search
top


T-RIO

Acest cântec mi-a marcat bebeluşenia. Eram în copaie şi când vedeam tripletele cântând şi dansând îmi trecea şi de somn şi de suzetă. O remarcasem pe aia blondă care se mişca atât de graţios că m-am agitat, mi s-a răsturnat copaia şi am căzut în freză. De atunci, am rămas cu un defect: ador graţia, ador sublimele, ador feminitatea.
Voi florilor, aţi fost cândva femei, voi ciulinilor, aţi fost cândva bărbaţi. Ce frumos ne-a rânduit Creatorul: o floare, un ciulin, o floare, un ciulin…

34 Responsesto “T-RIO”

 1. Odille says:

  @ODLM, clipul este superb si nu as fi inteles daca nu te-ai fi rastutnat cu copaia! 🙂

  Comentariul tau a fost scris cu o dulce si minunata inspiratie. 🙂

 2. CristinaC says:

  Norocul nostru ca te-a “defectat” tripletul acela!

  Cred ca acum toate copailele sunt “tested for safety” si de aceea nu mai exista”defecti” ca tine!

 3. Acesta este videoclipul oficial. Aici, eliberate de microfon, au ambele mâini disponibile pentru a le mişca cu atâta graţie încât aia din mijloc şi cele din lateral m-au mişcat de s-a zgâlţâit copăiţa. Institutoarea a auzit un buf, a venit într-un suflet, dar când a văzut ce rula şi-a dat seama că ambele emisfere îmi vor fi ocupate pe vecie cu imagini fotomodelice. A aruncat o fugară privire la pampers şi m-a lăsat în zbănţuiala mea, cu călcăiaşele dum-dum pe parchetul de mahon. Aşa am crescut. Pe lemn exotic şi de aceea vibrez rezonant cu perfecţiunea femeii când trece pe aleea unde-mi plimb sufletul să fure parfum.
  http://www.youtube.com/watch?v=miox86vA4VM&feature=related

 4. calina says:

  Nu-ti vazusem postul cel nou, dar vazusem poza cu…” inainte” si nu prea aveam niciun dubiu :). Buna dimineata :), asa cum nebunii au propria lor lume, asa au si un limbaj propriu :P, dar tu fiind o gazda exceptionala ma gandesc ca tei vei obisnui cu ciudateniile mele 🙂

 5. Odille says:

  @ODLM, absolut superb acest clip!

  “Aşa am crescut. Pe lemn exotic şi de aceea vibrez rezonant cu perfecţiunea femeii când trece pe aleea unde-mi plimb sufletul să fure parfum.”

  Propun sa fie o lege prin care fiecare bebelus-baietel sa vada acest clip pt a invata sa “vibreze rezonant” cu gingasia, dulceata, sensibilitatea, frumusetea perfecta a unei singuri femei. 🙂

 6. CristinaC says:

  Mi-a placut clipul!

 7. @Odille- acum am aflat că proiectul tău de lege a fost admis în Parlamentul Bărbaţilor de pe Glob cu amendamentul care înlătură cuvântul “singuri”. Ştiu că vei protesta, dar noi suntem majoritatea…

 8. Odille says:

  @ODLM,

  Cineva intelept a spus:

  “A real man doesn’t love a million women, he loves one woman in a million ways.”

  🙂

 9. Odille says:

  @ODLM,
  “L-am primit şi eu de la o viitoare mămică.”

  Bietul baietel!

  Foarte ciudat si de neinteles este faptul ca mama o lasa pe fetita sa-l terorizeze pe baietel.
  Ideea este ca cei doi trebuie sa invete devreme in viata sa-si rezolve singuri problemele. Educatie anglo-saxona!

 10. @Odille- toţi băieţeii trebuie terorizaţi de mici. Numai aşa se instalează imunologia la contraziceri în sânul familiei medii. Fetiţa este bine intenţionată şi ştie ce vrea de mică. Băieţelul vrea ceva mai mult timp pentru o bere cu ceilalţi oropsiţi.

 11. @Odille- nici nu sunt atâtea ways to love a women

 12. Odille says:

  @ODLM, de la oricine as fi acceptat asa o afirmatie, dar de la tine nu! 🙂

  In limba engleza, exista o expresie care se aplica perfect acestui subiect.

  When someone spreads himself too thin, atunci nu va avea timp sa descopere toate milioanele de nuante minunate ale unei singure femei.
  Pt cei care nu sunt familiarizati cu expresia: “If you are involved in too many activities, or too many different projects, you are “spreading yourself too thin.”

  Eu cred si sper ca sunt “atitea ways to love one woman”. 🙂

 13. Odille says:

  @ODLM, inima mea s-a dus spre acel baietel si spre ce-l asteapta. 🙂

 14. @Odille- expresia este de sorginte irlandeză şi datează de mii de ani. Originalul sună cam aşa: ” there are billions ways to love a woman”. Eu am citit multe cărţi manuscris irlandeze şi am constatat că percepţia lor era limitată la billions care pentru ei însemna “două milioane” , ori ei nu ştiau că timpul va mai adăuga câteva şi va însemna “miliarde”, ceea ce eu mi-am însuşit de când eram bebeluş. A fost mai greu până am numărat un miliard de beţişoare…

 15. Odille says:

  @ODLM, sosisem pe blogul tau sa-ti spun cit de mult admirasem gradinita unde iti petrecusesi tu anii de bebelusie, cu suzete bleu, rasfatindu-te in copaita si privind clipuri delicioase, si cum cu surprindere, mi-am dat seama ca nu va invatase ceea ce era cel mai important, sa numarati acele miliarde de betisoare….. 🙂

  Si am gasit mesajul tau! 🙂 Ce surpriza! Parca a sosit Iepurasul de ciocolata. 🙂

 16. oneway says:

  Ce faci daca floarea-i trandafir si are si tepi, deci? Frumusetea consta doar in floare, in culoare, miros, maiestria organizarii petalelor sau si in prezenta spinilor? Cred in simbioza nu prin alaturare – floare, ciulin, ci in simbioza prin unire, crestere impreuna pe aceeasi tija, hranire din aceeasi seva, desi rolurile sunt diferite. Uneori ne oprim privirea la culoarea care izbeste ochiul doar pentru ca suntem prea grabiti ca sa observam si spinul care creste o lacrima mai jos.

 17. CristinaC says:

  Odille si pe mine m-a mirat mamica… dar cred ca voia sa faca neaparat acel clip ca sa il arate copiilor cand vor creste.
  Mi-a placut in schimb hotararea fetitei… eu cred ca as fi cedat la prima afirmatie facuta de baiat si as fi plecat din bucatarie (iar in mintea mea as fi facut un plan… probabil nazdravan)
  Asta e… fetele devin din ce in ce mai “agresive”… e alta generatie

  Na uite ca vorbesc ca bunica in miez de noapte….

 18. @Oneway- trandafirul trebuie să aibă şi doi-trei ţepi, la început verzi, destul de inofensivi, ca mai apoi să se lemnifice şi să-i înţepe pe toţi măgarii care vin doar la miros. Culoarea ademeneşte şi ea, dar forma înlănţuie, iar mirosul aşterne pacea. Îi acorzi prea mare importanţă tijei.

 19. Odille says:

  Buna Dimineata Dragilor!

  Cristina C, ai dreptatea ca fetele au devenit tot mai agresive. Fetita m-a impresionat pe mine, asa ca imi imaginez cum a simtit bietul baietel. 🙂
  Insa si sistemul de a face educatie al mamei mi s-a parut de neconceput. Cred ca este extrem de important pt un copil sa se simta protejat de adulti.

  Va doresc o zi frumoasa! 🙂

 20. @CristinaC- fetiţa spune la un moment dat “this is my house and I’ll marry you!”, deci băieţelul este tolerat acolo şi lăsat temporar în grijă de nişte părinţi care aveau nevoie de oleacă de intimitate. Conform logicii, mama este deci a fetiţei, care trebuie educate a fi persistente, insistente, remanente încă de mici, altfel…
  Se spune că dracul voia să se însoare şi nu-şi găsea perechea. Atunci a întrebat-o pe mă-sa ce-i de făcut. Mama dracului i-a spus că trebuie să iasă în stradă şi să fluiere după ce trece o fată care-i place ca înfăţişare. Cele care întorc capul, sunt femei de moravuri uşoare. Cea care nu întoarece capul să-i fie aleasa.
  Toate fetele întorceau, instinctiv sau nu, capul la fluierături, numai una a trecut testul. Aceea a fost aleasă nevasta dracului. Morala: o singură fată era cinstită şi p’aia a luat-o dracu’:::

 21. Odille says:

  Am primit un mesaj pe Internet, care mi -s-a parut nostim:

  “Avand in vedere ca anul asta au promovat BAC-ul doar 45% din elevi….subiectele de anul viitor vor arata cam asa:

  Subiectul I (Limba si Literatura Română)
  Se dă textul: “Ana are mere”.
  Pe foaia de examen sau pe o altă hârtie pe care o aveti la îndemână, servetel, ambalaj de ciocolată, etc. scrieti răspunsul la următoarele întrebări:
  1. Ce are Ana?
  2. Cine are mere?
  3. Extrageti cel putin un fruct din text.
  4. Desenati un măr.
  5. Scrieti un alt nume de fată în afară de Ana. Dacă nu vă amintiti e bun si un nume de băiat.
  6. Alcătuiti o scurtă compunere în care să povestiti ce vă trece prin cap.
  7. Analizati textul în 3-4 pagini, sau la alegere scrieti un banc.”

 22. CristinaC says:

  …si bacalaureatul nu va mai avea loc caci nu are nici un rost. In plus de ce sa mai pierdem timp si bani… nu-i asa?

  E o rusine pentru invatamantul romanesc.

 23. Odille says:

  Cristina C, prezicerea ta se adevereste. Nu mai stiu in ce ziar rominesc am citit, ca unele universitati (cred ca erau particulare) au vrut sa accepte studenti, care nu aveau bacalureatul luat.

 24. @Odille- uite aşa se răspândeşte vestea ca o sfoară sprinţară! A fost vorba numai despre o Universitate particulară din Iaşi, al cărei rector a venit a doua zi cu precizări la TV că se pot înscrie la facultatea lor şi cei care nu au diploma de bacalaureat pentru că au pierdut-o, sau furat-o, sau deteriorat-o, dar declară pe propria răspundere că au bacalaureatul şi că se obligă ca până în toamnă să aducă o copie legală.

 25. Odille says:

  @ODLM, in cazul acesta, imi cer scuze. :)Eu am citit prima stire si explicatiile din ziua urmatoare nu le-am mai vazut.

  Stiu insa tineri romini-canadieni, care nu erau primiti in Canada, poate la nicio facultate, si in niciun caz la medicina, si care sunt in Romania studenti la medicina.

 26. Odille says:

  @ODLM, as vrea sa fac o precizare. Avem in Provincia Ontario, unele universitati asa de slabe incit se spune ca este admis oricine, numai trebuie sa aiba puls. 🙂

 27. CristinaC says:

  Odille…eu nu cred… se face admiterea printr-un sistem provincial f bien pus la punct in functie de mediile de la materille absolut necesare. Eu iti dau doar un exemplu.: copilul prietenului carea absolvit liceul ( 4 ani de liceu) cu 86%. mede destul de mare pentru patru ani. Media lui in clasa a 12a la materiiile neaparat necesare a fost 96%. McMaster Univesity, aici la mine in oras la Health Sciences nu l-a primit… deci au fost altii mai buni. E drept ca se ia in consideratie un eseu autobigrafic….
  La primit vestita univesitate din london si toate celeante din Ontario cu bursa de intrare de 5000…
  Copiii de aici nu dau examen de bac …Oare cum e mai bine?

 28. Odille says:

  Cristina C, nu cred ca am inteles bine ce ai spus tu in mesaj.
  Eu cunosc doua tinere care cu chiu cu vai au terminat liceul in Toronto. Una dintre ele a trebuit sa repete ultima clasa de liceu.
  Iti imaginezi ca nu ar fi putut intra aici intr-un program premergator Facultatii de Medicina. Sa dus in Romania si este bine mersi, studenta la Medicina.

 29. Odille says:

  Cristina, tu vorbesti despre facultati foarte bune. Cred ca Western este cea mai buna facultate de Engineering din Canada, si prin faptul ca are acel program de co-op, iar McMaster este deasemenea foarte buna.

  “University of Toronto” are diferite facultati de business in cadrul ei, si la unele se intra cu peste 95, iar la altele cu 80.
  Eu vorbesc despre alte universtitati din Ontario, unde esti rugat sa intri.
  Nu as vrea sa spun numele lor pe blog pt a nu supara pe nimeni. Vom vorbi pe Messenger, cind vei avea timp.

  In Canada sistemul este total diferit de cel din Romania.
  Sunt sigura ca stii ca la Facultatile de Medicina, studentii primesc un punctaj in plus daca cineva din familie a fost, sau este medic (mama, tata, bunici).
  Apoi se da un punctaj pt munca voluntara, pt fel de fel de activitati in afara cursurilor.
  Spun acest lucru pt ca m-am interesat serios si am fost in vizita la Western, unde am intrat in detalii cu cei care organizau aceste tururi.

  Nu stiu daca un bacalaureat este important. S-ar putea sa fie mai important punctajul acumulat in toti anii de liceu.
  Imi aduc aminte ca a facut vilva prin ziare faptul ca un student nu a fost admis la “Stanford University”, desi cred ca avea nota 100, pt ca nu facuse munca voluntara, sport, activitati in afara scolii.

  Nu vreau sa ma gindesc ce coruptie si haos ar fi in Romania daca admiterea s-ar face dupa criteriile canadiene.

  Dragii mei, sorry, dar asa gindesc.

 30. CristinaC says:

  Odille ai dreptate sa nu intelegi ce am scris.. in graba. Medicina in Canada este considerata ” professional school” ca si dreptul si farmacia. Iti trebuie trei ani minim de “undergraduate” ( majoritatea termina o facultate intai) ca sa fi admis si da, ai dreptate, se iau in consideratie foarte multe activitati extra-scolare, voluntariat,eseul autobibliografic si in final… daca treci peste toate, are loc un interviu. Sunt locuri putine (si medici putini)si taxe foarte mari.
  Eu vorbeam de facultatea normala la care iti depui cererea la terminarea liceului. La anumite facultati cerintele sunt foarte mari in sensul mediei de terminare a liceului
  Nici eu nu cred ca ar merge sistemul in RO si principala cauza ar fi coruptia. s-ar ajunge sa se “plateasca” examenele.
  Am cunoscut o fata care dupa facultatea de stiinte la Toronto a plecat in Ro la medician si mi-a spus ( acum 9-10 ani) ca indiferent cat stia daca nu “platea” profesorului nu trecea….Personal m-am cam indoit la vremea aceea dar eu stiu…

 31. Odille says:

  Buna Dimineata tuturor!

  Cristina C, nu stiu nici eu daca cu adevarat trebuie sa platesti pt a trece un examen, dar ca poti sa treci examenele cu bani la Medicina, Stomatologie, Farmacie, Drept, Marketing, etc, stiu ca este adevarat.
  Cred ca cel mai mare prapad este la facultatile private.

  Draga ODLM, cred ca vei fi de acord cu mine cind spun ca au descoperit cu citiva ani in urma, ca la Iasi, se dadeau diplome de medici unor studenti straini, care nu participasera la niciun curs.Sper ca le-au anulat diplomele.
  Sunt oameni care si-au luat diplome de la Chisinau, unde nu calcasera niciodata.

  Trist si infricosator!

 32. CristinaC says:

  A disparut toata lumea sau …

  Va urez un weekend de vis. La noi e weekend lung, adica e liber si luni si se anunta vreme buna!

 33. @CristinaC- am dispărut eu pentru o postare nouă. De vis să fie şi al vostru.

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: