search
top


Croaziera 5

King, mă faci să râd! Cum să zici că nu-i al tău? Are patru picioare, coadă şi e galben exact ca tine.

În fiecare seară aveam program de râs, admirat, bătut din palme în sala de teatru. Ce-mi veni mie să mă uit într-una din zile la Ilinca? Ea tocmai studia, cu mâna streaşină şi un costum de baie ca un curcubeu micuţ, cerul pe care se vedea zburând un bondar, apoi piţigoi, apoi vultur, apoi o hârcă călare pe mătură, apoi porcu’. Era un elicopter care, în mărinimia lui a aterizat pe puntea de sus. Pe aia de jos l-ar fi încurcat aia de sus. Din pântece au început să coboare nişte fete – cred că foste zâne- bijuterii umblătoare, care săreau cu atâta eleganţă în braţele unui steward al vasului, dar se şi succedau repede ca o morişcă fetească. Bietul, nu mai prididea a face faţă ritmului şi se uita disperat la pilot care rânjea cu un ochi la el şi cu altul la slănină. Asta, slănina, era pe scaunul de lângă el ( în aer, se circulă pe dreapta ) şi probabil că era producătoarea grupului deoarece, în comparaţie cu ele, ea era urâtă de veştejea floarea.

Primul impuls a fost să dau o mână de ajutor steward-ului la descărcat, dar n-am mai văzut nimic preţ de câteva minute bune, asta pentru că Ilinca luase deja mâna streaşină de la ochi şi mi-o transferase mie sub denumirea populară de jaluzele.

– Aha, cum ai văzut că a băgat marfă proaspătă, gata la descărcat! Ia vino mintenaşi, cuprinde-mă de tăliuţă şi mă descarcă tu Făt Frumos fiul Crucii Roşii ( aşa mi-ar spune ea mie dacă, zic dacă, m-aş oferi voluntar să fac o mâncărică, o cumpărătură de rochiţă, un adus soacra la Bucureşti) ici-şa pe şezlong, te uită la mine şi cu spatele la ele!

Dacă ar mai fi adăugat şi “executarea!” precis aş fi efectuat un “prezentaţi arm’ ” după toate regulile militare, în faţa asistenţei bărbăteşti uimite de pogorârea  unui aşa chilipir din cer. Pe lângă burlaci, erau gură-cască şi bărbaţi însuraţi cu copii ( expresie gigea-gigea de tot, care aduce a pedofil, deşi unii ziarişti nu-şi dau seama de asta). Toţi aveau un zâmbet STAS, după reţetă, de parcă zânele s-ar fi uitat la pântecoşi bronzaţi cu maieu, ca tractoriştii de pe lângă Calafat, şesdesiat-piatdesiat santimetrov.

Voi nu ştiţi, dar i-am povestit odată Ilincăi cum învingeam eu coada care aştepta  încolăcită de trei ori în jurul cozii, pâinea caldă de la brutărie. Joaca întreruptă de strigătul mamii “Bondăraş, la pâine, dar acuma!” era ceva ce-mi crea aşa un gol în timpul meu, încât făceam uz de “jordia fermecată”  şi-i îngheţam pe toţi copiii promiţându-le că dacă nu se mişcă vor avea porţie dublă de nasturi. Ce-a mai căutat sărăcuţa de ea nişte nasturi cumpăraţi înadins ca să-i asorteze la un taioraş turcoise şi care-i venea turnat ( tata mi-a spus), dar pe care-l luase de la magazin cu nasturi roşii, cu secera şi ciocanul basorelief. Ca să-mi capăt nasturii înapoi de la copii a trebuit să plătesc în aur curat, adică timbre din colonii. Pe cei recuperaţi am încercat să-i spăl de ţărână, de ciocolată, de magiun, dar am făcut-o de oaie!  Intrase murdăria în structura intimă şi ieşeau marmoraţi, numai că în nuanţe complet distonante, conforme cu orele în care am fost pedepsit: numai în orele de joacă, cele de lecţii îmi erau permise.

Când ocheam maşina de pâine făceam, la început, semne disperate cu mâna, apoi şoferul m-a “ginit”- zicea el- că sunt “pe turbo cu brodeala” şi oprea maşina să mă ia şi pe mine. La “PÂINE” lumea era dusă de nas ca şi cum eu eram, chipurile, băiatul de ajutor de brutar, cu carte de muncă pentru calculul pensiei, slavă Domnului, nu sub mandatul Boc! Descărcam pâinea şi vânzătoarea îmi vâra în sacoşa de aţă câteva pâini aburinde şi muncite. Joaca se relua şi toată lumea era cu sufletul fremătând: eu că mă jucam, copiii că aveau nasturi peste cotă, mama că avea pâine pentru masă şi tata c-o avea pe frumoasa de mama. Toate astea pe munca mea, de care eram mândru ca un pionier care adusese 20 kg de maculatură.

Taia îmi povestea că pe vremea lui, pâinea era adusă cu căruţa cu cal, care avea o platformă mare, pe care erau sudate cutii din tablă cu ochiuri, ca să nu “năduşească” pâinea şi fiecare compartiment era închis cu lacăt şi categorisit pe destinaţii ale arondismentului respectiv. Câţiva tineri comunişti entuziaşti se aşezau în şir indian şi-şi pasau câte două pâini negre, fierbinţi, puse la repezeală de căruţaş spate în spate- “tovarăşi, mai cu avânt, zicea căruţaşul, mai am şi alţii (pe-nota.redacției.)care îi aşteaptă o pâine caldă să o pună pe masa pionierilor lor!”  Când nu erau destui tineri la coadă cât să formeze un şir indian în toată regula, atunci se forma un şir ţigănesc, zicea Taia, adică foarte rar, din care mulţi fugiseră de răspunderea cetăţenească de a aproviziona urbea. În atari situaţii, pânile spate în spate erau aruncate între tovarăşi care, ori de prea fierbinţi, ori din neîndemânare, fiind perfect rotunde se rostogoleau înspre coadă şi pensionarii, de data asta cu reflexe ascuţite, le puneau stop cu piciorul. Când era cald, erau acceptate spre vânzare imediată deoarece,conform “Capitalului” lui Marx, cererea era peste ofertă. Când ploua şi pâinea făcea cunoştinţă cu balta, aceasta ajungea pe un raft separat spre vânzare mai târziu, după ce se usca. “Câte pâini am tăvălit io, zicea Taia, până a le învăţa rostul cum să strecor mâna stângă mai spre bază şi dreapta tangentă sus, ăhă, să-mi fii tu nepotul preferat, Bondăraş!”

Eu l-am învăţat pe Taia despre tangentă. I-am arătat odată, cu podul palmei, cum arată o tangentă la o pălărie de ciupercă. Crescuseră la noi în curte, după o ploaie, exact ca ele după ploaie. Am avut nefericita inspiraţie să-i spun că mai devreme, le culesesem cu  prietenul meu Chior Douglas, le-am spălat şi le-am pus în tigaia aia roşie, cu smalţ gri, cu puţin ulei, cu sare şi piper şi harşt, pe aragaz! Mama şi cu tata erau la un film de război şi dragoste, Maia era la coafor şi atunci Taia ne-a luat pe sus, cu taxiul la spital. Dacă ar fi avut sirenă, Taia ar fi vuit oraşul să se dea la o parte, dar tot ieşise pe jumătate pe geam şi făcea loc cu mâna printre maşini.  O tovarăşă doctor, cam cât caloriferul, ne-a preluat şi tot şuşotea cu Taia că ne administrează nişte “eau de colon”, în sus, “eau de colon” în jos, până am primit şoc: în limbaj brutal doftoricesc a însemnat o clizmă cu o canulă cât ciuperca, sau aşa ni s-a părut nouă…Am luat multă apă, de parcă eram conectaţi la reţeaua curentă şi se rupsese fluturele de la robinet. Uite c-am scăpat!

De atunci, de câte ori mă trimite Ilinca( uneori singur mă sesizez) în piaţă la cumpărături şi vin acasă cu roşioare, ouaşoare, morcovei, cartofiori şi alte diminutive, mă întreabă invariabil dacă sunt proaspete. Îi răspund standard, pentru fiecare articol în parte, că ” eu le-am descărcat”. Se face senină şi-mi dă restul în fondante.

Trebuie să-mi scrieţi pe adresa redacţiei ca să vă povestesc care era tărăşenia cu zânele proaspăt aruncate şi prinse cu greutate, din elicopter.

136 Responsesto “Croaziera 5”

  1. CrisitnaC says:

    Ce frumos ai schimbat tu vorba si ai trecut lin de la zane coborate din elicopter la paine neagra impartita tovaraseste si intoxicate cu ciperci…ne-ai dus frumos.

    Pe partea de nord a lacului ningea tare la mine, dicolo de pod ploua onca. daca maine scriu de pe acelasi IP insemana ca e snow day.

  2. @CristinaC- acum aflu cauza schimbării avatarului tău. Mă tot uitam la IP şi era acelaşi şi totuşi WordPress-ul schimbase culoarea avatarului. Ana-Bell, perspicace ca un corector cu experienţă, a constatat că te-ai autodenumit CRISITNAC şi WordPressul nu s-a lăsat dus şi te-a băgat la moderaţie. După cum vezi, pe mine poţi să mă abureşti, dar WP şi pe Ana-Bell, nema!

  3. An older, white haired man walked into a jewelry store one Friday evening with a beautiful young girl at his side. He told the jeweler he was looking for a special ring for his girlfriend.

    The jeweler looked through his stock and brought out a $5,000 ring and showed it to him. The old man said, “I don’t think you understand, I want something very special.”

    At that statement, the jeweler went to his special stock and brought another ring over.

    “Here’s a stunning ring at only $40,000,” the jeweler said. The young lady’s eyes sparkled and her whole body trembled with excitement. The old man seeing this said, “We’ll take it.”

    The jeweler asked how payment would be made and the old man stated, by check. ” I know you need to make sure my check is good, so I’ll write it now and you can call the bank Monday to verify the funds and I’ll pick the ring up Monday afternoon,” he said.

    Monday morning, a very teed-off jeweler phoned the old man. “There’s no money in that account.”

    “I know”, said the old man, “but can you imagine the weekend I had?”

  4. Ana-Bell says:

    @CristinaC: trimite-mi si mie niste zapada, macar cat sa fac un yacht, ceva 🙂

  5. Ana-Bell says:

    @ODLM: diminutivele sunt mereu proaspete. Insa mie mi s-a intamplat sa gasesc unele care nu erau sincere. De unde rezulta tangential ca e important cine le aduce 🙂

  6. Aflu că “Walking in the air” este dintr-un film de desene animate “The Snowman” pe care nu l-am văzut. Vocea originală seamăna cu a lui Sarah Brightman, dacă n-o fi chiar ea. Filmul are o melancolie amăruie-dulce indusă probabil de acestă melodie de excepţie. Superb, Ana-Bell !
    http://www.youtube.com/watch?v=ubeVUnGQOIk&feature=related

  7. Ana-Bell says:

    @ODLM: nici eu n-am vazut desenul si abia acum aflu ca piesa nu e originala. Am toate albumele Nightwish (piesa de acolo o stiu) si sunt fanul no.1 din lista celor nefanatici, in sensul ca nu le stiu pe de rost biografia si nici toate versurile. Precum Tarja nu mai canta nimeni piesa asta; noua lor solista, Anette, cu care i-am vazut in concert, este foarte slaba, dar nu e vina ei ca nu se potriveste cu trupa, care e atat de puternica incat ar strivi pe oricine ar fi chiar si cu un fir de par sub Tarja. Vocea din linkul dat de tine nu e a lui Sarah Brightman, care nu canta atat de “drept”, fara inflexiuni. Daca ti-a placut, mai pun un Nightwish imediat 🙂

  8. Odille says:

    Dragilor, Buna Dimineata si o zi frumoasa va doresc. 🙂

    @ODLM, desi la noi sunt – 12 grade si destul de uritzel, m-am asezat tacticoasa sa citesc continuarea crozierei si nu am fost dezamagita.
    Multumesc pt un inceput frumos de dimineata. 🙂

  9. Odille says:

    Sa va mai spun a o miia oara ca iubesc aceasta luna, luna Sarbatorilor?
    Dimineata ii cint bradului numai o strofa din cintecul lui, ca sa stie ca este iubit.

    Mi-am adus aminte de o poveste pe care mi-o spunea mama mea de cind eram copil. Ea trebaluia prin bucatarie si pe mine m-a gasit dormind sub brad. De atunci tot asa il iubesc.

  10. Odille says:

    @ODLM, pina acum am crezut ca eu sunt vigilenta, dar vad ca Ilinca imi este pereche. Cred ca mie mi se trage de la unul dintre ei, Marx, Lenin, etc, care spuneau ca niciodata nu esti destul de vigilent! 🙂

    Raspuns la comentariul tau de la postarea anterioara: Ai dreptatea, sunt in grupa mare. 🙂 Cred ca deschidem aparatul de radio numai cind sunt eu suparata de preturile rochitelor. Atunci emisiunea se inchide pt citeva ore. 🙂

  11. Porumbiţelor, am o întâlnire de afaceri cu frizeriţa mea şi niscaiva cumpărături, aşa că am să lipsesc câteva ore, dar voi scrieţi, nu vă intimidaţi!

  12. Odille says:

    @ODLM, sa nu te tunda scurt de tot, incit sa trebuisaca sa pui bigudiu ca sa nu stea parul ca la arici! 🙂

  13. Odille says:

    Si o melodie de Craciun, “O Holy Night”
    O voce de o frumusete rara. Toti o cunoastem si cred ca toti o pretuim.
    (Nu am gasit melodia cintata de Nana Mouskouri in Engleza).

    Nana Mouskouri – Minuit Chrétiens

    http://www.youtube.com/watch?v=hByy-rVnGcY

  14. @Odille- cred că ştii cum s-a descoperit trădătorul din partid. Lenin a spus că ” duşmanul nu doarme niciodată”. Ceilalţi moţăiau în grup….

  15. Odille says:

    @ODLM, mie nu imi este somn! 🙂
    Am fost si dusmanul comunismului, dar stau si de straja cu mare dirzenie. 🙂

  16. carmen says:

    Multumesc Odille e fain clipul…
    Multumesc Omule de pe punte;interesanta directionare si redirectionare a privirilor dar si a gandurilor…

  17. Odille says:

    Carmen, ma bucur ca ti-a facut placere si ca esti cu noi.

  18. Odille says:

    Marina, noi te asteptam cu drag. Sper ca totul este bine.

  19. Odille says:

    Cristina C, noi avem – 13 grade, cu factor de vint – 24. Ni se atrage atentia, insa, ca abia pe 21 Decembrie va incepe iarna. 🙂
    Dar in curind imi voi face curaj si voi pleca din casa. Poate la tine este mai caldut?

    Dragilor, astazi voi schimba modem-ul pt ca cel pe care-l am a devenit cam temperamental, si nu este loc in birou pt doi cu hot temper.
    Sper sa ma pot conecta cu noul modem, daca nu, bosumflata va fi putin spus.
    O zi buna! 🙂

  20. CristinaC says:

    Am sosit… de la IP-ul de la birou… ma batea gandul sa stau acasa stiind ca daca ninge, caci ploaia de aseara s-a transformat in zapada, vor fi colege care nu vin si va trebui sa le vad cleintii ( in loc sa stau cu voi).Sunt -8 la noi Odille si ninge. Banuiesc ca pana la 4:30 se va depune cam multa zapada pe masina.
    Ana eu ti-as trimite toata zapada de aici caci nu prea o mai iubesc in ultima vreme.
    Odille mai bine stai acasa ca nu prea e fun pe strazi.
    Omule trimite o poza sa vedem ce calitati are coafeza ta!

    Va doresc o luni vesela si o saptamana excelenta!

  21. Ana-Bell says:

    @CristinaC: sa nu te superi pe zapada, nu stii ce frumoasa e decat cand o astepti cu tot sufletul, cu “toate” mainile, cu toata dorinta de a-ti simti picioarele inghetate alb 🙂 Trimite-mi-o, o primesc si o pastrez 🙂 Se spune ca iubim anotimpul in care ne-am nascut. Aiurea 😀

  22. Ana-Bell says:

    @Odille: bafta cu modemul, nu stiu de ce dar am impresia ca n-are nici o sansa in fata ta 🙂

  23. CristinaC says:

    Ana te-ai nascut iarna?
    Iti trimit toata zapada… acum cat e alba si noua… suflu si trimit norii la tine (pe unde esti nu stiu) si alaturi iti trimit si colinde si clopotei!

  24. Ana-Bell says:

    @Oachi: n-am vrut sa fiu patetica, am calcat stramb in metafore dar sensul ala e, de primire calda cu ceai aromat cand vii dupa 2500 m de urcus pe munte 🙂

  25. Ana-Bell says:

    @CristinaC, nope, tocmai, m-am nascut vara. Probabil iubesc iarna pentru ca, in desele iesiri pe munte, in iarna m-am gasit cel mai aproape de moarte si tot din iarna m-am intors teafara acasa. Trimite si norii, sa-mi bag capul in ei 🙂

  26. CristinaC says:

    Ana eu trimit dar cu capul in nori… de sarbatori? sau vrei sa-l vezi prima pe Mos Craciun in zbor?

  27. iana says:

    rog insistent redactia sa publice si restul croazierei! 🙂
    sa aveti o saptamina excelenta.

  28. CristinaC says:

    iana ce bine ca esti pe post!

  29. Ana-Bell says:

    @CristinaC: Mos Craciun traieste in capul meu (nu vrei sa stii cum e cand isi scoate sosetele!). De aici si renii care imi cutreiera iesirile, si nasul rosu care lumineaza doar 10 cm in fata, cand eu prin bezna as avea nevoie de o lanterna de capitan de vas yenna 😀 …

  30. Ana-Bell says:

    @Iana: cand vii prin tara, mi-ar placea sa te cunosc, daca o sa ai timp si chef. Poate imi aduci si acea carte care “nu e pentru copii” (nu stiu de unde sa o iau in Bucuresti), dau in schimb alta carte cu o caracterizare similara, se numeste “Momo” (Michael Ende). Saptamana cu miros de brad 🙂

  31. @Carmen- Mulţumesc. Încă sunt stăpân pe direcţionarea privirii şi a gândurilor.

  32. Marina, Odille te strigă şi noi îi ţinem hangul.

  33. @CristinaC- se pare că n-ai observat de ce ţi s-a schimbat avatarul de acasă. Ai explicaţia câteva comments în urmă.
    Ce Canadă haină! Să aveţi voi atâtea minusuri încă de pe acum?
    Ion şi Vasile în tren:
    -Mă Vasile mă, închide mă geamul că-s minus 8 grade afară, mă!
    – No, l-am închis. Amu crezi că-s mai multe afară, mă?
    Cristina, nu am avut inspiraţie să fac o poză coafezei mele. Este minionă, subţirică, proporţionată, cu ochelari de distanţă şi este foarte apropiată. Din acest motiv, Ilinca stă pe scaun şi mă aşteaptă. Ce-am descris eu este ceea ce văd în oglindă. Direct la ea nu cutez a mă uita.

  34. Odille se studiază reciproc cu noul modem. Da de ce să ne grăbim? Io zic să-i lăsăm să se mai cunoască!

  35. Cristina, nu te lua după Ana-Bell! Ea vrea zăpadă că n-o dă ea din drum şi nici n-are carnet să vadă că nu se poate parca nicăieri iarna. Las-o acolo, la Canada! Noi n-avem nici utilaje, nici bani, nici chef de muncă…

  36. Iana este singura care a trecut pe la Redacţie. Este bine orientată, spirituală, dreaptă-n judecată şi nu-i mofturoasă. Acceptă toate denivelările mele lingvistice. Şi are şi frumuseţe.

  37. CristinaC says:

    Omule… cred ca ii place Ilincai tunsoarea ta!
    Bine inteles ca am observat comentariul cu explicatia dar… ce era sa spun? Tu ma stii pe mine cascata si repezita, pot trece chiar ca si dislexica ( atunci sa vezi avantaje). Voi fi mai atenta next time.
    Tot mai ninge…si a coborat la -11. Nici eu nu cred ca Ana vrea asa ceva…
    Lumea a intarziat la servici… unii n-au mai venit de loc, tot felul de accidente pe strada…Ana sa stii ca nu e fun iarna. La mine in fata casei e multa zapada de lopatit ca nu am “suflatoare de zapada”…
    Odille tu cum stai? Fugi la vecini si spune-ne ca esti bine!

  38. Odille says:

    Dragilor, am sosit, cu modem nou cu tot.
    Acum ne pindim unul pe altul.
    Am primit un model nou si nu mai are luminita aceea oranj, pe care eram cu ochii tot timpul si cu care vroiam sa fiu prietena. Fara ea, eram stuck.

    Iar luminitele cele verzi care ar fi trebuit sa nu clipeasca, clipesc mereu, parca danseaza.
    Sper sa-mi citeasca in priviri ce ar pati, daca Doamne fereste, m-ar lasa in pana zilele astea! 🙂

  39. Odille says:

    Cristina C, la mine tot – 13 si – 24 cu factor-vint, dar nu ninge niciun pic.
    Dar am cumparat un cadou, o pijamalutza de la “La Vie en Rose”, pe care scrie “J’adore La Vie!”.

  40. Odille says:

    @ODLM, daca Ilinca a fost martora la tuns sunt linistita. 🙂
    Cred ca v-am povestit ca atunci cind sotul meu s-a dus sa cumpere vopsea pt usa garajului, managerul l-a intrebat daca are bilet de la sotie. Sotul meu, amuzat, a spus ca stie ce trebuie sa cumpere. Managerul nu glumea, dar i-a vindut vopseaua.
    Vine sotul meu acasa, incepe sa vopseasca si ma duc si eu in inspectie. (dar o inspectie dragalasa! 🙂 ).
    Era o culoare oribila. Asa ca ne-am dus amindoi la magazin, managerul i-a spus ca a fost sigur ca se va intoarce cu vopseaua, a luat-o inapoi si ne-a vindut culoarea buna. 🙂

  41. iana says:

    eu nu m-am dus niciodata in croaziera! mie omule poti sa-mi povestesti orice despre croaziere ca eu cred. 🙂
    felul acesta de a-ti petrece vacanta nu m-a atras niciodata. pina sa va citesc pe tine si pe Ilinca.
    altfel am o dorinta permanenta de locuri noi, de explorare, de cunoastere.

  42. iana says:

    Ana -Bell,
    voi anunta public venirea mea in Ro. s-ar putea chiar sa se intimple in 2011.

  43. @CristinaC- bineînţeles că-i place Ilincăi tunsoarea mea. De aceea chiar mă dă pe mâna minionei, sub pază, altfel m-ar da pe mâna unui casap şi s-ar duce liniştită la rochiţe pe o rază de 20 km.

  44. @Odille- copiii aveau un modem ADSL (prin Romtelecom) cu luminiţe verzi, care dansau după cum îi alergau copiii. După un an au început să se plângă că le-a scăzut viteza deşi făcusem un upgrade de viteză, mergea mult mai prost ca înainte. Au venit de la Romtelecom, s-au suit pe stâlp, pe gard, pe casă, pe dracii băieţilor şi au plecat cum veniseră. Din nou plângere şi a venit un inginer de data asta, care s-a dus la modem l-a întors cu haida în sus şi a văzut “Made in China”. A luat unul nou din poşetă şi acum se aleargă nişte luminiţe oranj, iar pe dedesubt scrie “Made in …” este şters cu carioca. Merge, dar am făcut comandă pentru unul cu luminiţe albastre.

  45. La noi sunt acum +3 grade şi cu factorul poştal, tot atât…

  46. @Odille- sunt acum uşi de garaj acoperite cu un strat de plastic vopsit în masă şi câmp electrostatic. Culoarea nu are moarte. Este drept că au numai vreo 30-40 de nuanţe după catalogul RAL, dar cu siguranţă că găseşti şi culoarea bună, adică albastră.

  47. Odille says:

    @ODLM, eu nu am avut niciodata probleme cu tensiunea arteriala, dimpotriva este cam joasa, dar imi este teama ca luminitele astea imi dau prea mari emotii. 🙂
    Pe modem scrie “Scientific Atlanta”, dar eu nu indraznesc sa-l intorc pe burtica sa vad unde este fabricat, de teama sa nu-mi dispara luminitele.
    Sunt sigura ca luminitele blue vor fi garantate pe viata.

  48. Odille says:

    Iana, te rog frumos sa ne povestesti si noua ce a facut Ana cind a venit Mos Craciun.
    Eu iubesc Ajunurile, dar Ajunurile cu copii mici sunt minunate.

  49. Odille says:

    @ODLM, foarte bun si util sfatul cu usile. Multumesc mult. Cred ca ma voi descurca cu nuantele de albastru. 🙂

  50. CristinaC says:

    Omule… noi ne-am obisnuit cu factorii.
    Iarna avem factor de vant, vara avem factor de umiditate si ca si anumiti factori postali, acesti factori te fac sa simti alta temperatura fata de cea pe care o arata termometrul. E bine ca la tine aici avem factor comun!

    Asa cum preziceam o colega n-a venit de loc si una a ajuns foarte tarziu…

  51. Odille says:

    @ODLM, cind ai scris “factorul postal”, imediat m-am gindit la faptul ca uitasem sa pregatesc un plic, cadou de Craciun, pt postas, cum este aici obiceiul.
    Cred ca sunt obsedata sa nu uit pe cineva. 🙂

  52. Oachi says:

    Draga redactie,
    Doresc sa fac o reclamatie vizavi de faptu’ ca in seara asta , in timp ce urmaream filmu’ “Croaziera x la puterea n”, operatoru’ de serviciu a intrerupt pelicula cu pricina si a montat pelicula “Amintiri din copillaria mea ” partea a 10-a ( cred !), provocandu-mi serioase probleme de concentrare pe motive folclorice care nu se incadrau in peisaj ! Va rog astfel sa penalizati persoana cu 10% fondante marca Ilinca si sa reia filmu’ de la inceput, sau macar de unde a ramas si sa lucreze peste program ( al lui, ca peste al nostru stim deja 🙂 ).
    Deci, Croaziera 5 reloaded, please !
    Va multumesc cu anticipatiune.
    Semneaza o fana.
    Oachi´s last blog post ..FABRICA DE COPII –

  53. CristinaC says:

    Draga redactie
    Eu plec acasa… asta inseamna ca voi scrie de la alt IP si dupa cum ai constatat inainte de culcare vin sa citesc povestea…

  54. Oachi says:

    Odille, am niste nedumeriri .
    Te citez :”Mi-am adus aminte de o poveste pe care mi-o spunea mama mea de cind eram copil. Ea trebaluia prin bucatarie si pe mine m-a gasit dormind sub brad. De atunci tot asa il iubesc.”
    1.Nu ne-ai spus povestea spusa de mama ta….
    2.Cum iubesti tu bradul de pe-atunci ? Dormind sub el ? 🙂
    Pupici !
    Oachi´s last blog post ..FABRICA DE COPII –

  55. Odille says:

    Oachi, pot sa scriu oricum, pt ca stiu ca tu si cei care vin cu toata inima pe blog, vor intelege si povestile “nespuse”. 🙂

  56. Odille says:

    Oachi, adevarat, de cite ori impodobesc bradul as dori sa dorm sub el. 🙂

  57. Odille says:

    @ODLM, Cred ca-mi amintesc corect din comentariile tale de pe blog, ca Ziua ta este astazi, 14 Decembrie.
    Iti urez:
    Ani Multi si Fericiti impreuna cu toti cei dragi!
    Sanatate, numai bucurii si satisfactii de la copii.

    Viata sa-ti fie frumoasa si amintirile minunate. Iti vor fi o sursa bogata de inspiratie pt a scrie povesti frumoase de care sa ne bucuram noi si toti cei care-ti vor citi viitoarele publicatii (Iti urez succes!).

    🙂 🙂 🙂

    Chipmunks – Happy Birthday to You!!!

    http://www.youtube.com/watch?v=wFh-rX_Sfhs

    The Beatles play Happy Birthday(VERY RARE)

    http://www.youtube.com/watch?v=S7QxOllK0VU&feature=related

  58. Oachi says:

    Ana-Bell, tare m-am bucurat azi din cauza ta ! Din mai multe motive … de zapada care numai noi vad ca o iubim … de Nightwish ( cu Tarja, multumesc )… ca m-ai invocat ( ma simt onorata )…. Si da, mi se spune ca (nu stiu cum )fac un ceai foarte bun :). Mai ales la vreme de seara si la gura sobei …Chiar si pentru cei care vin de la 2000 de leghe sub mari, nu doar dupa urcusul pe munte ;).
    Asa ca poate o sa imi deschid o ceainarie pentru suflete pierdute… sau mai bine regasite 🙂 !
    Sa (ne) luminezi toata saptamana !
    Oachi´s last blog post ..FABRICA DE COPII –

  59. Oachi says:

    Omule drag, sa ne traiesti ! La fel de bun si minunat, alaturi de cei dragi tie ! ” Din ziua de azi sa ai doar bucurii, toata viata ta !” ….
    La multi ani !
    http://www.youtube.com/watch?v=gs_jypDKVS8
    Oachi´s last blog post ..FABRICA DE COPII –

  60. Odille says:

    Oachi, ar fi grozav sa venim la tine la ceainarie sa ne sarbatorin “Our Unbirtdays”. 🙂

    Alice in Wonderland – Mad Tea Party

    http://www.youtube.com/watch?v=KVzyGQPgVN8

  61. Odille says:

    Oachi, mie imi place sa fac umbre de ingeri in zapada. Nu stiu daca in Romania este acest obicei. 🙂

    Apoi, la gura soberi, o cacao cu frisca.

  62. Oachi says:

    Odille, tu vii cu prajiturile, neaparat, da?
    N-am auzit de umbre de ingeri in zapada… Cum sunt?

  63. Porumbiţelor, vă tare mulţumesc că nu m-aţi uitat şi vreau să vă urez să vă bucuraţi şi voi de capriciile bune ale vieţii şi să nu daţi de pârdalnicele de necazuri care nu ştiu cum să-i facă mai amară viaţa omului cu suflet bun.

  64. O nouă versiune splendidă a melodiei “Walking in the air”, de data asta cântată de două voci de 12 ani Andrew şi Faryl:

    http://www.youtube.com/watch?v=FrOoIau2EMk&feature=related

  65. Odille says:

    @ODLM, impresionanta melodia. Voi dormi sub bradut, cu ea in gind. 🙂 Multumesc.

  66. Odille says:

    Oachi, sa-ti spun cum se fac umbrele de ingeri. Eu sunt chiar talentata. 🙂
    Imbracata in snowsuit (bleu), stai in picioare, cu picioarele un pic departate si apoi te lasi sa cazi pe spate, pe zapada.
    Apoi misti miinile in sus si in jos, ca pe niste aripi.
    Te ridici cu grija ca sa nu strici umbra si vei vedea o umbra de inger cu aripi.
    🙂

  67. Odille says:

    Oachi, de prajituri sa nu ai grija. incep de miine sa le prepar. 🙂

    Chiar incep, dar pt Craciun. 🙂

  68. Odille says:

    ODLM, multumesc pt urari. Asa sa fie cum ai spus tu.

  69. CristinaC says:

    La Multi Ani Omule!
    Sa iti fie viata la fel de frumoasa ca sufletul tau.
    Sa te bucuri de fiecare clipa alaturi de Ilinca si baieti.
    Sa te vedem bunic, povestitnd nepotilor povesti fantastice asa cum ne povestesti noua.
    Sa fii sanatos, bucuros si fericit!

    Si acest cantec ti-l cant eu… exact asa cum il auzi!

    http://www.youtube.com/watch?v=0dIjrSMYzeA

  70. Odille says:

    Incep sa-mi placa crozierele, daca iti dau timp de depanat amintiri din copilarie.
    Poate pt inceput, o croaziera scurta pe o apa mica. 🙂

  71. Ana-Bell says:

    Domnule drag, am rescris de 5 ori urarea, n-am stiut a scrie ceva care sa conteze azi. Cum sa ii spui cuiva ca ii urezi sa ii fie atat de bine incat inca nu s-au inventat cuvintele pentru asta ? Sa fii fericit si mirat in fiecare zi, sa tresari, sa fii viu, sa o ai pe Ilinca muza alba si delicata pentru toate vorbele pe care inca nu le-ai scris, pe baieti oglinda a ce e mai frumos in tine, pe noi cititoare in al doilea rand, prietene in primul.
    LA MULTI ANI !
    http://www.youtube.com/watch?v=TGxxNIErDoQ&feature=related

  72. Ana-Bell says:

    @CristinaC: nu te lua dupa ODLM. Stiu sa dau zapada si imi place. Stiu si sa tai lemne, cu pana si tot ce trebuie. N-am masina ca sa ma pot bucura de zapada. Cand o sa imi cumpar masina, o sa fie un plug de zapada, sa nu ma lipseasca de bucuria parcarii (co)laterale. Am si chef de munca, doar nu de aceeasi munca. Schimb oricand monitorul cu lopata si nu ma plang daca sunt trimisa la aer si alb sa rasfir darurile Cerului si pe unde n-a ajuns stranutul norilor 🙂

  73. @Odille- croaziera trebuie să se desfăşoare pe o apă care să aibă o adâncime cât să stea vaporul în picioare, asta înseamnă că peste capul omului. Ceea ce vrei tu este o cadă, cel mult! Şi aia numai pe jumate!

  74. @Odille- eu am încercat anul trecut să fac o siluetă de înger, dar nu mi-a ieşit pentru că de Sărbători mănânc bunătăţi. Şi nici nu sunt…

  75. @Ana-Bell- mulţumesc, am notat şi îţi doresc şi ţie acelaşi lucru, iar până la vară când va fi ziua ta, să consumi câte puţin din vorbele bune şi cum le rosteşti să se şi îndeplineacă ad-hoc!

  76. @Ana-Bell- nu te lua după tine! Fetelor le place să dea zăpada când sunt măritate. Doar o vorbă bună şi se rezolvă…
    Acum dai zăpada doar cu monitorul, dar când oi avea maşină, să vezi ce bătături face lopata prin mănuşi!

  77. Ana-Bell says:

    @ODLM: m-as multumi cu o singura dorinta, daca as sti sa o formulez. M-ai urat (curat, nediacriticizat 🙂 ) de ziua ta, multumesc 🙂
    Am deja bataturi, de la bicicleta, in exteriorul palmelor, sub degetul mic. Inca n-am reusit sa imi iau manusi speciale, asa ca toata vara am mers fara. De la casti n-am facut bataturi, doar fluturi care zboara de florile marului. Dupa cum iti spuneam, nici un biciclist n-ar da doua roti pe patru. Nici lopata pentru o efemera exercitare a (ne)drepturilor sexului frumos (subiectiv) asupra celui puternic, posesor de lopata (am facut-o lata). Am un prieten care merge des pe munte. Mi-a trimis un filmulet cu sapat in 3 m de zapada ca sa faca drum spre inalt. I-am zis ca mi-ar placea sa trec “dincolo” intr-o iarna, pe munte. Mi-a zis ca se rezolva 😀 Glume de biciclisti…

  78. Ana-Bell says:

    @Oachi: sa-ti fie bine, cum imi e mie cand citesc ce scrii tu. 🙂

  79. Ana-Bell says:

    @Iana: poate o sa ne vedem. Si, daca nu, iti spun de acum ca te respect pentru constanţă. Stii tu despre ce vorbesc.

  80. Odille says:

    Buna Dimineata Sarbatoritului, si Buna Dimineata tuturor prietenilor de pe blog!

    Ana-Bell, clipul tau a fost o confirmare a gindurilor mele. Am vrut sa scriu ieri un comentariu referitor la cum percep eu diferenta dintre Craciunul din America de Nord si cel din Romania, dar nu am stiut ca este o diferenta atit de drastica.
    Clipul m-a uimit.
    Sunt convinsa ca in Canada/America majoritatea oamenilor stiu foarte bine care este diferenta intre Craciun si Paste. Mie mi se pare ca evanghelistii ii indoctrineaza prea mult pe copii. Am vazut interviuri luate copiilor si erau convinsi ca cine nu este Evanghelist pleaca frumos, frumusel, direct in Iad.
    Insa, oamenii nu tin niciun post, nu exista aceasta notiune, ei stiu ca de Craciun s-a nascut Isus. La Paste stiu ca Isus a murit pt oameni.
    Nu exista nicio preocupare cu pregatirea mincarurilor de Sarbatori. In timp ce noi alergam la magazine sirbesti, nemtzesti, unguresti, rominesti, dupa fel de fel de delicatesuri, localnicii asculta colinde, concerte de Craciun, oriunde te duci auzi cintece care vorbesc despre sensul acestei sarbatori.
    Masa lor de Craciun, din cite am auzit de la colege/colegi, este foarte simpla, curcan si un fel de desert. Iar pt desert nu muncesc 5 ore. 🙂
    Ei au, insa un alt obicei, trebuie sa cumpere cadouri pt toata familia, toti prietenii. Dupa Craciun platesc imprumutirile luni de zile. 🙂
    In Romania mincarea si postul sunt coplesitor de importante. Partea spirituala ocupa o proportie mult prea mica.

    Nu a fost intentia mea de a fi aspra, insa asa mi se pare mie.

    Ginduri bune! 🙂

  81. Odille says:

    Ana, multumesc pt urare. Deocamdata monitorul cel nou ma priveste cu luminitele lui verzi si eu il privesc cu luminitele mele albastre si cooperam armonios. 🙂

  82. Odille says:

    Ana, ODLM, scuze, abia acum mi-am dat seama ca acel clip a fost trimis de ODLM. 🙂
    Cu multumiri.

  83. Odille says:

    @ODLM, cred ca ai dreptate, dar imi voi comanda o cada mai adinca. Sunt unele si cu portita pt cei care sufera de claustrofobie. 🙂

  84. Odille says:

    Ana, daca este vorba despre un secret cu iana, am vrea sa stim si noi. Suntem curiosi. 🙂

  85. ulicica says:

    am auzit ca anuta umbla prin vecini, si-am venit sa vad ce-i coace mintiuca. Apoi, am auzit ca e ziua omuletului si m-am bucrat ca e un arcas, care tinteste foarte departe, care are o jumatate salbatica, greu de tinut cu capastrul, un veritabil centurion. Nu-ti urez nimc, omulet, nu ma pricep defel. Ma limitez la a-ti admira creativitatea, pasiunea si frumusetea scriiturii. Sa te tina multi ani feiricti! Nu zabovesc, ma trage pustiulica de nadragi 🙂 Va doresc ninsori bogate si caldura la gura sobei, mai mare dragul sa va lipiti nasul de geamul aburit.

  86. Ana-Bell says:

    @Odille: nu-i nici un secret cu Iana, am ajuns eu sa o respect pentru modul in care sa stie sa fie langa cineva, constanta prezenta. Ma inclinasem in fata omului pe care nu-l cunosc dar il pot banui. Mi se intampla sa am accese de dezvelit sufletul de parca tocmai l-am facut statuie in parc 🙂

  87. Ana-Bell says:

    Uli, am scris la aceeasi ora. Cu aceeasi mana. De pe acelasi varf sentimental de troiene spulberate de vant.

  88. Odille says:

    Ana, sufletul meu este statuie de cind am gresit odata, demult, cind credeam ca tacerea este raspunsul tuturor intrebarilor.

  89. ulicica says:

    ana, asta pentru ca suntem in acelasi vis

  90. Ana-Bell says:

    Uli, atunci nu vreau sa ma trezesc…

  91. Ana-Bell says:

    @Odille: tacerea e doar sursa tuturor intrebarilor. Dar ne e teama de raspunsuri, si atunci tacem. Sau, dupa cum mi se intampla mie sub vazul vostru, vorbim excesiv 🙂

  92. CristinaC says:

    O zi buna va urez!
    Ana draga te primiesc la dat zapada oricand. Aseara ar fi fost bine ca am lopatit singura din lipsa de ajutoare. Daca iti place si frigul e si mai bine. Apoi te invit sa zabovesti langa focul din camin cu o cana de vin fiert si sa povestesti asa frumos cum stii tu.

  93. Ana-Bell says:

    @CristinaC: am la cine sa stau in Canada. Desi Canada e cam mare. In ce oras zici ca stai ? Vin doar daca ma lasi sa fac eu si focul. Si nu-mi spui ca am cenusa pe nas si mi-a luat foc parul. Imi place sa fac povesti din mers, sa le despic in tot felul de drumuri pe masura ce le zic, dau si in gropi, uneori, nu vrei sa ma pornesti, n-o sa stii cum sa ma mai dai afara 🙂

  94. Porumbiţelor, aţi dat cep la bucurie şi curge în valuri când vă citesc. Oachi, Odille, Ana-Bell, Ulicica, CristinaC, Iana, Marina, Carmen, fiecăreia în parte îi mulţumesc pentru urări, pentru că fiecare în parte are drăgălăşenia ei.
    Am aranjat o masă la restaurant şi petrecerea, cu nişte prieteni vechi, va începe curând. Vă las să vă bucuraţi de cei dragi şi până mă întorc poate mă includeţi şi pe mine, aşa cum eu am făcut-o de mult.

  95. CristinaC says:

    Ana, locuiesc in Hamilton, Ontario.. pe harta la cotul lacului Ontario. Te las sa faci focul… am lemnele gata stivuite si daca nu ne ajung am si gard.

  96. Odille says:

    Buna Dimineata Cristina C.
    Noi nu avem niciun pic de zapada, insa frig putem da la cine doreste. -22 cu factor de vint.

    @ODLM, petrecere frumoasa cu cei cei dragi. Si noi iti multumim pt clipele placute pe care ni le oferi citind povestile tale frumoase.
    🙂

  97. ulicica says:

    v-ati adancit, amazoanelor! Odille, si piatra se tranforma in arta, in mainile si sub dalta cui trebuie. Tacerea e un raspuns frumos, pentru cei ce vorbesc aceeasi limba a tacerii. Desi eu una, ma dau in vant sa-mi curga vorbe dulci in urechi. Cu conditia sa nu fie prea dulci si prea multe, sa-mi provoace indigestie. Si totusi, cand ma gandesc cata tacere pot duce….ce n-as da sa fiu un spiridus, sa m-asez cuminte in gandul cui nu stie sa taca intr-un grai cu mine.

  98. Odille says:

    Ana, uneori tacem pt ca in mod eronat ne-am dat niste raspunsuri si fiind atit de incarcate de tristete nu am dori sa le mai auzim repetate de altcineva. Tacem ca sa ne protejam.

  99. Odille says:

    Dragilor, sa iesim din tacere si din tristete!
    Va voi auzi mai tirziu, acum incep prepararea de prajituri, pe care le voi stivui in cutii in congelator.

    Ginduri bune! 🙂

  100. CristinaC says:

    Odille nu mai stiu ce reguli are iarna la noi.. La mine e zapada si si foarte frig dar nu mai ninge. Auzeam dimineata la radio ca in Mississauga e furtuna de zapada si abia se misca masininle pe autostrada.

  101. CristinaC says:

    Omule petrecre buna si daruri frumoase!

  102. CristinaC says:

    Odille te lasam sa faci prajituri cu conditia sa ne spui ce fel de prajituri.
    Esti o harnica si o planificata. Eu pana in weekend nuam cum pregati nimic. Sper ca daca Mos Craciun mi-o aduce pe soacra sa vina cu cozonacul gata facut.

  103. Ana-Bell says:

    Uli, toti sculptorii de geniu spun ca ei doar dau in laturi ceea ce e prisos de deasupra “miezului” pe care piatra il are deja format in sufletul ei. Si mie mi-ar placea sa pot tacea alaturi de cineva, numai ca, la cat de guraliva sunt, tacerea mea va trebui sa fie ceva mai graitoare decat a celuilalt 🙂

  104. Ana-Bell says:

    ODLM: de ziua ta, Ilinca e musai sa scrie ceva despre tine 🙂 Ce ar scrie Ilinca daca nu ar sti ca atatea femei abia asteapta sa citeasca ? 🙂

  105. Ana-Bell says:

    @CristinaC: n-am putea incepe cu gardul ? N-am taiat niciodata unul. Am sarit, totusi, cateva 😀

  106. Ana-Bell says:

    @Odille: sunt de acord cu tine ca tacem pentru a ne proteja. Daca ar fi dupa mine, toata lumea ar spune ce gandeste, da’ stii, fix ce gandeste, asa n-ar mai fi nelamuriri si nici nefericiri inchipuite, doar nefericiri perfect valabile si, mai ales, fericiri reale.

  107. Ana-Bell says:

    Si, inainte sa ma duc sa vad daca ninge de la serviciu catre casa, ceva ce parca ii place lui ODLM, ou non ?
    http://www.youtube.com/watch?v=LvRdHwFK_NE&feature=related

  108. Odille says:

    @Ana, cind eram adolescenta ma amuzam gindindu-ma ce ar fi daca am avea un ecran pe frunte si tot ce gindim ar aparea in cuvinte. 🙂

    Cristina C, nu ma indur sa plec de linga computer, si ingredientele asteapta sa fie cintarite.
    Pina la urma cred ca nucile, vanilia, cacaoa, untul, ma vor striga. 🙂
    Sigur ca iti voi da retetele pe e-mail.

    Cred ca intre tine si mine sunt numa 150 Km , dar mai cred ca voi sunteti in the snowbelt.

    Mai filozofez putin si plec. 🙂
    Este mult mai usor sa distrugi decit sa construiesti. Muncesti uneori luni intregi si cu citeva vorbe poti distruge toata acea munca facuta cu drag.
    Eu voi incerca sa construiesc. 🙂

  109. Thomas Man says:

    Vin cam tarziu cu urari – vad ca sunteti la desert – dar sper sa le mai primesti :
    La Multi Ani, Omule, si torente de bucurii sa-ti dea mereu tarcoale !

  110. CristinaC says:

    Odille… numai vreo 90 km cred.

    Eu te las pe tine cu desertul si fac mancarea. Rabdarea mea se consuma la birou si nu mai am pentru desert.

    Ana sa stii ca si dupa mine toata lumea ar trebui sa spuna ce gandeste. Mi-a placut “nefericiri perfect valabile si, mai ales, fericiri reale.” Pe mine ma oboseste cautatul de cuvinte care sa nu supere pe nimeni si mereu “politically correct”

  111. nico says:

    http://www.youtube.com/watch?v=XDv5ScIuw48
    La Multi Multi Ani cu slove inmuiate-n nectar! 🙂

  112. Blanca says:

    La multi ani frumosi , mereu impreuna cu dulcea-ti Muza, Ilinca!

  113. Thomas, Blanca, Nico, ce surpriză plăcută! Vă mulţumesc şi vă trec şi pe voi în cartea de onoare.

  114. Anamaria says:

    La multi ani! Din cauza oboselii si dintr-o totala lipsa de inspiratie pentru care imi cer si scuze, iti urez sa iti traiesti noua varsta la fel de frumos precum scrii!
    Sa sarbatoresti temeinic! 🙂

  115. carmen says:

    Se pare ca am ajuns pe la sfarsitul petrecerii. Toate cele bune si o viata frumoasa, din care sa ne impartasiti si noua ce e mai frumos si folositor….

  116. Carmen, Anamaria- vă mulţumesc şi vouă chiar dacă-i ceas târziu din noapte. Veţi găsi mâine recunoştinţa mea.

  117. Marina says:

    ODLM , am poposit tarziu pe bloguri si am aflat abia acum de aniversarea ta . Iti doresc o viata plina de bucurii si impliniri , sanatate multa tie si tuturor dragi tie !
    La multi ani !

  118. Odille says:

    Buna Dimineata ODLM, Buna Dimineata Dragilor!
    Ce frumoasa atmosfera de sarbatoare a fost ieri pe blog! 🙂
    Cred ca sunteti cu totii in pline pregatiri de Craciun.
    Noua ni se atagea atentia mereu, ca suntem inca in Toamna, Iarna incepind abia pe 21 Decmebrie, dar afara avem – 11, care se simt ca – 19. Insa este mai cald decit ieri. 🙂
    Astazi,cu “toate pinzele sus” ne incepem activitatea. Mai putina efervescenta din cauza frigului, dar inca am destul entuziasm.
    O zi frumoasa! 🙂

  119. @Marina- mulţumesc pentru urări. Îmi prind bine şi acum.

  120. @Odille- eu cam fac prăjituri pe un calculator. Mi s-a ars o placă de bază din cauza unei surse incompetente de curent. Sună ca în viaţă, dar trebuie să fac faţă…
    Voi reveni ceva mai acolo

  121. Odille says:

    Oh ODLM, imi pare rau. Succes!

    Va voi vedea mai tirziu. Astazi am un program incarcat rau de tot.
    Ginduri bune tuturor! 🙂

  122. iana says:

    Omule, La Multi Ani!
    of ce rau imi pare ca vin si urez ultima. am lipsit motivat medical. ieri am intepenit la propriu cind am vrut sa cobor din masina. 🙂 azi sint foarte fudula la mers. dar am ajuns la birou si va citesc, si va citesc…

  123. @Iana- ce de mulţumiri îţi transmit, nu-ţi faci o idee!
    Ai înţepenit din cauza frigului. Să nu-ţi faci griji că-i din cauza vârstei. Cu o minune de 3 ani(?) nu poţi avea decât 20 peste.
    Oricum şi fetele de 23 de ani au nevoie de urări de sănătate, aşa că primeşte-le, te rog!

  124. iana says:

    incercam sa-mi amintesc un banc… era cu felul in care vad barbatii diferentele dintre sotie si amanta. nu mi-l amintesc bine, va scriu parerea academicianului: eu cred ca si nevasta si amanta sint la fel de bune. sotia te acuza ca stai cu amanta, amanta te acuza ca stai cu sotia. si tu stai in biblioteca si citesti, si citesti…

  125. Odille says:

    Am sosit si am voie sa am o recreatie scurta. 🙂

    Apoi voi incepe sa prepar o prajitura cu Grand Marnier si un pic de Cointreau.

    Romul il pastrez pt (Doamne fereste!) durere de dinti.

    Spor la pregatiri! 🙂

  126. Odille says:

    @ODLM, dupa Pavarotii si Nana Mouskouri, te rog sa-mi dai voie sa aduc un site mai vechi de pe dailycotcodac. Mi-am amintit de clip-ul postat de tine cu acea tinara care cinta, spre disperarea vecinilor. 🙂

    http://www.dailycotcodac.ro/2010/11/sa-cante-numai-tempest-ca-el-stie/#more-9340

  127. Odille says:

    Iana, imi pare rau ca ai probleme cu spatele.
    Poate sa te duci la Fizioterapie, unde sa fii sfatuita ce fel de gimnastica sa faci.
    O alta solutie ar fi sa iei Robaxisal (are Codeina), sau, o combinatie de Methocarbamol cu Ibuprofen al firmei “Exact”.

    Sau, ti-as recomanda, prajituri cu Grand Marnier, ca sa nu-ti mai pese. 🙂 🙂

  128. iana says:

    Odille, daaaa ultima varianta imi place!

    acest fel de durere nu-mi este strain. sintem oarecum in relatii. ma deranjeaza ca a venit din nimic. in datile trecute stiam exact cind se intimpla: cind ridicam greutati si nu ma incalzeam bine inainte. ramineam impietrita o secunda, doua, trei, asezam bara la locul ei si apoi tipam de durere. dar acum? coborind din masina? ce stiu e ca nu e virsta. exclus. 🙂

  129. Odille says:

    Iana, virsta este numai o cifra, ODLM are dreptate. 🙂

    Sanatate si miine sa uiti ca ai avut dureri.

  130. Odille says:

    Cristina C, cred ca esti inzapezita. M-am uitat pe weather.ca pt Hamilton si am gasit o fotografie chiar din orasul tau si inca ningea! 🙂

  131. Iana, ia-l de bun sfatul lui Odille! Ea a luat nişte Grand Mariner şi acum nu-i mai pasă de prăjituri!

  132. Odille says:

    @ODLM! 🙂 Am primit un telefon de la contabil si a trebuit sa pun prajiturile pe HOLD. Am cautat si inca mai caut (cu mici recreatii :), documente pt Income Tax. Au asteptat din Martie pina acum, sa ne scrie o scrisoare.

    Numai ca nu-mi vor umbri sarbatorile niciun pic pt ca am intreg backup-ul.
    Cind colinde si caut documente. 🙂

  133. CristinaC says:

    Buna seara/ Noapte buna

    Am lipsit azi… n-am lucrat de la mine de la biroul si am lucrat foarte intens. Pregatesc un interviu si trebuie sa fie foarte la obiect. N-am terminat inca… si procedura e foarte complicata. Intai interviviem persoane care fac parte din sindicat… deci interne. Pe urma trecem ( daca mai e nevoie… si va fi, dupa resumeurile vazute de mine azi)la candidati extreni… Vreti sa stiti cand e prima runda… in 22 decembrie. Saracii oameni!
    Resursele umane ne-au cerut intrebarile cu raspunsurile ( le ce ne asteptam) si cu o schema de punctare.
    Maine trec sa va salut dar tot in deplasare lucrez!

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: