search
top


Victoria’s Secret

“Nu am cu ce să mă îmbrac” este o propoziţie pe care o auziţi în toate limbile pământului, dar nu este cazul să disperaţi bărbaţii mei, pentru că este un virus care a cuprins jumătate din populaţia globului, uneori, cu câteva procente semnificative mai mult în anii în care s-au desfăşurat războaie -o luăm metodic- pentru o femeie, pentru grâne şi aur, pentru teritorii, pentru petrol, toate aceste bogăţii echivalând cu femeia pentru care s-a pornit conflagraţia acum mii de ani, iubite cititorule.

În ceea ce mă priveşte, mi-ar fi clinchet de clopoţei o frază scurtă, bine punctată, şoptită în preajma unui aşternut cald, cu lumini care să scoată perfecţiunea mai evidentă decât pistruii roşcatelor: “nu am cu ce să mă dezbrac”. Aserţiunea mi se pare mult mai firească pentru că o face numai pentru mine într-o etapă în care suntem împreună după care, trece într-o nouă treaptă a existenţei  şi o face pentru tine, iubite cititorule.
Nu mi-am arogat drepturi de unică posesie în unele frânturi din tinereţe, dar când am aflat, m-am desprins greu, cu racleta, de clipele de frumos şi desfătare. Ca să pot să-mi vindec o rană încă deschisă, îl fac pe dracu deja în cinci şi-mi păcălesc conştiinţa că-i lapte şi miere şi susan pe şoseaua care duce spre Soare Apune.

“Victoria’s Secret” mi se pare singurul procedeu în care trebuie plasaţi zilnic banii bărbatului investitor. Rochiile sunt un farafastâc care confiscă maul femeilor, iar bărbaţilor le ridică sprânceana stângă, gest care-i ajută necondiţionat să intuiască conţinutul şi culoarea cupei iubitei, cititorule.

Singurul pătrat existenţial din formele divin rotunjite ale femeii este acel “nu iubitule!” care fulgeră clipa, o despică, îi caută nucleul şi o ucide. O simţi că ea mocneşte de dorinţă, însă intervin nişte odgoane ale conştiinţei pe care reuşiseşi s-o aţipeşti, dar printr-o manevră stângace ai lovit vaporul de chei şi acostarea este eşuată. Ele ştiu a se înfrâna destul de convingător pentru ele însele, dar nu şi pentru tine, iubite cititorule.

Angela Similea mi-a mărturisit într-un ziar, că pe fiecare rochie prinde câte un post-it cu ac de siguranţă în care sunt trecute evenimentele la care a participat fiecare rochie, data, semnătura şi ştampila unităţii organizatoare. Post-it-ul este micuţ, galben, iar scrisul ei este mare, lăbărţat, aşa cum ne scria Doamna la tablă că să se vadă şi în fund. Deci, nu încap mai mult de două evenimente, după care rochiile iau calea  împrumutului cu titlu definitiv  la prietene, ajung tranzitoriu la educatoare, învăţătoare, asistente medicale şi sfârşesc la menajerele care destramă căsnicii. Celelalte, sunt mamăi care se îmbracă de la second, iar primul articol vestimentar care le conferă statutul de “ţaţă mare cu şnur” este baticul legat sub bărbie şi care se desface al dracu’, tocma’ când s-o prinzi în film pentru PRO TV, iubite telespectator.

Admit necesitatea unei rochii eclatante pentru un dans, o serată, o simandicoasă sindrofie de nuntă, botez, divorţ de un arab, sau o mică râvnă abia stăpânită a prietenelor ei. La mine acasă, vara, se poartă numai Victoria, aşa că te sfătuiesc să mă anunţi de vizită, pentru a nu-mi ascunde prea mult timp aspectul naturii ce şi-a făcut cuib aici, iubite privitorule!

90 Responsesto “Victoria’s Secret”

 1. Anca says:

  Bine, bine. Vara… Şi iarna?!
  Anca´s last blog post ..Zaz vs Keo

 2. @Anca- iarna creez o atmosferă ambiantă punând şemineul să trosnească lemne, pe jos c-o blană de râs şi pe sus cu cupe D şampanie.

 3. nina dumitru says:

  de la Eva ni se trage…Ea a infiintat dorinta asta cu imbracatul (si nu invers).
  nina dumitru´s last blog post ..LA TRANTA CU DESTINUL

 4. @Nina- în timpurile alea, la modă nu era decât o frunză de viţă pe care o luai de la solduri. Adam avea mici cheltuieli şi sper că nu aştepta toamna ca să cadă frunza.

 5. nina dumitru says:

  si daca nu se producea interventia sarpelui(ca nu stiu cu cine tinea el, probabil cu ursu’), am fi vazut la tot pasul frunze, in diverse culori si modele:))
  nina dumitru´s last blog post ..LA TRANTA CU DESTINUL

 6. Odille says:

  Buna Dimineata Dragilor!

  Pentru iarna si orice anotimp, sugerez camasute de noapte Victoria’s Secret. Sunt adorabile, cu sclipici, stelute si inimioare. Si vin in niste culori pastelate, mai ceva decit inghetatele de fructe. 🙂
  Poate atunci acel “drept de unica posesie” sa fie insotit de o iubire pe masura si ca urmare “posesorul” ar fi fericit in veci cu o singura camasuta si o singura inimioara! 🙂

 7. Odille says:

  @ODLM, te-am citit si pe alte bloguri, si da, meniul de weekend va fi “papara”! 🙂

 8. Odille says:

  @ODLM, in viata trecem prin asa de multe rascruci si trebuie sa luam decizii la fiecare dintre ele, fara niciun fel de “Manual al Vietii, Capitol – Luarea de deciziia”, si apoi trebuie sa traim cu ele, uneori, pt restul vietii. Nu este de mirare ca trebuie sa ne amagim si sa ne incurajam pt “ce hotarire minunata am luat”. De putine ori viata ne ofera sansa sa corectam acea decizie si de si mai putine ori o folosim.
  Din alegerea ta eu voi pastra “miere si susan” pt ca la lapte sunt alergica. 🙂

 9. Odille says:

  Sorry, intentia mea a fost sa scriu “alegerea”. 🙂

 10. lotusul says:

  ODLM,

  ma gandeam si eu asa…
  Cand un barbat iubeste o femeie ( da’ o iubeste cu adevarat, asta insemnand ca a trecut de epiderma doamnei si s-a zgait la ea in sufletel ) nu cred ca conteaza neaparat daca eticheta de la lenjerie e una de la o firma de lux sau una mai anonima, de calitate evident.
  Mi-a placut ce a zis Odille: ” o singura camasuta si o singura inimioara”.
  Nina, crezi ca Eva e de vina ? Iarasi Eva ? 🙂
  lotusul´s last blog post ..Carte postala – doar pentru o vreme

 11. Odille says:

  Lotusul, sunt cu totul de acord cu tine. Cind esti indragostit (acelasi lucru este la fel de valabil si pt femei), tot ce este legat de iubirea visurilor tale, nu are pereche.
  Cel putin asa gindesc eu.
  M-am referit la “Victoria’s Secret” pt ca gazda o considera o foarte buna investitie. 🙂

  Dar si pt ca au niste lucruri foc de delicioase. 🙂

 12. lotusul says:

  Odille,
  sigur ca e valabil si pentru femei.
  Eu sunt fan Jolidon 🙂
  lotusul´s last blog post ..Carte postala – doar pentru o vreme

 13. CristinaC says:

  Buna dimineata.
  Omule tu ieri ai fost gand la gand cu noi… Eu m-am jelit prin dulap ca n-am cu ce ea ma imbrac la petrecere… Nu m-a auzit nimeni si a trebuit sa “inventez/ improvisez” ceva caci e cam frig pe aici pentru only Victoria Secrets. Apoi impacata cu mine dar nu si cu ceea ce purtam m-am gadit sa incerc sfaturile Deliei ( blog tango) si sa astept sa fiu tratata ca o printesa ca tare dor imi e… Si nici asta nu mi-a iesit ( era sa ramana in masina si sa inghet) iar azi dimineata am plecat la Toronto singura… Si nici asta nu mi-a iesit ( cred ca nu ma intelesesem cu Odille sa ne intalnim si am fost pedepsita de soarta). Deci voi avea o duminica casnica si daca insel soarta dau o fuga pe la ceva rochite…
  Va urez o zi/ seara minunata!

 14. carmen says:

  Unde te citesc dragalasele musafire pe alte bloguri?

 15. @Odille- să zicem că eu m-aş mulţumi cu o singură cămeşuţă. Dar ea? Păi cum apare un model nou, ea singurică vine cu el.

 16. @Odille- înlocuim laptele cu ciocolată fierbinte. N-aş vrea să creez alergii în nicio parte a globului.

 17. @Lotusul- da ce, eu mă uit la etichetă? Chiar mă feresc de ea, să nu mă zgârie!

 18. Marina says:

  Am citit eu undeva ca pentru un barbat nu conteaza nicicum ambajajul atunci cand e vorba de momente fierbinti , ca in timp ce tu te dai de ceasul mortii sa porti niste desuuri cat mai diafane el nu se gandeste decat ca era mai bine daca nu le aveai ! Pe de alta parte se spune ca nu haina il face pe om , dar de ce ne uitam intotdeauna atunci cand intalnim pe cineva , mai intai la aspectul exterior ?
  Victoria cu siguranta are secretele ei ! 🙂

 19. Odille says:

  @ODLM, In oricite camasute noi ar veni si cu oricit de mult sclipici, daca tu visezi numai la EA, totul este ca intr-un basm frumos. 🙂

 20. Odille says:

  Draga Marina si Dragilor, am inceput sa accept faptul ca femeile si barbatii gindesc diferit. Insa in materie de dragoste sper ca gindim si simtim la fel.

  Draga Marina, vorbind din punctul de vedere al unei femei, cred ca atunci cind ne indragostim, ne cream in suflet si minte o imagine a acelei fiinte care este numai a noastra. Putem sa iubim si o blucla rebela, sau un inceput de zimbet furisat.
  Numai amintirea acelui zimbet ne aduce in minte acea amintire. Un zimbet nu poate fi dezbracat, sau imbracat. 🙂 🙂

 21. Odille says:

  @ODLM, multumesc pt ciocolata fierbinte. O placuta combinatie pe “Soseaua Soare Apune”. 🙂

 22. @Carmen- în commenturile anterioare, Odille a spus unde mă mai citeşte. Pe Dailycotcodac.

 23. @CristinaC- tu EŞTI o prinţesă.

 24. Odille says:

  Cristina C, aseara, casa a ramas ca dupa taifun, cu numeroase rochite si taioare probate si imprastiate prin casa, inainte de a pleca la petrecere.
  Am ales o rochita, numai ca aveam impresia ca aratam prea palida.

  Decizia mea, la fel cu decizia ta, a fost ca va trebui sa fac niste cumparaturi serioase saptamina aceasta. 🙂

  In privinta sentimentului de a fi tratata ca o printesa. Tu esti una dintre printesele acestui blog. Sunt convinsa ca esti si printesa sufletului sotului tau. Numai ca testarea nu este bine sa o faci la – 20 de grade. Se face la caldura unui fireplace. 🙂

 25. Odille says:

  ODLM, gind la gind! Am postat amindoi acelasi gind la aceeasi ora! 🙂

 26. @Marina- dessou-rilor diafane le stă mult mai bine aruncate pe jos, dar ajută enorm la crearea momentelor fierbinţi, chiar fripte…

 27. Odille says:

  @ODLM, foarte frumoasa si sugestiva alaturare de cuvinte “Soseaua Apusului”, insa parca mi-as dori sa mai intirzii un pic pe “Soseaua Rasaritului” sau pe cea “A Amiezii”. 🙂

 28. lotusul says:

  ODLM,

  mi-a ramas agatata de minte o chestie.
  Apropo de ce se mai discuta pe la Simona…
  Cred ca tare m-as intrista, daca un El ar fi fericit doar cu o bucatica din vitica( n-am putut sa scriu vaca, chiar nu ma identific cu ea). Si cu toate dantelele mele de la Victoria ori din alta parte, as plange de-ar sari camasa de pe mine. Senzatia de derizoriu ar fi maxima stiind ca cu toate dessourile mele, nimeni nu m-a vrut cu totul ci doar asa pe bucatele.
  Ma duc cu Odille pe soseaua Rasaritului. De acolo, lucrurile se vad mai luminoase 🙂
  lotusul´s last blog post ..Carte postala – doar pentru o vreme

 29. Cei de la ŞtiriAzi mi-au făcut o surpriză foarte plăcută publicându-mi ultimul post:
  http://www.stiriazi.ro/ziare/articol/articol/victoria-s-secret/sumar-articol/7059827/

 30. @Lotusul- Iulia a fost cea care a spus că un prieten are o vorbă: “de ce să cumperi tot boul, când îl poţi lua la kilogram”. Se referea la faptul că iubitul oficial ar fi tot boul cu calităţile şi defectele lui, faţă de iubiţii ocazionali care ar fi simbolizaţi de kilogram şi pe care îl consumi şi a doua zi iei altul, fără a mai avea obligaţia de a suporta boul oficial.
  Probabil că prietenul cu zicala voia să devină boul oficial şi se insinua pe sub pielea Iuliei.
  De aici s-a divagat trivial la vaca la kilogram, ceea ce eu n-am suportat şi aştept să se schimbe subiectul prin sosirea Simonei care-i măiastră în aplanări.

 31. Odille says:

  @ODLM, felicitari! 🙂

  Ce surpriza placuta, ma bucur mult de tot pt tine.

  Nu stiam de acest site.
  Eu ma uit pe hotnews.ro, dar voi avea o noua sursa de stiri.

 32. CristinaC says:

  Vai ce m-am umflat in pene de printesa!
  Multumesc dragilor…printesa de azi a fost la cumparaturi alimentare, a facut mancare si acum hraneste familia cu anexele de rigoare… printul zboara pe partie.
  Dupa ce rezolv gurile flamande si ii dau de lucru prietenei mele care spala vase ma duc sa va citesc si prin alte locuri.

 33. Odille says:

  Cristina C, toate printesele adevarate au inceput prin a munci: Alba ca Zapada, Cenusareasa. 🙂
  Poate nu toate, numai doua, dar sunt indragite de toata lumea. 🙂

  O seara placuta!

  Celor din Romania, va urez Noapte Buna!

 34. Odille says:

  ODLM, am re-telefonat astazi la un magazin pt a-i agasa din nou cu intrebari despre Sezonul 4 – Mad Men.
  29 Martie este ziua mult asteptata.
  Nu mai este asa de mult. 🙂

 35. CristinaC says:

  Odille… o cenusereasa care a albit din cauza zapezii as putea sa fiu.

 36. nina dumitru says:

  Constat ca am nimerit intr-o lume de basm cu printi si printelse care tes povesti cu fire de matase. Si nu orice matase ,ci una toarsa in frumosul sufletului. Merg si eu alaturi de voi inspre Soseaua Rasaritului . Acolo sigur voi gasi o bucata de optimism care sa ma tina toata saptamina.
  O zi senina , sau dupa caz, o bucata de noapte cu vise frumoase sa aveti !
  nina dumitru´s last blog post ..LA TRANTA CU DESTINUL

 37. @Nina- ne lovim de prea mulţi fanfaroni şi coate goale în cotidian ca să nu ne ţesem poveşti frumoase virtual. Mă bucur de voi.

 38. nina dumitru says:

  Omule ,eu ma bucur si ti multumesc . Pentru optimismul si sensibilitatea pe care tu si musafirii tai o induceti.
  nina dumitru´s last blog post ..Daca e moca cu placere!

 39. Odille says:

  Buna Dimineata Dragilor!

  Aduc si eu in lumea de basm un cos de optimism, dis-de-dimineata. 🙂
  Dupa obsesia canadiana, primul lucru este sa ma uit la temperatura de afara.
  Oh! – 18 grade!
  Si aici intervine gindirea pozitiva.
  In cultura chineza cifra “8” este cea mai norocoasa cifra. Concluzia este ca vom avea o zi plina de noroc! Asa va doresc si voua, o saptamina numai cu trifoi cu 4 petale! 🙂

 40. Odille says:

  De fapt nu cred ca sunt “petale”, corect ar fi 4 “frunze”. Orice ar fi, sa fie pline cu noroc! 🙂

 41. Odille says:

  @ODLM, te rog frumos sa-mi dai voie sa postez acest site. Informatiile mi se par utile.

  Fotografii si privacy, pt cei pe care-i intereseaza:

  http://abclocal.go.com/wabc/video?id=7621105#global

 42. CristinaC says:

  Buna dimineata… azi e ultima zi din ianuarie… vine februarie dar vorba tiganului m,ai e fe-martie..
  Odille se anunta o furtuna de zapada… cu muuuulta zapada marti /miercuri stiai?

  Trifoiul e cu patru foi…pentru rima.

  Va urez o saptamana buna, insorita, optimista… nina iti place aici la “noi” nu-i asa… acum ma dau mare pe blogul Omului… ce urat!

 43. @Odille- pericolul se manifestă atunci când postezi pozele pe net( FaceBook, Tweeter,etc) şi dacă-s făcute cu smartphone-ul sau numai camerele foto foarte moderne care au funcţia de geotagging. Această funcţie se poate dezactiva din meniul telefonului “Location and Security” sau din cameră, la Applications: “Store Locations”.
  Uneori geotaggingul este folositor ca să-ţi indice “unde dracu’ am făcut eu poza asta?” sau ” ce dracu’ ai căutat tu la Hotel Predeal în 18, când mi-ai zis că eşti în delegaţie la Dorohoi şi că dragă, nu-mi văd capul de câtă treabă am pe mine?”

 44. Odille says:

  Dragilor, va voi raspunde cind ma intorc la computer.
  Sunteti asa niste scumpi, incit as sta lipita de computer ca sa va aud. 🙂

  Cristina C, multumesc pt urari.

  Iar furtuna? Iar zapada?

 45. Ana says:

  Salut 🙂
  Eu astept momentul cand Victoria va descoperi Victor’s secret (ca e “combinat” cu vreuna care poarta secretul Victoritei peste tot, chiar si peste tricou?). Despre care, ODLM, ne-ai putea vorbi, din punctul de vedere (viziune 🙂 ) al lui Victor. N-am nimic de la Victorita acasa; daca zici ca marfa asta e considerata “investitie”, cred ca am si explicatia starii de fapt. Eu cred ca tot costumul Evei e mai interesant, desi am niste imagini destul de horror daca ma gandesc la cineva care ar trebui sa se dezbrace de el; in ce ramai cand scoti de pe tine costumul Evei ?
  Saptamana frumoasa tuturor 🙂

 46. CristinaC says:

  Ana draga… eu am doar o pijama de la Victorita asta si numai eu am observat ca e de la acel magazin unde merg unii investitori seriosi. Sincera sa fiu eu investesc la alte magazine si prefer fratii Chapters si Indigo.

 47. nina dumitru says:

  Cristina, va mai incurcati voi de niste grade , fie ele si cu minus, sau de o furtuna , inca una? Importanat e ca ati gasit trifoiul ascuns sub zapada .
  Acu’ ramine sa-l hranim cu optimism . ca azi e luni. si saptamina e lunga
  S
  nina dumitru´s last blog post ..Daca e moca cu placere!

 48. nina dumitru says:

  postarea anei ma duce cu gindul la un cetateam romano-canadian plecat din toronto cu arme ,bagaje si buna dispozitie intr-o frumoasa dimineata de decembrie.
  Nici nu stia el ce “norocos ” o sa fie citeva ore mai tirziu cind a aflat cu stupoare ca a primit cadou o noapte de stat(noaptea de ajun) intr-un hotel soios in Paris.Si asta nu era decit inceputul aventurii sale europene, pentru ca restaurantul era inchis, iar baiatul cu pizza a ratacit drumul.
  Nici dimineata nu a fost mai norocoasa, pentru ca avea sa afle ca in pachetul de oferte era inclus si un tur al Europei fortat si la inaltime.
  Dupa ce a injurat bietul om in toate limbile oraselor prin care a trecut, afla ultima stire: ca bagajul in care aranjase cu grija pe rind de la lenjerie proprie pina la cadourile care asteptau sa fie asezate sub bradul romano -canadian a disparut, si ca in momentul ala nu poseda decit lenjeria ce o avea asupara sa.
  probabil ca cele aproape doua zile facute pe drum si “peripetiile” aferente nu le va uita usor , iar capitala modei , va fi o destinatie nepermisa pentru ceva vreme.
  O zi sau seara ,dupa caz, senina sa aveti !
  nina dumitru´s last blog post ..Daca e moca cu placere!

 49. Odille says:

  Dragilor, am sosit si eu si ma bucur sa va vad atit de vorbareti.

  Cristina C, si eu ma mindresc cu blogul lui ODLM. Eu cred ca este normal sa fim mindre ca suntem pe un blog asa de frumos si elegant.
  🙂
  Si fiindca suntem si modesti, va trebui sa spun ca si noi, comentatorii, suntem niste dragalasi. 🙂

  Cred ca in viitorul apropiat oamenii nu se vor mai judeca dupa nationalitate, studii, clasa sociala, ci dupa blogul carora le apartin. 🙂 Va fi ca un sistem de caste, bazat pe apartenenta la bloguri. 🙂

  Poate vom primi si legitimatie? 🙂

 50. Odille says:

  @ODLM, am stiut eu ca tu ne vei putea da detalii cu privire la acel site cu fotografii si plasarea pe harta. 🙂

  Deci, nu este voie sa faci poze la Predeal, in rest este OK! 🙂

  Faptul ca am crescut intr-o Romanie comunista, eu am simtit fiori reci cind am vazut acel site.
  Am fugit de comunism, dar tehnologia asta asa de invaziva, vine dupa noi.

  As avea si eu o intrebare. Mi s-a intimplat sa ma intilnesc in Romania cu citeva persoane, care discutau business. Am observat ca si-au scos cartelele din telefoane. La nedumerirea mea, mi-au raspuns ca in acest fel nu asculta nimeni discutia.
  Nu era nimic ilegal. Oricum, nu cred ca cineva putea sa asculte conversatia din camera daca telefoanele erau inchise.
  Era ceva real, sau inchipuit?

 51. Odille says:

  Cristina C, eu merg pe principiul ca trebuie sa ajutam mai multe ramuri de business, nu numai unul. 🙂
  Ajutam librariile, autorii, dar si pe cei care vind haine frumoase. 🙂
  Astazi, mergind cu masina prin downtown, afara fiind atit de frig ( dimineata – 18 cu factor de vint – 26), am inghetat si mai tare cind am vazut vitrinele cu modele imbracate numai in lenjerie intima, sau in portjartiere cu ciorapei plasa. Adevarat ca unele topuri aveau si niste garnituri din pene rosii. Poate pentru a tine un pic de umbra! 🙂
  Mi-am dat seama ca vine Valentine’s Day. 🙂

 52. CristinaC says:

  Odille draga. in anumite magazie a aparut marfa pentru Valentine’s Day pe 2 ianuarie… Si in 15 Feb vor apare iepurasii si ouale de ciocolata.
  In numite magazine se pregatesc Garden Centre, masini de tuns iarba si seminte de flori… ce zici mai vine primavara?
  Tu ai dreptate trebuie sa ajutam…

 53. Odille says:

  Draga Cristina C, sunt curioasa ce vor face modelele acelea din vitrine, Imbracate – Nu, cind va veni furtuna aia mare, miine? 🙂

  La intrebarea ta:
  “In numite magazine se pregatesc Garden Centre, masini de tuns iarba si seminte de flori… ce zici mai vine primavara?”,

  eu as spune ca nu mai vine primavara. Dupa cum se grabesc cei cu magazinele, cred ca vor sari direct la un nou Craciun. Craciunul aduce mult mai multi bani decit primavara si vara la un loc. 🙂

 54. CristinaC says:

  Odille ce scumpa esti!

  In Hamilton se anunta maine si miercuri…fulguie dar nu cred ca stau acasa maine…Ma duc acasa ca m-am tacanit azi la servici si acasa vine o prietena sa o pregatesc pentru un interviu.

 55. Odille says:

  Cristina C, aici se anunta furtuna de zapada incepind de miine, si 20 – 30 cm de zapada. Dar…. ni se spune tot timpul ca ce bine 🙂 ca s-a ridicat acel “warning” de frig.
  Nu stiu cit de frig putea sa fie pt ca astazi dimineata au fost – 26?

  In primii ani in Canada, ni s-a oferit o posibilitate de business la Edmonton. Sotul meu s-a dus acolo pt o saptamina. Cind a aflat ca sunt si – 40 si ca trebuie sa ai nu stiu ce aparat in garaj ca sa poti sa-ti pornesti dimineata masina, s-a intors la Toronto. 🙂
  (In plus, Domnii care lucrau la acea companie, isi luau seara doamnele 🙂 si se duceau cu totii la bar. Exact ce mi-ar fi placut mie! 🙂

  Si acum gindire pozitiva… Eu imi voi scoate din sertar cutia cu martisoare, le voi admira, imi voi aminti de la cine le-am primit si voi avea ditamai primavara in sufletul meu.
  Va doresc si voua o primavara permanenta in inima.
  Si amintirilor dragi (chiar daca sunt triste) sa le oferiti in suflet, un martisor inimioara.

 56. Odille says:

  @ODLM, mai sunt pagini pe blog, pt ca am abuzat de buntatea ta si am umplut jumatate de caiet? 🙂
  Sorry!

 57. Am fost cooptat într-o treabă casnică de reparat diverse prin casă, dar şi prin garaj (lumina cu senzori) şi m-am întors.
  La noi sunt acum minus 6 grade, dar ce este în Canada mă înspăimântă. Bine, ai aparat în garaj în Edmonton, porneşti maşina şi ajungi la serviciu unde uneori nu ai garaj interior. Ce faci? Te conectezi la stâlp, dar numai dacă ai aparatul cu tine.

 58. @Odille- la ciorapii plasă, tocmai plasa aia stă în calea bărbaţilor prădători. Ei se lăcomesc la jartiere, dar se prind ca şoşoii în plasa decuvreme întinsă.

 59. @Odille- la cât eşti de delicioasă şi cu verva debordantă, eu socot că n-ar trebui să ai o cutie cu mărţişoare. Un cufăr, da!

 60. @Odille- nu ştiu cât este de real dacă se pot asculta convorbirile libere lângă telefoanele care au cartela activă în acele momente. Lumea vorbeşte, dar nu se publică nimic despre aceste practici şi aparatele lor zburătoare, iar eu nu am experienţă în acest domeniu.
  Totuşi, pentru a nu periclita businessul, este bine să-ţi scoţi bateria sau cartela. Nu se ştie…

 61. @Nina- se pare că româno-canadianul era un cetăţean drag ţie, căruia i-ai ascultat poveştile sub brad, sorbindu-i vorbele aduse de peste mări.

 62. Odille says:

  @ODLM, multumesc pt imaginea de “delicioasa”. Chiar mi-a mers la inima si nu ma mai simt atit de vinovata ca am scris asa de mult.

  Am cerut un sfat tehnic pt a-ti raspunde la intrebarea ta referitor la Edmonton-iarna-masini.
  In parcare exista stilpi cu prize, iar masinile au la baia de ulei un incalzitor electric. Vrei sa-ti pornesti masina, intii o bagi in priza.

 63. Odille says:

  Va urez Noapte Buna, cu vise de primavara.
  Ce bine de voi! 🙂 Inca un pic de iarna si gata.
  Noi inca vom mai sta in priza. 🙂

 64. CristinaC says:

  Si in Montreal se practica… puit masina in “priza” la stalp c asa o pornesti dimineata…
  Fata de anul trecut cu siguranta avem iarna. Sincera sa fiu nu prea mai pot vedea alb/ zapda in fata ochilor cat de frumos, romantic si pur ar fi. O sa fac un pact cu Domnul sa ma intorc pe pamant in alta viata in tarile calde.

 65. @CristinaC- la noi e cald, dar în Spania-i bine!

 66. @Odille- dacă noi am avea prize la stâlp şi-ar pune omu’ prelungitor până la frijider, reşeu, prăjitor de seminţe. Am văzut în Canada că toate mnaşinile au o bucată de fir cu un ştecher care atârnă la masca din faţă. Nu ştiam că încălzesc baia de ulei, credeam că atmosfera.

 67. Pleaca soţia in altă cameră cu mobilul in buzunar. Scoate mobilul şi sună acasă pe fix. Soţul ridică receptorul. Soţia: – Scumpule, te iubesc… Apoi inchide. Se întoarce înapoi şi intreabă:
  – Cine a sunat?
  – Nimeni… un prieten…

 68. CristinaC says:

  Omule… in Spania, in Italia, in Corsica, in Malta… in sudul Frantei…. in Dominicana….numai aici ninge….noapte buna!

 69. Odille says:

  @ODLM,
  “@Odille- dacă noi am avea prize la stâlp şi-ar pune omu’ prelungitor până la frijider, reşeu, prăjitor de seminţe”-

  Nu m-ar mira deloc. 🙂
  In trecere prin Bacau am aflat ca oamenii gateau afara, folosind gaze care ieseau din pamint.

  Au sarit in aer citeva case.

  Noapte Buna!

 70. ulicica says:

  Mai draga, cum se face de se poarta secretele lu tanti Victoria, pe varf de munte? Eu prefer sa nu se poarte deloc, ideea de a strecura o mana sub un blug rablagit si de a da peste nimic altceva decat piele catifelata, mi se pare just perfect. Dar, daca-i trup bine cladit, nimicul ii vine ca turnat, daca nu-i trupul de seama, nici toata suita Victoriei nu-i salveaza aparentele. Daca e vorba de textile, pt. mine Golden Point si Etam reprezinta raportul intre aspect si calitatea materialelor, rochia sa fie de catifea si pantoful stiletto. Dar, frumusetea naturala si dusa la perfectiune interioara a unei femei, e singura care ma umple de admiratie si invidie.
  ulicica´s last blog post ..Viitorul va fi nesimtit- sau nu va fi deloc Scurt istoric al nesimtitului

 71. Ana says:

  Salutare 🙂
  CristinaC, m-am uitat pe net, nu stiam cine sunt fratii cu pricina. Acum stiu ca sunt tot investitori, dar in ceva care nu cade musai bine pe corp, dar se aseaza frumos pe suflet. Ii putem numi Cristina’s Secret 🙂 Care e cartea ta preferata ? Filmul il stiu.

 72. Ana says:

  Nina, ramanem in tonul postarii si denumim bagajele pierdute “Airline’s secret”. 🙂
  Daca omul e sanatos si a ajuns intreg acasa, parca nu mai conteaza ca nu mai are bagaje. De fapt, de luase cadouri pentru doamna lui…putea sa le inlocuiasca usor, asezandu-se sub brad pe sine insusi 🙂

 73. @Ana-Bell- pe Victoria o alintă lumea Vivi, de aici şi dictonul “veni Vivi vicii”. Dantela ei predispune la vicii de procedură în sensul că-ţi vine s-o smulgi cu dinţii dacă n-ai şti c-o superi.

 74. @Ulicica- tanti Vivi nu se poartă pe vârf de munte, sunt mai degrabă două coline ademenitoare despărţite de-o vale cu miros îmbătător de Allure Chanel.

 75. Odille says:

  Buna Dimineata Dragilor,

  Asa de dimineata si va gasesc asa de dezbracatei. Ce s-a intimplat? 🙂

  Cred ca voi tzopai inapoi in pat, la caldurica.

  Parearea mea este ca ceea ce este discret devine mult mai interesant. 🙂
  Numai o parere!

  Pe noi ne invata aici sa ne imbracam in cit mai multe layers, ca ceapa, si deasupra o bundita. Ca sa nu ne fie frig! 🙂
  Va spun, insa, din experienta, ca Victoria’s Secret, nu degeaba are acest nume. Fluturasi de toate culorile, sau volanase cu dungulite alb si rosu, iar restul cu stelute, dragalasenia intruchipata! 🙂
  Am auzit ca se pot comanda si din Romania.

 76. @Odille- uite un magazin Victoria’s Secret chiar la noi pe alee:
  http://www.allshops.ro/director/glowshow/produse/

 77. ulicica says:

  Daca intra pe usa cu un manunchi de flori de camp, eu sunt regina lumii.
  ulicica´s last blog post ..Viitorul va fi nesimtit- sau nu va fi deloc Scurt istoric al nesimtitului

 78. @Uli- omul primitiv avea păr crescut prost şi bâtă şi nu apreciază dantela mai mult decât un mamut fript. Eu te ştiu cu gusturi rafinate şi n-ai primi un asemenea concitadin în ambient.

 79. ulicica says:

  Ei, ma descurc eu cu parul, folosim tehnologia pentru infrumusetare, nu mutatie 🙂 Cand spun primitiv, nu ma refer involuat, ci natural, un himself autentic.
  ulicica´s last blog post ..Viitorul va fi nesimtit- sau nu va fi deloc Scurt istoric al nesimtitului

 80. @Uli- natural, da! Precizare necesară şi lămuritoare.

 81. nina dumitru says:

  buna ziua dragilor,
  m-am amuzat citindu va, si acu’ imi si imaginez plantat un stilp din ala cu prize de care ziceti voi, undeva la margine de Bucuresti…
  Omule, sub brad am tors fire de matase si am tesut file de poveste cu Calin canadianul. Si pentru ca romanul ramine inventiv , oruinde s-ar afla , a rugat-o pe aleasa inimii sa-i teasa un stergar trebuincios , nu pentru globul meu ocular , ci pentru restul lumii.
  Omul e sanatos , s-a intors inapoi la singuratate. Asteapta sa vina primavara.
  nina dumitru´s last blog post ..Daca e moca cu placere!

 82. CristinaC says:

  nina… Pe3 unde sunt eu in Ontario la sud nu sunt prize la stalp si nici masini prevazute cu prelungitor care iese de la motor n-am vazut… inca
  Ana draga mea, eu iubesc cartile mai ceva ca parfumurile. As ocupa tot blogul Omului povestind. Am sa iti spun de exemplu ca o iubesc pe Ileana Vulpescu ( ca tocmai am citit de curand “Pe apa sambetei” si cred ca mi-a scapat doar una din cartile ei pe care le am cu mine aici )si ca de felul meu sunt o romantica si ca de la o vreme sau varsta citesc mai mult non fiction.

 83. CristinaC says:

  Odille la mine ninge si bate vantul. Ma gandesc ca pe vremea asta nu se arata toti clientii azi si am mai mult timp de voi!

 84. Cele 7 minuni ale comunismului :

  1. Toti aveau de lucru
  2. Desi toti aveau de lucru, nimeni nu muncea
  3. Desi nimeni nu muncea, planul se facea
  4. Desi planul se facea, nimic nu se gasea
  5. Desi nimic nu se gasea, toti aveau
  6. Desi aveau, toti furau
  7. Desi toti furau… nimic nu lipsea !
  De ce nu ne-o fi placut?

 85. CristinaC says:

  Magament este atunci cand: zece personae sunt platite pentru ceea ce ar putea face 5 cand sunt 3 si doua sunt in concediu medical…

 86. CristinaC says:

  Ati inteles voi ca Mamagement am vrut sa spun… am scris altceva

 87. @CristinaC- am înţeles că “mamagement” ai vrut să scrii, dar ce înseamnă? Conducerea de către mamă? Eşti o scumpă!

 88. CristinaC says:

  sunt cam proasta azi…. scuze!

 89. Ana says:

  Salutare 🙂
  CristinaC, frumoasa declaratie de dragoste facuta cartilor…si mie imi plac mai mult decat parfumurile.
  Cuiva foarte drag mie ii placea mult Ileana Vulpescu. Eu n-am citit dar o voi face.
  Sa aveti zi frumoasa 🙂

 90. CristinaC says:

  Ana, incepe cu Arta Conversatiei.

Leave a Reply

CommentLuv badge
top
%d bloggers like this: