search
top


Furtunurile

Suficiente cât pentru un cămin de fete

N-aş deosebi perdelele nici dacă-mi scrii mare cu carioca, font 20, care-i şi din ce cameră vine şi se duce. Ilinca le cunoaşte şi cu bandana pe ochi. Misiunea mea este să le scot, să le amestec bine-bine şi să le pun în cadă la muiat. Vine ciclul spălatului la maşină şi transferul în maşina de uscat. În zilele de curăţenie, ambele dau erori de upload pentru că Ilinca nu cunoaşte viteza I-a, a II-a sau a III-a. Intră direct în a IV-a, c-o mână tastează la butoane şi cu cealaltă mă trimite să pregătesc furtunul pentru terasă.

Terasa are trei pereţi şi o deschizătură mare cât să vezi apusul. Mai are însă şi un tavan care trebuie spălat primul. În această fază eu îmi pun pelerina pentru că mă plouă romantic vreo 45 de minute, când spăl pe jos, ferestrele, plasele de ţânţari, mobilierul de terasă. Arăt ca un drac îmbrăcat în neamţ. Indicaţiile “şi acolo” ” şi aici, bine-bine” imi sunt furnizate constant pentru că eu, după cum bine intuiţi, dau cu furtunul şi sunt legat la ochi ca toţi bărbaţii neîmdemânatici. După părerea ei, aş cam fi ca un aspirator robot, cu acumulatori, care se învârte singur prin cameră şi când dă de mobilă fuge în altă direcţie. Vine finisoarea care a stat în uşă şi mi-a urmărit fiecare pas anapoda şi dă cu “şi harnic şi darnic” pe scaunele şi masa de aluminiu eloxat. O ultimă clătire, ies spumele din protagonişti şi se aduc ghivecele de la iernat. Pelargoniile, care au stat în seră, sunt deja în floare şi dau din codiţă când sunt aşezate pe glafurile abia spălate.

Urmează o nouă etapă, dar înainte de asta dau semne că aş vrea o pauză de check pe net. Nu, nu, nimic! Îmi aduce vestitul păhărel de ţuică de Glasgow, mă ia de gât şi se învârte cu mine. Zice că aşa îmi scoate gărgăunii: prin centrifugare. Eu stau cu furtunul în jurul casei şi spăl geamurile, iar Ilinca, pe dinăuntru, îmi flutură mănuşile de menaj că “gata, domnule!”. Vine detergentul, se aşează tacticos pe plasele de ţânţari coborâte din lăcaşul lor de hibernare, pe rame şi pe sticlă. Eu la comanda ” şo pe el!” clătesc tot ansamblul, dar cu o viteză mai mare decât acţiunea de închidere a geamului, ceea ce deranjează presupun, dar nu aud pentru că se desfăşoară în spatele ferestrei. Până la următoarea fereastră îi trece, dat fiind faptul că mă duc să-i cer scuzele şi ea mi le dă însoţite de-o fondantă cu iz de detergent, dar la câte am înghiţit eu la viaţa mea, de la Ilica asimilez orice. Se aşteaptă mult iubirea şi acest timp nu se măsoară numai în zile lucrătoare. Intră la socoteală şi sărbătorile legale, dar şi nopţile.

Aghiuţă şi-a muiat coada în adeziv şi m-a pus să căptuşim bucătăria cu faianţă pââână sus la vinclu. Dacă era vinarom, o dată la doi ani o revopseam şi arătam ca noi. Aşa, eu sus pe scară, Ilinca aduce buretele cu detergent, aparatul cu aburi care scoate fum pe nări( cu care o alerg pe menajeră prin casă când hurducă aspiratorul de cablul electric) apoi limpezirea cu apă proaspăt culeasă de la robinet şi uscarea cu un prosop curat, ca să nu răcească. Hota este de inox şi nu-mi semnează procesul verbal de recepţie până nu-şi rupe gâtul o muscă. Ea aleargă pe orizontală, eu pe verticală. Creăm un ambient de coordonate x,y în care sinusoida saltă voiniceşte pentru că me ruşine să vă spuiu în ce-i îmbrăcată. Aşaaa, pentru o savoare şi un imbold haiducesc aflaţi că-i îmbrăcată ca Aniţa în căpiţă. Acesta este un catalizator. A nu se folosi decât sub supravegherea nimănui.

Unde vreţi să mai mergem? Prin camere? Acolo este banal! Un aspirat şi-un spălat cu spumă covorul, un şomoiog ud pe tapet, un şters de praf mobila, răpirea de pe perete, pescarul chinez, peştele de sticlă. V-am mai spus despre ele, ce tot mă întrebaţi?! Eu înclin dulapul şi Ilinca îi şterge spatele şi dedesubtul, cât ajunge. Sunt mare şi puternic, dar dulapul este şi mai şi. Este cât un luptător de wrestling despre care nu pot să-mi închipui că a gângurit vreodată în viaţa lui de prunc. Şi am o imaginaţie bogată, credeţi-mă! De expemplu, îmi închipui că citiţi năzbâtia asta. Dulapul mobilă îl pun la loc, dar eu rămân ca Turnul din Pisa. Următorul pas este să intrăm în dulap şi să scoatem toate hainele la aerisit. Plec ca un cuier rastel, pe umeri atârnându-mi rochii de seară, laolaltă cu capa de chinchilla şi cristale Swaroski clincănind pe trepte. Este timpul pentru o nouă injecţie cu ţuică.

În timpul săptămânii, este menajera care întreţine ambientul, dar întreb-o pe Ilinca dacă face vreuna treabă cum vrea ea. Am avut-o şi pe menajera Reginei Angliei care făcea naveta Buckingham-Cetatea Dragostei- Buckingham, dar am concediat-o pentru că a căutat pe supat oliţa de noapte.

 

143 Responsesto “Furtunurile”

  1. CristinaC says:

    A venit primavara, vine Pastele… e acel timp din an cand facem curatenie… in casa, in curte, in suflet…

    Draga Omule cred ca te-am inivitat cu menajera cu tot si anul trecut in schimb de experienta… adica voiam sa spun, hai si la mine la curatenie te rog… Mare noroc are Ilinca cu tine…inveti repede si executi si mai repede. Eu intai trebuie sa pregatesc terenul, apoi sa fac trainingul, si pe urma sa execut.
    Sper sa nu ramanem fara curatenie anul acesta pentru ca se profita de faptul ca am grade de libertate reduse.

    Sper ca ati avut o duminica superba care se continua cu o seara placuta.

  2. psipsina says:

    aham… deci şi la voi a căutat menajera pe supat! 😆
    odlm, nu credeam că se poate scrie în acest registru despre banala (şi enervanta pentru toată populaţia masculină) curăţenie de paşte. la cum le spui tu, pare cel puţin o poezie. îngădui un print pentru jumătatea-mi, cu titlu de norme metodologice pentru păstrarea bunei dispoziţii în sesiunea de desprăfuire?
    psipsina´s last blog post ..duzina de cuvinte- maya

  3. @CristinaC- de atâţia ani, cu un general care mă mână în luptă, tranşeea curăţeniei o cunosc pe de rost.
    Profită anul ăsta şi dă şi tu numai instrucţiuni. Zi-i după mine: “Văleu genunchiul!”

  4. @Psipsina- poţi da print. Urmează un volum cu descrierea fiecărei trebi tipic masculine: băut cu sticla, capacul ridicat, lăsatul vaselor, frecatul mentei. O golănie de tabieturi…

  5. psipsina says:

    odlm, pe alea fii sigur că nu le printez. 😆
    psipsina´s last blog post ..duzina de cuvinte- maya

  6. @Psipsina- nu mai ai tonner?

  7. wind says:

    OLDM eu nu cred ca tu esti asa de harnicut si vesel cu mop-ul in mana…..tu ne pacalesti….la ce talent scriitoricesc aiiiiiii !!!!! ne-ai prezentat noua un tablou tare pitoresc ca sa o invidiem noi pe Ilinca
    🙂

  8. @Wind- Ilinca se uită pe blog şi dacă emit o singură minciunică, data viitoare mă pune s-o execut şi p’aia. Mai bine mă execut de la început, fără discuţii…

  9. wind says:

    aaaa…atunci bine gandit, decat sa faci treaba de doua ori si cu suplimenteee…desteapta fata Ilinca 🙂

  10. CristinaC says:

    CE s-a intamplat cu voi azi?
    Toti ati iesit afara la soare si la plimbare?
    Nimeni nu mai scrie nimic?

  11. @CristinaC- unii sunt morocănoşi pe himere frazuistice şi s-au adăpostit pe la alte cămine.

  12. CristinaC says:

    Eu nu stiu sa ma supar…
    Sper sa veniti maine/ azi si sa imi povestiti si mie pe unde ati umblat si ce ati afalt…Profitati ca eu nu pot sa umblu?

  13. wind says:

    am pozat un pomisor inflorit in parcul de la mine din oras…cu toate riscurile, am iesit afara, era o nebunie de vant-cu -polen+praf, fi-miu fiind alergic, normal ca s-a si iritat in obrajori, dar nu am rezistat….daca as sti cum, v-as atasa aici poza cu pomisorul sa vedeti ca a meritat tot riscul 🙂 OLDM, imi spui cum?

  14. lotusull says:

    Cristina C, eu sunt prin zona, de fapt mai trag cu ochiul la ce vorbiti voi pe aici si ma gandesc ca ar cam trebui sa ma apuc de curatenie, asa inspirata de ODLM, ca acusica imi bate Iepurasul la usa si ma prinde in dezordine 🙂
    Spor la zambit sa aveti cu totii azi 🙂
    lotusull´s last blog post ..” Formula fericirii “

  15. @Wind- trimite-mi-o pe mail şi o ataşez eu, sau poţi s-o încarci pe Picassa şi doar ne dai link-ul

  16. Odille says:

    O calatorie in tara in care te-ai nascut este cu totul diferita de o vacanta in orice alta tara. In primul rind pt ca iti pasa de tot ce se intimpla.
    Intr-o tara straina automat te izolezi, esti acolo pt a te simti bine, pt a lua contact cu lucruri noi si interesante, pt a lenevi. Traiesti o saptamina, doua, intr-un fel de lume care nu exista in realitate.
    In propria tara te bucura si te doare. Am intilnit prieteni vechi, colegi cu care am tinut legatura si tristetea lor, sau bucuria lor, le traiesc si eu. Sufletul meu trece prin diferite culori in functie de culorile si nuantele sentimentelor celui cu care vorbesc.

    O alta latura a calatoriei mele in Bucuresti a fost sa “testez prajiturile”, dulciurile fiind un hobby al meu de cind eram micuta. Am “testat” cu mult curaj si determinare, pina cind am facut o reactie alergica care cred ca ar merita sa fie inclusa in manualele medicale.

    Acum sunt cake free, nu mai am voie sa pap nicio prajitura. Numai covrigi! 🙂

    Cristina C, astazi este mai rece la Bucuresti decit la Toronto si-mi este mila de pomisorii infloriti care cred ca se lupta sa-si pastreze bogatia de flori albe.

  17. Odille says:

    Cred ca va trebui intii sa va spun cum sunt eu. Daca cineva m-ar intreaba cum arata casa unui prieten pe care-l vizitam des, nu as sti sa-i spun. Nu stiu ce mobila are, sau nu are, ce vesela, tacimuri, bibelouri, etc. Eu inregistrez numai ceea ce citesc in ochii lor, ce sentimente imi transmit. Simt atmosfera din casa, simt tenisunea, sau bucuria celor care o locuiesc.

    Cind am tot cumparat si vindut case in Toronto (acolo oamenii se muta foarte des) doream sa cumpar “a happy house”, ca si cum zidurile ar fi putut pastra tristea fostilor proprietari si ne-ar fi transmis-o noua.

    Am fost uneori si in situatii dificile pt ca am fost intrebata de o prietena ce parere am de noua ei mobila de sufragerie. Nu observasem nimic si nu stiam cum sa-i spun ca probabil ca mobila este frumoasa, dar eu nu am observat.

    Insa mi s-a intimplat un lucru ciudat. Am avut o prietena la care am tinut mult si pe care nu o vazusem de cind aveam 14 ani.
    Casele din acea zona fusesera demolate si cind am venit in Romania, cu ceva ani in urma, am auzit ca ar locui intr-un complex de blocuri, intr-o noua piatzeta. Nu stiam nimic altceva. Nu mai stiam nici numele ei pt ca eram convinsa ca-si schimbase numele prin casatorie.
    Si m-am dus in acea piatzeta sperind ca voi simti unde este prietena mea din copilarie.
    Din mijlocul piatzetei m-am uitat la blocuri, ca si cum faceam o scanare.
    Si deodata am vazut o perdea care mi-a amintit de perdelele de la casa parintilor prietenei mele.
    Era apartamentul prietenei mele! 🙂

  18. Odille says:

    @ODLM, am o nedumerire, ce inseamna “himere frazuistice “?

    Dragilor, o zi frumoasa! 🙂

    (Ziua mea nu va fi asa de grozava, insa am o covrigarie foarte aproape de locul unde stau si pot sa aleg covrigi cu mac, sau cu susan. 🙂 )

  19. Odille says:

    Cristina C, intrebarea ta referitor la o intilnire a prietenilor de pe blog, mi-a mai adus aminte de o intimplare.

    Mi-au fost foarte dragi cartile din “Forsyte Saga”. Nu am vrut sa ma uit la serial pt ca eu imi formasem in suflet si minte cite o imagine pt fiecare personaj din carte si parca traisem cu ele intreaga poveste. Imi era teama ca filmul nu va fi pe masura cartii.

    Cu vreo doi ani in urma m-am hotarit sa inchiriez filmul. Regret si acum. Nu pt ca filmul nu ar fi fost foarte bine realizat, sau pt ca actorii nu ar fi fost talentati. Dar pt ca personajele principale din mintea mea, “Irene” si “Fleur” nu semanau deloc cu cele din film. Urmarea a fost ca filmul mi-a sters imaginile pe care mi le construisem eu si eu nu sunt fericita cu imaginile noi din film.
    Uneori este bine sa ramii in suflet cu imagini vechi, asa cum ti le-ai construit tu, atunci cind ai trait acea poveste.
    La fel cum mi-ar fi teama sa intilnesc pe “Ileana Cosinzeana”, sau pe “Fat Frumos”. 🙂

  20. @Odille- “himere frazuistice” este atunci când…Mai bine îţi explic când ne vedem.
    Ţi-am zis că în România sunt câini cu covrigi în coadă? Ţi-am zis da’ nu m-ai crezut! Cu susan sau cu mac, depinde de blana căţelului. Ricci are covrigi dulci-dulci. Nu te mai saturi…

  21. lotusull says:

    ODLM, am si eu o rugaminte daca se poate.
    Mi-a zis Odille ca pe blogul tau, ai setate comentariile in asa fel incat ele sa apara cronologic si m-a rugat daca as putea face si eu la fel.
    Am studiat eu problema, am mai bifat pe acolo niste casute, respectiv:
    – autorul comentariului este obligat sa-si treaca numele si adresa de mail;
    – activeaza comentariile pe nivele ( grupate in fir ) cu maxim 3 nivele;
    – comentariile trebuie afisate cu ” mai vechi” comentarii la inceputul paginii.

    Oare e bine asa ?
    Multumesc anticipat 🙂
    lotusull´s last blog post ..” Formula fericirii “

  22. @Lotus- eu am dashboardul în engleză şi nu ştiu ce se spune în română, dar te îndrum moşnegeşte:
    Mergi în “Settings”, apoi click pe “discussions”. Acolo bifează primele 4 căsuţe, apoi căsuţa 8 ( aici scrii de ex. 20 în prima căsuţă, apoi de săgeată selectezi “last”(ultima), apoi de săgeată selectezi “older”( mai vechi)). Treci apoi la căsuţa 12 şi o bifezi. Toate celelalte căsuţe rămân debifate.
    Mai jos ai opţional nr. maxim de link-uri pe care le poate posta cineva fără a fi moderat. Eu am 4 link-uri.
    Te mai ajut dacă este cazul.

  23. oachi says:

    Cristina draga, nici eu nu umblu (prea departe ), cum nu umbli nici tu . Partea proasta e ca nici mintea nu-mi mai umbla in ultimul timp :(. Sunt intr-o stare care mai bine n-o povestesc, aici lumea e vesela si ma mai molipsesc si eu…mai vine cate-un zvac de bucurie …
    Astept totusi desprimavararea, chiar daca intr-o amortire sufleteasca de mare clasa !

    Am citit ceva care mi-a placut tare,tare mult.Si e de meditat :
    http://www.dilemaveche.ro/sectiune/dileme-line/articol/opera
    oachi´s last blog post ..OCHIUL INTERIOR

  24. lotusull says:

    Multumesc frumos ODLM, ai explicat exact pe gustul meu, eu ii zic babeste 🙂
    Am reluat totul de la capat si am facut asa cum m-ai indrumat, sper sa fie mai usor la citit comentarii.
    Zi buna 🙂
    lotusull´s last blog post ..” Formula fericirii “

  25. wind says:

    aaaaa, da, dar….da-mi adresa de mail 🙂
    haideti ca incerc pe picassa
    🙂

  26. wind says:

    http://picasaweb.google.com/lh/webUpload?uname=112503926417802049013&aid=5594662634755356193

    astetp confirmari sa-mi spuneti de vedeti ceva, inclusiv personajul in cauza

    🙂

    azi am o zi buna si afara ploua !!! ciudat !

  27. @Wind eu nu pot vedea şi nu sunt negru în cerul gurii.

  28. @Wind- În header, la categoria “about” ai adresa de e-mail: omuldelamunte2@gmail.com

  29. lotusull says:

    Wind, eu nu pot sa deschid, cred ca e ceva de la mine, mai incerc oricum.
    lotusull´s last blog post ..” Formula fericirii “

  30. lotusull says:

    Wind, na ca acuma am reusit, super super pozicile 🙂
    Si ce mandrete de zambete in ele, acolo printre pomisori 🙂
    lotusull´s last blog post ..” Formula fericirii “

  31. wind says:

    insfarsit…daaaa, numa’ zambete …
    🙂

    lotus : noutati (Mr.Pasion) incredibil, stai ca ma mut la tine pe blog
    🙂

    scuze OLDM

  32. @Wind- am reuşit. Ditamai pomul înflorit, dar tot tu eşti cea mai frumoasă şi ai şi un bobocel gata gata să înflorească în câţiva ani cu un muţunache în mână..
    Eşti în Crâng!

  33. oachi says:

    Wind, splendide !
    oachi´s last blog post ..OCHIUL INTERIOR

  34. oachi says:

    Ceva “proaspat” primit :
    http://www.youtube.com/watch_popup?v=jJrzIdDUfT4&vq=medium

    Poate ar trebui sa iau si eu lectii de concentrare de la domnu’,sa-mi tin toate problemele asaaa, in echilibru perfect… si apoi sa plec 🙂 !
    oachi´s last blog post ..OCHIUL INTERIOR

  35. @Oachi- mintea nu trebuie să umble hai-hui. Ea trebuie să-ţi meargă cum îţi merge ţie de obicei.

  36. wind says:

    Oldm
    🙂
    bobocelul sa’nfloreasca, restuuuu’….vedem, da, in Crang, daca vrei o poza anumeeeee imi spui si caut locul, banca… cu pricina si rezolv
    🙂

  37. wind says:

    oachi, merci !

  38. CristinaC says:

    Multumesc dragilor… pai asa mai zic si eu.. ma trezesc si ma intalnesc cu voi!

    Odille nici eu nu tin minte cum e prin casa pe la prietenii si ce mobile au.
    tin in schimb foarte bine minte ce am vorbit si cum m-am simtit.

    oachi hai sa iesim din STARE…
    Eu m-am cam saturat sa nu dorm noaptea… ma trezesc de durere si culmea e ca nu ma doare genunchiul ci muschiul din partea de jos a piciorului… na ca am uitat ce nume are.
    Azi noapte imi venea sa trezesc tota casa sa stam de vorba ca sa uit ca ma doare.

    wind foarte frumos….

  39. wind says:

    CrisC merci

    te doare gamba? poate ai nevoie de masaj, zic si eu; simti furnicaturi? pune piciorul cocotat pe o perna, mai sus decat corpul si misca degetele cat poti d emult…apoi te ralaxezi…sa-mi spui daca te simti mai bine
    🙂

    am gasit…pe…”sfantul net” de le stie pe toateeeee…..ca exista “sindromul picioarelor nelinistite” , credeam ca numai eu am gambe nelinistite de la tocuri, asa ca…am gasit aceste remedii…:) plus masaj+masseur :))

  40. CristinaC says:

    CA bine zici… gamba. Sa stii ca asa ma culc… cu piciorul cocotat pe doua perne de zici ca m-a spanzurat cineva de picior si despre nemiscat nici nu poate fii vorba ca ma misc mai mult decat am voie. Azi chair ma gandeam sa ies sa greblez frunze uscate de sub tuia din gradina ca sa scoata capul frunzele de lacramioare…nu m-au lasat.
    Ma misc la fizioterapie joi… sa vedem ce imi spune sa fac. Cred ca mi-ar prinde bine doua saptamani de tratament balneo la Eforie Nord sau Mangalia prin luna iunie…dar ma trezesc repede din vis!

  41. Odille says:

    Dragilor, ce vrednicuti ati fost! Abia acum am reusit sa fiu cu voi.

    Cristina C, ai reusit sa vorbesti cu medicul/asistenta pt a vedea daca este normal sa te doara asa genunchiul?
    Iti doresc ca fizioterapista sa te ajute si sa scapi de dureri.

    Imi pare tare rau ca inca suferi.

    Pupici. 🙂

  42. Odille says:

    Cristina C, La Multi Ani pt fiul tau pt ziua lui (13 Aprilie). Sa fie fericit si voi impreuna cu el. 🙂

  43. Odille says:

    Wind, frumoase poze. Ma bucur pt tine si bobocelul tau. 🙂

  44. CristinaC- roagă-l să-ţi mângâie genunchiul, să-i vorbească, să-i promită că n-o să te mai lase să trebăluieşti atâta şi că o parte importantă de sarcini le va prelua el.
    Eu ştiu că aşa trece durerea la fete.

  45. Odille says:

    @ODLM, cred ca ar trebui sa-i scriem sotului Cristinei sa-l sfatuim sa o invite pe Cristina la cumparaturi de rochite. Cred ca durerile s-ar micsora considerabil. 🙂

  46. @Odille. pe Cristina n-o mai doare genunchiul. Am învăţat-o ce trebuie făcut. O doare muşchiul tibial anterior şi pentru asta trebuie să lase frunzele sub thuia, să-şi facă un cuib între perne şi să-şi ceară porţia de răsfăţ room service. Cui pupici?

  47. Odille says:

    @ODLM, pupici pt toata lumea! 🙂 In Canada nu avem voie sa discriminam pe nimeni. 🙂

  48. Odille says:

    Wind, voi veni si eu cu o idee. Procentajul de cupluri care se iubesc cu adevarat este extraordinar de mic, asa ca pe mine ma incinta sa vad doi oameni indragostiti, sau un cuplu unde dragostea a rezistat timpului.
    Insa pe parcursul vietii poti sa inchegi prietenii, unele foarte frumoase, asa ca daca tu crezi, poti sa lasi o fereastra deschisa acestui domn, pt o camaraderie.

  49. Odille says:

    Wind, imi amintesc de o discutie intre doua persoane, referitor la gambe nelinistite. Cred ca spuneau ca se tratau cu Calciu si mai ales Magneziu.

  50. Odille says:

    Noapte Buna Dragilor cu vise frumoase si linistite! 🙂

  51. @Odille- gata, ai trecut pe fusul nostru! La 10 juma la nani cu danteluţe.

  52. Odille says:

    @ODLM, adevarat… imi este asa un somn, dar nu am avut timp sa citesc ce a trimis Oachi. Va trebui sa amin pt miine, cu scuze.
    Miine va voi vedea dupa-amiaza, voi incepe dimineata cu coafeur la 8 dimineata, tirziu pt mine. . 🙂

    Noapte Buna!
    🙂

  53. CristinaC says:

    Dragilor, frumosilor si mai ales veselilor!
    Am inteles ce trebuie sa fac.. sastau cuminte si sa ma las rasfatata. Pentru asta trebuie indeplinite conditiile:
    1. sa stau cuminte… nu pot ca n-am antrenament…n-am antrenor.. n-am conditii.
    2. Sa ma rasfete sotul… nu stie ca n-are antrenament si ca are examene de “inventat” de supravegheat si apoi de corectat… si apoi l-am trimis cu lista la alimentara… nu cred ca merit rasfat dupa parerea lui.
    A inteles… calciu si maganeziu… la fizio m-a programat joi si la nenea dr. Mah merg numai pe 2 mai…ca sa mai… astept.

    Odille multumesc mult pentru urari! Cum ti-ai amintit? Ii voi spune lui Adrian.

  54. CristinaC- înţelesesem că toţi sunteţi născuţi pe 17 aprilie şi aşteptam să va lamulţenesc atunci, dar dacă-i p’aşa atunci La Mulţi Ani separat pentru fiecare membru

  55. CristinaC says:

    numaisotul si cu mine… berbecutii in 3 si 13.
    Multumesc mult!

  56. Odille says:

    Dragilor,

    In urma intilnirilor cu prieteni cred ca am inteles care a fost formula aplicata Romaniei de catre guvernantii Romaniei de ieri si de astazi.
    Au mers dupa poezioara pe care noi am invatat-o la gradinita:

    “Am o papusica, mica mitica.
    E bolnava saracuta, o tot striga pe maicuta.
    Vrea bomboane, inghetata, prajituri si ciocolata.
    Dar decit sa-i faca rau, mai bine le maninc eu.
    N-am dreptate dragi copii?
    Numai mama sa nu fii!”

    Ca urmare guvernantii si reteaua lor, au scapat pe romini de poluarea industriilor, prin
    auto-impropietarirea (a guvernantilor) cu sediile fabricilor si terenurilor aferente si prin transformarea lor in imobiliare, au scapat pe romini de grija, stresul si munca in agricultura si chiar si de industria turismului. De ce sa vina atitia straini in tara, tara care trebuie sa ramina numai a rominilor.
    Au papat ei tot ce era daunator rominilor. 🙂

    O zi frumoasa, fara nori si fara ploaie! 🙂

  57. CristinaC says:

    Buna dimineata Odille… ca harnica esti!

    Uite ca fac unii ( adica eu) cand nu pot dormi: primesc un mail, care ma duce la acest blog http://danielroxin.blogspot.com/ si il explorez.
    Are foarte multe links la filme si carti…n-am apucat sa vad totul dar m-am gandit ca mai sunt si altii curiosi…
    Va urez o zi minunata!

  58. lotusull says:

    Cristina C, nu sunt sigura ca am inteles bine, dar las si eu un gand bun de La Multi Ani, puiului tau 🙂

    Odille, sunt tare de acord cu tine in privinta camaraderiei. Eu chiar cred ca un barbat si o femeie, pot fi prieteni foarte buni. Singura conditie fiind ca ambii sa-si gestioneze matur, atractia aia sexuala care pana la urma e fireasca.

    Windy, m-am tot gandit si la un moment dat m-am intrebat daca e bine ceea ce ti-am spus. Cred mult ca totul depinde ce ceea ce alegi tu. Si alegerea asta o poti face doar in functie de ceea ce simti si iti doresti. Pana la urma, nu e nimic rau in a face doar sex cu cineva, fara alte obligatii, daca asta este ceea ce-ti doresti. Personal, chestia asta nu e potrivita felului meu de a fi, dar sunt destul de destupata la minte pentru a accepta ca oamenii sunt diferiti si au nevoi diferite. Totul e sa nu confunzi ulcelele. Cauti iubire si angajament alaturi de un barbat matur si echilibrat, mergi pe drumul asta. Cauti harjoneala, pai atunci ” toate panzele sus ” :P. Cauti doar prietenie, eu zic ca e foarte posibil, atentie doar la Don Juanii de carton care sub pretextul prieteniei, tanjesc la ” poale in brau ” ( nu ma refer la placinta)
    ..
    ODLM, tu nu dormi noaptea ?
    ..
    Cred ca am vorbit cam mult 🙂
    O zi frumoasa tuturor 🙂
    lotusull´s last blog post ..” Formula fericirii “

  59. windy says:

    lotus, stai linistita, am luat ceea ce se potriveste pentru mine, tu mi-ai expus darnica toate variantele si cred ca …e o asemanare intre noi….harjoneala simpla nu e pentru mine si da, era sa ma las pacalita de un Don Juan de carton, neavand experienta si simturile cam adormite la acest capitol, am trecut putin la limita printr-o situatie penibila, dar m-am salvat la timp si am trecut relativ usor de la nedumerire la sictir, mai ales ca mi-am cules aceleasi pareri de prin alte surse, cum ai fi si tu.. 🙂

    cu siguranta sunt persoane, nu condamn pe nimeni, nici macar pe Mr.Pasion, care traiesc in acest mod; ideea e ca eu nu sunt din acel peisaj….iti recunosti vorbele ?
    🙂
    asa ca
    analiza ta pe toate partile m-a linistit, oricum, tot asa alegeam, ideea e cand “te descarci” si ai sustinere, treci mai usor, asa ca…multumesc pentru timpul acordat si implicare
    🙂

    OLDM, scuze ca am folosit blogul tau pt chestii personale si feminine si…cam…hmm…neplacute, mi-e cam jena, acuma stiti..toti de pe aici….va rog prefaceti-va ca nu ati citit nimic, da? mi-e mai usor asa
    🙂

  60. windy says:

    niste scapari gramaticale, ….scuuuze, “prefaceti-va”
    jur ca n-am chiulit de la orele de gramatica
    🙂

  61. @Windy- corectasem eu!
    Nu cere scuze! Oricum blogul este la dispoziţia voastră şi dacă ajută, eu sunt bucuros.

  62. @Lotus- mă culc târziu. Sar peste somnul de frumuseţe pentru că l-am dormit câţiva ani şi degeaba…

  63. @Odille- te-a marcat tare grădiniţa. Aşa te-au învăţat? Să mănânci tot dulcele întâlnit prin cofetăriile româneşti de renume?

  64. windy says:

    merci oldm

  65. Odille says:

    Imi pare rau ca am numai citeva minute.

    ODLM, vezi ce frumos am invatat la gradinita, sa pap toate prajiturile si bomboanele pt a-mi salva papusile? 🙂

    Va imbratisez pe toti si pe mai tirziu.

  66. @Odille- ce de treabă eşti/ai tu în România mea…

  67. lotusull says:

    Windy, cum spuneam, tot ceea ce si eu am primit la un moment dat, dau mai departe. Si cel mai si mai important este sa-ti fie bine 🙂

    ODLM, nu tine. Se vede de la distanta ca ai sufletul frumos. Restul e detaliu.
    🙂
    lotusull´s last blog post ..Amintiri din viitor Eu la 72 de ani

  68. windy says:

    da lotus si nici mie nu-mi poate fi bine in situatii ambigue, obscure…..:)

    imi zicea cineva ca am o structura analitica….maybe ….dar eu simt ca se amesteca periculos de rau cu cealalta parte a mea…rebela….si atunci se complica lucurrile

    🙂

  69. lotusull says:

    Windy, esti de-a mea 🙂
    Crede-ma ca orice incalceala ( complicatie) se poate descalci. Asa cum am stiut s-o facem, trebuie s-o si desfacem.
    lotusull´s last blog post ..Amintiri din viitor Eu la 72 de ani

  70. windy says:

    🙂
    da, clar!!! noi incalcim-noi descalcim !!! …zodia poate, eu sunt sagetator….poate fi si asta o explicatie

  71. CristinaC says:

    Buna sa va fie ce mai ramas din ziua de azi…
    Odille next time te invit la mine la bucatarie in zilele cand se fac prajituri… Mentionez ca nu eu fac prajituri si nici nu ma dau in vant dupa ele. Eu fac doar mancare… si citesc reviste cu mancare ca sa imi vina idei… noaptea la 3 cand nu pot dormi.

    Lotusull multumesc pentru urare… puiul meu face azi 24 de ani… unde si cand o fi trecut timpul pe langa noi?

  72. CristinaC says:

    Omule… stii tu ca eu sunt curioasa… dar ai vizitatori din Mos, Galicia ? Ii cunosti macar?

  73. lotusull says:

    Cristina C, wow, pai puiul tau e marisor.
    Sa-ti fie sanatos si fericit si implinit 🙂
    Daca e vorba de praji, as putea da si eu o mana de ajutor. La mancat, desigur 🙂
    lotusull´s last blog post ..Amintiri din viitor Eu la 72 de ani

  74. CristinaC says:

    Da lotusull… e marisor si e cel mic…
    V-am mai spus eu ca fac parte din alta grupa de varsta si ma intineriti voi in fiecare zi!
    Te/va invit sa manaci praji…pricomigdale, unplute cu crema de ciocolata, cornete din aluat de limbi de pisica cu crema de… nu stiu ce dar tot pe baza de cacao, prajitura alba ca zapada… cu crema de lamaie,( asta imi place si mie ca e acra) cremschnitt ( sau cremsnit) Nanaimo..si tort muse of chocolat… sambata dupa ora 6.
    Ce va fii inainte de dulcegarii inca nu am hotarat… depinde daca ma duce cineva la cumparaturi si daca am loc de intors in bucatarie(eu singura lucrez cel mai bine).
    Lotusull, daca ai alt program sambta te invit oricand.

  75. wind says:

    CrisC mi-a lasat gura apa citind despre prajituri ; si mama mea le face, dar de cand creste nepotele, ne-a cam neglijat….ia sa vezi de Pasti acum cand ne adunam cu totii o sa o rog sa ne aminteasca de copilarie cu o prajitura cu zahar ars, preferata mea !….sau cremsnit….sau cornete umplute cu ciocolata….ce o vrea ea, eu la prajituri nu ma pricep absolut deloc, decat sa gust !!!
    felicitari pentru “puiul” cel mic de 24 ani….da’stiu ca ai fost harnica !!!! 🙂

  76. @CristinaC- din Mos, Galicia a venit cineva via blogul lui Lotus. Poate Mihaela o cunoaşte…

  77. CristinaC says:

    Omule, eu intrebam asa de curioasa. oricum imi place sa vad cat esti de cautat…Eu scrierilor tale le-as face publicitate in toata lumea!

  78. CristinaC says:

    Wind esti scumpa…aveam 29 la cel mic!

  79. @CristinaC- deja s-a răspândit vestea cât eşti tu de suflet bun şi săritor. Cât priveşte curiozitatea nu faci excepţie, eşti din sexul frumos şi aşa trăieşte omenirea de 5000 de ani civilizaţi şi alţi 5.000 incipienţi.

  80. Odille says:

    Am sosit si eu si sper ca mai sunteti pe aici. Zimbesc cu toata gurita pt ca am avut o zi frumoasa. 🙂 🙂
    De bucurie cred ca am reusit sa ma strecor si printre picaturile de ploaie. Spre seara ne-am intilnit cu prieteni buni si ziua ni s-a parut prea scurta.

    Cristina C, Wind, Lotusull, eu sunt pe o dieta fara dulciuri, mai ales din cele cu lactate. Compunerea voastra despre bunatati m-a determinat sa mai pap un covrig rece. : ) Dar… mai devreme am fost la un restaurant unde am papat clatite. Sper ca le-au facut cu orice, dar nu cu lapte. 🙂

  81. Odille says:

    Lotusull, sunt prietena de ani de zile cu fosti colegi si tin foarte mult la aceste prietenii.
    Cum am ajuns in Romania am dat de veste si imi pare rau ca nu am timp cit de mult as vrea sa stau cu fiecare dintre ei la o cafeluta.

    Cind te cunosti de cind esti adolescent, prietenia are inocenta, deschiderea si sinceritatea acelei virste.

  82. @Odille- la câte dulciuri ai consumat de au rămas rafturile golaşe şi sexy, acum eşti la dietă?
    Clătitele fără lapte şi dulceaţă sunt ca nişte scovergi cu ştevie, ca nişte turte de arpacaş cu marmeladă de la Gostat.
    Aici crepes şi papanaşii au gust unic şi conduc la colăceii suprapuşi de pe talie.

  83. Odille says:

    @ODLM, se spune ca atunci cind ajung eu in Romania, prietenii isi cumpara actiuni la compania de telefoane mobile si la cofetarii si fac de fiecare data un profit frumos! 🙂
    Nu mai ma amari cu stevia, arpacas si Gostat. Sufar destul. Ar trebui sa ma incurajezi un pic. 🙂
    Sunt pe dieta de covrigi si clatite cu apa. 🙂

    Acum mi-am dat seama ca astazi am avut o ploaie, cu siguranta un pic cam radioctiva. Probabil ca miine voi lumina usor vernil. Mi-am pregatit deja o rochita asortata. 🙂

  84. Odille says:

    Noapte Buna Dragilor si sunt sigura ca miine va fi o zi minunata! 🙂

  85. @Odille- mi-am cumpărat acţiuni la companiile de taximetre înainte de a veni aici şi după ce pleci le vând cu un profit din care-mi pot cumpăra câteva mii de clătite pufoase cu lapte 3,5% şi doi papanaşi cu dulceaţă de cireşe negre amaretto. Să te văd io că dormi după aşa pomenire de desfrâu…

  86. CristinaC says:

    Nu e drept Omule… acum mi s-a facut mie pofta de papanasi si clatite….

  87. Odille says:

    Buna Dimineata Dragilor!

    @ODLM, nu a fost “fair” acest mesaj plin ochi cu clatite pufoase si papanasi cu dulceata. Si ce dulceata, dintre cele care apar in vise frumoase. 🙂

    Dupa un ospat de o saptamina cu violete, amandine, mareshal, prajituri cu mere, negrese, si tot ce am gasit cu ciocolata, de astazi imi incep ziua cu 200 ml de apa alkalina, dupa sfatul medicului. 🙂

  88. Odille says:

    Imi aduc aminte de lunile Aprilie ale copilariei si adolescentei, care erau o explozie de primavara, caldute, cu pomi infloriti si cu taioare purtate cochet de domnisoare si doamne.
    Acum este mai rece decit in Toronto si acolo este abia 1 noaptea. S-ar putea sa fie o lectie pt mine sa nu mai mai pling atit de vremea din Toronto. 🙂

  89. Odille says:

    O zi frumoasa tuturor! 🙂

    Cristina C, succes la fizioterapie!

  90. Odille says:

    @ODLM, un sfat de dimineata. 🙂 Sa te axezi pe actiunile companiilor “Meridian”, “AS, si chiar “Mondial”. Vor creste cu siguranta. 🙂

  91. windy says:

    buna dimineta, am intrat repede sa trag un oki….

    fetele canadeze, am o curiozitate : acolo…in canada…gatiti de-astea…stevieeeee….urziciiiii…spanacccc???
    🙂
    o, gata, iar imi lasa gura apa
    🙂
    am avut o perioada de stres si am slabit vreo 5kg, acuma am pofta de orice e gustos!!!!
    🙂

  92. CristinaC says:

    Buna dragilor

    Eu nu dorm… e 3 dimineata.

    Odille nu stiu daca ajung la fizio caci doctorita mea m-a trimis la un ecograf doppler… ii e teama ca am un cheag de sange, ceva de genul Deep Vein Trombosis sau naiba stie cum se scrie si cum ii spune… asa ca daca laboratorul face mofturi ma duc la urgenta…nu prea e funny dar sper ca va fii bine…
    Va urez o zi minunata si va scriu cand ajung inapoi… noroc cu doctorita mea romanca care face consultatii prin telefon…

  93. @CristinaC, Odille- bine, uite că mi-e milă de voi şi vă iau clătitele pufoase, întoarse prin răsturnarea tigăii unsă cu o idee de ulei de palmier şi aşezate pe o farfurie pre-încălzită, umplute cu Nutella originală cu praf de alune de pădure, stropite cu brandy Napoleon şi flambate sub ochii voştri, precum şi papanaşii cufundaţi în baie de ulei, scoşi rumeni şi pe când încă încinşi, ca să le stingă întrucâtva fierbinţeala, turnată o smântână din aia care nu curge, ci stă băţoasă în linguriţă şi nu se lasă dusă cu una cu două, iar de-o garniseală, nişte dulceaţă de cireşe amare în partea de 12 fără un sfert şi de nuci verzi în partea de 12 şi un sfert, pe toate astea vi le iau din faţa voastră ca să nu vă mai tenteze.

  94. Odille says:

    Cristina C, ai mare noroc cu doctorita rominca pt ca pe medicii canadieni nu poti sa-i deranjezi, ei se catzara pe Muntele Olimp si nu ai acces la ei pt nimic in lume.

    Sanatate si si sa fii bine.
    (Sfat: Sa nu maninci rosii).

  95. Odille says:

    Wind, voi incerca sa-ti raspund, dar s-ar putea sa si gresesc. 🙂

    Urzici nu am vazut in magazine, insa cu ani in urma am vorbit cu o rominca din Toronto care imi povestea cu placere cum aduna ea urzici din cimitire.
    Orice dorinta de urzici, daca as fi avut vreodata, mi-a disparut. 🙂
    Stevie nu stiu daca se gaseste, dar se recomanda zaharul din stevie.
    Spanac avem, dar in Canada se maninca crud, sub forma de salata.

    Recunosc ca am gresit si gresesc, dar eu pina in 1995 nu am mincat salate.

    Acum, de frica si cu ochii in lacrimi, mai inghit citeva guri de salata, dar rar.
    Eu visez retete ca cele descrise de ODLM, in comentariul de mai sus.

  96. Odille says:

    @ODLM, asta este cruzime, tu stiind din mesajul meu ca sunt bosumflata si pe dieta de covrigi cu apa alcalina. 🙂

    Eu nu voi descrie niciodata feluri de mincare, insa deserturile imi ramin in suflet.
    Cele mai grozave clatite le-am gasit la Bruxelles. Delicioase este putin spus, parca ar fi fost facute de zeite, nu de oameni.
    🙂

  97. lotusull says:

    Buna ziua sa fie la toata lumea 🙂

    Cristina C, la prajituri fie ele si virtuale, ma insriu cu drag, sunt groaznic de pofticioasa 🙂
    Odille, ce-mi mai plac si clatitele, eu le fac cu apa minerala si ies pufosite tare 🙂
    ODLM, nu cred ca mi-e prea clar cine te-a vizitat de pe blogul meu, spune-mi mai exact si ma uit, poate aflam 🙂
    Windy, daca treci pe aici, gand bun in forma de gargarita vesela iti las 🙂
    lotusull´s last blog post ..Amintiri din viitor Eu la 72 de ani

  98. oachi says:

    Odlm, mi-e foaaarte clar cata mila ai de noi !!! Parca mi s-ar fi plimbat pe sub nas farfuriile alea … cu incetinitorul , eu fiind cu mainile legate ! La spate 🙂 ! Ah! Lasa ca o sa gasim si noi niste cadane sa ti le plimbam la fel … si dupa aia sa le luam inapoi, dupa mare mila ta 🙂 !

    Odille, cat mai stai in Ro ? Ti-am promis niste dulceata … stii tu de care ! Da-mi o adresa de Bucuresti si intr-o zi ajung 🙂 !!!

    Cristina, succes la eco !
    oachi´s last blog post ..UN OM ! UN INGER ! UN INGER-OM !

  99. oachi says:

    Ce dragut, acuma am vazut ! Immigration to Brazil ! Ia sa vedem … Samba ????
    oachi´s last blog post ..UN OM ! UN INGER ! UN INGER-OM !

  100. Văd că am iscat pofte. Gataaaa! Nu mai am clătite făcute cu sifon şi nici papanaşi cu brânză de vaci ţărăneşti. I le-am dat lui Ricci care ne pomeneşte şi se închină de bogdaproste cu limba în gură.

  101. @Oachi- ce immigration to Brasil? Ia să vedem, că nu înţeleg!

  102. Oachi says:

    Ha ! A disparut ! Era scris sub Real-time view … acum scrie Get visitors to your site … era o reclama …
    Oachi´s last blog post ..UN OM ! UN INGER ! UN INGER-OM !

  103. CristinaC says:

    Am venit de la ecografia doppler… sau asa ceva… Aici nu are voie technicianul sa iti spuna rezultatul dar dupa ce mi-a controlat circulatia in artere… mi-a spus ca daca ar fi fost rau nu ma lasa sa plec acasa. O sa ma sune ingerul meu de doctorita si o sa imi spuna ce si cum.
    Da Odille, ai dreptate ca am mare noroc cu ea dar mai trebuie sa iti spun ca o cunosc de cand s-a nascut, e fina mamei si prefer sa imi fie ea medic de familie, chair daca fac o ora si jumatate pana la cabinetul ei…

  104. @Oachi- aha, sunt reclame care apar, dar eu nu le controlez. Am făcut şi eu reclamă la clătite şi papanaşi şi văd că mi-au dispărut degustătorii

  105. CristinaC says:

    Omule.. .sa crezi tu ca ti-au disparut… eu ma duc acum cu o prietena care ma duce la cumparaturi ( sotul imi ia masina ca sa nu ma duc singura inca… o fii stiind el de ce) si cumpar branza de vaci ca sa imi fac papanasi. Clatitele la noi sunt in meniu in fiecare weekend dimineta. Asa comanda baietii bunicilor.

  106. @CristinaC- abia aşteptăm rezultatul, dar dacă scrii şi vorbeşti înseamnă că eşti bine.

  107. @Lotus- nu ştiu mai multe despre vizitatorul din Mos, Galicia, mai ales că a dispărut de pe pagină, care reţine numai ultimii 50 de vizitatori, ori, de ieri până acum am avut 731 de vizitatori, cărora le mulţumesc pe acestă cale.

  108. CristinaC says:

    wind, spanac exista in forme foarte diferite…in legaturi mari in pungute si se numeste baby spinach( pt salata) congelat cu frunze intregi, congelat gata tocat…
    Urzici nu stiu… probabil in padure dar eu nu m-am dus sa culeg. Stevie…nu ma pricep, dar stiu camama isi doreste ciorba de loboda si isi face cum ajunge in ro, primavara. In schimb avem foarte multe alte frunze prin alimentara… mai nou am vazut legaturi de frunze de ridichi… tot pt salata. Avem salata verde romana, boston ( cea pe care o cunosteam din Ro) radicchio, care e rosie, rucola, iceberg, si inca vreo trei feluri, in plus verdeturile pe care eu nu le stiam pana aici, bok choi, varza chinezeasca, rapini… te doare mintea.
    Eu experimentez tot timpul.
    De exmplu o salata f buna este din “green mix” adica un amestec de tot felul de frunze, cu ceapa rosie, capsuni, branza daneza, blue cheese si vinegreta de zmeura…
    Asta ca sa nu fie doar Omul cu reclamele si poftele starnite

  109. CristinaC says:

    A sunat doctoria… si a spus ca pot sa dansez. E OK. Daca n-as fi fost rea ma trimitea direct la urgenta caci cheagul de sange se putea deplasa in plamani=embolie pulmonara sau putea sa cauzeze accident vascular si /sau infarct.

  110. wind says:

    CrisC mi-a placut expresia “te doare mintea”

    asa, danseaza…intr-un picior, ai grija !

    da, am vazut si eu orin market, salata iceberg, am incercat, dar…parca fosneste prea tare…hm….toooo tdee-astea neaose consum, cand le vine vremea, de la piata de la tarani, la noi sunt multi sarbi, au verdeturi, asa, mai mici, nu-s stas ca la supermarket….dar sunt mai gustoase

    🙂

    duminica o sa fac si eu clatite…sau papanasi…sau clatite…mai vedem….ca fi-miu treb sa mai tina putin regim dupa enterocolita….

    oldm, inseamna ca….vezi ca azi am tras cu okiu’ de mai multe ori, monitorizezi, e dragut, cu stegulete

  111. Odille says:

    Dragii mei, abia acum am reusit sa va citesc.

    Cristina C, excelent, ne-ai dat vesti minunate! Ma bucur mult de tot.
    Sa fii sanatoasa si vesela cum esti tu de obicei.

    Astazi am fost prin traficul din Bucuresti. Blocaje peste blocaje, asa ca eu am putut sa admir Bucurestiul din masina. Nu m-a deranjat. Eram ca intr-un trenulet turistic. 🙂

  112. lotusull says:

    ODLM, din Spania cunosc doi oameni buni. Alma e la Madrid. Mai ramane Elena, care nu stiu exact unde locuieste.
    🙂

    Cristina C, ma bucur ca esti bine 🙂
    Odille, trenuletul imi aduce aminte de copilarie 🙂

    Si mi s-a facut o pofta de papanasi, aici la mine se fac fierti si se papa cu smanatana si zahar pudra, o minunatie 🙂
    lotusull´s last blog post ..Suflet de cer și trup de pământ

  113. Odille says:

    Oachi, mai stau pina la inceputul lui Mai. Ma voi bucura de toate obiceiurile de Pasti din Romania.

    Ce dulcica esti, iti multumesc mult pt gind. 🙂
    Insa mi-am dat seama ca trebuie sa evit dulciurile si lactatele daca vreau sa ma simt bine. Sunt, insa, asa de nervoasa si am inceput sa inteleg cit de dificil este pt fumatori sa renunte la fumat.

  114. Odille says:

    Dragilor, Noapte Buna si vise dulci! 🙂

  115. @Cristinel- când te-a sunat doctoria? Aşa sunt în Canada? Sună singure?

  116. @Wind- şi tu ai un steguleţ pe harta blogului meu.

  117. @Odille- blocajele în trafic sunt bune pentru turişti. Pentru locuitori sunt coşmaruri.

  118. @Odille- Mai stai până-n Mai ! Ai să vezi cum se face cald şi n-ai să vrei să mai pleci la frig. Apă epoxidică găseşti şi aici.

  119. CristinaC says:

    Omule… doctorita mea m-a sunat la o ora dupa ce ajunsesem acasa…cred ca suant sa lisnisteasca soacrele( uite ca nu le mai spun mame, ce ti-e omul) nu pe mine …ca am cunoaste si stie ca nu intru in panica nici daca mor.

    Intre timp am fost si am facut cumparaturi… deci maine fac papanasi.. si ii mancanc singura ca soacrele tin post.
    Stiu o sa spuneti ca sunt sadica si masochista.. dar nu e asa… Eu am invatat de la baieti, care au facut scola la catolici ca postul insemna sa renunti la ceva ce iti place mult. Nu are de a face cu carne, lapte, branza , oua…It is lent time! Deci renunti la … ciocolata sau … eu nu stiu ce va place voua mai mult si mai mult… Unii renunta la anumite obiceiuri.
    Oricum in God Friday, adica Vinerea Mare, nu se mananca carne… asta e tot ce stiu si executa ei.

  120. @CristinaC- dacă-ţi citeşti commentul ai să vezi că ai scris că te-a sunat “DOCTORIA” şi “dacă n-ai fi fost REA”…etc.
    Acesta este motivul pentru care te-am întrebat dacă în Canada doctoriile sună la ora când trebuie să le iei. Hai, o sănătate de fier îţi doresc pentru duminică şi ţie şi soţului tău. Eu sunt primul!

  121. CristinaC says:

    Am citit Omule… tu stii ca eu sunt repezita si cascata…de-acum nici rusine nu mai imi e… sa-mi fie ar trebui!

    Multumesc Omule.. esti primul!

    noapte buna

  122. Odille says:

    Somnorice si Somnorici, trezirea, este aproape 8 dimineata! 🙂

    Buna Dimineata!

    O zi frumoasa!

  123. Odille says:

    Cristina C, si fetita mea a fost la o scoala Catolica, dar numai citiva ani, asa ca am aflat si eu obieciurile lor de Pasti. Copiii erau intrebati de catre profesoara, la ce vor renunta (din lucrurile care le placeau cel mai mult) pt perioada de post si unii raspundeau ca ar renunta la scoala. 🙂

  124. Odille says:

    @ODLM, nu as vrea sa-mi placa prea mult aici pt ca mi se va rupe inima din nou la plecare, cum patesc de fiecare data.

    Insa sunt sigura ca vremea va tine si cu mine. 🙂 Am venit cu taioare si pantalonasi albi si culoarea untului, tocmai potriviti pt primavara. Deocamdata in fiecare zi ma imbrac in zmeurica (am fost intrebata pe strada de unde am cumparat acest palton ca o “zmeurica”), pt ca nu mi-am adus altceva potrivit pt 3 grade.

  125. windy says:

    buna dimineata !
    ies repede , s’ la birou….ma da patronu’afara …ma iau de rapoarte….

    odille primavara in Bucuresti e frumoasa, in unele zone, sa zicem Cismigiu, mi-amintesc aici am vazut niste toporasi albi….eram in liceu, intr-o excursie pe la muzee…nu-i pot uita, asa m-au uimit………. asa ca Odille, mai stai putin sa se faca mai caldut

  126. Odille says:

    M-am jucat destul in dimineata aceasta, este timpul sa mai si muncesc. 🙂 Gindul ca va trebui sa plecam prin tara saptamina viitoare, cu drumuri inzapezite, sau ploi, nu prea este un izvor de energie, dar cum spune Windy, poate intilnesc si niste toporasi albi. 🙂
    Nu ma asteptam ca de Pasti sa se poata schia in Romania. 🙂

    Windy, intotdeauna am indragit florile de primavara, si toporasii albi sunt inclusi. Ii iubesc inca din copilarie.

    Astazi am admirat culorile petalelor unor panselute. Ce minunatie de imbinare de culori si nuante! Numai ca erau intr-o poza pe Internet! 🙂

  127. @Odille- tu pe unde umbli în Bucureşti de găseşti temperaturi de 3 grade? Poate noaptea, dar tu la 22:00 eşti deja cu nasu-n pernă, aşa că nu-ţi folosesc la nimic cele 3 grade.
    Panseluţele sunt înflorite şi înghesuite de nu au loc albinele să se certe pe ele în Herăstrău. Lasă internetul!

  128. Oachi says:

    Odille, sa stii ca am vorbit serios ! Mi-ar face mare placere sa te incant cu ceva cat de mic, mai ales ca nu arunc cu vorbe-n vant :)!
    Asa ca, daca vrei, lasa-mi o adresa de Bucuresti pe mail oachi82@yahoo.com.

    Printre perdele de ploi , va doresc totusi o vineri spornica !
    Oachi´s last blog post ..UN OM ! UN INGER ! UN INGER-OM !

  129. @Oachi- cred că Odille se îndreaptă înspre nordul ţării.

  130. Odille says:

    Oachi, m-ai impresionat cit esti de dulcica. Iti multumesc mult pt gind. Iti voi trimite un e-mail si vom vorbi.

    Sa nu-l crezi pe ODLM ca este cald in Bucuresti, cred ca vrea sa incurajeze turismul. 🙂
    Scuze, scuze, ODLM!
    Nu am vazut nici un piciorus de albina, si nicio panseluta.
    Cum sa ajung in parc? Alerg din hotel la taxi si apoi in cladirea unde trebuie sa ajung si inapoi.
    Am gasit, insa o casca pe care poti sa o pui pe cap si face un masaj usor. Poti sa-ti alegi ce program doresti: cascada, riu, sau cintat de pasarele. 🙂

    Este clima canadiana, cerul mohorit si un vint subtire acompaniat de un frig umed care intra prin paltonasul zmeuriu ca si cum ar fi facut din dantela. 🙂
    Cum scot nasucul afara, sunt zgribulita.

  131. Odille says:

    @ODLM, iau citeva taxiuri pe zi si aproape toti taximetristii sunt specialisti in Stiinte Politice, ca de fapt majoritatea rominilor.

    I-am sfatuit ca singura cale pt o schimbare in bine este o revolutie adevarata. Asa ca sa va asteptati in curind, la o revolutie a taximetristilor. 🙂

  132. Odille says:

    Cristina C, cred ca acel test te-a linistit si ai prins aripioare. 🙂
    Sanatatea si numai bine.

  133. CristinaC says:

    Odille tu esti mult prea matinala pentru mine… Si eu m-am trezit la 7:30 dar si la 3:30 si la 5 :30… o sa imi treaca cand ma intorc la birou bineinteles.
    La noi au fost -6 azi noapte… asa ca ingheata sufletul bietelor floricele.

  134. Odille says:

    Cristina C, ne-ai promis si ti-ai promis ca in aceasta perioda de refacere vei face tot ce-ti doreste sufletul tau. Iti doresc sa poti sa te tii de promisiune. 🙂
    Imi pare rau, imi dau seama ca inca ai dureri. Ai vorbit cu medicul, asa este normal?

    In Romania imi pare rau sa si dorm. O calatorie in Romania este foarte incarcata sentimental, nu se compara cu o vacanta in orice alt loc. Teama imi este ca si in alta viata am trait tot in Romania, altfel nu-mi pot explica acest atasament.

    Cristina C, – 6 grade? Sa ne gindim la Iulie si August cind vom trai ca intr-o sauna. 🙂

  135. @Odille- la ora când mă uit pe termometru, acesta arată 11 cu plus, în niciun caz 6 cu minus, deci… măcar vreme să avem!
    Ce culoare are Zmeul? Dar paltonul zmeuriu?
    Ăsta-i tot traseul tău? Taxi-clădire-taxi? Normal că nu simţi cele 17 grade de afară ( all tourists are welcome. Your cars are already here) şi nici albinele zumzăind. Crezi că ele-s betege de senzori încât să nu-şi dea seama de temperaturi şi să se arunce în vâltoarea unor 3 grade cum greşit informează mediile capitaliste aservite marilor puteri turistice?

  136. @Odille- o revoluţie a taximetriştilor? Nu-l văd eu pe Nea Manivelă cu simţul civic indus de tine…

  137. Odille says:

    @ODLM, este frig rau! Si mai si fug pe virfuri printre picaturi de ploaie ca sa nu mi se prinda tocurile intre pietrele de pe trotuare. 🙂

    Din pacate, cam acesta a fost traseul meu, hotel-taxi-cladire-si inapoi. Vremea a fost foarte neprietenoasa si tocurile sunt cam delicate. 🙂

  138. Odille says:

    Si acum o lectie de Limba Englexa: 🙂

    Difference between COMPLETE and FINISHED

    Pure Oxford & Cambridge language

    People say there is no difference between
    COMPLETE and FINISHED….
    But when you marry the right one, you are COMPLETE…
    And when you marry the wrong one, you are FINISHED…..
    And when the right one catches you with the wrong one, you are….

    COMPLETELY FINISHED!!!!!!!!

  139. Odille says:

    @ODLM, as vrea ca “Zmeul” sa aduca primavara! 🙂

  140. Odille says:

    Noapte Buna si o dulceata de weekend! 🙂

  141. CristinaC says:

    Odille eu cred ca primavara canadiana va sosi cand te intorci tu… Toate lucrurile bune vin din Europa… tu, Primavara, blogul Omului….
    Sarmanele narcise/ dafodills tremura de fig…
    Maine probabil ca voi fi rar pe aici… am msafiri. Ce daca eu am avut o operaie la genunchi…sunt acasa si am timp de pregatiri.

    Voi sa aveti cel mai frumos weekend posibil!
    Sunt Floriiile si toata lumea e o floare maine!
    Si duminica se manaca peste.. nu-i asa?

  142. Nami says:

    Daca ar merge asa saltaret toate treburile, dandu-le tuturor adjective inchipuite din cartile lui Ionel Teodoreanu, mama-mama ce abine ar fi. Asta imi aduce aminte de curatenia de primavara de acasa. Tare nu-mi placea treaba asta groaznic de cuprinzatoare, dar nimic nu se compara cu asternetul cald, curat, intr-o casa primenita ca la carte, dupa o baita la copaie (ca dehh… a venit greu cabina de dus pe la noi), in seara Invierii. Ilinca ta… ca toate Ilincile. Cred ca nu te mai miri.
    Zile frumoase si linistite, si anul acesta, la sarbatoarea luminata!
    Nami´s last blog post ..Fericirea are forma de U

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: