search
top


Croaziera 7

Azorel, fa freddo!

Desantul de zâne a început să se încoloneze şi să coboare spre cabine. Sper că nu înspre cabina mea! Am sperat degeaba, nici nu aveau loc! S-au răspândit peste tot, pe la toate cabinele şi sporovăiau gureşe într-o ucrainiană necolcvială. Din semnele lor,  abia am înţeles că nu se descurcau să deschidă uşile cu cartelele ce le fuseseră înmânate personal. Alioşa mi-a spus că încercaseră să scoată bani de la bancomatul de pe punte şi le-au demagnetizat în aşa hal încât, nici uşi n-au deschis , nici bani n-au scos.  Doar peri albi! Se foiau pe culoare în nişte baby-dolls cărora le atârna eticheta de Secretul Victoriţei, ba intrau cu câte un ruj în mână şi ieşeau cu un tub de fixativ, ba intrau cu câte un cataif de la Gentlemen’s Club şi ieşeau machiate ca pentru filmări. Am dedus că acesta era un troc ucrainian între ele, tocmai pentru că nu reuşiseră să scoată bani de la bancomatele vasului şi încă erau în stadiul incipient în a-i extrage la la Gentlemen’s Club.

Ilinca mă tot trimitea când după suc, când după plăcintă de mere, când după prosoape moi. Dădeam invariabil peste zâne îmbrăcate ca mai sus, culoar al naibii de îngust şi când îi făceam eu semn să treacă, când ea. Fizic, nu se putea decât lipit cu spatele de perete, perete care mie mi se părea cam rece şi săream ca ars. Din uşă, Ilinca mi-a spus că sunt aproape dezmăţat, logica expresiei îndulcite fiind totuşi scopul nobil al operaţiunii: prosoape moi. Tot ea a exclamat retoric, în neant: “de ce dracu’ nu fac ăştia vase mai mari?” Cu siguranţă capitanul nici n-a auzit, dar nici n-ar fi înţeles, bărbat fiind, tocmai pentru că  întrebarea venea de la o femeie,  frumoasă fiind.

Întrebările plutind în vânt au o prezenţă constantă în retorica Ilincăi. Era mică şi sărbătorile le făcea cu toată familia adunată în jurul bradului. Este tabloul clasic, pictat de părinţi pentru copii ca să-l admire cu gândul mai târziu în viaţă şi să-l picteze la rândul lor, păstrând o amintire pioasă celor plecaţi dintre noi. Toţi ceilalţi erau la masă şi nu reuşeau s-o ţină şi pe Ilinca pe scaunul ei. Totdeauna a fost scândalivă la mâncare, ciuguleşte ca o turturea numai vârful de la ce-i bun: un gogoşar şi un castravecior din decorul salatei boeuf, puţin piept de pui, se uită doar la felia de pâine prăjită, numai cireaşa de pe tort şi o ceşcuţă de ceai de iasomie. La fondante însă, mă sparge! Când n-o alerg eu, mă aleargă ea prin casă să-mi dea, chiar dacă sunt în mijlocul trebii să completez ulei la maşină, să fac o mâncare chinezească sau dacă scurtez vreo rochiţă. Bunicii ei erau oameni de vază în Cândeşti. La Crăciun erau invitaţi toţi fruntaşii satului. Era şi ‘Nea Ghighiţă, era şi Doamna Drina, oho, erau mulţi tare! Ilinca îşi trăsese un scaun în faţa ferestrei şi se tot uita lung în curte şi iarăşi şi iarăşi se întreba, mai mult pentru sine, “când vine Moş Crăciun?”  După ce repeţi de sute de ori obsesiv, cineva  responsabil de la capătul firului răspunde în sfârşit apelului şi trebuie să se îngrijească să trimită un răspuns dacă e bălaie. Năsucul lipit de geam desena aburi care apăreau şi dispăreau ca flacăra din sobă. Glasul Ilincăi a răsunat ca o trompeţică într-o ciurdă de tobe:

– Uite-l pe Moşu’! A venit Moşu’ în cute la ‘Nea Ghighiţă, ae un sac în spate şi ched că o să vină şi la noi în cute.

N-a luat-o nimeni în seamă, dar bucuria ei era prea evidentă ca să treacă neobservată. Copiii nu joacă teatru ca adulţii. Prima oară s-a dus ‘Nea Ghighiţă la geam să-şi vadă curtea:

-Drino, este cineva la noi în curte care ne fură găinile!

Mesenii au rămas statuie. Erau devoalate două evenimente simultane de importanţă satală: Doamna Drina înseamnă că se afla ibovnică cu ‘Nea Ghighiţă şi hoţul care băgase spaima în găinile satului era doar la o aruncătură de prăjină. S-au îmbrăcat toţi şi au înconjurat curtea lui ‘Nea Ghighiţă care, pentru autoapărare, îşi luase bastonul cu cap de fildeş primit de la bunicul lui, deputat.  L-au prins şi l-au dat pe mâna lui taică-su. Şeful de post.

Ilinca a fost eroina serii. Pupată şi răs-pupată. ‘Nea Ghighiţă s-a îmbrăcat în Moş Crăciun şi bineînţeles că a fost recunoscut de Ilinca după baston şi după bocanci. După reţetă…

Cum or face fetele astea să se uite la asemenea amănunte, întreabă-mă! Eu mă uitam numai la Crăciuniţele care-l ajutau pe Moş. Ele erau inventariate de mine tot timpul anului şi le ştiam pe cartiere. Aveau un zâmbet standard când îmi ofereau cadourile şi ştiam că sunt de la părinţi pentru că tot anul îi pisam cu patine, bicicletă, ceas, blugi, colonie, abonament la Pif, dar şi învăţam pentru asta! Tata era cu Caligrafia, Istoria, Geografia, Desen, mama cu Gramatica, Matematica, Franceza. Eram ca la Smârdan: prins între două focuri de care mi-a fost drag toată viaţa.

De Crăciun, eu făceam maioneza la salată, după o reţetă inventată de mine pe baza principiului “cât cuprinde”. Se sparg trei ouă întregi, dar fără coajă, în blender. Se adaugă 200 ml de ulei comestibil ( acelaşi efect îl obţineţi şi cu Castrol, dar gustul diferă), un vârf de linguriţă de făină şi unul de zahăr, sare, muştar cam 4 linguriţe cu vârf, o linguriţă de pastă de roşii, una de ketch-up, una de oţet de mere sau de la gogoşari, una de suc de lămâie. Se dă drumul la blender şi prin orificiul din capac se toarnă încetişor ulei comestibil până ce tot amestecul capăta consistenţa unui iaurt închegat, nu amestecat! Pentru a ajuta uleiul să ajungă în toată mixtura, cu o linguriţă cu coadă lungă amestecaţi manual. Sper că aţi oprit blenderul pentru că o linguriţă îndoită nu face parte din reţetă. Scoateţi linguriţa, turaţi blenderul, opriţi-l şi desprindeţi blenderul de motor şi depozitaţi-l în frigider cam o oră. Iese o maioneză de fug toţi câinii de frica căciulii.

Să nu credeţi că m-am luat cu vorba şi m-am ramolit  ca moşul care a uitat de ce a plecat de acasă. Tot am să vă spun ce era cu zânele alea, dar mi se termină cerneala tocmai când să ajung la ele şi trebuie să caut cartuş nou. Ori, la ora asta, cine mai vinde cartuşe şi castraveţi la grădinar?

76 Responsesto “Croaziera 7”

 1. CristinaC says:

  De data asta delicios esti tu!
  Sa stii ca ma apuc de maioneza ta. Promit. Sper ca nu este just a joke.

  In ceea ce priveste sarbatoarea Craciunui cred ca ne tragem din aceeasi dinastie (Ilinca si cu mine)recunoscandu-mi obiceruile de a fi “scandaliva” si inca unele…Obiceiul cu fondantele nu l-am putut pastra aici peste ocean pentru ca nu le-am gasit eu pe ele sau ele pe mine… Am descoperit in schimb niste bomboane de ciocolata umplute cu Baileys care tin loc de si te fac sa uiti ca n-ai…fondante.

  Banuiesc ca zanele de Ukraina se vor simti foarte bine la Gentlemen’s Club pana dupa sarbatori sau mancar pana li se vor termina rujul, fardul, fixativul, si banii gentlemenilor. Au si ele vacanta doar, sa fim ingaduitori.

 2. @CristinaC- reţeta cu maioneza este lucru serios, pe care-l recomand tuturor celor pe care-i îndrăgesc. Ai să vezi rezultatul!
  Are şi România o reminiscenţă bunuţă: fondantele care, consumate cu lichior Triple Sec, dau peste cap multe porniri incipient războinice.
  Nu le duce grija zânelor! Le-o duc eu!

 3. Odille says:

  ODLM, astazi am gasit sub brad, o poveste-dar de la tine, pt noi toti. Frumos scrisa si legata cu multe snururi si fundite facute din umor. Iti multumesc! 🙂

 4. Odille says:

  Cu ajutorul povestii tale am incheiat si scrisoarea catre Mos Craciun. Intii i-am multumit pt darurile din anul trecut, apoi l-am rugat ca pe vasele de croaziera sa fie culoare mult mai largi, si l-am mai rugat ceva.

  – Barbatii care au o mare iubire in viata lor sa nu doreasca niciodata sa se uite la alte zine si daca chiar se uita, sa le vada urite-uritzele, cu un dinte da, si altul, ba, si cu un neg mare pe virful nasului. 🙂

  – Sa aduca fondante si la Toronto, si daca nu se poate, atunci bomboanele facute din zahar si acoperite in poleiala de toate culorile, care se gasesc la un magazin unguresc din Toronto (si pe care le atirnam in pom anii trecuti), sa aiba si ele un miez precum fondantele. 🙂

  O Duminica frumoasa tuturor! 🙂

 5. @Odille- bună dimineaţa la mic dejun!
  Cum să mă fac înţeles că eu sunt un admirator al frumuseţii şi cutiuţa mea primeşte imagini cu ghiotura, le salvează, dar ce faci cu o imagine virtuală? Realitatea este mult mai palpabilă, iar răspunsul primit este o dulceaţă de nuci verzi.

 6. Odille says:

  Buna Dimineata ODLM si Buna Dimineata tuturor!
  Daca as putea sa atirn in pom dulceata de nuci verzi, as face-o, atit de mult imi place.
  Dar mi-ai amintit de nucile imbracate in poleila colorata pe care mama mea le atirna in brad si aminitrile au dat navala.
  🙂
  P.S. problema este ca acea cutiuta “le salveaza”, cind ar trebui sa le delete! 🙂

 7. @Odille- pui dulceaţa de nuci verzi într-un borcan mic şi-l atârni în pom. Ilinca ,tot aşa, îmi face dulceaţa în borcane miiici ca să poată săune: “hiii, ai mâncat tot borcanul!!??”
  Hardul meu este foarte încăpător, aşa că salvez tot!

 8. Odille says:

  @ODLM, dormi si tu sub brad, daca sunt atitea bunatati in el? 🙂

  Noi asteptam musafiri foarte dragi astazi si tocmai acum a inceput sa ninga. Sunt cu ochii pe Internet la zboruri si TV-ul este deschis la stiri.

  Si mai vin un pic si pe blog. 🙂

 9. Odille says:

  @ODLM, m-ai linistit. 🙂
  Imi era teama ca daca salvezi asa de mult noi informatii si zine (si mai planuiesti si alte croaziere), atunci toate datele din copilarie, adolescenta, fiind mai vechi, vor trece la Recycle Bin. Ai fi ramas numai cu “amintiri noi”. 🙂

 10. Oachi says:

  Pentru toate prajiturile si fondantele care se preumbla pe-aici , o dedicatie:
  http://www.youtube.com/watch?v=NDhHxIz83Ic&feature=related
  Va doresc o saptamana minunata si sa faceti tot-tot ce v-ati propus cu drag si bucurie !
  Oachi´s last blog post ..IN LOC DE CONCLUZII

 11. @Oachi- mulţumim pentru săptămâna minunată care ţi se va întâmpla şi ţie.

 12. @Odille-să vă bucuraţi toată viaţa de astfel de musafiri dragi.

 13. Odille says:

  @ODLM, iti multumesc mult. Asa iti doresc si tie, sa aveti intotdeauna musafiri dragi.
  Inca sunt in asteptare. 🙂

 14. CristinaC says:

  Buna seara. V-ati culcat?

  Am fost la un concert de colinde azi si interpretii au fost copii. A fost foarte frumos. La sfarsit a venit Mos Craciun si i-am vazut bucurandu-se din tot sufletul.

  Odille sper ca musafirii au ajuns cu bine. Se pare ca doar de la Londra e mai complicat de ajuns caci a nins… Englezii nu prea stiu cum e sa fie “that white stuff” pe pamant pe la ei si se panicheaza foarte repede. Am fost acolo si i-am vazut cum reactioneaza… zici ca vine sfarsitul lumii.

  Sa stii ca eu am gasit in Canada dulceta de nuci verzi… romaneasca. Daca mai gasesc iti cumpar!

  Omule eu voi incerca maioneza cu siguranta daca tu zici ca merita. Oricum nu imi place cea din borcan. Cand faci mancare trebuie sa o faci cu multa dragoste… in borcan nu mai e.

  Oachi multumim pentru dedicatie!

 15. Odille says:

  Oachi, multumim mult si tie o saptamina minunata, numai cu vesti dragi si goodies.
  Multumim pt clip.

 16. Odille says:

  ODLM, Cristina C, ne-au sosit musafirii, dar aprope toate avioanele aveau intirziere. Ne sunt si sufletul si casa pline. Acum poate sosi si Mos Craciun.

  Dar, am vazut ceva nostim, ce nu am mai vazut.
  La aeroport era o doamna cocheta, ca virsta intre 50 si 55 de ani, canadiana, care astepta pe cineva.
  Doamna avea pe cap o pereche de coarne, care imitau coarnele de ren, de cel putin 25 cm. Erau din sirma imbracata in catifea rosie si avea ramificatii. Stateau pe cap cu ajutorul unei sirmulite imbracate in catifea verde.
  Le-am spus musafirilor ca anul viitor asa ii vom astepta si noi doi, cu niste cornite de reni, ca sa simta si ei ca au venit in Canada. 🙂

  O saptamina frumoasa!

 17. Odille says:

  Cristina C, iti multumesc mult pt toate gindurile bune.
  Sun convinsa ca a fost frumos concertul.

  Cristina C si eu merg in zig-zag, intreg orasul, pt cumparaturi de alimente, spre deosebire de canadieni care cumpara multumiti de la un singur magazin.
  Cumparam de la magazin canadian, italian, rominesc, grecesc, unguresc si rusesc. 🙂 🙂

 18. @Odille- mă bucur pentru musafirii voştri bine sosiţi. La noi se poartă coarne de drac. Cum ajung la putere cum le dă de la magazie coarne şi coadă.

 19. @Odille- de la canadian luaţi beef stake, de la italian gelato, de la grecesc brânza, de la unguresc salamul, de la românesc sarmalele şi de la rusesc vodca. V-am făsut meniul. Poftă bună din partea casei.

 20. Ana- Bell- ai dat zăpada la mine în curte! Pe stradă se poate circula, dar pe aleea mea sunt nămeţi. Mă ajuţi?

 21. Ana-Bell says:

  Bun gasit, copii asteptati de Mos sub brad. Sa va fie Craciunul ca o cana de cacao cu lapte bauta cu nasul in geam 🙂

 22. Ana-Bell says:

  @ODLM: in copilarie, de care imi amintesc nepermis de des in ultima vreme, cand mi se zicea “ai dat zapada” insemna ca eu am facut curat, nu ca am umplut golurile din sufletul curtii cu praf de nori inghetati. Deci 😀 : daca am facut curat, cum se face ca tu ai nameti ? Ori am luat din stanga si am pus in dreapta, doar de dragul de a cauta sub zapada, on and on, urmele pasilor mei, de cand purtam marimi de copil de 5 ani ?
  As lua la mine toata zapada si m-as ingropa in ea. Asa, tu ai avea aleea curata, eu as fi curat fericita. Dar lopata mea virtuala nu vrea sa raspunda comenzilor mele reale. Bucura-te de zapada si lasa masina intepenita in Decembrie. Poate maine va fi soare si din pamant inghetat nu poti face oameni de zapada 🙂
  http://www.youtube.com/watch?v=x2sd8UMUaIk&feature=channel

 23. Ana-Bell says:

  Cunosc holurile vaselor (mai mici, nu de croaziera). Sunt locuri in care nu te intalnesti niciodata cu cine ai vrea. Intre cabina ta si a celui/celei pe care il/o astepti e intotdeauna scara. 🙂

 24. @Ana-Bell- am urcat scara şi am dat de ea. Eu n-am sărit niciodată de la etaj şi nici nu m-a despărţit vreo scara, chiar şi valorică sau socială.

 25. @Ana-Bell- “a da zăpada” neurmată de complementul de loc, înseamnă că ai curăţat locul şi se vede asfaltul. Dacă ai dat-o “la mine în curte” (compliment deloc) înseamnă că ai nins pe aleea mea şi tocmai d’aia îţi spuneam că nu-mi place iarna. Ilinca stă cu limbuţa afară ca să prindă fulgii de nea, eu ca să mă strâmb la ea, la zăpadă. Să vezi zăpezile din Rusia şi apoi s-o iubeşti pe Coana Iarnă…
  Am trimis un PPS la nişte persoane dragi

 26. Ana-Bell says:

  @ODLM: pe tine Ilinca te astepta in cabina, nu-ti mai trebuia si holul 🙂

 27. Ana-Bell says:

  @ODLM, desigur 😀 : am inteles din prima la ce te refereai. Ma ingrozeste gandul ca ai avut dubii in privinta asta 🙂

 28. Odille says:

  Buna Dimineata tuturor si o saptamina
  frumoasa!

  @ODLM, mi-am notat reteta ta de maioneza. Cred ca este delicioasa cu atitea ingrediente si sper sa rezistam. 🙂
  Am si eu retete, dar numai pt oameni foarte sanatosi si cu inimi tari.
  Noi, datorita experimentelor mele culinare am trecut prin momente grele, tremurat de picioare, senzatia de cadere in gol, stari de lesin.
  Acum suntem bine.
  Asa ca maioneza nu pare periculoasa, in comparatie cu ce stiu eu sa prepar. 🙂

 29. Oachi says:

  Ana-Bell, oare batem amandoua la porti neferecate de-amintiri dragi ? Daca da, oare de ce ? Vad ca tesem gand la gandul copilariei, dar in cazul meu cred ca stiu raspunsul …
  Dar oricare-ar fi el, sper sa ne simtim bine in aburul fermecat al nostalgiilor cu miros de brad ( cel mai tare miros de brad, neegalat de-atunci si pana in prezent, cu cei mai frumosi brazi impodobiti, de neegalat de oricare brad de azi din top ten fashion icons 🙂 ).
  Oachi´s last blog post ..IN LOC DE CONCLUZII

 30. Oachi says:

  Odille, sa imi cobor din pod echipamentul militar pentru retetele tale 🙂 ? Sper ca nu prepari TNT 🙂 !!!
  Oachi´s last blog post ..IN LOC DE CONCLUZII

 31. Odille says:

  Oachi, atunci, nimic nu ajuta, decit o sanatate beton!
  Acum prepar niste prajituri delicioase, insa ieri am baut o cafea cu Extract de Stevia, in loc de zahar. 🙂
  Asa de mult suntem bombardati cu informatii ca zaharul aduce mult rau, incit trebuie sa renunt la el macar la cafea. 🙂

 32. Oachi says:

  Extract de Stevia ?!? E vorba de săraca banala ștevie a noastră ?!?! O, doamne ! Ce mai urmeaza ? Aștept un J&B cu aromă de mărar :), știut fiind că și alcoolul dăunează grav sănătății :)) !
  Oachi´s last blog post ..IN LOC DE CONCLUZII

 33. CristinaC says:

  Bine v-am gasit!
  Mai sunt 5 zile pana la Craciun… si ninge!
  Odille ma bucur pentru bucuria ta. Sa aveti sarbatori minunate!
  Sa stii ca si eu fac cumparaturile le fel …ar fii chiar plictisitor sa merg doar la un magazin.
  Ana si Oachi…ma faceti sa plang de dorul vremurilor cand nu aveam nici o grija… doar pe cea a lui Mos Craciun.

 34. Odille says:

  Oachi, crede-ma ca aici toti medicii naturopati, ne spun ca Stevia Extract este cel mai bun si sanatos inlocuitor al zaharului.
  Eu am cumparat pliculete mici. Este ingrozitor de dulce, asa ca se foloseste numai un pic.
  Oachi, eu sunt addicted la zahar si la Internet. Pap si zahar pe piine, asa ca putina stevia nu-mi strica.
  Am scris pt ca m-am gindit ca ceea ce ni se spune ar fi un sfat bun pt toata lumea.

 35. Odille says:

  Ana si Cristina C, multumesc mult pt urari.
  Saptamina aceasta este asa de placut ocupata, incit as sari intr-un picior printre fulgii de zapada. 🙂

  Cristina C, de ce sa plingi? Eu redevin copilul de atunci. Adevarat ca sunt foarte ocupata, dar o ocupata voios 🙂
  Imi retraiesc amintirile Craciunurilor cu toti cei dragi, colindelor cintate in familie, la brad, retraiesc fericirea de a fi copil, iubit si protejat.

  Craciunul este o sarbatoare atit de draga mie, si atit de mult devin copilul in asteptarea miracolelor, incit as vrea sa daruiesc fericire si bine tuturor.

  Va doresc un Craciun cu sufletul plin de bucurii, un Craciun petrecut cu cei mai dragi voua.
  Un An Nou minunat, cu tot ce va doriti, cu sanatate, si bunatate, afectiune si dragoste.
  Si aveti liber de la mine sa adaugati toate dorintele voastre frumoase.
  🙂
  @ODLM, iti doresc sa ti se indeplineasca tot ce-ti doresti. Copiii sa creasca mari si sa-si realizeze toate visele frumoase, iar voi sa va bucurati impreuna cu ei.
  Ne mai doresc 🙂 sa citim povesti frumoase pe care tu sa ni le daruiesti, sa ai timpul si puterea sa publici ceea ce scrii si sa te bucuri de un mare succes.

 36. Odille says:

  @ODLM, eu de la romini cumpar si eugenii. Asta pt a papa amintiri. 🙂

 37. Ana-Bell says:

  @Oachi: eu am dat in mintea copiilor de cand eram copil 🙂 Ma leaga dulci si dureroase amintiri de ceea ce inseamna magia Craciunului. Nici un Craciun nu a mai avut acelasi farmec dupa ce bunicii mei s-au dus. Dar, uite, mi-i amintesc scriindu-va, cred ca s-ar bucura.

 38. Ana-Bell says:

  O sa va citesc, probabil, din nou la anul.
  Cu drag, va doresc sa va iasa reteta fericirii, sa nu vi se taie niciodata bucuria, sa va creasca mereu inima si sa va dea Dumnezeu liniste si frumos rotund, echilibrat, copt.
  Craciun cu magie si An Nou frumos, luminos.

 39. Oachi says:

  Ana-Bell, o sa-ti trimitem ravase de gand frumos, o sa-ti ducem doru’ si tu o sa ni-l aduci inapoi :), o sa simtim ca te gandesti la noi si atunci or sa-ti apara flori de argint inghetat pe fereastra si tu o sa stii ca noi ti le-am desenat din drag!
  Sa te-nveleasca sfarsitul de an in straturi de iubire magica, de oriunde ar veni ea si sa te bucuri in fiecare zi de fiecare zi !
  Oachi´s last blog post ..IN LOC DE CONCLUZII

 40. Oachi says:

  Odille, cred ca m-ai inteles gresit cu stevia… sunt “pro” noutati pentru o viata sanatoasa, asa ca te rog chiar sa ne(imi) mai spui , doar ca nu m-am asteptat la asa ceva ! Am fost surprinsa, atata tot 🙂 .
  Cat despre zahar … ce sa mai zic ?!? E singura dependenta de care n-am scapat, dar asta pentru ca nici nu cred ca vreau 🙂 ! Asa ca existenta mea penduleaza intre “cu zahar / fara zahar” :).

 41. Ana-Bell says:

  @Oachi: frumos descantec, multumesc 🙂

 42. Oachi says:

  Cristina, dupa cata dragoste cred ca presari printre degete, cred ca gatesti dumnezeieste ! Nici eu n-am gasit dragoste in borcane 🙁 …..
  Oachi´s last blog post ..IN LOC DE CONCLUZII

 43. CristinaC says:

  Ana Bell sa ai sarbatori minunate. o sa ne lipsesti mult!
  Poate iti aduce Mosul internet si acasa… sau nu vrei?

 44. Porumbiţelor, cred că am cam exagerat cu cumpărăturile. Or să mă bodogănească renii cât au de cărat. Acum am venit de la non-stop. Să ştii Odille că am văzut şi la noi coarne de ren de pus pe cap. Sunt unele şi cu cristale pe ele.

 45. Odille says:

  @OH @ODLM! Renii iubesc copiii, asa ca nu se vor supara daca vor avea saniuta plina cu cadouri pt copii.
  Numai sa nu fie plina cu computere, computer parts si rochite? 🙂

  Insa frumos este sa lasi afara, lapte si cookies pt Mos Craciun si am o lista de goodies pt reni (cum este obiceiul):
  Ingredients
  Plain, dry oatmeal
  Milk chocolate truffles
  Plain Cheerios
  Candy canes
  Carrots
  Milk
  Sparkles (optional)

  ———–

  ODLM, ce fel de cristale erau pe coarnele de reni, cumva Safire si Smaralde? 🙂
  Ce inseamna non-stop, magazin deschis 24 de ore, sau era o gluma?

  Cred ca la voi este ora de culcare.

  Noapte Buna si vise in care totul functioneaza perfect. 🙂

 46. @Odille- da, sunt multe magazine non-stop la noi. Mai sunt nebuni care cumpără noaptea.
  Noapte bună şi bucurii .

 47. Anamaria says:

  ODLM, te anunt si pe tine (am anuntat-o si pe Simona) ca plec in lume o saptamana. Da, stiu, de aceea urma sa se opreasca Pamantul din invarteala-i vesnica. 🙂 Dar, nu puteam sa plec fara sa-ti dau o sarcina grea: sa ai un Craciun fericit si lipsit de griji. 🙂 Normal, singurele dureri de cap sa-ti fie provocate de cei mici si numai de ei. Si spor la scris!

 48. Anamaria says:

  Odille si Cristina, daca ODLM nu se supara, profit de bunatatea lui si va transmit un “Craciun fericit!”, fara alergaturi prin magazine si, totusi, cu ceva ciocolata si multe bucurii! Va imbratisez si-abia astept sa aud cum v-ati distrat.

 49. CristinaC says:

  Anamaria sa iti aduca Mos Craciun tot ce iti doresti si inca nu ai cu multa sanatate tie si tuturor celor dragi.
  Drum bun si gasesti o lume frumoasa pe unde pleci!
  Multumimi pentru urari. Eu am cam terminat cu magazinele doar paine, lapte… mai am pe lista. ( sper cel putin, ca vine soacra si cine stie ce sarcini imi mai traseaza)

 50. Odille says:

  Anamaria, iti multumesc mult.
  Craciun fericit impreuna cu parintii tai, despre care ne vorbesti cu atita caldura si dragoste, incit ne sunt si noua dragi.
  An Nou minunat, cu tot ce-ti doresti.
  Te imbratisez si pe curind.

 51. Odille says:

  Cristina C, esti o scumpa! Sper ca lista ta sa ramina numai la lapte si piine.

  @ODLM, parintii, matusile, bunicii, mi s-au plins cind am crescut, ca atunci cind eram micuta, ma trezeam dis-de-dimineata cintind: Maimutica cu cercei joaca noaptea pin’ la trei, spre disperarea lor. 🙂
  Intotdeauna am fost a morning person. Mi-ar place ca in weekend, spre exemplu, si piesele de teatru sa joace la 6 -7 dimineata. Noaptea, insa, dorm si visez ca pisicile pe soba. 🙂

 52. @Odille- de unde ştii tu ce visează pisicile? Ai fost vreodată pisică?

 53. Odille says:

  Buna Dimineata @ODLM, Buna Dimineata Dragilor!

  @ODLM, cind le vad pe pisici intinzindu-se dimineata cu asa o placere, cascind si alintindu-se, sunt convinsa ca au avut vise frumoase.
  Eu stiu cum sar eu din cite un cosmar, cum imi bate inima si apoi imi trebuiesc minute bune sa ma asigur ca nu este adevarat.

  6.30 dimineata and What am I going to do first? 🙂
  O lista intreaga si toate magazinele sunt inchise! 🙂 🙂

  O zi splendida sa aveti! 🙂

 54. Odille says:

  🙂

  Jim Carrey singing “Silent night”

  http://www.youtube.com/watch?v=KEo0vpA557c&feature=related

 55. Oachi says:

  Odille, de cand cu incalzirea globala si disparitia sobelor , nici somnul pisicilor nu mai e ce-a fost ! Sa nu zici ca nu sufera alaturi de noi : http://www.youtube.com/watch_popup?v=NLjuGPBusxs&vq=medium
  O zi splendida si tie !
  Si tuturor !
  Oachi´s last blog post ..IN LOC DE CONCLUZII

 56. Oachi says:

  Pardon, am gresit link-urile 🙂 ! Primul era de la cafeneaua unde vroiam sa va invit 🙂 pe toti !
  De fapt trebuia sa pun asta mai intai: http://www.youtube.com/watch?v=HPVWWzGReLA&NR=1
  Oachi´s last blog post ..IN LOC DE CONCLUZII

 57. CristinaC says:

  Multumimi Oachi… venim la cafea cu tine!

  Am si eu un link de sezon si va las in companialor:
  http://www.youtube.com/watch?v=SXh7JR9oKVE
  Din pacate doar pe seara mai trec pe la voi… sefii au chef de sedinte, e drept ca urmate de mese de Craciun..
  O zi superba va doresc. La mine e un cer foarte albastru si un ger pe masura dar straluceste soarele si azi e prinma zi de iarna… pe calendar.

 58. Odille says:

  Oachi, Cristina C, ce ma bucur ca va aud!

  Oachi, adorabila pisicuta dormind cu burtica in sus! Nu pare sa aiba niciun stres. Sunt sigura ca viseaza la o inghetata cu soricei.

  Multumesc mult pentru voci frumoase si voiosie. Voi veni cu mare placere la cafeneaua ta. 🙂

  Cristina C, multumesc mult pt clip si pt Inger.
  Ingerasii mei sunt mobilizati pt intreaga luna Decembrie, full-time.
  Pt seara mi s-a oferit pozitia de a rula sarmalute. Sunt specialista. 🙂

  O dupa-amiaza frumoasa si cu mult spor.
  🙂

 59. Sunt f. puţin timp acasă. Fug iar! Odille, la noi se găseşte un dispozitiv pentru sărmăluţe în foi de viţă. Se pune frunza de viţă şi umplutura de carne sau orez, de post şi se rulează cu un mâner aşa cum se întâmpla mai de mult cu cărţile de credit. Iese în 3 secunde o sărmăluţă excepţional impăturită şi se aşează lângă celelalte ca nişte cărămizi de calitate. Toate egale. O plăcere să le împarţi una-mie-una-ţie.

 60. iana says:

  stati sa va urez si pe voi. ca apoi va pierdeti printre sarmale si nu mai apuc sa va zic:
  Multumesc Omule pentru povestile delicoase si multumesc Ilinca pentru toate cite le-am invatat de la tine!
  Va imbratisez Critina, Odille, Oachi si pe toti cititorii Omului.
  sa ne gasim cu bine dupa sarbatori sau in timpul lor… you never know cind se gaseste un minut sa ne asezam la PC.

 61. Odille says:

  Draga Iana, si eu te imbratisez, si-ti urez un Craciun minunat. Ajunul de Craciun cu Ana asteptind pe Mos Craciun va fi de neuitat.
  An Nou bun, cu tot ce-ti doresti.

 62. Pentru frumoasele din toate colţurile lumii şi care poposesc aici, din partea mea:

  http://www.icq.com/img/friendship/static/card_7944_rs.swf

 63. Oachi says:

  Draga Iana, sa vina Craciunul la voi cu farmecul copilaros din vremuri dragi ! Ana sa-ti fie miezul dulce al sarbatorilor si sa va bucurati cu si de ea ! Sanatate !
  Oachi´s last blog post ..IN LOC DE CONCLUZII

 64. Odille says:

  @ODLM, thank you pt nostima felicitare.
  Dar… prietena lui Rudolf, Clarisse, nu este inclusa.
  Iata o poza a Clarissei:

  http://ny-image1.etsy.com/il_fullxfull.47814925.jpg

 65. @Odille- nu-mi vine să cred că tu te uiţi la scălâmbăiatul ăla de Jim Carrey

 66. Odille says:

  @ODLM, din doua motive:
  1. Din Patriotism, el fiind canadian. 🙂
  2. Am vazut un singur film cu el si in acel film ii ieseau ochii din cap,precum arcurile de la niste canapele vechi.
  Acea scena mi-a click o amintire. Creierul este foarte funny uneori, face niste legaturi foarte ciudate. 🙂

 67. CristinaC says:

  Omule… e canadian scalambaitul… vecin cu noi aici pe langa lac

 68. Odille says:

  Cristina C, ai sosit in sfirsit acasa?
  Inca un pic si incepe vacanta! 🙂

  ODLM, te rog sa delete acea adresa. Obsesia mea cu arcurile nu as vrea sa devina o pedeapsa pt voi. Sorry! 🙂

 69. CristinaC says:

  Am sosit Odille… si cred ca maine numai seara trec pe la voi.
  Sunt toata ziua “la sediu” cum s-ar spune, unde nu am PC-ul meu si si daca l-as avea sunt prinsa in interviuri… Saracii oameni inainte de Craciun…
  Va urez o noapte buna si o miercuri fantastica dupa eclipsa de azi!

 70. @Odille- Jim Carrey a jucat în filmul “The Mask” când îi ieşeau ochii a canapele vechi. Eu eram o canapea nouă…

 71. iana says:

  eu nu am reusit sa vad pina la capat sau macar pina la jumatate nici un film cu Jim Carrey. nu pot sa pricep scalimbaielile. 🙂
  sa aveti o zi buna! a inceput numaratoarea inversa…

 72. Oachi says:

  Nu stiu cand o sa mai aveti timp, dar daca prindeti din zbor cateva minute libere, relaxati-va cu veselie :
  http://www.trilulilu.ro/t33jay/03e37a116fa6c8
  Oachi´s last blog post ..IN LOC DE CONCLUZII

 73. @Iana- Ilinca a făcut un gest de mărinimie şi s-a dus la film cu băieţii noştri. Eu m-am eschivat şi am zis că mă duc pe la magazine când am văzut ce film au ales băieţii. Ceva cu tipul de la cablu cu Jim Carrey. Săraca, a zis că aşa o porcărie n-a văzut niciodată până la capăt, dar râsul băieţilor a compensat tot acel chin. Au râs ca proştii tot filmul. Ilinca, la ieşire, cu un ochi plângea şi cu unul râdea. Nimic nu se compară cu bucuria mamei de a-şi vedea puii fericiţi!

 74. CristinaC says:

  noapte buna/ buna dimineata

  ..ce liniste si pace… nici n-am stiut unde sa va scriu…
  AM intrat pe ultima suta de metri si cred ca toti suntem ingrozitor de ocupati. Eu lucrez si maine si vineri. voi?

 75. Odille says:

  Cristina C, te cred. Abia miine dupa ora 14.00, se mai da voie la oameni sa plece acasa.
  Succes!

Leave a Reply

CommentLuv badge
top
%d bloggers like this: