search
top


Croaziera 6

Le chat sur le chat

Zânele zglobii nu aveau nici cea mai mică undă de respect pentru bărbaţii împietriţi în cerc. Tare cald le fuseseră în elicopter din moment ce, de cum au pus piciorul ( şi stângul şi dreptul longilini, cu uşoare vinişoare care se citeau prin carnaţia albă de ucraininence blonde pur sânge) pe punte au simţit o nevoie să dea jos şorturile alea mulate pentru a rămâne în şireturi. Surprinzător, dar aceeaşi nevoie am simţit-o şi noi, bărbaţii. Eu n-am văzut mai nimic pentru că, după cum vă spuneam, am avut jaluzelele trase pe tot parcursul desantului de zâne. Doar relatez ce mi-a povestit francezul Yasser la alt pahar de Bacardi.

Yasser ăsta avea un accent parizian care se aude mai pregnant de sub Arcul de Triumf începând, pââână pe tot Champs Elysees şi pe stânga şi pe dreapta şi dus şi întors. Esenţele de parfumuri se grupează toate în capitala Franţei. J’adore magazinele care stau lipite, se întrec în neoane şi nume franţuzite, iar dacă ai o cheie passe-partout intri dintr-unul într-altul, dintr-o miasmă suavă care stârneşte atenţia într-una seducătoare, deja aducătoare de umbre ale păcatului primordial. Ăsta-i şi motivul pentru care Mona Lisa se uită cruciş. Aromele se amestecă într-un melanj de conifere, iasomie, accacia, iarba fiarelor şi împânzesc Parisul graseind sinusurile şi năucind simţul olfactiv cu tot ce are el mai de preţ: nasul. Dacă este de damă, micuţ din profil, o idee în vânt, nările mici într-o continuă efervescenţă aproape imperceptibilă, ai dat de Ilinca. Mirosul îi este amplificat de 10 ori faţă de o persoană cu nas şi tot timpul, fie vară fie factorul vânt, casa este aerisită cu geamurile date peste cap şi uşile lăsate de izbelişte  pe unde pot intra şi ţânţari şi vandali. Eu trebuie să am grijă să stau cu un feleştoc cu coadă de lemn şi fâşii de hârtie gofrată, făcut de mine la orele de Atelier şi tot dau din el contra ţânţarilor. Vandalii au încercat să spargă gratiile, noaptea, când sunt toate închise. Avem plase peste tot, normal că avem, dar au tendinţa de a nu lăsa aerul curat al Bucureştiului să intre şi în casă, conform postulatului formulat de Ilinca la o cafea.

Franţuzoaicele sunt costelive, intră câte două odată pe uşă şi se reped într-o salată verde, cu morcov, ţelină, Camembert, ulei de măsline şi crutoane prăjite în unt de zici că s-a dat dezlegare la salată. Asta le menţine scheletul sănătos, iar pufoşenia aia specifică fotografiilor center-fold, care să tremure melodios sub mâna ta, să nu care cumva să se depună în Franţa, Doamne fereşte! Eram eu şi un coleg într-o deplasare de serviciu. Un francez nu s-ar întoarce după  femeia care străluceşte prin parfumul ei, nici nu i-ar sclipi ochii, nici n-ar întreba-o de marcă. Uite că Paul a făcut-o la îndemnul meu dezinteresat: “Du-te mă prostule, pierzi o ocazie de mireasmă!”. S-a ales cu o palmă dată cu adeziv care s-a auzit binişor în forfota străzii. Probabil că Henriette nu a înţeles ce-a întrebat Paul şi a luat-o ca o formă de agaţament ceea ce şi era de fapt după ce m-am inventat eu prin preajmă ca translator. Paul o rupea binişor franţuzeşte, dar a avut ghinionul să treacă un pâlc de biciclişti cu o şampanie în mână după care alergau şi nişte cretinei cu steaguri marocane. Cert este că Paul a rupt-o în figuri şi pe Henriette, aspect deloc tulburător pentru mine care am dormit toată delegaţia singur în cameră, lăfăit câtu-i Someşul, într-un pat pe care francezii ni-l hărăziseră matrimonial. Aşa dorm ei la hotel, după care se duc acasă la nevestele lor.

În mijlocul deplasării a trebuit să avem o întâlnire de afaceri cu Boissigny la Lyon. Trebuia să luăm TGV-ul, iar în gară era o aglomeraţie la bilete ca la noi la ajutoare. Paul nu apărea şi eu stăteam la coadă neştiind câte bilete să iau. Prima am văzut-o pe Henriette care-l trăgea de mână înapoi, aşa cum fac copiii conduşi de bunici la şcoală. Paul, cu un ochi ar fi mers cu mine, dar cu celălalt ar fi rămas cu Henriette aşa că nu m-am putut pune cu ochii omului care i s-ar fi  încrucişat a la Gioconda. I-am făcut pe plac şi l-am lăsat pe mâna Henriettei, care de bucurie a sărit să mă sărute, eu am dus instinctiv mâna cu biletul la gură şi ea m-a pupat pe bilet. Am păstrat cotorul cu urma buzelor Henriettei pentru Paul, care şi acum îl mai are în vitrina lui cu pescari chinezi, din casa maică-sii. Mereu îi spune: “Paul mamă, du-te după Enrieta, dacă te iubeşte fata asta atâta! Ce dacă-i ospătăriţă, ce Elena noastră n-a fost la fel şi uite că-i ministru acum şi încă nu-i trece!”

Am ajuns la Lyon şi Boissigny m-a întâmpinat în gară cu o trăsură. Era un tip excentric şi bogat şi toată lumea îl saluta cu o reverenţă, ba mai mult, se înclinau uşor şi în faţa calului Balzac, un falnic pur sânge negru, cu copite de cauciuc alb. În faţa reşedinţei, un conac din cărămidă roşie şi cu o grădină imensă, cu pădure de jur împrejur, un paznic cu livrea ne-a deschis o poartă mare din fier forjat cu lăncii aurite la vârf. Am intrat cu trăsura pe alee şi ne-am oprit prima dată la fabrica de bomboane de ciocolată a fiicei lui. Căte bomboane poţi să mănânci într-un astfel de loc? Noroc mare că mă îndemna cu “prennez ca, c’est magnifique!” altfel nici n-aş fi gustat. Prea erau maro, cu cacao abundentă, cu miez de nuga, tiramisu, rom Cuba Libre, alune, fistic, marţipan. Nu făceau fondante, dar eu am primit câte una pe minut de la Ilinca, după ce Boissigny ne-a expediat o ladă de bomboane la Bucureşti şi tot nu m-am săturat, pentru că eu mănânc fondantele cu sufletul şi mi-e dat să am un suflet gurmand până la imbuibare.

Boissigny avea o fabrică de monede jubiliare, insigne şi tot felul de cupe pentru sportivi, pentru vânători, pentru elevi şi studenţi premianţi, pentru ieşirea la pensie, pentru orice eveniment. Mi-a arătat una pe care gravase, la comanda soţiei “pentru cel mai amendat francez care parchează maşina în faţa casei amantei”. Am căpătat şi eu una din argint masiv pe care am pantografiat-o singur, deoarece nimeni nu ştia româneşte în arondismentul ăla.

“Ilinca, peisajul meu de cum deschid ochii”

Bea şampanie la ocazii şi-mi repetă invariabil: “cu mine, numai cu mine!”

Am jucat toată ziua golf, apoi tenis şi sera şi-a adunat toată familia şi am mâncat escargots, un fel de cargouri mici cu melci într’ânşii. L-am sunat şi pe Paul, dar nu i-am povestit ce păţesc eu la Boissigny; l-am lăsat să se simtă nelipsit de lângă Henriette pe care, ca o ironie a sorţii, o ajuta zilnic la spălatul vaselor. Am constatat că-i plăcea cum se configura viitorul lui.

M-am luat cu vorba şi nu v-am povestit la ce se foloseau zânele aduse din Ucraina, dar mai avem vreme, mai ales că pe la redacţie n-au poposit decât foarte puţini cititori care şi-au manifestat deschis curiozitatea. Eu încă vă mai aştept cu ceai liniştitor de tei întru potolirea spiritelor mele năuce.

69 Responsesto “Croaziera 6”

 1. CristinaC says:

  Eu cred ca zanele de culoare ukraina au poposit pe vasul de croaziera sa afle cum e si mai ales cum se ajunge la Lyon unde ar exista posibbilitatea de a face cunostiinta cu Boissigny. Tactica cea mai usoaraq pentruele ar fi sa il ademeneasca pe prietenul Yasser care are cu siguranta un mini magazin de parfumuri pe undeva pe pe vreo strada adiacenta lui Champs Elysees unde vinde miresmele la preturi mult reduse. Tot Yaseer va fi probabil dornic sa deschida o filiala la Lyon si are nevoie de personal diafan caci cine ar putea sa “sa probeze” mai bine in fata clientului marfa lui. Clientii ar fi atat de incantati de servicii incat ar cumpara si medalii, cupe si monede jubiliare, lucru care le-ar salva indelungata absenta de pe la casele lor, iertata de altfel rapid datorita sticlei de parfum perfect ambalate.

  Dar mai bine povesteste-ne tu omule ca o faci mult mai bine!

 2. Odille says:

  La mine este noapte-dimineata si nu pot sa dorm de grija. Nu sunt sigura daca va veni Mos Craciun. Ieri, dupa ce am cautat documente din 2009, cu frebilitate, am facut curatenie luna in birou. De atita activitate pe Internet mi se strinsesera mormane de hirtii si stiu ca lui Mos Craciun ii place ordinea si sa fie totul la zi. 🙂

  Spre bucuria mea am gasit in casuta o poveste, la 2 dimineata. Ce bine! Afara ninge usor si pot citi linsitita. Astazi, iar trebuie sa plec la 7 dimineata din casa.

  ODLM, eu cred ca stiu de ce cum spui cuvintul “zine”, cum schimbi subiectul. Ilinca trebuie sa fie cauza. Probabil ca ti-a spus: Iubitul meu, te rog sa fii dragut si atunci cind vrei sa spui ceva despre “zine”, sa scrii o singura fraza cu acest subiect. Daca sunt mai multe fraze, eu ma supar! 🙂
  Cred ca si noi avem in Toronto foarte multe zine, dar ele sunt zine specializate, au licenta de dans, ca sa fie legale. Avem si foarte multi Yassers, mii. 🙂

 3. Odille says:

  Paul, ce romantic! 🙂

 4. Odille says:

  Cristina C, ma bucur sa te aud. 🙂

 5. Odille says:

  ODLM, te rog sa-mi spui si mie, daca nu este un secret, ce fel de ambrozie bei tu in miez de noapte, de scrii asa niste povesti, cu atita imaginatie si cu niste cuvinte atit de fromos nuantate imbinate in fraze ca si cum ar fi fost tesute in mici tablouri?

  Citesc povestile tale si-mi dau seama ca eu scriu ca si cum as impodobi un brad cu globuri de o singura culoare. 🙂

  Eu as dori sa gasesc macar niste bomboane cu un miez din aceasta ambrozie, care sa ma ajute sa scriu prietenilor dragi, mesaje si felicitari care sa arate ce am in suflet pt ei, cit ii pretuiesc si cit imi sunt de dragi.

 6. @Odille- net-ul îmi merge sughiţând. Se umblă în măruntaiele lui, pentru că arderea plăcii de bază a dat o reacţie în lanţ

 7. Odille says:

  Ufff! Imi pare rau de tot. Stiu prin ce treci.
  Numai bine.

 8. CristinaC says:

  Buna dimineata… dupa cum vedeti la mine se face dimineta mai tarziu de cat la Odille… efectul coltului lacului probabil.

  Va urez o zi buna si frumoasa…Oare ce i-a apucat pe toti harnicia la sfarsit de an? Iar plec la alt campus… unde n-am PC-ul meu!

 9. iana says:

  ‘neatza si din DC. va ninge. dar nu indeajuns pentru a ne grabi spre casele noastre.
  Omule, delicioasa poveste. ce a zis Ilinca de aventura pariaziana? sau nu i-ai povestit?

 10. @Iana- Ilinca ştie tot, d’a fir a păr, că d’aia avem mobil ca să mă întrebe “acum unde eşti şi ce faci?”

 11. @CristinaC- mi-ai făcut un melanj din toată povestea că nici eu, care le amalgamez ca Ilinca vopselurile de pereţi, nu am mai reuşit să-i prind firul. Eşti delicioasă!

 12. @Odille- îţi mulţumesc pentru aprecieri. Nu mă satur când vin buluc de la tine. Eu ştiu că ai suflet şi ţi-l poţi pune pe tavă chiar şi când scrii cuiva drag, aşa că nu dispera că mesajul tău nu va umple alt suflet de bucurie!

 13. Odille says:

  @ODLM, imi voi gasi impacare in cuvintele tale pt ca am impresia ca ambrozia nu se vinde la toata lumea, numai la cei alesi.

 14. Oachi says:

  In primul rand, buna seara !
  In al doilea rand, super tare poza cu le chat ( bine, nu m-am prins din prima, dar conteaza finalul, nu viteza 🙂 )!
  In al treilea rand, constat ca redactia face tot ce vrea ea, adica ne da secvente cu incetinitorul pana schimba de tot cadrul si linguritele raman in aer pana la portia urmatoare … Deh, avantaj serviciu! Dar vorba naratorului, mai avem vreme. Poate de Craciun putem spera ?
  In al patrulea rand, n-am inteles daca venim noi cu ceaiul, sau suntem asteptate cu el gata aburind(u-ne) 🙂 ?
  Cred ca mai am niste randuri, da’ le las pe data viitoare.
  Oachi´s last blog post ..FABRICA DE COPII –

 15. Odille says:

  Am sosit acasa de o ora, infrigurata si batuta de vint. La TV, tot toamna spun ce este.
  Poate va amintiti ca am spus de citeva ori ca mie nu-mi place toamna? Ei bine, eu m-am saturat de toamna asta!
  Port un cojocel greu (scuze ca ma repet), de abia il car, insa imi este drag pt ca este fabricat la Humulesti. Cred ca daca s-ar vinde rochii care sa vina din diferite povesti, numai pe ele le-as cumpara. 🙂

  @ODLM, cum merg lucrurile cu computerul? Sper sa ai vesti bune.

 16. Oachi says:

  Odille, nu mai asculta si tu vremea la Tv, uita-te pe geam mai bine, sau scoate nasucu’ afara sa testezi aerul 🙂 …
  Ce-ai rezolvat cu Mos Craciun ? Mai vine anul asta, sau se duce cu darurile tale la Directia impozite 🙂 ?
  Oachi´s last blog post ..FABRICA DE COPII –

 17. Odille says:

  Oachi, inca nu stiu si am emotii. Abia astazi am dus contabilului toate documentele cerute. Urmeaza sa scrie el o scrisoare la Mos Craciun. 🙂

  Am fost destul de cuminte, insa nu stiu ce va spune Mos Craciun de bucuria mea de a fi cu voi pe Internet. Sper ca nu ma cronometreaza. 🙂

 18. Odille says:

  Oachi, cochetai cu o eventuala mutare in Canada. Sunt foarte mult avantaje, dar iarna este lunga si grea.
  Ninge acum din toate directiile, bate un vint subtire si este frig.

 19. Odille says:

  ODLM, Doamna Boissigny, comandase acea moneda “pentru cel mai amendat francez care parchează maşina în faţa casei amantei”, pt ca vroia sa tina pasul cu French and English middle class, dar mai ales cu upper class. Era de fapt un trofeu! 🙂

 20. Oachi says:

  Atunci succes ! Sper sa nu fie insa ca la noi, cand vin slujbasii imparatiei sa verifice cat de cuminti am fost peste an si sa ne colecteze “darurile” : “Asta pentru ce-i ? Aha, nu o putem lasa, cheltuiala nedeductibila… si asta pentru ce-i ? aha, nici asta ! Aveti x catralioane diferente la control, cu un impozit datorat suplimentar de 100 milioane de secari la inima ! ”

  Cat despre cat ai stat cu noi, o sa iti cronometreze doar zambatele, surasurile, placerile, sunt sigura 🙂 , asa ca o sa fie bine !
  Oachi´s last blog post ..FABRICA DE COPII –

 21. Odille says:

  Oachi, daca Mos Craciun ma va amenda pt timpul petrecut cu voi nu ma voi supara.
  Este o mare placere sa va citesc, o relaxare si un deliciu.

 22. Odille says:

  Oachi, suntem taxati la cent.
  Daca avem 5 dolari dobinda de la o banca, ni se adauga la venit si suntem taxati.
  Ne-au facut audit, cu 2 ani in urma si au venit inapoi pt $ 25. Li s-a parut ca nu ne taxasera destul.
  Insa foarte multe familii milionare, isi declara rezidenta in insule unde este Tax Haven si nu platesc nicio taxa.

 23. Oachi says:

  Odille, sa stii ca nu ma sperie iarna chiar deloc ! Mai ales daca ninge , cu-atat mai frumos ! Uite, la mine acum ninge de cateva zile si asa imi place … chiar daca factura la gaz va exploda, ajung mai greu la serviciu ( si ce? de ce atata graba ?), clientii ajung si ei mai greu si in plus (eu) mai si racesc cam des !
  Iar ideea de care vorbeai inca n-a iesit din carti, ba din contra, s-a insurubat mai tare !
  Oachi´s last blog post ..FABRICA DE COPII –

 24. Odille says:

  Numai cei cu foarte multi bani pot sa-si permita sa declare rezidenta in alta tara, dar sa traiasca aici pt ca ingrijirea medicala este gratuita numai pt rezidenti, altfel este enorm de scumpa.

 25. Oachi says:

  Odlm, chiar daca esti asa secretos cu zanele alea, cred ca am descoperit de ce au venit la voi !
  Iata-le : http://www.youtube.com/watch?v=TmNEG8IFd_Y&NR=1&feature=fvwp !
  Oachi´s last blog post ..FABRICA DE COPII –

 26. Odille says:

  Oachi, iti doresc din toata inima sa-ti urmezi visul! Singurul sfat ar fi sa eviti Quebec-ul. Daca, insa, iti asigura o intrare mai rapida in Canada, atunci alegi Montreal si apoi te muti.
  Eu iubesc caldura si soarele. Astept primavara cu o pofta cum se uita copiii la inghetata. Ador copacii imbobociti, le vorbesc, si-i laud, iubesc florile.
  Iarna imi fac conditie fizica, alergind de la masina la mall si invers. 🙂

 27. Odille says:

  Cred ca am fost la un Victoria’s Secret store, luni. Au niste magazine o frumusete, totul este atit de delicat si frumos colorat incit ai crede ca esti intr-un magazin de bombone. 🙂

 28. Oachi says:

  Vezi sa nu pronunti “fondante”, ca are patent Odlm pe ele 🙂 !
  Oachi´s last blog post ..FABRICA DE COPII –

 29. Odille says:

  Oachi, desi, cu ceva timp in urma ma dadeam in vint dupa fondante :), acum sunt foarte atenta sa nu cad in pacat. :)Voi vorbi despre orice alte bomboane, dar nu despre fondante. 🙂

 30. Odille says:

  Oachi, ma voi retrage pt citeva ore, pt ca ma cam dojeneste constiinta.:) Am mult de lucru.
  Noapte Buna si vise frumos colorate.
  🙂

 31. Oachi says:

  Noapte buna si tie si spor la ce ai de facut !
  Oachi´s last blog post ..FABRICA DE COPII –

 32. Odille says:

  Oachi, iti multumesc mult.

 33. Anamaria says:

  ODLM, vai de capul meu! dcat am de citit! Ai ajuns la 6?! 🙂 Asa-mi trebuie! Maine (azi) am mai mult timp, sa vezi ca recuperez.

 34. Anamaria says:

  OLDM! 😀 Eu sunt obosita de vad stele, nedormita, aiurita si numai tu esti de vina pentru ca, in loc sa dorm, rad prin casa, la 1.38! 🙂 Citit 6, placut enorm! 🙂 Mai rau, vorbesc si singura. Si-mi zic ceva de genul: “Acu’, poftim! Mai citeste “Primejdia marturisirii” ca se potriveste de minune… ”
  😀 Numai prostii scriu.
  Mi-e somn! Vise placute tuturor!

 35. Odille says:

  @ODLM, as vrea sa indrept o greseala pe care am facut-o. Mi-am dat seama ca ambrozia nu se vinde/cumpara, ea se primeste in dar. 🙂
  Cred ca este timpul de culcare pentru voi.
  Noapte Buna si vise placute tuturor.

 36. Mă tot scuz la voi porumbiţelor, dar trebuie să sap mult până găsesc înlocuitorii perfecţi pentru cele două computere arse.

 37. Odille says:

  Buna Dimineata tuturor!

  Un clip dragut pt a va aduce citeva clipe placute. 🙂

  A Little Christmas Music

  http://www.youtube.com/watch?v=YHYjTc6k12c&feature=related

  Julie Andrews, John Denver and ….

 38. Odille says:

  @ODLM, acest gen de probleme cu computerul este cosmarul oricarui utilizator, asa ca intelegem prin ce treci. Imi pare tare rau, si-ti urez sa le rezolvi bine si cit mai repede.
  Iti simtim lipsa, dar vom incerca sa ne tinem companie intre noi.

  O zi buna! 🙂

 39. Ana-Bell says:

  Salutare, copii 🙂

 40. Ana-Bell says:

  @CristinaC: multumesc, zapada de la tine a ajuns azi-noapte la noi, m-am ocupat sa aiba si restul bucurestenilor, mi-am luat si niste vorbe “dulci” de la soferii fara lopata si de la niste cucoane iesite in pantofi dar la cat de frumos a fost toata noaptea…a meritat ! 🙂

 41. Ana-Bell says:

  @ODLM: zanele din Ucraina pregateau ceai de tei la samovar si ni-l serveau noua, sa stam cuminti pana scrii continuarea 🙂

 42. Odille says:

  Pe pagina de Yahoo am vazut un articol care mi-a intarit convingerea ca sunt inca in lume foarte multi oameni buni:

  Thousands of Teddy bears delay game

  Fans throw more than 23,000 stuffed animals on the ice after an early goal, causing a 40-minute delay…

  http://ca.sports.yahoo.com/nhl/blog/puck_daddy/post/Video-Watch-23-096-stuffed-animals-bombard-a-ho?urn=nhl-296981

 43. Anamaria says:

  ODLM, cum ai reusit sa faci praf 2 computere?? 🙂 Cat esti de eficient!
  Eu mi-am reparat calculatorul la eMAG. Vad ca inca merge.
  Ziceam si eu, nu stiu daca ai nevoie de sfaturi.

 44. CristinaC says:

  E vineri!

  Ana ma bucur ca a ajuns zapada! E din suflet!

  Omule… sufar cu tine si cu Ilinca…stiu eu cum sunt sotii cand se intmpla ceva computerelor…

  Va urez un weekend frumos si bun. Ultimul inainte de Craciun!

 45. Anamaria says:

  Odille, foarte frumos, foarte frumos gestul spectatorilor! Multumesc pentru postare. Sper ca ai o zi frumoasa, cu zapada si un weekend fara prea multa munca de Craciun! 🙂

 46. Odille says:

  Anamaria, cu placere si ma bucur ca ti-a placut acel clip. Si pe mine m-a impresionat gestul.
  Iti multumesc pt urari si-ti doresc un weekend frumos si cu spor.

  Dragilor, acum am reusit sa redeschid computerul, dar m-am gindit la voi.

  In oras parca toata lumea merge cu pas mult mai sprinten. Se simte nerabdarea asteptarii venirii sarbatorilor. Eu ma straduiesc sa vorbesc rar, pt ca avind asa niste liste cu lucruri de facut, am inceput sa vorbesc repede ca italienii. 🙂

  Weekend bun tuturor si succes la pregatiri.

 47. Odille says:

  Cristina C, la mine este simplu. Cred ca-ti va fi foarte usor sa ghicesti a cui este vina cind se strica computerul? 🙂
  Indiferent care ar fi motivul, vina va fi a mea pt ca primesc sute de e-mail-uri de la prieteni si majoritatea au atasamente, care pot sa vina cu cine stie ce codita dupa ele. 🙂

 48. @Anamaria- în firmă sunt 12 computere şi 4 laptopuri. S-a ars placa de bază la unul din ele, am schimbat placa de bază şi s-a ars a doua oară. Asta înseamnă două computere! După care, l-am dat la gunoi şi acum caut unul cu aceleaşi cracteristici, sistem tower, PentiumIV, 3,2 Ghz, port paralel, sloturi PCI,memorii 2 Ghz, etc.
  Trebuie să instalez Windows NT server, nu orice Windows. It’s complicated!
  Calculatoarele lucrează în regim aproape non-stop şi îşi dau şi ele duhul…

 49. Odille says:

  @Odlm, te rog sa-mi dai voie sa postez acest mesaj pe care l-am primit de la un prieten:
  🙂 🙂

  “Se povesteste ca intr-o seara, presedintele Obama a iesit cu sotia sa, sa ia cina intr-un restaurant obisnuit, pentru a mai iesi din rutina. Proprietarul restaurantului ceru voie oamenilor care il aparau pe presedinte sa se apropie, pentru a o saluta pe sotia presedintelui. Si asa se si intampla.

  Cand s-a retras patronul restaurantului, Obama a intrebat-o pe Michelle:
  – Ce interes a avut acest om pentru a te saluta?

  Sotia sa ii raspunse:

  – In adolescenta mea , acest om a fost foarte indragostit de mine mult timp.

  Obama: – Asta inseamna ca, daca tu te-ai fi casatorit cu el, astazi ai fi fost patroana acestui restaurant!

  Michelle il contrazise:

  – Nu, scumpule, daca m-as fi casatorit EU cu acest om, EL ar fi azi presedintele Statelor Unite ale Americii!”
  🙂

 50. @Odille- se spune că, după un asemenea răspuns, Obama a cerut bodyguarzilor să-l protejeze de Michelle.

 51. CristinaC says:

  buna seara/ noapte buna
  Sunt acasa… am avut o saptamana cam grea.
  Eu mai am de cumparat cadouri si mai ales de impachetat. La anul o rog pe Odille sa ma organizeze.

 52. Odille says:

  Dragilor, sunt in efervescenta prepararii unei prajituri, dar am luat un scurt coffee break ca sa va trimit ginduri bune. ODLM, din inima iti urez sa rezolvi bine. Cristina C, un pupic, si succes la cumparaturi. 🙂

 53. Odille says:

  Bine ca la prajituri nu scriu in cartile de bucate, “dupa ochi!”, cum scriu in retetele pt prepararea mincarurilor.
  Intotdeauna ma intreb, dupa care, sau ce fel de ochi, si ma blochez. 🙂

 54. Odille says:

  Va urez Noapte Buna, un weekend activ, si cu succes! 🙂

 55. CristinaC says:

  Odille… eu tot ce fac e “dupa ochi. dupa gust,dupa miros… rar folosesc retete. Noi am functiona foarte bine impreuna… tu cumperi si organizezi si eu gatesc si coc prajituri…

 56. Odille says:

  Cristina C, m-a amuzat raspunsul tau. Eu am intotdeauna reteta in fata si cintarul pe masa. Eu trebuie sa cintaresc tot.
  Daca as merge intr-o croaziera, probabil ca intii as cintari apa din ocean. 🙂

  Cred ca am coopera minunat.

 57. Odille says:

  @ODLM, cred ca Obama poate sa arunce vina pe Michelle, de cite ori el are mari batai de cap. 🙂

 58. Odille says:

  @ODLM, m-as bucura sa stiu ca totul este bine, si ca ai reusit sa rezolvi toate problemele.

  Acest weekend cred ca este cel mai activ weekend din intreg anul.
  Succes tututor si sa faceti totul cu voie buna.
  Ginduri bune. 🙂

 59. Odille says:

  Cristina C, am vazut clip-ul trimis de tine Simonei si postat de Simona. L-am revazut, l-am trimis prietenilor de peste tot. Inocenta copilariei este atit de dulce si de miscatoare, incit as fi vrut sa-i iau pe toti acei copii in brate si sa-i sarut.
  Am fost asa de placut surprinsa de ideea lor de a-i cinta lui Baby Jesus, “Happy Birthday!”.

  Cristina C, te rog sa nu te superi daca am copiat acel site si l-am diaplayed si aici, pe blog. As vrea sa se bucure cit mai multa lume. Multumesc mult. 🙂 🙂

  http://www.youtube.com/watch?v=ki8EcnVbd-Q

 60. Odille says:

  Astazi s-a terminat cu buna mea organizare. 🙂 Ar fi trebuit sa ne ducem la un Concert de Craciun si am renuntat, din lipsa de timp.
  Niciuna dintre felicitarile trimise in Romania, cu o luna in urma, cred, nu a ajuns la destinatie.

  Sper ca ziua voastra si organizarea voastra, au fost mult mai productive decit ale mele.

  Ginduri bune. 🙂

 61. CristinaC says:

  Draga Odille cum poti sa crezi ca m-as supara pentru un gest asa de frumos?
  Imi pare rau ca nu ti-a “mers” cu voiai organizarea. daca te consoleaza… nici mie. Cred ca ma ambalez la prea multe…
  Sper ca restul “muschetarilor” au un weekend placut.

 62. Odille says:

  Iti multumesc Cristina C.
  O duminica cu spor!
  Eu sunt si mai in urma decit la primul mesaj.
  Asa cum spui tu, “musketarilor” le doresc sa aiba vint in pinze si sa-si realizeze toate planurile de Duminica.

  Noapte Buna!

 63. Noapte bună porumbiţelor şi o dedicaţie specială pentru Anamaria căreia îi răspund că nu m-am supărat “nici o dată” pe ea

 64. Anamaria says:

  ODLM, ma bucur. Mult! 🙂
  Sper ca ai rezolvat calculatoarele. Just in case, stiu pe cineva cu o afacere in acest domeniu.

 65. Am rezolvat parţial cu calculatoarele în sensul că am cumpărat unele noi. Am alergat pe la vreo 8 magazine, prin zăpadă, până am găsit calculatoarele care trebuie Urmează partea cea mai grea: să instalez Windows NT server şi driverele pentru plăcile de reţea, plăcile video şi o placă Taipan 3 care comandă expunerea pe film. Again, it’s complicated!
  Din păcate, toate plăcile sunt “Made in China” şi ăştia nu scriu indicativul plăcii. Trebuie să cauţi pe net driverele toate pentru GE Force sau NVidia, sau etc. şi să instalezi câte una pe rând, să restartezi PC-ul de fiecare dată, pân-o nimereşti pe cea bună.
  Vă spun asta ca să nu credeţi că suntem cretinei şi nu ştim să instalăm sisteme de operare sau plăci.

 66. Odille says:

  @ODLM, 🙂 m-a amuzat raspunsul tau.
  Ma bucur mult ca ai reusit sa gasesti ce ai avut nevoie. Succes la instalare!

  Eu cred ca pt a folosi componente de computer facute in China, trebuie sa te rogi la o Forta Suprema si sa fii un optimist. Acest lucru este valabil si pt noi toti, care avem aparate electronice facute in China. 🙂

  In Canada nu prea mai avem alegere, ne bucuram daca ceva a fost facut in Hong Kong. 🙂

 67. Anamaria says:

  ODLM, ma bucur ca ti-ai rezolvat problema. Raspunsul tau nu m-a amuzat, din pacate 🙁 Vad ca ai cam ajuns la capatul rabdarii, daca iti inchipui ca va crede cineva “cretinei”. Bine, eu nu stiu cine sunteti “voi” (presupun doar ca nu vorbesti despre tine ca despre un cap incoronat :)), dar sper ca n-ai luat mesajul meu ca pe altceva decat ceea ce este: o dorinta de a ajuta si nu de a te enerva mai tare. Chiar am un amic care are o afacere cu componente, e sufletist, foarte destept, cu multe sperante si vrea sa fie diferit de ce e pe piata. Ma pregateam sa-ti dau link-ul, dar vad ca nu mai ai nevoie.
  E ceva timp de cand nu am mai avut de-a face cu instalari de drivere, dar inteleg mai bine decat dau de banuit. Intr-adevar, nu stiu mare lucru despre Taipan 3, dar nimic din ceea ce inseamna instalari si cautari de componente nu este usor. Pricep.:)Iti spun si un secret pentru ca vreau sa fii lamurit: candva, in “tinerete” sau, mai bine zis, in facultate am mancat programare pe paine.
  Vezi sa nu spui nimanui! 😉
  Asa ca, iti doresc: un succes,doua succese! 🙂
  P.S. Ti-am spun ca ai un brad superb? E atat de frumos incat eu cred ca e dintr-o poveste!

 68. @Anamaria- te-ai dezvăluit frumos şi ca atare, mă bucur! Cred că o să am nevoie de link-ul prietenului tău pentru o placă video care se încăpăţânează să nu se instaleze.
  Ilinca l-a decorat. Eu dacă pun un glob, precis nu-i locul lui acolo şi mi ţi-l ia şi mi ţi-l suceşte de se mai învârte sărmanul încă 3 zile…

 69. Anamaria says:

  ODLM, sunt pe fuga, asa ca iti trimit linkul: http://www.saturnis.ro/hardware/componente

  Vezi ca situl este in constructie,inca nu are imagini pt toate componentele si, probabil, nici nu a apucat sa incarce tot ce are. Daca nu gasesti ce cauti pe site, trimite-i mail si te lamureste daca are sau nu. Oricum, Romeo este foarte priceput in ceea ce face si e un tip de incredere. As spune ca eu garantez pt el, dar tu nu ma cunosti pe mine, asa ca-i totul cumva hilar! 🙂 🙂
  Sper sa-ti fie de folos. Daca nu, imi pare rau.
  P.S. Cat despre dezvaluit, ma faci sa rad. 😀 Daca ai vrea sa-ti pierzi timpul alaturi de un google search prietenos sau de un pipl.com, tu chiar ai toate informatiile necesare ca sa afli ce invart eu in viata!:)
  Fug, intru ca o tornada prin magazine, revin si fac bagaje. Spor!

Leave a Reply

CommentLuv badge
top
%d bloggers like this: