search
top


Sublima şi Conserva

Cred că ar fi necesar şi un scut anti-barză, la fetiţe.

Când mergi cu un prieten la masă la restaurant, nu te uiţi ca ţoapa în jurul tău ca să vezi pe cine cunoşti şi pe cine nu. Discret, ca o ţopică, te uiţi la mesele unde sunt două sau mai multe fete de vârsta ta sau chiar mai micuţe, până-n 18 ani, venind de sus în jos. Nu vii la agăţat, doar priveşti, pentru că o pereche de ochi frumoşi merg de minune cu un beef-steak raw şi un vin rose-chercheliu.

Ei, eram într-o astfel de ipostază la o locaţie selectă. Prietenul meu Mircea, refuzase o masă lângă o coloană şi ne-am plasat strategic chiar pe mijlocul sălii pentru a avea o imagine panoramatică 360, deşi eu îi povestem lui Mircea 180, iar el mie restul de 180, acoperind ceea ce Pitagora calculase pe cuarţul plajei greceşti, pierpătratul cercului. Chelnerul care ne-a întâmpinat ne-a întrebat, cu un automatism nedisimulat, dacă suntem mai mulţi decât vedea el, adică dublu. Abia atunci am văzut că avea un cap a cărei suprafaţă se calcula baza ori înălţimea. Negreşit dădea iama în ceafa de porc şi ciolan afumat la fiecare pasaj prin bucătărie.

Mircea a început să depene amintiri de la creşă, cum era el aşezat cu faţa în jos în pătuţ împreună cu o fetiţă cu faţa în sus, apoi erau răsuciţi invers şi în felul ăsta n-au apucat să se cunoască mai bine decât după vreo 20 de ani. Nostalgiile mă năpădeau şi indiferent ce-mi turuia Mircea despre cei 16 ani scurşi între creşă şi revelaţia lui actuală, eu mă şi închipuiam cu o fetiţă de 23 de ani, unul cu faţa în sus, altul cu ea în jos.Ce oroare! Să stai în acelaşi pătuţ şi primele 5 minute să nu scoţi un sunet, o mişcare de întâmpinare măcar…
Mai cumplit este când trebuie să aştepţi 5 minute în pătuţ ca să împlineşti 18 ani. Vorbesc de mine…

Beef-steak-ul era destul de fraged. Deh, văcuţă de Brazilia (aia de Argentina era numai pentru potentaţi), am recunoscut-o imediat după fibră, crescută în ţarc, cu samba şi carnaval. Eu, cu ochii plecaţi în farfurie, nu vedeam nici în faţă nici în dreapta. Numai în stânga, în direcţia în care Mircea avea ochii plecaţi cu pluta.
A fost Mircea cel care mi-a descris-o: avea ochi albaştri, măi, da’ un albastru cum mai văzusem eu doar o dată; fruntea era înaltă, bombată, fără nicio încreţitură, semn că nu se mira de nimic şi dovedea o isteţime a unei fiinţe care citise, ca şi mine, “Capitalul” de Marx; pomeţii erau uşor exageraţi înafară, dar nu de la botox, ci de la mama ei; gura era o pupăciune de buze şi zâmbea cu gropiţe; rochia era nouă-nouţă şi fusese un chilipir pentru că-i venea ca turnată pe talie, iar patronul italian i-a făcut un discount exact până la limita cât să nu capete numărul ei de telefon; animată de-o curată şmecherie, deşi avea picioarele mai lungi decât puteai parcurge cu privirea, mai şi purta tocuri care să sublinieze glezna fină.

Fac o mică pauză pentru că, în mod ciudat, mă mănâncă spinarea şi cred că-i numai din cauza faptului că Ilinca este tangentă cu micro-climatul meu, în aceste clipe.
Gata, mi-a trecut! Pe la ureche…

Înfăţişarea asta sublimă stătea la masă cu una care dădea din mâini şi arăta ca o conservă expirată pe care n-ai vrea s-o deschizi. Cu siguranţă plângea după un nemernic căruia i se tocise can opener, după cum citisem pe buzele ei. Lacrimile îi erau de faţadă. Nu veneau din suflet, ci direct din glandele lacrimale alimentate cu glicerina din pungile de sub ochi. Când cearcănele s-au instalat deplin, s-a sculat şi s-a îndreptat glonţ spre toaletă ca să-şi pudreze mândreţe de nas dintr-un termos cu pudră. Când a trecut pe lângă noi, a lăsat o urmă preganantă de Anitra, elucidându-se astfel misterul părăsirii.

Eu cu Mircea alegem localurile fără muzică, ca să putem vorbi în linişte şi depăna amintiri din pătuţuri. În liniştea relativă s-a auzit un pocnet dulceag de palmă. Era palmă feminină care prevestea încă o despărţire pe motiv de “ce dracu’ ai văzut la putoarea aia, nesimţitule!”, motiv de multe ori invocat de fetiţe şi tot de atâtea ori nerecunoscut de băieţei.

Pasul următor a fost un pahar care şi-a vărsat tot oful pe băieţel şi a pornit-o cu intenţia de a i se propti în cap, numai că băieţelul se aştepta la asta- foarte probabil să mai fi trecut prin astfel de împrejurări- s-a ferit printr-o fandare, iar paharul o pornise pe o traiectorie care ne viza. Inspirată de fandare, Sublima a luat fulgerător o tavă şi a folosit-o ca scut anti-rachetă, noi nemaifiind niciodată în istorie atât de bine apăraţi. Paharul s-a spart cu cioburi deasupra spaţiului nostru aerian, lansatoarea de pahare şi-a dus mâna la gură şi a venit înspre noi să ne acorde o crucea roşie. Bărbatul, înlemnit, a scos fulgerător telefonul mobil şi l-a spart de podea cu tot cu numărul putorii din memorii, gest care a muiat-o pe lansatoare şi au plecat sărutându-se.

Sublima era lângă noi, încă mai ţinea tava în mână, iar noi ne ciondăneam care dintre noi a fost salvat de a fi schimonosit şi de a-i rămâne dator cu numărul de telefon. Eu şi aşa n-o am în cap decât pe Ilinca, încât Mircea a fost cel care a aflat amănunte despre ea: era campioană la floretă, iar Conserva îi servea ca sparring partner.

Ce mi s-a părut ciudat a fost că Sublima i-a dat lui Mircea numărul de telefon al Conservei şi întâmplător s-a legat între ei o prietenie de  câţiva ani. Din ce-mi povestea Mircea, parola de acces la Conserva la apartament era :” Sunt eu, Trăscău, am venit la Banana-split!”, iar răspunsul era “Intră, ţărane!” altfel nu intra nici picat cu glicerină fierbinte. Eu socotesc că şi azi Conserva mai suspină după Mircea, dar cu lacrimi adevărate.

Este inutil să mai menţionez că această întâmplare s-a petrecut pe când eram noi la creşă.

123 Responsesto “Sublima şi Conserva”

  1. Odille says:

    @ODLM, ne-ai daruit o poveste delicioasa, scrisa cu talent si cu mult umor.

    Offf, ce incarcati cu amintiri sunt anii cresei! 🙂 Si eu imi aduc aminte de un baietel timid si totusi zburdalnic, delicat, care purta un sortulet cu o funda mare bleu si care avea mereu pe frunte o bucla nazdravana. De multe ori incercam sa-i aranjez bucla buclucasa, si de fiecare data, fara gres, primeam un pupic pe obrajor. Drept multumire! 🙂

    ODLM, in dupa-amiaza aceasta de Duminica, un pic trista, cenusie, si incarcata cu nori de ploaie, cu ginduri si intrebari cam fara raspuns, povestea ta a fost ca un balsam.
    Ai scris-o cu mult talent si am citit-o si recitit-o de citeva ori. Mi-am adus aminte de o conversatie pe care am avut-o in liceu cu profeasoara mea de chimie, profesoara care-mi era si diriginta. Era un om deosebit, o doamna, un om bun, care-si iubea elevii, insa fiindu-ne diriginta, chimie nu prea invatam si din acest motiv cred ca nici unul dintre elevii ei nu a dat admitere la Chimie Industriala. Incerca sa ne convinga de faptul ca orice se poate realiza prin munca, al doilea subiect pe care-l discuta era “George Enescu”. Eu aveam curajul sa o contrazic in mod politicos, spunindu-i ca oricit ar munci cineva, daca nu are talent nu poate sa urce pe cele mai inalte trepte, lucru cu care profeasoara mea nu era de acord.
    Aceasta discutie o aveam aproape in fiecare ora de chimie in ultimul an de liceu, cind fiecare dintre noi trebuia sa se hotarasca ce cale sa ia.
    Citesc povestile scrise de tine si stiu ca oricit ar dori cineva sa scrie cum scrii tu, ar fi o sarcina absolut imposibila, daca nu ar avea talentul tau. Profeasoara mea de Chimie, oricit de minunata era ca om, nu avea dreptate. Talentul este un mare dar.
    As vrea sa te felicit si sa-ti multumesc pt darul tau pt noi.

  2. Odille says:

    Ca o continurea la ceea ce am scris mai sus, imi aduc aminte de un medic romin la care mi-am dus fetita, la Toronto, cind avea o viroza.
    Ceea cea scriu este real.
    Ne-a primit in cabinetul lui, el era imbracat in alpinist, mai corect spus, in tirolez. Avea pantalonii bufanti, agatati in cizme.
    Era prima oara cind ne duceam la el. Ne-a spus cit de mult nu-i placea meseria de medic, cum a facut-o pt ca tatal lui era medic, profesor universitar si nu concepuse ca unicul fiu sa nu urmeze Medicina.
    Fetita mea avea vreo 4 -5 anisori.
    S-a hotarit sa-i prescrie un antibiotic, numai ca nu stia ce cantitate sa-i dea. A cintarit-o, a inceput sa citeasca in compediumul farmaceutic si ne-a dat o reteta. Nu cred ca trebuie sa mai spun ca ne-am dus la alt medic, care era talentat si un pediatru bun.

  3. Alina Grozea says:

    ODLM, fara nicio aluzie la textul si persoanele de fatza – jur!, as vrea sa-mi spui si mie de ce baietii buni se uita dupa sublime si se cam insoara cu conserve? 🙂
    Alina Grozea´s last blog post ..Minunile şi absurdul democraţiei americane

  4. @Odille- îi mulţumesc profesoarei tale de Chimie că a ajutat la creşterea unei aşa fete cu putere de decizie şi sensibilă la tot ce-i frumos.
    Îţi mulţumesc şi ţie pentru cuvintele calde de încurajare.

  5. @Odille- poate medicul român visase să dea la Construcţii şi taică-su l-a cotit la Medicină. Aşa se face în construcţii: se cântăreşte corpul şi apoi i se administrează fix cantitatea de beton din tabel.

  6. @Alina- ştii cum se spune: băieţii buni sunt ori însuraţi, ori gay. Majoritatea conservelor n-au cheltuit prea mult pe cosmeticale şi lucruşoare, au acumulat în timp în lipsă de alte activităţi şi, cu momeala întinsă, aşteaptă un băiat bun, sedus de daruri palpabile. Băiatul bun ia o conservă, se duce pe Corso şi mănâncă o friptură sublimă, după care se întoarce cu Lamborghini să se culce în patul conservei în sos tomnatec.

  7. CristinaC says:

    Alina sa stii ca si eu am constatat asta… cred ca baietii buni se lasa atrasi magnetic de “conserve” sau scorpii.

  8. Odille says:

    Alina si Cristina, ati deschis un subiect care ma intriga si pe mine de mult timp.
    Din ceea ce am obsevat eu, Sublimele, in relatiile cu barbatii, sunt ele insesi, in timp ce “Conservele” se prefac a fi cele mai docile, iubitoare, bune, intelegatoare. Dupa mariaj, insa, incepe cocleala 🙂 si baietii buni rar divorteaza.

    Din ceea ce am observat la cupluri din Toronto, “conservele” duc o munca subtila de dezinformare, manipulare, minciuna si mai ales de a le tine mintea si timpul ocupat, incit incetul cu incetul, ele ajung sa aiba un control total asupra mintilor baietilor buni.

  9. Odille says:

    @ODLM, “termos cu pudra”? Excelent! 🙂

  10. Odille says:

    Vai, dupa cite comentarii am scris astazi, veti crede ca sunt o vorbareata! De fapt sunt o tacuta. 🙂

    Inca o observatie. In relatia Conserva – Baiat Bun, rolurile se schimba. Baiatul Bun nu-i spune ei “Frumoasa”, “Fluturasul”, etc. Conserva ii spune lui, “Papusa” (realitate), “Frumosul”, etc. Si Baiatul Bun se umfla in pene si gindeste: Ce frumos sunt si cit ma iubeste!
    De fapt este vorba de un mod de andrelare a mintii, un ochi pe fata, unul pe dos. 🙂

  11. Odille says:

    Am uitat sa subliniez faptul ca persoanele de fata se exclud. Asa cum v-am mai spus, sotul meu este convins ca eu sunt un inger.

    🙂

  12. calina says:

    Printre zambete, totusi, nu pot sa nu constat ca, te legi in continuare de chelneri 😛 si scrii cu subinteles…, o sa iau in schimb partea care imi convine din sparring partner 🙂
    Si, mai trebuie sa constat ca Mircea nu prea s-a tinut de cuvant… in ceea ce o priveste pe Conserva (nu am pus smile intentionat, ca sa se inteleaga ca nu zambesc la alegerea numelui :P) .
    Felicitari pt 8!

  13. lotusull says:

    Apropo de relatia Baieti buni si Sublime ori Conserve, raman la parerea mea, ca oamenii se merita unii pe altii.
    Cumva e logic: nu ti-e bine, apai fi baiat bun si pleaca.
    Si va rog, nu dati cu pietre, dar nu cred in mitul baietilor buni si nefericiti/ neintelesi, ce-si inseala Conserva cu o Sublima. In viziunea mea se numeste doar complacere si neasumare, asta pe langa oaresce lipsuri de caracter.
    ( Auch, de undeva a cazut o piatra 🙂 )
    lotusull´s last blog post ..Doar o palmă să-ți mai dau…

  14. psipsina says:

    alina, mi-a plăcut întrebarea ta. eu ți-aș răspunde că spre deosebire de sublimele, conservele au calitatea de a ține de foame, uneori… nu-i așa odlm că bărbații sunt sublim de comozi? nu tu, restul adică… 😀
    lotusull nici eu nu cred în cenușăresu fugit de-acasă pen că nu se mai desface conserva că e expirată. ai zis bine așa că țin io tava preventiv, să nu te ajungă nicio piatră…
    ai post nou? ia să văz…

    vaaai, needucată ce sunt! am uitat să vă salut! 😳
    bună ziua de luni să aveți.
    și odlm, ce-ar mai fi de spus? te și vedeam la grădiniță, în pătuț, răsturnând termosul cela…
    psipsina´s last blog post ..între cer şi pământ…

  15. Odille says:

    Lotusull, poate nu am inteles eu bine povestea, insa Sublima a avut numai rolul de a tine tava drept scut anti-racheta. Conserva avea rolul principal. 🙂

  16. Odille says:

    Astazi am fost la “Afi Palace Cotroceni”, cu mari sperante. Mi se spusese ca este mai grozav decit “Baneasa Shopping Center”.

    Nu am fost prea impresionata.
    Este mai mare, cred, decit cel mai mare mall din Toronto, dar atit.

  17. Eu am fost astăzi la Băneasa Shopping şi nu m-am întors încă. Sunt la şurubele şi beculeţe. Dac-aţi şti câte mărimi de şurubele sunt şi nu plec până nu le măsor pe toate.

  18. CristinaC says:

    O saptamana minunata va doresc.

    Umblati prin mall-uri de luni dimineata? Omule surubele la mall? Pe la noi pe aici magazinle de surubele sunt separate, cu parcari mari sa incapa multe camionete, cu carucioare mari si greu de impins de sublime sau conserve, si mai ales departe de mall-urile cu rochite si pantofi.

  19. CristinaC says:

    Suneti-mi voi daca nu ati intalnit vreo data o conserva cu ambalaj sublim?

  20. lotusull says:

    Psi, multumesc de tava 🙂
    Odille, ai inteles bine, imi alunecase mie, asa putintel, gandul 🙂
    ODLM,am inteles ca sunt unii ce au facut din masurare un scop in viata. Tot masoara, se tot compara, se mai uita in oglinda, iar masoara. La final trag linie. Unii se duc dincolo complet neimpliniti. Altii, cei cu adevarat fericiti si intelepti, sunt cei carora li s-a aprins beculetul si au inteles ca o surubelnita e o surubelnita.Si doar mintea umana, ca cica acolo se petrece totul, e cea care decide si hotareste, care va fi urmatoarea miscare a surubelnitei.
    🙂
    lotusull´s last blog post ..Doar o palmă să-ți mai dau…

  21. lotusull says:

    ODLM, cred ca am facut o gluma cam deplasata. Acuma mi-e putin rusine. Aveam nevoie de ceva amuzant si iote ca am cam exgerat. Rogu-te, nu-ti fie cu suparare asta 🙂
    lotusull´s last blog post ..Doar o palmă să-ți mai dau…

  22. @Lotus- abia după ce mi-ai atras atenţia am constatat rolul şurubelniţei. Eu o foloseam şi nu ştiam la ce foloseşte în minte. Tu nu eşti deplasată. Poţi să zici orice despre şuruburi…

  23. psipsina says:

    odlm, când termini de şurubărit şi de măsurat, lămureşte pisica te rog: de ce nu-mi apare ultimul post pe care l-am scris ci penultimul?
    nah, îs pisică şi nu ştiu să măsor… da dacă vii sâmbătă pe la băneasa, mai pe seară, de mine dai sigur. 😆
    psipsina´s last blog post ..între cer şi pământ…

  24. lotusull says:

    Dap ODLM, despre suruburi era de fapt vorba.
    Na, se mai intampla.
    Multumesc de intelegere 🙂
    lotusull´s last blog post ..Doar o palmă să-ți mai dau…

  25. @CristinaC- Shopping City este de fapt un complex imens cu terenuri luate direct din sângele poporului, pe care s-au construit diverse magazine hypermarket cu specific păpică, electronice, şurubele, mobilă, buticuri cu eşarfe, balerini ( câtă fericire pe voi fetele că găsiţi balerini de orice mărime, noi nu găsim balerine aşaaaa, expuse şi gata de cules), poşete, rochiţe scurte şi pantaloni în care umblă sublime, ca să fiu în ton cu ce a sugerat Lotusul cu atâta candoare.

  26. Odille says:

    Cristina C, conservele pe care le-am vazut eu erau mai mult dezambalate, 🙂 decit ambalate sublim. 🙂

  27. Odille says:

    Dragilor, dupa o zi minunata, cu intilniri cu colege si colegi de facultate si de liceu, ma simt chiar Sublima. 🙂

    @ODLM, cind sotul meu intra intr-un magazin de genul celui in care ai facut tu cumparaturi, eu stau in masina cumintica si vorbesc la telefon cu prietene. In felul acesta el este relaxat si eu nu-l mai bat la cap incercind sa-l ajut, cred eu, alegind tot felul de unelte dupa cit de mult imi plac mie culorile. 🙂

  28. @Psipsina- este adevărat că unele sublime se conservă foarte bine, chiar se dezvoltă în suc propriu, mental vorbind. Eram la creşă şi nu eram conştient de consecinţe. Abia acum, recitindu-mă, îmi dau seama ce era să se întâmple: Mircea să desfacă conserva şi eu să fac fandări pentru a intra în graţiile floretei.

  29. @Psipsina- ia mai scrie un comentariu acum! Probabil că ultimul tău post era mult prea proaspăt ca să intre pe servere

  30. Odille says:

    Dragilor, Noapte Buna si Ziua de miine sa va fie minunata!

    Pupici la toata lumea. 🙂

  31. Alina Grozea says:

    Raspuns pentru CristinaC: DA! 🙂

    Mai rau e cand nici ca ca, nici ca ca. Eu n-am nicio sansa in a deveni Sublima,ca am depasit varsta si masurile, iar Conserva autentica sunt in afara oricarui pericol sa fiu, pentru ca ma indragostesc cu adevarat de baietii buni, pe care, ce-i drept, apoi imi place sa-i jughinesc. Si pentru ca am o pisica! 🙂
    Alina Grozea´s last blog post ..Minunile şi absurdul democraţiei americane

  32. O precizare: conţinutul reclamelor nu-mi aparţine. Google este cel ce hotărăşte.

  33. @Alina- tu comentezi când este Mircea Badea în emisie?
    “A jughini” este sinonim cu “a jugăni”. Şi p’ormă, la ce-ţi mai folosesc? Că nu mai au instrucţiuni de utilizare!

  34. Anamaria says:

    @Odille: Ce plimbareata esti! 🙂 Ma bucur mult ca ai avut o zi buna. Eu, nu prea. Parca-s batuta de ploaie sau vremea asta nesuferita. N-as face nimic, dar nu mi se indeplineste mie dorinta asta!

    Ti-am citit mesajul despre opereta. Eh, amintirile acestea ale copilariei…Ce frumos era, nu? Eu mergeam cu ai mei la teatru pentru ca nu aveam opereta in oras. Cand am ajuns la Bucuresti, am fost la opera si acolo mi-a ramas sufletul. Nu, nu-s o mare pasionata si nici vreo cunoscatoare, doar imi place mai mult.

    Sa-ti mai dau un sfat: teatrul, sa mergi la teatru. Stiu ca se gasesc greu bilete, de aceea ar trebui sa incerci sambata sa le cumperi pt saptamana urmatoare. Daca mai stai in B si atunci.

    P.S. nici mie nu-mi place Afi. N-am priceput niciodata ce-i asa grozav…m-am plictisit ingrozitor in cele 2 dati in care am fost acolo. 🙂 Plus ca am uitat complet unde imi lasasem masina! 🙂

  35. Anamaria says:

    @ODLM: Am citit de ieri, am zambit laaarg, am mai si rosit, am notat (iar!) ca n-am citit Capitalul de Marx si-am observat ca nu cunosc sublime, poate cateva conserve. A treia categorie cum se numeste? Evident, daca exista.

  36. Anamaria says:

    @ODLM: tre’ sa scriu si eu mai devreme,prea fac greseli, iete si un “mic” pleonasm. of, merg la vizionat dr house. Noapte buna!

  37. @Anamaria- tot francezul meu zice că frumuseţea interioară este o noţiune inventată de oamenii urâţi pentru a se putea înmulţi. A treia categorie poate fi o fructă, cum ar fi smochina, sau o legumă proaspătă, cum ar fi varza din familia cruciferae-lor

  38. windy says:

    @ldm…pe langa subiect….

    facebook-ul cel pacatos imi spune ca azi e ziua ta si implinesti 21 ani (p’un picior, !?!) la multi ani si astept sa-mi confirmi daca asa e nu e ! la multi ani!!
    🙂

  39. Odille says:

    Anamaria, aceeasi impresie am avut si eu despre Afi. Un punct bun cred ca ar fi faptul ca in timp de ploaie, si iarna, culoarele fiind largi, poate fi folosit pt plimbare-miscare. 🙂
    In Toronto sunt oameni care fac un fel de jogging mai lejer, in mall-uri, dimineta, inainte de deschiderea magazinelor.

  40. @Windy- Facebook minte! Este vorba despre gemenii mei care împlinesc 21 de ani, fiecare. Mulţumesc.

  41. @Odille- eşti la joggning prin mall?

  42. @Odille- stai în maşină sau stai pe telefon? Te ţine bateria atât cât să povesteşti tot? Un telefon se descarcă doar în 6 ore de convorbire normală şi 5, mai aprinsă.

  43. Odille says:

    @ODLM, ce zi frumoasa aveti astazi! 🙂

    Urarile cele mai bune baietilor vostri, aceleasi urari pe care le-as face fetitei mele si la care as adauga implinirea celor mai frumoase vise ale voastre si ale lor.
    21 este o virsta minunata.

    La Multi Ani! si sa va bucurati de realizarile si bucuriile lor.

  44. Odille says:

    @ODLM, sunt inca la hotelas. Ploaia de ieri mi-a rupt un pantof in doua (am reusit sa ajung la hotel), dar nu mi-a inmuiat,inca, optimismul. 🙂

    Deocamdata fac planuri. Anamaria are dreptate, ploaia ma pleosteste un pic, dar am resurse sa-mi revin. Resursa principala este bucuria de a fi impreuna cu oameni care-mi sunt foarte dragi.

    Povestile mele fiind fara de sfirsit, va trebui sa achizitionez inca un telefon, un back-up. Cel vechi a cerut concediu pe termen nedefinit. 🙂

  45. @Odille- prognoza pentru miercuri şi joi este de ploaie cu tunete, deci propice pentru rupt pantofi în două, aşa că îţi trebuie şi telefon şi pantofi şi oameni dragi de back-up.

  46. Odille says:

    @ODLM, m-a amuzat mult titlul postarii de pe blogul “Indiscretei”. Umorul bun imi face ziua mai frumoasa, uit de ploaie, de pantofi si umbrele rupte.
    Inca ma joc in minte cu umorul ultimei tale postari.

    🙂
    “Indiscreta!”:

    “Numa’ nemti, nemti cat vezi cu ochiu’!”

    ODLM,
    “@Odille- prognoza pentru miercuri şi joi este de ploaie cu tunete, deci propice pentru rupt pantofi în două, aşa că îţi trebuie şi telefon şi pantofi şi oameni dragi de back-up”

    Cred ca sunt foarte norocoasa sa am atitia prieteni buni. Niciunul nu este de back-up, toti sunt pe linia I-a sufletului.
    Aseara eram la un restaurant cu un fost coleg de scoala si alti doi mi-au telefonat. Ne-am simtit ca si cum eram in banci la facultate. 🙂

  47. psipsina says:

    odlm, iaca comentariu nou, salutăm lumea dă ziua regelui. postul e vechi… dă eri… și tot cel anterior apare.
    fandări zici? nu-i cam periculos? 😆
    psipsina´s last blog post ..între cer şi pământ…

  48. @Psipsina- Maya este încă mică şi nu i-a crescut blogul încât să apară pe net. Mai aşteptăm. Şi tu şi Maya sunteţi binevenite.

  49. @Odille- nu degeaba spun eu despre Indiscreta că are spirit de fotografiere în genunchi şi de glumă, în picioare.

  50. windy says:

    @ldm
    la multi ani pentru gemeni (uau, 21 ani !!)
    felicitari !
    salutari ilincai !! 🙂

  51. lotusull says:

    ODLM, iti las si eu un gand bun pentru cei dragi gemeni ai tai 🙂
    lotusull´s last blog post ..Doar o palmă să-ți mai dau…

  52. @Odille- plouă cu tunete! Treci în casă mamă, că face bum!

  53. @Windy, mulţumesc. Şi cavalerul tău să te bucure non-stop.

  54. @Lotusull- se putea să nu fii tu sensibilă la copii?! Mulţumesc pentru gândul bun.

  55. psipsina says:

    he,he, odlm, deja se coace alt post… maya e doar guest star pe blogul acela, acum se joacă cu şoricelul de pluş şi îţi mulţumeşte…
    seară bună la toată lumea.
    psipsina´s last blog post ..între cer şi pământ…

  56. CristinaC says:

    Omule, sa-ti traisaca tineii sa fei sanatosi si norocosi si sa va bucurati de ei multi ani!

  57. Alina Grozea says:

    ODLM, pe MB il vad in reluare, pe net! 🙂
    Cat despre jughinit, nu m-am gandit, Doamne fereste, la intelesul din dictionar, ci la cel din limbajul popular de la mine de la bloc: adica doar te faci ca tai, ca sa-ti stie de frica! 🙂
    Alina Grozea´s last blog post ..Minunile şi absurdul democraţiei americane

  58. Odille says:

    @ODLM, m-a plouat, tunat, dar am ajuns la hotelas, cam mototolita, dar multumita ca am facut tot ce aveam in plan.
    Sunt sigura ca dupa ce plec, voi veti scrie pe blog ce canicula si seceta grozava aveti in Bucuresti. 🙂

    ODLM, pentru tine si familia ta, a fost cea mai minunata zi din an si ma bucur mult pt voi toti.

  59. Alina Grozea says:

    La multi ani pentru gemeni! Dubla mandrie, duble satisfactii 🙂
    Alina Grozea´s last blog post ..Minunile şi absurdul democraţiei americane

  60. Vă mulţumesc pentru urări şi vouă CristinaC, Alina, Odille. O să-i creştem mari…
    M-am uitat până acum la semifinala Eurovision. Joi este următoarea şi sâmbătă finala. Imi doresc noapte bună cu gândul la voi.

  61. Anamaria says:

    @ODLM: La multi ani pt cei mici! Ce treaba grozava ati facut voi in viata! Asta da realizare! 🙂

    Apoi, cred ca ai dreptate: a treia categorie e data de smochine. Pana la urma, si sublimele si conservele ajung smochine… Tii, ce rautate am zis!!!

  62. Anamaria says:

    Odille, sunt foarte mandra de tine! iesi invingatoare in lupta cu ploaia. 🙂 Lasa, ca se prognozeaza vreme mai buna maine si cam 21C pentru joi. Deci, lumea e a ta! 😉
    Totusi, zau, are dreptate ODLM, iti va trebui o noua baterie la telefon. 🙂
    Sunt o multime de lucruri de facut in B, in acest weekend, daca e vreme frumoasa. Spor la treaba! 🙂

  63. Odille says:

    Buna Dimineata Dragilor!

    Ce bine! Ne promit ploaie si astazi! Vom fi stralucitori ca niste cristale din candelabre. 🙂
    Iar vintul ne va clincani frumos, toata ziulica! 🙂

    Anamaria iti multumesc pt urari. Deja imi pare rau ca voi pleca curind. Si, da, un telefon nu-mi este suficient. Folosesc si telefonul sotului meu. 🙂

    Astazi voi avea o zi cu evenimente foarte placute. Intilniri cu oameni dragi.

    Anamaria, am momente cind simt ploaia furisindu-se in suflet, dar le alung cu un evantai de santal si le inlocuiesc cu ginduri placute. Pantofii de ploaie sper sa-mi fie reparati astazi. 🙂

    Anamaria, smochine? 🙂 🙂

    Cred si sper ca daca suntem inarmati cu gene bune si gindim frumos si pozitiv, nu vom intra in faza de smochine. Am vazut oameni rautaciosi si negativi, carora li s-a strins gurita ca o smochina, inca de pe la 45 de ani si ochii isi pierdusera stralucirea. Vircolaci le ieseau din gurita chiar intr-o scurta conversatie.

    Eu doresc sa avem ginduri frumoase si bune la orice virsta.

    Va voi intilni mai tirziu in zi. O zi minunata!

  64. Odille says:

    @Eurovision, te rog frumos sa ne tii si pe noi la curent cu ce se intimpla la Eurovision. Cind cineva iti place mult, spune-ne si noua.

  65. Odille says:

    @ODLM, scuze, m-am intors la hotelas si am vazut ca m-am adresat tie cu “@Eurovision”. Nu a fost asta intentia mea, am vrut sa spun @ODLM. Scuze!

    ————————————
    Dragilor, va aduceti aminte ce a prezis sobolanelul canadian, alintat de Oachi cu numele de “Marmota”?

    O primavara timpurie! 🙂

    Eu, care sunt indragostita de primavara, m-am cam saturat de primavara din acest an. As dori ca in drumul spre Toronto, sa fac un mic ocol prin Florida.

    La Fort Myers si Fort Lauderdale, Florida, astazi vor fi pina la 35 de grade Celsius. Asa o primavara imi doresc si va doresc. Vreu sa port palarie de soare, costum de baie si sa ma plimb pe nisip fierbinte. Vreau sa vad sandpipers, si pelicani. 🙂

    Vreau sa vina vara. 🙂

  66. Odille says:

    Un clip cu sandpipers. Pasari dragalase, care parca se joaca cu valurile.

    http://www.youtube.com/watch?v=CgGiVyuKrBQ

  67. Magdalena Tul/Polonia a ieşit din concurs şi s-a dus direct la Miss World:
    http://www.youtube.com/watch?v=-weSAtul1zA&feature=related
    Este o frumuseţe din aia de-ţi pică sâmburele.
    Până acum, îmi place Italia şi Azerbaidjan. Toate cântecele le găsiţi pe YouTube sub “Eurovision 2011”

  68. @Odille- poimâine a venit vara. Mai stai!

  69. Anamaria says:

    @Odille: sa ai o zi frumoasa, frumoasa, ca sufletul tau!

    In apararea mea (si in detrimentul altuia), ideea smochinelor este a lui ODLM! 😀 Ne poti citi conversatia de mai sus. El singurel a zis ca in afara de sublime si conserve nu mai exita decat fructe sau legume, cum ar fi smochine si varza! 🙂
    Eu am preluat ideea din zbor si-am vrut sa subliniez ca, indiferent de frumusete, toti imbatranim.
    Ok? Sa nu ma mai certi. 🙂 Sunt ultimul om din lume care s-ar putea uita la varsta altora si ar comenta pe tema asta. Vorbeam si eu, asa… 🙂

    Si, sa stii ca oamenii nesuferiti imbatranesc urat. Mie asa mi se pare.

    @ODLM: am dat vina pe tine! na! desi ideea este a mea in totalitate! 🙂 sa ma ierti.

  70. @Anamaria- ce-i cu tine aşa de dimineaţă? Şi volubilă?! La cei 21 de ani ai săi, Odille mai are ho-ho, până să renunţe la “guriţă” şi “ochişori” posmogiţi, smochiniţi, aţintiţi.

  71. Odille says:

    Dragilor, bine v-am gasit! Am fost din nou la Baneasa Shopping Center. Un deliciu! 🙂
    Urarea ta s-a indeplinit, am avut o dulceata de zi. 🙂

    Anamaria, tu esti asa o draguta, ma bucur sa citesc toate mesajele tale.
    Am inteles acum cine este vinovat de ideea cu “smochinele”. Voi avea o discutie cu cine ai spus tu. 🙂

    De aseara ma intreb (“in interiorul meu”, cum spunea un taximetrist cumsecade), daca este de preferat sa fii smochina, sau sa faci tot felul de operatii estetice.
    Am vazut aseara citeva imagini cu Linda Evans, despre care se spune ca a fost o mare frumusete. Era draguta, placuta, dar nu semana deloc cu cea din filmele in care a jucat. Asa de operata era incit arata ca altcineva decit Linda Evans. 🙂

    Anamaria, sunt de acord cu tine, oamenii rautaciosi nu imbatrinesc prea frumos.
    Iar, noi cei buni, nu vom imbatrini deloc. 🙂

  72. @Odille- constat că găureşti cartela la intrarea la Băneasa Center şi goleşti cardul la ieşire. Este o îndeletnicire cam deasă, dar dacă te ajută să fii om bun cu săracii patroni ai magazinelor, înseamnă că n-ai să îmbătrâneşti deloc.
    Eu am zis în general de fructul numit smochină, aşa că să nu ai o discuţie cu mine, că nu mai fac! Nu m-am gândit că ar putea fi interpretări şi aluzii la o vârstă. Aşa de fragedă la care-mi plac mie fetele.

  73. Odille says:

    @ODLM, acum sunt pe un norisor. 🙂 Am descoperit un magazin cu rochite gen celor din “Mad Men”, insa scurte. Stiu ca nu sunt pt toate gusturile, sunt rochite gen papusa, bibilite si dulcele. Acum astept sa primeasca marfa noua. Nimic nu ma poate supara. 🙂 🙂

  74. CristinaC says:

    Odille… e soare pe aici… cam cu dintisori de lapte, dar macar nu ploua ( inca).
    Fetelor… mie imi plac si smochinele si varza, chiar si acra….bune sa fie ca aspectul de la o vreme nu mai conteaza.
    O seara minunata va doresc.

  75. Odille says:

    Cristina, ce bine ca ai aparut!
    Ne-ai lipsit.

    Si la noi a aparut soarele, printre picaturi de ploaie, si este mai caldut.

  76. @Canadienele- nu vă mai plângeţi de vremea românească! Este tot ce avem noi mai bun…
    De vineri încep căldurile şi fetele

  77. Odille says:

    Dragii mei, am vazut mall-uri frumoase, moderne, restaurante bune si cu servicii de calitate, dar am vazut si foarte multa saracie. Sper din toata inima ca Romania sa nu porneasca pe calea tarilor din America de Sud, unde societatea este polarizata intre foarte bogati si foarte saraci, iar clasa mijlocie devine tot mai subtire.

    Ma bucur din toata inima de lucrurile frumoase, insa sunt si foarte ingrijorata

  78. CristinaC says:

    Nu ne plangem… trimite si aici caldurile te rog!

  79. Oachi says:

    Va trimit eu la toti si soare si voie buna si o vadra de Sangria ori una de vin de Malaga, dupa preferinte 🙂 ! Vad ca am de recuperat o gramada din seminarul despre smochine, conserve si alte sublime, dar voi reveni cu forte noi saptamana viitoare.
    Odlm, la multi ani pentru twins, sa fie impliniti !
    Va doresc toate cele bune !

  80. Odille says:

    Cristina,

    Sper din toata inima sa vin inapoi cu Vara, pt ca mi-am consumat cea mai mare parte din resursele de optimism. 🙂

    Am cintat in fiecare zi:
    “Rain, rain, go away, don’t come another day!” 🙂

    -Mi-am vorbit si m-am auto-incurajat.

    Acum sper ca Zina Verii sa ne ajute.

  81. Odille says:

    @ODLM, foarte frumusica cintareata poloneza.

  82. Odille says:

    Sorry, ar fi trebuit sa spun “frumoasa, cintareata poloneza”. 🙂

  83. @CristinaC- mai ai puţină răbdare! Căldurile apar la noi de vineri. Până atunci, tremurăm cu voi.

  84. @Oachi- hai noroc şi mai toarnă o stacană, te rog de sub masă, din tot sufleţelul meu

  85. @Odille- super frumoasa poloneză îmi cântă mie acum când tu dormi de noapte bună.

  86. Anamaria says:

    @ODLM: ai dreptate, inca ma doare capul de la postarea mea anterioara. Nu stiu nici eu cum de-am reusit sa scriu cu noaptea-n cap, la 13.30. 🙂
    Cat despre Odille, ea nu va imbatrani pentru ca este prea draguta. Si-am constatat ca Odille, cu tot drumul ei din Canada si pana la noi, s-a adaptat fusului acesta orar mai bine decat noi doi. Eh, cand dormeam si eu ca toti ceilalti!… De fapt, asta nu se intampla nici cand aveam 5 ani!! 🙂
    P.S. Vezi ce se intampla daca arunci cu smochine?? 🙂

  87. Anamaria says:

    @Odille: distractie placuta si azi!

    Am inteles ca iti plac rochitele de pe plaiuri mioritice si sunt foarte mandra de cunostintele pe care le-ai asimilat dupa indelungi plimbari cu taxiurile prin Bucuresti!

    Se vede ca te-ai obisnuit repede! 🙂

    Cat despre operatii estetice, ti-a raspund ODLM si sunt de acord cu el. Nu-ti trebuie tie asa ceva! 🙂 Oricum, mie nu-mi place deloc ideea.

  88. @Anamaria- Odille este la rochiţe deja şi n-are timp de noi.

  89. windy says:

    waw, tuuuna !!!

    sa vedem daca ploua cu piatra si la noi (buzau) ca pe la baneasaaaaa asa spuneau la stiri, ca a batut piatra !

    🙂

  90. Odille says:

    Dragii mei, nu, nu am fost la mall, mai am citeva zile pina la plecare si sunt foarte placut ocupata. Astazi am avut doua intilniri cu prieteni si am avut si o intrevedere scurta cu un medic.
    Mi s-a spus ca pot sa pap toate dulciurile din lume, insa nu am voie cafea. 🙂
    Ce bucurie! In sfirsit am descoperit pe cel mai bun medic. 🙂
    (Nu glumesc, chiar il apreciez mult.)

    Toate celelalte zile vor fi pline cu bucuria de a fi impreuna cu prieteni, pupici si imbratisari prietenesti, inghetate cu motz din frisca si lacrimi de despartire.

  91. Odille says:

    @ODLM, am citit comenatariile de pe blogul Simonei. Eu nu voi spune nimic pt ca fiecare dintre noi are realitatea lui si eu nu as indrazni sa dau sfaturi nimanui.

    Insa… in privinta pijamalutelor, alegerea mea ar fi pt cele cu ratzuste salbatice frumos colorate, in locul celor cu berbecuti. Aceaste optiune iti da linistea unui parteneriat pe viata.
    (In Canada se pot cumpata la Magazinul Winners.) 🙂

  92. @Windy- ce mi-e Buzău, ce mi-e Bucureşti? Sunt 100 km. Natura lucrează cu întinderi mult mai mari. Au fost câteva pietricele mici ca perlele blondei.

  93. @Odille- zburzi din mall în mall şi vâsleşti ca răţuşca printre prieteni. Acum ai şi dezlegare la dulciuri şi la iubirea aproapelui.

  94. Odille says:

    @ODLM, mi se pare mie, sau a sosit pe aceste meleaguri Zina Buna a Cuvintelor, care a certat un pic pe cine stiu eu si apoi s-a facut lumina? 🙂

    Anamaria, iti multumesc mult. 🙂 Ma bucur de tot ce este bun si frumos si pling atunci cind vad tristete.

  95. @Odille- cine ştii tu este măgăruş, a dat nas în nas cu Zâna, s-a speriat şi s-a retras în staul, revenind la oile noastre.

  96. Odille says:

    Anamaria, ai spus Mireille Mathieu? 🙂

    Uite ce voce frumoasa si muzica superba!

    Rochita galbioara parca ne ofera o clipa de soare.

    Mireille Mathieu – La Paloma Adieu

    http://www.youtube.com/watch?v=7SXi4U-0My8&feature=related

    Mireille Mathieu Les Bicyclettes De Belsize

    http://www.youtube.com/watch?v=_WU28Pn65b8&feature=related

  97. wind says:

    🙂
    noapte buna !
    sau noapte pufoasa, ca sa fiu in trend
    🙂

  98. @Windy- înţeleg să culci puiul la ora asta, dar tu?

  99. @Odille- te-a tuns şi pe tine mama a la Mireille sau ai fost rebelă şi mereu frumoasă?

  100. Odille says:

    @ODLM, cred ca Zina aceea buna, despre care am mai vorbit, te sfatuieste cum sa ma imbunezi un pic. 🙂
    Si reuseste! Mare lucru zinele astea bune! :

  101. Odille says:

    Noapte Buna!

    Eu ma uit la Eurovision.

  102. @Odille- şi Polonia şi Belarus au rămas de căruţă. Le-aş încuraja pe rând.

  103. Odille says:

    Buna Dimineata @ODLM, Buna Dimineata tuturor!

    @ODLM, tu esti un generos si marinimos dorind sa incurajezi tinerele talente! 🙂

    Nu am putut urmari tot show-ul aseara, pt ca am mai fost si pe Skype cu prieteni, insa din ceea ce am vazut, nu m-a impresionat nimeni, in mod deosebit. Romanii au fost OK.

    Si acum imi incep ziua in zori cu o excursie la coafeur. 🙂

    O zi frumoasa!

  104. CristinaC says:

    Odille coafeurul se deschide la ora asta?

    Eu am stat priponita la stirile candiene si nu am stiti bune… ploua de maine pana joia viitoare…Oare nu vrei sa mai stai la Bucuresti?

  105. Odille says:

    Cristina C, astazi m-am dus tirziu, de obicei sunt acolo la 6.30. Eu sunt foarte consecventa, este aceesi hairstylist care ma coafa inainte ca eu sa plec din Romania. Este un om deosebit. Numai ca astazi cred ca a avut cine stie ce nostalgii din vremuri trecute si cind ma-m uitat in oglida eram coafata ca in pozele din anii ’60. 🙂 🙂

  106. Odille says:

    Offf! Nici nu vreau sa ma gindesc ca voi gasi ploaie cind ma intorc.
    Cred ca astazi este prima dimineata cind nu ploua aici. Este si un soare caldut.

    Cum te simti, cum merge fizioterapia?

    Weekend bun si caldut, tutoror!

  107. Odille says:

    Am auzit ca in aceasta vara va incepe o cursa noua aeriana, saptaminala, Bucuresti – Juan-des-Pins, care cred ca este cea mai scumpa destinatie de pe Coasta de Azur.

    Romania, o tara in care absurdul cistiga tot mai mult teren.

  108. Odille says:

    Bancuri cu Economisti. Sper ca si economistii sa zimbeasca citindu-le. 🙂

    ” Bursa este un mod de a lua banii oamenilor care se cred destepti.
    Pentru prosti se foloseste Loto”

    Economiştii răspund la întrebări pentru că sunt întrebaţi şi nu pentru că ştiu răspunsul..

    Prin ce se deosebeşte un investitor de speculant?
    Speculantul cumpără ieftin şi vinde la un preţ mai ridicat..
    Investitorul cumpără scump şi nu poate vinde.

    Pe parcursul studierii economiei, cel mai bun moment pentru cumpărături este – anul trecut.

    Prima regula a economiei în tranziţie:
    – Pentru fiecare economist se găseşte un altul la fel de bun cu idei exact inverse.
    A doua regulă:
    – Şi ambii au dreptate.

  109. CristinaC says:

    Odille… e molipsitor optimismul tau!
    Uite pentru ca m-ai inveselit o sa uit ca ma doare tot piciorul de la genunchi la sold… si evident dau vina pe presiunea atmosferica.

  110. Odille says:

    Cristina C, sa nu te surprinda ca suntem asa de cumintei. Astazi este o zi splendida. Caldut si soare.

    Am petrecut citeva ore minunate in gradina unui restaurant, cu un vechi si foarte drag prieten. Am vorbit, glumit, depanat amintiri.

    Mi-as dori, daca ar fi alte vieti, sa mai am prieteni asa de buni ca el.

  111. Odille says:

    Oh, Cristina, ma jucam singurica.

    Iti voi scrie un e-mail pt ca nu inteleg de ce te doare inca piciorul.

    Pupici ca sa te faci bine. 🙂

  112. Anamaria says:

    Odille, cred ca arati superb! Iti mai trebuie o rochita anii ’60 si gata! 🙂
    Multumesc pt muzica, f frumoasa. Dar sa nu pleci, mai stai, vine vremea frumoasa, mai vizitezi si alte magazine, gasesti tu ce sa faci pe la noi.
    Maine este noaptea muzeelor. Este mare ingramadeala la muzeele mari, dar la cele mici este chiar dragut. Chiar daca nu mergi, o plimbare noaptea pe Calea Victoriei, de la Cercul Militar pana in Piata Victoriei, printre lumea grabita si agitata, tot este ceva interesant. 🙂

  113. Odille says:

    Anamaria, ce rinduri vesele ai scris si bogate in informatii. Iti multumesc.

    🙂 🙂

    Rochita anii ’60, deja mi-am cumparat. Acum stau in legatura cu acel magazin, si sper ca vor primi rochite noi, inainte ca eu sa plec.

    Miine am o zi foarte plina, inclusiv opereta, dar ideea cu muzeele este atragatoare.

  114. Odille says:

    Anamaria, imi face mare placere sa vad ca te bucuri asa de mult de frumos.

  115. @Odille- îmi face mare plăcere că te bucuri de Anamaria, de soare, de rochiţe, de tine.
    Şi n-o uiţi nici pe Cristina care se chinuie cu genunchiul şi vrea să te ţină la căldură pe teritoriul patriei noastre. Febra începe să crească, i-am pus termometrul şi azi vor fi 24 de grade şi nici nu vom face baie de sus.

  116. Odille says:

    Buna Dimineata Dragilor!

    @ODLM, cum crezi ca as putea s-o uit pe Cristina C? Am conversat amindoua prin e-mail.

    Cum voi ajunge la Toronto, sper sa fie si Cristina libera sa vorbim pe Messenger, despre Romania, bucurii si suparari, dar si rochite.. 🙂

    Marea calitate a mea si in acelasi timp marele meu defect este faptul ca nu uit.

  117. @Odille- cam ce-ar trebui tu să uiţi şi nu uiţi? Nici eu nu uit, dar viaţa te împinge şi spre nesăbuinţe…

  118. Odille says:

    @ODLM, nesabuintele au si ele dulceata lor! 🙂

    (Din fericire si din pacate, nu uit nimic 🙂 )

    Acum citeva minute am venit de la o minune de picnic. Trebuie sa trec in citeva minute de la jeans albi moda clopot, la o rochita de seara. Cred ca orice femeie se simte alintata intr-o rochie de seara.

    Imi pare rau ca nu voi putea fi cu voi decit tirziu de tot.
    O seara minunata!

  119. @Odille- nişte nesăbuinţe cu dulceaţă de cireşe amare lasă cute pe suflet.
    Minune de picnic în white jeans? Te pomeneşti că n-ai stat pe iarbă, la mici şi bere, sau dacă ai stat, sunt deja spot jeans. O rochiţă de seară gogoşar este o alintătură acceptabilă.
    Să ştii că pe la ora 22:00, care-i târziu de tot pentru tine, noi culcăm bebeluşele cuminţi.

  120. Odille says:

    @ODLM, dupa cum vezi la ora 22.00 am fost acasa, ca o bebelusa cumintica. 🙂

    @ODLM,
    “@Odille- nişte nesăbuinţe cu dulceaţă de cireşe amare lasă cute pe suflet.”

    Nu cred ca este cineva care sa uite gustul dulcetei de cirese amare. Cautam acest gust si daca ajungem la capatul lumii. Daca am avut sansa sa gustam adevarat dulceata, toate celelalte ni se par un fals. 🙂

  121. Odille says:

    In seara asta am avut placerea sa revad Opereta Contesa Maritza. Opereta din Romania este cu multe clase deasupra celei din Toronto.
    Tenorul Alfredo Pascu are o voce deosebit de frumoasa.Intreg spectacolul a fost foarte reusit. Costumele sunt creatia Doinei Levintza.

    A fost o seara placuta. 🙂

    Cristina C, eu sunt uimita de cita lume este pe strada la ora 22.00. Pina si cu patine cu rotile, pe Magheru. O atmosfera de viata, tinerete.

  122. Odille says:

    @ODLM, eu am definitia mea de picnic: intr-o gradina frumoasa a unor prieteni, stind pe sezlong si inconjurati de flori perennials, stinjenei de toate culorile, Nu-ma-uita, panselute in toata splendoarea lor, garofite, clematis. Pace, liniste si dialog prietenesc, incarcat cu afectiune.

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: