature=related

  13. Odille says:

    Se spune ca latinii au intotdeauna opinii despre orice subiect. Asa ca hop si eu cu opinia mea despre muzica pt relaxare. 🙂 🙂
    (Spre deosebire de anglo-saxoni care daca au opinii, si le pastreaza pt ei.)

    Am descoperit ca eu nu ma pot relaxa cu muzica gen “New Age”. Dimpotriva, ma sui pe tavan. Acest gen de muzica mi se pare ca nu are inceput si nu are sfirsit. Tot timpul astept sa se intimple ceva in fraza muzicala, dar nu se intimpla nimic nou, totul se repeta la nesfirsit.

  14. Odille says:

    ODLM, imi pare rau ca este asa un pirjol. Si noi avem o vara cu zile in sir peste 30 de grade. Cicadas biziie ca niste sonerii, dar noi avind aer conditionat oriunde am fi, ne bucuram imens de vara. Iubesc acest cer albastru cu soare, asa cum spune si Cristina. As vrea sa ma joc prin el.(Numai sa ma joc si sa cobor. 🙂 )

  15. Odille says:

    ODLM, ce s-a intimplat, s-au inversat mesajele? Ultimile au devenit primele.

    Cred ca este din cauza Astrelor. 🙂

    Dragilor,

    Asa de mult timp am stat in ultimile zile pe programe de televiune din Romania (nu la antene!) incit am primit un mesaj de la firma de Internet cum ca am atins 75% din ce mi se cuvine. A fost un shoc pt ca eu credeam ca am un contract nelimitat. Sper sa nu ma blocheze.

    Cit imi mai functioneaza computerul, si cu speranta ca nu voi ramine “suspendata” pe blog, singura-singurica, va trimit un articol despre ce se intimpla cu astrele in prezent. Dupa cum veti vedea, orice ati face, tot rau va fi (Pe 15 Iulie sa fiti, totusi, cei mai cumintei!), asa ca bucurati-va cu toata inima de weekend, dar pititi-va pe undeva la aer conditionat.

    O Nota: sunt convinsa ca Astrele nu au nicio vina in ceea ce se petrece in Romania pe plan politic. Cred ca pina si ele sunt bulversate. 🙂

    http://darkstarastrology.com/mercury-retrograde/pe

  16. @Odille- eu am schimbat ordinea afişării reply-urilor, nu astrele. Eu sunt steaua ta, deci. Mi se pare mai firesc ca ultimul mesaj postat să fie în capul listei ca să nu trebuiască să scroll down de fiecare dată când vrea cineva să citească ultimele comentarii. Nu toată lumea ştie să tasteze “end” ca să ajungă direct la ultimul de jos, sau “home” ca să se întoarcă la primul.
    Nu-mi vine să cred că în Canada abonamentul pe cablu este limitat la un anumit nr. de Gb. La noi, niciun abonament, fie el de 4 E/lună nu este limitat. Asta se întâmpla la noi cu mulţi ani în urmă când reţeaua de net era puţină şi supra-aglomerată. Singurele limitări la noi sunt numai la internetul de pe mobil între 250 Mb şi 3 Gb/lună în funcţie de abonament, dar dacă depăşeşti plăteşti 0,30 E/ Mb de download. Mă înspăimântă Canada. N-aş sta fără net nelimitat decât poate c-o imensă iubire, vecină de dormitor.
    Sper să mai ai net ca să citeşti asta.
    După ce-o cădea Matrozul o să se liniştească apele şi o să-ţi dau eu din cota mea de net care-i nelimitată. Eu primesc semnale de pe Venus, unde au sediul Zânele, iar camera instalată acolo downloadează non-stop imagini fără număr.
    SmileyCentral.com

  17. Odille says:

    ODLM, daca asa spune Steaua Mea :), inseamna ca va trebui sa ma obisnuiesc sa citesc invers. Un piculetz, este ca si cum as vedea intii sfirsitul unui film , si incetul cu incetul ajung si la inceput. De ce nu? 🙂
    Daca filmele s-ar concepe in acest mod am economisi din timp. Nu ne place sfirsitul, nu ne mai uitam la film. 🙂

  18. Odille says:

    ODLM, eu nu am vrut sa fac comentarii cu caracter politic pe blog, pt ca sunt o dulcica 🙂 , dar m-ai provocat cu “Matrozul”. 🙂

    Parerea mea este ca ii vom duce dorul acestui Matroz, cu toate defectele lui. In caz de doua lucruri rele, trebuie sa alegem pe cel mai putin rau. Asa cred eu.

    Intotdeauna am fost uimita de faptul ca dictaturile s-au putut implementa. Recunosc ca nu este frumos, dar am blamat societatea din acel timp care a permis asa ceva, si in cazul nazismului si in cazul comunismului.
    Acum se intimpla acelasi lucru. Sunt foarte trista ca oamenii nu apreciaza ce se intimpla cu adevarat.
    Puterea aduce insulta dupa insulta societatii rominesti, democratiei, bunului simt.

    Mai mult, considera ca rominii din Romania sunt mai putin inteligenti si mai usor de manipulat decit cei de peste granita si pt acest motiv au restrins in mod serios posibilitatea de a vota a celor plecati si vor sa-si desfasoare votul pe citeva zile pt cei din tara. Si acest lucru il fac pt ca sunt convinsi ca cei din tara ii vor vota, in contrast cu cei de peste granita (care vor vota in proportie de 99.99% pt ca sa nu fie nicio suspendare).
    Sa nu uitam ca acest presedinte a fost votat de romini de doua ori, si a iesit invingator si intr-un referendum,
    Cred ca este un afront adus rominilor sa suspenzi un presedinte ales de o majoritate, de trei ori. Un afront adus democratiei. Normal este sa astepti pina la alegeri si atunci rominii vor decide din nou.
    Sa ne gindim la un lucru. Din moment ce atitea statii de TV, cu acelasi proprietar, au tinut o campanie de ani de zile contra unui singur om, 24 de ore, 7 zile pe saptamina, inseamna ca acel om ii deranja de la ceva serios.
    Trebuie sa ne gindim si cine sunt cei care sunt deranjati asa de cumplit si ce urmaresc.

    Pt acest simplu motiv si oamenii nu ar trebui sa fie de acord sa fie suspendat.
    Este extrem de periculos ce se intimpla acum.
    Si, da, daca va fi suspendat, lucrurile se vor linisti. S-ar putea ca Romania sa fie exclusa si din UE, lumina sa ne vina din nou de la rasarit, si atunci va fi o foarte mare liniste. Asa cum era in comunism, cind ne era frica si de o scrumiera, sau de o vaza cu flori.

  19. Odille says:

    ODLM,

    “Eu primesc semnale de pe Venus, unde au sediul Zânele, iar camera instalată acolo downloadează non-stop imagini fără număr”

    Ma intreb daca Zinele iti scriu si mesaje? Poate cu pixuri, cerneala si alfabet cu inimioare? 🙂
    “A” = o inimioara
    “B” = doua inimioare.
    “L” cu o gramada de inimioare pt ca vine de la “Love”. 🙂 🙂

    Crede-ma ca nici eu nu am stiut ca am o limita pe Internet. Toata saptamina am avut deschise si cite 3 computere deodata pe B1 Tv, ca sa nu pierd nimic nici cind eram la bucatarie, sau cind leneveam in virful patului.
    Probabil ca le-am ars cablurile. 🙂 🙂
    Mi s-a spus acum ca imediat ce depasesc alocatia, va trebui sa platesc $ 2 pe fiecare … dar nu mai stiu pe ce. Le voi telefona din nou.
    O zi frumoasa si sa fie cum va fi cel mai bine pt Romania.

  20. @Odille- în filmele de dragoste, doar desfăşurarea este diferită, sfârşitul este acelaşi. Întotdeauna mă uit până la sfârşit ca să văd dacă cumva apucă şi ea să-l iubescă aşa cum se cuvine 🙂

  21. @Odille- Matrozul a fost toată viaţa lui un Gică Contra. Ştiu dintr-o sursă care a stat lungă vreme cu ei în casă pentru redecorare, cum plângea Maria de câte ori venea acasă beat şi cu ruj nu pe buze, ci pe cămaşă. I-a făcut viaţa calvar. Nu i s-a pus kilometraj în porturile lumii, dar dacă orice mus avea o iubită în fiecare port, de ce n-ar fi avut şi căpitanul lor? Asta pe plan familial, dar în politică şi i-a îndepărtat pe toţi care nu-i făceau pe voie. Am un prieten în Consiliul judeţean care îmi povestea că-i înjura birjăreşte în fiecare şedinţă. Nu are faţa unui om care să reprezinte România. Va rămâne toată viaţa un matroz golan fără o educaţie aleasă. Singurul lucru care-mi place la Băsescu este Roberta Anastase, care este o finuţă feminină ademenită de Matroz a lua piuitul.
    În 2007, la referendum, lumea încă mai credea în minciunile lui şi i-au zis să mai stea o tură. Şi eu i-am zis… În 2009 a câştigat în faţa lui Geaonă (un pic cam prea primadonă pentru a ne fi preşedinte, dar de preferat unui golan) cu 100.000 de voturi în plus, din care 60.000 numai de la Paris, niciunul împotrivă (!!!!) pentru că era ambasador Theodor Bakonski.
    Asta chiar că nu înţeleg ce vrea să zică. N-am auzit de aşa ceva: “Mai mult, considera ca rominii din Romania sunt mai putin inteligenti si mai usor de manipulat decit cei de peste granita si pt acest motiv au restrins in mod serios posibilitatea de a vota a celor plecati si vor sa-si desfasoare votul pe citeva zile pt cei din tara.”

    Prima oară a fost votat pentru că erau în coaliţie cu PNL şi lumea se săturase de Adrian Năstase aşa cum s-a săturat acum de Matroz.
    În toţi aceşti ani, Matrozul nu ne-a făcut cinste peste hotare, cu câteva nume mari chiar s-a pus în clonţ, iar la summiturile internaţionale i se înclina puţin capul în semn de salut şi apoi era ignorat, el umblând cu paharul în mână şi întreţinându-se cu picoliţele. Ţi-l pot toca şi pe fra-su dacă vrei.
    Cei mai înverşunaţi au fost cei de la Antene, dar şi Realitatea de pe vremea lui Vântu şi chiar după scindare au fost împotriva lui. Chiar şi TVR, de multe ori. Doar B1TV ce-l mai mângâia pe chelie pentru că este Bobby Păunescu la conducere şi îi este frică să nu-l ia la control pe ta-su cu averea lui din inginerii financiare.
    În 2007, la referendum, niciun european nu s-a sesizat că-i o nedreptate, dar acum li se pare ceva anormal şi vai ce adevăr că judecătorii Curţii Supreme vor fi arestaţi. Diabolic jucat: dacă erau arestaţi ieşea mare tărăboi, dacă nu sunt arestaţi este pentreu că iar vai, le-a fost frică de scandal internaţional. Este un joc murdar win-win.
    De unde are putere legislativă Curtea Constituţională? De ce a adăugat obligativitatea ca să se prezinte jumătate din alegători? Ea trebuie să decidă dacă o lege este constituţională sau nu, ori în Constituţie nu scrie ca să fie 50 + 1% din alegători. La alegeri nu a fost obligatoriu să se prezinte 50+1% din alegători. De ce la demitere ar fi obligatoriu? Unde-i echilibrul? În ce ţară din lume este obligatoriu să te prezinţi la vot? Şi la votare şi la demitere trebuie respectat acelaşi principiu:jumătate plus unu din votanţii prezenţi. Matrozul are acum două categorii de votanţi: cei care-l doresc cu ardoare şi cei care nu se prezintă, pe când ăştilalţi îi au numai pe cei ce votează pentru demitere. Unde-i echitatea?
    Ponta este un cârlan tânăr care probabil că a copiat file întregi pentru lucrarea de doctorat. Te asigur că 80% dintre cei ce au doctoratul în România au făcut acelaşi lucru când e vorba de un doctorat în teorie pură fie economică, drept, finanţe etc. Chiar şi în medicină se copiază în draci. Sunt unii cercetători totuşi care fac o lucrare de doctorat bazându-se numai pe cercetarea lor intrinsecă, în rest, sunt toţi plagiatori. Şi Udrea şi Buldogul şi Cezar Preda şi mulţi alţii.
    Despre Crin Antonescu, altă dată.
    Ca o concluzie, oricum avem posibilitatea să-i schimbăm şi pe ăştia dacă se dovedesc rapaci.

  22. Odille says:

    ODLM, sunt foarte multe de spus, poate intr-o dimineata cu soare, la o dulceata de nuci, vom continua dialogul impreuna cu cei care comenteaza in Gradina cu Mere de Matase. 🙂
    Glumesc, Lumea Virtuala, in conceptia mea, ramine o Lume de Basm.

    Voi incerca sa ating citeva din cele ce ai spus tu. Ceea ce scriu este parerea mea, nu inseamna ca este universal valabil.

    In privinta acestui vot, gindim diferit.

    – John Kennedy si Clinton au fost buni presedinti, dar viata privata nu le facea nicio cinste. Lui Kennedy i se aduceau femei la Casa Alba cu regularitate. Faceau parte din lista de cumparaturi.
    Kennedy este, insa, unul dintre presedintii americani pe care americanii i-au iubit cel mai mult.

    Clinton si le procura singur, la Casa Alba, sau in afara, dupa posibilitati. 🙂

    In timpul lui Clinton economia a inflorit. De ani de zile americanii nici nu mai au curajul sa viseze sa aiba asa o economie.

    Trudeau, un fost prim-ministru al Canadei a declarat:
    “Trudeau famously defended the bill by telling reporters that “there’s no place for the state in the bedrooms of the nation””.
    In cazul lui, sotia lui il insela pina si in avion pe curse scurte.

    (Mie mi se pare oribil sa ai asa o viata privata, dar vreau sa-ti arat ca acest gen de viata nu i-a facut presedinti mai rai decit unii care erau buni familisti.)

    Ceea ce am vrut sa arat cu aceste exemple ca viata privata nu-l face pe Matroz un presedinte rau.

    Sunt de acord ca Matrozul nu are singe albastru, dar pe cei care erau niste domni si care au vrut cu adevarat sa ajute Romania, au avut Ilici @ Co grija de ei. Un domn nu s-ar putea bate cu gasca responsabila cu tragerea sforilor in Romania. Trebuie sa fie tot cineva care cunoaste bine masinatiunile din interior pt a invinge. Aici este vorba despre o retea solida, nu este joc pt naivi si pt outsiders.
    Cum crezi ca un domn ar putea sa intre intr-un dialog cu acesti pigmei cu un limbaj de shantz?

    Acel Cineva, trebuie, in primul rind, sa-si iubeasca tara, sa fie foarte inteligent, sa aiba caracter, sa doreasca ca tara sa fie respectata si sa doreasca ca rominii sa aiba un trai tot mai bun.

    La acest referendum este nevoie de 50% + 1 din populatie pt ca este vorba despre suspendarea unui presedinte de tara, nu de suspendarea unui sef de sfat popular.

    Daca multi plagiaza asta nu inseamna ca este corect si ca este ceva care sa fie acceptat. In orice caz, daca este acceptat in Romania, celelalte tari nu pot sa fie obligate sa inghita acest gen de furt. Ii descalifica si pe cei care si-au obtinut doctoratele in mod cinstit.

    Romania a vrut sa fie in UE, atunci trebuie sa respecte regulile. Nu poate numai sa primeasca miliarde de Euro cadou, si sa joace dupa reguli proprii care vin in contradictie cu legi fundamentale europene.

    Daca acest lucru este adevarat in Romania, atunci ar trebui ca societatea internationala sa nu recunoasca niciun titlu din Romania, si nicio diploma.
    In Canada un doctorat se ia dupa ani si ani de zile. Se munceste cu adevarat, nu este o bataie de joc.

    Stii ce cred, in comunism nu mai credeam in nimic, totul era o minciuna si de aici s-a ajuns la mentalitatea ca se poate lua in deridere orice. S-a pierdut sistemul de valori.

    Am facut un scurt search referitor la tari unde votul este obligatoriu.

    “Present day There are currently 23 countries with compulsory voting.[8] Of these, only 10 countries (and one Swiss canton) enforce it. Of the 30 member states of the Organisation for Economic Co-operation and Development, 10 had forms of compulsory voting.[9]
    [edit] EnforcedThese are the 10 countries that enforce compulsory voting:
    Argentina – Compulsory for citizens between 18 and 70 years old, non-compulsory for those older than 70. (However in primaries, citizens under 70 may refuse to vote, if they formally express their decision to the electoral authorities, at least 48 hours before the election. This is valid only for the subsequent primary, and needs to be repeated every time the voter wishes not to participate.)
    Australia – Compulsory enrollment and voting for state and national elections for all eligible adults (18 and above). In some states local council elections are compulsory too.[10]
    Brazil[11] – Compulsory for citizens between 18 and 70 years old.
    Democratic Republic of the Congo
    Ecuador – Compulsory for citizens between 18 and 65 years old; non-compulsory for citizens aged 16–18, illiterate people, and those older than 65.
    Luxembourg – Only for the regionals and if signed up
    Nauru
    Peru – Compulsory for citizens between 18 and 70 years old, non-compulsory for those older than 70
    Singapore[12] – Compulsory for citizens above 21 years old on the 1st of January of the year of election
    Uruguay
    There is one canton in Switzerland that enforces compulsory voting:
    Schaffhausen
    [edit] Not enforcedCountries that have compulsory voting on the law books but do not enforce it:
    Belgium – Compulsory for every citizen from 18, legal sanctions still exist, but they haven’t been enforced by prosecutors since 2003.[13][14]
    Bolivia
    Costa Rica
    Dominican Republic – Members of the military and national police cannot vote
    Egypt – Members of the military and national police cannot vote
    Greece
    Honduras
    Lebanon – Men only
    Libya – Technically compulsory
    Mexico
    Panama
    Paraguay – Compulsory for citizens between 18 and 75 years old, non-compulsory for those older than 75.
    Thailand”
    http://en.wikipedia.org/wiki/Compulsory_voting

    http://www.aec.gov.au/About_AEC/publications/voting/index.htm

    http://en.wikipedia.org/wiki/Voting_in_Switzerland

    “Constitutional Referendums
    Modifications to the constitution are subject to obligatory vote and require a double majority both of the votes and of the states. Such votes are called when the parliament proposes a constitutional modification, or when 100,000 citizens sign a “popular initiative” that clearly states a proposed constitutional change.
    The double majority is not only required of the citizens, but of the cantons as well: Each full canton has one vote, but so-called half-cantons (because they were so historically split centuries ago) only have a half vote each. The cantonal vote is determined by a popular vote among the people of that canton; if the majority supports a proposal then the entire canton supports the proposal.
    This cantonal vote means that small cantons are represented equally with the larger ones. For example, Basel-Country as a canton has about 256,000 inhabitants, but has only half a cantonal vote (the other “half canton” being Basel-City). On the other hand, the canton of Uri has a full cantonal vote, but only 35,000 inhabitants.

    More than 550 referendums have occurred since the constitution of 1848 (legislative or constitutional).[”

    Sunt convinsa ca se gasesc multe informatii despre Referenumuri, dar nu am mai cautat.

    Acum abia astept sa vina seara ca sa ma imbrac cu una dintre pijamalutzele noi “Hello Kitty” pe care mi le-am cumparat. Cred ca ma voi trezi la miezeul noptii sa ma imbrac si cu cealalta, asa de mult imi plac. 🙂 🙂
    Sunt delicioase, roz cu alb si cu zeci de pisicute pe ele.

  23. @Odille- Dacă Clinton şi Kennedy şi-au făcut de căpşor, economia ţării a mers, însă l-aş fi iertat pe Matroz dacă ar fi făcut exact la fel, numai că ţara a fost îngenuncheată de nesătuii lui. Am spus două cuvinte despre viaţa lui privată ca să-ţi faci un tablou general despre comportamentul unui preşedinte, nu că eu aş propăvădui cuminţenia 🙂
    Aici ai dreptate! S-a luptat cu mafia PSD-istă şi le-a retezat veniturile numai celor care nu au trecut în tabăra sa. Udrea care a tras nişte dungi albe pe carosabil şi le-a transformat în parcări cu plată, Videanu care mi-a schimbat de 3 ori bordurile pe stradă, luându-le pe cele de bazalt de acum 100 de ani şi înlocuindu-le cu cele chinezeşti vândute primăriilor de 10 ori mai scumpe decât preţul de achiziţie şi care se transformau în pietriş după doi ani de ploaie şi vânt; băieţii deştepţi care au cumpărat energie de la Hidroelectrica la un preţ şi o exportau la de trei ori preţul sau o vindeau tot la firme de stat cu acelaşi de trei ori profit şi despre care a aflat că unii au trecut în barca lui şi i-a lăsat în pace să câştige bani de la un biorou cu laptop cu net nelimitat fără să investească nimic şi să muncească doar tastând două ore pe zi; studii de fezabilitate plătite cu sute de milioane de euro pentru proiecte care nu s-au mai realizat niciodată, construirea de bazine de înot şi terenuri de tenis în comune unde sunt numai pensionari CAP şi sute şi mii de alte matrapazlâcuri despre care aş putea umple pagini întregi.
    Frate-su şi-a făcut şi el de cap tot pe bani publici.
    Deci, n-a fost Matrozul uşă de biserică.
    Nu sunt totuşi lămurit:
    “La acest referendum este nevoie de 50% + 1 din populatie pt ca este vorba despre suspendarea unui presedinte de tara, nu de suspendarea unui sef de sfat popular. “
    De ce la alegeri poate participa cine vrea şi preşedintele este validat, iar la demitere este obligatoriu să fie 50+1% din persoanele cu drept de vot? Este ca şi cum te căsătoreşti într-o sâmbătă doar ca doi porumbei singuratici, rapid pentru că ţi s-au aprins tălpile, dar la divorţ trebuie să aduci ca martori jumătate din rudele tale de la ţară şi jumătate din ale ei de la ţară şi din Spania, pentru că altfel, justiţia consideră că sunt compatibili la caracter şi fapte.
    N-ai comentat unde scrie în Constituţia noastră că trebuie să fie 50 + 1% din alegători? Curtea Constituţională nu poate emite legi sau completări la legi.
    Exemplul elveţian cu privire la referendum cu precizarea prezenţei dublei majorităţi se referă la o modificare a Constituţiei, ori, în cazul nostru nu se modifică Constituţia ci se demite un preşedinte care nu mai corespunde (nu că ar fi corespuns vreodată conform standardelor mele!).
    Da, mea culpa, nu am făcut investigaţii suficiente cu privire la obligativitatea prezenţei la vot. Aşa o fi, dar nu mi se pare normal deloc. Este o constrângere ca şi cum te-ar obliga să stai îmbrăcat la nudişti, sau mai rău, invers!
    Şi nu poţi schimba regulile în timpul meciului! Ai fost ales fără obligativitatea prezenţei la vot, să fii demis tot aşa! Dacă se schimbă Con stituţia şi se statuează altfel, atunci da, dar de acum încolo. Legile nu trebuie să aibă efect retrocativ.
    Eu dacă aş fi în locul lui Ponta aş cere să mi se anuleze doctoratul respectiv, dar şi al tuturor celor care sunt descoperiţi a fi plagiat lucrările lor. Ca să ştim o noimă!
    Abia aştept să ies în grădină la treabă şi apoi să fac un duş şi să mă îmbrac cu pijamaua mea cu berbecuţi la proţap. Mai am una cu cisterne şi una cu remorci de tractor şi visez că fac cărăuşie toată noaptea încărcându-le cu ţărani pe care trebuie să-i aduc la votare.

  24. Odille says:

    ODLM, nu prea cred ca vei avea invoire sa te plimbi prin curte in pijamalutzele cu berbecuti, remorci, sau cistene. Veruska ar sari, probabil, gardul pt a se convinge care dintre pijamalute a iesit la plimbare. Probabil ca vei avea voie sa iesi afara “sub acoperirea” unei salopete, sau a unui halat uni. 🙂

    Eu cred ca sunt discriminata. 🙂 As vrea sa pot sa ies si eu la plimbare in pijamalutza mea noua, cu maieut alb cu bretelute roz si cu Hello Kitty pe ea, si cu short-ul ei foarte short, gri perlat, cu cordonas roz si cu Hello Kitty, asa cum ies multi dintre pachistanezii din Toronto, direct din pat, cu camasutele lor de noapte, albe si lungi. (Ce fraza lunga am scris! :))Sunt cocheti, cu barbi lungi de tot si vilvoi. Mustata nu este vilvoi, dimpotriva, este strinsa si invirtita si apoi prinsa in parti sub turban.

    Desi astazi ma pregatesc pt a primi musafiri dragi, voi incerca sa revin cu comentarii politice.
    Inca mai am Internet. Ce bine!
    🙂

  25. @Odille- să ştii că Verdushka a sărit de multe ori pârleazul, da’ nu de mai multe ori decât mine. Este singurică, stă inconştientă la plajă fără cremă de protecţie. Pe mâini îşi mai dă şi singură, dar în rest, este neajutorată şi mai are pe deasupra şi aşa o privire rugătoare că nu mă poate refuza cu nimic. Ea găteşte şi alizeul fierbinte aduce un miros îmbietor de vinete coapte şi de “Madmoiselle” care suflă dinspre Nina Ricci. ” Ci ti ţini sâ nu vii?” îmi şopteşte ea, dar eu nu aud din cauza decibelilor maşinii de tuns. Am să opresc maşina asta într-o zi…
    Să te bucuri de musafirul drag.

  26. Odille says:

    Draga ODLM,

    Visez la o Romanie cu care sa ne mindrim, cu o democratie solida, fara amenintarea ca va fi debarcata din dorinta unor grupuri de interese. O Romanie cu oameni multumiti care sa aiba un standard de viata ridicat, o Romanie din care tineretul sa nu ma fie obligat sa plece pt a avea un trai decent si normal, o Romanie in care tineretul sa se poata realiza.

    Ai perfecta dreptate in privinta ministrilor fostului guvern. Dar, aici este un mare “dar”. Ce a primit Romania in schimb, acum? Un guvern nascut din Guvernul Nastase, continuare a guvernului lui Ilici. Acea perioada a fost oribila, o dictatura. Cum s-a furat atunci nu mai are egal. Toata lumea cotiza la un singur om. Justitia era complet aservita.
    Dupa 1989 aproape toata industria a fost daruita unora din reteaua PSD, care au transformat-o in imobiliare. Tot ce avea Romania, sau aproape tot, au impartit intre ei.

    Cum sa mearga bine economia Romaniei, in plina criza mondiala, cind nu mai are industrie, cu o agricultura neproductiva, si cu un turism falimentar? Cu ani in urma am facut un tur scurt cu masina, al litoralului. I-am plins de mila. Hotele mari lasate in paragina, hotele care fusesera daruite unora din retea.

    Adevarat ca cei din PDL au furat cu nerusinare. (Si totusi daca Videanu ar fi inlocuit bordurile de bazalt cu niste borduri dragute cu picouri, l-as fi iertat. 🙂 ) Dar, culmea este ca sunt mici copii fata de PSD-isti.

    Obsev cu spaima ca rominii au uitat Mineriadele. Cei din afara nu au uitat, multi luindu-si lumea in cap dupa Mineriade.

    Cind vad figura noului ministru de externe, ma gindesc la Hrusciov si cum a batut cu pumnul si cu pantoful in masa la o sedinta ONU.
    Am citit biografia lui Hrusciov si m-am cutremurat. A lui Brejnev nu am mai citit-o pt ca am fost rugata sa nu mai aduc in casa carti cu energie asa de negativa.

    Am inteles ca multi din guvernul actual au deja dosare penale. Deci, ce bine este acela, cind il inlocuim pe dracul cu Scaraoschi?
    In orice tara normala, un politician cu dosar penal, isi da demisia si asteapta rezultatul procesului. Nu se poate sa fie parlamentari cu dosare penale.

    Cred ca ar trebui sa dea mult de gindit faptul ca “Vocea Rusiei” sustine noul guvern si ca Ilici prinde glas si ii arde de glume.

    Te intrebi de ce este nevoie de aceasta formula de vot pt a suspenda un presedinte. Cred ca este necesara pt a asigura o anumita stabilitate tarii. Altfel, in cazul unui parlament majoritar si cumparat, asa cum este cel prezent, unde opozitia nu mai are cuvint, orice presedinte ar deveni un Yo-Yo, ar deveni un nimic, putind fi suspendat oricind le-ar conveni. Ar trai in fiecare zi cu teama ca ar putea fi aruncat. Ce presedinte ar fi?

    Apoi, mi se pare democratic sa fie respectata vointa majoritatii. Atita timp cit a fost ales cu majoritate de voturi are dreptul sa ocupe acel scaun. Pt a fi suspendat trebuie sa fie un motiv extrem de serios, nu o spalare pe creier 24 ore / 7 zile pe saptamina, comandata de oameni care sunt impiedicati de el.

    Crede-ma ca nu este numai opinia mea. Nu am vorbit pina acum cu vreo cunostinta (romini) din Toronto, Germania, SUA, care sa nu gindeasca asa cum gindesc eu.
    Am vorbit cu citiva prieteni din Romania care fusesera foarte inversunati contra presedintelui suspendat. Acum, pusi in fata noului guvern si presedinte, vor vota “NU” la referendum. Adevarat, cu stringere mare de inima, dar vor vota “NU”.

    Cred ca trebuie sa ne gindim, in mod desosebit, la copii si la tineret. Mai tirziu ne vor judeca.

  27. Odille says:

    ODLM, Nina Ricci are citeva parfumuri noi foarte delicate si placute, insa eu as inclina spre “Memoire D’Homme”, pt trezire de amintiri dulci. 🙂

  28. Odille says:

    ODLM, nici nu am terminat de vorbit despre Kennedy si Cineva a incercat sa se incaltze cu pantofii lui. Numai ca nu i se potrivesc.

    http://130.18.140.19/stennis/jfk-berlin.html

  29. @Odille- tot nu mi-ai răspuns la întrebarea crucială:

    De ce la alegeri poate participa cine vrea, indiferent de numărul alegătorilor şi preşedintele este validat, iar la demitere este obligatoriu să fie 50+1% din persoanele cu drept de vot?
    Aici este marea mea dilemă. De ce Curtea Constituţională nu a stabilit ca regulă, înainte de alegerile din 2007, că este obligatorie prezenţa la urne a 50+1% din persoanele cu drept de vot şi atunci, prin reciprocitate, şi demiterea să se poată face exact în aceleaşi condiţii? De când dă Curtea Constituţională legi şi nu Parlamentul? CC trebuie să spună dacă o lege este constituţională sau nu, fără adăugiri la o lege deja existentă. CC nu are putere legislativă. De când 9 judecători sunt mai deştepţi decât cca 500 de parlamentari?

  30. @Odille- trebuie să înţelegi că până n-or dispărea două generaţii de după comunism, lucrurile n-or să se aşeze aici. Primul instinct al celor care se dedulciseră la bine şi în comunism, a fost să intre în posesia a cât mai multor averi. Asta s-a întâmplat cu toţi cei cu tupeu indiferent de partidul politic. La început, au fost mici excepţii cu nişte ţărănişti şi nişte liberali care erau vai steaua lor de prin puşcăriile comuniste. Au venit apoi lupii tineri care s-au dedulcit şi ei la bucate. Aşa se întâmpla şi acum 100-200 de ani prin ţările actualmente civilizate. Noi încă suntem la stadiul ăla, dar mai ardem câteva etape prin monitorizarea strictă din partea UE.
    Nici eu nu pre îi am la inimă pe socialişti pentru că vor ca cei dotaţi să muncească pentru leneşii naţiei şi să dea o halcă considerabilă din ceea ce obţin prin muncă CINSTITA, pentru că din munca necinstită trebuie să contribuie la partid.
    Dacă ar putea face cineva vreo statistică cât au furat unii şi cât alţii, dar eu sunt convins că sunt la paritate. Deuce.
    Cred că nu înţeleg bine fraza ta:
    Te intrebi de ce este nevoie de aceasta formula de vot pt a suspenda un presedinte. Cred ca este necesara pt a asigura o anumita stabilitate tarii. Altfel, in cazul unui parlament majoritar si cumparat, asa cum este cel prezent, unde opozitia nu mai are cuvint, orice presedinte ar deveni un Yo-Yo, ar deveni un nimic, putind fi suspendat oricind le-ar conveni. Ar trai in fiecare zi cu teama ca ar putea fi aruncat. Ce presedinte ar fi?

    Preşedintele poate fi SUSPENDAT de parlament, dar DEMITEREA o poate face numai un referendum. Eu nu m-am întrebat cum se face SUSPENDAREA, ci de ce este nevoie de 50+1% din votanţi la referendum pentru DEMITERE, dacă la votul iniţial de înscăunare nu s-a aplicat acelaşi principiu? Cred că nu m-am exprimat eu destul de clar.

    Sper că reiese din aceste comentarii ale mele că am convingeri pur liberale şi principiul “fiecare după minte” este sacru pentru mine. Condiţia esenţială însă este ca averea să fie dobândită numai pe căi cinstite, prin muncă, sau talent, sau inteligenţă. Orice altceva este furtişag.

    Eu nu ştiu niciun ministru acuzat penal. Poate mi-a scăpat. Mi se pare o nedreptate că Mircea Diaconu a fost demis pentru că, în calitate de director şi-a angajat soţia să regizeze două piese de teatru cu un salariu mai mic decât atunci când era actriţă.
    Mineriadele au fost o răbufnire comunistă a reminiscenţelor celor de la conducere care i-au chemat la Bucureşti. Şi francezii au dărâmat Bastilia şi iată-i după 200 de ani în fruntea bucatelor. Ce pretenţii putem avea de la nişte cârtiţe care au muncit toată viaţa pe sub pământ? Jalnic a fost…

  31. @Odille- după 1989, o bună bucată de timp a dominat FSN-ul din care au făcut parte şi mulţi actuali membri PDL. Atunci s-a furat pe rupte şi au apucat toţi să prăduiască fabrici şi uzine. Sunt oameni acum şi din PSD şi PDL şi PNL (mai puţintei) şi UDMR care sunt la fel de bogaţi putred. Toţi au furăciuni la baza construirii averilor. Niciun PDL-ist nu este mic copil faţă de alţii. Păcatele lor sunt la fel de mari.
    Noul ministru de externe este Andrei Marga, profesor universitar doctor în filosofie şi fost rector al Universităţii Babeş Bolyai din Cluj. Este un om de o cultură excepţională şi îi pot ierta păcatul că arată puţin fioros, dar nu este vina lui.
    Nu contează motivele, inventate sau nu, pentru care este debarcat Matrozul. Vedem la referendum dacă românii îl mai vor sau nu. După mine, eu l-aş propune pe Mugur Isărescu. 🙂

  32. Odille says:

    ODLM, Buna Dimineata!

    Imi pare rau ca nu am absolvit Facultatea de Drept pt ca mi-as fi dorit sa pot sa comententez avind o baza solida, dar voi incerca peste citeva ore.

    In fiecare zi, in prima parte a zilei, sunt asa de ocupata, ca si cum as alimenta din plin, cu carbuni, furnalele, pt a pune totul in miscare.

    Cred ca Mugur Isarescu este prea inteligent sa se implice in acest gen de lupta de strada. Asta nu este politica.

    Ministrul de Externe poate sa aiba toate doctoratele lumii, important este ce are in Dl Creieras, si ce Caracter are. Si bate vintul rau. Nu dau un ban pe toate acele doctorate.

    Aici se spune: “The lights are on but nobody is home. ” 🙂

    Dar ce s-a intimplat cu “Presedinte neafiliat la un partid???? Sau Interimarii pot sa faca si sa spuna orice?

    O zi frumoasa! Voi reveni cit de curind.

  33. @Odille- dar ce se întâmplă cu preşedintele suspendat şi neafiliat? Sau suspendaţii pot să facă şi să spună orice spre deosebire de interimari care trebuie să facă plajă în loc de campanie electorală? Până la aşezarea lucrurilor pe un făgaş normal, ambii au voie să se dea şi peste cap în tumbe electorale pentru păstrarea, respectiv câştigarea scaunului

  34. Odille says:

    ODLM, Am sosit! 🙂

    NOPE! Conform Constitutiei un Presedinte Interimar are aceleasi obligatii ca un Presedinte.
    Un Presedinte suspendat nu mai este presedinte pina la referendum. O tara nu poate sa aiba doi presedinti. Asta ne-ar mai trebui! 🙂

    Un articol al lui Cristoiu pe aceasta tema:

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/presedintele-interimar-crin-antonescu-incalca-grav-constitutia-992105.html

    Un pasaj foarte clar din acest articol:

    De aceea, articolul 99 din Contituție spune clar:
    „Dacă persoana care asigură interimatul funcţiei de Preşedinte al României săvîrşeşte fapte grave, prin care încalcă prevederile Constituţiei, se aplică articolul 95 şi 98“.
    Articolele 95 și 98 prevăd procedurile de suspendare din funcţie a președintelui indiferent că e plin sau interimar.”

    ODLM, am vorbit cu o colega de facultate si am auzit ca a venit o ploaie buna peste Bucuresti. Ma bucur pt voi.

    Si noi am avut ieri o furtuna sanatoasa si astazi fierbem din nou la peste 30 de grade. Eu ma simt ca un cozonacel rumenit, si-mi place. 🙂

  35. Odille says:

    ODLM, ce se intimpla acum creeaza o mare instabilitate. Iti voi da un simplu exemplu de consecinte ale instabilitatii.

    Orasul Montreal era considerat, cu ani in urma, cel mai important oras al Canadei. Era prosper, avea o cultura cu un pic de iz european, firme mari isi aveau sediul la Montreal. Ma refer la banci, companii de asigurare, etc. O viata frumoasa.

    A inceput lupta Quebec-ului sa se separe de Canada. Ce crezi ca s-a intimplat?

    Firmele mari si-au luat talpasitza si imediat si-au mutat sediile la Toronto. Unele s-au mutat la Vancouver.

    Toronto a devenit cel mai important oras al Canadei, centrul financiar.
    Montrealul a decazut. Oamenii au intrat in somaj, pretul caselor a scazut cumplit, multe firme s-au inchis, etc.

    Dupa atitia ani Montrealul nu si-a revenit. Inca mai exista aceasta suspiciune ca in viitor Quebec-ul ar putea incerca sa se separe, si atunci firmele nu au nevoie de bataie de cap, asa ca nici prin gind nu le trece sa se mute inapoi.

    Sunt incomparabil mai putine oportunitati de joburi si de cariere frumoase in Quebec, asa ca oamenii pleaca si se muta la Toronto.

    Asa cum stii stabilitatea si democratia sunt niste factori extrem de importanti pt viitorul prosper al unei tari.

  36. @Odille- NOPE, ai intrat într-o capcană împreună cu maestrul Cristoiu. Crin Antonescu îşi face LUI (himself) campanie electorală, nu partidului PNL pe care nu-l mai reprezintă pe perioada interimatului şi nici când va fi ales preşedinte în noiembrie a.c.
    Deci, nu încalcă Constituţia care prevede sancţiuni pentru o campanie electorală pentru un partid anume pe perioada exercitării mandatului de interimar sau plin.
    Eram sigur că dai acest link, dar eu deja îl citisem şi-i redactasem mental un răspuns lui Cristoiu. Matrozul este suspendat de Parlament, iar interimarul este pus în funcţie tot de Parlament aşa că nu văd de ce, până la referendum n-ar avea acelaşi statut, adică liber la campanie electorală?
    În Bucureşti a fost ploaie cu grindină ca mazărea, dar pi la Suşeava o chicurat cu gloanţi mari di-o distrus toati zarzavatili.
    Dacă voi fierbeţi la 30, la 40 crede că daţi în clocot.

  37. Odille says:

    ODLM,

    Cred ca trebuie sa ne gindim ca in Romania, Constitutia si toate legile au fost facute si bibilite de guvernul de dupa 1989 conform intereselor acelor reprezentanti ai puterii.
    Nu a fost vorba despre construirea unei Romanii moderne si democrate ci despre cum sa aiba cei din top controlul cit mai mare al puterii.

    Sper sa comenteze pe blog si cineva care are cunostinte solide de Drept International si Constitutional. Pina atunci voi incerca sa ma joc eu cu galetuse si lopatele. Nu va fi un brainstorm, mai mult o inghetata cu frisca si fragi. 🙂

    Asa cum bine stim cu totii, trebuiesc diferite trepte legislative pt ca sa existe o siguranta ca Justitia isi face job-ul. Un exemplu este Parlamentul actual. Atunci cind o gramada de parlamentari sunt cumparati, o tara nu mai poate sa se bazeze pe ei sa ia hotariri drepte si este nevoie de un alt forum, mai inalt.
    Pt acelasi motiv existe si forumuri europene unde te poti adresa.

    Constitutia in Romania a fost cladita dupa dorintele puterii din 1989 si noi stim cu totii care le-au fost dorintele. Cred ca Romania a fost deraiata de la o adevarata democratie europeana si de la viata moderna, pt cel putin 50 de ani, din cauza a ceea ce s-a facut incepind cu 1989.
    Cred ca Romaniei ii trebuie mai mult decit i-a trebuit lui Moise sa rataceasca prin desert pt ca o generatie tinara sa se nasca fara tarele vechilor generatii.

    In Canada avem institutia de “The Governor General of Canada”. Are mai mult un rol ceremonial. Dar, am si exemple cind aceasta institutie are un rol decisiv.
    In cazul unui guvern minoritar, in cazul in care unul dintre partide nu poate sa-si formeze o coalitie majoritara, Guvernatorul General are dreptul sa decida cine sa formeze guvernul. Din cite stiu are dreptul sa si dizolve parlamentul.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Governor-General

    Canada are o alta institutie The Supreme Court of Canada.

    http://www.ask.com/wiki/Supreme_Court_of_Canada?

    La intrebarea de ce la Referendum trebuiesc 50% + 1 din toti cei care sunt pe listele electorale, raspunsul meu este ca asa scrie in Constitutia Romaniei.
    Cred ca un referendum se face in cazuri de mare impas, in cazuri exceptionale, si ca urmare este nevoie de o mai larga participare a populatiei decit in alegerile unui primar.

    In acelasi timp, sa nu uitam ca Ilici a fost cel care a decis ca un presedinte va sta in job 5 ani, pt ca asa a vrut el. Deci, in Romania, legile nu s-au facut cum era drept si benefic pt tara, ci cum era bine pt un om, sau pt o increngatura de oameni. Nu vreau sa folosesc cuvintul “nucleu”, pt ca as insulta acel cuvint.

    In mod normal si just, cei care sunt condamnati ar trebui sa li se confiste si averile daca ei nu pot sa aduca dovezi despre cum le-au obtinut. Dar si aici legile Romaniei sunt altele decit in alte tari, pt ca au fost facute tocmai pt ca cei care au acaparat puterea sa poata fura fara consecinte.
    In privinta plagiatului, sunt cu totul de acord, oricine a plagiat sa-si piarda acel titlu. Dar un prim-ministru nu este oricine. El trebuie sa-si dea demisia, pt ca el reprezinta o tara, nu un aprozar. (Eu nu as cumpara de la un aprozar unde as sti ca proprietarul este un hot.)
    Normal ar fi ca nicio tara si nicio institutie sa nu colaboreze cu el. Cu prim-ministrul, nu cu propritarul de aprozar.

    Daca as trai in Romania, daca as avea copii si mi-as permite din punct de vedere financiar, i-as incuraja sa ia cursuri la universitati serioase din Europa de Vest, SUA, sau Canada. Sunt si cursuri scurte de vara de citeva saptamini. Si acele cursuri sunt bune si foarte importanta este atmosfera din acele universitati. In acest fel se pregatesc pt eventualitatea ca vor lua decizia de a pleca din tara in viitor.

    Politicienii romini mai au mult pina cind vor intelege ca democratia nu inseamna numai libertate la furat, ci respectarea unui set de valori.
    Offf… sunt suparata rau. Mi s-a topit si inghetata.

  38. @Odille- o mică eroare!
    “La intrebarea de ce la Referendum trebuiesc 50% + 1 din toti cei care sunt pe listele electorale, raspunsul meu este ca asa scrie in Constitutia Romaniei.”

    Referendumul este validat dacă 50+1% din cei PREZENTI LA VOT răspund un “da” sau “nu” în funcţie de întrebare. Asta prevede Constituţia. Nu dacă se prezintă la referendum 50+1% din cei aflaţi pe listele electorale. Asta-i o adăugire a Curţii Constituţionale care nu are dreptul să modifice legi ci să le pună de acord cu Constituţia.
    Pentru exemplificare cu cifre: să zicem că ţara Minunilor are 1000 locuitori cu drept de vot. Se organizează referendum ca să te aleagă pe tine Miss Minune. Se prezintă 400 de alegători din care 201 zic ” da”. În acest fel eşti aleasă cu o majoritate de 50+1% dintre votanţii PREZENTI la vot. Constituţia Tării Minunilor nu prevede obligativitatea ca să se prezinte la vot 501 alegători că altfel nu ai fi aleasă, ci prevede ca 50+1% dintre cei care s-au prezentat să se fi pronunţat în favoarea ta. Înţelegi?
    Exemplul este ipotetic şi nereal pentru că dacă e vorba de tine, atunci s-ar prezenta la vot toţi 1000 de cetăţeni cu drept de “da”, ba ar mai vota în plus şi nişte adolescenţi care ar împlini anul viitor 18 ani. Ca o derogare pentru aşa o fiinţă scumpă.

  39. Odille says:

    🙂 Draga ODLM, da, ce mult imi place tara aceasta, “Tara Minunilor”. Leaganul Democratiei! 🙂

    Ce bine ar fi daca Romania ar putea importa “Liniste Canadiana”!

    Noi urmarim puii de veverita jucausi prin pomi, la plimbare suntem informati de alti plimbareti, pe unde sunt pui de iepurasi, schimbam povesti despre catei.
    Atunci cind vrem sa ne enervam cu adevarat trebuie sa ne uitam pe ziare rominesti, sau pe canale americane.

  40. @Miss Minune- în 2007, Curtea Constituţională hotărăşte că referendumul pentru demiterea Matrozului va fi validat dacă 50+1% dintre alegătorii cu drept de vot se pronunţă în favoarea demiterii, indiferent de numărul celor prezenţi la urne.
    Aceeaşi Curte Constituţională, în 2012, hotărăşte că este obligatoriu să se prezinte la vot 50+1% dintre alegătorii cu drept de vot şi numai dacă 50+1% dintre aceştia se exprimă în favoarea demiterii atunci se validează referendumul.
    Constituţia României este aceeaşi şi în 2007 şi în 2012, nu a suferit nicio modificare.
    Ca şi cum tu ai fost aleasă Miss Minune în 2007 şi vine Curtea cu Greieraşi în 2012 şi spune că la această nouă alegere trebuie să participe şi 1000 de râme şi o Zgripţuroaică.

  41. Odille says:

    ODLM,

    O adevarata Miss va fi aleasa, chiar daca vor trebui sa voteze si 1000 de fluturasi si 1000 de chipmunks. 🙂

    Ce ne spune aceasta volatilitate a legilor? Ca Romania este o tara instabila unde legile se fac si se desfac peste noapte, dupa plac. Din acest motiv, cred eu, este bine ca un referendum sa aiba o majoritate solida pt a nu ne mai juca de-a presedintele.

  42. Odille says:

    Seara trecuta, cum erau inca 30 de grade, cu un vot de 50% fara + 1, s-a hotarit sa se fixeze aerul conditionat pe full blast. Am fost zgribulita toata noaptea sub plapumiara. In seara aceasta, daca se repeta votul, cred ca-mi voi lua pijamaluta cu Hello Kitty ale mele si voi dormi afara pe prag. Probabil ca asa va fi pt ca s-au anuntat 37 de grade dimineata.

    Cristina, Oachi, voi pe unde sunteti, pitite cumva de caldura?

    O zi frumoasa cu norisori si o ploicica buna!
    🙂

  43. Odille says:

    ODLM, as vrea sa comentez un pic despre mare diferenta intre cum este perceput “plagiatul” in Romania si in afara Romaniei.
    Voi da citeva exemple:
    Hillary Clinton a studiat “Dreptul” la Yale, Bill Clinton a studiat Dreptul, Steve Harper, primul-ministru al Canadei a studiat Economics, dar niciunul nu are un doctorat.
    Daca te vei uita la majoritatea personalitatilor americane si canadiene vei vedea ca nu au doctorate.
    Acest lucru se intimpla nu pt ca ar fi mai prosti decit rominii, dar pt ca un doctorat necesita ani multi de studiu, este un proiect foarte serios.
    Toti acesti oameni au luat multe cursuri dupa universitate, dar nu si-au luat doctorate.
    Tocmai pt acest motiv plagiatul unui doctorat este de neconceput in aceasta lume.

  44. @Odille- citez: “Cred ca trebuie sa ne gindim ca in Romania, Constitutia si toate legile au fost facute si bibilite de guvernul de dupa 1989 conform intereselor acelor reprezentanti ai puterii.
    Nu a fost vorba despre construirea unei Romanii moderne si democrate ci despre cum sa aiba cei din top controlul cit mai mare al puterii.”

    Constituţia a fost adoptată şi construită în 1992 după modelul francez. Pe atunci, Franţa ne dădea lecţii, nu Angela fostă STASI. Prevederile au rămas aceleaşi de atunci, inclusiv cele privitoare la referendum.
    Nici atunci şi nici acum nu-i am pe PSD-işti la suflet, dar oricum e mai bine în alianţă cu ei decât cu Matrozul şi piraţii. Deja faptul că începând de la 1 august TVA-ul se plăteşte la încasare şi nu la emiterea facturii este ceva care mă avantajează major. Aveam beneficiari care plăteau şi după 6 luni, sau mai rău, deloc, dar eu eram obligat să vărs TVA-ul la Stat deşi nu-l încasasem.
    Chestia asta o cer oamenii de afaceri de mulţi ani, dar nu s-a implementat pentru că se făceau returnări de TVA de la Stat pe facturi fictive, iar banii se luau de la buget şi se băgau în buzunarele mafioţilor.
    Sunt multe de discutat şi sunt convins că-ţi vei schimba un pic opinia după ce stai cu mine la o amandină vineri seara.

  45. Odille says:

    ODLM, legile or fi fost facute dupa modelul francez, dar dupa aceea au fost lovite cu Ordonante de urgenta. (Nu cred ca in Franta un parlamentar cu dosar penal, sau acuzat de plagiat mai functioneaza in guvern. In Canada nu se poate asa ceva.)

    Cred ca din comentariile mele ai observat ca doresc ca Romania sa fie o tara libera si prospera, cu oameni fericiti. Din toata inima doresc acest lucru.

    Imi pare bine de tot ca o lege promulgata de acest guvern este buna si utila. Impresia mea, insa, este ca ceea ce primiti acum de la actualul guvern sunt niste bucatele de zahar pt ca sa va ademeneasca si apoi sa va prinda cu cuib cu tot.
    Va rog din suflet sa aveti grija de Romania, ca sa o lasati si copiilor si nepotilor vostri.
    Toti anii acestia m-am gindit cu frica la tarile din America de Sud unde societatea este polarizata intr-o clasa foarte mica si foarte bogata si restul saraci si foarte saraci. In unele tari, daca nu li se jefuieste apartamentul intr-o saptamina isi fac comeplexe ca este ceva rau cu el de nu este pe placul hotilor.

    Noapte Buna ODLM, Noapte Buna tuturor!

  46. @Odille- nu legile au fost făcute după modelul francez ci Constituţia. Ordonanţele de urgenţă nu pot schimba prevederile Constituţiei.
    Până nu este condamnat definitiv, orice om se bucură de prezumţia de nevinovăţie. Dacă este condamnat şi şi-a ispăşit pedeapsa, dacă Justiţia îi lasă în continuare executarea drepturilor sale constituţionale neatinse, atunci are voie să se întoarcă la viaţa dinainte. Sunt unii parlamentari condamnaţi pentru că au strâns bani pentru campania electorală a partidului său. Deosebirea este că în Canada nu sunt acuzaţi pentru aşa ceva.
    Bucăţica asta de zahăr o aştept de ani buni şi ca mine sunt sute de mii. După cum spuneam, s-a încasat TVA din banii poporului muncitor pe baza unor facturi fictive. Contribuiam cu toţii la contul de TVA al ţării, dar de returnat numai mafioţii beneficiau cu miliardele. O firmă cinstită dacă solicita returnarea TVA-ului trebuia în primul rând să aibă un inspector în control, care venea cam după o lună două de la solicitare, stătea o săptămână şi-ţi ardea o amendă oficială pe principiul că “nu pot merge la şef şi să-i spun că după o săptămână de control n-am găsit nimic” (eu am fost amendat pentru că nu aveam programul cu publicul afişat pe uşă) la care se adăuga amenda neoficială care era factorul determinant al valorii amenzii oficiale. Era o mică tocmeală la sfârşitul perioadei de control, la întocmirea procesului verbal. Perioada era roză pentru inspector: croissant cu gem, cafea, sucuri naturale, nişte untuleţ şi brânzică, “doreşte domnul/doamna să comandăm un prânz chinezesc, sau italian, sau algerian, sau românesc?”
    Urma apoi o perioadă de cca 5-6 luni după care ţi se returna TVA-ul plătit acum 8 luni, fără indexare cu rata inflaţiei, fără dobândă, fără să poţi percepe penalizări cum face Statul cu tine. Acum, numai dacă dovedeşti cu extrasul de cont că ai primit banii prin bancă, numai atunci poţi solicita returnarea TVA-ului.
    Această nouă lege curmă practica facturilor fictive emise de către o firmă fantomă şi după care se duceau mafioţii să-şi încaseze TVA-ul pe care chipurile l-ar fi plătit fantomei. Sunt estimări că aprox. 12 miliarde de E s-au încasat prin această metodă în ultimii 8 ani.
    Şi eu imi fac complexe că sunt prea bun cu fetele de-mi sunt toate pe plac 🙂

  47. tania says:

    Odille, inspirata melodia. 🙂

  48. tania says:

    PS
    Ma refer la Itzak Perlman, caci mi-a sarit rapid in privire.

  49. Odille says:

    Dragilor, Buna Dimineata!

    Desi abia 6.16 AM, am avut un inceput minunat de dimineata virtuala. Am fost cu sufletul in curtea bunicilor, cu o farfurioara plina cu visine presarate cu putin zahar. Apoi am urmarit un rasarit de soare pe Sunset Beach, North Carolina.

    O zi minunata si voua!

    Citeva imagini in care Zorile au zimbit cum numai ele stiu!

    http://www.wildoakphotography.com/Photography/Carolina-Coastal/13460182_rDmXZW/1589956601_zPdCxqk#!i=1589956601&k=zPdCxqk

  50. Odille says:

    Tania, m-am bucurat sa te revad. Iti voi spune inca de acum “La Multi Ani” pt ca nu sunt sigura ca vei fi pe aici de Ziua ta.

  51. Odille says:

    ODLM, Am citit mesajul tau si este incarcat cu 22 de ani de bitterness. Imi pare rau ca treci si treceti prin asa o experienta. Comparativ cu felul de a mentine un business in Romania, din punct de vedere al relatiei Firma-Stat, Sistemul Canadian este o placere. Fie iti inregistrezi singur printr-un software, toate operatiunile contabile si la sfirsitul anului download data si o dai contabilului, fie ii dai contabilului la sfirstul anului toate documentele. Nu-ti trebuie nicio stampila, nu ai nevoie de semnatura nimanui, numai bonul cu care ai platit, sau copia de la tranzactia Visa.

  52. tania says:

    odille, mi-ai facut o surpriza frumoasa, amintindu-ti de ziua mea, desi nu am mai vorbit de multa vreme. La Multi Ani si tie, retroactiv. 🙂
    imaginile kaliforniene sunt superbe.

    pt tine, pt voi, iar daca odml spune ca suntem la capitolul de echilibrare a emisferelor:
    https://www.youtube.com/watch?v=6fZXXJMofm8&feature=related

  53. @Tania- acum văd comentariile tale şi m-am grăbit să-ţi spun că nici nu-ţi închipui câtă plăcere îmi face să ştiu că treci pe aici. S-au dus zilele bune când blogul Simonei se umplea cu câte 1000-2000 de comentarii la o postare. Chiar mi-e tare dor de acest din urmă an şi de youtuburile tale.

    Odille este foarte atentă întotdeauna şi nu uită nimic. Dacă eu i-am spus că aş fi ales-o Miss Minune, ea n-a uitat 🙂
    Tania, să ai o viaţă frumoasă şi plină de bucurii aşa cum eşti şi tu pentru cei care te citesc. La mulţi ani.
    SmileyCentral.com

  54. Odille says:

    Tania, iti multumesc pt urari, dar si pt ca te-ai gindit la noi si ne-ai daruit aceasta frumoasa piesa muzicala.

    🙂 ODLM, in ultimii ani a aparut un curent care propovaduieste “Uitarea” ca un fel de Elixir al Fericirii. Imi aduc aminte, insa, ca in basmele noastre “Uitarea” era un tarim de care ne era frica, un tarim din care cu mare vitejie Fetii Frumosi cu greu reuseau sa iasa.

    Adevar ai grait cind ai spus ca eu nu uit. 🙂 Ca un adevarat racusor, eu pap amintirile asa ca in jocurile Pac-Man. Am amintiri foarte dragi, am si amintiri amare, dar nu m-as desparti de niciuna dintre ele. 🙂

  55. Odille says:

    ODLM, voi incerca, pe cit se poate, sa nu mai fac comentarii politice, pt ca fiecare are crezul lui in viata.
    Deja, cred ca un coleg de liceu s-a suparat pe mine pt ca s-a dovedit ca suntem in tabere diferite fata de politica americana, lucru total caraghios. (Tzin sa precizez ca eu am rugat sa nu fiu provocata pt ca nu pot sa nu raspund.) 🙂

    Voi incheia numai cu aceasta remarca:

    Ce nu intelege acest guvern este ca Romania a semnat un acord sa intre in joc cu UE, acord care-i aduce Romaniei multiple avantaje si ca urmare trebuie sa respecte regulile jocului. Desigur si tarile din UE au avantaje, altfel nu ar fi primit Romania in rindul lor.

    Daca nu le respecta ar fi ca un joc de shah in care unul dintre parteneri, in mod unilateral, la un moment dat, isi declara Nebunul drept Rege, apoi muta Pionul precum Regina si Calul precum Tura, s.a.m.d. In aceste conditii poate sa declare shah la Rege in orice moment.
    🙂

  56. @Odille- ba chiar te rog să dezbatem şi chestiuni politice chiar dacă ne situăm pe maluri diferite. Imi place dezbaterea.
    80% dintre partidele europene fac parte din PPE, inclusiv PDL-ul Matrozului, aşa că este normal să i se ţină hangul.
    În jocul ăsta, tu ştii cum sare Matrozul Calul. Ca Nebunul.
    SmileyCentral.com

  57. tania says:

    ODLM, iti multumesc. 🙂

    odille, ma gandeam ca inainte de reusi sa fim cetateni europeni, ar trebui sa ne consfintim in postura de cetateni romani. or, fix aici noi dam mai mereu cu bata. profesia mea imi imprima de multe ori necesitatea asta de a face, cum spuneti voi, politica. astfel ca mai caut niste refugii. 🙂
    dar daca tot v-am regasit, incerc sa ascult ce spuneti voi de europa, ca de romania voi ajunge in praguri de anxietate. 🙂

  58. CristinaC says:

    Dragilor… cred ca imi trebuie o “vacanta medicala” …
    Omule, comentariile pe blogul tau nu erau in aceasta ordine nu-i asa?
    Nivelul meu de stress a crescut cam mult dupa cum vedeti si nu mai fac fata cu success toturor indatoririlor fata de servici, casa, blog, mailuri, FB…

    Dar asa cum spune seful sefei mele “Trust your summers are going very well.
    Best regards,

    Va pup pe toti!

  59. Odille says:

    ODLM, parerea mea este ca in orice discutie se incearca sa se ajunga la un punct comun. Atunci cind cele doua parti sunt la poli opusi, dupa ce si-au adus fiecare citeva argumente in favoarea pozitiei lor, insa fara niciun ecou, atunci se prefera migrarea spre un alt subiect si trimiterea unui coshuletz cu cicori catre partea cu care a avut placerea sa dialogheze . 🙂

    Sunt, insa, convinsa, ca daca romincele si-ar pune in minte sa obtina un verdict de “NU”, ar fi victorioase.
    Dis-de-dimineata, cu un mac in par, s-ar culcusi in bratele sotului/iubitului, ar flutura genele si si-ar increti usor nasucul si cu o voce trista ar spune: Dragostea mea, intre noi nu ar trebui sa fie niciun nouras :), nu se poate sa ne desparta pe noi un vot!

    In noptile calde de vara sa-i sopteasca gingas la ureche, in timp ce El doarme: Iubitule, sa fim nedespartitit in votul nostru, sa votam amindoi “NU”, pt ca acest lucru m-ar face fericita. 🙂

    Pe frigidere sa fie magneti cu o gurita zimbitoare, cu buze delicat colorate, si cuvintul “NU”.

    Pina la urma orice sot iubitor si-ar spune ca ar fi mare pacat ca iubirea vietii lui sa sufere pt un amarit de “DA”. Ce cuvint e acela? Daca ne gindim bine nici nu este un cuvint latin, vine de la Rasarit. Asa ca va vota asa cum spune acea gurita surizatoare. 🙂

  60. @Odille- sper să răspund mai în extenso. De abia am venit de la bicicletă şi am început o postare de vreo trei zile şi tot mă codesc s-o termin. Zmeul tot îmi mănâncă timpul.
    Doar atât spun: mă voi prezenta la vot şi voi fi acel plus unu din 50+1%. 🙂

  61. @Tania- Să ai zile senine. Politică nu prea ai să găseşti la mine în postări. Poate ceva la comentarii dacă sunt provocat. Şi sunt!

  62. @CristinaC – am permanent deschis pentru tine. Când ai timp, poftim!

  63. @Tecoma- O să găsesc eu o melodie pentru Iunia. Imi pare rău că stai numai puţin. Voi deveni de ispravă.

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: