search
top


Fiul Regelui Mihai

Dieter Stanzeleit, presupusul fiu al Regelui Mihai, a fost scut viu pentru Hitler
Articol semnat de Sorin Golea/Libertatea
Pentru pozele în facsimil accesaţi Libertatea|

In august 1944, Hitler a luat prizonieri doi cetăţeni din Romania, o femeie şi copilul acesteia. I-a dus la cartierul său general din Germania, pentru a face din ei scut uman împotriva aliaţilor. Recent, acel copil, azi un bărbat în vârstă de 71 de ani, l-a chemat în instanţă pe Regele Mihai pentru testul paternităţii… “Este, de fapt, tatăl meu”, susţine Dieter Stanzeleit.

Regele Mihai, citat la Judecătoria sectorului 1, trebuie să se prezinte în faţa instanţei, anul viitor, pe 20 aprilie, pentru determinarea paternităţii. Aceasta a fost cerută de cetăţeanul german Dieter Stanzeleit, 71 de ani, care pretinde că este fiul Suveranului. Stanzeleit se află în posesia mai multor documente din care rezultă o poveste halucinantă.

În 1937, Casa Regală a României a hotărât să unească destinele lui Mihai, pe atunci adolescent, cu o descendentă a Casei Regale a Marii Britanii – adică un mariaj de convenienţă, ce urma să asigure neutralitatea ţării noastre în caz de război.

A fost aleasă Nerissa Bowes- Lyon, rudă de sânge a actualei regine Elisabeta a Angliei. Tânăra a venit în România, iar cei doi s-au plăcut, din moment ce Nerissa Bowes-Lyon a rămas însărcinată. Căsătoria a avut loc pe 7 septembrie 1939, la Azuga, în mare taină. Prinţul Mihai avea 18 ani, iar prinţesa Nerissa, 19 ani. Tot în secret a fost botezat şi copilul care a venit pe lume ca urmare a acestei relaţii, adică Nicolae-Vasile de Alba Iulia.

De ce în secret? Hitler invadase deja Austria şi Cehoslovacia fără ca acţiunile lui să nască reacţii concrete din partea Angliei. De frica Germaniei, oficialităţile române au preferat să ţină sub tăcere “alianţa” făcută cu Anglia.

Aceasta este nota Corpului detectivilor (instituţie care se ocupa de culegerea de informaţii prin supraveghere) către Serviciul Special de Informaţii al României prin care, în 1939, era descrisă căsătoria lui Mihai cu Nerissa Bowes-Lyon, în Azuga Acesta este certificatul de botez al lui Nicolae-Vasile, fiul lui Mihai şi al Nerissei Bowes-Lyon

Au fost arestaţi de trupele SS

Pentru a se păstra discreţia, Nerissa Bowes-Lyon şi fiul ei, Nicolae-Vasile, au stat tot timpul la reşedinţa regală de la Săvârşin. Dar, cum naziştii aveau şi ei reţeaua lor de informaţii, la data de 25 august 1944, după ce România a întors armele şi a trecut de partea aliaţilor, prinţesa şi fiul ei au fost arestaţi de trupele SS şi duşi în Germania, la cartierul general al lui Hitler, în Wolfsschanze. Prin intermediul lor, Hitler voia să şantajeze Anglia pentru o pace avantajoasă naziştilor.

Totodată, prin prezenţa celor doi descendenţi ai Casei Regale britanice în cartierul general german, erau evitate bombardamentele aliaţilor. “Într-adevăr, pe perioada cât am stat acolo, nu au fost bombardamente”, spune Dieter Stanzeleit, cel ce susţine că odinioară se numea Nicolae-Vasile şi că ar fi fiul regelui. Văzând însă că orice încercare de înduplecare a englezilor a eşuat, Hitler a ordonat ca Nerissa să fie executată. Apoi, în 1945, Nicolae- Vasile a fost dat în grija unei familii germane, primind numele de Dieter Stanzeleit şi cetăţenia germană. Acesta a studiat muzica, a devenit un mare violonist, dar nu a uitat niciodată cine este de fapt. În 1990, a început să caute documentele care să-i ateste descendenţa.

Dieter Stanzeleit a fost urmărit tot timpul de Securitate. Acest document, care conţine pe scurt istoria lui Stanzeleit, inclusiv descendenţa maternă din Casa Regală a Angliei, este semnat chiar de Mihai Pacepa, şeful Securităţii, în mai 1978
În decembrie 1944, Ministerul de Interne avea informaţii despre arestarea de către SS a Nerissei Bowes-Lyon şi a fiului ei

“La un moment dat, l-am contactat pe Regele Mihai şi am avut o conversaţie civilizată. I-am spus că este tatăl meu, dar el a refuzat să recunoască faptul că sunt fiul său. De aceea am strâns actele doveditoare şi m-am adresat instanţei germane, care a aprobat cererea mea de stabilire a paternităţii, solicitând instanţei din România să mă sprijine pentru efectuarea unui test de paternitate”, ne-a menţionat Dieter Stanzeleit. Dacă testul ADN va confirma ceea ce arată documentele, atunci Stanzeleit îşi va lua numele princiar de Nicolae-Vasile de Alba Iulia şi va fi urmaşul oficial al Regelui Mihai.

Suveranul va răspunde şi unui interogatoriu

Testul de paternitate pe care îl va da Regele Mihai va consta nu numai în prelevarea de probe biologice, ci şi într-un interogatoriu. “Tatăl meu va fi întrebat dacă s-a căsătorit la data de 7.09.1939 cu Nerissa Jane Irene Bowes-Lyon, dacă li s-a născut un copil pe nume Nicolae-Vasile, dacă soţia şi fiul i-au fost răpiţi de trupele SS şi dacă îi este cunoscută soarta lor ulterioară. Apoi i se vor lua probe pentru testul ADN”, ne-a spus Dieter. De asemenea, Stanzeleit pune sub semnul întrebării legalitatea căsătoriei Regelui Mihai cu prinţesa Ana de Bourbon-Parma, în anul 1948.

“Din moment ce regele nu era divorţat de mama mea şi nu avea dovada decesului ei înseamnă că actul de căsătorie din 1939 era valabil, iar mariajul cu prinţesa Ana era ilegal. Ca atare, sunt singurul descendent legal al Regelui Mihai”, ne-a mai spus Stanzeleit

“În cazul în care voi fi recunoscut legal, averea care îmi va reveni ca urmaş trebuie să aparţină, după opinia mea fermă, poporului român. În acest sens, voi folosi tot ce voi primi legal, pentru înfiinţarea unei fundaţii în favoarea poporului român: în scopuri culturale, sociale şi educative”. Dieter Stanzeleit

20 Responsesto “Fiul Regelui Mihai”

 1. Odille says:

  Fiind intr-o scurta pauza, am citit acest articol, care se incheie tot cu o trimitere catre notiunea de “avere”.

  Cred, insa, ca numai Printzul DUDA ar putea fi regele Romaniei pt ca el se asorteaza minunat cu intreaga clasa politica actuala. 🙂 🙂

  Dieter Stanzeleit s-ar putea sa aiba dreptatea, dar ar face nota discordanta. 🙂

 2. CristinaC says:

  Interesanta poveste. Mi-ar place sa stiu mai mult despre perioada aceea. Am cumparat din Ro carti depre familia regala dar pana acum le-au citit doar mamele noastre, care mai si stiu cate ceva din acele vremuri.

 3. Odille says:

  Cristina C, am citit citeva carti, printre care si autobiografia sotiei Regelui Mihai. A fost publicata in Romania.
  Mi-as fi dorit sa nu o fi citit!
  Te rog sa ma crezi.

 4. Odille says:

  A sosit ora mea de somnel. 🙂
  Noapte Buna Cristina, Noapte Buna tuturor!

 5. CristinaC says:

  Noapte buna Odille!
  Buna dimineata Romania!

 6. Anca says:

  Eu n-am citit despre istoria Romaniei prea mult,ce-i drept acum imi pare rau. Cat despre avere, e curios cum in ziua de azi cineva spune ca “are dreptul” la avere. In plus nu vom sti niciodata daca acele Dieter pune mana pe ea chiar o va folosi in interesul poporului roman. Acum sunt curioasa de rezultat. 🙂
  Anca´s last blog post ..On Ne Demande Pas La Lune

 7. indiscreta says:

  Vai cat mai iubeste el poporul roman. Suntem in stare de acte de caritate iesite din comun cu banii altora! Ma amuza mereu treaba asta la oameni, tre s-o studiez mai aprofundat. Cam tarziu s-a trezit din somn totusi…
  indiscreta´s last blog post ..Eu cand vreau sa tremur…tremur!

 8. Odille says:

  Buna Dimineata Dragilor!

  Astazi voi fi iar in saniuta cu zurgalii mai bine de jumatate din zi.
  Dar am sosit intii sa va urez, o zi minunata! 🙂

 9. Odille says:

  ODLM, cred ca s-a implinit un an de cind ai acest blog frumos. Ar trebui sa sarbatorim! 🙂

  Te rog sa primesti felicitarile mele. As vrea sa-ti multumesc pt toate povestile frumoase, comentariile pline de umor si voie buna si pt eleganta cu care conduci acest blog.
  Pentru mine inseamna clipe petrecute foarte placut impreuna cu prieteni dragi.

  Succes in continuare si vizitatori de vis, asa cum ai deja. 🙂 🙂

 10. Odille says:

  ODLM, nu gasesc acel buton pe care sa click pt a ma duce la prima postare.
  Am mers inapoi la Telefonul Roz, printr-un search repetat pe aceste cuvinte, folosind lupa.

 11. Odille says:

  In privinta Romaniei, doresc din toata inima, sa vina la conducerea acestei tari un om care sa iubeasca aceasta tara, indiferenet ca este rege, sau ne-rege. Sa o iubeasca si pretuiasca.

 12. @Odille- mulţumesc din suflet pentru felicitări. Mă bucur să am astfel de cititori. Pe unii i-am pierdut, pe alţii i-am câştigat, dar atmosfera a rămas aceeaşi, de pace şi înţelegere.
  În coloana din dreapta blogului ai “Archive”. Acolo găseşti, dând click, toate postările mele de la obârşia blogului. Prima postare este aici:
  http://blog.digitalreviews.ro/?m=201002&paged=2 apoi, în stânga jos (dai click pe “End” de pe tastatură) ai ” Next entries”

 13. nina dumitru says:

  eu nu stiu cum o fi la altii , da la noi tare se mai tes povesti cu iz de telenuvela in jurul Casei noastre. Mai trece , un timp , mai apare un print, un descendent.
  Eu am dezvoltat o admiratie profunda , inca din copilarie pentru familia regala interbelica. Imi povestea bunica mea cit de devotati si iubiti de oameni erau.

  ODLM, vad ca e rost de chef, deci La mai multi ani de acu inainte.
  Iti multumesc , pentru ca ne primesti aici , ne luam o doza de optimism , si o mai dam si al altii:))
  O sa maninc cealalta jumatate de cutie de bomboane. Na, ca am gasit un prilej:)). Va pup.
  nina dumitru´s last blog post ..Emotii de primavara

 14. lotusul says:

  ODLM, iti las si eu gand bun 🙂
  Sper sa mai intru pe blogul tau si peste vreo 50 de ani.
  🙂
  lotusul´s last blog post ..Dincolo de punct- începe o noua propozitie

 15. Odille says:

  ODLM, cu placere!

  O atmosfera placuta devine un lucru tot mai rar si cu atit mai mult este apreciata.

 16. @Lotusul- Lasă-mi un gând bun că şi eu am lăsat la tine. Dacă zâmbeşti tot aşa, ca pe blogul tău, te asigur că vei fi bine primită şi peste 50 de ani.

 17. lotusul says:

  ODLM, eu n-am facut-o la schimb 🙂
  Asa am simtit 🙂

  Pai zambesc ca lucrurile se limpezesc asa usurel 🙂
  lotusul´s last blog post ..Dincolo de punct- începe o noua propozitie

 18. carmen says:

  interesant articol

 19. Clarity says:

  De ce nu vrea Regele Mihai un test DNA? Nu inteleg!

 20. @Clarity- DNA nu face teste ADN

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: