search
top


Istorisirea nepotului lui Mahatma Ghandi

Aveţi aici o lecţie de viaţă, sub formă de text tradus. Scroll down pe text.

Dacă-l vreţi sub formă de PPT sau PDF trebuie să-l downloadaţi de la acelaşi link de mai sus.

13 Responsesto “Istorisirea nepotului lui Mahatma Ghandi”

 1. gabriela kacet says:

  Superba lectie !

 2. @Gabriela- cam mult a durat până să comentezi. Chiar ieri mă gândeam la tine

 3. oachi says:

  Surprinzatoare lectie, intr-adevar ! Parca mi-ar fi placut sa stiu insa si ce a gandit tatal in tot acel timp, la ce concluzii o fi ajuns …

 4. @Oachi- tatăl s-a gândit la ale lui tot drumul. Lecţia era pentru fiul lui şi l-a lăsat din prima clipă s-o aprofundeze timp de 5 ore.
  Regret că textul este tradus foarte stângaci, de parcă a ţinut dicţionarul invers, cum spun eu anomaliilor lingvistice.

 5. Odille says:

  Asa mi-a parut de rau ca nu am putut sa deschid articolul cu laptop-ul mic pe care-l am cu mine, oricit de dulcele cuvinte am folosit ca sa-l conving. Insa google m-a salvat. 🙂

  @ODLM, iti voi da un exemplu despre cum am aplicat si eu metoda aceasta cu fetita mea. Ea nu vroia sa poarte caciulita in recreatii si in Canada sunt temperaturi, iarna, si de – 35.

  Intr-o zi mi-am luat liber de la serviciu, o ora la prinz, am luat un taxi si in recreatie am fost la scoala. Am vrut sa vad daca poarta caciulita. Nu purta, desi imi promisese. M-a vazut numai, nu am spus nimic, m-am suit in taxi si am plecat la birou.
  Peste citeva zile fetita mea mi-a telefonat la serviciu si m-a rugat sa-i cumpar un folder special pt ca avea de predat un proiect, a doua zi dimineata.
  M-am gindit ca atunci era momentul sa-i dovedesc cum este cind nu-ti tii cuvintul.
  I-am promis ca-i cumpar, in pauza de prinz.
  Am dat o mare lupta cu mine daca sa-i cumpar, sau nu. Daca nu-i cumparam si ea nu preda proiectul la timp, i se scadea nota. Mi se parea si oribil sa promit si sa nu ma tin de cuvint.

  Nu l-am cumparat! Fetita mea stia ca nu se intimplase vreodata ca eu sa nu-mi tin cuvintul, asa ca pina seara nu m-a intrebat de folder.
  Cind m-a intrebat, magazimele erau deja inchise. I-am raspuns ca nu l-am cumparat si nu mi-am pastrat cuvintul pt a vedea si eu cum este cind altii faca acest lucru.
  Nu va pot spune cit de uimita a fost, tot spera ca nu este adevarat.
  De atunci nu am mai avut nicio problema cu pastrarea cuvintului. 🙂

 6. @Odille- unul din gemenii mei, Mihnea, avea cam doi ani. Când s-a făcut ora de culcare, i-am smuls de la DVD player, după care s-a auzit doar zgomotul unei îmbrăţişări( Şerban) şi zgomotul plânsului cu sughiţuri al lui Mihnea. În toiul nopţii, ne trezeşte o uşă a dormitorului nostru dată de perete şi apare Mihnea cu un pampers în mână, ni-l aruncă pe jos, după care dispare lipa-lipa, în poponeaţa goală.
  Era felul lui de a ne mulţumi că l-am rupt de la desene animate şi de a-şi ţine promisiunea făcută lui însuşi că “găsesc eu ceva pentru voi în noaptea asta!”.

 7. Odille says:

  @ODLM, citind mult pt a incerca sa descopar psihologia copiilor, cred ca inca aveti imbratisari de la Serban si “pampers” de la Mihnea, dar sub forme mult mai subtile. Foarte nostime povestea si imaginea. 🙂

 8. CristinaC says:

  Cred ca ii place Mihnea… a fost la cresa la care ai fost tu?

 9. @CristinaC- bine-ai venit la muncă! Cui îi place Mihnea?

 10. CristinaC says:

  Am vrut sa spun imi place… adica mie. Vezi ce face prima zi de munca dupa doua luni si jumatate de stat acasa…

 11. Odille says:

  Buna Dimineata Dragilor!

  Cristina C, iti doresc sa te simti bine si inceperea programului de lucru sa-ti fie usoara.
  🙂

 12. Odille says:

  @ODLM, felul cum si-a exprimat Mihnea dezaprobarea fata de voi a fost asa de categoric si nostim, incit aseara am adormit gindindu-ma la el, dar si la surpriza si amuzamentul vostru. 🙂

 13. carmen says:

  faina si de folos…

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: