search
top


Eroi căzuţi la Bac

21 Responsesto “Eroi căzuţi la Bac”

 1. Odille says:

  @ODLM, daca este adevarat, as vrea sa felicit pe cel care a avut aceasta idee si a si pus-o in aplicare.

  Insa cred ca ar trebui sa se construiasca un monument si pt profesorii care iau bani de la elevi si parinti, cu nume si cu numarul de ani de inchisoare la care au fost condamnati.

  Si un monument al politicienilor, pt ca toata “lumina” aceasta vine de sus.

  Convingerea mea este ca intreg sistemul este putred, daca s-a ajuns la situatia ca elevii unui intreg liceu sa nu treaca bacalaureatul.

 2. Odille says:

  Va doresc un weekend minunat!

  Ma asteapta o zi plina, dar sper sa va vad mai tirziu.

  🙂

 3. arcadia says:

  Dacă se gândeşte cineva să ridice un monument şi pentru bloggerii căzuţi pe cale, îmi trec numele în capul listei 😀
  arcadia´s last blog post ..Nurofen forte

 4. @Odille- Răspunsul unui elev care a dat bac-ul acum în toamnă: “problemele a fost grele şi de unde să ştiu să le fac dacă toată vara am fost la mare, la distracţie cu băieţii” . Am fi avut noi curajul să răspundem vreodată aşa? Dezinteresul este ca o pecingine care se întinde cuprinzând vârste din ce în ce mai fragede. Când s-o aşeza şi ţara asta odată, astfel de specimene vor vedea că nu au loc de muncă decât la împins tomberonul şi vor face sacrificii pentru copiii lor ca să înveţe carte, precum odinioară ţăranii cu cei isteţi din familie.

 5. @Arcadia- bloggerii cad întotdeauna în picioare. La picioarele celor adulaţi…

 6. Odille says:

  @ODLM, raspunsul acestui elev nu ma surprinde, avind in vedere faptul ca traieste intr-o Romanie in care majoritatea celor care conduc tara s-au imbogatit prin furt. Nu numai ca au furat, dar sunt de un cinism si de o obraznicie de ti se face sila.
  Mentalitatea lor se intaleaza peste tot, inclusiv in sistemul de invatamint.

  Offf… imi pare rau!

 7. Odille says:

  @ODLM, stiu ca voi intra in bucluc cu acest comentariu, dar voi risca. 🙂
  Astazi, prin drumurile mele, am ajuns si la biblioteca. Acolo am avut curajul sa intru pe blogul Simonei, pe computerele mele neindraznit sa mai accesez acel site, dupa ce mi s-a virusat de citeva ori.
  Asa am citit ultima postare a Simonei si comentariile, reusite si adevarate.

  Stiu ca iubesti muzica, ca esti un cunoscator, insa eu cred ca o muzica frumoasa o gusta aproape toata lumea, indiferent daca ai terminat, sau nu, Conservatorul. 🙂

  Au fost perioade cind am venit in Romania in fiecare an, si perioade cind am venit la citiva ani. Anul acesta am fost, insa, de doua ori si am stat si cite o luna.
  Ce pot sa spun este ca muzica romaneasca pe care am auzit-o nu mi-a facut nicio impresie, dimpotriva, toate melodiile mi se pareau la fel, fara sfirsit, si de o lalaiala care irita si nicidecum incinta.
  Crede-ma ca nu a fost o singura melodie pe care sa o fredonez, sau sa vreau sa o mai ascult.

  Imi aduc aminte cu mare placere de “Cerbul de Aur”, insa sper ca muzica era diferita si ca nu era numai o iluzie din cauza spalarii pe creieras. 🙂

 8. arcadia says:

  Îmi plac pantofii tăi! =))
  arcadia´s last blog post ..Nurofen forte

 9. @Arcadia- mă măguleşti cu un astfel de compliment, dar nici eu nu pot rămâne indiferent la umorul tău.

 10. Sunt la activităţi de grădină: rad mustaţa gazonului şi-i strâng frunzele de toamnă.

 11. ba_laura says:

  “problemele a fost grele şi de unde să ştiu să le fac dacă toată vara am fost la mare, la distracţie cu băieţii”
  Raspunsul e atat de tembel incat banuiesc oarece tenta mov, de “la misto”.
  Sa fim seriosi, copiii astia nu i-am importat de pe o alta planeta! Sunt copiii parintilor care le-au dat obiecte si bani-nu educatie, elevii profesorilor mai degraba sindicalisti decat dascali, spectatorii programelor tembel televizate, demnii urmasi ai unor modele intens marketizate si accesorizate.
  Adica sunt ai nostri.

 12. Alm says:

  ba_laura ai pus punctul pe i . 🙂

  ODLM, in primul rand ma bucur sa fiu iarasi pe aici , mi-era dor .Cand sunt in spital ptr chimioterapie nu pot accesa anumite pagini cum ar fi si cele cu bloguri .

  Vorbeam daunazi cu o mama a carei fiica a sustinut Abitur (bac) aici in Freiburg si spunea ca examenul este in concordanta cu cele invatate . Ca un elev care a invatat in timpul anilor nu are nevoie de pregatire in plus nu stiu de care ptr ca sa ia o nota mare .Asta ar fi o pb , la noi se permit prea multe magarii , si prea multe cadre nepregatite care mai bine lucrau cu sarma trefilata decat cu fiinte umane . Pe de alta parte parintii sunt depasiti si invechiti , iar copiii pierduti in societatea actuala care le ofera atatea variante , pe langa(adica numai bune nu !) . Eu cred ca e o mare provocare sa fii un parinte avangardist . sau macar sa visezi la asta . 😉
  Alm´s last blog post ..Neregula de sfarsit de vara

 13. semndefoc says:

  Mie mi-a rămas în minte răspunsul unui erou, rămas în viață, după bătălia din vară: ”Noi am fost defavorizați, pentru că nu s-a mai putut copia”.

 14. @Odille- am avut activităţi intense astăzi, totul făcut cu rânduială, după care, mi-am luat concediu şi am plecat cu bicicleta, venind uite acum!
  Cu excepţia câtorva foarte puţine şlagăre, eu n-am gustat niciodată muzica românească lăi-lăi-lăi, gen Angela Similea, Mirabela Dauer şi alte asemenea. Erau copiate după lălăieli ruseşti, iar ţoapele din Sala Palatului se luau de mână şi-şi legănau în valuri fălcile pătrate şi nurii nuribunzi. Astăzi, muzica românescă este mult mai elaborată şi a depăşit de mult graniţele, intrând în topurile internaţionale, uneori desupra Madonei şi Lediei Gaga şi n-or fi şi străinii momârlani ca noi. Câteva exemple: Ina, Ozone, Alexandra Stan, Edward Maya, ConnectR, DJ Sava, Amadeus şi mulţi alţii.
  Ştiu că intru în bucluc, barem să intrăm amândoi…

 15. @Laura- te aştepţi la un răspuns elaborat de la nişte tembeli miştocari? Dacă “e rost de biştari şi din şmekereli, de ce să mă pune cu burta pe carte, hă?” Ai noştri nu gândesc aşa, doar ai lor…

 16. @Alm- bine aţi revenit sănătoase, cum vă port eu de grijă noaptea şi ziua când mă gândesc la voi. În spital eşti pe laptopul tău, sau aveţi un computer al spitalului la care intraţi pe rând?
  Cert este că la noi, fiecare şcoală alege manuale alternative, iar problemele sunt cu exerciţii pe care nu le-au făcut vreodată. Haosul are rădăcini…

 17. oachi says:

  @Arcadia, daca te vei impiedica (il observi pe ”daca”, care duce in spate speranta ca nu se va intampla asta :),da? ), sper sa te-agati macar de unul din fanii blogului tau (printre care ma numar si eu, chiar daca n-am lasat nici un semn 🙂 ) si sa revii …nici nu-mi pun problema ca umorul nu te va salva vreodata ! Chiar daca uneori te mai lasa sa astepti 😉 …. So…keep going, we wait 🙂 !

  @ba-laura, perfect ai zis-o, exacta asta-i si parerea mea …Copiii astia nu sunt decat rezultatul:parintilor, sistemului de invatamant (aici includ si profesorii )si societatii ( cu toate non-valorile afisate pe toate gardurile …)

  @Odille, sa stii ca muzica romaneasca buna mai exista, avem unele voci exceptionale si chiar si trupe foarte bune, numai nu se promoveaza atat ca ceea ce ai auzit tu la radio si TV, unde sunt altele criteriile de difuzare….

  @Alm, sa stii ca multa lume care nici nu o gandesti se gandeste la tine si la fetita ta si cred ca, pe langa puterea voastra si toate eforturile voastre, si gandurile bune ale altora va vor ajuta sa izbanditi 🙂 !
  oachi´s last blog post ..O REVELATIE DE-A MEA …

 18. Alm says:

  ODLM , sunt pe laptopul meu , adica ma rog , la laptopul meu dar este net-ul spitalului , si au gardieni virtuali mai activi decat SRI . Multumesc de grija si de primire , ODLM , suntem bine , ajutate si de gandurile voastre bune . >:D<
  Alm´s last blog post ..Jurnal de drum lung -Chimioterapia postoperatorie

 19. Alm says:

  oachi , multumesc mult 🙂 >:D<
  Alm´s last blog post ..Jurnal de drum lung -Chimioterapia postoperatorie

 20. Odille says:

  @ODLM, s-ar putea ca Oachi sa aiba dreptate, ca tot ce aud eu la TV, sau radio, sa fie muzica aleasa dupa alte criterii decit dupa calitate.
  Pot sa spun ca de cite ori am deschis televizorul si cinta cineva, acea “Cineva” era cit mai dezbracata posibil si nu avea nicio voce.

 21. Odille says:

  @ODLM, felicitari pt cit de vrednicut ai fost! 🙂

  Eu ma ocup de doua zile cu organizare de acte. Mi s-a cerut de catre veri din Romania sa-i ajut la o partajare, si ca urmare caut acte. Eu le-am lasat acte in 2009, dar cum birocratia din Romania pare sa aiba o foame imensa de hirtie, de parca ar fi balaur, eu incerc sa gasesc si ce nu am avut. 🙂
  Sunt un pic cam stresata.
  Insa am avut o zi superba de vara, pe care pur si simplu am iubit-o.

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: