search
top


Croaziera 4

Acum văd că tu ai dressuri ca maică-ta...

Seara balului a fost epuizantă. Am dansat până ce Gucci şi YSL au făcut orificii în talpă. I-am aruncat peste bord, la rechini, care au plescăit ca ţoapa la pate de fois gras când gustă bunătăţi la recepţii. Toată ziua numai adidaşi şi başcheţi, ţi se apleacă oricât ai fi de rechin!

Am sărit peste micul dejun pentru că atunci când ne-am culcat noi, nu deschiseseră, iar când ne-am sculat noi-nouţi, închiseseră. Ducă-s-ar! Oricum, aveam un sanviş de la mama, pe care l-am dat în două cu toporul din trusa de incendiu. A fost atât de elastic încât la lovitura cu barda, a sărit în ocean şi rechinul-tată mi-a mulţumit încă o dată.

Pe scări, în drumul spre piscina de pe punte, era să mă berbeleac cu atâtea bagaje: delfin umflat din cameră deoarece eu când umflu mi se umflă ochii şi i se pare Ilincăi că mă uit după tăngi, prosoape de plajă, unul cu lampă şi altul cu Aladin ieşit de acolo, umbreluţă cu danteluţă pentru drumul de la umbrela mare la bazin, sacoşa cu papucii de plajă care-i înlocuiau  pe noii Gucci şi YSL odată ajunşi pe punte, cremele de plajă cu diferite grade de protecţie în funcţie de toanele soarelui, fardurile numai ale ei, broscuţa cântătoare cu care mă trezeşte când s-a făcut vremea de cola (plânge Ricci după ea, dar mai bine, decât să fiu sculat cu giganticul lui os de cauciuc), camera foto, telefoanele, playerul, cărţile de citit şi de credit. De mâna curentă se sprijinea Ilinca, în locul meu.

Am uns-o cu cremă tot încă din cameră pentru că mereu se găseau nişte ochi mari şi umezi care să ne urmărească, în ţară. Abia sus pe punte mi-am amintit că pe acest vas erau numai popoare civilizate şi i-am îndrugat nişte uscate verzi că sunt explozii pe soare şi că-i mai trebuie un strat. Plăcerea n-are scrupule! N-am găsit două şezlonguri apropiate şi atunci Ilinca l-a rugat, în stilul ei, pe un negru well done, să se mute un număr mai încolo. El era singurul care se uita mai insistent la Ilinca, dar i-am permis dintr-o milă circumscrisă faptului că avea unghiile date cu ojă şi un simţământ atavic îi turna otravă în urechi că există şi femei, dar nu ştia la ce folosesc. Pierdea esenţa existenţei care pentru ei este distorsionată, hâdă, cu bicepşi şi pectorali şi nu cu unduiri ale celor mai frumoase făpturi ale naturii.

Vis-a-vis era contesa care se uita printr-un binoclu de teatru, cu sidef şi mâner de bronz cu striaţii argintii antique. Ne-a văzut şi ne făcea semne să venim lângă ei. Am strâns calabalâcul cu o mulţumire sufletească pentru că scăpam de negru, nu de alta, dar alesese o ojă atât de ţipătoare, ca o emisiune cu pitzy. Contesa avea breteluţele îngropate în şunculiţă, dar se asorta de minune cu fantele care avea la costumaşul de baie o cureluşă cât ecuatorul. El tocmai ce sărise în piscină, îi udase pe toţi cei din jur şi acum dădea explicaţii unui supraveghetor al cretinilor (la noi se numeşte salvamar). Contesa a scos legitimaţia şi supraveghetorul a început pe dat’ s-o şteargă părinteşte cu un prosop moale de Cocolino, apoi i-a făcut un semn discret fantelui şi acesta a luat un ursuleţ din sacoşa de plajă şi a început să facă ture cu el în braţe. Cred că i-a spus să plimbe ursul până nu-şi sare din ţâţâni.

Deodată am auzit un zumzet ca de bondari scăpaţi din borcan. Era un zumzet bărbătesc, pe tonuri joase de mama mia. Pianista se îndrepta spre băltoacă şi-i era tare cald pentru că avea numai un mai nimic pe ea. Eu n-am văzut decât o siluetă care fremăta din degete pentru a le menţine mobilitatea, restul mi-a povestit un francez, noaptea la bar şi asta pentru că Ilinca, la apariţia rusoaicei, mi-a aşternut un prosop pe ochi contra insolaţiei. Eu am mai avut insolaţii din ăstea la ochi, dar îmi trec când ajungem în cameră. Prima dată, francezul mi-a făcut un rezumat ducând la nişte buze ţuguiate, trei degete, pupându-le. Au urmat firesc nişte cuvinte pe care le-am înţeles (magnifique, splendide) şi altele în jargon care au fost traduse prin semne. L-am îndemnat să “allez y, j’ai ma moitie, ca suffit”. Observase chestia asta de azi dimineaţă şi ca o confirmare, a adus iar cele trei degete la buze. L-am lăsat şi p’ăsta pentru că era atât de urât încât ruga sa cea mai fierbinte era să fie singurul bărbat din lume. Se făcuse praf de la Baccardi, aşa că nu mai conta.

Eu am nimerit cabina mea dintr-una, sub felicitările Ilincăi care se bucura că nu eram chiar praf, ci un bolovănel simpatic care o adora şi atunci şi acum…

87 Responsesto “Croaziera 4”

 1. CristinaC says:

  Am inceput sa ma bucur ca nu am fost in aceea croaziera chiar daca m-as fi simtit mai bine decat la -9 grade cum e acum la mine.

 2. @CristinaC- nu ştiu ce te-a speriat în relatările mele, dar eu m-am distrat ca orice cetăţean al lumii libere. Specimene dintr-astea găseşti şi pe pământ, nu numai pe apă.

 3. Odille says:

  Ce placut sa ma trezesc dis-de-dimineata si sa gasesc in casuta, o noua poveste frumosa, despre soare, plaja si oameni care danseaza pina cind se rup pantofii de bucurie. 🙂
  Nu mai stiu in ce poveste, Imparatul care era stapin al acelui basm, trebuia sa aiba angajati zeci de cizmari, pt ca fetele lui stricau nu stiu cite perechi de pantofi in fiecare nopate. Daca imi aduc bine aminte ele dansau pe furis.
  Mi-a dat si de gindit povestea ta, pt ca eu nu am mai dat o gustare delicioasa rechinilor, de multa vreme. Poate de Revelion! 🙂

 4. Odille says:

  Dragilor, atunci cind cei din Romania se pling de iarna de acolo, eu zimbesc si gindesc ca nu stiti ce este aceea iarna. Va rog sa nu va suparati. 🙂
  Acum s-au mai imblinzit iernile, dar tot avem – 35 de grade si cu factorul de vint, noi nu mergem, alergam de la masina in casa, sau in mall. Adevarat ca eu iubesc caldura si frigul nu-mi este asa prieten, poate nu toata lumea gindeste ca mine.
  Noi nu stiam ce este aceea “freezing rain” si cind am vazut pe geam, pt prima oara, masinile patind fara niciun control, lovindu-se intre ele ca la biliard, sau alunecind pasnic in santz, ne-am amuzat intr-o inconstienta copilareasca. Ni s-a sters zimbetul atunci cind am intrat si noi in programul de balet al masinilor.
  Pentru a va descrie prima noastra iarna canadiana ar trebui sa fiu foarte talentata pt a putea prinde toate nuantele sentimentelor mele. Ce pot sa va spun este ca am inceput imediat prospectarea posibilitatii unei noi emigrari, dar de data aceea in Australia, Noua Zeelanda, sau Africa de Sud.

  Daca va plingeti de vremea rea din Romania, va voi da o scena din “Crocodile Dundee”. Cam asa ar suna plingerea voastra fata de realitatea canadiana. 🙂

  Is That a Knife? That’s a knife!”

  http://www.youtube.com/watch?v=01NHcTM5IA4

 5. ovidius says:

  Aici iernile sunt foarte nehotarate, azi-noapte ningea cu niste fulgi mari, de spuneai ca-s bulgari iar spre dimineata ei,fulgii,nu au mai rezistat tentatiei si s-au topit de caldura:( Afara e un fel de primavaro-iarna si nu-mi place deloc.

 6. Odille says:

  Ovidius, daca as fi in locul tau, eu as alerga in parc si m-as poza cu “primavaro-iarna”. 🙂

 7. Ana-Bell says:

  @Odille: povestea celor 12 printese 🙂

 8. Odille says:

  Ana, multumesc! Trebuie sa fie adevarata, daca o stim amindoua. 🙂 🙂

 9. Ana-Bell says:

  Odille, eu cred toate povestile 🙂 Nici sa vii cu dovezi ca nu-s adevarate, tot nu mi-as schimba parerea 🙂

 10. CristinaC says:

  Am sosit si eu… la voi a inceput weekendul deja nu-i asa?

  Omule, ai dreptate acum ca am mai citi o data parca e mai bine. Azi noapte aveau toate alte dimensiuni.
  S-a facut caldut… numai -1. Se anunta zapada la orizont caci pana acum ne-a ocolit.
  Va doresc un weeked plin de bucurii.

 11. Odille says:

  Dragilor, cu parere de rau, va trebui sa intrerup emisiunea pt citeva ore.

  Sa va gasesc voiosi! 🙂
  Weekend frumos. 🙂

 12. Vă plângeţi de vreme, noi de şosele care sunt 3D cu hârtoape în mărime naturală. Săraca suspensia mea, măăăi!

 13. @Odille- revizie tehnică a emiţătorului?

 14. Odille says:

  @ODLM, am sosit si reiau emisiunea. 🙂 Afara ninge zburlit. 🙂 Adica nici de sus in jos, nici de jos in sus, ci dintr-o parte in alta. 🙂
  Ai dreptate, avem sosele excelente si chiar atunci cind cade zapada, se arunca tone de sare, de nu ramine fulg peste fulg. Insa, povestea aceea cu “Sarea in bucate” nu se aplica si masinilor. Ele au de suferit. 🙂

  Nu! Nu a fost revizie tehnica. Am vorbit si cintat singura in masina. 🙂

 15. carmen says:

  Multumesc pentru discutii si postari. Saptamana aceasta am lucrat de noapte la sevici si dimineata am intrat si “m-am delectat” si eu un pic. Nu comentez de acolo ca s-ar putea sa am necazuri. Pana nu demult nici nu mai aveam acces sa intram. Oricum e asa mult de munca ca rar daca pot intra din lipsa de timp.Toate cele bune tuturor.

 16. @Odille- şi părul meu stă dintr-o parte în alta, deci sunt zburlit. Bucla mea se duce mâine la coafeur la Toronto, la un italian pozitiv. Mi-e tare frică de-o pană în Oceanul Pacific. Pic, pic.

 17. @Carmen-mulţumesc că ai intrat. Asta înseamnă că săptămâna viitoare eşti de zi.

 18. @Odille- unde pleci tu noaptea singură în maşină şi cânţi? Dacă sarea îţi atacă maşina?!

 19. @CristinaC- noi avem călduţul nostru +4 şi zăpada nu se anunţă. Ana-Bell m-a speriat că vine vâjgălău şi atunci Ilinca m-a trimis iute la piaţă să iau provizii de iarnă: cartofi 2 tone, morcovi 500 Kg, ceapă 2 tone( merge cu cartofi), sfeclă roşie de-o tavă cu hrean, crengi de brad pentru impresia artistică, ridichi pentru frecat, floare de mărar şi de tuberoze. Tu pleci acum, ce-ţi pasă! Vii de abia duminică seară.

 20. @Ana-Bell- îţi spun eu o poveste acum pe care n-ai s-o crezi. Am 18 ani, sunt îndrăgostit ca obiectul lui Popeye, dar mai am toată viaţa înainte ca să sufăr , o să muncesc de dimineaţă de la 7:00 şi la 3 absenţe mă bagă în camera obscură şi-mi taie 25% din salariu. O să am un blog, doi copii şi pe voi. Am prezis!

 21. oachi says:

  Foarte funny decorul, fauna, vorba …Eh, vorba-i ca de obicei, sau poate chiar mai mult 🙂 … Nu stiu de ce am senzatia ca doamna contesa e rusoaica ? Asta asa, colateral, nu ca ar avea vreo importanta …
  Numai Ilinca e in plan secund de data asta.Cum de te-ai indurat ?!?
  oachi´s last blog post ..FABRICA DE COPII –

 22. oachi says:

  Pai cum sa sara sarea la Odille ?!? S-ar topi numai ce-ar auzi-o cantand din departare !
  Uite Odille, pentru tine, exercitii de cantat in masina 🙂 :
  http://www.youtube.com/watch?v=4b-Z0SSyUcw
  oachi´s last blog post ..FABRICA DE COPII –

 23. CristinaC says:

  Cred ca m-am bucurat dimineata de “caldurica” si de aceea a inceput sa bata vantul dinspre lac.
  N-am plecat omule inca… cum sa plec si sa nu dau un ochi pe aici? Voi incerca sa vin inainte de duminica seara… stii ca eu in weekend muncesc pentru toata saptmana nu? Incep maine dimineata cu piata ca m-ai speriat cu cate provizii ti-ai facut si continui cu lista de cadouri necumparate inca. Magazinele noastre zilele astea it dau impresia ca vine sfarsitul lumii asa ca nu am nici o tragere de inima si nici pe cine trage de mana cu mine dar ma voi descurca.

 24. oachi says:

  Ana-Bell, o tesatoare de povesti, cum esti ( o stim, tare maiastra …), nici n-are cum sa nu creada in ele.Mai vrem.
  oachi´s last blog post ..FABRICA DE COPII –

 25. oachi says:

  CristinaC, nu uita pe lista ta de maine sa treci ridichile ( alea pentru frecat 🙂 )! O sa imi iau si eu sa-mi tina locul stiu eu cand :)! Spor la cumparaturi !
  oachi´s last blog post ..FABRICA DE COPII –

 26. CristinaC says:

  OAchi… erau primele pe lista!
  Mai iau si icre…

 27. Odille says:

  Dragilor, bine v-am gasit, iar m-am intors. 🙂
  Oachi, iubesc filmul “Mary Poppins” si stiam si cintam melodiile cu fetita mea. Multumesc ca esti asa o draguta sa te gindesti la mine. 🙂

  Draga ODLM, eu cind plec de acasa cu masina, cred ca mai multi ingerasi intra in panica si ma insotesc. S-ar putea sa-i alerteze si pe ingerasii celorlati soferi.
  Dupa cum stiti eu nu folosesc glinzile, asa ca trebuie sa ma intorc cu totul ca sa ma asigur. Cint si mai si dansez, in functie de melodie.

  Eu cred ca ingerasii tin la mine si pt faptul ca pun atita suflet cind cint. 🙂

 28. CristinaC says:

  Odille, eu cred ca ai o amarta de ingerasi in acest caz!

 29. Odille says:

  Dragilor, si noi ne-am aprovizionat pt ca ne-au amenintat ca Duminica vine furtuna. Dar, dupa ce v-am citit pe voi, imi dau seama ca s-ar putea sa fie nevoie sa avem in casa citeva manunchiuri de ridichi, pt ca eu sunt uneori certata ca prea stau numai pe Internet. 🙂

 30. CristinaC- asta a fost tare inspirată! Să fie de caras!

 31. Odille says:

  De fapt sunt mustrata asa usor, destul de des. Miine ma voi aproviziona! 🙂

 32. CristinaC says:

  Odille… am verificat theweathernetwork si cred ca ne ocoleste furtuna… mi-ar fi priit luni acasa.
  Cred ca si eu voi fi cercetata cat de curand… de mama

 33. Odille says:

  Cristina C, uneori scap ca prin ureche de ac, si-ti dau cuvintul meu, ca multumesc ingerasilor. Si apoi cint ca am scapat! 🙂

  Fetita mea spune ca ingerasii mei, cu siguranta, lucreaza overtime. Adica intr-o ora, cit altii in 5! 🙂

 34. Odille says:

  Cristina C, dar pina acum o ora ne-au tot amenintat ca Duminica va fi foarte frig si 10 Cm de zapada?

 35. Odille says:

  @ODLM, ce inseamna ultimul cuvint?
  “CristinaC- asta a fost tare inspirată! Să fie de caras!?

 36. Odille says:

  Dragilor, Voi incerca sa fiu cumintica in seara asta, si voi sta cu capul pe labute, si nu voi spune niciun “ham”, pt ca sa-l induplec pe sotul meu sa ma duca miine la doua magazine, unde este nebunie sa mergi Simbata si inainte de sarbatori. Cred ca acolo sunt rochitele visate. 🙂

 37. Odille says:

  Oachi!!! Daca ai sti cit am cautat acest clip? Nu pot sa cred ca l-ai gasit!

  Am vrut sa vi-l trimit ca sa vedeti cum conduc eu masina. V-am mai spus ca sotul meu a sarit din masina odata, pt ca a strigat ca el are copil de crescut. 🙂
  L-am inteles. Era o rascruce de 4 strazi, cu 4 semne de oprire si eu nu le-am observat. Abia invatasem sa conduc.
  Dar conduc cu mult entuziasm. 🙂 🙂

  Iti multumesc mult de tot. Il voi pastra.

 38. @Odille- ştii vorba mea să nu mergi mai repede decât îngerii tăi păzitori.

 39. @Odille- carasul este o specie de peşte foarte dulce, de fapt singurul care-mi place înafară de dorada, calcan, somon, rechin, elefant fume.

 40. Odille says:

  Scuze, sotul meu a sarit din masina, nu pt ca strigat, ci pt ca s-a speriat de cum conduceam eu masina. 🙂

 41. Odille says:

  @ODLM, din cauza asta nu merg pe autostrada. 🙂

 42. Odille says:

  @ODLM, excelenta aceasta noua adaptare a melodiei din “Mary Poppins”.
  Multumesc mult.
  Cred ca ar putea fi folosita si pt a incuraja copiii sa creeze.

 43. Odille says:

  ODLM, bine ca nu ai spus si “girafa”, pt ca tare imi sunt simpatice si par foarte gratioase. 🙂

 44. oachi says:

  Odille, 🙂 🙂 🙂 Te-am ghicit !
  Sotul tau arata atunci ca Louis de Funes 🙂 ?
  oachi´s last blog post ..FABRICA DE COPII –

 45. Odille says:

  ODLM, te rog frumos sa-i spui frizerului italian sa nu cumva sa tunda bucla, sa o ruleze pe un creion magic, care sa pastreze toate amintirile. 🙂

 46. Odille says:

  Oachi, in privinta comportamentului, ai ghicit! 🙂

 47. oachi says:

  Odlm, onoranta alaturare i-ai dat carasului ! Carasul e de fapt un peste nobil, rar, pretentios si destinat doar fetelor regale 🙂 ! Si de dulce-i dulce, ce-i drept !
  oachi´s last blog post ..FABRICA DE COPII –

 48. CristinaC says:

  Odille, cred ca trebuie sa merg eu cu tine shopping… am rabdare, imi fae placere, imi dau cu parerea…

  Icrele erau ca si ridichiile … pentru frecat.
  Am aflat acum ca n-am pe cine… sunt examene maine asa ca ma plimb singura la cumparaturi si trebuie sa am in vederere foarte multe…
  Ma voi duce cu voi in gand. Mai ales cu Odille care cred ca e o incantare cand merge la cumparaturi cu tine!
  Odille sotul tau da lectii la particulari? Prin asta inteleg anumiti soti care nu merg la cumparaturi, nu cumpara cadouri, nu …da…crezi ca vor lectii sau numai eu vreau lectii?

 49. Odille says:

  @ODLM, unul dintre comentariile mele la postarea trecuta s-a pierdut printre multele mesaje.
  Mi s-a intimplat sa mi se taie craca de sub picioare cu o singura privire. Este mai rau decit cu fierastraul pt ca efectul este instantaneu. 🙂
  Nici vorba de frunze, sau petale. 🙂

 50. @Oachi- ah, Louis de Funes a fost slăbiciunea mei, cât despre France Rumilly are atâta vivacitate de parcă-i sărită de pe şine( vezi scena de la 0:32 când scoate limba semnalizând la stânge şi o ia la dreapta!) Demenţial! Mulţumesc pentru link-uri.

 51. Odille says:

  Cristina C, sotul meu da lectii la toata lumea, chiar si la cei care se impotrivesc cu inversunare. 🙂
  Si pe mine a vrut, ani de zile, sa ma trateze ca pe un soldat si nu a mers, pt ca eu imi luam masinuta si plecam cintind. 🙂
  Apoi a vrut sa o trateze asa pe fetita si nu s-a indurat. A ramasa catelusa, care era o rasa germana.
  Cu ea avea succes, dar numai cind nu eram noi doua acasa. 🙂 🙂

 52. Odille says:

  Cristina C, m-as bucura sa mergem amindoua. Astazi, din cauza asta am fost un pic mustrata, am facut un detur si am ajuns la un magazin unde am probat 20 de seturi. Stiu sigur ce numar pt ca aveam voie cu cite 8 deodata. Mi-a facut placere, am vorbit si eu cu mine, dar cu voce tare, si pin ala urma am cumparat numai 2 perechi de sosete pt matusa mea. 🙂

 53. @Odille- ai probat 20 de seturi de şosete?

 54. Odille says:

  @ODLM, eu ador scena aceasta si mi se potriveste ca o manusa, pt ca niciodata nu stiu in ce parte trebuie sa o iau. Eu am mari probleme cu orientarea.

  Traversez lane-urile cu o seninatate de invidiat. Dar imi cer scuze frumos si chiar imi pare rau ca deranjez. 🙂

 55. Odille says:

  @ODLM, sosete nu este voie sa probezi. Numai rochite si taioare. 🙂

 56. oachi says:

  Odille si Cristina, eu din pacate nu ma incadrez sa merg cu voi, desi mi-ar place… Dar la mine shopping-ul inseamna maxim 2 ore, ca n-am rabdare :), sunt de groaza! Imi cumpar si fara sa probez, doar prin scanare 🙂 ! Nici n-am nevoie sa le scot de pe raft , recunosc cu capul plecat ( sabia nu-l taie ). Eu va astept la cafenea si va ajut la carat bagajele la masina :), bine ?
  oachi´s last blog post ..FABRICA DE COPII –

 57. Odille says:

  Cu rochitele am vorbit. Cu sosetele comunic mai putin. 🙂

 58. @Odille-am văzut comentariul tău, dar nu mi-am putut imagina o privire laser care taie crăci. Şi apoi, Canada are pat de frunze şi petale. Eu, dacă aş fi acolo, aşa aş proceda.

 59. @Porumbiţelor- Publicitate. Ricci bălăngăne cratiţa, de foame, de scoală toată mahalaua.

 60. oachi says:

  Odlm, cu placere. Si altadata !
  Inainte de vise frumoase va daruiesc tuturor asta :
  http://www.youtube.com/watch?v=_zqOYTCOwiE
  Desi e stiuta si ras-stiuta, face bine de fiecare data.
  Week-end spornic si frumos !Pe data viitoare !
  oachi´s last blog post ..FABRICA DE COPII –

 61. Odille says:

  Oachi, te inteleg, dar daca ai sti prin ce gama bogata de sentimente treci atunci cind probezi timp de doi ani, acelasi lucru si cind te hotarasti sa-l cumperi a fost vindut, sunt convinsa ca ai incerca. 🙂

  Insa daca vrei la cafenea, mi-ar face mare placere, dar nu la Cartarescu (cred ca asa se numeste), pt ca nu au cafea, scaunele sunt de lemn si incomode si este curent. Oricit am incercat sa le inchid usile si geamurule tot era curent.
  🙂

 62. Odille says:

  ODLM, nici eu nu mi-am putut imagina ca o privire sa aiba asa un efect. S-a intimplat in Romania si nu am uitat-o nici pina acum. Nema petale! (cred ca asa ai scris tu intr-un comentariu). 🙂

 63. Odille says:

  Oachi, multumim mult de tot.
  Weekend bun de tot si ginduri bune. 🙂

 64. Odille says:

  Oh bietul Ricci, ce tirziu isi ia cina, dar macar este o masa romantica la lumina lunii. 🙂

 65. Odille says:

  Weekend frumos si citeva melodii de Craciun.

  Christmas Song – Brenda Lee – Rockin’ Around the Christmas Tree

  http://www.youtube.com/watch?v=UVsc74O2sks&feature=related

  The Christmas song – voice of Andy Williams

  http://www.youtube.com/watch?v=-tkZbbY6_EA

 66. CristinaC says:

  Fetelor, omule, eu va invit si platesc la ce cafenea vreit voi. Veniti!
  Odille mergem noi la cumparaturi impreuna…eu conduc si tu imi spui pe unde. Dupa ce cumparam to ce se poate mergem la cafenea ( mie imi place Starbucks coffee).
  Pe sotul tau cu al meu ii lasam sa isi dea lectii unul altuia.Sa vezi ce apreciere vom avea!

 67. Odille says:

  Cristina C, minunat, dar eu as sugera sa conduc eu si sa-mi spui tu pe unde sa mergem. Si mie imi place Starbucks.
  Vom avea a lot of fun! 🙂

 68. Noapte cu gânduri roz până adormiţi

 69. Odille says:

  Noapte Buna cu vise frumos colorate!

 70. Odille says:

  ODLM, Mrs Santa Claus va fi in sanie cind Santa Claus se va duce la Kylie Minogue. Sunt sigura. 🙂

 71. Odille says:

  Link-urile cu parcarea: Excelente!
  Domnisoarele au parcat eficient, si gratzios. Cred ca au luat si lectii de balet. 🙂

 72. CristinaC says:

  Omule vise frumoase cu parcari line….
  Odille cu prima ocazie ne intalnim la un Starbucks… pe urma conduci tu cu conditia sa chemi ingerii!

  Eu am facut o tura de cumparaturi deja… cu mama!

 73. @Odille-dacă studiezi atent, maşinile sunt parcate de cascadori bărbaţi, după care stop cadru şi domnişoarele doar ies din maşină cu garţia obişnuită, mulţumindu-le domnilor.

 74. Odille says:

  @ODLM, nu observasem si ma si complexasem un pic. 🙂 Am incercat sa-mi gasesc scuze ca parchez numai cu fata, prin faptul ca masina mea este ceva mai mare decit masina lor. 🙂
  Multumesc pt lamurire.

  Un cascador? O idee geniala! 🙂

 75. @Odille- ai de grijă! Cascadorii sunt bărbaţi aprigi şi nici nu se ţin de volan când au o domnişoară alături.

 76. Ana-Bell says:

  @Odille: dupa cum ma jeleam mai de mult, cu talentul babei care n-a iesit niciodata din curte dar are adevarul universal la degetul mic 😀 , eu nu sofez, n-am carnet dar am facut scoala de soferi, actualmente expirata, sper ca instructorul mai e in termen, sa-l pot suna. Dar nu imi pot imagina (bine, pot…) lucru mai misto decat eu singura intr-un 4X4 (nu ptr fite, pentru siguranta mea, sper ca toti ceilalti sa aiva 4X4 cand ies eu pe strada) pe o sosea curatata, cu zapada alba pe ambele parti, cu pomi intepeniti in frumusetea rece a frigului, si muzica pe care o iubesc pana la desfiintarea mea in fata ei, si nimeni in jur, si nici un loc unde sa ajung, doar dreptul sa merg cat vreau de mult, sa cant cat vreau de mult, sa zbier daca am pofta, sa urlu daca lupii dorm si, cu totul mort in jur, sa simt ca traiesc si sa pot cobori linistita cand s-o termina muzica sau benzina. La anul imi iau carnet, iarna viitoare nu ma va mai prinde cuminte langa volane 🙂 Azi as asculta in masina asta:
  http://www.youtube.com/watch?v=AaWPduHl_j8

 77. Ana-Bell says:

  Auch si 4X4 auch 😀 Sa “aiva” ? ODLM, m-ai molipsit cu rusa (pe care o iubesc, de altfel). Ma duc sa caut un pian, poate reusesc sa cant, ca la scris vad ca-mi pun singura piedici 😀

 78. Ana-Bell says:

  @ODLM: rontaind elegant, discret si asezonat cu o doza de suc gastric productie proprie topicul care e si mai bun la recitire, aproape ca m-am regasit in “toapa care gusta pate de foi gras”. Am depasit recent perioada in care ma justificam pentru orice urma de pas 😀 , insa nu ma pot abtine sa nu ma scuz catre voi, printre prieteni orice pisiceala e permisa 🙂 Mai precis: imi plac branzeturile combinate cu fructe, branzeturile cu vin dar, cand vine vorba de carnuri pe care au crescut suspect vegetale, drumul meu se desparte brusc de acela al ratei care umba cu cosuletul de portocale la ea: eu cotesc spre carnati afumati, rata spre farfuria alcuiva 🙂
  ODLM, ce zici de un topic despre mancaruri rafinate si un raspuns la intrebarea: cine se naste gurmand, mai are sansa la nemurirea de tip “gourmet” ? Adica, rafinamentul se educa ? 🙂

 79. @Ana-Bell- să “aivă” maică, “să aivă”, c-aşa spunea bunică-mea şi uite ce nepot falnic a ieşit din mine! Bine, asta-mi zic cei apropiaţi, cei îndepărtaţi se uită chiombâş şi dau din cap a nepricepere…

 80. @Ana-Bell- Nightwish, cu orchestraţia unor profesionişti, m-au dat gata! S-au trezit lupii, nămeţii au ajuns la coroana crengilor uscate şi pomădate cu un prăfai alb, zburlit de crivăţ, stăncuţele zboară în ultima clipă de pe drum înzăpezit, pentru că nu vreau să stric plăcerea melodiei cu un claxon ca o nucă de zid.
  Foarte pitorească scena închipuită de tine pe o astfel de melodie, pentru care îţi mulţumesc.

 81. @Ana-Bell – spre necinstea mea culinară, mie îmi place mâncarea chinezească de m-aş naşte în China la prânz şi seara. Sosurile groase dulci-iuţi, susanul peste crestături de pui, pacheţelele de primăvară, raţa cu legume abia călite, văcuţa cu bambus şi uşor picantă, supele de muguri de bambus şi o poftă nebună mă cuprinde…
  Măcar o doză de ceai negru să mă duc acum să-mi prepar. Dacă chinezii n-ar fi avut carte de bucate, io le-aş fi scris-o chiar dacă la început aş fi ars vreo sută de wok-uri.
  Mai Tai Fum

 82. Ana-Bell says:

  @ODLM: mie imi plac 5 legume pai. Si orice (le)glume ai 😀 Chinezii n-au carte de bucate, de-aia amesteca haotic ingredientele, n-are cine sa le aminteasca retetele.

 83. Ana-Bell says:

  @Oachi: sper ca esti prin zona, multumesc, ti-am mai spus-o si in alte forme, esti culcus pentru pasari ranite pe timp de furtuna. Si neranita sa fiu, tot m-as aseza pe tarmul vorbelor tale 🙂 Are ODLM niste prietene…nici nu stiu cum de m-a adaugat si pe mine (sau oi fi tot in probe / prove ? 😀 )
  Cantec pentru Oachi:
  http://www.youtube.com/watch?v=A03PSE13X0I

Leave a Reply

CommentLuv badge
top
%d bloggers like this: