search
top


Precizare

Administratorul website-ului a şters din greşeală toată baza de date, inclusiv blogul meu. Deocamdată sunt în faza de recuperare a postărilor .

Am recuperat, mai puţin:

-comentariile la ultimile postări

-pozele

-corectarea greşelilor

3 Responsesto “Precizare”

 1. Back-up la baza de date dintr-un blog se face manual, când ai chef, numai pe propriul computer. Blogul nu este o bancă care face automat back-upul în baza unui script creat în server şi care are date importante de salvat ca: numele clienţilor,conturile, extrasele de cont,etc.
  Serverul meu este în Germania şi aş cere prea mult ca administratorul serverului să creeze un script de back up automat. Poate dura şi câteva zile crearea acestui script în Linux.
  Aveam un back -up făcut manual în 16 feb, pe care l-am folosit şi am găsit restul postărilor, printr-un noroc, pe cache-ul Google, dar care mi-a păpat timp să le iau în Word şi cu copy/paste să le reintroduc aranjate paragraf cu paragraf, în cuprinsul blogului. După cum am spus, n-am mai recuperat pozele, comments şi corectarea greşelilor făcute după tipărirea pe blog.
  Mi-am învăţat lecţia acum şi voi face back-up săptămânal, evitând astfel ca administratorul să-şi mai facă curăţenie pe domeniu şi să şteargă neintenţionat şi sub-domeniul.
  Chestia asta m-a costat vreo 16 ore de muncă.
  Mulţumesc pentru interes.

 2. Thomas Man says:

  Greseala asta e cat o trepanare.
  Sper sa te repui pe scrisuri si sa repui totul pe sine altfel strigam: sabotaj !

 3. Mulţumesc Thomas. Incă mai caut. Trebuie să repun widgets, plug ins, filtre, linkuri, tag-uri, anti-spam-ul. Eheee…
  Sper să apuc să şi scriu curând, chiar şi printre ruine.

Leave a Reply

CommentLuv badge
top
%d bloggers like this: