search
top


Leapşă: 9 fapte bune şi una rea

Cora, Cora

Am preluat de bună voie o leapşă de la Lotusull despre 10 fapte:

1. Chiar m-a provocat odată un Rac de 34 de ani, frumoasă, cu buze senzuale, să constat dacă se pricepe să sufle în carburator, să schimbe contactul la o Dacie, să şurubărească o priză şi să facă tarte din forme de savarine, ca apoi să le ajusteze crenelurile şi turnuleţele cu coada furculiţei şi toate astea după o zi în care lucrase puternic la “trenul superior” al trunchiului. Moţată, ce să zic!? Le-a executat pe toate în 60 de secunde fiecare, iar eu am făcut o faptă bună, încurajând-o.

2. Ascult toate telefoanele prietenilor sau necunoscuţilor indiferent dacă-mi sunt prieteni sau necunoscuţi. Nu am dispozitive speciale de ascultare decât timpanul, ciocănelul şi nicovala, cilii vibratili şi nervii pe care mi-i stăpânesc când mi se împuie capul cu oferte de a câştiga bani fără efort, doar cu o investiţie minimă de un milion de euro. Mi se goleşte dicţionarul în acel moment şi tot ce scot din el este un “nu” moale, satistit.

3. Am ajutat să treacă strada o fetiţă de 23 de ani. Am fost detul de destoinic în a mă strecura cu ea de mână printre maşini, aşa încât, la întoarcere, m-a ajutat ea, apoi eu şi tot aşa ne-am fâţâit tot weekendul. Acum trece singură, dar se uită mereu înapoi după mine…

4. Eram odată la mare şi m-am nimerit cu şeful meu în acelaşi hotel. Eram tânăr şi năvalnic, însă, oricât eram de avântat, n-am făcut nicio mişcare în direcţia Marilenei- arătoasă mamă-mamă- pentru că avea ochi dulci numai cu şeful, eu eram bun doar să-i cumpăr mezel cu soia şi iaurt de siluetă cu talia sus. Eram singur în cameră şi deşi soarele intrase în nori, era foarte cald, înăbuşitor. Moţăiam în pat, la costumul gol. M-au trezit bătăi în uşă şi astea nu semănau deloc a room-service pentru că nu erau însoţite de binecunoscutele ” aţi comandat un covrig, sir!”. Şi buimac şi pentru că era totuşi voce de bărbat, am deschis uşa larg, aşa îmbrăcat cum eram. Şeful mi-a împins-o pe Marilena în cameră, de la care am aflat că ploaia tocmai o gonise pe nevastă-sa de pe plajă, că se întorcea spre camera lor şi că o ştia pe ea, pe Marilena, ca pe-un cal feminin breaz. Şeful s-a uitat ruşinat în jos, iar Marilena pe la mijloc. Deşi frigea toată, a tremurat sărăcuţa în braţele mele şi mi-a rămas datoare şi acum pentru fapta mea bună.

5. Ricci mă plimba de lesă, într-o zi, prin parc. Iarbă, soare, minge, toate condimentele pentru o plimbare reuşită. De la polul opus venea o domnişoară, după mers, cu o rasă Husky, tot în lesă. Când l-a văzut pe Ricci că se uita fix în ochii ei albaştri, migdalaţi, Husky s-a smuls din lesă şi a luat-o la fugă. “Cora, Cora” o tot striga domnişoara care s-a recomandat Elena, cât timp eu îi dădusem drumul lui Ricci s-o aducă pe Cora pe drumul cel bun. Au întârziat ceva vreme, ceea ce mi-a dat prilejul să-i aplic nişte sfaturi Elenei cu privire la marketingul detaşat de orice influenţe ale pieţelor emergente precum şi câteva învăţăminte din cap. III din “Capitalul” de Marx. Conversaţia a fost fructuoasă între Cora şi Ricci pentru că s-au întors ochi în ochi, iar Cora nu mai era cu coada pe sus. Pentru această faptă bună, Elena nu mai ştia cum să-mi mulţumească, a vrut chiar să-mi dea numărul de telefon, dar am refuzat. Eram convins în straturile mele interioare de gândire că Ricci nu fusese atât de bleg încât să nu-i ia numărul Corei.

6. Am o doamnă de 27 de ani căreia îi vine peste mână ca să turtească pet-urile, să le înghesuie într-un sac menajer şi să meargă cu ele la pubela destinată plasticelor. Eu, dacă tot mă duc la ea, la pubelă zic, m-am oferit cu tot portbagajul meu de cunoştinţe în reciclări, ca să-i preiau sarcina, fără nicio obligaţie din partea dânsei, doar aşa o cafea ocazional, de fiecare dată. Acest statut de încredere l-am căpătat după mult timp, pentru că la început, mă aştepta cu teamă şi nu-mi deschidea decât după parola “sunt Lacoste, am venit la Coco Chanel”, după care îmi crăpa tocul uşii şi, cu sacul pregătit, mă îmbia să plec naibii.

7. O altă fetiţă de 26 de ani m-a rugat să-i fac nişte poze, ea fiind singură pe toată perioada concediului. Statea în nişte poziţii foarte fotogenice, mi-a intuit pasiunea pentru cultură şi artă, aşa încât nu aveam decât de dat click pe link-ul ei, toată ziua. Eram la mare. La nudişti. A fost încă o faptă bună care s-a materializat într-o multitudine de poze pe care azi le ţin între filele “Capitalului” de Marx, poate doar aşa să-l mai aprofundez pe acest titan al utopiei.

8. Tot o fetiţă de 31 de ani era într-un magazin Sephora. M-a văzut că mă îndreptam glonţ către Givenchy Play Intense şi m-a întrebat cum de îl iau fără măcar să dau un fâs din tester. Deşi era cu părul lung, ochi migdalaţi albaştri, talia sus şi subţire, cu o rochiţă scurtă, albastru cardinal şi falduri de cortină de operă, totuşi, i-am răspuns nepăsător, fără să observ cum arăta: “domnişoară…Eliza, a zis ea- eu cunosc efectele acestui parfum încă de la apariţia lui şi-i ştiu irezistibilitatea”.  M-am trezit imediat cu un fâs de tester pe obraz. Eliza voia să se convingă că nu aruncasem vorbe în aer. Apoi s-a simţit atrasă de mine până la casă şi mai apoi, acasă la ea. Am livrat-o maică-sii care o aştepta în uşă şi care m-a mirosit şi ea că nu eram terchea-berchea pe caldarâm.

9. Am lansat o provocare într-o postare mai veche din seria “Croazierelor” în care am strecurat intenţionat  o greşeală  şi anume că m-am uitat pe gaura cheii de la cabină. Ei bine, cabinele se deschideau cu cartelă magnetică, deci erau văduvite de gaura cheii. Pentru neatenţie, va trebui să scrieţi 10 pagini cu bastonaşe şi 10 pagini cu “dragi îmi sunteţi toate”. Însă, repet, însă, pentru că aceasta va fi încă o faptă bună la catastiful meu, pedeapsa se reduce la a-mi scrie măcar un comentariu la care trebuie să răspund cu căldură.

10. Astăzi am făcut o faptă rea: n-am făcut niciuna din faptele bune de mai sus, pentru că se petrec cu fetiţe mult prea frumoase pentru gustul Ilincăi şi am dispensă să mă joc numai imaginativ. Ar fi fost admise doar dacă eram la grădiniţă, grupa mică, deşi acum, sunt la fel de precoce. Chiar precopt…

151 Responsesto “Leapşă: 9 fapte bune şi una rea”

 1. Odille says:

  @ODLM, pina la punctul 10 ma convinsesem ca esti un adevarat sfint.
  Daca nu esti, este numai vina Ilincai. 🙂 🙂

 2. CristinaC says:

  Draga Omule, daca pana acum aveam oaresce dubii in privinta cumintenei acum m-ai convins… ca esti bun ca painea calda stiam de mult acum m-am convins definitiv si irevocabil
  CE bine cunoaste Ilinca ta pericolele societatii de azi si te precoace preventiv…asa as face si eu daca as avea ceva ca tine prin curte…

  Ricii vrea sa ajunga la fetele faptelor tale bune si frumoase?

 3. Odille says:

  Buna Dimineata Draga Cristina C!

  Ce bine ca te vad! Cum de esti inca la computer?

  Cum a fost ieri la fizio?

  Anamaria, am inceput sa visez la cirese-cercei. 🙂

  @ODLM, toti somnoricii trebuie sa se trezeasca. Au venit Zorile. 🙂

 4. lotusull says:

  Omule, stiam eu ca tu esti chiar un om cu adevarat bun, plin de omenie ce nu se da in laturi de la o fapta buna 🙂
  Nici n-ai idee cat m-am distrat citindu-ti faptele 🙂
  lotusull´s last blog post ..Oaspete Boncafe

 5. @Odille- sunt un sfânt. Mă rog de toate fetele…

 6. @CristinaC- ai văzut ce cuminte era să fiu?
  Ricci este un măgar de câine

 7. calina says:

  Demult n-am ras asa bine, Lacoste man :), si m-ai scos din sastiseala pe o buc de vreme, incercand sa pun cap la cap chestia cu clickul pe link 😛

 8. Odille says:

  @ODLM, am stiut acest lucru. Nici Sfintul Sisoe nu este asa de saritor si de vigilent. 🙂 🙂

  Dar Ricci, m-a dezamagit! Nici macar nu i se facuse cunostinta cu domnisoara. 🙂

 9. @Odille- n-am precizat intervalul de timp în care Ricci a lipsit, dar din moment ce am ţinut prelegeri de marketing şi am citat din “Capitalul”, asta îţi ia ceva timp şi pregătire, aşa încât Ricci a avut timp s-o cunoască pe Cora şi n-a dat năvală ca buimacul în haremul lui Osman.

 10. @Călina- am dat click şi pe tine, da’ n-ai link

 11. lotusull says:

  ODLM, am retinut expresia ” a da navala ca buimacul in haremul lui Osman”. Intr-o buna zi, s-ar putea sa-mi fie de folos 🙂
  lotusull´s last blog post ..Oaspete Boncafe

 12. @Lotusul- eu reţin una şi bună: că tu eşti un suflet minunat şi că acolo, în Timişoara, eşti mai aproape de civilizaţie.

 13. @Odille- ia zi ” Sfântul Sisoie” şi “Salam săsesc”!

 14. nina dumitru says:

  Supertare a iesit leapsa asta vazuta din unghiul umorului tau la care ai adugat din belsug o portie mare de bun simt cu toate derivatele lui.
  Mi-a placut atitudinea voastra de juni primi , pina la punctul 9.
  Dar.., ce sa i faci cind apare Ilinca in context , se schimba fundamental datele …
  Uite pentru voi si pentru Fietelul Galben…
  http://www.youtube.com/watch?v=kDiLwoFUpac
  Bine v-am regasit, oameni buni!
  nina dumitru´s last blog post ..Viata in culori

 15. Nina, bine-ai revenit! Mulţumesc pentru încurajările de june prim, dar cu gândul am fost un măgar de 24 de carate, aşa să ştii!

 16. Odille says:

  @ODLM, inainte de a veni in Romania, imi aduc aminte ca povesteati ce caldura mare era in Bucuresti si ca te plimbai pe bicicleta in spielhosen. Ce s-a intimplat cu caldura? Eu sunt tot in paltonasul zmeuriu, incit vor crede oamenii ca asa este uniforma in Canada. 🙂
  Ce crezi ca au prezis pe hotnews.ro, acum? Ceea ce ai scris tu intr-un comentariu. Dupa ce voi pleca eu vor sosi caldurile. 🙂

  “In iunie va fi foarte cald si secetos. ANM avertizeaza ca “temperaturile medii se vor situa peste valorile normale in vestul si sud-estul tarii”, sub mediile multianuale in sud-vest, centru si nord-vest si in limite apropiate de normele climatologice in restul teritoriului….. “.

 17. Odille says:

  @ODLM, “Sfintul Sisoe”, ca Sfintul Sisoe, problema este cu “Covrigi cu susan”. Nu stiu de ce. 🙂

 18. Odille says:

  @ODLM, nu se poate ca acea rubrica “Recent comments” sa display un numar mai mare de comentarii? Sau poate nu stiu eu cum sa ma uit?

 19. CristinaC says:

  Odille sa stii ca Environment Canada prezis o lunga vara fierbinte si uscata… sa ii cred? Asta evident dupa ce se termina cu ploile de mai ca sa fie malai!

 20. CristinaC says:

  Odile la fizio a fost o gluma… am dat din picior… nu mai mult decat imi permitea genunchil sa il indoi, vreo 15 minute si gata…am scos cardul si am platiti. Azi ma duc iar sa vad ce alte exercitii sofisticate imi mai prescrie domnisoara physioterpist assistant.
  Ma gandesc ca poate ma invata sa bat din picior atunci cand trebuie….

 21. Odille says:

  Cristina C, cred pe oricine care spune ca va fi cald si bine si ca ne vom juca in spielhosen (sper ca am scris corect?).
  🙂

 22. Odille says:

  Cristina C,

  “Ma gandesc ca poate ma invata sa bat din picior atunci cand trebuie..”.

  Foarte dulcel! 🙂

  Lectii de alintat nu ofera, pt ca as dori sa-mi iau un doctorat in aceasta specialitate? 🙂

  Dar este bine ca nu ai plecat mai rau decit te-ai dus. 🙂 Mie asa mi s-a intimplat de citeva ori.
  Insa sunt si fizioterapisti buni, dar probabil ca sunt foarte putini si bine ascunsi. 🙂

 23. Odille says:

  @ODLM, oare de ce a intrat comentariul meu la moderation? Pt doctorat in Alintat? 🙂

 24. CristinaC says:

  Omule… crezi ca ar fi cazul sa preluam leapsa de la tine ?

 25. @Odille- ploaia aduce belşug, numai că n-aş vrea să te spun agricultorilor că dacă află, te reţin aici cât vrei tu. Eu sunt un biet indian agricultor…

 26. @Odille- tocmai am comandat la room service nişte covrigi cu susan şi salam săsesc. Dacă nu poţi, îţi comand şi ţie. Ce mă costă? Doar schimb providerul: din picoliţă scumpiţă pentru mine, un fel de Omar Sheriff pentru tine. Ha, îl şi văd pe Omar cu tuxedo şi şorţuleţ 🙂

 27. Odille says:

  @ODLM, esti un dragut, dar eu nu sunt asa o aventuriera si nebunatica, sa comand Salam sasesc, am destule probleme cu produse autohtone precum Covrigi cu susan. 🙂

  Nu! Nu! Nu!, nu vreau un Omar Sharif, eu sunt foarte consecventa, sunt cea mai fericita cu un D’Artagnan. 🙂

  Eu nu am vazut niciodata o Picolita scumpitza, deci nu exista! 🙂

 28. @CristinaC- sunteţi invitaţi să preluaţi leapşa şi să scrieţi la mine pe blog faptele voastre bune şi nebune.

 29. oachi says:

  Mai Ioane, dragi ti-s fetele ? Dragi ! Dar tu lor ? Si ele mie !

  Concluzia ? Si tu noua, da ! 🙂
  oachi´s last blog post ..DESCOPERIRI PENTRU VIITOR

 30. Odille says:

  Nu stiu daca sa spun “Noapte Buna”, sau nu.
  Voi incerca timid:

  Noapte Buna Dragilor!

  In caz ca nu primesc raspuns, poate este vreun indian mic ascuns printre paginile blogului! 🙂

 31. Odille says:

  Oachi, ma bucur sa te vad.

  Pt mine este timp de nani.

  Pupici.

 32. oachi says:

  Noapte buna, Odille ! Asa devreme ?!?
  oachi´s last blog post ..DESCOPERIRI PENTRU VIITOR

 33. Noapte bună, Odille.

  Un indian micuţ

 34. @Oachi- văd că eşti singura care te-ai supus pedepsei şi ai scris întocmai, dar bastonaşele unde sunt?

 35. Oachi says:

  Iar m-am pedepsit singura ?!?
  Cand am inceput si randul de bastonase, aplecate frumos spre dreapta, ca un facut mai aparea un bastonas peste spre stanga ! Socialismul taia capitalismul ! Si am inceput sa joc X si 0 …
  Inca n-am terminat 🙂 !
  Oachi´s last blog post ..DESCOPERIRI PENTRU VIITOR

 36. @Oachi- bastonaşele spre dreapta sunt necesare, cele spre stânga dispar în istorie. Eu de ălea pe spinare mă feresc…

 37. CristinaC says:

  Fapte bune ( nu neaparat bune pentru mine)
  1.Am terminat o facultate de inginerie (pt ca asa vrut tata)
  2.Am lucrat cu mare dragoste de munca in inavatamant si i-am iubit pe toti elevii mei.
  3. Imi iubesc toti prietenii (am multi) si nu ii judec niciodata pentru ceea ce fac.
  4. Am gasit si negociat joburi pentru mii de noi imigranti in Canada dintre care sute sunt romani.
  5. Nu m-am supart niciodata pe nimeni pentru ca nu stiu cum.
  6. Am gazdiut oameni pe care nu ii cunosteam (ce nebuna sunt)pentru ca nu aveau bani sa locuiasca cu chirie.
  7. Fac cadouri surpriza unor oameni necajiti si nu le spun ca sunt de la mine
  8. Am salvat un bebe de la moarte… undeva prin Moldova pe un drum public…
  La punctele 9, 10 nu mai stiu ce sa scriu.

  Fapte nebune (doar cateva, ca altfel ma goniti de pe aici)
  1. Am aruncat multe, foare multe sandwichuri cand eram in clasele primare ca sa nu fiu certata ca nu le-am mancat.
  2. Am mers 5 km cu o bicicleta imprumutata la 3 zile dupa opertia de apendicita.
  3.In drum spre scoala, m-am razgandit si m-am suit in tren spre alt oras ( nu spun care) ca sa ma vad cu cineva iubit.. si nu aveam bilet.
  4.Am picat un examen, refuzand sa raspund, pt ca profesorul ma inivitase la el acasa in schimbul notei de trecere.
  5. Am dat unui pisoi somnifer ca sa poata fii transportat cu avionul in Germania…. in 1979 cand prin aeropoarte nu prea te controla nimeni.
  6.Mi-am dat demisia de la un job dupa 5 zile pentru ca pricipiile sefei nu se potriveau cu ale mele (nu vreti sa stiti cum a reactionat familia)
  Mi-am invatat toti nepotii sa faca mici prostii care sa le aduca mici bucurii.
  Si gata ca ma trimiteti la psihiatrie… si s-ar putea sa am fun acolo.

 38. CristinaC says:

  Apropos de fun… CE mai stiti de Ana Fun/ Bell?

 39. @CristinaC- nu ştiu nimic de Ana Bell. A fost pomenită şi pe blogul Simonei. A dispărut fără să lase fărmituri de pâine ca Gretel.

 40. Odille says:

  Buna Dimineata, Dragilor! In jurul hotelului meu nu mai ploua! 🙂

  @Oachi si @ODLM, va multumesc de “Noapte Buna”, la fel si micutului indian. M-am gindit eu ca nu ma veti lasa voi sa ma culc tristuta. 🙂 Cu asa urari bune imi incep minunat dimineata. 🙂

 41. lotusull says:

  Cristina C, ti-am citit faptele si m-a impresionat punctul 8, cel cu salvarea bebelusului 🙂

  O zi buna tuturor 🙂

 42. Odille says:

  Eu sunt convinsa ca Ulicica a primit un biletel de la Ana, printr-un porumbel calator.

 43. Odille says:

  Va doresc o zi frumoasa si un weekend minunat!

 44. Odille says:

  Nu am cuvinte sa va spun cit de mult iubesc, admir si pretuiesc oamenii buni. Datorita lor viata este mai buna, mai usoara. Ei, prin daruirea lor, fac viata minunata atitor altor oameni.

  Sunt sigura ca toti ati simtit cind sunteti in preajma unor oameni buni, ca va incarcati cu o energie binefacatoare, parca nu ati dori sa va despartiti de acei oameni, si citeva zile dupa aceasta intilnire inca simtiti bucuria acelor sentimente. Acesti oameni sunt aducatori de viata, de caldura, omenie, de Primavara-Vara.

  Voi spune intotdeauna ca va admir, iubesc si pretuiesc.

  🙂 In privinta mea, pot sa spun cu toata modestia :), ca sotul meu spune despre mine ca sunt “Un inger”. 🙂 🙂 Nu voi incerca sa-l contrazic! 🙂

 45. psipsina says:

  faptele bune sunt frumoase fie şi numai în imaginaţie. iar felul tău aparte de a le reda mi-au însoţit zâmbetul cu care îmi port ziua de astăzi, zgribulita zi de astăzi.
  şi am uitat: am fost prin urbea-ţi mai deunăzi şi mă uitam dupa tine si dupa ilinca. apoi mi-am amintit ca nu-ţi ştiu decât cuvintele, cum era să te găsesc în mulţime_ 😀
  psipsina´s last blog post ..parfum de prinţesă

 46. lotusull says:

  Odille draga, eu zic ca sotul tau are dreptate, asa ca nu ai de ce sa-l contrazici 🙂
  lotusull´s last blog post ..Oaspete Boncafe

 47. windy says:

  @ldm
  faptele…tale…am ras cu lacrimi( citeam eu…serios…”am trecut strada o fetita de 23 ani”….i-am speriat pe colegii de birou cand am izbucnit !!! )

  ai un umor evident, savuros, cred ca ilinca nu se plictiseste niciodata cu tine :)si cred ca adevaratele fapte bune, din modestie, de fapt nu ni le-ai spus….dar ai avut grija sa ne distram noi de minune, fetele ce te citim aici !!

  e si vreun baiat pe aici, ups???

  tine-o tot asa….:))

 48. windy says:

  CrisC
  m-ai naucit cu lista ta fabuloasa

  eu…nu…stiu ce as putea enumera, nimic nu-mi vine in minte….uite, am o dilema, poate tot timpul “cer” si…nu ofer nimic???

  a, da, uitati o fapta a mea: dar s-ar putea numi naivitate sora cu prostia: am imprumutat cuiva o suma de bani pentru ca avea nevoie, urgent, sa-si demareze o mica afacere din care sa-si castige traiul; persoana o cunosteam de putin timp, nu prezenta mare…incredere si nu avea venituri…constante; e o fapta buna? inc anu mi s-au returnat banii, termenul a trecut 🙂

 49. CristinaC says:

  Buna dragilor
  Eu am scris ,ca de obicei din impuls…
  Are drptate psipsina “faptele bune sunt frumoase fie şi numai în imaginaţie” Paote ar trebui sa scriem si ce ne imaginam ca am face…. daca am putea.

  Va urez un weekend minunat.
  La noi duminca e Mother’s Day …Asa ca Happy Mother’s Day tutror mamicilor!

 50. Odille says:

  Bine v-am gasit dragilor!

  Astazi, am fost la Baneasa Shopping Center cu o buna prietena. Va spun sincer ca nu ne-am asteptat sa vedem un mall atit de frumos.

  Buticuri cu lucruri elegante, in culori minunate. Foarte putina moda englezeasca in culori terne ca ploaia marunta de toamna.
  Ne-a facut o mare placere sa-l descoperim. Imi pare rau ca nu am stiut de acest mall de cind am sosit in Romania, cred ca mi-as fi facut abonament. 🙂

  Preturile pt moda feminina sunt un pic mai mici fata de cele din Canada, insa cele pt “Nautica” si “Tommy Hilfiger” – barbati, sunt mai mari, pt unele obiecte, sunt duble. Preturile pt rochite de copii sunt enorme, insa rochitele sunt foarte nostime.
  Adevarat ca preturile sunt in total dezacord cu salariul mediu pe economie, insa imi imaginez ca sunt cumparatori. Parcarea era plina.

  Am avut o zi frumoasa pt ca am fost impreuna cu o prietena si parca eram la scoala in recreatie. 🙂

 51. Odille says:

  Lotusull, esti o dulcica, ca intotdeauna!

 52. Odille says:

  Weekend frumos tuturor!
  Cristina C, iti multumesc pt urari. Happy Mother’s Day si tie!

 53. Au, au, ce mai de mesaje! Cred că o să frigă tastatura şi mintea până răspund la toate. Chestia este că şi voi mie îmi sunteţi dragi, aşa, ca o privire generală, iar acum purced a lansa răspunsuri personalizate.

 54. Odille says:

  Mi-am cumparat si o rochita! 🙂

 55. @CristinaC- ai multe fapte! Sunt înseriate şi trecute cu cod de bare la registrul tău, în baza de date. La poartă, ne scanează pe toţi…

 56. Odille says:

  O dulceata de rochita! 🙂

 57. @Odille- Ulicica a dispărut şi ea!

 58. @Odille- nu încerca să-l contrazici! Lasă că-l contrazic eu, dacă nu găseşti amatori! 🙂

 59. @Psipsina- ai fost prin Bucureşti! Am simţit parfumul de zi…

 60. @Wind- le-am aflat vârsta scanându-le interiorul pe parcursul câtorva şedinţe. La exterior, toate arătau de 18, vârsta cea mai des pomenită în lume.

 61. @Windy- fapta ta naivă se numeşte împrumut fără dobândă variabilă, de fapt, fără dobândă deloc şi cu grad ridicat de trecere pe pierderi.

 62. @Odille- ai fost cu pardesiul zmeuriu? Am fost şi eu pe acolo, am văzut două zglobii care râdeau de moda anglo-saxonă, dar când să mă apropii, a sunat de intrare la clasă şi aţi dispărut…
  Ce ţii tu minte preţurile! Preţurile pentru bărbaţi sunt mai mari pentru că noi suntem mai preţioşi, iar copiii noştri au o valoare aproape cât o divinizezi tu pe fetiţa ta.

 63. @Odille- de la copii?

 64. Mă uit la PROTV la “Dansez pentru tine”

 65. Azinoapte am văzut filmul canadian “Incendies”. Este dur , trist cum nu se mai poate şi un final absolut de neimaginat. Totuşi m-a marcat atât de tare încât m-am trezit dimineaţă tot cu el în gând şi dovada este că şi acum vă scriu despre el. Este copleşitor!
  Parcă Tania l-a recomandat, şi are dreptate! Trebuie văzut!

 66. O secretara blonda la prima zi de lucru primeste sarcina sa faca cafea la baieti.
  Cum nu a facut niciodata cafea, se duce la restaurantul de vis-a-vis cu un termos in mana….
  − D-le chelner, intra in acest termos 6 cafele?
  − Da, domnisoara, intra si mai mult. – zice chelnerul.
  − Vai ce bine!!! M-ati salvat!
  – Faceti 6 cafele, atunci! Doua cu zahar, doua fara si doua cappuccino.

 67. Odille says:

  Sa inteleg ca filmul este ingrozitor de trist? Daca raspunsul este afirmativ nu cred ca voi avea puterea sa-l vad.

 68. Odille says:

  @ODLM, ma refeream la final. Daca este bun, atunci cred ca as putea sa vad filmul.

 69. Odille says:

  @ODLM, comentariul tau mi-a stirnit curiozitatea si m-am uitat un pic la “Dansez pentru tine”.

  Povesti foarte triste, saracie si amaraciune, tinerete si sperante minunate, si tinere dezbracatele, siliconate si nostime prin tineretea lor, care recunosc faptul ca parintii au facut totul pt ca ele sa-si realizeze visele. Nu se poate sa nu te intrebi ce vise? (Ma refer la cea care a dansat Samba.)
  Insa eu m-am simtit foarte neputincioasa si ca urmare nefericita pt ca nu puteam sa-i ajut cu nimic.

 70. Odille says:

  Noapte Buna!

  Deja incep sa visez frumos. 🙂

 71. ulicica says:

  Am poposit pe la tine, sa-ti zic ce mai fac eu :). Citesc de ma pisca ochii, buchisesc, sterg, comentez cica, analizez, interpretez, chestii din astea. Ma indragostesc de cate-o carte, o citesc si de trei ori, pana ma asigur ca nu mi-a scapat nimic. Mai citesc poezii, vad un film bun pe luna :), alerg duminica dimineata, sambata dimineata e de curatenie. Invat pustiul cuvinte amuzante, azi am incercat sa-l invat guzgan, a iesit guan, e bine si-asa :). Inca n-am prins o seara de distractie, de cand o tot dospesc, sa te tii bine, ma dau astia la stiri :)) Tu vad ca esti in forma literara excelenta, cam marinimos as zic :). Vezi, nu este nici un cuvant care sa defineasca generozitatea cu tenta de seductie :). Stii tu vreunul? Vaz ca tu-ti petreci ceva vreme pe zebra, imi imaginez ca nu traversati neregulamntar!! Sa ai un week. generos cu tine, plin de umor si sfios cand nu te-astepti!

 72. Oachi says:

  Ce lume vrednica, ce de comentarii !
  Oachi´s last blog post ..DESCOPERIRI PENTRU VIITOR

 73. Oachi says:

  O femeie frumoasa, o afacere proasta :)) ?
  O femeie din New York a scris pe un site finaciar cerand sfaturi despre cum sa gaseasca un sot bogat – deja acest fapt singur e distractiv, dar partea cea mai haioasa e raspunsul primit de la un domn…

  Anuntul ei:

  Sunt o fata frumoasa ( mai mult, foarte frumoasa) de 28 ani. Sunt inteligenta si am multa clasa. As vrea sa ma casatoresc cu cineva care castiga minim jumatate de milion de dolari pe an. Exista pe site-ul asta vreun barbat care sa castige atat?
  Sau sotii ale unor milionari cere pot sa-mi dea sfaturi pe aceasta tema? Am avut deja relatii cu barbati care castigau 200 sau 250 mii de dolari, dar acest lucru nu-mi permite sa locuiesc in Central Park West. Cunosc o doamna care face yoga cu mine, care s-a casatorit cu un bancher bogat si traieste la Tribeca, nu e atat de frumoasa ca mine si nici macar atat de inteligenta.
  Asa ca ma intreb, ce am facut ca sa merit acest lucru si de ce eu nu reusesc? Cum pot sa ajung la nivelul ei?

  Raspuns pentru domnisoara:
  Am citit e-mailul dumneavoastra cu mult interes, m-am gandit profund la cazul dumneavoastra si am elaborat un prospect al situatiei dumneavoastra. Va asigur ca nu va fac sa pierdeti timpul, deoarece castig 500 mii de dolari pe an. Clarificat acest lucru, consider faptele in urmatorul mod:

  Ceea ce dumneavoastra oferiti, vazuta din perspectiva unui barbat ca acela pe care-l cautati e pur si simplu o afacere foarte proasta. Si acest lucru din urmatoarele motive:
  Lasand la o parte blablabla, ceea ce dumneavoastra oferiti e o negociere foarte simpla. Dumneavoastra oferiti frumusetea dumneavoastra fizica in iar eu ofer banii mei.
  Propunere foarte clara aceasta; dar exista o mica problema.In mod sigur frumusetea dumneavoastra se va diminua putin cate putin si intr-o zi va disparea, in timp ce e foarte probabil sa creasca progresiv contul meu in banca. Asadar in termeni economici dumneavoastra sunteti un activ care sufera de depreciere, in timp ce eu sunt un activ care produce dividende.
  Dumneavoastra nu numai ca suferiti o depreciere, aceasta e progresiva si creste in fiecare an! Va explic mai bine: azi dumneavoastra aveti 28 de ani, sunteti frumoasa si veti continua sa fiti pt urmatorii 5/10 ani, dar din ce in ce mai putin. Si intr-o zi, cand veti observa o poza a dumneavoastra de azi va veti da seama ca ati devenit o pruna uscata. Acest lucru inseamna, in termeni de piata ca azi sunteti bine cotata, in epoca ideala sa fiti vanduta, nu cumparata. Utilizand un limbaj Wall Street, cine va poseda azi trebuie sa va puna in “trading position” pozitie de comert si nu “buy and hold” (cumpara si tine), cum se pare ca sugerati.
  Asadar in termeni comerciali, casatoria (“buy and hold”) cu dumneavoastra nu e o afacere buna pe termen mediu/lung.
  In schimb inchirierea pe o anumita perioada poate fi chiar si din punct de vedere social o afacere inteleapta si am putea s-o luam in calcul. Am putea sa avem o relatie pt o anumita perioada. ….. Huuummm …. Daca ma gandesc bine si ca sa ma asigur de cat sunteti de inteligenta, cu clasa si frumoasa, eu potential “client care inchiriaza” asa o “masina” cer ceea ce este corect: sa facem un test drive. Va rog sa stabiliti data si ora.

  Cu stima,

  Investitorul dumneavoastra !
  Oachi´s last blog post ..DESCOPERIRI PENTRU VIITOR

 74. CristinaC says:

  Oachi… domnul investitor gandeste foarte clar si la obiect…pacat ca nu se gandeste la potetialul cresterii sentimetelor pe termen lung… sau poate in asa o afacere acestea nu conteaza.

 75. Oachi says:

  Cristina draga, este foarte adevarat ce spui, dar vezi … nici domnisoara nu a zis nimic de … sentimente ;)…. La asa oferta, asa cerere …
  P.S. Foarte haioase faptele tale “nebune” 🙂 ! Te definesc atat de bine !
  Oachi´s last blog post ..DESCOPERIRI PENTRU VIITOR

 76. Oachi says:

  Inca una si ma duc 🙂 !
  http://www.youtube.com/watch?v=iEN-kHe5o_Y&feature=youtu.be

  Noapte buna tuturor !

  P.S. Odille, buna dimineata 🙂 !
  Oachi´s last blog post ..DESCOPERIRI PENTRU VIITOR

 77. Anamaria says:

  Oachi, superb! 🙂 Mi-a placut mult si gluma. Cunosc cateva persoane din mediul acesta, financial markets si fix asa vorbesc! 😀 Normal, iti trebuie dictionarul de business ca sa le faci fata! 🙂

 78. @Oachi- mi-a făcut plăcere să recitesc solicitarea unei femei frumoase şi răspunsul unui bărbat bleg şi asta pentru că după primul test drive, blegul va fi prins în mreje. Francezul zice:
  “Cravate : Accessoire servant à indiquer la direction du cerveau de l’homme.” şi
  ” Egalité des sexes : Nouveau concept créé par les hommes pour ne plus payer le restaurant.”

 79. @Odille- tot filmul este foarte trist şi dur inclusiv finalul. Îţi garantez însă că-ţi va da de gândit zile întregi mai apoi. Deznodământul este cutremurător.

 80. Anamaria says:

  Odille, si eu visez numai cirese!

  Am priceput si eu, in sfarsit, ca esti pe la noi. Stii ceva? raportez ca am fost si eu in acelasi mall, tot azi, dar seara. M-am ales cu o masuta de la Ikea, nu stiu cum s-a intamplat, da’ trebuia sa fie un set de farfurii… si mi-a iesit o masuta! 🙂 Mandra nevoie mare de “farfuria” mea, am poposit si in Mall, am achizitionat si de acolo un suc si-am cascat ochii la niste balerini pe care nu i-am mai luat conform principiului: “acum sa te incalti cu masa, cine te-a pus!??”
  Ce vroiam eu sa zic?! A, da, ca e mica lumea! Bine-ai revenit! Sa te distrezi frumos si sa-ti iei haine groase! 🙂

 81. @Odille- Tristeţe, dar şi veselie la “Dansez pentru tine”! Eu m-aş simţi tare putincios în a ajuta un pic dezbrăcăţelele, dar ştiu câtă tristeţe aş genera dacă m-aş încumeta, aşa că nu-mi rămâne decât alegerea de a suspina pe umărul tău şi a-ţi fi alături în tristeţea încercată faţă de aceste tinere gonflabile.

 82. Anamaria says:

  ODLM, am citit, am inceput cu un suras, am ajuns la 10 cu un hlizit de s-o fi speriat monitorul si-am tras si concluzia: esti o comoara! 🙂

 83. @Ulicica- am cam renunţat la cărţile tipărite. Le citesc de pe “Cărţi pe net” pentru că stau foarte mult pe computer şi-mi dau seama că timpul intră vertiginos în tolbă, vreau să şi citesc cărţi, să şi răspund la mailuri, să şi văd ştirile, să şi postez câte ceva, să vă şi răspund vouă, păpădiilor.
  Sunt mărinimos cu sexul frumos. Cu mine sunt rezervat…
  Aaaa, cu traversatu’ s-a ivit un impediment: traficul este atât de intens încât trebuie să rămân cu Ilinca pe trotuarul ăsta…

 84. @Anamaria- tot francezul meu zice:
  ” Monter un meuble Ikea : Expression moderne signifiant “passer un week-end de merde”.

 85. @Anamaria- tu eşti o comoară, pentru că eşti generoasă şi acorzi timp zănaticelor mele scrijelituri.

 86. Odille says:

  Buna Dimineata tuturor Dragilor! Buna Dimineata Oachi!

  Ce minunata sporovaiala a fost aseara pe blog dupa ce eu am inceput visul cu ciresele! 🙂

  Toti si toate sunteti niste comori!

  Anamaria iti multumesc pt bun venit.
  Lumea pare uneori sa fie foarte mica. Aseara am vorbit cu o fost colega, tot de gradinita, si ea fusese la acelasi mall, la aceesi ora. @ODLM, si tu la acelasi mall? Va dati seama daca ne intilneam ce se intimpla, reacreatia devenea vacanta de vara. 🙂

 87. Odille says:

  @Anamaria, iti aduce aminte cum era atunci cind eram copii si parintii ne cumparau o pereche de pantofiori frumosi? Eu, cel putin, plecam din magazin incaltata cu ei.

  Ieri, mi-a fost jena sa plec din magazin imbracata in noua rochita, insa aseara m-as fi culcat cu ea, atit de draga imi era.

  Cred ca data viitorea vei pleca din mall cu balerinii, pt ca prea te gindesti la ei. 🙂

 88. Odille says:

  @ODLM, excelent ceea ce spun francezii despre montarea unei piese de mobila Ikea.

  Cred ca nordicii au un umor rece si le face placere sa-i vada pe ceilalti, asamblind acele mii de piese mici. 🙂

 89. Odille says:

  Probabil ca ar fi putut fabrica acelasi lucru din numai 4 piese mari! Un fel de cruzime! 🙂 🙂

 90. Odille says:

  Oachi, ODLM, Cristina si toti cei care au s-au amuzat citind gluma despre tinara si anuntul din ziar, vorbind cu un coleg de liceu despre importanta iubirii intr-un mariaj, am fost foarte suprinsa sa aud versiunea lui de mariaj ideal:
  Intr-un mariaj fiecare intra pt a primi ceea ce are nevoie. O tinara de 28 de ani fara bani intra in casatorie cu un barbat de 55 pt a avea bani si este fericita. Barbatul este multumit pt ca a vrut o sotie tinara. Fiecare este fericit! (Dupa conceptia unora).
  Ca urmare am cazut de acord cu colegul meu sa evitam unele subiecte pt a ne prii cafeaua:
  – Mariaj fara iubire, PSD, PNL, Partidul Republican din SUA, etc 🙂
  Acum cautam un subiect despre care putem conversa civilizat, pt a ne vedea la o cafea. 🙂

 91. CristinaC says:

  Buna dimineata Odille… si cine s-a mai trezit. E dimineata si la mine, 2 am, aici asa ii spun la stiri….
  Am vazut un film… Unstoppabel… cu DAnzel Washington… fain baiat!

 92. CristinaC says:

  Omule… reclamele facute de Ikea la radio sunt o poezie aici la noi…Razi singur in masina… una sugera sa il schimbi pe sot cu o bucatarie noua…

 93. CristinaC says:

  Oachi… mai am fapte nebune… multe dar m-am gaditi ca isi schimba lumea parerea despre mine…. intr-una mai nebuna.

 94. CristinaC says:

  Ulicica pe unde umbla Ana Fun /Bell?
  Speram ca e bine sanatoasa… si ne lipseste umorul ei!

 95. Odille says:

  @ODLM, iti voi spune motivul pt care sunt foarte surprinsa de faptul ca obiectele de imbracaminte pt barbati sunt asa de scumpe.
  (Un T-Shirt “Tommy Hilfiger” sa aiba un pret dublu decit in Canada, este ridicol.)

  In Canada, am invatat de la prieteni care fac design de mall-uri (in interior) ca in toate mall-urile, departamentele pt barbati sunt plasate la parter pt ca acolo este cel mai usor de ajuns. Barbatii refuza sa faca un efort pt a ajunge la imbracaminte, spre deosebire de femei, care ar urca si pe o scara pina-n cer pt o rochita anume. 🙂
  Eu sunt un perfect exemplu. Ma dezorientez foarte usor, insa pot sa ajung la o rochita pe care am vazut cu vreo 3 ani in urma, cu precizia unei rachete.

  Barbatii se uita la un T-Shirt, si daca sotiile i-au convins ca le trebuie neaparat, si cit de cit culoarea este OK si pretul nu este mare, vor declara ca acea T-Shirt este perfecta. Fara sa o probeze, o vor cumpara.
  Insa daca pretul este mare, nu o vor cumpara pt nimic in lume.
  In schimb vor decide ca au neaparata nevoie sa schimbe masina de 4 ani, pt un milion de motive, care mai de care mai urgente si de necontestat. 🙂

 96. ulicica says:

  Cristina, Ana se bucura de primavara, ca un copil zglobiu ce este
  🙂

 97. Odille says:

  Cristina C, Buna Dimineata!
  Eram cam singurica pe aici!
  Tocmai vroiam sa-i chem pe toti la joaca.

  Dragilor, este o dimineata superba, gugustiucii converseaza si totul este verde.
  Trezirea va rog! 🙂

 98. calina says:

  cine comenteaza prin noapte ca vantul? e un om care trebuia sa se odihneasca :), sper ca nu mai esti agitat si la ora asta :)…
  Sa ai… ce vrei tu 🙂

 99. Odille says:

  Dragii mei,

  Sunt sigura ca stiti un banc vechi despre un tren, un oltean si un ardelean si despre oasele de peste. Cam asa si eu! 🙂

  Tinind seama de venitul mediu si de salariile pe care le au fostii mei colegi, cred ca exista o economie subterana foarte puternica in Romania. Numai ei ar putea sustine aceste mall-uri.

 100. Păpădiilor, am trecut ca o boare pe aici. Am activităţi de curte acum, dar am să vă prind din urmă.

 101. psipsina says:

  odlm, da, am fostşi mai viu. sâmbăta viitoare, dar pe seară şi pe fugă, caşa cum îi şade bine unei pisici 😉
  o să îţi las în prag, ţie şi ilincăi, lăcrămioare, zăpezile lui mai. sunt semne vechi de noroc.
  psipsina´s last blog post ..între cer şi pământ…

 102. CristinaC says:

  O samabata frumoasa va doresc!
  Spor la treaba Omule…

 103. wind says:

  @ldm si eu ma uit si ma smiorcai la “dansez pentru tine”

  am vazut un film dragut…”It’s complicated” cu maryl streep si alec baldwin, steve martin…o comedioara…spumoasa, v-o recomand, …era momentul sa vad acest film, pentru moralul meu in convalescenta 🙂

 104. Odille says:

  Hello Dragilor! Am ajuns la hotel impinsi de vint, si cred ca am pacalit ploaia. 🙂

  Astazi am vazut pt prima oara de cind am plecat din Romania, un cos plin cu buchetele de cicori. O minune de nuante de albastru-cer amestecate cu gingasie. Inca am sufletul plin de frumusetea lor.
  Ne grabeam spre Piata de Flori din Piata Amzei, cind cel cu cicorile i s-a adresat sotului meu:
  – Domnul, doi lei pt un buchet, pt fata cu parul cret!
  Mi-am dat seama ca eu eram “fata cu parul cret”, tocmai astazi, cind credeam ca reusisem sa-mi desfac buclele. Umezeala asta din aer este de vina. 🙂

  @ODLM, noi suntem Margaritare, Nu-Ma-Uita, Mimoze, Regina Noptii. 🙂
  Te rog frumos, nu papadii, carora Canada si America le-au declarat razboi. 🙂

 105. CristinaC says:

  Are dreptate Odille… eu ma lupt cu papadiile care rasar pe gazon… in fiecare zi tot mai multe. si pentru ca e mai suntem lacramioare…
  Odille ti-a cumpart flori?

 106. Odille says:

  Cristina C, nu am primit, pt ca ne duceam intr-o vizita.
  Insa am primit lacramioare, cu citeva zile in urma. Atit le-am admirat, laudat, si uitat la ele, incit cred ca s-au rusinat si s-au ofilit. 🙂
  Minunat este sa le admir intr-o gradina, sau pe un cimp plin cu flori. Ma intristez sa vad flori ofilite.

 107. @Psipsina- sâmbăta viitoare se anunţă căldură mare şi pisicile iubesc căldura, aşa că vei sta mai mult. Ilinca iubeşte mărgăritarele, dar nu-i plac pentru că se mai numesc şi lăcrămioare şi îi este teamă că dă apă la şoricei, pisico!

 108. @Wind- eu, când să mă smiorcăi apare căte o zână care-mi piere lacrimile de pe obraji şi-mi atârnă un smile între urechi.
  “It’s complicated” este o comedie foarte reuşită.Încă îl mai păstrez pe hard disk.

 109. @Ulicica- se bucură Ana, da’ se bucură că a scăpat de noi…

 110. @Călina- nu sunt agitat nici la ora asta. Chiar mă uit la voi cu duioşie, mimozelor.

 111. @CristinaC- am avut spor la treabă până a gonit-o vântul pe Odille, după aia a început ploaia şi mi-a udat gazonul tuns pe jumătate de curte.
  Tu încă mai ai lumină ca să trebăluieşti, aşa că sâmbătă cu spor!

 112. @Odille- sunt varză şi am citit în viteză că ai văzut un coş plin cu ciori şi mă întrebam de când au devenit ciorile româneşti albastre-cer? Creaţo, eşti şatenă sau blondă? După scris, pari a fi brhunetă…
  Noi n-am declarat război păpădiilor. Ele nouă, da! Acum doi ani, pe o juma’ de curte am adus pământ nou şi l-am însămânţat cu gazon. Pe o altă porţiune am scos cu sapa toată păpădia, am săpat şi am pus gazon. Rezultatul după doi ani: la pământul nou nu am nicio păpădie, dar la cel vechi am păpădii cu ghiotura. Parcelele sunt lipite şi totuşi porţiunea cu pământ nou nu a fost deloc invadată.

 113. Anamaria says:

  Eu am fost o zi la Sinaia, am plecat dimineata si m-am intors seara. Si am constatat ca, desi stau in Bucuresti, n-am mai fost la Sinaia sau pe Valea Prahovei de vreo 2 ani! Nu stiu cum reusesc eu sa fac lucruri din acestea…:)
  Simteam eu nevoia ca trebuie sa va informez.

  @Odille, ce ma bucur ca reusesti sa vezi partea plina a paharului numit Bucuresti! 🙂 Sper ca ti-ai luat si cizme de ploaie.
  Sa te ditrezi, sa mai primesti flori si, neaprat, sa-mi explici cum este rochita! (ODLM, ce sa facem si noi, ne folosim de blogul tau pt scimb de pareri “importante”! 😀 )
  Daaa… amintirile copilariei! Asa e, si eu plecam cu pantofii rosii in picioare si topaiam pana acasa extrem de fericita.:) Ai observat ca acum nu ne mai luam pantofi rosii atat de des?
  Sa stii ca reusisem sa-mi scot balerinii din cap. Dar, pe drumul de intorcere de la Sinaia, mi-au rasarit in minte si acolo au ramas! Sper ca-i mai gasesc saptamana viitoare sau cand voi mai ajunge pe-acolo.
  Si, ca sa te tot bat la cap, ce mai ai de gand sa vizitezi?
  Ti-am zis eu ca lumea e mica asa ca te informez ca intentionez sa merg la opera saptamana viitoare.:D

 114. Anamaria says:

  @ODLM: nu stiu ce sa zic, francezul acela al tau nu are talente nedorite. Eu am!
  Pai, eu vroiam sa am tot felul de talente total nerezonalbile: sa cant la pian si nu mi-a reusit, sa cant vocea I la cor si nu mi-a iesit, sa am parul lung si nu ma lasa mama, ma tundea ca Mireille Mathieu de eram bolnava o saptamana si tot asa! In schimb, cand imi vari sub ochi o schema, pricep tot! 🙂 Is mare cititoare de scheme de asamblare de la Ikea, ma stiu toate prietenele si ma cheama in vizita cand au ceva de asamblat. O masuta?? Ei, na! Simplu ca facutul unei cafele si pe aceea o fac si in somn! 🙂 Eu fac cafea in minte, inainte de a ma da jos din pat. Am asamblat eu sertare de la mobile Ikea si acelea chiar erau greu de asamblat!
  Numai sa nu ma pui sa ma uit sub capota unei masini; inca nu mi-am pus mintea cu un motor. Mi-e groaza ca, daca vad vreun desen, pricep tot si atat imi mai lipseste… si asa am studiat intens emisiunile Air Crash Investigations, apoi ceva materiale de pe net, n-am dormit vreo 2 saptamani cat m-a tinut documentarea si am concluzionat ca-s geniala si ca trebuie sa ma opresc! 🙂

  Si ultima problema pe ziua de ieri: scrii tu frumos si gata. Te-as citi si daca te-ai hotari maine sa scrii o carte de bucate! Chiar, scrii?? Eventual, reteta la varza calita 🙂

  Am balmajit numai prostii, merg sa dorm.
  Som usor!

 115. Bună dimineaţa mimozelor. Eu mă duc să mă culc.

 116. Anamaria, dacă nu laşi un spaţiu între ultimul semn de punctuaţie şi “:)” nu-ţi iese smiley 🙂 Am corectat eu.

 117. Odille says:

  Buna Dimineata Dragilor!

  Cristina C, a plouat cu galeata, a turnat, fulgerat si tunat. Bucurestiul este curatel ca o muzicuta noua.
  Eu am inceput dimineata fericita, cintind “Am cravata mea de pionier…”, spre disperarea sotului meu. 🙂

  O Duminica minunata! 🙂

 118. Odille says:

  Si ca sa vedeti ca dragostea exista la orice virsta, pe ecranul Yahoo de astazi, un articol despre o casatorie intre o mireasa de 93 de ani si un mire de 100. Frumos!

  http://ca.news.yahoo.com/blogs/good-news/oldest-couple-ever-married-tie-knot-groom-100th-190658225.html

 119. Odille says:

  Anamaria, astazi as fi dorit sa mergem la Opera, au in program “Omagiu Maria Callas”, insa in acest weekend sunt “Zilele portilor deschise” si ca urmare spectacolul fiind gratuit nu poti rezerva locuri. Cred ca toti cei care am trecut prin comunism avem o alergie la imbulzeala.

  Insa avem bilete la opereta. Ne bucuram de muzica si de amintiri, cind mergeam cu parintii, matusi, bunici.

 120. Odille says:

  Anamaria, minunat acest talent de a citi si pune in practica schemele. Insa o schema cred ca inca iti da bataie de cap, “Schema unui Nickname si a uimitoarelor lui mantii fantomatice”. 🙂 🙂

 121. Odille says:

  @ODLM, pina acum citiva ani am fost convinsa ca sunt blonda. Nu glumesc niciun pic. 🙂
  Pina intr-o zi cind un taximetrist m-a anuntat ca sunt bruneta. 🙂
  Inca ma mai gindesc. 🙂

 122. Odille says:

  @ODLM, da, dulcel acest “Mimoze”. Dar si “Margaritare” este foarte frumos”, ca sa nu mai vorbim de “Nu-Ma-Uita” si “Regina Noptii”. 🙂

 123. Odille says:

  @ODLM, am impresia ca primavara trece si parca o vad mai mult pe fereastra, din mersul trenului, fara sa o simt.

  Cred ca ai incercat sa faci ieri cit ar trebui sa faci intr-o intrega primavara. 🙂

 124. @Odille- bună dimineaţa. Mai degrabă, Bucureştiul după ploaie este ca un gramofon cu pâlnia plină cu apă, sau trombon strălucitor din orchestra mai marilor vremii, în niciun caz muzicuţă…
  Versurile cântecelului sunt: “Am cravata mea, sunt pionier/ Şi mă mândresc cu ea, sunt pionier/Flutură în vânt, zălog şi legământ/ Întâiul meu cuvânt de pionier/Maine – brigadier si sef de santier,/Chiar daca azi sunt numai pionier…”
  De ce să-l înveţi nişte versuri schioape pe soţul tău? Nu mai bine admiri ploaia care cade neîncetat şi-ţi recrează micro-climatul din Canada?

 125. @Odille- sper că ai observat că am mărit numărul de “Recent comments” ca să poată cuprinde şi cântecele tale de dimineaţă

 126. @Odille- mare baftă cu taximetriştii ăştia care ne anunţă ce suntem la bază: blondă, rhoşcată, şatenă, brhunetă.

 127. @Anamaria- păi sămbăta, pe ploaie, te duci tu la Sinaia?
  Odille ne va trimite o poză cu rochiţa, numa’ că-i un pic şifonată pentru că a dormit cu ea.

 128. Odille says:

  @ODLM, iti multumesc mult pt marirea numarului de comentarii. Sincer, ma simteam vinovata atunci cind cintecelele mele faceau sa dispara toate celelalte frumoase necintate mesaje. 🙂

  A aparut soarele, poate ca mi-a auzit cintecelul, chiar asa gresit! 🙂

 129. Odille says:

  Anamaria, pt a descrie rochita va trebui sa-ti vorbesc despre cadouri si o catelusa pe care am avut-o.

  Ii faceam cadouri catelusei noastre, cite o jucarie care chitzaia, ambalata in hirtie colorata. Catelusa, fericita, se lupta cu ambalajul si imediat ce ajungea la jucarie, o lua in botic si fugea cu ea pe dupa fotolii, canapele. O jumatate de zi nu o mai vedeam, auzeam numai chitzaitul. Avea asa o mare bucurie incit nu putea sa o imparta cu nimeni.Abia a doua zi ne aducea si noua jucaria.

  Cam asa sunt eu si rochita noua. Inca mai sunt pe dupa canapele. 🙂 🙂

 130. @Anamaria- tot n-am înţeles. Acum, dacă eşti pe picioarele tale, eşti tot Mireille Mathieu, sau l-ai lăsat să curgă râuri?
  Motoarele moderne sunt special concepute cu un capac de plastic care acoperă tot, astfel încât, să nu poţi pătrunde la injectoare, supape, bujii incandescente, axa cu came. Totul se reglează la service şi se adaugă la costurile per km.
  Mulţumesc pentru complimente. Varză călită zici? Este cea mai simplă reţetă. N-o ştiu!
  Uneori însă, sunt eu varză călită în focul luptei.

 131. Odille says:

  Tocmai m-am intors din oras, zgribulita si in spirit, inmuiata de ploaia de toamna, stresata de curse cu taxiuri, cu taximetristi care conduc parca in dusmanie, sau cu miros puternic de propan in masina.
  Am aflat ca hotelasul unde stam are mai multe stele decit “Hotel Ambasador”, care are 3 stele. Inca o steluta si stateam la Athenee Palace Hilton. Ma intreb daca aici si stelutele se cumpara?
  Cum spun “steluta”, numai “asa zisa” poezie a lui Beniuc imi apare in minte. 🙂

  Pt a-mi reveni, cum am ajuns la hotel, am facut un search pt “Baloo songs”. 🙂

  Va rog sa va uitati la intregul clip, cind veti avea citeva minute libere. Va veti relaxa impreuna cu Mos Martin Baloo si cu Mogli si veti uita de griji.

  Nu am uitat ca am mai postat un clip asemanator, dar m-am gindit ca pe asa o vreme, ar aduce bucurie.

  Bare Necessities

  http://www.youtube.com/watch?v=9ogQ0uge06o

 132. Anamaria says:

  @ODLM:
  1. Stiam ca-mi trebuie spatii inainte de emoticon-ul acela, dar eram asa de obosita incat am mai mancat si litere… 🙂 Esti fooooaaaarte dragut! Multumesc pt corectura.

  2.Da, asa am fost eu la Sinaia, pe ploaie. Mie insa mi-a placut. Cand o fi soare si frumos afara, eu voi avea altele de facut in loc sa merg la Sinaia. 🙂

  3. Stiu care-i treaba cu motoarele masinilor. Am vazut eu ca sub capota nu pot sa trag de nici un fir 🙂 Mi-am bagat nasul putin, dar nu m-a pasionat pe motiv de … praf. 🙂 Scheme tot au ele, motoarele si, daca le citesc, ma fac mecanic auto. Si nu vreau.

  4. Cum le ghicesti tu pe toate!! 🙂 Asa e, cand am scapat de Mireille, asa de bucuroasa am fost incat am sarit direct la rauri. Si-acolo am ramas blocata! 🙂

  5. De aceea vroiam reteta la varza calita: pentru ca ziceai undeva ca esti varza. Ma gandeam ca poti incepe cu: se ia una bucata ODLM, se pune sa tunda gazonul, se sareaza, se condimenteaza, se adauga putina ploaie, se fierbe si rezulta o varza fiarta. Adaugam gramezi de comentarii pe blog, raspunsuri de dat si rezulta varza calita. Merge?? tu ai scrie mai bine. Poftim de mai mananca varza calita de acum! 🙂

 133. Anamaria says:

  Tii, ce de fete zambarete stiu sa pun! 🙂 Si litere in plus sau in minus. Time to relax!

 134. wind says:

  🙂
  buna anamaria !
  muzici pentru tine :
  http://www.youtube.com/watch?v=GOJk0HW_hJw

  starea de azi, muzicile de multi-ieri dragi mie azi-mereu

 135. CristinaC says:

  Happy Mother’s Day!

  Odille… e soare si pe aici, deci poti veni. Am inteles de la Mama, pe care am dus-o ieri la aeroport, ca la Predeal, ningea… asta e un semn pentru tine… de intoarcere. In sfarsit au inflorit lalele!

 136. CristinaC says:

  Omule… ti-am citit ultima postare…esti adorabil!

 137. Odille says:

  Cristina C, chiar ma gindeam la tine si mi-am spus ca esti ocupata, fiind sarbatorita de sotul tau si de baieti.

  Happy Mother’s Day la toate mamicile!

  Cristina C, astazi m-am simtit ca in Canada. A fost si este rece si nu stiu de unde este atita apa in cer. 🙂
  Deja am rupt 2 umbrele.

 138. Odille says:

  Cristina C, cred ca-ti va fi dor de mama ta. Sper sa vina repede inapoi.

 139. @Odille- am fost la restaurant la o aniversare de prieteni. Mi-e teamă că dormi deja şi că nu mă vezi dansând Bare Necessities

 140. @Anamaria:
  1. Dacă nu mai ai spaţii, îţi împrumut eu. De regulă sunt generator de apropieri şi astfel, spaţiile îmi prisosesc.
  2. La Sinaia pe ploaie se merge cu El şi nu se iese, că plouă…
  3. Nici eu nu mă uit sub capota lor pentru că precis aş face-o praf!
  4. Cred că şi Mireille ar fi avut o bucurie la cosiţe dacă n-o tundea maică-sa ca să apară pe scenă
  5. Acum sunt varză de solar. De abia am făcut o boacănă…

 141. @CristinaC- ia las-o uşurel pe Odille să mai stea pe aici! Mai are atâţia taximetrişti care s-o conducă diabolic şi atâtea umbrele de rupt şi rochiţe de cumpărat şi culcat cu ele…

 142. @CristinaC- mulţumesc că mă faci adorabil. Am să mă uit mai des în oglindă.

 143. Anamaria says:

  Odille, ai iesit de dupa canapele? 🙂
  Sa stii ca te astept.

  Ah, si atat de mare dreptate aveai… Mi-am luat balerinii. I-am gasit azi, in alta parte si deja mi s-a parut ca destinul meu este sa-i cumpar, prea mi-au iesit in cale de 2 ori in 3 zile.

  Si sa ne spui cum a fost la opereta. Stii ca eu sunt sincera, asa ca iti trantesc vestea: nu-mi prea place opereta. Sa nu ma certi, da? 🙂
  Hai ca mi-am pus in cap cenusa si imi cer scuze daca ti-am stricat cheful.

  Cat despre opera, ma gandeam ca poti merge vineri la Evgheni Oneghin, este un spectacol eveniment cu un tenor roman tanar, foarte talentat si care canta in Romania, dar este apreciat afara: Teodor Ilincai.

  Si sa nu ratezi teatrul… oricare. Uite ceva ce mai facem bine.

  Te-am umplut de sfaturi. Mai ai nevoie de altele? Daca nu ai nevoie, nu-i nimic! Gasesc eu maine ce sa te mai “sfatuiesc”! 🙂
  O zi de luni frumoasa prin Bucuresti!

 144. Anamaria says:

  @ODLM:
  1. Multumesc. Imi trebuie vreo 3 spatii pentru a le aseza intre mine si ciocoalata cu lapte!!!
  Felicitari pentru reusitele apropieri. 🙂
  2. … si … as fi vrut eu, dar nu de asta data!
  3 si 4. De acord – zic eu total neintrebata. Stim amandoi ca nu puteai trai daca nu eram de acord cu tine!
  5. Bio sau nu? 😀 Doar e la moda intrebarea.
  Te-as intreba ce-ai facut, dar cine stie ce raspuns primesc! 🙂

 145. CristinaC says:

  Odille, m-au sarbatorit baietii cum nici nu m-am astept.
  Am rpimit flori, un cos de atagat ( hanging basket) cu petunii micutii de toate culorile de la sot si un buchet mare de trandafiri galbeni de la baieti.
  Azi mi s-a intersis sa intru in bucatarie.
  Baietii au gatit si au avut un meniu excelent… sunt foarte mandra de ei… tatal lor a strans si spalt vasele…

  Deja mi-a lipsit mama….

 146. Odille says:

  Buna Dimineata Dragilor! O Saptamina minunata! 🙂

  Cred ca va trebui sa ma impac cu ploia, sa invat sa dansez si sa cint dansul ploii si sa nu o las sa-mi inmoaie spiritul.
  Astazi voi cumpara o noua umbrela, sau doua. 🙂

  Ce de vesti bune si frumoase mi-ati dat! 🙂
  Sincer, imi pare rau ca am decis sa inchid computerul si sa ma duc la culcare. Pina pe la ora 2 dimineata nu am putut dormi pt mai multe motive:
  – Picura caloriferul si tineam evidenta fiecarei picaturi.

  -Terminasem de citit o carte scrisa de Ion Ioanid despre viata lui ca detinut politic in inchisorile rominesti in anii ’40 pina in 1964.

  – Dupa-amiaza, suparata pe ploaie,m-am culcusit in pat si dormisem pt 2 ore, lucru pe care nu cred ca l-am mai facut de cind aveam vreo 2 anisori, asa ca-mi speriasem somnul de seara.

 147. Odille says:

  @Cristina C, ma bucur mult pt tine. Sotul si baietii tai au fost asa niste scumpi.

  Sub orice motiv, de Ziua Mamei, de Zilele mele viitoare, de Ziua Alintatului, insa tot voi ajunge in citeva alte mall-uri saptamina aceasta. 🙂 🙂

 148. Odille says:

  Anamaria, ma bucur mult pt tine si pt balerini. 🙂 Adevarat ca nicio intilnire nu este intimplatoare. Asa a vrut soarta! Sa-ti poarte pasii unde este norocul. 🙂

  La opereta ma duc pe 14 Mai. Opereta reprezinta pt mine spectacolul unde mergeam cu mama/bunica/matusi, pe timpul cind eram copil-adolescenta. Si acum ma bucur de fosnetul cortinei, de lumina difuza de dinainte de spectacol, sunt din nou copil.
  In Canada, opereta a aparut foarte tirziu, cred ca prin anii ’70, infiintata de un portughez. Insa nu se ridica nici pe departe la nivelul celei din Romania. Cred ca primeste foarte putine fonduri de la stat si nu prea are spectatori.

  La spectacole, 99% dintre spectatori erau unguri, austrieci trecuti de 60 de ani, si citiva romini.
  Am vazut “Vaduva Vesela” in care corpul de balet era de la un resturant unguresc din Toronto. Dansatorii erau dolofanei si rotofei si cind au aterizat dintr-o saritura, s-a auzit un zgomot puternic incit mi-a fost teama ca vor rupe scena. Teama mea a fost ca se vor accidenta.

  Cel care infiintase opereta in Toronto, era gay si ca urmare pe scena tinea in brate un alt barbat, in loc sa se uite in ochii iubitei lui. 🙂
  Dar m-am alaturat si eu ungurilor si austriecilor si intr-un fel am trait amintiri. 🙂

  Rochita mea este asa o papusica incit ieri dupa-amiaza am aseazt-o pe noptiera de linga patul meu.

  Voi tine seama de sfatul tau cu opera. Iti multumesc mult.
  Am vrut sa vad “Dineu cu prosti”, dar nu mai erau bilete.

  Primesc si apreciez mult sfaturile, asa ca te rog si va rog sa nu va sfiiti sa mi le dati. 🙂

 149. Odille says:

  @ODLM, Cristina C are dreptate, ai fost adorabil cu aceasta postare. M-ai facut sa-mi para rau ca nu m-au trimis si pe mine parintii mei la cresa. 🙂

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: