search
top


Se umblă cu roaba vopsită

Instrument de lucru

Am pe lângă casa omului nişte găini cu vecini. Ele consumă gazon pentru terenuri de sport, iar noi consumăm uaua ecologice care, faţă de preţul de piaţă de un 1,10 lei, costă numai 0,70 lei pentru că am ca discount preţul gazonului. Şi asta în condiţiile în care preţul gazonului pe piaţa mondială are o tendinţă de escaladare în peluză, adică va creşte exact când nu ai timp să-l tunzi şi musafirii îţi atrag atenţia înainte de a-ţi da bineţe. Am calculat că probabilitatea ca musafirul să nu-ţi reproşeze asta este egală cu posibilitatea ca un cui scăpat pe asfalt să rămână în picioare. Formula este PM= C+A+2p, în care:

-PM este probabilitate musafir, sau abrevierea unei înjurături în gând către musafir

-C= cui, A= asfalt, p= picior

După atâta matematică aplicată, merge o ţuică. Aaah, ce bună e! Dar am uitat că trebuie să plec cu maşina. Acum stau acasă şi scriu. Eu când vreau să fluier, scriu. Mai bine! Decât să merg pe asfalt şi să văd cuie culcate şi motociclişti vrrrrum. Un biker, de obicei, poartă cască, cagulă, ochelari etanşi, costum de piele cu şira spinării de oţel, cotiere, genunchiere, bocanci cu talpă anti-slip. Când merge pe Kiseleff cu 200 la oră, scoate un zgomot de MIG 35 şi trezeşte la viaţă toate animalele de companie, cum se aşteaptă el să impresioneze rockeriţele dornice de astfel de aventuri? După ce se dezbracă de costum şi rămâne un hot dog crăcănat, coborât de pe Animal Planet, cu trei fire de barbă de 3 milimetri nerasă de 10 ani, cu un ochi de sticlă de la accidentul cu mâţa care i-a tăiat calea şi cu două perle gablontz pe limbă, care fac clonc-clonc de dinţi, cum îşi închipuie că-l va recunoaşte cineva admirativ: “ăsta-i MIG 35-ul de ieri!” ? Am stabilit deci că este stufat la logică. Să analizăm acum cum îşi poate procura adrenalina în alt mod.

Poate face o vizită la un cămin de nefamilişti confort III. Poate lega 15 cearceafuri chinezeşti, spălate cu clor, de un pat de fier şi să-şi dea drumul de la etajul 10. Dacă nu rezistă, înseamnă că ţesătura nu şi-a păstrat proprietăţile merceologice inţiale şi vom avea un biker mai puţin; dacă rezistă, înseamnă că nu s-a respectat procentajul  de 100% clor recomandat de trecători.

I-am dus o roabă de gazon lui Pisi, vecina mea. A apărut în cerdac cu 10 uaua de la găinile sale. Bărba-su stătea tolănit sub o umbrelă cu berea adusă la botul lui. Pisi avea un ochi vânăt şi când am întrebat-o din priviri ea mi-a răspuns făcându-mi cu ochiul celălalt:

-Ieri am sărbătorit 35 de ani de căsnicie şi mi-a sărit dopul de la şampanie drept în ochi.

Argument perfect logic, mai ales că mai avea o vânătaie pe umăr şi încă una pe braţul stâng, semn că sticla avusese 3 dopuri. Când să dau să plec, apare şi studenta de la Bruxelles, care înainte de a se duce pe la părinţi la Motru, a vrut să treacă şi pe la Pisi care, ştia ea, că este gard în gard cu mine. Era îmbrăcată cu o bluziţă roşie, cu o fustiţă scurtă beige şi buzele de-un roşu Ferarri. M-a trecut aşa, un fior wireless, am plecat capul în roaba mea şi am luat uaualele cu grijă să nu mă împiedic cu ochii la ea. I-am cerut lui Pisi un pahar cu apă. Studenta de Bruxelles s-a oferit să mi-l aducă ea. Era apă de la robinet. Cu pulpă…

Abia acasă am observat câteva spoturi de rugină pe roaba mea. Porniseră din jurul şuruburilor de fier mort şi umflaseră vopseaua în cerc. Am luat şpaclul şi peria de sârmă şi am pornit războiul.  Cu acestă ocazie am constatat că mârlanii vopsiseră roaba direct pe tablă. Niţel, cam o sticlă de deruginol mi-a trebuit pentru a descoperi din nou tabla, după care a urmat o degresare cu detergent special de roabe şi lăsată la soare. Cu ceva lichid de Glasgow i-am uns mie cheful şi i-am aplicat primul strat de grund, ocazie cu care a apărut şi o floare care mi-a spus:

– Zugrăvel, să nu te prind că-mi laşi roaba aşa roşie că la noapte n-ai s-o mai găseşti!

– Este primul strat de grund, i-am zis, după care urmează al doilea strat şi p’ormă vopseaua ciocolatie la urmă.

-Aaa, să n-o faci ciocolatie, s-o faci verde ca frunza, ca să se asorteze cu gazonul, altfel mă supăr şi nu mai papi tu fondantă câteva ore!

Am deşertat sacul cu argumente: că maroul sugerează ciocolata pe care o îndrăgeşte ea atât de des, că dac-o fac verde o pierd prin gazon, risc să mă împiedic de ea şi să fac buba şi mai mare la cap, că verdele este o culoare legionară şi am putea fi discreditaţi politic. Nimic din toate astea n-a stat în picioare!

Am demontat-o bucăţi (roaba), am vopsit-o cu două straturi de grund, o zi pe faţă, o zi pe dos şi apoi cu două straturi de vopsea o zi pe faţă, o zi pe dos. Total om/zile 8. Am cumpărat şuruburi galvanizate şi le-am pus şaibe de cauciuc, i-am uns roata, care ştiţi cum făcea? Scârţ-scârţ de patru ori, pauză şi iar scârţ de patru ori în cheia sol cu dâmburi. Acum este silenţioasă, ia curbele în anti-skating şi nici nu observă Ilinca ce culoare are. Într-o relaţie, trebuie să faci şi compromisuri: am vopsit-o conform pozei în timp ce cântam pe nas ca popii “se vopseeeeeşte roaba lui Zugrăvel cu culoarea aleasă de dânsuuuul. În numele ierbii, al frunzelor şi al ciocolatei Milkaaaa”.

Doamne, ajută-mă ca peste 20 de ani să ţin minte s-o vopsesc tot verde! În fond, e roaba mea. Amin!

P.S. Ia răsturnaţi o cutie cu alune în palmă şi apoi aruncaţi-le în gură. Veţi constata un experiment interesant în care alunele se duc unde le este locul, iar sarea în ochi. De aceea plâng şi acum când vă scriu. Comentaţi şi înveseliţi-mă!

 

 

 

 

92 Responsesto “Se umblă cu roaba vopsită”

  1. Odille says:

    🙂 Sunt convinsa ca i-ar fi stat mult mai bine verde si ar fi fost si ecologica!
    Daca i-ai desena si ochisori cu gene lungi si o gurita zimbind ar fi o roaba cu care ti-ai petrece multe momente placute. 🙂

    Crezi ca poti sa fii asa de dragut sa ne arati o poza a ei si miine? Intuitia imi spune ca va fi verde. 🙂

  2. @Odille- deci şi tu vrei să mă împiedic şi să fac buba şi mai mare la cap…
    Dacă i-aş desena o guriţă şi nişte ochişori s-ar da la mine pentru că eu sunt, cum spuneai, “aşa un drăguţ”.
    Păi, poza expusă este de mâine…

  3. Odille says:

    @ODLM, ma alatur dorintelor tale si-ti doresc ca si peste 40 de ani sa o vopsesti tot verde. 🙂

  4. Nami says:

    Eu bag seama ca acum o pierzi in culorile caldaramului. 🙂
    Ca pasionat de fotografie, pot spune ca ai facut si o diagonala buna in pozica ta cu roaba cea de toate zilele, de acum vesnic maronie.
    Prea indulgent sa le spui nebunilor de pe motociclete bikeri. Nu crezi?
    Milka? Nu mai e ce-a fost odat’ nici ea. 🙁 Asa ca, daca tot vrei sa te ierte sotia, poate ca ar trebui sa ne “rebranduim” cu alt ambalaj.
    Nami´s last blog post ..Citind pe urmele mamei mele

  5. @Odille- nu ştiu cum o vezi tu altă culoare decât verde. Este cel mai pur verde Toblerone.

  6. @Nami- aveam diafragma cam mare iar diagonala este dată de mânere, aşa că mi-a ieşit o poză cu o roabă verde.
    În afurisenia mea de cântec Milka este mai muzical decât Toblerone, deşi gustul roabei este de Mernaj.
    N-am cum le spune altfel decât “bikeri” pentru că “cretini” este prea comun.

  7. CristinaC says:

    Well, e miercuri si in mijlocul saptamani si as avea niste nelamuriri.
    1.Pisi are voie sa creasca gaini in mijlocul orasului?
    2. Pretul afisat mai sus este pentru un ou sau pentru o duzina ?
    3. Cum a ajuns studenta de la Bruxeles la Pisi? I-ai sugerat tu o gazda buna?
    4. Pisi.. e mascata? Daca chiar ar fi o “pisi” originala nu s-ar alege cu vanatai de la dopul sampaniei ci cu vanatai de la pupaceli ( tip ventuza) multiple. Asta in cazul in care acele pupaceli nu sunt consumate intai pe studenta.

    Tu vezi roaba verde… altele o vad maro/cicolatiu pentru ca la barbati discromatia este un fenomen des intalnit si este sora mai mica a daltonismului care este un defect ereditar manifestat la barbati si numai la barbati, transmis genetic pe line feminina.
    Probabilitatea ca musafirii sa vada roaba este nula… pentru ca sunt absolut convinsa ca nu lasi tu roaba in drum dupa ce ce toate calculele de probabilitatea legate de sosirea lor sunt aproximativ egale cu zero si nu tind spre infint.
    Sfat: Vopseste roaba verde, umple-o cu ciocolata neimpachetata ca sa predomine culoarea dorita si umbla cu ea prin curte. Aceasta actiune va rezulta in atragerea multor… oua, caci Pisi se va simtii atrasa la roba si va plati in oua…

  8. @CristinaC- astăzi fiind tot miercuri, îţi răspund pe puncte:
    1. Pisi nu creşte găini în mijlocul oraşului ci în curtea sa, care se află lângă curtea mea, care este în păpuşoi.
    2. Preţul afişat mai sus este per bucată. Pentru două bucăţi, se dublează, înmulţindu-se.
    3. Studenta de la Bruxelles are garsoniera ei în Bucureşti. A trecut pe la Pisi cunoscând-o la bibliotecă şi din vorbă în vorbă a aflat că eu sunt vecin şi a găsit pretextul ideal. Eu fiind cel ideal…
    4. Eu nu pup la Pisi. Bărba-su este cel care o altoieşte. Studenta trebuie să aibă răbdare, că vin eu…
    Şi eu am o discromaţie ereditară. Văd viaţa în roz chiloţiu.
    Odille mi-a spus să vopsesc roaba în verde peste 40 de ani. Mai vorbim până atunci. Nu închide!

  9. CristinaC says:

    Sa o luam incers acuma…
    Nu inchid… niciodata sau inchid pe un laptop si ma duc la altul ( a se integele alt PC/laptop…ca Mac nu am)
    Nici prin cap nu mi-ar fi trecut ca tu pupai la Pisi… schimbul de iarba/oau fiind un schimb normal… ( oare?)
    La Ce biblioteaca umbla Pisi?
    Ce studiaza Pisi ?(poate cum sa sporeasca productia de oua)
    Din care in care vorba rezulta implicit unde, cand si cum esti tu vecinul ideal? Garsoniera studentei e pe langa aceea curte frumos pavata de pe langa frumos vopsita?
    Pretul oului in curtea vecina, pisiceasco-studenteasca este ceva mai mare decat pe aici pe la mine dar sunt convinsa ca oule de acolo au un farmec mioritic.

    Curtea ta nu poate fi in papusoi, deci nici curtea lui pisi nu este in papusioi ci in tr-un oras… la mijoc sau la margine dar e zona urbana si pe la noi nu e voie sa stresezi animalele domesticeobligandu-le sa creasca la oras… de aceea intrebam… noi avem ratoni, sconcs, iepurasi salbatici si prea multe veverite…

  10. CristinaC says:

    Particularitatea discromatiei tale chiar mi se pare intereseanta si cred ca ar trebui facuta o propunere de cercetare cu fonduri europene, ca sa stabilim o data pentru totdeauna diferitele nuante de roz care ne influneteaza starea in diferitele momente importante ale vietii.

    Nu crezi ca roz-bombon e mai fain decat cel chilotiu?

  11. Paula says:

    LOL. Data viitoare incearca sa arunci alunelele una cate una. Mai putina sare 😀
    Paula´s last blog post ..Cum sa eviti efectele adverse ale epilarii cu laser

  12. Oachi says:

    Curat-verde, coane Fanica !

    Sa inteleg ca a ajuns totusi unchiul cu metrul de Toblerone din Canada si aveai backup la dulce, de ti-ai asumat riscul de a nu mai primi fondante cateva ore ?!?
    Daca nu ma insel, asta-i primul compromis dintr-o relatie de care aflam de la tine 🙂 , oare ce mai urmeaza ?
    Iar daca Ilinca n-a observat la curbe ce culoare are, aici sigur n-o sa vada, nooo !
    Oachi´s last blog post ..INCA UN VIS DE NOAPTE

  13. @CristinaC- dacă n-o iei încet mă fâstâcesc şi scap uaualele.
    Nu pup eu la Pisi… Este prea cultă, umblă pe la bibliotecă cu Emil Cioran subraţ şi cine-i ajunge la nas? Sunt vecinul ideal. Aşa-mi spun toate vecinele tinere. Ouăle normale sunt 0,40 lei bucata. Numai cele ecologice sunt cca 1 leu.
    Noi nu stresăm animalele domestice obligându-le să trăiască la oraş. Ele pe noi, da!

  14. @Paula- mai am două aluniţe pe gât, fără sare. Le pot epila cu lasere şi stroboscoape?

  15. @Oachi- verde, stop!
    Câteva ore fără fondante mai rezist, dar nu mai mult, că se usucă pupătoarea!
    Da, primul compromis într-o relaţie este să-ţi vopseşti roaba în verde-ciocolatiu.
    Când se uită Ilinca aici, pun repede roaba verde…

  16. calina says:

    :)Cam tarziu, de mult timp asteptam postul asta 🙂 .
    Deci, ce culoare e pana la urma?
    Fiind joi am si eu cateva puncte, dar le las pe mai tarziu.
    Cristina, mi-ai salvat seara cu “Just like Heaven “, merci :).

  17. Călina- nu pricep de ce de mult aşteptai postul ăsta. Culoarea, după cum spuneam, este un verde-ciocolatiu.
    Aşa de dimineaţă şi de joi ai câteva puncte? Forte?

  18. windy says:

    🙂

    o fuga pe aici, va salut!

  19. calina says:

    Nici eu nu pricep, dar uite ca-l asteptam :), la fel cum astept sa ma lamureasca cineva unde gasesc cuie de cort 😛 .
    Suficient de forte pt a ma diagnostica …?

  20. Dana says:

    Buna ziua, ODLM

    e prima oara cind comentez…am citit o parte din articole …excelente…
    comentarile, la fel…imi vin
    greu in fire de borangic, dupa atita ris…
    astept cu nerabdare postari pe ana are mere…sau iphone (s)….multumesc pentru portiile de ris..si pentru trufandalele gramaticale…ma intorc la “galere”..

    o zi faina!

  21. Dana says:

    imi vin greu in fire…offf…imi joaca feste tastatura asta “ostrogoata”

  22. @Dana- curaj, că nu te tai de la comentarii! Acum, că mi-ai atras atenţia, râd şi eu…
    Spor la vâslit, dar mai spor la odihnă îţi doresc.

  23. psipsina says:

    pfaaa… roabă verde? o să sară vaca în ea, omule! şi uite aşa o să intrăm în ioropa cu vaca-n roabă şi cu roaba-n groapă.
    da, am fost în urbea-ţi (oare de câte ori, luna asta?) şi confirm: când ţi-e lumea mai dragă se aude pe asfalt câte un mig de sare ferrariul cel roş de la gura domnişoarelor, chit că e rezistent la transfer, cum s-ar spune. chiar şi mie îmi sări ochelaru de spaimă că au venit americanii şi eu nu ştiu. (nu, nu veniseră, erau la constanţa, priveau cazinoul prăbuşindu-se).
    o, tempora! vreau o vacanţă. mai ai alune? 🙂
    psipsina´s last blog post ..provocare cu coadă

  24. @Psipsina- Se combină roaba verde cu vaca cu pete şi iese un pui de roabă maro.
    Regretul meu este că stâlpii în Bucureşti nu sunt destul de deşi pentru bikeri cu motoare MIG. Când vin americanii ţie-ţi sar ochelarii? De bucurie?
    O, tempora, mai am alune, da’ nu mai am sare. Mi-a sărit în ochi ca sarea-n bucăţi.

  25. Dana says:

    curaj am prins…desi ma “festinesc lent”…venind din zona mioritica asezata si stramutata intr-o zona cu iz de oite…
    nu, nu ma dau la comentarii….pentru ca..
    proiectia dorintelor…stop..aici am nevoie de lotusull…

    pisi- ea insasi- o fi sublima sau conserva?
    cu Cioran sub brat cum s-o fi simtind?
    ca in biblioteca da bine :):):)

  26. CristinaC says:

    Calina, cu placere. Da e un film care iti poate salva o seara!
    Dana… te te inteleg… eu nu imi mai revin de mult; am dependenta la Ana cea cu fire de matase. Bine ai venit!

    Omule… o disertatie pe nunate de roz? Sau e vara si e mai bine afara pe terasa?

  27. psipsina says:

    odlm, spusei deja: de spaimă. first nation nu-s chiar aşa grozavi cum zice lumea. 😉
    aduc eu sarea… peste doo săptămâni.
    psipsina´s last blog post ..provocare cu coadă

  28. Dana says:

    CritinaC…bine te-am gasit!!!!!!!

  29. zaza says:

    de obicei cei care umbla mult cu cortul au (si) cuie de rezerva. aviz celor care cauta si nu stiu unde 🙁

  30. @Călina- sunt băgat în ceaţă şi întinzând mâinile dau de tine aşteptând postarea mea şi nu ştii de ce, plus că mă şi împiedic de cuie de cort pentru a te diagnostica.

  31. @Dana- acum eşti acasă şi dormi, dar mâine o să-mi faci un semn din zona cu iz de oiţe. Lotusull salvează pe mulţi şi pe multe de la mare strâmtoare.
    Pisi a fost o sublimă şi acum se conservă cu Cioran supraţ. În bibliotecă poate dă bine pentru bărba-su pentru că se poate apăra trosnindu-i în cap un vol. 4 din “Opere Complete” de Lenin.

  32. @CristinaC- Mulţi bărbaţi se străduiesc să ajungă la un roz chiloţiu şi mai primesc şi-un roz pal(me). Eu sunt pe terasă cu-n gin&tonic on the rocks şi am privit apusul care era portocaliu şi acum luna care-i galbenă. Nu mai ştiu nimic de roz. Poate mâine…

  33. @Psipsina- să nu aduci sarea că am lăcrimat destul! Vino numa’ tu!

  34. @Zaza- bine ai venit! Călina a epuizat şi cuiele de rezervă. Este într-o delicată situaţie. Îi va zbura vântul cortul şi o s-o vedem în cămeşuţă de noapte. Nu te încrunta la ea!

  35. Oachi says:

    La prafaiul ( vorba cuiva, oare a cui ? ) de matematici aplicate cu japca mie, as propune o formula mai aproape de realitate :
    PM=C+A+P, nu 2P … e doar un amanunt, dar asa ne plac noua detaliile….
    Si in plus, eu n-am vazut camin de nefamilisti cu 10 etaje …ce, e hotel ? Cer sa se consemneze, ca daca apare s-un film si nu e veridic ?!? Ca restul toate sunt : gainile, uaualele, Migurile cu 2 fire- n barba, Pisi , samd, samd ….
    Oachi´s last blog post ..INTRE PICK ME si I PICK YOU !

  36. @Oachi- “a rămâne în picioare” presupune două picioare, deci formula corectă este 2P, chiar dacă cuiul are numai un picior. Iar expresia “rămâne în picior” este neverosimilă, chiar şi în engleză, care sună şi mai urât…
    Oachi, le cauţi cu lupa, dar există o explicaţie: cearceafurile le ia de la un cămin de nefamilişti confort III şi le leagă de patul de fier de la et. 10 al cameristei de la “Intercontinental”. Camerista, în scenariu, este complice. Cearceafurile sint muiate în prealabil. În clor. La cămin…

  37. CristinaC says:

    Omule e OK. Prefer si eu portocaliu de apus si galben selenic… chair si G&T on the rocks. Nopate buna!

  38. Nopata biene Cristina!

  39. Dana says:

    te salut din Viena..
    iz de oite scris ca sa nu repet din nou cunvintul mioritic.

    esti tare ocosh…cred ca prietenii tai se simt tare bine cu tine.

    o zi insorita!:)

  40. Mulţumesc Dana. Am a-ţi ura spor la treabă şi să înceapă weekendul foarte repede, azi fiind zi scurtă la galere.

  41. lotusull says:

    ODLM, am a-ti face o marturisire. Eu ma pricep la crescut copilasi. Ai altora. Ieri, intrand intr-una din camere, una din fetite, a sarit din patut si a intins mainile inspre mine. Era toata un zambet si mi-a zis : ” daga” ( draga ). Asa-i ca stii ca m-am topit ca inghetata ? 🙂
    Acuma despre salvat, nu stiu ce sa zic. E drept, ca si pe mine m-a tras cineva la mal, asta dupa ce primisem o vasla dupa cap. Daca la randu-mi pot sa intorc gestul, e de la sine inteles ca o fac. Atat doar ca nu poti salva decat pe cel ce se vrea salvat.
    🙂

    Dana draga, sa stii ca toti, mai mult sau mai putin, proiectam dorinte 🙂
    Incerc si nu-i intotdeauna usor, sa ajung la celalalt, la scrisul lui, la fotografia sau muzica lui, infranandu-mi proiectiile. Dar e greu asta. Si atunci, de cele mai multe ori, in ceea ce vad, iese un amestec din mine cu ce am vazut la celalalt.
    🙂
    lotusull´s last blog post ..Iubita necuvintelor

  42. @Lotusull- îţi înţeleg emoţia după o “dagă” spusă inocent. Şi eu m-aş topi.
    “E drept, ca si pe mine m-a tras cineva la mal, asta dupa ce primisem o vasla dupa cap. Daca la randu-mi pot sa intorc gestul, e de la sine inteles ca o fac.”
    Da’ de ce să-i dai şi tu o vâslă în cap prin întoarcerea gestului? Mai bine-i dai tu prima…

  43. Odille says:

    Lotusull, cred ca visle am primit cea mai mare parte dintre noi.
    Eu am primit o asa lovitura si ametita m-am aruncat in prima barca. Barca, bineinteles ca aluat apa si a trebuit sa ma salvez rapid.
    Stii care, insa, este culmea vislei?
    Sa vrei, de-a lungul anilor, sa o transformi in minte, intr-o atingere de pana.
    Pina la urma iti dai seama ca tot visla a fost.

  44. psipsina says:

    odlm, dacă viu fără de sare o să zici: pfaaaa, cam nesărată pisica asta. 😆
    psipsina´s last blog post ..provocare cu coadă

  45. @Odille- şi Bulişor a primit o vâslă când i-a strivit taică-su o albină de pe nas. Asta presupune să fii nevinovata cu năsucul dulce. Şi tu, bănuiesc că le ai pe amândouă.
    Nu-i mai bine de mine că am roabă cu vâsle şi merg pe orice teren?! Dacă aş avea pana mea, nu pot vâsli cu ea…

  46. @Psipsina- eu nu le pun sare pe coadă pisicilor.

  47. Dana says:

    odlm…eu am a-ti ura vreme buna…poate in tara e mai frumos..acolo la Bucuresti la voi..
    vienezii astia nu-s in stare sa “organizeze” vreme faina…Curat ostrogot!!

    Lotusull…multumesc mult..ca mi-ai raspuns.

  48. lotusull says:

    ODLM, ma refeream la gestul trasului la mal, nu la cel al vaslei in cap 🙂 🙂
    Acuma serios, nu dau cu vasla in cap inapoi. Nu mai are rost. Am inteles mesajul si nu raman in nici o barca unde sunt de prisos. Si nici nu ma intorc inapoi, asta ptr ca propietarul barcii s-a razgandit. Exista un timp pentru orice, deci cum timpul meu si al lui a trecut, sa fie sanatos si eu la fel.
    Odille draga, eu pana acuma n-am cunoscut pe nimeni care sa nu fi primit vreo vasla in cap. Cred ca totul depinde de ce faci. Ramai in loc, traznit de greutatea loviturii sau mergi inainte, asa putintel ametit de cap. Nu stiu ce sa-ti zic despre saritul in alta barca. Ma tem sa nu ajung ca in vorba aceea : ” a scapat de intunecatu’ si a dat de taica-su “. Asa ca momentan stau la mal 🙂
    Dana, tu esti un copil bun. Cum sa nu raspunzi inocentei ? 🙂
    lotusull´s last blog post ..Iubita necuvintelor

  49. Odille says:

    Lotusull, ai foarte mare dreptate cu saritul imediat in alta barca. Exista o intreaga filozofie si terminologie aici, despre acest fenomen (La acea vreme nu aveam idee de aceasta teorie). Esti extraordinar de vulnerabil si poti intra intr-o noua relatie numai pt a o inlocui pe cea pt care suferi. Aceasta noua relatie poate sa-ti fie total nepotrivita.

    Un ajutor primit in aceasta perioada este minunat, insa am vazut si ajutor oferit in mod interesat, tocmai cind esti foarte slab, si dupa aceea platesti intreaga viata.

  50. Oachi says:

    Odlm, m-am topit dupa filmuletul ala ! Pisicile in general sunt incredibile si minunate 🙂 ! Le ador ! Multumesc.
    Oachi´s last blog post ..INTRE PICK ME si I PICK YOU !

  51. Dana says:

    Lotusull…zimbet??? este asta zimbetul inocentei cu care-mi raspunzi…sau e un zimbet ingaduitor…hahahahahahahahaha…
    io cred ca facatorii de emoticoane n-au ajuns asa departe…………………..
    mi-s o tzira inocenta…usheur..
    eu una rid cu tine…sincer..ca un om mare si bun ce sunt….m-am umflat brusc in pene…ups:)
    sunt si usurel modesta:)..imi dau seama ca-s gabiala (al doilea prenume este gabi) geniala e sorella (prenumele ei fiind geni)

    ve urez tuturor…un weekend dragutz, caldutz si verde…
    nu prea verde..pe linga verde si totusi verde

  52. CristinaC says:

    Si eu va urez un weekend fain cu tot ce vreti voi… roabe, vasle, pisici, dar mai ales cu soare. Si daca e prea mult trimiteti va rog si pe la noi…

  53. lotusull says:

    Odille, pai aproape am facut-o si pe asta, noroc ca am sarit pe langa barca 🙂
    Numai cand imi amintesc, imi vine sa zic : iac ! Un om, alt om, mincinos si prefacut. ce cica vroia sa ma ajute neconditionat, doar un pic contra cost, intelegi tu …
    Na, ce sa zic, tot mai bine e pe malul meu 🙂

    Dana, eu bag mana in foc, fara teama ca mi-as praji-o, ca tu, da – chiar esti otara inocenta, acolo in sufletel 🙂
    lotusull´s last blog post ..Iubita necuvintelor

  54. Dana says:

    Drag de lotus…da, sunt o tzira inocenta…nu pot fara ea…mi-ajuta mult….imi coloreaza “ochelarii” in culoarea mea preferata: albastru.

  55. Dana says:

    imi place albastru…nu rozul impus…nici rozul cliseu

  56. zaza says:

    omule, multumesc de primire si scuzele de rigoare ca am intrat fara sa dau binete, desi cred ca mai am 7 ani de acasa.
    de camesuta calinei mi-e teama.daca bate vantul si-i zboara cortul poate zboara si camesuta. am zis. 🙁

  57. Odille says:

    Noi o sarbatorim pe Oachi, pe acest blog, in fiecare zi, insa astazi este o zi cu totul speciala, este Ziua lui Oachi!

    Oachi, sa fii fericita si toate visele frumoase sa ti se indeplineasca. 🙂

    Am aflat de pe blogul tau cit de mult ti-a placut vacanta in Spania, asa ca iti trimit urari in Limba Spaniola.

    (Oachi, sper ca tot ce scrie in acest clip este frumos si bun, eu necunoscind Spaniola, am luat un risc cam mare.)

    CUMPLEAÑOS FELIZ

    http://www.youtube.com/watch?v=UBVPE85XJVo&feature=related

    LA MULTI ANI!
    Cu drag,

    Odille

  58. @Oachi- La Mulţi Ani! Cuvinte mai multe sunt de prisos. Te aştept cu drag pe aici. Te vom sărbători în fiecare zi.

  59. Oachi says:

    Dragii mei dragi !
    Cuvintele voastre frumoase mi-au bucurat sufletul !
    Va multumesc cu toata dragostea !
    Odille, din spaniola invatata in vacanta, am inteles exact ce-ai inteles si tu 🙂 , asa ca fii pe pace, zice de bine 🙂 ! Esti o dulce, ca de obicei!
    Odlm, vin cu drag intotdeauna, stii asta ! Intotdeauna abia astept…

    Week-end minunat va doresc!
    Oachi´s last blog post ..INTRE PICK ME si I PICK YOU !

  60. @Zaza- ei, daca-ai dat bineţe, acum îţi echivalăm cei 7 ani de acasă şi îţi poţi face intrarea ca Junior Commentor.

  61. @Lotusull- dacă te-ai lecuit de dat o smetie cu vâsla şi ai sărit şi pe lângă barcă, înotând la mal printre nuferi, înseamnă că ai primit botezul şi de acum ai experienţă în a alege barca pe valuri. Nu mai sta pe mal ca o troiţă! Fă-i un semn cu năframa barcagiului care ţi se pare mai aprig la minte şi mai chipeş la înfăţişare. Ăştia nu rezistă la semne femeieşti, dar când s-o apropia de mal, trosneşte-i o vâslă amicală ca să ştie cine-i stăpânul! Şi p’ormă, trai nineacă…

  62. CristinaC says:

    La Multi Ani Oachi!

  63. lotusull says:

    Oachi, La Multi Ani 🙂
    ….

    ODLM, daca ai stii cat imi place cum ai scris 🙂
    Da’ as putea sa nu-i dau barcagiului aprig la minte si bogat la suflet, o vasla ? Parca suna mai bine, sa ii dau mana mea 🙂
    Si impreuna sa urcam in barca lui si sa vaslim impreuna inspre undeva 🙂

    Zi buna tuturor 🙂
    lotusull´s last blog post ..Iubita necuvintelor

  64. Odille says:

    Buna Dimineata si un weekend frumos, vaporos, incintator! 🙂

    Ce activitate a fost aici ieri! Parca a fost Lumea Spiridusilor, toti aparind de prin pocale de flori, purtati de briza, calatorind cu fluturasii.

    Cred ca vremea splendida pe care o aveti va indeamna sa iesiti la joaca. 🙂

    Noi am avut ieri o zi cit se poate de uritzica, rece, ploaie si vint. Si ziua de astazi parca i-ar fi sora geamana. Abia acum pot sa vad casele din jur, prin perdeaua de ceata.

    Ieri am intrat intr-un birou si gazda a fugit la geam si a ridicat jumatatea de transperant, sperind ca a aparut soarele si nedorind sa piarda acele citeva clipe de lumina. Dar, nu! Nu pierduse nimic! 🙂

  65. Odille says:

    Lotusull, cred ca pt a ne urca intr-o noua barca ar trebui sa avem un pasaport. Pasaportul se va obtine numai daca raspundem corect la citeva intrebari:

    -Suntem indragostiti tare de tot de barcagiu? Raspunsul trebuie sa fie afirmativ si fara ezitari. 🙂

    – Nu sarim in barca numai pt ca suntem amariti, pt ca vrem numai sa ne sprijinim pe cineva, pt ca incercam sa ne imaginam ca barcagiul seamana perfect cu persoana iubita, pt ca ni se pare ca barcagiul este opusul persoanei iubite si acest lucru ne da un sentiment de siguranta ca nu vom mai suferi, pt ca suntem debusolati, dezorientati, pt ca ni se pare ca viata nu mai are niciun sens si atunci barca pare un loc cu liniste.

    – Daca lasam si pe draga de ea Ratiunea sa intre in scena si sa vorbeasca cu prietena ei Intuitia si amindoua sa decida ca “barcagiul” va fi un partener de nadeje si pe ape line si in bataia vintului.

    Daca aceste conditii sunt indeplinite, cu siguranta ca plimbarea cu barca va fi delicioasa si ar putea oferi o excursie care sa dureze o viata. 🙂

    Eu asa iti doresc si doresc tuturor, o excursie sublima si pe viata.

  66. @Odille, parcă ai avea emisiunea ” Voi întrebaţi, Odille vă sfătuieşte”. Ce-ai mai studiat tu ansamblul barcă-barcagiu-văslă!
    Sfaturi bune de urmat, dar aici, numai inima dictează. Glasul ei e neînfrânt.

  67. lotusull says:

    Odille, esti tare draguta, iar tot ce ai spus tu imi pare pertinent si de bun simt. La mine, secretul e sa-mi ascult intutia ca ea, saraca imi sopteste, da’ cine s-o asculte ?
    Da ODLM, glasul inimii e neinfranat. Si mai ales ochii ei, ca tebuie sa-i caste bine si sa vada pe cine iubeste si cine o iubeste cu adevarat. Ca una e sa-ti iamginezi ca esti iubit si alta e, sa chiar fii.
    🙂
    lotusull´s last blog post ..Leapșa timpului

  68. Odille says:

    @Lotusull, @ODLM, din pacate vorbesc in cunostinta de cauza. Intr-o perioada cind am simtit ca am nevoie de refugiu, am testat acest aruncat in bratele unei barci dragute, prietenoase, dar inima nu a vrut sa ramina in barca. Am debarcat rapid. 🙂
    Aveti dreptatea, trebuie sa ne ascultam inima, dai si Intutia.

  69. Odille says:

    Valorea Cuvintelor!

    Am fost intr-un mall elegant si cochet si pe toate usile de intrare in mall, scria cu litere usor inclinate:

    HELLO GORGEOUS!

    Voi vizita mai des acest mall! 🙂

    P.S. Cristina C, este vorba despe Bayview Village.

  70. CristinaC says:

    hello all you gorgeos people!

    Ma duc si eu cu prima ocazie in mallul acela!

  71. Odille says:

    Hello Cristina C! 🙂

    Cind am citit acele cuvinte de bun venit, imediat am zimbit si mi-am dat seama cit de placut este sa primesti un cuvint bun, chiar si scris pe o usa. 🙂

  72. Odille says:

    Scuze!
    Hello Gorgeous! 🙂

  73. Am fost la meci: Barcelona- Manchester, dar voi văd că dormiţi aşa că somn uşor!

  74. Odille says:

    Buna Dimineata Dragilor!

    @ODLM, superb meci! Englezii, cu toata violenta lor, nu au putut invinge o echipa asa de buna.

    Va rog frumos sa ne trimiteti si noua un pic de soare si caldura.

    La noi totul este cenusiu si iar ploua. In afara de faptul ca nicio rochita nu se asorteaza cu culorile de afara, am probleme si cu mentinearea cotei optimismului. 🙂

    O Duminica frumoasa!

  75. Atâta timp cât este ziulică, soare, frumos, eu profit pentru a mai face o trebuşoară prin grădină. Vă doresc o duminică frumoasă. Am venit cât să beau apă.

  76. Oachi says:

    Dragele mele Cristina si Lotus, multumesc de urari 🙂 !

    Odille, daca tot ploua, mai bine te uiti la un film. Clasic. Cu popcorn in brate.
    Ai grija la popcorn totusi ….
    http://www.youtube.com/watch?v=AvDvTnTGjgQ
    Oachi´s last blog post ..INTRE PICK ME si I PICK YOU !

  77. Odille says:

    Oachi, tu esti asa o draguta, numai ca eu nu pot sa deschid acest clip. Orium, ideea de Muppets m-a inviorat un pic.

    Miine va fi “Memorial Day” in America si ca urmare, inca de ieri avem la TV o sumedenie de filme despre al doilea razboi.

    Eu nu ma uita, numai aud tunuri si pusti.

    Imi este mult mai usor sa citesc despre razboaie, decit sa vad imagini ingrozitoare.

    @ODLM, eu ma pling aici de ploaie si cer cenusiu si tu vii ca o vrabiuta vesela si-mi spui ce caldura aveti voi? Unde este acel pic de compasiune? 🙂

    O zi frumoasa si cu spor!

  78. CristinaC says:

    Omule… la noi acasa a fost doliu… baietii mei fiind fani Man United….

  79. @CristinaC- Nimeni la ora actuală nu se poate pune cu Barcelona aşa că-i sfătuiesc să treacă pe FC Barca.

  80. @Odille- după atâta muncă şi soare, marţi se aşteaptă şi la noi o ploaie. Tocmai bine că-mi udă din belşug gazonul proaspăt tuns.
    Măcar vreme frumoasă să avem şi noi…

  81. @Oachi- eu pot deschide Muppet Popcorn. Ca de obicei, este superb!

  82. Odille says:

    Cristina C, imi imaginez cum au simtit baietii tai.

    Imi amintesc de un meci in care au jucat echipa Romaniei si echipa Norvegiei. S-ar putea sa fi fost Campionatele Mondiale.

    Norvegienii erau asa de mari fata de jucatorii nostri, incit parca erau singuri pe teren. Mi se parea ca un jucator romin nu era nici cit un picior al unui norvegian. Norvegienii erau ca niste barzoi mari si erau si foarte agresivi si duri. In 5 pasi parca acopereau tot terenul. 🙂 Sau asa mi se parea mie de suparare.
    Nu am nimic cu oameni inalti, si eu sunt inaltuta, dar atunci mi se parea ca jucau gigantii cu piticii. Mi-as fi dorit sa fi fost norvegienii, piticii.
    Si am suferit in tacere pt ca aveam in vizita un cuplu de canadieni belgieni, el era olandez, si ea era frantzuzoaica. Bineinteles ca el tinea cu norvegienii si nu era pitic. 🙂 Sigur ca rominii au pierdut.

  83. Odille says:

    Oachi, nu stiu cum, dar am reusit sa deschid si eu The Muppet.
    Probabil ca ODLM a lasat portita deschisa. 🙂

    Nostim foc! Acum cred ca stiu de ce nu am eu asa un mare succes in bucatarie, nu am muzica potrivita. 🙂

  84. Odille says:

    Mi-am pregatit colectia de costume de baie cu stelute si calusei de mare. Numai Marti vom avea 30 de grade si vreau sa fiu pregatita. S-ar putea ca Marti sa fie toata vara (Dne fereste!) 🙂

  85. Odille says:

    A sosit vara! Marina, Simf, Simfo, Carmen, nu v-am mai auzit de mult, noi va asteptam la o dulceata cu apa rece. 🙂

  86. @Odille- tu meciuri d’astea ţii minte? Memorează-le pe ălea unde băteam noi pentru că sunt mult mai puţine…
    “…aveam in vizita un cuplu de canadieni belgieni, el era olandez, si ea era frantzuzoaica” şi atunci eu ce sunt? Sunt derutat cum dintr-un olandez şi-o franţuzoaică a ieşit un cuplu canadian belgian. Unde stăteau ascunşi ăştia?

  87. Odille says:

    ODLM, cei doi erau belgieni, numai ca el era flamand la origine si ea era valon.
    Prin stabilirea in Canada, devenisera belgieni-canadieni.

    Erau foarte draguti amindoi, insa ca temperament, ca apa si uleiul. Ea era ca focul si el cred ca a obosit sa stinga vilvataile. Dupa vreo 2o de ani de casatorie au divortat, desi se cunoasteau de cind erau copii.
    Mi-a parut rau.

  88. arcadia says:

    Ziua bună, boierule!
    Iaca, venii să-mi parchez bolidul aşa cum mi-aţi lăsat înştiinţare, dar văz că e aglomeraţie mare la domnia voastă-n parcare. Cu greu am găsit patru locuri alăturate să campez, că eu nu le am cu mersul în “manşalier”, tre’ să parchez dintr-o singură virare, largă.

    În fine, dădui o tură de recunoaştere, îmi plăcu al dreaq de tare ce vinzi matale aicişea, deci intenţionez să staţionez pe termen nelimitat,drept pentru care vreau să-mi concesionaţi pe 99 de ani locul de parcare, plus şpaclul, plus apa cu bulbuci, plus pormumbelul voiajor cu care să mai trimit din când în când veşti, la mine pe blog.
    Să-mi fie şederea plăcută, amin!
    arcadia´s last blog post ..Sfânta vineri Re-reloaded

  89. @Arcadia- bun popasul ales! Am apă rece de fântână şi o dulceaţă de vorbă om găsi noi. O zi cu soare. Măcar azi, că mâine plouă.

  90. Odille says:

    Buna Dimineata Dragilor!

    Acum, dimineata, nu pot sa zabovesc, dar va voi vedea mai tirziu.

    Va voi lasa sa petreceti citeva clipe cu Kermit The Frog si Cookie Monster. Poate ghiciti si voi ce este in cutia cu surprize si primiti un cookie. 🙂

    O saptamina frumoasa!

    Sesame Street: Kermit And Cookie Monster And The Mystery Box

    http://www.youtube.com/watch?v=shbgRyColvE

  91. A început să plouă ca la uşa cortului şi o să mă ţină aşa în casă vreo 4 zile.

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: