Ed Sheeran duet with Beyonce- Perfect

Melodia este o banală baladă baclava. Este pentru corul de 21 de copii “Micii Bramburici”, care înglobează în complexitatea lui, două note și-un bemol hurducat, nici prea multe ca să nu-i amețească pe bieții mici artiști și să înceapă să cânte pe 21 de voci diferite.
Atât lirica cât și linia melodică sunt iefteioare și cu toate acestea, persistă în toate topurile lumii chiar pe podium. A fermecat mari artiști ca Taylor Swift, Andrea Bocelli, James Blunt și iat-o și pe Beyonce care s-a lăsat păcălită de la-la-ul somnolent până la căscat.
Adevărul este că am postat acest clip pentru superba rochie de gală a lui Beyonce. Parcă am văzut una asemănătoare pe plajă la 2 Mai. Sunt și la noi materiale fine…
Vă rog să nu-mi fredonați melodia dacă vă veți afla în preajma mea. Am s-o rog și pe Beyonce să-mi cânte altceva decât acest vals al lui Fuego.

PS. Deși este etichetat ca “Live”, clipul este un playback penibil de evident. Este și normal, având în vedere complexitatea liniei melodice care poate încurca chiar și o ureche părfectă.

Cine-i vinovat?

Pentru subtitrare, click pe “CC”!

De un Crăciun, a venit un clovn la mine acasă. De vopsea plin. A cântat la mai multe instrumente, inclusiv la un casetofon. Bradul din dormitor plângea tăcut, cu lacrimi de globuri. Era o doină. Prin semne, mi-a dat de înțeles că ar vrea să-i spun o poezie sau să-i cânt ceva. Lechat, pisica casei, se unduia printre picioarele mele, intuind cu experiența proprie felinelor, imediata romanțare a spiritului celui care, până atunci, era absorbit de gânduri recapitulative ale planului de a spăla putina pentru câteva ore. Cântam “Cucule, pasăre sură” când clovnul s-a apropiat atât de mult de fața mea, nicidecum cu o reverență profesională proprie stewardesselor de clasa VIP. Se uita fix în ochii mei, admirativ, cu o vădită notă de inimă, încât am simțit mirosul unui ruj ce-mi părea cunoscut. Era de femeie. Într-un costum bufant, plin de bureți pe dedesubt, nu am descifrat genul, deși grația era evidentă, chior să fii…
Am mâncat la ruj în seara aceea încât a devenit desertul meu tradițional de Crăciun și cel de toate zilele, amin.
Aveam 26 de ani. O chema Doina. Pe mine mă chema…

Mad About You

Hooverphonic, formație orchestrală din Belgia. Corzi, multe corzi care dau romantismul și curgerea lină a melodiei, apoi suflătorii care au rolul lor solistic mai pregnant în alte melodii ale grupului; dirijorul știe știmele pe de rost asemeni unui director de liceu englezesc de muzică care aruncă cu bagheta în defilarea fiecărei note. Ajung la solista cu un umăr descoperit și o sprânceană ridicată odată cu do de sus. Se unduie invers acelor de ceasornic, în timp ce săgețile rochiei indică culmile spre care să tindem.
Cîteva pasaje furate din Lacul Lebedelor întregesc plăcerea ascultării repetitive și la volum maxim. Click-urile de dislike, după cum spunea Lomonosov, sunt date de vecinii mei insensibili.
Ascultați-o și în Club Montepulciano https://www.youtube.com/watch?v=l39d9DJtPyg
sau Eden https://www.youtube.com/watch?v=nW7xp1U9xUM&index=5&list=RDl39d9DJtPyg
sau George’s Cafe https://www.youtube.com/watch?v=MDTeDP4vjNY

O nouă vieți

Când vorbești ceva interesant cu pisica, te ascultă până nu mai înțelege nici ea ce spui.
Eventual părăsește incinta. Normal!
Sunt principii de viață transpuse în cea de toate zilelele. Cu excepția nopților. Stai îmbrățișat, calmul se instalează ca și cum nu v-ați bosumflat acum câteva clipe, găsiți un subiect de conversație despre care, dacă știai că va fumega, alegeai mai bine să faci poale-n brâu de pe net. Disputa escaladează până aproape de casa scării, dar nu pleci la o bere cu băieții fără ea. E și ea om…
Întorși acasă, vă regăsiți captivi ca și cum mâine dis nu trebuie să fiți la birou. Încă o zi din pacea de început vă așteaptă.

This is Christmas- Celine

Sunt cu un an mai bogat, dar prea multă astfel de bogăție dăunează vaselor de sânge zi de zi. Noi nu simțim, dar ele sunt afectate în fluxul lor prin organism, atât de către cel bun cât și de către de cel rău.
Bine, nu mai comentăm subiectul. Trecem la lecția de azi! Ce ați avut de pregătit înafară de sarmale?
Eu mi-am pregătit niște urări de o să-i meargă fulgii lui Moș Crăciun dacă nu le respectă:
Să nu aveți niciodată cozi interminabile la îmbarcare; să puteți admira visurile cu ochii deschiși și să le alegeți pe cele neînfăptuibile în pofida țuțerilor care se opun; ispita să vă dea târcoale, dar numai pentru fapte de gazeta de perete; să aveți o inimă de strănepot; pentru greutăți, lăsați-i pe dușmani să le care; vorbiți-mi despre voi la superlativ; invidioșii să se trezească peste zi cu o admirație deschisă pentru faptele voastre; să fiți convinși că vă iubesc sincer, nu ca un solist de scenă care o tot repetă gol de conținut, în acustica sălii fără aviz IGSU.

Fiecare Crăciun cu fericire și sănătate, vă urez.