search
top


Uniţi în cuget

Păsărică, mută-ţi cuibul!

Copiii născuţi din părinţi care s-au luat din interes, sunt urâţi.  Nu dragostea, nu chimia, nu atracţia, au prevalat în faţa interesului. Doar un dosar curat hotăra destine de carton colorat în masă. El trebuia să aibă căutătura urâtă, un pumn ferm în masă cât să zăngănească linguriţa în ceaşcă, o chelie tipică tovarăşilor, un “te dau afară” convingător şi o putere mieroasă de autocritică care să exprime, deşi nerostit, un “milă stăpâne”. Ea trebuia să ştie să facă sarmale cu slănină afumată, să aibă degetele groase cu unghii tăiate până unde se termină degetul, să asculte numai muzică populară şi părinţii să fie ţărani din acelaşi fund de ţară cu ai lui. Era perechea tipică, cea care se califica pentru un post la permanenţă în străinătate, de regulă în oraşe pricopsite Paris, Washington, Viena, Ottawa.  La Praga, Berlin, Varşovia, Moscova erau trimişi cei cu supoşenia afirmată ca virtute, dar care aveau câte o chichiţă la dosar precum ” provine dintr-o familie de profesori care, prin cărţile citite sau din ascultarea unor posturi potrivnice orânduirii socialiste multilateral, bla, bla, bla” ar fi putut influenţa malefic singurul lor copil care, aflat într-o ţară depravată, ar putea trăda intertesele oamenilor muncii din ţară.

Cunosc astfel de familii care, la Agenţiile Economice, erau uniţi în cuget şi de câte ori cumpărau ceva, făceau cutiile de carton bucăţi, le încărcau în maşina de serviciu şi le aruncau departe-departe, cât să nu aibă securistul căutător în tomberon ce raporta în ţară.  După revoluţie, parcă s-a dat dezlegare la divorţuri. Au aşteptat un an ca să se consolideze întrucâtva libertatea şi s-au despărţit în gălăgie trâmbiţată pe la vecini, serviciu, rude. Singura lor grijă era cine ia video-ul, camera de filmat, robotul de bucătărie, TV-ul color, şifonierul, Dacia, apartamentul. Copilul nu conta. Era mare, era un ratat, sperase să facă politică ca ta-su şi s-o ducă aşa, în vecii vecilor.

Un client american călătorea mult şi avea afaceri şi prin România. De câte ori avea nevoie de viză se ducea la Ambasada noastră din diverse capitale europene, americane de nord sau de sud. Mi-a mărturisit că n-a văzut oameni mai urâţi decât în filmele cu aliens şi că până şi femeia de serviciu avea moacă de colonel. Prima oară a avut o strângere de inimă gândindu-se la ce fel de arătări ar trăi în partea asta a planetei şi cu care ar fi trebuit să negocieze afacerile. M-a întrebat pe ce criterii sunt aleşi în asemenea hal încât să demoralizeze călătorul. ” Se organizează anual concurs naţional de Mr& Mrs Ugly. Numai cei cu coadă sunt eliminaţi”, i-am răspuns. S-a liniştit când a văzut Bucureştiul plin de copii frumoşi, făcuţi din dragoste.  După ani şi ani, a luat o româncă ca de Play Boy. El avea pretenţii. Ea, nu!

În toate zilele în care nu tună merg cu bicicleta prin parc. Începând de la copiii căraţi în rucsac, apoi cei cu trotinete, mai apoi cei cu biciclete, role, skate-board, toţi sunt frumoşi, toţi sunt făcuţi din dragoste de-o viaţă sau de-o vară. Nu vreau să aud de copiii rezultaţi dintre o pitzi şi o ceafă groasă! Sunt excepţii care, pe zi ce trece, ori li se îngroaşă ceafa ca de la tata, ori li se împuţinează mintea, ca de la mama.

Îi admir pe cei care miros a parfum şi sunt bine îmbrăcaţi. Sunt din ce în ce mai mulţi şi-s vorbiţi să-i lase de izbelişte pe cei raşi în cap, cu belciug în nas şi perlă în limbă. Am aflat la ce foloseşte perla, dar aşa se fac bijuteriile, nu copiii!  Pe la ore mici, trec cu bicicleta şi mai zăresc câte o pereche zgribulită pe bancă. Mi-aduc aminte de o vorbă. Aveam la cămin un coleg de ASE care venea aproape dimineaţa, se împiedeca de paturi sau dulapuri şi bombănea de ne trezea pe toţi ceilalţi trei.

– Ce-i mă Vali cu tine, la ora asta?

– N-am convins-o bă, n-am convins-o!

127 Responsesto “Uniţi în cuget”

 1. indiscreta says:

  Amuzant sfarsitul:)) De’alde Vali astia fac copii frumosi! Astia imi plac mie, care mai vin si a doua zi sa se convinga ei ca meriti sa mai incerce!
  indiscreta´s last blog post ..Sunt o comoara Ingroapa-ma!

 2. @Monica- important este să încerce la aceeaşi, nu în fiecare zi la alta…

 3. indiscreta says:

  Of course! La asta m-am gandit cand am scris.
  indiscreta´s last blog post ..Sunt o comoara Ingroapa-ma!

 4. Odille says:

  Buna Dimineata!

  Acest gen de contracte de casatorie, nu sunt de fapt mariaje, sunt “Cooperativa Drum Inainte”. 🙂
  Mie imi pare rau pt copii. Cind se nasc si cresc intr-o atmosfera cu dragoste si intelegere, pornesc in viata cu o bogata zestre emotionala si spirituala si cu alte valori, pe care le vor cauta si ei in mariajele lor. Daca, insa sunt expusi la o atmosfera anosta si rece, nu vor sti ca se poate si altfel si nu vor cauta. Vor pierde ceea ce este cel mai frumos in viata, dragostea in familie.

 5. Odille says:

  @ODLM, in privinta acestui subiect, al casatoriilor facute numai din interes politico-economic, eu am mari nedumeriri. Am avut si eu o colega de birou al carui tata era asa de mare in timpul lui Ceausescu incit si acum imi este teama sa-i spun numele. Si sotul ei a divortat imediat dupa 1989. Ma intreb, cum stau oamenii astia impreuna, cum de nu li se face rau? Alina spunea, pe blogul Simonei, cred, ca ea a fugit la tomberon imediat ce a gustat o sandwich cu sunca si cranberry. Aceste cupluri ar trebui sa aiba tomberoane peste tot prin casa, sau iau o doza zilnica de Emetiral? 🙂

 6. @Odille-nu prea stau împreună pentru că au divorţat după ’89. Fiecare cu ibovnica lui.
  Eu am fost coleg de film cu Lica Gheorghiu. Ea rula pe ecran şi eu mă uitam cu şcoala.
  Alina a fugit pe blogul Simonei să arunce sandwichul la tomberon. Nu pe ea, dând la raţe!
  Emetiralul ce face? Scoate greaţa de partener?

 7. Odille says:

  🙂 🙂 Lica Gheorghiu? Eu am vazut-o intr-un film, cind eram copil, era Zina Buna!

  Emetiralul era un medicament minune, pt disconfort din orice fel de sursa. 🙂 Cum eu aveam poseta plina cu tot felul de lucruri, utile si mai ales inutile, ca un treasure chest, intotdeauna aveam o cutiuta cu Emetiralul verzui, aveam si antibiotice, in cazul in care ma imbolnaveam subit, o cutiuta cu mentine, iconite de la minastirile din Moldova, si tot felul de alte lucruri de prim ajutor. 🙂

 8. @Odille- Pentru respiraţia gură la gură ce trusă fermecată ai?

 9. carmen says:

  Simpatic articolul ca si multe altele citite din urma. Imi place sa intru din cand in cand gasesc un umor interesant..
  Carmen

 10. Odille says:

  @ODLM, am Ruj , marca Mac (garantat 100% natural). Dar numai un pic sa spun culoarea. 🙂 Amplified Impassioned! 🙂

  Respiratia chiar daca este oprita pt minute bune, revine garantat. 🙂

 11. @Carmen- iar ai binevenit!

 12. iana says:

  Draga OMDLM,
  imi dai sperantze. sperantze de bine pentru Romania.
  daca lucrurile stau intr-adevar asa si avem mai multi copii facuti din dragoste si mai putini parinti cu cefe late si mame fara creier.. atunci chiar e de bine.
  sa mai zic si despre cit de bine e sa citesc scrierile tale? 🙂

 13. CristinaC says:

  Ce dreptate are iana… cat e de bine sa citesc scrierile tale.
  N-am inteles niciodata cum poti sa te casatoresti asa… ce inchisoare trebuie sa fie asa o viata!

 14. Odille says:

  ODLM, abia acum am observat ca in cuib este un elefantel. Probabil ca asteapta sa-i creasca aripioarele ca sa-si ia zborul.
  Cum in Toronto sunt foarte multe femei care poarta voal negru pe cap, pe fata, peste tot, din viteza am crezut ca s-a suit una dintre ele in cuib. 🙂
  Nu as fi buna de martor la niciun proces. 🙂

 15. @Iana- dai rar pe aici şi te înţeleg că ai o dulceaţă de grijit. Încă am imaginea ecoului de pe scunul din spate. Eşti drăguţă şi tare cu picioarele pe pământ. Chiar american fiind…

 16. @Odille-acum am observat rujul tău Big Mac. Am fost prin parc şi observ c-a fost o vânzoleală tare bucuroasă cât dădeam eu din pedale. De câte ori mă plimb cu fratele meu prin Viena, el mă trage de mână departe de femeile cu burka. Zice că pe sub gălăbiile alea lungi pot purta centuri de TNT sau, pe sub voal, ochi albaştri de neuitat. În ei. Ambele variante sunt periculoase aşa că, schimbăm magazinul.
  Meg Ryan sare ca o căpriţă pe portativ. Dacă s-au urcat macarale pe portativ, de ce n-ar face-o şi Meg?!

 17. Odille says:

  @ODLM, 🙂 fratele tau are dreptate, s-ar putea ca domnisoara, dintr-o emotie, sa activeze explozivul si atunci … nici nu vreau sa ma gindesc. 🙂

 18. Odille says:

  ODLM, de citva timp sunt numai intr-o alergatura. Imi organizez si re-organizez gindurile, asa ca unele comentarii le mai si amestec.
  Cred ca am vazut pe blogul Alinei un comentariu al tau la 6 dimineata, astazi.
  Daca ai descoperit secretul de a fi vioi si plin de energie fara sa dormi, te rog frumos sa mi-l spui si mie. Tot timpul mi-am dorit sa nu-mi mai pierd timpul dormind. Eu visez ziua, asa ca nu as pierde nimic. 🙂 🙂

 19. iana says:

  ODLM,
  las comentarii mai rar, e adevarat. dar sa fiu acuzata ca dau rar pe aici, asta e o nedreptate pe care o voi reclama. 🙂
  deschid blogul tau in fiecare zi.

 20. @Odille- domnişoarele nu se emoţionează la vederea unui cavaler. După câte le cunosc eu, trebuie să-l studieze, să-l descoase şi să-l însăileze, să-l anestezieze şi să-l trezească, să nu-i ofere mare lucru până nu i-a citit memoria.

 21. iana says:

  si pentru informarea generala, avem dubla cetatenie cu totii. puiului i-am luat certificat de nastere anul trecut. anul trecut a fost braileanca 5 luni. 🙂

 22. @Odille- la 6 am, ieri, mă pregăteam de culcare pentru că peste o oră trebuia să mă scol. O să am timp să dorm…când m-oi obişnui şi fără să mănânc.

 23. @Iana- Gândesc că şi voi aţi fost pui de brăileni.

 24. Odille says:

  @ODLM, cred ca este timpul sa strigi tare de tot dupa ajutor: HELP! HELP!
  Ai vazut ce mi s-a intimplat mie din cauza oboselii, nu am vazut elefantul din cuib, am crezut ca este o domnisoara! 🙂

 25. Odille says:

  @ODLM, dar daca domnisoarei deghizate incepe sa-i bata inimioara tare, BUUUM! BUUUM! BUUUM!? Ce se intimpla cu incarcatura de la talia mladioasa?

 26. @Odille- de oboseală şi eu te luam drept domnişorică fluşturatică, dar văd că eşti o doamnă nobilă-n simţiri. Nepereche. Mai ales că bei rom, noaptea. Poate şi-o havană? Merge cu rom cubanez. Cred că eşti o scumpă, noaptea, horbocăind la dulăpior şi dând peste comoara ascunsă de soţ.

 27. @Odille- încărcătura de la talia mlădioasă face explozie, sare veşmântul şi ea apare în toată splendoarea. Ăsta-i filmul! Regia eu, producător Natura.

 28. Odille says:

  @ODLM, dupa acesta intimplare, am vrut sa fac tort de biscuiti, crema cu rom cubanez, dar nu mi s-a dat voie. 🙂

 29. Odille says:

  @ODLM, havana nu! Poate asa : 🙂

  http://www.youtube.com/watch?v=QgbntWU7pG8

 30. @Odille- Romul cubanez într-o cremă este o împietate, este ca şi cum ai băga Rolls-Royce-ul prin hârtoapele de la lizieră. Şi în plus de asta, tortul de biscuiţi nu se face noaptea.

 31. Odille says:

  Buna Dimineata!
  @ODLM, am inteles si de la sotul meu ca este o blasfemie sa inmoi bicuiti in rom cubanez, indiferent cit de gustos ar fi tortul. 🙂 🙂

 32. CristinaC says:

  Buna dimineata. E frig afara, masina era inghetata, mi-ar prinde prinde un rom cubanez… nici de muncit n-as ma putea spre marea bucurie a mea!

 33. @Odille- Tu vorbeşti cu “s” ? Se spune “biscuiţi” nu “bicuiţi” şi “rrrom cubanez” nu “om cubanez”.

 34. @CristinaC- în maşina de îngheţată torni puţin rom cubanez şi stai acasă pentru că n-ai voie să conduci cu rom la bord.

 35. CristinaC says:

  …hm ce idei imi dai! De fapt sa iti spun un secret… nu vreau sa stau acasa vreau sa vin la birou si sa nu muncesc ci doar sa “ma legan” printre blogurile voastre faine… sa citesc e-mailuri… sa povestesc la telefon…Acasa si cand sunt moarta/coapta tot fac treaba.

 36. Odille says:

  @ODLM, 🙂 exercitii pt a pronunta “rrom cubanez” incerc de ceva timp, dar de “s” nu bagasem de seama.
  Cred ca l-am papat ca sa nu-mi mai dea de furca. 🙂

 37. Odille says:

  Cristina C, dimineata am pierdut notiunea timpului cu computerul si apoi a trebuit sa o zbughesc pe usa. Totusi nu cred ca inghetase, dar nici cald de sa se intinda mitzele la soare, nu era.

  ODLM, stii ca este lege in Canada ca nu ai voie sa ai in masina numai un baseball bat, pt ca este considerat arma. Daca ai si manusa de baseball totul este OK. 🙂

 38. oachi says:

  CristinaC, eu propun ca Odille sa iti dea sarcina de serviciu sa-i aduci niste rrom de la mama lui, ca sa nu observe sotul ca s-a micsorat nivelul din casa 🙂
  Astfel, toata lumea e impacata : tu ai sa te opresti sa savurezi o Cuba Libre pe malul oceanului si te intorci … hmm, oare cum vei fi la intoarcere ? ;), Odille va avea romul preferat pentru crema , iar sotul si-a pastrat intact deliciul…
  Eu ? Eu vin dupa tine si maine, sa ma “pierd” pe una din insulitele alea din Caraibe 🙂 !
  http://www.youtube.com/watch?v=nEJVt9nT1io
  oachi´s last blog post ..AM O TACERE CUM PROCEDEZ

 39. CristinaC says:

  Oachi… hai sa fugim in Caraibe…sa lenevim putin pe o plaja…aducem si Rom pentru Odille si eu imi pierd jobul probabil ca nu mai am nici o zi de vacanta pana la anul in iulie.

 40. oachi says:

  Pai nu zi ca vrei concediu, zi ca ai asaa ….o criza … existentiala, nu stii ce-i cu tine si trebuie sa te regasesti ( asta am auzit-o eu de la un angajat ce tocmai se reintorsese din concediu de nici o luna 🙂 si mai vroia vreo cateva zile , daca se poate… )! Poate tine.Daca nu, macar ai incercat :)!
  oachi´s last blog post ..AM O TACERE CUM PROCEDEZ

 41. CristinaC says:

  Oachi, oricum nu am fost privita prea frumos pentru ca am lipsit 4 saptamani… trei de vacanta o sarbatoare si 4 zile de rcupereari stranse timp de un an. Pe aici lumea nu pleaca brambura in Europa 4 saptamani.
  Acum si daca as avea o criza existentiala … nu-mi da nimeni nimic decat cu un certificat medical ( care n-ar fi greu de obtinut ca tot ma doare genunchiul) dar atunci nu pot pleca in caraibe si trebuie sa stau acasa cu soacra care e in vizita

 42. oachi says:

  Ah, atunci mai bine la serviciu, nu 🙂 ?
  Parca eu pot sa plec ?!? Dar macar sa ne visam la plaja si sa na faca umbra doar umbreluta de la cocktail …
  oachi´s last blog post ..AM O TACERE CUM PROCEDEZ

 43. CristinaC says:

  OK, visam. Tu fugi la culcare!

 44. Oachi says:

  Da, am fugit :)! O noapte buna tuturor care au de dormit, zi buna celor care mai au inca zi ( sau poate si celor care fac din noapte, zi?) !
  Oachi´s last blog post ..AM O TACERE CUM PROCEDEZ

 45. @Odille- Fii pe pace! Şi eu când eram ca tine tot “bicuiţi” spuneam.

 46. Odille says:

  In Canada este de preferat sa nu ne luam concedii medicale. Ne ducem la birou racite si incercam sa aratam vioaie ca niste caprioare. 🙂

  Dar putem visa la vacante. 🙂
  Hotel Melia Varadero – Cuba

  http://www.solmeliacuba.com/cuba-hotels/hotel-melia-varadero/

 47. @Odille- mi-a mai rămas doar mănuşa. Bâta am pierdut-o într-o încăierare pentru o fată. Apoi am pierdut şi fata. Mi-aţi mai rămas doar voi toate şi mă port cu mănuşi.

 48. @CristinaC- oachi zice că ai rom de la mama lui. Taică-su, nu ştii cine-i? Sau îi plăteşte doar pensie alimentară pentru studii la Havana?

 49. @Cristina- Te-ai regăsit? Uite, Oachi a făcut-o deja, dar nu era singură.

 50. Odille says:

  Noapte Buna Oachi!
  @ODLM, nici nu ma pot gindi sa-sti spun Noapte Buna la ora asta. Cred ca tu atunci cind vine seara treci pe fus canadian. Mai ai citeva ore bune sa zburzi de minutza cu computerul. 🙂

  Acum , m-am complexat si trec la repetitii pt literele “tz” si “s”.
  Un exercitiu: “Tzintzarul tzitzie pe tzitzina!”. 🙂

 51. @Odille- “Un exercitiu: “Tzintzarul tzitzie pe tzitzina!”. Exerciţiul îl faci pe româneşte, sau pe canadiană?
  Nu mă culc. Aştept provincia.

 52. Odille says:

  @ODLM, pe romaneste pt ca localnicii oricit ar auzi de “r”, nu vei citi nimic pe chipul lor. M-ar transfera la operator de limba franceza. 🙂
  In Romania este diferit. Aud fel de fel de interpretari ale frazei: Catelul face mrrrr….!

 53. Odille says:

  Toata noaptea trecuta nu am putut sa dorm si m-am perpelit de grija si emotie pt salvarea minerilor din Chile. Nu glumesc niciun pic. Am aprins o luminare si m-am rugat sa fie bine.

  Astazi am auzit la stiri ca unui dintre ei a cerut sa fie asteptat de iubita lui, nu de sotie. Omul a fost sincer si dupa intilnirea cu moartea a vrut sa vada pe cea pe care o iubeste, dar imi imaginez ce a fost in inima sotiei.De ce mai stau oamenii in asa fel de mariaje nu voi intelege niciodata.

 54. @Odille- După 69 de zile în subteran, o fi dat divorţ omul…
  Cum oare au rezistat totuşi 17 zile fără nicio comunicare cu exteriorul? Fără speranţă, fără apă şi mâncare…

 55. Odille says:

  @ODLM, cumplit! Nu stiu cum si-au pastrat mintea intreaga.
  Eu am facut atacat de claustrofobie intr-un hotel Novotel, la aeroportul din Franfurt. Avea o ferastruica agatata sus si mie imi intrase in cap ca nu am aer. 🙂
  Crede-ma ca ma rog pt ei.

 56. Odille says:

  Sorry, am vrut sa spun “atac”.

 57. @Odille- Sunt de compătimit, ce-i drept!
  Novotel, oberlichturi mici şi sus? Nu dădeau şi măşti de oxigen pentru aşa o scumpete?

 58. CristinaC says:

  Omule…m-am regasit urgent. Am ajuns acasa am pregatit cina, am servit-o si pe urma am dus-o pe mama soacra intr-o vizita la o cunostiinta pe care nu as putea spune ca o iubesc prea mult. Apoi am remorcat sotul de la universitate si acum m-am regasit cu voi.
  Odille si eu m-am rugat asera uitandu-ma la TV. Cred ca multi au facut-o. Ce-o fi in sufletul oamenlor aia… numai ei stiu
  Noapte buna

 59. Odille says:

  @ODLM, cind am citit comentariul tau, am crezut ca “scumpete” se refera la mine. 🙂
  Gata, mi-am dat seama ca sunt prea alintata, daca inteleg asa. 🙂

  Mi-am revenit. Pt ce pret cer pe camera, ar trebui sa fi avut si spa in ea. 🙂

  Insa sotul meu a fost un inger. Nu stiu de unde a avut atita rabdare pt a ma convinge ca trebuie sa respir daca vreau aer.

 60. Odille says:

  Cred ca imi tineam respiratia, altfel nu-mi explic cum de nu m-am dus la receptie pt a cere o alta camera.
  Intr-un hotel la Nisa, atit i-am siciit pe cei de la receptie incit mi-au dat un lant cu chei, sa ne alegem noi camera. Pina la urma am ales prima camera pe care o primisem. 🙂
  Ne-am obisnuit cu confortul din hotelurile americane.

 61. Odille says:

  Cristina C, cred ca eu asa m-am jelit dupa ce am ajuns aici, de atita dor, incit nimeni din familiile noastre nu a dorit sa imigreze in Canada.
  Insa tare duc lipsa rudelor de orice grad. As vrea sa avem si noi pe cineva, aici.

 62. Odille says:

  Noapte Buna!

 63. Odille says:

  Cristina C, te rog sa ma ierti, cred ca se intelege gresit ce am vrut sa spun. Stiu cum este cu vizitatori, am trecut si noi prin fel de fel de peripetii. Numai ca atunci cind nu avem pe nimeni, le ducem dorul.

 64. CristinaC says:

  Odille eu inteleg numai de bine intotdeauna.
  Stiu la ce te referi dar eu in ultima luna am avut casa hotel cu pensiune completa si mai stiu si ca mi-o fac cu mana mea pentru ca ii iubesc pe oameni. In afara de asta am o mare slabiciune sau cum spun cei de pe aici de pe la resure umane, weakness: nu pot spune NU.

  Noapte buna

 65. CristinaC says:

  resure=resurse

 66. carmen says:

  Scriind in “viteza” se pot face multe greseli de scriere. Asta mi-a adus aminte de ceva interesant primit pe e-mail cum creierul nostru proceseaza informatiile. Daca un cuvant are prima si utima litera corect pusa si cele din interior sunt amestecate, dupa primul cuvant creierul se adapteaza si se poate citi. Explicatia este ca noi citim cuvantul si nu literele folosindu-ne de logica experimentala.
  Exemplu:
  “Pe bzaa ueni sudtii a ueni uvetsniariti egzlene, nu arentortmapa in ce odnrie satn lierte le itnr-un cvunat.”
  Interesnt…

 67. Fetelor, vă rog să mă scuzaţi! Încă dormeam la 5 dimineaţa.

 68. @CriatinaC- soţul tău termină universitatea după ora cinei? Soacra ta are o cunoştinţă în Toronto? Îţi strică dosarul…

 69. @Odille- acum descopăr şi eu că “scumpete” se referea la tine şi cred că asta am vrut să spun.
  La Nisa, cu lanţul de chei în mână, nu aţi dat şi peste oameni care dormeau liniştit?

 70. @Carmen- În bzaa stdiuiorl mle văd că prtaicpi itnes la contamerii. Etşi bievnientă.

 71. Odille says:

  Buna Dimineata dragilor!
  Este 5.30 AM si trebuie sa o zbughesc pe usa in 30 minute. O zi buna de tot va doresc.
  🙂

 72. carmen says:

  Tocmai plec la munca si comentariul tau mi-a adus un zambet placut. Multumesc pentru primire.

 73. @Odille- cu bicicleta la 5.30 AM?

 74. Odille says:

  @ODLM, da, cu copertina. 🙂

  Mai am citeva minute de stat la computer. Ce bine!
  Cred ca este deja addiction. 🙂

 75. Odille says:

  Cristina C, dar si hotelul se mai inchide pt renovari, citeodata. 🙂

 76. Odille says:

  Va rog sa ma intelegeti ca dupa un numar bun de ani petrecuti in vacante in SUA, ne-am invatat cu confort, aer conditionat si mai ales liniste.
  Intr-o vacanta la Nisa intr-un Iulie, ne cuprinsese o stare de nebunie din cauza caldurii si mai ales a motocicletelor de pe strada care faceau un zgomot ingrozitor, zi si noapte.
  Eu faceam naveta camera-receptie, in timpul noptii, insa nu luam liftul, de teama ca cei de la receptie sa nu ma blocheze in lift, pina dimineata. 🙂 🙂

 77. Odille says:

  Carmen, acel articol pare corect la prima vedere, insa ai vazut ce am patit eu cu “scumpete”. 🙂

 78. CristinaC says:

  Buna dimineata… la mine
  Omule sotul meu a terminat de mult universitatea acum ii ajuta pe altii mai tineri sa o termine; soacra are cunostiinte multe si toate domeniile.

  Odille hotelul se renoveaza partial si nu se inchide mai niciodata. Te anunt cand e mai gol si te invit.
  Si da, Odille are dreptate este deja addiction omule… uite-te la mine cum ajung la birou in loc de outlook cu sedinte si programari o caut pe ana cu merele.
  Carmen eu stiu ca asa e, cum zici tu si eu inteleg totul scris in graba si aiurea dar ma gandesc ca o sa spuneti ca am uitat sa scriu..
  Va urez o zi buna.

 79. Aţi văzut ce-a păţit “scumpete” cu Odille?
  Odille, care articol postat de Carmen?

 80. @CristinaC- întrebarea, de fapt, era pentru a mă lămuri dacă voi luaţi cina şi apoi te duci să-ţi culegi bărbatul de la Universitate.

 81. CristinaC says:

  Omule…pe sot la-m recuperat la 9:15… Fiul, soacra, nepoata trebuie sa manance pana la aceea ora si se pare ca le place cand pregatesc eu cina…

 82. CristinaC says:

  uite ca m-am grabit iar:l-am

 83. Odille says:

  Abia acum am ajuns acasa si cred ca toti sunteti la nani-nani, cu exceptia Cristinei, care la ora aceasta isi incepe activitatea de acasa. 🙂
  Astazi avem o zi de toamna, cu o ploaie agasanta si rece. Culorile toamnei sunt frumoase, toate nuantele de roscat, amestecate cu auriu, dar nu sunt culorile mele. Cind vine toamna, eu intru in perioada de asteptare a primaverii. Voi avea o asteptare cam lunga, dar sunt fericita pt ca stiu ca va veni. 🙂 🙂

 84. Odille says:

  @ODLM, scuze, am vrut sa spun comentariul lui Carmen, nu articolul.

 85. Odille says:

  Cred ca ma voi ma juca pe aici singurica, se pare. :
  ODLM, te rog frumos sa nu schimbi inca postarea, pt ca as vrea sa atingi 100 de comentarii in curind.

 86. Odille says:

  Un mesaj dragut abia primit:

  Lala, the 10 year old King Penguin is so smart – he walks to

  the fish store with his little backpack to shop for fresh fish every day.

  This is so cool! Turn your sound up.

  Click Here:

  http://www.flixxy.com/pet-penguin-goes-shopping.htm

 87. Odille says:

  @ODLM, scuze, nu ti-am raspuns la o intrebare, re: “intersectie”.
  Pt venirea in Canada, sfatul meu este sa fie la intersectia intre primvara si vara. 🙂
  Iar motivul ar fi o viata linistita, atit de linistita incit sa ai impresia ca viata sta in loc. 🙂
  Sper sa am si acordul Cristinei C.
  Avem un prim ministru pe care rareori il vedem, sau auzim. Citeodata parca mai auzim pe ministrul de finante piuind un pic. Opozitia la ora actuala incearca sa faca niste valurele, dar care se pierd inainte de a ajunge la mal. Ca urmare, o viata in hamac.
  Pt a ne ennerva si a simti ca traim, citim ziare rominesti. 🙂

 88. E cam de noapte bună la mine, curând de bună dimineaţa.

 89. CristinaC says:

  Odille sunt de acord cu timpul ales de tine… mai-iunie e perfect pentru a-l astepta pe ODLM la intersectie… chiar si la aeroport.
  Sa stii ca si eu am inceput sa astept primavara… ma gandesc sa incerc sa hibernez peste iarna.

 90. CristinaC says:

  Oare sunt in stare sa ajung singura (ca voi, chiar si Odille dormiti) la 100 de comentarii?

  De fapt mai putem comenta si maine pe aici, nu-i asa?

 91. @Odille-m-am obişnuit cu viaţa trepidantă, politic, social, economic, inter-relaţional, ostăşească, enervantă la cozi. Dacă viaţa-i în hamac, voi ce comentaţi? Viaţa din patria noastră?

 92. CriastinaC- mai-iunie? Abia atunci se intersectează primăvara cu vara? Mai bine mă aşteptaţi în Maldive. Vin superslim, cu Cressida şi menajera.

 93. CristinaC says:

  Omule depinde de cheful primaverii/iernii canadiene… In general primavara dureaza o saptamana si da vara buzna peste ea dar s-a intmaplat si sa avem snowday in 8 aprilie… eu am spus asa c sa fiu sigura ca e piscina deschisa si te simti bine la noi…

  Menajera poti sa o trimiti par/avion saptamanal si pe Cressida poti sa o lasi acasa daca vii superslim.

 94. @CristinaC-mulţumesc de invitaţie. Dacă apa din piscină nu este îngheţată, dacă ai îngheţată, dacă sunt petale de flori de cais în piscină, dacă BBQ este chiar pe buza piscinei, dacă muşcatele nu muşcă şi câinele nu mă latră, atunci iau bicicleta într-o după-amiază şi te fluier de la poartă aşa: pfu-pufi, pfu-phi -pufi, diez. Dacă auzi altă melodie, să nu vii! Sunt spammeri!

 95. CristinaC says:

  Omule… in Canada in weekendul cudin jurul lui 21 mai ( Victoria Day, ziua regalitatii) se declara vara si tot omul deschide piscina care e rece inca dar nicidecum inghetata. Inghetatq am intotdeauna caci nu esti singurul mare amator (trebuie sa spui din care vrei sa fac provizii) N-am cais! Flori de mar de la vecinu’ sunt OK? BBQ e pe langa, foarte aproape, muscatele sunt civilizate si caine n-am ( aceasta fiind alta durere de-a mea). Nu trebuie sa fluieri… intra direct!

 96. Odille says:

  ODLM, in Toronto, noi nu prea avem ocazia sa purtam pardesiu. Trecem de la iarna la vara, asa cum spune Cristina C.
  Am inceput sa avem niste ierni blinde, cu foarte putina zapada. Am avut si ani cind doream sa avem zapada, macar de Ajun de Craciun.

 97. Odille says:

  Dupa ce ma intorc din Romania, apreciez mai mult linistea de aici. Ne putem enerva si daca ne uitam pe canale americane, din cauza asta nu cumparam unele canale.
  Cel mai frumos este cind mergem in vacanta in Carolina, sau chiar Florida. In Carolina in primele zile maninc jaratic, cind ii aud pe localnici vorbind rar si cintat. Am impresia ca pierd timp. Apoi ma relaxez si-mi sunt dragi.
  In Florida, cind inchiriem o casa, primim TV cu un abonament de baza. Vedem filme de acum vreo 30-40 de ani, cu un cal Ed care vorbeste 🙂 si fel de fel de alte programe dulci si nevinovate.

 98. CristinaC says:

  Odille tu ai pardesiu?

  Eu sunt Ok cu iernile blande… daca ninge in ajun de Craciun si tine pana pe 2 ianuarie eu sunt foarte multumita!

 99. Odille says:

  Cristina C, cu citiva ani in urma, am spus ca iubesc hainele (rochii, taioare, bluzite, fustite) si mi s-a atras atentia ca este un pacat sa spun asa ceva. Am intrebat care pacat ar fi mai mare sa mint ca nu le iubesc, sau sa le iubesc si sa spun adevarul. 🙂
  Raspunsul meu la intrebarea ta este ca am citeva pardesie, pe care nu le port, dar imi sunt dragi.

  Cristina, mie toamna mi se pare trista, culorile frumoase rosiatice imi spun ca natura moare. Iubesc primavara si vara, din toata inima. Insa de Ajun de Craciun imi place sa fie un pic de zapada pt a-mi aduce aminte de Craciunurile copilariei. Si cel mai important, cum sa vina Mos Craciun cu sania, daca nu este pic de zapada? 🙂
  Imi place si atunci cind ninge pufos si eu sunt in casa. Dar as dori ca iarna sa fie numai o luna.

 100. CristinaC says:

  100 de comentarii!

  Omule ce fete bune ai pe blog!
  Care stiu si sa se si laude!

 101. @CristinaC- eşti un suflet deschis, ai îngheţată( pe băţ de ciocolată), ai BBQ, ai muşcate cizelate, ai vecin un măr, n-ai gard, n-ai un ham dog, deci intru…fluierând.

 102. CristinaC says:

  Abia astept omule…
  Imi inchipuiam eu ca inghetata trebuie sa fie de ciocolata dar sper sa nu te dezamagesc caci am gard ( e obligatoriu cand ai piscina, ca sa nu cada in piscina copii alora de pe strada ca betivi nu sunt pe strada mea)
  Pe BBQ ce doresti sa pun?

 103. @Odille- şi eu am încercat să cumpăr CNN, dar cereau cu 100 usd mai mult decât le oferisem eu la tratative.
  Şi la mine la bloc era un măgar care vorbea toată ziua. De aceea mi-am luat casă cu câine care doar latră.

 104. Odille says:

  102 comentarii! We reached our goal, cu mare placere. 🙂 🙂

 105. Odille says:

  @ODLM, m-ai incuiat complet. Ce inseamna CNN si de unde magarul?

 106. @CristinaC & Odille- eu n-am pardesiu, dar n-am nici vreme. Pe zăpadă port mănuşi şi lopată.

 107. @Odille-e păcat să iubeşti hainele. Trebuie să fie şi ceva înăuntru…

 108. @Odille- ai comentat că atunci când ajungeţi în Florida şi închiriaţi o vilă, sunt unele canale care dau filme cu cai vorbitori ca Ed. De asemenea, nu cumpăraţi unele canale americane. La astea două chestii s-a referit comentariul meu. Te-ai descuiat?

 109. Odille says:

  ODLM, multumesc ca m-ai lamurit. Imi faceam griji ca am scris cine stie ce mesaj cu mai multe intelesuri. 🙂

 110. CristinaC says:

  Ok.. Care e noul target? 150?

 111. Odille says:

  Cristina C, 150 va fi nimic pt noi! 🙂

 112. Odille says:

  “Va” se referea la target. 🙂

 113. CristinaC says:

  Pai sa incercam usurel, usurel sa indeplinim planul de 150… ne trebuie un time line????

 114. Odille says:

  Cristina C, nu pregatiti un dovleac mare si frumos, sculptat de baieti si cu o luminare inauntru?

  Eu am fost surprinsa, cind am venit in Canada, ce pregatiri fac unele familii pt primirea vizitatorilor. Casetofoane cu sunete infrocosatoare, joc de lumni, paianjeni imensi care cad din tavan, schelete miscatoare, sau schelete care ies din cite un cufar, intreaga familie costumata. 🙂

 115. De Haloween, spiritele rele nu se alungă îmbrăcându-te tot ca ele. Mai la îndemână este o lopată sau o furcă, ca la Bobâlna.

 116. Odille says:

  De fapt acest Halloween este o sarbatoare a fricii si a santajului. Spiritele rele vin in vizita si oamenii pt a se apara, se deghizeaza tot in spirite rele pt a le induce in eroare si a fi lasati in pace, dar si pt a nu fi recunoscuti.
  In acelasi timp dau ofrande spiritelor rele pt a le imbuna.

  In general adultii se deghizeaza in caractere negative, insa copiii sunt o dulceata. Fetite imbracate in Minnie Mouse, buburuze, zine, fluturasi. Baieteii imbracati in Bat Man, Superman si in tot felul de alti curajosi.

 117. Odille says:

  Adultii organizeaza petreceri si inchiriaza costume cu mult timp inainte de Halloween.

 118. CristinaC says:

  Halloween night este in 31 octombrie, in noaptea dinaintea zilei de 1 noimbrie, numita si Allerheilige sau All Saints la catolici ( poate si le evanghelici) sau ziua mortilor in Ardeal, unde si religia ortodoxa a imprumutat acest obicei, frumos de fapt, de a-si aminti de cei dusi dintre noi. Se merge la cimitir unde mormintele sunt pline de flori de toamana si se aprind lumanari multe. E o lumina frumoasa si blanda seara in toate cimitirele… in Brasov.

  In seara dinainte, se alunga spiritele rele speriindu-le… de Haloween. Si ca sa nu ne sperie prea tare le dam cicolata si bomboane..

  Odille baietii mei nu mai au fun decorand casa si gradina… probabil vor relua obiceiurile cand vor avea copii.

 119. De Sânziene, la noi la Mall, se sacrifică câte o fată frumoasă, care se dezbracă la cabină şi iese prin audienţă, într-un mini până la bărbie. Mă nimeresc mai mereu prin preajmă, pentru că fetele astea nu ţin seamă de astfel de sărbători, n-au calendar în cap.

 120. CristinaC says:

  Te rog sa nu te legi de Sanziene… Nu se dezbraca lumea ci doar se descalta si nu la mall ci prin iarba umbla lumea desculta…
  nunta mea a fost de Sanziene si daca primul copil era fata ( eu am fost convinsa ca e baiat) l-ar fi chemat Sanziana… Oare cum l-ar fi strigat pe aici?

 121. Odille says:

  Cristina C, Sanziana ar fi fost foarte frumos, dar nici nu pot sa-mi imaginez cu i-ar fi spus aici, probabil “Suzie”.

 122. Oachi îşi culcă musafirii. Vine ea!

 123. CristinaC says:

  Oachi e rupta de oboseala… si omule numai tu functionezi si in regim nord-american… resutl lumii in Ro face nani

 124. Odille says:

  Cristina C, poate este un semn ca ODLM ar trebui sa se transfere pe continentul asta. 🙂

 125. CristinaC says:

  Pai eu zic sa-i spunem ca are tot suportul nostru… dar oare Ilinca ce zice? Crezi ca ea vrea?

 126. Odille says:

  Cristina C, parerea mea este ca daca Ilinca ar fi vrut, acum erau deja transferati. Cred toate Ilincile au un important cuvint de spus in privinta emigrarii. 🙂

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: