search
top


Miezoasa

Adunată de prin steluţe mii.

Am fost cu un grup de 12 prieteni, grup compact care achiesează necondiţionat la ideea de concedii, revelioane, onomastice împreună, de vreo 10 ani şi mai bine.

Hotelul se numeşte Barut Lara Hotel şi are 5 stele pe muche. Turcul, când poposeşti, te măsoară după ţară. Eu eram român verde, ceilalţi treaba lor, tot români!  Pe ăştia, pe bulgari, pe moldoveni, turcul îi aruncă la vilele din preajma hotelului, un fel de acareturi pentru slugi, chit că au plătit cele mai scumpe sejururi faţă de nemţi, olandezi, francezi, suedeze, într-un cuvânt, naţii cu multe colonii care încă le mai vorbesc limba. Camera la acaret este cu un pat cât toată camera mică, un holişor  de care te freci tu sau valiza, la alegere, un televizor cât ăla pe care l-am dat eu tuciuriului care mă ajută să dau zăpada, un săpunel la două persoane, o oglindă, un duş şi noapte bună. În prima noapte, Ilinca şi-a tras o vânătaie căt una mare de musaca, dat fiind faptul că pentru a ajunge pe balconaş şi a anina un slip la uscat, trebuia obligatoriu să treacă prin patul meu şi eu ridicam picioarele ca bariera de la Toll Point şi asta numai după ce plătea o fondantă. Am strâns la fondante în seara aia de nu mi-a mai trebuit niciun extra all inclusive de la ei, ci numai de la Ilinca şi ălea date cu parcimonie, pentru că ne aşteptau 7 zile de “azi nu fac nimica”

Miezoasa mea, sau cum o mai alint eu tot cu sufixul “oasa”, m-a luat de mână de cu zori, m-a prezentat la recepţionera cea mai frumoasă şi la semnalul convenit, cu scăpat floarea din mână, am luat o mutră de căţel amărât care a crescut peste noapte şi nu mai încape în pat din cauza peretelui, iar Ilinca, pe un ton ferm, i-a cerut o întrevedere cu managerul hotelului pentru a-i sesiza condiţiile inadecvate în care am fost recepţionaţi. Nu ştiu dacă moaca mea i-a inspirat o pietate notabilă sau teama de a-i da socoteală Ilincăi în faţa şefului care, din curtoazie (turcii sunt foarte sensibili la frumuseţile exotice faţă de cele din ţara lor), s-ar fi putut s-o admonesteze pe recepţioneră doar pentru a salva aparenţele. Cert este că am primit două cartele cu un surâs profesional pentru apartamentul executive, de la ultimul etaj, cu terasă cu sea-view până la linia orizontului.

Ca o alternativă, seara mai jucam şi badminton prin living, după care treceam la adimirarea părţilor bronzate, dar cu osebire a celor albe. Pe plajă, stăteam într-un cot pe şezlong şi mă uitam la ea până îmi amorţea braţul. Pe sub pălărie, a făcut ochii mici de chinez şi mi-a zis şăgalnic:

-My Sun, nu te mai uita atâta la mine pentru că acolo unde priveşti tu mă arde mai tare şi mă bronzez inegal, cu pete de mai mare ruşinea!

Turcul are tip box-uri aruncate peste tot: pe mesele de restaurant, prin shuttle care te duc şi aduc de la plajă, pentru hrana pisicilor din complex, pe la barurile de pe ţărmul mării, prin copaci. Când veneam cu ea pe plajă, noi cam stricam media de vârstă, iar când Ilinca îşi scotea rochia de plajă, toate privirile erau cap-compas spre ea, ba mai auzeam şi nişte clickuri de camere. Dacă aş fi instalat un tip box în perimetru cred că ar fi trebuit să-l iau pe ăla mare de la recepţie. Odată, am scăpat-o din priviri pe Ilinca preţ de vreo jumătate de oră. Marea mi-a adus-o înapoi şi mi-a şoptit că alta mai frumoasă n-a găsit, că să-i port o grijă ca de unicat şi că atâtea corpuri a scăladat ea, dar nu-şi aminteşte o piele mai fină. Ţin să precizez, pentru o introspecţie în adevăruri ştiinţifice, că Mediterana s-a născut în paleozoic. După toate aparenţele, vârsta participanţilor era cam a III-a primară şi era cel mai bine exprimată de cimilitura populară “Doamne, dacă mi-ai luat putinţa, ia-mi rogu-te şi dorinţa!”, oameni cu pofta de viaţa de apoi, cât mai departe în timp.

Tinerii stăteau numai la piscină pentru că acolo era muzica, băutura tare din ţările de origine Scoţia, Franţa, Grecia şi pisicile. Ah, pisicile turceşti! De toate rasele şi de toate culorile: albe puf, negre cu stea şi cizmuliţe albe, tigrate orange, tigrate gri, leopardine. Fără excepţie, blânde şi prietenoase cu toate rasele de oameni. S-a urcat una în braţele unei suedeze cu tanga, care alaltăieri seară dansa cu o graţie înnăscută şi cu o dulceaţă în priviri adecvată graţiei. Eu scăpasem singur la piscină şi suedeza era întinsă pe saltea, cu pisica culcuşită peste ea şi de câte ori încerca s-o dea jos, pisica îşi arăta colţii ca un veritabil câine cu os. La chemarea internaţională “Help!”, cum nu se afla nimeni de sexul meu prin preajmă, am luat un prosop şi i l-am pus mâţii în cap, am mângâiat speriata suedeză şi fulgerător, cam cât ai smulge hârtia cu ceară de epilat, am înşfăcat pisica şi am aruncat-o în piscină, spre răcorire. Suedeza nu ştia engleză, dar din sărutul pe care mi l-a dat ameninţător de aproape de buze, am dedus că imi era recunoscătoare şi că să-i mai trec prin preajmă.  Imi tot repeta “tack sa mycket” ca şi cum voia să-mi aduc aminte de cum luam eu lecţii de suedeză pe litoralul românesc.

Ilinca a urmărit toată scena de la fereastră, fără ca eu să am cea mai mică bănuială. Ce papară mi-am încasat şi ce gargară despre “bad pussy” am îndrugat eu, veţi afla în episodul următor, din care vă dau doar un indiciu: “Măgahule!”

21 Responsesto “Miezoasa”

  1. all blacks says:

    Nu crezi ca s-a saturat sa-i tot dai explicatii?

  2. @All Blacks- Sesizez o undă de reproş?

  3. all blacks says:

    Nici vorba 🙂 Fiecare isi traieste viata asa cum doreste…

  4. @All Blacks- Pot interpreta că tu, dacă mi-ai trăi viaţa, ai trăi-o altfel, nu cum greşit o tratez eu.

  5. all blacks says:

    Nu, poti interpreta ca, daca as fi Ilinca m-as fi saturat de explicatii mestesugite, ce-i drept, in postari de genul “de la prieteni aflate, pentru cititori redate.” Dar cum nu sunt, nu pot decat sa-ti doresc sa fii fericit! Sa fiti fericiti 🙂 !

  6. @All Blacks- conduita mea este ireproşabilă, dar dacă ele mă asaltează nu pot poza în insensibil. Şi-ar face o idee…
    Modest, după cum vezi, sunt din cap până la picioarele domniţelor.

  7. CristinaC says:

    Bine ai revenit.
    Pozele mi-au incantat dimineata innourata asa ca ma gandesc sa plec in gand in concediu pe unde ati fost voi.

  8. Oachi says:

    Vezi daca n-ai lasat ocheanul acasa? Ori face parte din trusoul Ilincai? Ori poate Ilinca-i o vajnica shoaima ce din inaltul ceriului scaneaza mereu dupa ce-i al ei, e al ei ? Si daca nu era pufoasa matza nici ca va vedea ;). Altfel cum v-ar fi vazut daca n-are un mic Hubble interior 🙂 ? Watch out, cred ca trece si prin pereti :).
    Bine-ati revenit!
    Oachi´s last blog post ..SORA MEA

  9. Odille says:

    Bine v-am gasit! Cred ca toata lumea doarme, insa abia acum am reusit sa intru pe computer. Zile cam complicate!

    ODLM, as dori sa citesc comentariile Ilincai privitor la ajutorul acordat de tine. 🙂
    Parerea mea este ca suedezele pleaca in vacante cu pisicile proprii, gata dresate si cu lectii de inot la zi. Cum vad un potential “Superman”, cum declansheaza pisica. 🙂

  10. @Oachi- Hubble-ul ei a văzut steaua din mine. Bine v-am găsit!

  11. @Odille- Ilinca nu face comentarii în scris, în schimb, cele verbale sunt plumbi de mitarlieră dacă cumva păşesc pe o altă mirişte. Pisica suedezei era la mine în curte şi a trebuit s-o alung, nu înainte de a-i aplica o mângâiere de plecare.

  12. all blacks says:

    De unde e poza ? Pls…

  13. @All Blacks-poza-i de pe net.

  14. all blacks says:

    Da, merci 🙂 Mi-am salvat poza, fiindca poza o fi de pe net, dar…

  15. @All Blacks- iar mă bagi în mister. Dar… ce?

  16. all blacks says:

    Ochii sunt ai mei 😛

  17. @All Blacks- Ei, spune tu acum, cum aveam eu să intuiesc urmarea de la “dar…”?
    Ochii tăi de atunci, sau de acum? Sau, şi mai miraculos, nu cumva ai 3 ani şi nu te-ai culcat până la ora asta?

  18. all blacks says:

    Eu tot iti spun, dar tu nu si nu :)…Ochii sunt oglinda sufletului, asa ca nu, nu am 3 ani, dar am sufletul inocent…:P

  19. @All Blacks- Tu tot îmi spui (ce?), dar eu nu pricep(ce?). Sau cred că asta vrei… Eu ştiam că-i invers! Te uiţi în oglindă?
    E bine în ceaţă?

  20. all blacks says:

    Sunt Racita, MM, deci nu ma uit deocamdata. Ma duc sa iau un medicament( nu vreau sa fac reclama gratuita) si ma bag in pat :)…stii tu vorba aceea ca “dragostea si gripa se trateaza cu patul” 😛

  21. @All Blacks- dacă eşti răcită, atunci e scuzabil. Aspirină, frecţie şi plapuma-n cap, plus pupic de la mama.

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: