search
top


Croaziera 3

În trecere pe la Polul Nord, de la vest la est, care este mai prejos.

Ilinca îşi aranja bigudiurile pentru somnul de după amiază. Erau cele moi, din burete de Bruxelles ( eu i le adusesem din China), colorate şi caraghioase, dar foarte eficiente pentru a visa color. Cu ălelalte visează arici verzi pe pereţi. M-am scuzat împreunând palmele, aşa cum fac când cer voie la o bere şi am primit aprobarea fără tânguieli de prisos, tocmai pentru că nu aveam băieţii prin preajmă pentru una mică. Mă duceam să fac rezervarea unei mese pentru balul din seara balului.

O corcitură între Scaraoschi şi Duhul Bun m-a împins către recepţie. Am comandat un buchet mare de tuberoze, o bumaga şi plaivaz şi l-am rugat pe Alioşa să-i dea telefon Ilincăi la camera noidoi ( dacă tu citeşti asta, să ştii că m-am gândit la tine) şi să-i explice confidenţial că eu sunt la cofetăria “Le Savarien” cu pianista rusoaică şi că îi dau cu linguriţa, joffre.

Tacticos, am luat-o înspre cofetărie, mi-am găsit o masă cu vedere, am cerut o vază pentru tuberoze şi am scris un bilet. Apare şi Ilinca cu un bigudiu uitat asupra ei. Noroc că nu s-a uitat la tuberoze că altfel privirea ei le-ar fi ofilit. S-a aşezat la masă timid şi după ce s-a uitat în toate punctele cardinale m-a întrebat din priviri unde-i. I-am făcut un semn cu barba să deschidă biletul:

“Dragă Ilinca, nu te aştepta să dai peste cine ştie ce pianistă. Numai tu îmi păşeşti uşor pe clapele sufletului şi-mi dai a înţelege că liedul iubirii are o trăire veşnică. Fi-mi alături ca şi până acum. Vom savura împreună asfinţitul. Al nostru.”

Ilinca a sărit ca un arc en ciel, m-a sărutat părinteşte direct pe buze (era extaziată şi confunda noţiunile), a îmbrăţişat tuberozele luându-le tot parfumul şi a lăsat restul de ruj pe bilet. Eram singuri şi chiar dacă ar fi fost tot personalul, tot aşa s-ar fi manifestat. În fond, îi dădusem o nouă dovadă de iubire, ceea ce în psihologie se numeşte” bucurie cu germeni de boacănă şi certitudinea unui final cu năbădăi”. Cofetarul ne-a urmărit prin camera ascunsă şi a venit la masă cu două joffre cât borcanul de castraveţi bulgăreşti şi o sticlă de şampanie Perrier-Jouet cât un paltonaş stil manta militară. Credea că sărbătorim ceva. A fost bucuros să afle că noi aşa suntem în fiecare zi chiar dacă, tocmai atunci, Ilincăi îi căzuse bigudiul în pahar. Îl mai avem şi acum. Le miroase a şampanie tuturor musafirilor şi tot ei spun că tare ar merge cu nişte mici şi varză. Nişte mocofani. Trebuie să le cultiv gusturile.

Am trecut îmbrăţişaţi pe lângă recepţie. Alioşa se uita complice la noi şi cu cealaltă mână o mângâia pe pianistă, care nici nu bănuia câtă bucurie născuse simpla ei absenţă. Ne îmbrăcam pentru balul de seară. Rochia Ilincăi, în tonuri de galben cu gradiente verzui, decoltată în “V”, fără mâneci, cu pliseuri pe toată clavicula şi cu talia marcată de o cordeluşă albă, se asorta perfect cu fracul şi papionul meu.

Sala de bal se întindea pe două etaje, de pe punte până pe suprapunte, legate între ele de o scară de marmură cu irizaţii burgundi. Mâna curentă din lemn solid şi cu baluştri sculptaţi cu basoreliefuri ale Zeiţei Afrodita, zeiţa baluştrilor. Coloanele erau îmbrăcate tot în aceeaşi marmură şi dacă n-ar fi scris pe ele “Made in China” aş fi jurat că-i de la Videanu. Masa noastră era perfect rotundă, cam ca acelea pe care le organizează KFC cu studenţii care-şi vând cartela şi participă la un astfel de festin o dată pe lună. Un Campari-orange a destins atmosfera. Eram cu ricşa, aşa că am cerut încă un rând după ce îl băusem şi pe cel al Ilincăi. Ea a vrut câteva ape plate cu un presărat de petale de trandafiri de Dijon de pe axa Washington-Londra-Bucureşti, return.

A început un cafe-concert în surdină. Ambianţă plăcută, iar lumânările parfumate aduceau un miros îmbietor de beef-steak de Argentina, dinspre bucătărie. Orchestra cânta în semi-obscuritate şi n-aş fi observat etnia lor dacă nişte dinţi din clasicul material de clanţă nu mi-ar fi strălucit cu aplombă. Arborau un zâmbet profesional şi ar mai fi stat la locul lor dacă nu m-ar fi văzut că duc mâna la buzunarul de la piept ca să-mi scot ceasul ( eu), ca să le dau o sută, ( ei). A început imediat o “La Cumparcita” şi dansul ne-a cuprins. Ringul era plin de dansatori.

Văd că se apropie de noi o pereche, el înalt, cu păr cărunt şi-mi cere elegant permisiunea de a o invita pe Ilinca la dans. Eu, cuprins de maniere, i-am invitat la rându-i, partenera. Era un pic mai urâţică decât poza mea din buletin. Ilinca mi-a făcut un semn aprobator din cap. Cred şi eu! La asemenea arătări am voie. Merci frumos! Doamna avea un ceas cât un acvariu, mare, greu, că dacă nu i-aş fi susţinut eu mâna, gravitaţia şi-ar fi văzut de legea ei. Călcătura îi era grea de parcă avea anvelope de iarnă când dădeau de dâmburile pantofilor mei. Semăna tare cu bocitoarea din satul meu, pe care mi-o punea mama la telefon de câte ori mă părăsea ea, cea care era luată de un bărbos şi condusă până în buza uşii.

Era totuşi plăcută la vorbă şi nu m-a mirat prea tare când mi-a spus:

– I’m a countess, you know.

– My name is Vlad. Ţepeş Vlad. Count Dracula Ţepeş Vlad.

Ea chiar era contesă. Mi-a arătat legitimaţia. După ce s-a terminat dansul, însoţitorul ei ( care nu era conte, doar fante) mi-a adus-o pe Ilinca, iar contesa a făcut un gest uimitor. Văzând că Ilinca nu poartă nicio bijuterie la aşa un decolteu generos, şi-a scos colierul ei şi m-a rugat să i-l închid Ilincăi la gât.

Am rămas buni prieteni şi ne trimitem e-mailuri aproape în fiecare zi.  Am invitat-o la curtea noastră şi ea a zis că vine ea, cu curtea ei. Ce-o fi înţeles? Oricum, este binevenită.

Croaziera nu s-a terminat. Dacă-mi scrieţi şi voi, am să vă mai povestesc.

100 Responsesto “Croaziera 3”

  1. Odille says:

    @ODLM, cind am citit ce ai scris despre Ilinca (“S-a aşezat la masă timid”), daca nu eram o lady, m-as fi tavalit de ris pe covorul persan. Nu-mi ramine decit sa chicotesc gratzios. 🙂

    Eu, intr-o situatie similara, cred ca veneam ca o pala de foc, arzind si corabia in cale. Cu catarg, cu tot! 🙂

    M-am cam intristat, pt ca ai vorbit despre Joffre, si m-am dus cu gindul la mesajul primit pe Internet, si la Generalul Joffre. De aici m-am gindit la paltonasul acela superb in stil manta militara. 🙂

    “În anul 1920, Generalul Joffre (foto), a fost primit de Regele Ferdinand şi Regina Maria, decorând pe Regele Ferdinand cu “Medalia militară franceză” şi “Crucea de Război” a oraşului Bucureşti. Fraţii Capşa, cu ocazia acestei vizite somptuoase, s-au gândit că în onoarea generalului să lanseze o nouă prajitură de ciocolată, în forma cilindrică de petit-four, exclusiv din cremă şi glazură de ciocolată. Componenţa era hotarâtă, însă fraţii Capşa nu ştiau ce denumire nouă să-i dea, întrucât celelalte aveau denumirea de palete, cornete, bezele etc. Ideea le-a venit spontan… şi au lansat petit-four-ul purtând chiar numele generalului… deci Joffre, în cinstea acestuia, denumire purtată şi în zilele acestui secol, la care s-a adăugat şi tortul cu cremă Joffre.”.

  2. @Odille- ea este o doamnă şi are un comportament crescendo. Aşteaptă să-i spun cunoscuta scuză “nu este ceea ce pare, lasă-mă să-ţi povestesc!” şi apoi încet-încet ar începe un tărăboi mocnit, dar cum eu nu i-am dat ocazia, pentru că nu m-a prins niciodată ( glumesc, nu-i aşa?) nu ştiu cum s-ar comporta. De fapt, tuberozele cred că m-au trădat. Sunt florile ei şi ar fi fost prea mare coincidenţa să-i placă şi rusoaicei.
    Catargul n-are nicio vină. El are legile lui.

  3. Odille says:

    Buna Dimineata si o duminica Frumoasa!

    @ODLM, m-ai pus pe ginduri. 🙂 S-ar putea ca eu sa fi imprumutat niste gene din filme “Western”, in care “They shoot first and then investigate”. 🙂

    Voi sfatui si eu pe sotul meu sa poarte tot timpul la butoniera flori de Nu-ma-uita si acel semnal il voi intelege intr-o clipa. 🙂

  4. Odille says:

    Sorry: am vrut sa scriu “Duminica”.

  5. Odille says:

    Nu am stiut de ce aveam numai vise roz, de miine voi cauta bigudiuri curcubeu! 🙂

  6. CristinaC says:

    Daca as fi Ilinca…nu as fi luat in serios telefonul lui Aliosa.Si pentru ca (din pacate) nu sunt Ilinca as fi venit pe furis din partea aceea din care nu ma poti vedea cand vin, sa stiudiez intai pianista. In functie de pianista as fi actionat… in mai multe feluri.

    Mie nu imi cumpara nimeni bigudiuri, jofre, sampanie si nici nu ma invita la dans sau la o portie de asfintit. Probabil fiindca am parul scurt!

    noapte buna

  7. Odille says:

    Buna Dimineata Dragilor!

    M-am trezit foarte tirziu, la 7.30. Mi se pare ca am lenevit, ca am pierdut ore bune din viata si acum sunt descumpanita nestiind cum sa recuperez timpul pierdut. 🙂

    Cristina C, bigudiri curcubeu se pot pune si in par scurt. 🙂

    O zi buna tuturor si draga Cristina, lectura placuta.
    🙂

  8. Odille says:

    @ODLM, povestea ta este asa de frumos scrisa, incit si eu, cea careia ii este groaza de apa adinca, am inceput sa ma gindesc la o croaziera pe Dunare. Faptul ca malurile ar fi mai aproape mi-ar da un pic de curaj. 🙂 As avea de ce sa ma agat. Iar noaptea mi-as petrece-o in mod romantic, cu un buchetel de viorele in par, o camasuta de la Victoria’s Secret si gata pregatita de naufragiu, intr-o vesta de salvare, bineineteles, intr-o nuanta de bleu. 🙂 Sper sa aiba si pe vase mai mici acelasi numar de camera “noidoi”, pt ca mi-a mers la suflet. 🙂

  9. Odille says:

    Cristina C, eu stiu care ar fi reteta fericirii pentru tine. O croaziera in care sa fiti numai voi doi, fara prieteni, sa puteti sa reluati firul povestii de atunci de cind v-ati indragostit unul de altul. Sa aveti timp sa va alintati si dezmierdati cu cuvinte dragi si buchete de flori.
    🙂

  10. Odille says:

    Carmen, trecind odata prin Bacau, m-a surprins statuia lui Bacovia.
    Bacovia era asa de trist si de amarit si totul cred ca i se trage de la ploaie.
    Un site cu statuia:
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:Statuia_lui_Bacovia.jpg

    Si noi avem cizmulite din cauciuc in toate culorile si cu stelute si globuri pe ele. 🙂

  11. CristinaC says:

    Bine v-am gasit … probabil ca aveti o duminica superpa deja…
    Odille am terminat azi noapte cartea. Mi-a placut asa cum mi-au placut toate cartile ei pe care le am aici cu mine in Canada.

    Despre o croaziera in doi…ai dreptate, ca prea s-a aglomerat la mine acasa si sa vezi ce mai urmeaza de sarbatori.
    O sa propun…

  12. Azi, toată ziua am muncit, am făcut şi-un barbeque cu spare ribs şi frigărui cu ceapă, ţelină, ardei gras, roşii, carne şi iar de la capăt. Au ieşit toate o bunătate, dar le-am ars cu o tură cu bicicleta. Văd că aţi dansat pe aici şi-mi pare bine de weekend-ul vostru vesel.

  13. Începusem azi-noapte “As good as it gets” cu Jack Nicholson şi Helen Hunt. Este o comedie romantică tare drăguţă. Nu mai ştiu dacă v-am spus sau am avut de gând s-o fac (parcă da) dar pentru a afla ceva despre un film mergeţi pe:
    http://www.imdb.com/

    şi găsiţi trailerul, acorii, anul producţiei, subiectul, tot! Scrieţi în search numele filmului şi gata!
    Acum văd Julie and Julia cu Meryl Streep.

  14. Odille says:

    @ODLM, am citit mesajul tau si am crezut ca la voi a venit vara. 🙂 M-am uitat fuguta pe http://www.weather.ca si la voi sunt numai 3 grade.
    Ce fel de bicicleta ai, de merge pe ploaie si frig, sau te imbraci ca un astronaut?

    Oh, ce ma bucur. Pt prima oara sunt si eu la pas cu voi. Am vazut cele doua filme despre care vorbesti.
    Enjoy the movie! Vrei sa-ti spun cum se termina? 🙂

    Multumesc mult pt acel site. Nu mai stiam unde-l scrisesem.

  15. CristinaC says:

    Odille si noi facem BBQ iarna dar cu bicicleta nu prea ne dam. Am inteles ca la Bucuresti a nins.
    Omule eu am vazut Julia & Julia si am primit cadou si cartea de bucuate a Juliei Child. Acum cateva luni am gasit si cartea scrisa de Julie dupa care s-a facut filmul…
    Va dau un site pe care mi l-a trimis o prietena unde gasiti toate serialale de genul dr. House ca mie aceala imi place.

    http://www.serialepe.net/
    Sper sa stau toata nopatea calare pe seriale.

  16. @Odille- ce browser de internet foloseşti? Adaugă site-ul la Favorites pt. Internet Explorer sau la Bookmarks pt. Mozilla Firefox.

  17. CristinaC says:

    omule eu tocmai am scris… si nu apare
    Mai scriu o data?

  18. CristinaC says:

    parca as fi un copil mic caruia i s-a stricat jucaria…

    Pe langa altele va scrisesem un link in cazul in care vreti sa va peirdeti in seriale de genul Dr.House…
    http://www.serialepe.net/

  19. CristinaC says:

    asta e chiar culmea omule… m-ai data afara?

  20. Marina says:

    Dragalasi si jucausi ! Asa sunteti ! Am juma’ de ora de cand am revenit acasa de pe campia muncii .Nu se intampla des, nu ma plang , asta e !
    O sa declar aici sus si tare sa stie toata lumea (omule ma iarta ca folosesc spatiul tau privat )ca exista in viata mea doua motive de incantare, bucurie, fericire . Ele se numesc : CristinaC si Odille.
    Ca sa nu te superi pe mine o sa-ti spun ca mi-am inceput ziua de munca (silnica avand in vedere ca e duminica ! :)delectandu-ma cu scrierile tale . Nu am scris nimic din motiv de ocupare in campul muncii , ma intelegi. Deci , pemtru tine un 10 + .
    Am intalnit o Odille jucausa ca un fluture si ma bucur de bucuria ei . (chestia cu rochia dorita dar vanduta intre timp n-as lua-o in seama , Odille, rochia aia nu merita sa o porti tu ! e pierderea ei !)
    Cristina C , draga mea , tu ai langa tine un om care te iubeste enorm si tu stii asta . Chiar si cu casa plina de sarbatori , o privire pe deasupra tuturor care iti va spune “sunt mandru de tine !” poate fi mai mult decat croaziera in doi .
    Va imbratisez pe toti ( Omule Ilinca e geloasa pe fiintele virtuale ?)si va doresc un sac plin de la Mos Nicolae. Plin de sperante implinite !

  21. CristinaC says:

    concluzia mea este: de la mine se posteaza un comment NU si unul DA.
    Asta e cu nu … sa vedem
    ( sterge te rog prostiile mele)

  22. Odille says:

    Dragele mele si Draga ODLM, eu scriu felicitari si ambalez inca de dimineata.
    Marina esti asa o scumpa. Si eu ma bucur asa de mult sa te aud pe tine, pe Cristina, sa citesc peripetiile dragalase ale gazdei noastre. Imi sunteti dragi cu totii.

    Ma bucur de toti care participa aici cu sufletul.
    Acum trebuie sa fug, ne ducem la un show si nu stiu cu ce sa ma imbrac. 🙂
    Va imbratsez. Pe miine! 🙂
    Sa nu uitati de ghetute. Sa va aduca Mosul, vise frumoase implinite, dorinte dulci la pachet si zile minunate.
    🙂

  23. @CristinaC- wordpress (platforma de blog) interpretează cum vrea el linkurile şi le adaugă la spam. Trebuie eu să le scot de acolo şi să le aduc în regular comments. Cum să te scot eu tocmai pe tine? Acum le-am văzut, m-am dus în spam şi te-am purtat unde ţi-e locul.

  24. @Marina- sunt încântat că le-ai descoperit pe Odille şi CristinaC. Sunt minunate ambiental şi dacă te mai adaug şi pe tine, chiar sunteţi suflete calde.
    Mă motivaţi în a continua.

  25. Odille- este midnight şi termometrul de exterior arată 6,8 grade. Ricci este slobod prin curte şi se zbenguie alergând mâţele. Stă apoi în poziţia culcat în dreptul biroului meu. La câtă ploaie şi noroi a acumulat nu are voie în casă. Am costum pentru vreme friguroasă şi un fes de bicicletă. Nici nu m-ai recunoaşte! Ai zice că sunt Brad Pitt…

  26. CristinaC says:

    Adica cand te vedem sa spunem O BRAD frumos?
    Multumesc!
    Ai ramas cu noi… cele credincioase tie.
    Sincera sa fiu si eu ma intreb daca Ilinca ta nu e geloasa….Oricum noi o iubim si pe ea asa ca…
    noapte buna celor de dincolo de ocean!

  27. CristinaC says:

    uite ca scriu ca o proasta…

  28. Uite că nu-i aşa!

  29. @Odille- ce show este ăla la 5:00 PM ? N-o fi cumva teatru de păpuşi?

  30. Odille says:

    Dragelor si Dragilor,

    M-am intors de la concert si fuga la computer. Asa de mult m-am bucurat citind mesajele voastre! Imi umplu sufletul.
    Draga @ODLM, a fost un Concert de Craciun. Asa ca m-am imbracat ca un bradut impodobit, rosu-verde-si un pic de fir auriu. A predominat rosu ca sa nu ma deochi, cumva. 🙂 🙂

    Trebuie sa va spun ca orice colind aud, eu am ochii in lacrimi pt ca ma gindesc la Romania si la cei dragi. Toata copilaria si adolescenta, de Ajun de Craciun, ne stringeam cu totii la bunici, copii cu soti si sotii, nepoti, matusi, unchi si intii cintam colinde. Abia dupa aceea, noi, copiii, primeam cadourile. Era asa o atmosfera calda, atita afectiune, incit, desi primeam cadouri, nu-mi amintesc niciun cadou, numai bucuria de a fi cu totii.
    Am pastrat acest obicei, si-l pastrez. Cit era fetita noastra mica, faceam cu ea repetitie cu o luna inainte de Craciun.
    Asa ca acum eu am ochii in lacrimi cum aud un colind, indiferent in ce limba este cintat.
    Imi este dor!
    Insa eu sufar cu toate grupurile de imigranti, dar mai ales cu irlandezii, care au niste cintece de jale de dor de tara, de-ti rup inima. Sufar cu italienii si cu grecii. Cred ca aceste nationalitati sau sufera cel mai mult, sau sunt cei care-si exprima cel mai deschis suferinta.
    Am venit acasa cu inima plina si ochii plini de lacrimi. Dar a fost frumos!
    O zi frumoasa si un Mos Nicolae care sa va aduca vise dragi implinite.
    🙂 🙂

  31. Odille says:

    Dragele mele, cum sa fie Ilinca geloasa?
    Va voi spune o poveste. 🙂
    Cind eram micuta, am citit o poveste despre un baietel pe care mama lui il lasa singur in casa in timp ce ea era la birou. Baietelul asculta cu mult drag emisiunile pt copii de la radio si personajele devenisera prietenii lui. Intr-o buna zi, fiind atit de mult singur si fiindu-i urit, a decis sa se joace cu prietenii lui din radio si l-a demontat bucatica cu bucatica.

    Ilinca nu are motiv sa demonteze Internet-ul pt ca ea nu se plictiseste. Ea se joaca toata ziua cu Omuldelamunte si cu copiii. Pleaca in croziere, primeste tuberoze si fondante. 🙂 Cum sa fie geloasa pe prietenii din cutia de radio? 🙂 🙂 🙂

  32. Odille says:

    @ODLM, Oh, bietul Ricci! Ar trebui sa ai o camera micuta unde sa-l speli si sa-l usuci pe Ricci, asa cum se spala masinile. 🙂

  33. Odille says:

    Cristina C, am suferit cu tine.
    Sunt cu ochii mereu pe cutia cu luminite, ca sa fiu sigura ca cea oranj pilpiie. Daca nu, inseamna ca nu am legatura cu Internet-ul. Niciodata nu mi s-a parut culoarea oranj asa de importanta. Poate numai Marele Soare! 🙂

  34. Odille says:

    Marina si Cristina C, voi stiti cit imi sunteti de dragi si cit va pretuiesc.
    Cind nu va aud voioase pe aici, nu-mi gasesc locul. Va trimit cite un e-mail timid, pt ca imi imaginez ca sunteti foarte ocupate, altfel ati urmari si voi luminita oranj. 🙂

  35. Odille says:

    @ODLM, am Internet Explorer, insa imi facusem o agenda numai cu adrese de Internet si am facut o mare re-organizare si ordine si nu mai gasesc nimic. 🙂
    Multumesc mult.

  36. CristinaC says:

    Omule, multumesc!

    Odille ce vesela ai venit totusi de la concert. Esti plina de energie!
    Eu m-am inveselit cu nepotii( copii fratelui) mei, mai ales cu cea mica de trei ani jumatate. Le-am telefonat si le-am spus ca pe la mine a trecut Mos Nicolae si nu a gasit cizmele lor… au sosit, si-a pus cizmulitele noi langa florile din geam si l-a pazit. Norocul meu e ca nu poate sta 1 minut locului si…cand ma ruga sa o rujez si parfumez… a avut mosul timp sa umple ghetele.
    Ma duc sa le pun si pe ale mele dar cred ca mosul meu vine doar maine seara ca stat inchis in casa si a corectat lucrari…

    http://www.youtube.com/watch?v=fOD1LB209Mg

  37. Ana-Bell says:

    Buna dimineata, dragii Mosului, printre care sper sa fiu si eu o data pe an. Azi am o zi proasta, dar proasta rau, aproape ca oglinda mea de acasa. Sper sa ma inveselesc citindu-va. Saptamana cu ghetute pline sa aveti.

  38. @Odille- La “Favorites” poţi face o organizare de poveste, pe categorii: ziare, bursă, program TV, curs valutar, filme online, bloguri,etc.
    În felul ăsta, te decurci mult mai uşor.

  39. @CristinaC- tare mă bucur pentru tine că ai avut o păpuşă vie.

  40. @Ana-Bell- bine ai venit din w-e şi constat că tocmai ai picat în desaga Moşului de unde, dacă te uiţi pe sub sprâncene, zilele proaste se retrag înspre petec şi de acolo afară. Să ai numai zile de soare albastre.

  41. Odille says:

    Buna Dimineata Dragilor!

    @ODLM, ai fost iar Brad Pitt, astazi? Sa te feresti de Angeline Jolie cind iti pui caciulita aceea care se asorteaza cu bicicleta, ca numai par a fi Albe ca Zapada. In realitate sunt The Wicked Witch of the West 🙂

    Eu sunt in competitie cu timpul. Am asa de multe idei si lucruri pe care doresc sa le fac intr-o zi, incit vreau sa o iau inaintea timpului, ca sa fac totul.

    Iepurasul din “Alice in Wonderland” cred ca-mi era frate. I’m late!, I’m late” este sloganul meu.

    Cristina C, cit de induiosatori sunt copiii cind asteapta pe Mos Craciun si Mos Nicolae. Sunt de nepretuit! 🙂

    Sa aveti o zi frumoasa si o saptamina buna de tot.

  42. Odille says:

    Ana, am niste prieteni dragi, care de cite ori vine o suparare peste ei, o indeparteaza spunind ca noi nu stim, dar acea suparare este, de fapt, un bine deghizat si le va aduce o mare bucurie. Eu ma uitam la ei, de fiecare data, neincrezatoare si ma gindeam ca asa oameni buni nu mai vazusem.
    Insa… de fiecare data au avut dreptatea, supararea a fost aducatoare de mare bucurie.
    Asa sa-ti fie tie supararea de astazi.
    🙂

  43. Odille says:

    @ODLM, ai dreptate! Eu, inca ma simt pe teren sigur daca am totul pe o foaie de hirtie. Imi si amintesc felul cum era scrisa informatia pe biletel.
    Multumesc mult pt grija. 🙂

  44. Odille says:

    Cristina C, multumim pt clipul despre Mos Nicolae. 🙂

  45. Ana-Bell says:

    @Odille: vorbele bune sunt precum ciocolata, nu te saturi niciodata de ele 🙂 Prietenii tai sunt intelepti si, in timp, am invatat si eu ca nimic nu e intamplator. Insa nu-mi pot da seama daca greselile pe care le fac din prea multa graba isi au vreun rost sau raman simple greseli, care sa traga sacul Mosului in sus, departe de ghetutele mele 🙂

  46. Ana-Bell says:

    @ODLM: am in buzunarul de la ghetute (ghetele mele au buzunar, daca Mosul nu da, poate ii pica 😀 ) explicatia savanta a acostarii in (pe) larg a pianistei: in limba rusa, “Da” e ca in limba romana. Iar tu nu te-ai putea apropia de cineva cu care sa nu poti comunica, oricat de blonde i-ar fi originile. Cum ar fi sa elaborezi tu teoria tuberozei si sa vina apoi o pianista din China sa revendice pianul, mobila, pe Aliosa (unii rusi sunt made in China, 50% din materiale indigene) si dreptul de a nu aprecia limba romana ? 🙂

  47. Ana-Bell says:

    PS: m-am inecat de ras la unele fragmente, ceea ce demonstreaza in mod alimentar expresia “sa mori de ras”.

  48. @Odille- măi, e foaie sau bileţel? Bileţelul se rătăceşte mult mai repede. Dacă treci în alt browser se pot importa site-urile din favorites pe oricare dintre ele(Mozilla, Chrome,Opera, Safari). Fii ecologistă, fii verde, cruţă pădurile, lasă bileţelele!

  49. Odille says:

    🙂 🙂 @ODLM, m-ai prins! Am si foi si biletele roz si biletele bleu. Le tin pe toate intr-o cutie. Dar am si o agenda cu adrese Internet.
    Cind vreau sa caut o informatie, intii imi rascolesc memoria pt a-mi aduce aminte pe ce fel de biletel am scris, deoarece cutia este mare si nu vreau sa ma uit la toate culorile de informatii! 🙂
    Insa, nu stiu ce am facut cu agenda.

  50. @Odille- Mă feresc cât pot de fluturaşi ca Angelina, dar sunt ca o floare colorată pentru ele. Nici nu ştiu cu ce floare să mă asemăn. Poate laleaua neagră…
    Eu îs ca broscoiul pupat de zână: “I’m early, I’m too early!” când apar pe nepregătite şi o dau mereu în drugul de la poartă.

  51. @Ana-Bell- vrei să scriu mai sobru ca să nu te îneci şi să-l invoci pe prinţ să vină să scoată mărul, Ana ca Zăpada?

  52. @Odille- ia vezi, n-ai scris cumva pe bileţel unde este agenda?

  53. Odille says:

    @ODLM, da, dar nu stiu unde am ascuns biletelul! 🙂

  54. Odille says:

    Ana, noi suntem aici ca sa ne daruim clipe frumoase, dar si pt a ne alina/alunga supararile.
    Te rog frumos sa iei umorul in doze mici si dese, ca sa nu fie nevoie sa chemam printul.:)
    Sunt si povesti in care poate fi un Print nu asa de bun. 🙂

  55. Odille says:

    @ODLM, m-am tot gindit la flori cu chip de barbat, dar deocamdata, in afara de “Liliac nemtesc Batut”, nu mi-a aparut in minte nicio alta flaore. 🙂

  56. CristinaC says:

    ‘neata!
    Odille esti ninsa tare la Toronto?
    Pe noi ne-a ocolit avem doar un praf ca de zahar pudra dar am vazut la stiri ca pe la voi e multa zapada.
    Eu am niste post-it colorate sub forma de sageata.. daca vrei ti le trimit ca sa nu uiti unde e agenda.
    Omule papusa mea vie e o bucurie permanenta. Pacat ca nu stau cu ea tot timpul sa reinvat miracolul inocentei.

  57. Odille says:

    @Cristina C, Buna Dimineata!

    Si la noi zapada este numai pe iarba, ca zaharul pudra. Dar fulguieste usor, de jos in sus, din cauza vintului. 🙂
    Am pe birou citeva vrafuri de biletele, dupa prioritati. Unele le lipesc pe usa de la iesirea din casa, cu tape. Daca stau acolo citeva zile, tocmai in ziua cu pricina, nu-l mai observ. 🙂

  58. CristinaC says:

    am vrut sa spun ca nu stau…

  59. @CristinaC- am corectat.

  60. Ana-Bell says:

    @ODLM: tine-o tot asa, mi-am invatat lectia, nu mai rumeg nimic in timp ce citesc si am sa supravietuiesc 🙂 7 pitici aveam, numai printul lipseste 🙂

  61. Ana-Bell says:

    @Odille: eu stiu numai un print, nici pe acela face to face 🙂 Omu’ si-a luat casa la Viscri si n-a ratat nici Maramuresu’ . Ii place in Romania, dar nu atat de tare cat sa ma pupe pe mine (nici mie nu-mi place de el atat de tare incat sa il pup; daca era broscoi, mai discutam 😀 ).

  62. CristinaC says:

    Omule ce dragut esti tu cu cascata si repezita de mine.

    Ana Bell… mai bine printul mai tanar…mai ai timp pana in aprilie cand il ia Kate… oricum tatal semana mai mult cu un broscoi dar de pupat… eu nu m-as incumeta

  63. Ana-Bell says:

    @CristinaC: pai pe cel tanar nu l-am vazut calcand pe aici 🙂 La varsta tatalui lui, crezi ca el n-o sa arate tot a broscoi ? 🙂

  64. CristinaC says:

    Ana Bell credca are ceva si de la frumoasa lui mama, dar mai stii?

  65. Măi, voi vorbiţi de prinţi în casa broscoiului? Eu am fost prinţ până m-a pupat una de la Secţia Finaciară a Sect.1 că ” ce de taxe a deversat, pupa-l-ar mama de nabab!” şi pe stradă, când am ajuns la maşină eram deja broscoi, cu o foaie de vărsământ mai mare decăt ţopăiturile mele. Eram broască, pentru că altfel m-aş fi târât de supărare. Ilinca şi-a consumat cartela şi vraja nu mai poate fi folosită încă o tură. Tre’ să mă pupaţi voi toate odată virtual pentru că vraja este mult mai puternică şi nu mă devrăjesc decât cu un efort conjugat. Jur că nu mă mai duc la Circa Fianciară decât dacă-mi promiteţi că mă faceţi frumos la loc. Dacă-i aşa, mă duc să plătesc impozitele în fiecare zi. Doare ca broscoi, dar cât durează? Pân’ ajung la computer…

  66. CristinaC says:

    Prima… sunt prima care te pupa si cu pupatura te salvez si de orice datorie la Circa Financiara!

    Noi stim ca sub masca de broscoi esti ca un BRAD frumos.
    Atentie dupa toate pupaturile noastre risti te alerge toate ” animalele” domestice si salbatice

  67. Odille says:

    Dragilor, acum am ajuns la computer. Imi trebuie ceva timp sa va citesc, nu mai stiu care sunt printii si care broscutele.
    Mie imi erau simpatice broscutele – brotacei. 🙂

  68. @CristinaC- deja mă simt mai bine după prima promisiune. Aştept provincia

  69. Odille says:

    @ODLM, ma tot codesc…. Cred ca esti o broscuta uriasa dupa experienta cu Sectia Finaciara.
    Daca ai fi un brotacel, poate m-as incumeta.
    Crezi ca un HUGE… HUGE.. HUG, ar ajuta?
    🙂

  70. Oachi says:

    Hello, everybody !
    Am vaslit din greu prin neguri, prin nameti sa mai prind si eu un dans, sau macar o poza, ceva… la balul din seara balului si cand colo ?!? Parca as fi aterizat intr-un film marca Austin Power si Bond ( James Bond !) la un loc 🙂 !
    Totusi, sa fie clar ! Odlm, esti mai tare decat Bond ! Din motive de Ilinca, evident …
    Bine v-am regasit si cu drag va dau o imbratisare de la Mosul meu Nicolae ! Sper ca ghetutele v-au stat cuminti sa isi primeasca darurile dragi !
    Oachi´s last blog post ..LOVE AND MARRIAGEINCOTRO

  71. Odille says:

    Oachi, bine ai venit! Sper ca esti bine si ca lucrurile au luat o turnura favorabila.

    Aici, nici eu nu prea stiu ce s-a intimplat, dar in timpul croazierii se pare ca a aparut o broscuta, venita direct de la Sectia Financiara. Broscuta care vrea niste pupici.
    🙂

  72. Oachi says:

    Odille, din pacate n-a fost asa …

    Odlm, stii cum se spune “nothing is certain, but death and taxes” . Si daca nu te duci tu de buna voie si nesilit de nimeni, tot nu scapi… te gasesc si in varful muntilor ….
    Asa ca poti sa primesti deja inscrieri cu numar de ordine la coada de pupat :)!
    Oachi´s last blog post ..LOVE AND MARRIAGEINCOTRO

  73. Oachi, ai umblat pe creste de munţi şi tot strigam apelul, dar ecoul dădea din umeri. Bine ai venit tu s-o ajuţi pe CristinaC având în vedere situaţia de netolerat prin care Odille nu are disponibil decât un hug în plină stradă.
    Oac,oac!

  74. Oachi says:

    But of course, oricand o sa-i sar in ajutor sufletistei CristinaC ! Darmite daca e pentru nobila cauza de-a te vedea ca BRAD, oh BRAD ! Deci, poti marca pupatul numarul 2.
    Odille e ea mai timida, da’ nici nu i-ai zis ca esti un brotacel :). Dar daca vrea, o sa jucam o perinita toti si-atunci n-o sa mai aiba scapare, ba chiar o sa fie scuzabil :)).
    Nu mai stergem ecranul pana la ziua ta, bine :)?
    Oachi´s last blog post ..LOVE AND MARRIAGEINCOTRO

  75. Odille says:

    Dar cu un ruj un pic mai rose. Cu accent pe e. 🙂

  76. Oachi says:

    Stimati telespectatori, iata cum concurenta Odille isi ia avant si castiga detasat concursul de pupaturi de inalta clasa 🙂 !
    Bravo draga Odille, cu asa kiss-kiss faci cat sapte dintr-o lovitura :)!
    Oachi´s last blog post ..LOVE AND MARRIAGEINCOTRO

  77. Odille says:

    @ODLM, eu astept sa apara Printul! 🙂

  78. Odille says:

    Draga mea Oachi, am invatat si eu ceva din cultura americana.
    Pupici. 🙂

  79. @Oachi- cu aşa un ruj sănătos, păstos şi care mi-a rămas pe monitor, am toate şansele să mă fac bine arătos. Cu şapte dintr-o lovitură ai început o altă poveste, cea a Croitoraşului cel Viteaz.
    Odille mi-a zis că sunt liliac nemţesc bătut, eu mă simt ca ciuboţica cucului, dar tot broscoi sunt. Lipsesc Marina, Anamaria, Ana-Bell, Iana şi mai sunt…

  80. Odille says:

    @ODLM, a fost un compliment. 🙂
    Eu abia astept sa gasesc liliac, batut, sau nu, sa incep numaratoarea petalelor: Ma iubeste!, Nu ma iubeste!…..
    (a se folosi numai flori cu numar impar de petale!)

    Caut atitea flori pina imi iese “Ma iubeste!” la numaratoare. 🙂

  81. CristinaC says:

    Omule… nu e drept.
    Odille are dreptul la Kiss & Hug? Daca stiam incepeam si eu mai timid… Asa ma alatur lui Oachi si vei primi a kiss and a hug in fiecare zi pana la ziua ta… cand vei fi atat de intoxicat de pupaturile noastre incat te vei ascunde!

    Odille tu ai rabdare sa faci asta cu petalele de liliac… margaretele sunt pentru ma iubeste… ma iubeste… sigur ca ma iubeste!

  82. Odille says:

    Cristina C, de cind eram micuta imi aleg florile de liliac cu numar impar de petale si le tin in sin. 🙂
    Iti pui o dorinta si ti se indeplineste cu siguranta. 🙂
    Nu stiam de margarete. Sunt un pic cam mari ca sa tii in sin citeva duzini. 🙂

  83. CristinaC says:

    Omule… ajuta cu corectarea te rog… Am venit de la medica si m-am si “certat” cu el… nu ca eu asa numi asta cearta dar canadienii asa ar numi-o!
    Se pare ca in martie voi avea timp berechet sa stau pe blog…recuperarea dupa artroscopie fiind 4-6 saptamani…

  84. Odille says:

    Cristina C, inseamna ca medicul te-a suparat rau. 🙂
    Dar se vor intimpla doua lucruri foarte bune: nu vei mai avea probleme cu genunchiul, si vei putea fi pe blog cit vei dori. Spre bucuria noastra.
    P.S. Inca scriu felicitari. 🙂

  85. CristinaC says:

    Well…nu m-a suaprat rau ( fiindca eu nu stiu sa ma supar) dar eu sunt obisnuita cu explicatii clare si vreau sa pot intreba si la urma urmei e genunchiul meu…Sper ca nu voi mai avea probleme… o perioada… si acum trebuie sa ii scriu mosului ca vreau laptop… de fapt cred ca imi dau de la birou unul… Iara scapa Mosul de cumparaturi!

  86. Odille says:

    @ODLM, uite ce Big Hug dragalas am gasit! Sper sa te induplece. 🙂 🙂 🙂

    http://www.desicomments.com/user/2008/04/8828/6.JPG

  87. Ana-Bell says:

    ODLM, un om pe care abia il cunoscusem mi-a zis, la despartire, niste vorbe faine si m-a strans tare in brate. Am tinut minte senzatia de bine pe care mi-a dat-o abandonul de o secunda pe exteriorul hainelor lui. Pun si eu, deci, o imbratisare pentru tine, o pupatura zgomotoasa pe carapace, pentru ca tu nu poti fi orice fel de broscoi, esti cu siguranta unul de soi. Ca un vin frantuzesc. Baut pe acordurile unui pian apartinand unei rusoaice.

  88. @Odille- ursuleţul abia se mai ţine pe el de pântecos ce-i. Mai am şi eu loc?

  89. @Ana-Bell- Spasiva, prekrasnaia!

  90. Ana-Bell says:

    @ODLM: corect e “spasiba”. 🙂 S udavolstviem 🙂

  91. Odille says:

    Oh, ODLM, Ursuletul are asa o inima buna si mare incit te cuprinde pe tine si pe toti cei care vin pe blog cu sufletul deschis si cu ginduri bune.

    P.S. @ODLM, Am inregistrat plingerile tale:
    -“cu aşa un ruj sănătos, păstos şi care mi-a rămas pe monitor”
    -“@Odille- ursuleţul abia se mai ţine pe el de pântecos ce-i”.
    I will come back with an action plan! Nu stiu cind. 🙂

    O Zi frumoasa tuturor!
    🙂

  92. @Ana-Bell- De câte ori îi scriam anonime lui Hruşciov, “v” românesc îmi ieşea “b” rusesc şi îmi imaginez că se dădeau de pereţi traducătorii lui ca să pătrundă sensul cuvântului “voule”. De aici şi confuzia!
    Prekrasnaia nu-i muţumirea, ci tu când scrii. Mulţam fain, pe ardeleneşte.

  93. @Odille- ce mai pune minţişoara aia la cale? Ce action plan? Sunt o redută facilă, nu-s necesare tunurile. Am o curte canadiană, fără garduri.

  94. Ana-Bell says:

    @ODLM: eu cand scriu iti multumeste. 🙂

  95. CristinaC says:

    Am ajuns si eu pe aici… vad ca trebuie sa ne inarmam cu hugs and kisses ca e concurs!

  96. Fetelor, vă mulţumesc pentru sprijin. Deja am început faza intermediară de cimpanzeu. Mai am o îmbrăţişare-două ca să am trăsături de om şi să pot scrie Croaziera 4. Deocamdată sunt în pom. De iarnă, cu împodobituri şi cu maşinuţe şi păpuşele, ăhă, încă de pe vremea când se numea Moş Gerilă şi credeam în el aşa cum cred acum că-mi sunteţi toate dragi. Dragele moşului!

  97. Ana-Bell says:

    @ODLM: in ce s-a transformat Mos Gerila cand n-ai mai crezut in el ? In ce ne vom transforma noi ?

  98. @Ana-Bell- Moş Gerilă s-a privatizat şi este acum un prosper Moş Crăciun.
    Voi nu vă transformaţi în nimic. Rămâneţi aşa frumoase cum vă înfăţişaţi pe aici. Vrăjitoarea lăsaţi-o în seama mea. N-am ac de cojocul ei, dar poate o înduplec c-o favoare, să mă transforme în ţestoasă şi să trăiesc 1000 de ani fără reparaţii. Şi voi, trăind mai bine.

  99. CristinaC says:

    …si o sa te cheme testoasa de la munte?
    Sau ne mutam la soare la mare…. ce dor imi e!

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: